A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Köszi Wicca, Katka! Én is úgy vagyok vele, hogy már talán könnyebb lesz ha nincs a pocak, mert sajna még hozzám sem szaladhatnak, mert tutira pocaknak mennének. Egyre kevésbé bírom én is velük a játékot, mert ugye folyton a földön kéne ülni, az meg már eléggé nehézkes, pedig annyira szeretnék, de szerencsére mostanában rajzmániában törtek ki, főleg a Domcsi, így szépen elvagyunk a konyhaasztalnál. Most már kitartok, tényleg nincs sok vissza.
Ma egy csomó mindent megvettem a Dm-ben, Müllerben, ami itthonra, kórházba kellhet nekünk és a babónak is. Holnap doki, utána elmegyek egyet turizni még egy két rugi bőven elférne. Már én is kimostam és ki is vasaltam egy részét Dávid ruháinak, de a vasalnivaló így is hegyekben áll. Szeretném letudni ezeket, hogy február már tényleg csak a nagyon muszáj házi teendőkből álljon és leginkább pihizhessek, aztán délután meg Domizzak és Vikizzek. Egyelőre még én is megyek velük reggel bölcsibe és délután is megyek értük. Kiváncsi vagyok, apa mikor mondja, hogy megpróbálja egyedül.....:-)

Katka, annyira sajnálom, hogy mindig vmi nehéz szitu adódik nálatok. Tényleg borzasztó kényes a szitu, hiszen te sem akarsz senkit sem megbántani viszont látod hogy mikor kinek van igaza, de sajnos a gyerekeknek a legnehezebb elmagyarázni, ezeket az igen csak komplikált helyzeteket. Neked is igencsak kijár abból a kalapemelésből. Pocakügyileg jól vagy most?

Wicca, remélem hamarosan meg lesz a bababirodalom és te is neki tudsz állni mindennek. Tehuti ez rád is vonatkozik!

Moncsi nagyon szép a pocakod!!!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!

Papillon, kitartás, és minden ok lesz! remélem minél tovább bent tud maradni a kisbabád!

Vica, gratula a kisfiúhoz!

Samunak és Levinek jobbulást!

Wicca, visszér :shock: jól teszed, ha megmutatod dokinak!

Moncsi, szép pocak :)

Katka :( ez a pasi döbbenetesen gyerek. én is úgy gondolom, nélküle jobb lenne nektek. vagy legalábbis, egyszerűbb. drukkolok hogy "jó" időben tudj szülni! lehet hogy jobb lenne ha a doki a végén befektetne mégiscsak, és addig a lányok az apjukkal lennének?

kisruhák: én 990 ft-ért lőttem egy gyönyörű, szerintem sosem hordott overált Lénának (úgyhogy hajrá licitálók!).
még van pár rugi-body amit ki kell vasalnom, de igyekszem végezni velük. 34. hét nálam a vízválasztó, már érzem, hogy minden baj, semmi sem jó, alig tudok pár dolgot egy nap megcsinálni. azt meg bőven ki tudja tölteni a nagylányom, aki most megint elkapta a calicit (hányós-hasmenős vírus).
viszont nagy meglepetésemre szuperül elvan a nagyszüleivel (szüleimmel), szombaton voltunk náluk, és el tudtuk menni Apával vásárolni-nézelődni, annyira jó volt kicsit kettesben! azt hittem lesz hiszti, hogy nem vagyunk vele, de eszébe se jutottunk valószínűleg... bohóckodott végig :D
Szerencsére a szülés idejére is megoldódott a felügyelete, anyósomék vállalják. és jönnek hozzánk hétvégén. 2 hónapja nem is nagyon beszéltünk, hát kíváncsi vagyok mire jutunk egymással...

Kép
Kép
mamacsibe

Köszi Tencsi, én is remélem, hogy hamarosan hozzák a bútort! Január végére ígérték, remélem úgy is lesz. :)

Amúgy én is egyre nehezebben mozgok....már nehezen megy a hajolgatás, a fotelből felállás stb.....a porszívózásról ne is beszéljünk. Azt már mondtam a páromnak, hogy rámarad. :lol:

Moncsi, szép a Lívia lak!!! :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

(visszér: azt hittem legalább egyvalaki hallott a topikban erről, de ezek szerint nem :(, mondjuk ma nem fájt annyira :))

háát ez az overál, nem tudom milyet vegyek ... teszveszen nézegettem, találtam is párat ami tetszik, de azért megném még turiban is :). és egyébként is megkkorát vegyek? 56-ost (az rámegy egy 58 cm.es gyerekre?)?

