A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Sziasztok!

Én is sok boldog szülinapot kívánok Patriknak!!
És utólag neked is Bogi!!!!!!!!!! :oops: :oops:

Kikocska jobbulást kívánok nektek!!!!!!!!!! :cry: :cry:

Nekem volt piercingen, de amikor kezdett nőni a hasam és kezdett röhejes lenni, akkor kiszedtem.. :wink:

Nekem nem nőtt be, amikor Kori után kiszedtem, szerintem most se fog....eddig még vissza tudtam tenni,mert nem volt csúnya a hasam, de lehet hogy majd ez a terhesség majd megviseli.... :shock:
De nem fájt soha a helye, csak néha viszked...

Culko!
Én ABC desing Rodeot vettem.Fő szempont az volt, hogy legyen hozzá mózeskosár és nagy kereke legyen a rossz utak miatt.
vidéken lakunk, mindenki családi házban, nem kell lépcsőzni és tömegközlekedéssel se fogok járni...
Ja, és fontos volt a nagy bevásárló kosár....nagyon könnyű és jól forog..

Gabka!
Kitartás!!!!!!!!!

Sziszike!!!
Szorítok neked!!!!

Kép

Kép
tasin

Jaj, Bogi!
Benne vagyunk még a 8 napban??? Nagyon boldog szülinapot Neked, így utólag!

Culko!
Mi Peg Perego Switch Modular-t vettünk. Mindhárom rész benne van (mózes, sport, hordozó) plusz egyéb extrák (nagy bevásárló rész, pelenkázó táska, esővédő). Minden irányból rátehetőek a részek. Bolygósítható első kerék. A legfontosabb az volt, hogy kis helyen elférjen: esernyőre csukható - a sportrésszel együtt is. Mi is emeletre visszük fel. De autóba és tömegközlekedéshez is szuper. Nem túl nagy a liftbe és a kisebb boltokba is befér. Nagyon egyszerű a kezelése, mosható huzat.
Hátránya: nem az olcsó kategóriás babakocsi!

Kép
Kép
tisa

Benne vagytok a 8 napba még bőven....
Köszönöm! :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Jó reggelt!

Kikocska!
Remélem, hogy már jobban vagy! Mindenesetre gyógyulj meg hamar!

Kocska!
Mi az, hogy hol a hasam? :D Nem látod az óriási pocakom? Mondtam, hogy a fekete slankít. 8)

Horkolás: nálunk fordítva volt ma éjjel. Állítólag a férjem végigfütyülte a fél éjszakát, de én hajthatatlan voltam. :oops:

Kép
gesztenye74

Kikocska! jobbulást neked és Nándinak, reméljük hamar túl lesztek rajta.

Kép
Kép
gaba_30

Köszönöm az eddigi válaszaitokat!!!!
culko

gesztenye legalább oldalt kellett volna állnod,hogy jól lássuk,ja és vicsorítani,hogy a fogaidon is látni lehessen az eredményt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kocska

Sziasztok!

Elég későn találtam rá az fórumra, de csatlakoznék hozzátok: április 24 a kitűzött időpont.
Első baba lesz, én is az "érett" korosztály erősítem, nyáron 35 leszek. Eddigi szemlék alapján kislány, ha nem vert át egy eldugott kukival, a neve Málna lesz.
Nagy vonalakban: vidéki versenyző vagyok (Tiszakécske), a választott orvosomat követve Kiskunfélegyházán fogok szülni, ha minden rendben megy a végéig. Sajnos egy hetet már el kellett töltenem a kecskeméti intézményben, vérzés miatt, mellső fali lepény, méhszáj fölé lógva, tehát veszélyeztetettnek minősülök. Azóta is tünetmentes vagyok (vigyázok is), de nagyon várom a jövő heti 28 hetes UH-t, mert mostanra talán elhúzódott a veszélyzónából.
Eddig minden vizsgálat tökéletes eredményt hozott, 7 kilót híztam, de mindet az utsó 3 hónapban, és púp formában :)

Most megyek, és olvasok tovább, még csak a 31. oldalon tartok a visszaolvasásban :O
Icamica
icamica

Mi van Csajok!
Ma nagyon pangós nap van?!?

