Baba,
ezer drukk megy mára, remélem jó hírekkel jössz és minél hamarabb!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Rana,
Boldog szurkálást továbbra is!
++++++++++++++++++++++++
Dezsina,
csak nem megijedtél a feladat nagyságától, azért akarsz "csak" kettőt?
- ami a hízást illeti: lassan át kell térnem a szoknyáimra, van még néhány, amiben nem nézek ki tehénnek, és rám is jön. Aztán várom a jóidőt, tavasszal kicsit könnyebb lesz az öltözködés... (de amilyen formám van nekem, májusig keményen fagyni fog...)
Skrisz,
Nagyot nőtt a pici, várom a mai eredményeidet is!
Zsófi,
ez a családi pótlékos dolog most szíven ütött. Nem tudom mit gondolnak, azért egy-kettő-három gyereket ruházni, etetni, óvodába/iskolába járatni nem ingyen van, és ezek igazán nem luxus-kiadások. Azért abban reménykedem, ha a híradó nem mondott konkrét jövedemet, akkor talán ez még nem kiforrott dolog, és nem lesz belőle semmi.
Lányok, én teljesen ki vagyok borulva megint. A házunkat átminősítették gazdasági épületté (amúgy hivatalosan én ott lakom!!!), mindezt telekösszevonási eljárás keretében, aminek semmi köze a ház minőségéhez!!! A Földhivatal az mondta, hogy ki kell javíttatni előbb az építési hatóság telekösszevonási határozatát. Bementem az építési hatósághoz, először ők is csodálkoztak, végül arra jutottak, hogy a földmérő hibázhatott, mikor a vázrajzot megcsinálta, a vázrajzon meg a Földhivatal ellenjegyzése van, ők attól nem térhettek el. Felhívtam a földmérőt, azt mondta, délutánra megnézi pontosan mi volt, de neki meg anno a Földhivatal mondta, hogy azt úgy írja meg (az én megkérdezésem és beleegyezésem nélkül, még csak tájékoztatást sem kaptam, pedig én lennék a tulajdonos...) Úgy néz ki a dolog, hogy kifizettünk 150 ezer forintot eddig a telekrendezésre, és a helyzet rosszabb mint volt, nem vagyunk előrébb semmivel.
Ugyanis az épületbe be akarjuk vezetni a vizet, fürdőszoba, rendes konyha, központi fűtés kéne, hogy kiköltözzünk. Mi erre szorgosan gyűjtögettük a pénzt a lakáskasszában, amit ugye gazdasági épületre nem adnak ki, vagyis tök meg vagyunk lőve. Ez egy olyan szintű aljasság, hogy ha nagyon bedühödök, megkérdezem az ombudsmant, hogy mit gondol az ügyről, mert szerintem egyetlen hivatal sem dönthet úgy a tulajdonos tudta nélkül, hogy átminősíti az ingatlant, aztán meg már egy éve küldözgetnek egyik helyről a másikra, ahelyett, hogy szólnának, hogy tulajdonképpek ők kezték az egészet.
Ja, a kivitelező jönne márciusban, lehet, hogy előbb is, de nem tudunk neki fizetni, és semmit nem tudunk úgy számlára venni a házhoz, hogy utána el tudjuk számolni a lakáskasszának, csak ha az épület visszaminősül lakóingatlanná. Ha visszaminősíttetjük, akkor az is egy csomó további eljárási illeték és nagyon sok idő, akkor csak nyáron jöhetne a kivitelező, amikor már más dolga is van, meg lehet, hogy én sem szeretnék a 7. hónapban építkezést felügyelni! Meg kell őrülni!!!