mamacsibe: szegény nagylányod, ő hogy viseli ezeket a vírusokat? szuper, hogy ilyen jól elvan a nagyiékkal :) !!!

tencsi: igen, én is bízom benne :). mondjuk nekem az az érzésem, hogy KisBé nem jön előbb, sőőőt! így asszem lesz időm még pakolgatni :).

jajj lányok! én egyre jobban várom :)!!! olyan kíváncsi vagyok rá, meg a szülésre is! :):):):):)

Szép napot!
Vica
wicca

Overált még nekem is be kell szereznem... bár hétvégén itt voltak anyósék és szóba jött.. aztán elkezdett nekem okoskodni hogy minek az overál mert ugysem használja ki.. Na most mi az amit egy baba ki tud használni??? A párom meg ugye hisz neki, hallgat rá így már szerinte sem kell. és ezt még mondta pár dologra.. de hagy tudjam már én hogy mi kell a kislányomnak... :? :?

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

na igen, kihasználni nagyon semmit sem fog :)! azért márciusban sztem még lesznek hidegek az elmúlt évekből kiindulva, de aztán lehet, hogy tényleg nem kell ... na de ezt ki tudja előre?

Szép napot!
Vica
wicca

Szerinte azért nem kell mert nem mehetek ki vele két három hétig kb..
ezért csak pénzkidobás úgy gondolja... mondtam hogy nem nagyon van meleg cucca, csak pár db... nem is kell mert ugyis itthon leszek vele szerinte... na de azért hazakell hoznom valamibe nem??? és melegen is kell öltöztetnem...amellett lehet hogy védőnőhöz kell menni,stb stb... a páromat pedig nemtudom meggyőzni az ellenkezőjéről, mert ő egy "tapasztal anyukára" hallgat... de azért ma már más világ van mint 24 éve...meg azért mégis a mi dolgunk hogy mit hogyan...

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Wicca, Moncsi, 56-ost elég venni. nem csak a centi számít méretben, sőt!
a nagylányom 56- centivel született, de 5 hetesen kezdte csak a 62-es méretet!
hát lehet, hogy egyszer sem lesz a picin, de szerintem vegyétek csak meg, ha találtok jó vételt. 6-14 ezret, újonnan boltból tényleg nem érdemes adni érte, de 1-2e-t még igen. max. eladjátok.
más is lesz, amit annyira nem fognak tudni kihasználni. én azon a véleményen vagyok, hogy inkább legyen, és ne használd, mint hogy ott állj hogy nagyonkéneazonnal, és nincs!
egyébként szerintem nyugodtan ki lehet vinni a kicsiket korábban is (persze tömegbe nem, de sétálni...)
és ha védőnőhöz-orvoshoz mentek, kell is! nyálkás-esős időben nem, de nagyon jól fel lehet őket öltöztetni hideg ellen! ha szép az idő, akkor meg pláne.
Lindát mi 1 és 2 hetesen is vittük tanácsadásra, igaz akkor már márc második fele volt :)

summa summarum, nem kell ennyire minden részletet tudni az apukáknak. a döntések 99%-a úgyis rajtatok fog múlni! ők nem erre vannak beállítva, és kész. kivétel erősíti a szabályt persze :)
véleményeket pedig érdemes többet is meghallgatni, és aztán dönteni, nem csak egyvalaki útmutatását másolni....
hajrá lányok :)

Kép
Kép
mamacsibe

Moncsi: Sajnos nagyon sok anyós csinál ilyet, hogy mutatni akarja, hogy ő jobban tudja.... (Így kezdődnek a párkapcsolati válságok, szerintem beszéljél erről a pároddal, hogy Neked fontos hogy melléd álljon és ő a ti gyereketek lesz és nem az anyukájáé....)
Szerintem sem árt egy 56-os overáll, amiben hazahozod és minél előbb levegőre viheted. Szerintem 10-12 fokig legalább kell az overáll a szabadban, mivel ugye a baba nem mozog és még nem jó a hőháztartása....
Szóval szerintem még pont fog kelleni, de igaza van abban anyósodnak, hogy nagyon kihasználva nem lesz.... És a babát 10 napos korától nyugodtan ki lehet vinni, ha szép az idő. Majd meglátod milyen jóizűeket fog durmolni a levegőn. ;)
Talán, aki március legvégén szül csak, annak elég polár kezeslábas....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Sziasztok!