Voltam reggel az UH, mindent rendben találtak most is. Szerencsére!
Írtak egy új adatot a leletre: norm. flow. Ez mit jelent pontosan? Megnéztem, de nem sok semmi van róla...A lényeg, hogy normális.

Gabka! Megjöttél már a terhelésesről???

Kocska! Az igaz, hogy most a nagyközönség nem látja a lábam szandibandiban, de azért a Férjemnek még nem muszáj lelakottnak látnia. :D Sőt, elsősorban mindig Neki és magamnak készülnek a remekművek! :lol: És most nagyon jól esett, hogy átsegített a bénázásomon a hasam miatt. :oops: :lol:

Kép
Kép
tisa

próba
Kép
icamica

Szia Icamica!
Üdv. közöttünk! Jó olvasgatást, soha nem késő egy jó kis csapatba bekapcsolódni :lol: .

Kép
Kép
tisa

Köszönöm, haladok :)
Tisa, jól tudom, hogy te is eü. szabin vagy? Mondjuk én mondhatom, hogy a kékeknél vagyok, mert hát Kecskemét kék kategória :) Azért kérdezem, mert a szülés utáni témán én még nem tudtam átvergődni a céges rendszerben. Te már megvilágosodtál?

icamica

Icamica!
Elsehiszem! :roll: Csak nem kolléga vagy? A repülősöknél?
Mi a konkrét kérdésed?

Kép
Kép
tisa

Csajok!
negyed órája jöttem meg és eléggé kivagyok ettől a sok szartól ami ma volt a kukim kivan a várakozással.Itt nem ismerik azt, hogy ha terhes akkor vegyük előbbre nem legyen csak szarul ott kint az illető az éhezéstől.Ott voltam 8 előtt és fél 10kor vették le az első vért addig azt hittem meghalok olyan szarul voltam. A nővér is mit művelt mikor levette ömlött a kezemből a vér.Én tej+zsemle-n voltam.Még most is jójóznak a szemeim meg a fejemmel nincs valami jól.
Utána meg várhattam a neo-ferro receptre meg a táppénzes papíromra is egy csomott mert millióan voltak .
NA EZÉRT JÁROK ÉN INKÁBB MAGÁNRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szóval most ledöglök és picit alszom.Délután meg irány pécs a táppénzes papírt viszem be apával.Remélem ma megkapom a cipőcskémet amit ősszel kinéztem az legalább tépőzáras. :)

Mindenkinek BOLDOG SZÜLINAPOT!
ÉS ÜDV AZ ÚJJAKNAK!
Na most iszom egy pohár kólát.

Kép

Kép
gabka7926

Debizony :)
A kérdés az, hogy nekem csak addig tiszta, hogy a szülésig kiírtak, de arról senki nem beszélt, hogy mi lesz utána. Szülési szabi? Vagy mittomén. Semmi információt nem kaptam. Azt sem tudom, hogy nekünk gyes vagy gyed a jó, és mit kell intézni hozzá a személyügyön :? . Egy évig lehetek otthon a babával, mivel "csak" sz. besorolásban vagyok. Eddig nem is nagyon gondolkoztam ezeken a dolgokon, de most rájöttem, hogy már csak 3 hónap, és ott leszünk a célnál.

icamica

Icamica!

Akkor mégnagyobb üdv. közöttünk! :lol: :lol:
A személyügyisetek nem mondta el rendesen??
Figyúúú, vmelyik nap leírom neked privát üziben, ott meg tudjuk beszélni, okés?!
Meg van egy táblánk a gmail-en, annak a felhasználóját és jelszavát most elküldöm Neked priviben. Aztán ha majd nem világos vmi, akkor telefonon megbeszéljük! :D

Gabka!

