Sziasztok ma is!
hendegabi!
Úgy tűnik nked tényleg mindegy, hogy eszel-e vérvétel előtt...
tabati!
Azért ez nagyon durva, hogy nyitott ajtókkal várnak a nőgyógyászaton!

Legközelebb esetleg a vizsgálószéket is kitolhatnák a váróba vagy az utcára.
Jó, gondolom, hogy oka volt és sajnos ma ilyen a magyar egészségügy, hogy ilyenek előfordulhatnak. De azzal együtt simán jelenteni lehetne az intézményvezetőnek, az önkorminak, a minisztériumnak, ombudsmannak és még ki tudja, hány helyre.
A '80-as években még "belefért" volna, de a mai világban már nem.
De sajnos azzal, hogy tuti szankcionálnák a dolgot nem hiszem, hogy bármit is el lehetne érni, maximum azt, hogy fizethetnek büntit, amikor amúgy sincs pénzük...
norka81!
Nem tudom mi az a kis pity-puty, de gondold végig. Van akkora jelentősége, hogy emiatt menjen feljebb a vérnyomásod és ezen rágódj ahelyett, hogy örülnél valaminek? Biztosan azoknak az embereknek kell meghatározniuk, hogy milyen legyen a kedved...? Szerintem, nem...
Ami a zenélő plüsst illeti.
Nem kell feltétlenül itt leragadni. Úgy értem, hogy minden dal, amit sokat dúdolsz neki vagy hallgatsz (ha füldugóval teszed, azért vigyázz, hogy ne legyen túl hangos. Attól, hogy te megsüketülsz ő még nem fog hamarabb megnyugodni.

) De ha nem akarsz kornyikálni akkor ugyanúgy megteszi egy mondóka. A hangodat ígyis - úgyis megismeri és AZ segít majd.
Vannak kifejezetten baba CD-k. Őszintén szólva én ezeket csak lehúzásnak tartom. Ha téged a komolyzene nyugtat meg, akkor ugyanolyan jó, mint a Halász Jutka vagy a Tankcsapda.

(Mert, hogy ilyet is hallottam már. És a gyerek is annyira megszokta, hogy természetes volt neki. És nem volt sem agresszív tőle, se más negatív hatása nem volt)
Babakocsiból csak az ABC Design-ról tudom konkrétan, hogy német.
http://www.abc-design.de/
A sztereotípiából (no és persze a saját tapasztalatunkból

) kiindulva szerintem, ha német, akkor már nagy baj nem lehet.

Általában strapabíró, megbízható dolgokat csinálnak. Nekünk is bejött a babakocsijuk.
Én amondó vagyok, hogyha kinéztek egy modellt és vakon megbíztok a német minőségben, akkor belevághattok a táv-vásárlásba, ha anyagilag is megéri. Persze, az lenne a legjobb, ha előtte azért ténylegesen is szemügyre tudnátok venni, amit kinéztetek. Amit tényleg jól át kell gondolni, hogy mire és mennyit szeretnétek használni. Ehhez szerintem tök sok segítséget nyújt a Brendon oldala:
http://babakocsi.brendon.hu/
ronmay!
Akkor ezek szerint nem a lazac kerülendő, hanem a NYERS lazac. Egyed bátran, mert nagyon gazdag omega6-ban. Ez van most a Femibionban is és a jobb agy- illetve látásfejlődés miatt nyomatták bele.
szonibaba!
Dehogy vagyunk puszipajtások! (Bár, anyámékkal többet találkozik és jó a viszony köztük) Csak lecsapott rám, amikor meghallotta, hogy pont abba a gyógyszertárba készülök, mint ahová neki is mennie kellett volna. Esélyem sem volt... Kifizette meg minden, csak a nyakamba sózta a dolgot. A jó úttörő meg ugye ott segít, ahol muszáj.
Szerintem nem azért nem szánnak több időt az ultrahangra, mert nem érdeli őket, hogy ez mekkora élmény a kismamának (mondjuk, annyira tényleg nem érdekli, mert ők a munka szempontjából nézik a dolgot), hanem inkább a gyakori idő és/vagy emberhiány. Ők inkább haladni akarnak a munkával, a kismama lelkét meg majd ápolgatja más.
De hál' Istennek ezen a téren is vannak kivételek!
Ami azt illeti szerintem mi még összetehetjük a két kezünket, hogy állambácsi lehetővé teszi, hogy 3 évig itthon "dekkoljunk". (Előbb-utóbb ennek is vége lesz, ide a rozsdás bökőt!

) Amerikában 6 hét(!) után már visszamennek dolgozni, de Olaszországban is csak 3 hónapot lehet otthon az anyuka úgy, hogy teljes összegű ellátást kap. Folyamatosan meghosszabbíthatja ugyan, de ezzel párhuzamosan csökken a pénz is.
És ha még azt is hozzá veszem, hogy itthon egy gyerek után 3-4 jogcímen kapunk pénzt folyamatosan és nem is kis összeget, akkor szerintem húzzunk bele és addig szüljünk, amíg ezek még megvannak. (A "nem kis összeg" alatt azt értem, hogy a család eltartásához nem elég ugyan, de a kezdeti költséget azért részben fedezi, később pedig jópár számlát ki lehet belőle fizetni.)
Az lenne az igazi, ha az Apuka annyit kereshetne, hogy az anyukának nem lenne muszáj vissza menni dolgozni. De sajnos nem ez a helyzet.

Mintahogy sok más országban sem, ahol viszont sokkal hamarabb állnak újra munkába a mamák.
Nem azt mondom, hogy vágjuk magunkat hanyatt, hogy hú, de milyen kurv@ jó dolgunk van, de azért nézzünk szét és tegyük a kezünket a szívünkre és valljuk be, hogy ez egy olyan örökség a szocializmusból, aminek még örülhetünk, hogy megvan. Csak idő kérdése az egész és eltörlik, de minimum jól megnyírbálják ezt is...
boo!
Igen, ez a fészekrakási ösztön, de ne izgulj, majd elmúlik.

Aztán, amikor már úgy érzed, hogy nem feltétlenül nő a fejedre minden, akkor újra megjelenik.