Papillon: mionden rendben lesz!!! Kitartás!

Katka: nem vagy könnyű helyzetben. Kívánom, hogy a legjobb döntést tudd meghozni! Nagyon talpra esett vagy, és csak csodálni tudlak!!!

Moncsi: szép a pocakod.

Mamacsibe: jobbulást a csajszinak!!!

Ma voltam védőnőnél. Vérnyomás: 110/70, vizelet negatív, DE ennek ellenére nagyon rám ijesztett. A kiskönyvembe a méhszájra a doki 2000-t adott. Erre a védőnő: pakoljak be minden cuccost nekem is és a bábának is, mert ez koraszülésre adhat okot: :shock: :shock: :shock: És mi nem ad okot??? :roll: A doki azt mondta minden rendben, ha ez olyan veszélyes lenne akkor nem kellett volna neki is szólni??
JA és mikor meglátott a védőnő, azzal kezdte, hogy ma jött volna hozzánk, csak én megelőztem. Múltkor is csak úgy be toppant, és elég kellemetlen volt főleg nekem.

Kisruhákat én is már válogattam, de még nem mostam, mert ha minden igaz szombaton lesz meg a bútor. De utána hajrá.

Nekem is mostanába nehezen megy minden. :cry:

banokla

wicca, én hallottam erről a visszérről, sőt most utánaolvastam a könyvemben, az írják, hogy viseljünk eü-i betétet a terület védelmére. Használhatunk jeget a duzzanat lelohasztására, és kerülni kell a hosszú ácsorgást.

Banokla, nem semmi az ijesztgetés. De csak szólt volna a doki, ha gáz van. Nem?

Nekünk csak polár kezes-lábas van. De a babakocsihoz van bélelt textilmózes. Így elég lesz szerintetek???

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Banloka: A külső méhszájad már kinyílt, viszonylag korán. De a dokid gondolom ismer és ezért nem aggódik (előző szülési tapasztalatok). Szerintem fogd fel úgy, hogy egy óra fájást megkíméltél magadnak. Ezen már túl vagy.
Védőnők mindig halálra izgatják az anyukákat. Az enyém szerint nekem folyamatosan feküdnöm kellene és hagyjam hogy minden elkészüljön nélkülem... :shock: . Csak akkor ki gondoskodna a 2 gyerekemről? Majd ők magukról, nem?
És tök jó az összes többi eredményed.... :)

Múlt héten 5 napon keresztül minden nap véreztem este, most meg már 3 napja nem... :roll: Nem értem, de örülök neki :D .
Ráadásul immáron 34 hetes vagyok. Egyre jobbak a baba esélyei...

Még 2 hetet dolgozom és utána végre ezt is elfelejthetem. Sajnos több ügyfélhez is ki kell menni, ami már nem esik jól, de ezt a 2 hetet már fél lábon is kihúzom valahogy. És ráadásul csak részidős vagyok....

Sokat haladtam én is babaruha vásárlás és anyuka felszerelés terültén... Hogy milyen drágák a szoptatós melltartók! :shock:
Ugyan van néhány régről, de azért kellett vennem 1-2 újat és mivel szoptatás alatt nekem D-s melleim vannak, amik jó nehezek a tejcsitől, ezért mindőséget vettem, ami tényleg segít tartani....

Wicca: Mi van a viszereddel? beszéltél orvossal?

Katka

katka22

banokla: barátnőmnek 1000-es a méhszáj és még azt mondták több hétig is húzhatja ezzel az értékkel (bár ő most fogja tölteni a 38.hetet!). szval azért nem kell sztem kapkodni! (és a doki is szólt volna, az biztos!!!) pakolj be, így mindenki megnyugszik, legfeljebb 8 hét múlva már nem fogod tudni mit is tettél be pontosan ;) :D!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Tehuti: Szerintem ezt csak az időjárás jósok tudnák megmondani.... Sokszor márciusban még havazik, akkor kevés. Ha 10 fok fölött lesz, akkor bőven elég....
Jó lenne, ha szép idő lenne. Sokat számít, ha ki lehet mozdulni a manókkal és nem csak otthon ülni....