Micsoda tortúrán mentél keresztül, sajnálom! Pihenj egy nagyot! És eredmény mikor lesz?
És éljen az új tépőzáras cipőcske! :lol: :lol:

Kép
Kép
tisa

Icamica! Küldtem privit. :D

Kép
Kép
tisa

Őőőőő, hát semmit nem mondott :? tudod vannak helyek, ahol a SZÜGY nem érted van, hanem pont fordítva. Szerencsére van ott 1 barátnőm, majd őt ráugrasztom a kérdésre, ha találkozunk.

icamica

Tisa,ha jól tudom a flow. az a keringést jelenti.Legalábbis nekem rendszeresen csináltak Botival anno flowmetriát,amivel a baba és anya keringését nézik.Mutatták,ahogy látszódott a babában,meg a köldökzsinórban az áramló vér,pirosra,meg kékre szinezve.És ha jól tudom ez utalhat a lepény kezdödö öregedésére,mert akkor romlik az kapcsolat.Na ezt nem sikerült valami értelmesen leirnom,de a lényeg,hogy normál.Anno nekem amikor kezdett rendetlenkedni a dolog a dokim felirt minden estére egy pohár alkoholos! sört!!!Nem tudom ez segitett e,de a köv vizsgálatnál már javult a helyzet! :lol:

Kikocska!jobbulást mindkettötöknek!Azért nekem elég ijesztö ami Nándival történik! :(

Culko!Nekünk Bergon van,nagyon nagy,nehéz,de én nagyon szeretem.Bár az autóba csak úgy fért be,ha levettük a kerekeit. :? Azt hiszem nektek n em az ideális választás...

Icamica,szia!

Jó ez a mai idöjárás
:? A gyerekem egy klasszikus pofáraesést mutatott be délelött a legnagyobb pocsolyába.Nem tudtam sirjak-e vagy nevessek :roll: Aztán már csak azt bántam,hogy nem volt nálam fényképezögép :lol:
Szerencsére nem ütötte meg magát,söt mintha tetszett is volna neki,mert utána még feküdt benne vigyorogva amig ki nem kaptam onnan.Biztos azért,hogy minél több sarat szivjon fel a gatyája.Ráadásul az apja öltöztette,mer én dolgoztam kicsit,és az elmenös nadrágját adta rá,mert a férfiember nem talált mást... :roll:
Na,csak ugy érdekességként...most meg megyek mosni...

Kép
Kép
gizu

SIKERÜLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Ettike! Patriknak nagyon boldog kettediket!!!!!

Kép
Kép
gizu

Sziasztok!

Flow = flowmetria, azaz áramlásvizsgálat. Valóban azt nézik vele, hogy a baba rendesen el van-e látva mindennel.

Kiságy és pelenkázókomód: A Faktumok nagy része és még sok másik is átalakítható. A kiságyból lesz egy 70x140 cm-es ágy, amit akár 4-6 éves koráig is tud használni a gyerek, a pelenkázóból pedig komód, amibe rengeteg dolgot lehet pakolni. Van olyan is, amire lehet venni utána polcos részt, és akkor már így néz ki a kettő együtt:
Kép
Az alsó, szaggatottal jelölt rész a pelenkázóból átalakított komód. Például ilyen:
Kép
Szerintem egy ilyen a gyerek 15 éves koráig is nyugodtan használható.
Vendég

Kitöltöttem a táblázatot, köszi a privit!

icamica

Gizu!

Éljen a VONALZÓ!!!! Tündéri!
Köszönöm az infót, teljesen érthető volt. :D Az alkoholos sör tetszett a legjobban! :lol: Már úgy meginnék egy pohárka habos gyöngyöző sört v. egy fini száraz vörösbort... :oops: :oops:

Kár, hogy nem volt nálad fényképezőgép :roll: :lol: :lol: !

No, megyek vissza vasalni! :evil:

Kép
Kép
tisa

Gabka!
Nem próbáltál meg erőszakoskodni, hogy még is csak kismama vagy, figyelhetnének rád jobban?! Felháborító! :evil:

Tisa!
Klassz, hogy mindent rendben találtak az UH-n. :)

Túl vagyok az ebéden, mindjárt elalszom a forró csokim mellett. Tényleg, Ti hogy álltok a koffeinfogyasztással? Én visszafogtam magam mióta tudom, hogy babát várok. Csak gyümölcsteát iszom, és napi egy capuccinó engedélyezett számomra. Azt is csak hétközben iszom, hétvégén soha nem jut rá alkalmam.