Katka

katka22

Katka: köszi az érdeklődést :)!! írtam neki egy mélt, első körben nem akartam telón zaklatni, de ha nem válaszol akkor felhívom! múlt héten amikor nála jártam kérdeztem, hogy ha bármi gond van hívhatom-e a mobilján?! erre hirtelen a reakciója az volt, h emilt is írhatok :), persze mondta, h nyugodtan hívjam ha gond van! ezt valahogy nem érzem olyannak amivel "zaklatnom" kéne ... (apa viszont igen, úgyhogy egyfolytában izélget, persze őt is megértem! nagyon félt!!)

Szép napot!
Vica
wicca

Képzeljétek én, hogy állok a bútorral. Kiságy és pelusozó rendben vannak és össze vannak szerelve. A gond a szekrény. Egy baba szekrényünk van, ami fixen van a babaszobában. Ez a Zsófi szekrénye, aki lassan 7 éve lakik benne. Zsófinak kiürítettem egy másik szekrényt, ami a jelenlegi szobájában van, ami már felnőttesebb. De Zsófit immár 4 hónapja nem tudom rábeszélni, hogy költözzön ki a babaszekrényből, az legyen az öcsié, ő meg költözzön felnőtt szekrénybe. És itt állunk patt-helyzetben. Zsófi nem enged a szekrényből, pedig másik szobába kell átjárni miatta... Azt hittem idővel rádumálom, de nem hagyja magát. Szóval most egyenlőre a saját szekrényemben csinálok helyet Petinek és oda fognak kerülni a babaruhák... :roll: :roll: :roll:

Katka

katka22

szijasztok

élek még én is :D annyi mindent összevásároltunk hogy nemtom hogy fog beférni az autóba, de beszuszakoljuk valahogy.. :D:D max én majd a kiskádban ülök :lol: :lol:
Ma Egerben voltunk kirándulni.. én hülye 8 centis tűsarkúban egyensúlyoztam a vár felé vezető macskakövön :shock: ennyit a spontán döntésekről, merthogy nem úgy keltünk fel hogy kirándulás lesz ma.. de aztán olyan szép idő lett hogy mondom hajrá.. :P nem bántuk meg.. csak elég hosszúnak tűnt felcaplatni a várhoz.

Csináltunk pocakképet, 33 hetesen ennyit nőttünk :D
és egy másik kép együtt a Bazilikánál :P Kép pocak 33. hét Kép Eger

KépKép
KépKép
adryn

Adryn, mondtam én, hogy kamion kellett volna. :lol:
A pocak is növöget!!! :wink:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Adryn: nagyon csini vagy!!!!

Amúgy még novemberbe írta a doki ezt be... Azóta akárhányszor voltam mindig azt mondta, hogy minden rendben.
Gergőnél kb. 4 héttel később (27hetesen) kaptam ilyen értéket. A kiírás előtt 3 nappal született. 21,5 órát voltam a szülőszobán, mert nem tágultam.... :roll: :roll: :roll:

banokla

Banokla: Ezek szerint te is megjártad a hadak útját a szüléssel. Ezért olyan nyugodt a dokid, hogy fél óra alatt nem szülsz meg.... Viszont a második jóval könnyebb lesz, mivel a szervezeted már tudja a dolgát.

Moncsi, Adryn: Csini a pocakotok!

Katka

katka22

Banokla. Nekem Levivel a 19 héttől votl 2000 a méhszájam, és csak 11 nappal született meg előbb, mint az időpont volt. Ezt én nagyon nem bántam mert így is 3770 g volt :)

Múlt csütörtökön voltam a dokimnál és beszéltem vele erről. azt mondta a többedszer szülőknél teljesen természetes, hogy a külső méhszáj már kicsit puhább, de ettől még a többi rész teljesen zárt és nem kell tartani ettől.
Ahogy Katka is írta, a testünk már tudja a dolgát :)

A többi lurkóval nincs gond?
Levi valami elviselhetetlen volt ma este.
Jön valami front?

Jó éjt

Kép

Kép
gabka77

Adryn: húúúde csini vagy :)! amelyiken apával vagytok kár, h ilyen messzi vagytok! mi mindent vettetek??

Visszér: doki válaszolt! venorutonkenőcs, borogatás, fekvés és lábfelpócolás... na én feküdni 1 órán át is alig bírok, nemhogy egész nap! :shock:

Ja igen a szüléssel kapcsolatban kérdezni akartam már Tőletek, hogy szerintetek mennyit számít a két szülés között elelt idő?? mert ugye Zsó már lassan 12 éve kibújt, így is emlékszik a szervezetem és gyorsabb lesz vagy kezdhetem előről ??