Kép
gesztenye74

Cat! Helló! Lemaradtam??? :oops: Miért is írtad le a komódos-szekrényes tájékoztatót?

Kép
Kép
tisa

Nekem mínuszban van a vérnyomásom, tehát a reggeli KV maradhatott, sok tejjel, kóválygás esetén napközben egy kavarós valami, kevesebb koffeinnel.
Egyébként mivel voltam már vérszegény, a dokim mondta, hogy napi 1 dl minőségi vörösbort igyak (csak sokszor elfelejtem), és ha megkívánom, egy pohárka sör sem árt meg, mert el sem jut a babáig, a máj előbb feldolgozza.
Nekem ilyen szolidáris doki jutott :) kár, hogy fehérboros vagyok :D

icamica

Tisa!

Heni írta: "nekünk egy kombi kiságyunk van a www.babaholmiolcson.hu vettük, ott kapni olcsóbbakat is. Péterke szinte soha nem aludt benne, rácsfóbiás szerintem. Most tesóra vár az ágyikó ha öcsi sem fog benne aludni, akkor majd szétszedem Péterkének ifjúsági ágynak. Szerintem ezeket jobban megéri megenni, mert 6 éves koráig is használható, mig a kiságyat és a pelenkázót majd 2-3 éves kora után a padlásra cipeled. "

Csak hogy egy különálló kiságy és pelenkázó is használható tovább is, ha a megfelelőt veszi meg az ember.
Vendég

Icamica!

Egy pohár bor, sör vagy pezsgő nyugodtan fogyasztható terhesség alatt.
Fehérbor is, csak annak nincs olyan jótékony hatása a vérképzésre, mint a vörönek.
Vendég

Kössz Cat! Így már értem, és emlékszem is volt róla szó!
Igen, én is hallottam, hogy lehet ezt az egy pohárral, de én egy kicsit szkeptikus vagyok ezekkel... :oops:

Kép
Kép
tisa

Tisa,szerintem egy pohár sör nyugodtan belefér! :wink: Botond tényleg napi szinten kapta,tele van B vitaminokkal,plusz az alkohol enyhe értágitó hatású,ha nem nagy mennyiség kerül a szervezetbe,nem árthat.Amit kicsit sem szabad,az az égetett szeszek,tömény italok,tehát a pálinkát kerüld,ha lehet :wink:
A vörösbor meg serkenti a vörösvértestek képzödését.Napi egy-másfél deci kifejezetten jó hatású!
No nem akarok alkoholizálásra biztatni senkit,csak anno mi ezt jól kidumáltuk az akkori dokibácsival-vissza is sirom öt...

Gabka!Tényleg elképesztöek ezek adolgok!!!!Nálunk a terheléses cukrosokat legalább elöre hivják!
Hu,de megkivántam én is a kólát!!!(csak akkor iszom meg,ha terhes vagyok,egyébként nem szeretem... :oops: )

Kép
Kép
gizu

Tisa!

Kis mértékű alkohol izomlazító hatású is. Éppen ezért azokan is szokták javasolni, akik sokat keményednek vagy görcsölnek a terhesség alatt.

Én egy-két hetente megiszom egy pohár bort, és jól esik. Nem érzem, hogy ezzel ártanák a fiamnak.
Vendég

Ha nem felejteném el a bort meginni este, talán aludnék is... Nektek nincs ilyen problémátok? Nem a hasam zavar, egyszerűen csak nem alszok. Hajnal fél 2-3 közt pillogtam ma is ébren, és 5 körül már fent vagyok. :shock:

icamica

Üdv köztünk icamica!

Gabka! Nem semmi, hogy milyen szemetek voltak veled. Pedig eddig mindenhol azt hallottam, hogy a kismamikat előre veszik...

Aludni én se szoktam. Általában óránként, fél óránként fent vagyok, vagy nézem a plafont.... Jó lenne ha így bírnánk mikor megszületnek a babák és éjjelente fel kell majd kelni, de figyeljétek meg, hogy olyankor meg tudnánk aludni. :)

Judy

Kép
judy_76

Icamica!
Nekem is hasonló tapasztalataim vannak az éjjeli alvással. Nem tudom, hogy ez a terhesség velejárója vagy egyszerűen baromira nem bírom az oldalfekvős pozíciót. :(

Alkohol: én megiszom alkalmanként (két-három hetente) egy fél pohár pezsgőt. Alapban vörösboros vagyok (Villányi a kedvencem), de mióta kismama vagyok, nem kívánom. Remélem, hogy azért ez a jó szokásom visszatér később! 8)

Kép
gesztenye74

Sziasztok!

Nagyon sok boldogságot a szülinaposoknak!!!

Icamica üdv közöttünk! Tisa biztos sokat tud majd neked segiteni, meg van itt még jónéhány tapasztalt anyuka, akik már gyakorlatból irnak nekünk első babásoknak!

Gabka! :twisted: ki kellett volna verned a balhét!! viszont most már túl vagy rajta, és lesz új cipő is!

Gesztenye! Tök jól nézel ki! én is úgy jártam a mintás felsőkkel mint ahogy Tisa is irta, hogy kicsit más a rajzolat a pocakon! :lol:

Kikocska nagyon sajnálom Nándit. Remélem te is valamivel jobban vagy. Kivánom hogy mielőbb deritsenek már ki valamit, mi is okozhatja!!

képzeljétek, lebuktattam apát... reggel kért tőlem pénzt, hogy a biztonsági őrös kamarába befizesse a tagságit, odaadtam 20,000forintot, és ebédkor adja vissza a pénzt...két db 10ezrest...erre én, hogy akkor jó, mert látom van pénzed valahonnan. gondoltam megint sumákol valamit...megsértődtem, hogy pont mikor babadolgok kellenének, ő kavar valamit, pityergés minden előjött, és utána előveszi a pénzét és számolja, hogy 40valamennyit gyűjtött össze dugipénzben, hogy meglepjen, hogy elvisz kiságyat venni! erre még jobban bőgtem, hogy még ezt a meglepijét is lelőttem! direkt spórolt, rakta a kis tippmix fogadásait, és a nyereményt mindig eltette. NEKÜNK. úgyhogy ha lesz raktáron, hétvégén megyünk érte az egyik olcsó bababoltba, és már nekünk is lesz végre valamink! :D :D :D

barátnőm tegnap nálunk aludt, mert a pasija megint kidobta...erre ő most azt várja, hogy fog vele beszélni a srác délutánig, mert csak akkor megy vissza hozzá... :roll: :roll: mit is mondhatnék, minél jobban mondom, hogy ez nem egy jó helyzet, és ez nem fog javulni, annál jobban védi azt a TomCruise-hasonmást (az ő szemében, mert én sajna nem látom őt ilyennek)

Kép
tünemény

Na itt vagyok köztetek persze agyilag nem mert még nagyon tértem magamhoz!
A cipőcském meg nem az lett amit kinéztem mert nem volt a méretemben pedig átlagos 39es lábam van. :x
De nem baj ez is tetszik csak nem tépőzáras és jó árban is volt.
Ma megint kínai lesz a vacsi mert ha a plázába vagy az árkádba megyünk nem tudom megállni , hogy ne egyek vagy vegyek otthonra kínait na jó hazaútra vettem 2 sajt sajtburgert is a mekiben de azt csak azért mert megkívántam és éhes voltam.
Ma meg holnap teleeszem magam mielőtt véletlenül kiderülne, hogy nem jó a cukrom.Csütörtökön meg is lesz mikor megyek a védőnőhöz.
Apa is azt mondta, hogy lehet ő mindig így horkolt csak én mélyen aludtam és nem vettem észre és mostanában ugye eléggé szarul alszom és felkelek rá.
Na mindegy mondtam neki nem érdekel én a nappaliban alszom amíg megvan fázva.Csak hiányozni fog a reggeli összebújás de inkább ennek a hiánya mint az idegeim tönkretétele a fáradtságtól.