Szép napot!
Vica
wicca

A 2000 méhszáj nem azt jelenti, hogy a méhnyak rövidült meg???
Ha a külső nyitott akkor 3100. Legalábbis nekem az nyitott és ezt az értéket kaptam.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Wicca: húúú.. mindent ami babónak kell :D a kiskádtól kezdve a pelenkázón át babakocsi, kiságy, szopipárna, pelenka (textil is) orrszívó meg egyéb fürcsis dolgok, játékok, játszószőnyeg... ami most hirtelen eszembe jutott :D a Te kedvedért teszek fel képet ahol közelebb vagyunk ;)

Kép a hülye ... hehe

Kép APU

KépKép
KépKép
adryn

na majd így kell szülnöd!!!! :D köszi a képeket, így már jobb :wink: :lol: , helyesek vagytok :). de jó lehetett ennyi mindent venni, meg hazavinni meg otthon majd kipakolni :D! jajj de várom már én is!! tényleg kádból milyet vetettek? állványosat vagy szimpla kádat és olyan babatartó van benne? én most nagyon gondolkodom milyet vegyek!

Szép napot!
Vica
wicca

tehuti: de igen, azt jelenti. nekem is 3100 már szinte az elejétől és az a külső méhszáj ...

Szép napot!
Vica
wicca

Wicca: Nagyon aranyos volt a szöveged, hogy emlékszik-e a szervezeted.... :lol: Persze, hogy emlékszik. Ne aggódj ezen. Csak te rendesen kipihented magad 2 szülés között. ;)

Szerintem méhszáj és méhnyak dolgokon nem kell aggódni addig, amíg a doki nyugodt... ;) Nem lesz gond. Lassan már finishelünk...

Pappilon szegény, hogy bírja vajon? Remélem jobbak a körülmények, mint az előző kórházban volt. Valaki tud róla valamit?

Katka

katka22

Wicca: sima kádat vettünk, babatartó nélkül. Állítólag nem jó babónak abban ülni, meg tudom én tartani a kis csávót :D gondolkodtam azon a fischerprice kádon amit a teszveszen láttam 7500-ért a baby maxx nevű eladótól, de sehol sem találtam címet ehhez az áruházhoz, merthogy októberben nyílt ez a bolt pesten valahol kőbányán a keresztúri utca közelében, de pontos címet nem találtam úgyhogy nem ezt vettem meg. máshol meg ez a kád 14.000 ft. jó lesz majd rendezgetni, igen.. de még egy falfestéknek sem tudtam ellenállni :lol: :lol: már látom magam ahogy ecsettel a kezemben festem Apu orrát :lol: :lol: nem tehetek róla imádok önmegvalósítani, és lakást felújítani :D:D

KépKép
KépKép
adryn

Katka: Papillonnal reggel értekeztem sms-ben, jobb hangulata volt, akkor volt túl néhány vizsgálaton, de eddig úgy néz ki hogy max 7végékre fogják hazaengedni. :(

KépKép
KépKép
adryn

Adryn: [b] Remélem legalább hétvégére hazamehet és feltöldődhet. Az is valami.

Kalandparkot szertnék nektek bemutatni, ami azért klasz, mert 3 éves kortól és 1 méteres magasságtól lehet menni. különböző szintű pályák vannak a gyerekek ügyességének megfelelően. Nálunk a lányok imádják. Mutatok képeket a kezdő pályáról....

Kép Ágica - Neki ez már gyerekjáték :)

Kép Zsófit idézve: Ez a pálya bébiknek való. :) [/b]

Katka

katka22

És itt van egy kép Daniról. Ő 102 cm volt, amikor kipróbálta. mondtam neki, hogy ez tűzoltóknak kötelező gyakorlat és simán végigment.... 8)

Kép

weblapcím: http://www.kalandpalya.com/

Persze, ha kicsi gyerekkel mész, akkor te nem tudsz mászni, mert azért olyan 5-6 éves korig kell nekik a segítség, de egyébként felnőtt pályák is vannak...