HOGY ÉN MENNYI HÜLYESÉGET TUDOK ÖSSZEÍRNI?!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

Momentán én is szeretem a vörösbort de kólával. :oops:
Múltkor akartam egy picit inni és nem ment le a torkomon.

Kép

Kép
gabka7926

Tünemény:ÉLJEN APA!!!!!!!Nálunk is apa dugi pénzéből van cipőm mert csütörtökön leszünk 4 éve együtt és én azt kértem évfordulóra.Sajna a gyűrű elmarad anyagi okok miatt mert ugye megvan minden a babónak és nem volt olcsó.De nem baj mert azt mondta, hogy majd lesz az is.

Kép

Kép
gabka7926

:lol: :lol: :lol: Gabka :D :D a te apácskád is milyen aranyos!! remélem a cipő beválik, és nem kell szenvedned vele fel/lehúzáskor! a gyűrűt meg jobb később megvenni szerintem, mert nekem pl az ujjaim is bedagadtak már. jó is a kinai kaja! :D még jó, hogy annyit nem eszek, hogy ferdüljön is a gyerkőc szeme! :lol:

Ettike! én is rákattantam a tejbegrizre! ma is azt vettem! úgy néz ki, mákosguba után jön a következő őrület! (múltkor mikor ebédeltünk láttunk egy kismamit, és mit evett?? mákostésztát! ez még a mákosgubás korszakomkor volt, apa meg is jegyezte, hogy tényleg lehet abban valami, hogy minden kismama kivánja szinte ugyanazokat a kajákat! :lol: )

vége a napnak, megyek is haza pakolászni egy kicsit, hacsak apa el nem csal valahova csavarogni

ja, és az új Jim Carrey film, az igenember, NAGYON TUTI!!! olyan jókat és sokat nevettünk barátnőmmel tegnap este rajta, hogy még Luca is végigkuncoghatta a filmet, mert végig rugdosott! :D

Kép
tünemény

szilvásgombóc :D
orrvérzés :(
almalé :D
vérnyomás :(

az átlag jó

icamica

Sziasztok!

Szülinaposoknak sok boldogságot!

Icamica, üvd. köztünk!

Kikocska jobbulást remélem már jobban vagy.
Most néztem a táblázatot, hogy Tisa te vagy a legelső a sorba és utána Judy, Gizu, Sildi, Ettike, Eda és Kikocsa 10-éig bezárólag. Hát nagyon drukkolok az első hullámnap (persze utána jönnek a többiek), megy a nagy visszaszámlálás., persze a mi kis frankó táblázatunk alapján. Én úgy vagyok vele, hogy minden hétnek örülök, amit még itthon tölthetem, mert nagy esély van rá, hogy hamarabb befektetnek.

Ma én ettem vacsira egy jó nagy hambit, olyan jól eset és utána 2 db narancs volt a desszert. A tejbegríz jó ötlet a héten én is eszek valamikor.

Csütörtökön tanácsadásra megyek, így csak pénteken tudok jönni legközelebb. Addig is vigyázzatok magatokra, további jó vásárlást mindenkinek. Olyan jó dolog ilyen törpe dolgokat vásárolni.

Jó éjszakát mindenkinek! :roll:

Kép
evike79

Sziasztok!

Gaka!
NAgyon sajnálom a it csináltak Veled :-( Hős voltál mert én borogattam volna :-)

Ujaknak üdv nálunk :-)

És a szülinaposoknak sok Boldogságot :-)

Tünemény!
Ez az apa :-) Nagyon ari. Lehet kezd megkomolyodni ?!

Kocska!
Nagyon sajnálom. Mitől volt ez a hányos dolog? Nándi meg jajszegényke, de csak túl lesztek rajta.

CaT!
Én is osztom a véleményed. a külön komd és ágy részt is lehet sokáig használni :-)

Képzeljétek ma hívtam dokit. Tökéletes a vérkép és nincs toxémiám. Viszont mondta, hogy tök tanácstalanok. Valószínű a sok víz feszít és ezért görcöslök + ügye ül a baba..... Szóval azt mondta pihizzek és igyak bailest ha nagyon görcsölök vagy keményedek :-) Felajánlotta a vörösbort is :-) Azt mondta tényleg nem tudnak mit csinálni ha jönniakkar Beni baba jönni fog. így elvileg csak a 32. héten kell mennem ha nincs gond.
Apával elmentünk ma megvenni a butort. Képzeljétek élőben sokkal jobban tetszett a kék róka mint a vörös és ráadásul csak az volt raktáron (tegnap óta elvitték a vörit) így azt hozztuk el. Apuci össze rakta este, de holnap kerül a helyére majd fotozom és memutizom.

na mennek nagyon elfáradtam.
puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22

Sziasztok!
Sziszike örülök hoyg minden rendben... reméljük csak ilyesztget a kismanó, aztán nyugton pihizik még jó darabig odabenn! :))

Tünemény kár hoyg lelőtted a meglepit, de azért nagyon jó hogy apa iylen meglepit talált ki! :) És mindjárt lesz kiságyatok is! :)

Icamiva üdv köztünk! :)

Tisa olyan jó hogy most láthattad a babócát!
Én nem tudom hoyg bírok magammal amíg végre megnézhetem! :)
De már csak 2 hét és megyünk a 4D-re! Én nagyon be vagyok zsongva! Főleg miután egyeseknek olyan gyönyörűen mutogatta az arcát a kislánya! Remélem a mi pici fiunk is kivételesen elfelejti ezt az arctakargatást!

Képzeljétek! Anya megvarrta nekünk a függönyt a gyeerkszobáb! micimackós és gyönyörű! Ilyen disney-seket nem lehet kapni csak 2 méterig, de nekem 2,62 a belmagasságom és végigérős passzolna! Anya pedig szuperul megcsinálta és gyönyörű világoskék sötétítőt is varrt hozzá! Nekem egy angyal az anyukám! :) Nagyon szép szülinapi ajándék! :)
Ja és a tortámon a marcipánfigura kanga és zsebibabab volt! :)

Na jó nem kotyogok tovább dolgozom! Néha azt is kell! :lol:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziszike!

Örülök, hogy nincs szó toxémiáról.
Azért jó lenne tudni, hogy mi lehet a sok magzatvíz oka. De lehet, hogy ez a Te esetedben megmagyarázhatatlan.
Én mindenesetre lehet, hogy csináltatnék egy újabb cukorterhelést.

A bútorról várjuk a képeket!
Olyan jó, hogy Nektek már megvan.

Én is várom, mikor jön meg a Benié, hogy aztán áttehessük az övét Marci szobájába.

Bogi!

Hamar eletelik az a két hét, és újra láthatod a babócádat.

Mi holnap megyünk a Kleopátra Házba 4D Uh-ra. Kíváncsi vagyok mit mutat meg magából a nagylegény.

Tünemény!

Sajnálom, hogy lelőtted Apa meglepetését. Nem kell mindig gyanakodni!

Kikocska!

Hogy vagy? Nándi? Még mindig nem derült ki semmi?
Vendég

Ilyen babakocsink van:

Kép

Szerintetek ez a hordozó jó hozzá színben?

Kép

Nem akarunk ugyanolyat veni, hanem inkább valami élénkebb színt.
Vendég

Jó reggelt!

Tünemény!
Engeszteld ki apát mindenképpen a meglepi lelövéséért, Te kis gyanakvó! :)

Sziszike!
Örülök, hogy nincs nagy baj nálatok! Továbbra is vigyázz magatokra, és húzd, amíg tudod...

Boglárka!
Boldog szülinapot! A függönyről tegyél majd fel képet, hadd lássuk mi is.

Cat!
Szerintem, teljesen jó a babakocsi és hordozó együtt, összeillenek.

Ma este megyünk az aktuális havi nődoki vizsgálatra. Izgulok, mert most fogom megkapni az ilyenkor esedékes vizsgálatokra a beutalót. De legalább láthatjuk Lucánkat. Olyan megnyugtató érzés utána, hogy mindent rendben talál az orvos. Remélem, hogy most is így lesz!
Most akarjuk vele megbeszélni az őssejt levételt. Kíváncsi vagyok, hogy mi a véleménye, mit fog hozzá szólni. :roll:

Kép
gesztenye74

Gesztenye!