Katka

katka22

Szép hajnalt! :)

Sikerült ébren eltöltenem az egész éjszakát. Most már feladtam és felkeltem.... Hajnali 4-től jóslófájásaim voltak. :shock: nem túl erősek, de elég hosszúak és szépen íveltek és 4 és 8 perc között jöttek. Egy kicsit bepánikoltam, hogy ez még korai. De most vérzés nincs szerencsére. Ha nyílogattam is valamit, akkor sem jutottam el a nyákdugóig, ami gondolom jó. 3/4 5-kor beültem meleg kádba és az szépen elvette a fájásokat. Még most is jön egy-egy fájáska, de ezek most már rövidek és teljesen rendszertelen lett....
Azért megijedtem, amikor rájöttem, hogy fájásaim vannak és ugye most vagyok 34 hetes, szóval azért még 2-3 hét jól jönne a babónak bent a pocakban. :roll:
Ráadásul nekem egyáltalán nem szoktak fájásaim lenni maguktól.... Remélem, hogy ez csak ijesztegetés volt.... :?
Van most valami front???? :roll:

Katka

katka22

Jó reggelt,

Katka: volt front bizony, nem is egy!úgy emléxem valahogy úgy volt, h meleg-hideg-meleg ... de nem biztos. anyám! nekem is betöltött 34. hét, juhhhhéééé :D!! nem tudom, ilyenkor normálisak a jóslófájások???? nekem még nincs, de kíváncsi vagyok rá!
Hűűű ez a kalandpark nagyon teccik, a fiam imádná!!! gyorsan el is mentem a linket! köszi Katka!

Szép napot!
Vica
wicca

Katka!
Kiatartás!Csak ügyesen!Még legalább 2 hetet könyörögj ki a pocaklakódtól! :wink:

Nem akarok hülyeséget beszélni, de szerintem egy-egy jósló már normális lehet a ti "korotokban" :D Legalábbis most olvastam, hogy már hetekkel előtte lehet.

Ja és tuti front van(itt nálunk brutális melegfront, tegnap olyan tavaszias idő volt :shock: )tegnap elszállt a cukrom :( betojtam, nem kicsit, de legalább újra szigorúbban veszem a diétát, meg ilyenkor már a szervezet is egyre kevesebbet tolerál, úgyhogy észen kell lennem.Ma reggel a "lájtos" reggeli után jó volt.Remélem így is marad.

Kép
Kép
zazzy

Katka. nem tudom mennyire vígasz, hogy egy barátnőm hetekig rohangált a 3. gyerekkel a kórházba, mire megszületett a kicsi.
jóval korábban be tudjátok már azonosítani a fájásokat, mint a tapasztalatlanabb anyák.
Aki szült már az tudja milyen egy fájás, aki ezen már többször is túl van, az méginkább.
Azért persze vigyázz magadra és valahogy meg kellene próbálkozni az alvással. Többen javasoltak már itt is valami teát, vagy vannak egyébb módszerek is.

a frontokhoz és a tegnap estéhez képest Levi végig aludta az éjszakát (21-7,15) a saját ágyában!
Csak egyszer 'ébredt' fel, amikor nagyon elkezdett köhögni. Akkor kapott inni, néha felkeltem betakarni. aztán 7 elött arra riadtam, hogy úristen mi lehet a gyerekkel, él még? :) békéssen szuszogott, igaz, hogy a lába volt a párnán és ki volt takarózva, de alukált. :)

Olyan jó itthon. Jó volt együtt ébredezni, reggelizni, kávézni :)

Kép

Kép
gabka77

Katka egész éjjel ébren voltál???? Juuuuj szegény...és még fájások is voltak???? :(
zazzy múltkor nekem is magas volt kicsit a cukor. Jól bepizzáztam...

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok! :)

Biztosan van vmi a levegőben, Luca extra sokat aludt, jól el is késtünk az oviból. De legalább én is aludtam végre összefüggően kb hat órát. :)

Lányok, szerintem ne halasztgassátok a pakolást, vasalást, 1-2 hét, és minden sokkal fárasztóbb lesz, még csak állni is, pláne vasalni!

Tehuti: talán te kérdezted, de a polár overall kevés, még áprilisban is lehet tél, ha hó nem is, de nagy szelek, tudod, "tavaszi szél vizet áraszt", ahogy a dal is szól. :lol: És nem mindegy, hány réteg rucit kell rászuszakolni a babára. 8)

Katka, nagyon tapasztaltnak tűnsz, hátha van tipped (kalandpark kapcsán jutott eszembe): Luca mindent szeretne kipróbálni, pl. tanítsuk tornázni, táncolni stb., szoktuk is, vinnénk ovistornára is, DE! ott nem akar átöltözni (ismerős gyerekek is vannak), csak nézni akarja a többieket. Majd hazajövünk, és órákon át azt kell csinálni, amit ott láttunk. Így már több foglalkozást is megjártunk. Azt látom, hogy szeretné csinálni a többiekkel, de vmi gátolja. Pedig mi mindig bíztattuk kiskorától, nem féltettük túl. Ötlet??? Én már kifogytam belőlük...És annyira akarja, jó lenne legyőzni azt a valamit.

Adryn: hű, az annyát! Nagyon jól nézel ki!

marq
Kép
Kép
marqueza

Hát akkor asszem be kell szereznünk egy overállt. Köszi :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tencsi üdv újra a fedélzeten. Elhiszem, hogy nem egyszerű két ekkora gyerkővel pocakosan. Azért jó, hogy van ovi, na meg hogy egészségesek és tudnak már menni. Eddig nem sokat élvezhetted az otthon létet. Reméljük lesz egy kis pihi időd most már.
Adryn szupik a képek! Meg nem mondanám, hogy lassan szülsz. Nagyon csini vagy! Nem kis rakományotok lesz hazafelé, de jó hogy itthon meg tudtál venni mindent.
Én hétvégén bevásároltam, már csak a chicco folyadék kell, meg a textil pelu (az anyu feladata), és a babakocsi. De mindenért csak el kell menni, vagyis tudjuk mi honnan lesz.
Én elkezdtem a mosást, mert annyi van amúgy is, gondoltam beosztom. Fele már a szekrényben (ezért vártam én is a szekrényt), másik fele pedig a szárítón. Így most a mienk halmozódik, de holnap még ezt kivasalom, és szusszanok.
Katka nagyon jók a képek, aranyosak a csajok, és továbbra is bátrak. Nem is hallottam erről a parkról. Igaz Boti még kicsi hozzá, de mi is biztos jól ellenénk ott. Nem fogjuk kihagyni nyáron sztem a barátokkal.. A keményedéseket sajnálom, de végül is ha belegondolok lassan az áprilisiak kuksiznak minket, és te listavezető vagy. Sztem egy-két fájás belefér, főleg, hogy van teher rajtad rendesen. Reméljük Peti még vár pár hetet, és talán kicsit hagy majd aludni is. Nagyon nehéz lehet. Főleg munka mellett.
Wicca nekem van visszerem, a sérv miatt. Elég nagy, szerencsére nem fáj, vagy nem rézem a sérvtől. Napi 10 perc értorna csodákra képes. Én Botival végig csináltam, és nem is volt semmi. Szülés után vissza húzódik állítólag. Remélem tudod csillapítani a fájdalmat.
Gabka ma mi is nagyot aludtunk. Bár én sajna nappal is nyomi vagyok a fronttól. Kata meg pörög mint a ringlispíl.
Kád: nekünk ilyen van: http://bebibolt.hu/bababolt/index.php?m ... ts_id=3133
Nem kell állvány, a kádon marad, így nem kell behajolni teljesen. Nekünk nagyon bejött. Azóta minden ismerősünk ilyet vett, és nem bánta meg.
Na menek, így is hosszú lettem, Boti nem akar elaludni ha jól hallom, pedig én már lecsüccsennék. Asszem olvasunk egyet.
Szép napot!

Babaágy Rszg-nek (még matrac nejlonban, semmi se mosva)
Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Tencsi, jó hogy jelentkeztél. Elhiszem, hogy két beteg manó mellett semmire sem jutott energiád.

Mamacsibe, Lindának jobbulást! Samu szerencsére túl van a dolgon, már orrfújás sincs.
És újra alszunk éjszaka :)

Katka, ez a kalandpark nagyon tutinak tünik, ha jobb idő lesz, szerintem mi is megnézzük. Samu biztos imádná.
Sajnálom az álmatlan éjszakát és az ijesztőnek tűnő jóslófájásokat. Magnézium ilyenkor nem segít? Bár a meleg fürdő is jó ötlet. Van olyan, akinek szinte végig van jóslója...

Adryn, elképesztően csinos vagy!

Marq, mi lenne, ha te is beállnál a lányoddal a gyakorlatokat csinálni? Biztos segítene oldani a gátlásait. Valószínűleg idegenek előtt nem szereti produkálni magát (még akkor sem, ha van néhány ismerős is köztük). vagy lehet, hogy a gyakorlatokat vezetőnek kell őt erőteljesebben biztatnia.
Más: ma du megyek a kórházba, mivel úgy döntöttem, hogy fogadok szülésznőt. ma találkozunk, és akkor már beülök egy tájékoztatóra is (keddenként 2-től van). Majd beszámolok.

Párom szerint lejjebb ment a hasam - lehet... Bár nem érzem, hogy a kiscsaj lent valamit jobban nyomna, de persze elképzelhető, hogy a növekvő súly miatt már inkább lent növekszik, nem pedig fent domborodik :)

Lépek, mert van mit csinálnom (ma itthonról dolgozom).
Üdv:

erpé

Sziasztok,

Délelőtt sikerült 2 órát aludnom, így már szebb az élet! :)

Marq: Valami biztos zavarja Lucát, amiért nem áll be. Szerintem meg lehet próbálni megbeszélni vele, hogyha beáll, akkor milyen jutalmat kap. Aztán akkor eldöntheti, hogy tetszik-e neki. A másik verzió, hogy az edzővel megbeszélni a dolgot. Ők általában profik a témában és te lehetőleg ne legyél ott. Hidd el sokkal jobban hallgatnak az edzőre, ha nem vagy ott.
Esetleg még az jöhet be, hogy valamelyik kis csoporttárs barátnővel, aki már bátor, kézenfogva bemennek.
Az átöltözést szerintem el lehet engedni vagy be kell szerezni valami olyan tornaruhát, amit nagyon szívesen felvesz és büszkén mutogatja....

Cukrosok: Nagyon vigyázzatok magatokra, nem ám valami bajotok lesz! Mostanában én is nagyon kívánom az édeset....

Katka

katka22

Nálunk épp süla meggyes pite. :oops:
Csajok, gondoltatok már arra, hogy lehet pont influenza miatti kh. zár lesz mikor szülünk? :? Minden évben van ilyen, csak ma eszembe jutott. Reméljük megússzuk.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Képzeljétek most hívtak! Jövő hét hétfő 1 óra 4d-s uhu. Videó, képek, reklámanyagot is csinálnak velünk, stb...... :):):) majd kiugrok a bőrömből. Kiderül legalább hogy fekszik Kata újabban! :):):)
Na eldugulok, mert így is elijesztettem mindenkit. :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kuklika 2009.01.20 15:04-kor.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Nem tom miért ismételt. :oops: töröltem.
kuklika
Budapest VIII. kerület

Hát én eléggé félek ettől a járványtól... :? Remélem nem fogom elkapni mert nem akarom hogy baj legyen .... oltást mi meg nem is kaphatunk mi???

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Remélem sikeresen elkerüljük az influenzát. Oltást nem kaphatunk... és szerintem nem is sok értelme van, mert azt egy adott kombinációra adják, de egy influenza vírus egy télen 5-ször is megváltoztatja magát (védő nénim mesélte).

Beszéltem a dokimmal. Ha megint lesznek hajnalban jóslófájásaim, akkor holnap délelőtt látni akar.... Állítólag napokig lesz még front... :?

Katka

katka22

nekem is fájogat a hasam mostanában...de nálam ezek nem hiszem hogy jóslófájások.. katka azért reméljük még egy minimum két hetet kihúz Peti ott a pocakban

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Kukli: köszi a kádötletet, mutattam apának, elgondolkodunk rajta :). de jó hogy tudsz menni 4D-re!!! majd kérünk ám képet!!! nadon szép babaágy :)!!

Influenza: még soha életemben nem kaptam el, pedig sosem oltattam még be magam (koppkoppkopp!!!). az viszont nem lesz jó ha épp a kórházban leszünk és nem jöhetnek látogatók :(. én szeretném ha jöhetnének! most viszont már két napja fáj a torkom és fújom nagyon az orrom, de biztos kegyőzi a szervezetem :) stramm vagyok :D!!!

Adryn: ha jól emléxem holnap indultok haza! bízom benne hogy sima utatok lesz! aztán tessék jelentkezni ha hazaértél!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Én az influenza járványnál nem is a betegségre gondoltam (úgysem leszünk azok), hanem a kh zárra. Nem lehet látogatni. Azt ússzuk meg!
Katka reméljük a legjobbakat. Abrakadabra, múlj el front! Amúgy mikor mennél dokihoz?
Adrynéknak mi is könnyű utat kívánunk!
kuklika
Budapest VIII. kerület

Wicca köszi az ágyikó bókot, remélem nyugis alvások lesznek benne. :) Képek meg elsznek. Most biztos igyekezni fognak, ha
már tesztelnek.
Még az jutott eszembe, hogy visszérre is van homeós bogyó, nem tom melyik, de talán jobban ajánlott terhesség alatt. Én szopi alatt szedtem, mert pár hajszálerem lett.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?