Minden rendben lesz a dokinál, nyugi!
És legalább láthatjátok Lucát is.

Valaki kérdezte múltkor a joghurttorta receptjét.
Most próbáltam ki, és nagyon jól sikerült. A kisfiam kétszer is kért belóle. Ráadásul ez szénhidrátszegény, mert én mást nem ehetek. (Nincs is tésztája, így nagyon könnyű elkészíteni.)

Narancsos joghurttorta

Hozzávalók (4 adaghoz): 1 1/2 dl tejszín, 3 narancs, 4 dl joghurt, 4 evőkanál zselatinpor, 1 dl víz, 4-5 teáskanál édesítőpor (estleg több, ha nem elég édes a narancs), a díszítéshez 2 narancs

Egy kisebb tortaformát folpack fóliával kibélelünk. (Ha csattos forma, akkor nem szükséges.) A tejszínből kemény habot verünk és félretesszük. A joghurtot az édesítőporral habosra keverjük. A narancsok levét kifacsarjuk és 1 dl vízzel összekeverjük. Egy kis tűzálló edénybe szórjuk a zselatinport és ráöntjük a narancsos levet. Tíz percig állni hagyjuk, ezután nagyon kis lángra tesszük és állandóan kevergetve folyósra melegítjük. Ha már nem forró, a joghurthoz keverjük. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot és az egészet beleöntjük a folpackkal bélelt tortaformába. A tetejét is befedjük, majd a hűtőszekrényben megdermesztjük. Tálalás előtt a formából tálra borítjuk, lehúzzuk róla a folpack fóliát és a megmaradt narancsból vágott karikákkal tetszés szerint feldíszítjük. Mint a tortát, szeletekre vágva tálaljuk.

1 adag energiatartalma 214 kcal, szénhidráttartalma 9 g.

Én eleve két adagot csináltam, mert nagy a totaformám, de el fog fogyni.
Vendég

Cat szerintem jó a hordozó színe! :)
Biztos tök jól látod majd holnap a kicsit! reméljük mutogatja majd magát!

Függönyt majd lefotózom de gondolom így még nem lesz annyira mutatós mint majd felrakva... mert nagyon szépre csinálta anya! :)
De még festés előtt áll a szobája... majd ha felkerül lesz az igazi! :)
De az még nem most lesz! :)

Jól hangzik ez a recept... megcsinálom a héten és még a fenekem sem nő tőle! :lol:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Cat!
Küldjél nekem is egy joghurtortát, imádom!
Egy kérdés: az édesítőktől nem tartasz? Olyan sokan mondják, hogy nem egészéségesek.

Tisa!
Te végigolvastad már a Krio szerződését? Én most akarom rávenni magam. Ha online kötjük a szerződést, akkor csak utalással lehet a pénzt kifizetni?

Megyek ebédelni, mert éhenhalok!!!

Kép
gesztenye74

Ja, még valami!

Nem emlékszik valaki, hogy melyik oldalon vagy mely nap környékén tárgyaltuk a baba illetve mamakelengyés dolgokat? Ki akarom nyomtatni a listákat, de egyelőre nem találom.

Köszi!

Kép
gesztenye74

Gesztenye!

Nekem nics más választásom, csak az édesítő. A diabétesz miatt nem ehetek cukrot.
A süteményeket általában fruktózzal (gyümölcscukor) szoktam csinálni, de most elfogyott. Fel kellene íratni, mert úgy olcsóbb a gyógyszertrban, de még így is aranyárban van.
Az édesítőkről pedig megoszlanak a vélemények. Nem fogyasztom olyan mennyiségben, hogy káros lehetne. És most olyat vettem amiben nincs aszpartam. (Süssina)
Állítólag az ami egészségtelen. De olyan cikket is lehet találni, ami viszont azt bizonygatja, hogy ez a legegészségesebb dolog a világon. Szóval én ebben nem tudok dönteni. Annyit tehetek, hogy nem eszek annyit, ami árthat.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: