A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Millye: neked is sok drukk hogy minden okés legyen!!!!!!!

Kép
budabo

kaandi: Ne ijesztgesd itt a népet, ne tessék ijeneket álmodni. Még egyben vagyunk, remélem sokáig... de minden napnak nagyon örülök.

Köszönjük a biztatást, energiát, nyugtatást nagyon jól esett és jókor jött.
Minden erőmmel fekszek és gyógyulgatok és akkor rendben leszünk remélhetőleg. Sajna az influenzám még mindig tombol, az orvosom is attól félt leginkább hogy hogy tudnék ilyen állapotban szülni, olyan vagyok mint egy zombi, nincs hangom, ég a torkom, nem kapok levegőt, iszonyatosan köhögök.... ááá... 3 napig nem aludtam, de ez tegnap este szerencsére megoldódott, aludtam is délig. Most nagy a csend itthon, mert apócának sincs hangja. :)

Vigyázzatok magatokra nagyon, gratula a 38. 39. heteseknek!
És akire ráfér a gyógyulás annak hajrá!
Egy-két naponta megpróbálok jelentkezni.

Kép
Kép
elif

zsu83, budabo: Köszi! Rendes tőletek! Most megyek és bepalacsintázok :lol: abban van boldogsághormon is... hátha a fiam bepörög tőle és megfordul... :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

crocus: nagy gratula a babóhoz, ezek a gyerkőckék képesek ijesztgetni az embert ilyen akciókkal! De örülök, hogy helyreforgott!

millye: ne aggódj, simán meglehet, hogy nálatok is megtörtént a fordulat már ezer éve!

(Amúgy ma már csak nagyon ritka esetben szülesztik meg rendesen a faros babákat - gondolom anyud idejében még kevésbé császározták őket, ezért a rossz élmény. De nem kell elültetni ezeket a gondolatokat az agyadban!)

Kíváncsi vagyok, gjéti milyen eredménnyel járt dokibánál!

ladmon

ladmon: A próféta beszéljen belőled! Nagyon jó lenne ha megfordult volna... (az ismerősöm szerint azt éreztem volna.. ennyit a jóindulatú ismerősről) anyut nem császározták ezért van rossz élménye :(

Kép

Kép

Kép
millye

Hát Crocus, nekem nem sikerültek a trükkök...
Oli nem fordult be, a doki szerint nem is nagyon fog,
bár azért vannak ilyen esetek is... Nagy valószínűséggel
programozott császár lesz, az időpont pedig február 2,
mivel eddig még nagyon jól bírom a kiképzést. :D
Ha addig esetleg megindulna a szülés, akkor egyből császár. :roll:

Hát, nagyjából ennyi a hír... A kicsi becsült súlya 2800g. Óriás sem lesz. :D

Kép

Kép
gjéti

Gyors helyzet jelentés. Dokinak sikerült jól megijeszteni. Azt mondta: legalább 2 hetet huzunk még ki. A baba nagyon lent van. De a méhszáj még zárt erre azt mondta hogy tudja Rituka milyen gyorsan kinyilik ha akkar. Ugy hogy az sem garancia már mint a zárt méhszáj. :oops: Nagyon komolyan közölte rakjam össze a kórházi cucost apát készitcsem mert nem válalja be hogy Ádám baba kihuza ezt az 5 hetet ami még hátra van.
Nagyon beparáztatott. :shock: :shock:
Még nem akkarok szülni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Egyenlöre ennyi. Pusz Rita

Kép
háfi

Elif: vigyázz magadra.

Millye: ne foglalkozz a hülye ismerösőkkel.

gjéti: hátha még történik valami csoda :D

Zsu: küldök privit

Kép
budabo

Budabo, most látom h te is másodikára vagy kiírva. :D

Kép

Kép
gjéti

gjéti: pedig nagyon szorítottam neked! De úgy látszik, valamiért így kellett lennie...

millye: te meg nyugszi: én sem éreztem a visszafordulását, pedig a farossá válásakor nagy akciót rendezett!

ladmon

Jó estet Lányok!

Tanfolyam kipipálva, bár az elején majdnem elaludtunk többen is....:) A bácsi Ádámtól és Évától kezdte, de aztán jött egy főnövér is, aki végre a gyakorlati dolgokról beszélt. :)

Crucus: NAGY-NAGY GRATULA!!!!!! Ezek szerint a Ti fiatok is rendesen vislekedik végül. :)

Gjéti: Sajnálom. :( Talán-talán még van remény, nem? Milyen esélyekről beszélt az orvos?

Millye: Ti fiatok is faros biztosan?

Kreiszi, Budabo
: Mienk is pünkösdi Gyerkőc...Mi volt aznap? :oops:
Kreiszi, férjednek jobbulást! Még nem szültök!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Millye: drukkolok, h jó irányban legyen a babád.

Gjéti: még ne add fel a reményt, hallottunk már olyat, h az utolsó pillanatban befordult a baba. Olyan szimpi dátum az a február 2. :wink: Nem? :D

Julcsi: csak elméleti volt az oktatás? Nem gyakoroltatok?
Pünkösdkor "szerelem volt a levegőben" :wink: :lol: :lol:

Elif: továbbra is drukkolok, h Efe még maradjon a helyén!

Háfi: neked is drukk!
kreiszi

Sziasztok.
Én is jelen... Julcsi, dokibácsi nagyon öreg, és nagyon lassan beszél.. :lol: Bár azért mondott pár érdekes dolgot szerintem.

Lányok, aki még gondolkodik légzésfigyelőn, érdemes ezen a típuson elgondolkozni, amit itt a kórházban árulnak, a Baby sense-n. 35 ezer ft-ba kerül, a többi is úgy tudom hasonló árban van, és ez tényleg az egyik legmegbízhatóbb, Kreiszi is írta tapasztalatból.
A miénk 10 éves, és tökéletesen működik.

Millye, pozitív gondolkodás! Mi egyidőban vagyunk, nekem azt mondta csütörtökön a dokim, hogy ilyenkor még simán forognak a babók, úgyhogy bízz benne, hogy meg fog fordulni!

Crocus, gratula a beforduláshoz!
Gjéti.. hátha még Oli is meggondolja magát!

Elif, Háfi pihenjetek sokat, maradjanak még kicsit azok a babák!

Nekem babóca időnként olyan vicsaftot rendez, hogy rendesen torzul a fejem is.. nekem nagyon kellemetlen, sőt fáj is, mikor 2-3 órán kersztül egyfolytában nyomja. Ti nem vagytok néha úgy vele, hogy már zavar?

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

gjéti: bizony, és doki szerint ki is húzzúk addig.

julcsi: jó nektek hogy eljutotattok a tanfolyamra. Én ma voltam uncsi tesóméknál és nekik van egy papírjuk ahol le van vezetve érthetően hogy mit kell csinálni ha jelez a figyelő. Jól elkérem tőlük.

De nehogy már az estém jó legyen, ellenőriztem a vérnyomásom, mert pár naponta szoktam, erre most 140/ valamennyi, jól elkezdtem túráztatni az agyam, megmértem 20 percel később már 150/ valamennyi. Férjem éjszakás, anyum jól megijedt, stresszeli magát, ezzel engem is. Egyáltalán nem érzetem és most sem érzem rosszul magam. De most pocsék, mert ideges feszült vagyok hogy a drága férjem éjszakás és nincs mellettem hogy kicsit megvigasztaljon. Anyu azt mondja hogy front van és az övé is magasabb. Mindegy ma már nem mérem meg, mert ha még feljebb ment mi a francot csináljak, megpróbálok megnyugodni és majd holnap méricskélem. Na regény lett, de bocs, kicsit feszültek vagyunk :oops:

Kép
budabo

Bogi: nyugi!!!!! Ha van otthon homeós nyugibogyód, vegyél be. Holnap pedig mindenképpen konzultálj az orvosoddal!
kreiszi

Háfi: Megy a drukk!

Kreiszi, nem, gyakorlat nem volt, de kaptunk (illetve vettünk) könyvet, lehet ismételni, megtanulható a dolog... De minden fórumtárs továbbra is és a férjek nagyon szimpik! :lol:

Bogi: Nyugi, nyugi, AnyUkád nem tud felmenni Hozzád éjszakára? Sedatif nincs otthon? Az tényleg jó szerintem! (És ne felejtsd el a frontokat, szépen be tudnak kavarni.:)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Kreiszi, julcsi: arik vagytok. Nincs itthon nyugi bogyóm...anyu idáig fenn ült beszélgetni, hogy megnyugodjak, de inkább ő. Megpróbálok aludni aztán ha holnap is ilyen akkor felhívom a dokinőt. Remélem hogy az idő miatt kúszott fel, volt már ilyen, csak nagyon fel tudom magam spanolni.
Viszont kisasszony az egész napi lustálkodásésrt cserébe most egy VB-t táncol a pocimban :D .
Na jó éjszakát mindenkinek, remélem holnap alacsonyabb vérnyomással kelünk.

Kép
budabo

Sziasztok!

Gratulálok Andinak a babához:)
CSak most tudtam jönni, pénteken dolgoztam utoljára.
Ma voltam először CTG-n, minden rendben, de dokibácsi most nem vizsgált, így nem tudtam meg, hogy megfordult-e már a faros babónk..:)
Akik fáradtak pihizzenek és jobbulást a derékfájósoknak!!!:)

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

Elif:
-Gyógyulj meg!Jóbbulást!
Crocus
-Húúúrááá,ez nagyon jó hír,hogy a baby megtalálta a helyes utat. :D

Háfi:
-Komoly hirek!Kitartás!No para! :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Jó reggelt mindenkinek!

Millye, Gjéti: Millye neked még van időd a befordulásra, és Gjéti még neked is, én is hallottam, hogy vannak babák akik csak az utolsó pillanatban fordulnak be. Mondjuk én megkérdezném a helyedben a dokit, hogy ha február 2-ára mégis befordul akkor is akar-e császározni? Amúgy én sem éreztem, amikor a helyes irányba fordult, egyfolytában minden irányban mozgolódott. Az UHás doki (amúgy ilyen brutálisan még sohasem uháztak, majdnem kinyomta a babót) meg is kérdezte, hogy hogy nem érzem, hogy fenn motoszkál a rekeszizmomnál? Hát azért, mert hol fenn, hol lenn, hol oldalt, és mindezt összevissza. Valaki írta, hogy a csukláskor is lehet érezni, hogy lent mozog a pocak, az a baj, hogy volt amikor lent csukott és a ctgés asszisztens mégis azt mondta, hogy szerinte faros. :roll: Bizakodjatok, és csináljátok a gyakorlatokat (bár nem tudom, hogy mi van akkor, ha már befordult, és még mindig csinálod a jóga pozíciókat, visszafordul? :wink: )

Andus: Az én babamozgásaim is egyre fájdalmasabbak, mondjuk az olvastam, hogy amikor fogyni kezd a magzatvíz, erősebben érezhetőbbek lesznek ezek a mozgások.

Crocus
Kép

Kép
crocus

Köszi lányok a biztató szavakat! :roll:

julcsi-79: Igen egyenlőre úgy néz ki, hogy faros a fiam, de pontosat majd pénteken tudok mondani mert akkor megyek vizsgálatra.... :oops:

crocus: Reméljük, hogy ha egyszer megfordul akkor nem gondolja meg magát egyikünk babája sem :lol:

budabo: nyugi minden rendben lesz a vérnyomásoddal! Biztos, hogy csak a melegfront miatt volt... :wink:

andus70: Ma megyek légzésfigyelőt nézegetni. Köszi az infót és a megnyugtató szavakat! Néha nekem is nagyon kellemetlenül mozgolódik a baba, de valahogy megnyugtató, hogy mozog mert nálam az orvos mondta, hogy a placenta kezd meszesedni és számoljam, hogy mennyit mozog egy nap... :?

kreiszi: Köszi a linket! Jó dolgok vannak náluk!

Kép

Kép

Kép
millye

Helló Lányok!

Julcsi: összességében megérte elmenni a tanfolyamra szerinted? (csak mert ha úgy alakulna, esetleg jövő hétre beneveznénk).

Én még ma vizsgázom, aztán befejeztem. Már teljesen üres az agyam, semmi értelme kínlódnom. Végülis a 7 vizsgából 5 megvan, remélem, hogy a mai is sikerül, és akkor csak 1 maradt, amit majd felveszek még egyszer. Végülis a nagyja megvan :D

Most már csak a törpire akarok koncentrálni, olvasgatni egy-két dolgot, meg ilyesmi. Ennyit csak megérdemel a kismama :)

Crocus: ügyes volt a kicsid, hogy megtalálta a helyes irányt!!

Gjéti: hátha még Oli is meggondolja magát!!! Drukk megy!

Millye: neked is megy a drukk, hogy jó irányban legyen a babóca!

Elif: neked is szurkolok, hogy Efe még maradjon az albérletben, pihizz sokat, és gyógyulgass!!!

Andabella: jó, hogy te is letetted a lantot végre! Most már próbálj te is pihizni.

Mocorgás: a törpincs néha nálam is olyan bulit rendez a pocakban, hogy csillagokat látok tőle :) De a kispapa nagyon élvezi, szoktak játszani, hogy bekopogtat neki, és a picur a kis kezecskéjével visszajelez neki. Hogy az én hasfalammal mi van ilyenkor, az persze nem számít :wink: De nagyon cukik!!!

Háfi: akkor nálatok is forrósodik a helyzet!!!

Csütörtökön doki, kíváncsi vagyok mit mond majd!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Sziasztok!

Tettem fel képet gyönyörű pocakomról, lehet ez az utsó :)
Apa csinálta :)
a fejemet ne nézzétek, azt nem érdemes, állítólag igen leépültem :( Lányzóm minden reggel azzal szalad a szobába, hogy na anya, ma születik a tesóka? Hát már én is szeretném.... bár azért rezelek :)
Holnap megszabadítanak a gumicsíktól, így végre gyógyulhat a seb. A baba iszonyat miket mocorog a pocakomban, már alig birom. Semmit nem aludtam éjszaka, folyton hülyeségeket álmodok, pedik citromfű teázok, meg homeós sedativot szedek, de hát hatás 0.
A fülem továbbra is egész nap be van dugulva, elég szar így létezni, mintha valami folytonos nyomás lenne rajtam....vagy kívülről bámulnám a világot... :(

Családi pótlék: jól beijesztettetek, mert én semmiről se tudok, bár sejtem,hogy ez a rohadt gyurcsi megin kitalál valamit, hogy nekünk rossz legyen..kezdek ideges lenni, hogy mit, úgyhogy migyárt utánanézek....:(

Elif! Csak semmi pánik! Ha előbb jön a bébi, se aggódj, elég nagy már! Pihizz sokat! Amúgy meg hidd el jobb lesz már túl lenni rajta!

Nem tudok pisilni!!!!!!Reggel óta nagyon kell, elmegyek a wcre, és 2 cseppen kívül semmi, ha meg tüsszentek, akkor bugyicserés buli.....nem értem, de félek baj lesz....nagyon lenn a baba feje, szerintem totál elnyomja a vezetékeimet :(
Este óta meg tök hányingerem van, nem tudom mitől, és megin nics semmi étvágyam, pedig már végre elkezdtem enni :)
Fog sincs milyen mikor szülni kell, annyira rég volt már....de kezdem furán érezni magam. Na meg hát itta melegfront...folyton ásitozok, meg aludhatnékom van. (csak éjszaka nem megy)
Ti nem így vagytok?

Gjéti! Uncsitesóm bébije elvileg jan 26ra van kiírva, és 3 hete fordult csak be, már mindenki azt mondta nem fog. :) ++++

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Ikverus: A pisiléssel pont így vagyok én is. Éjszakánként 8-10 alkalommal rohanok ki a wc-re, alig érek ki, mégis csak pár csepp :? Már gyanakszom az esetleges felfázásra is-dehát más tünet nincs. Mindenesetre holnap úgyis megyek ctg+vérvételre, majd beviszek egy kis reggeli vizeletet is, had örüljenek :wink:

Kép
kangu

Kreiszi, ahogy te is írod, engem is most jobban izgat, hogyha nem lehet bent velem Tomi, mint maga a szülés. Valahogy olyan biztonságosabbnak tűnik az egész, hogyha ott lehet mellettem... reménykedem!
Drukkdrukk, hogy jobban legyen férjed, kisbabátok meg várja ezt meg :D

Influenzára még valami: olyan pipa voltam, hétfőn a Margit kórházas felkészítőn volt ott egy csaj, aki nagyon csúnyán köhögött, meg tiszta vörös volt az orra, állandóan fújta. Látszólag volt vagy akkora pocakja, mint nekem. Dühítő, hogy ő is tudja, milyen vacak és veszélyes kismamaként betegeskedni, erre totál göthösen odamegy kb húsz másik kismama közé! :evil: :evil: :evil:

Tegnap este olyan erős mensi-jellegű görcseim voltak, hogy azt hittem, megyünk a kórházba, egymás után négyszer, szabályosan tíz percenként! Aztán bealudtam :lol: :lol: :lol: de ami vicces: a jógás légzés komolyan mondom, most is segített - vagy csak bebeszélem magamnak... ja és a hab a tortán, mindeközben elkezdett csorogni a cicim is. Tomi meg csak nézett riadtan, hogy most akkor mi a franc van. Szegénykém :D

Tegnapi előadás: azért jó, hogy elmentünk, engem nagyon megnyugtatott, de a két óra tíz perces szenvedést max háromnegyed órába be lehetett volna sűríteni, az öreg doki képes volt a semmiről hosszasan beszélni, Marika (a főnővér) legalább normálisan megmutatta és elmondta, miket kell csinálni. Összességében szerintem hasznos volt.

Éjszakai hőmérsékletre tegnapi előadáson a főnővér azt mondta, hogy nem az a lényeg, hogy hány fok van a szobában, hanem hogy mit adsz a babára. Ő úgy mondta, ugyanannyi réteg legyen rajta, amiben te is jól éreznéd magad, ne legyen hideg a nózija, mert akkor fázik, és ne izzadjon a kis homloka, mert akkor meg melege van.

Crocus, gratula a forduláshoz :D

Millye, drukk, hogy forduljon az a pöttömke is irányba :)

Gjéti, sajnálom, hogy Oli még a popsit mutatja a világnak, de azért van ebben annyi jó is, hogy tudsz egy tuti időpontot :) ahogy a januári túlhordós anyucikat olvasom, a végére már ez is megváltás :)

KépKép

KépKép
stelly

Zsu ha előbb olvastam volna ,hogy ma mész ctg-re...akkor mondtam volna,hogy a következőt kérd 27.-re mert akkor összefuthattunk volna...Ha a kórházba jársz?!Na de mind1 lekéstem...

Örülök a megfordulos babáknak....a fiam utolsó percig fejvégű volt rögzült koponya meg minden és vajudás ideje alatt tett 1 teljes fordulatot :(Ne aggódjatok ,beszélgesetek vekük inkább..hatha az anyai szó hat...

Van két eltüntünk....csak nem????Dina és Vera....

Az éjszakák nagyon vacakok nálunk is...hiába fekszem le időben.. 1-2 körül sikerül csak el aludnom...

Megyek ma uh-ra...kiváncsi leszek mekkora Zolika.... és nálunk már csak 32 nap.....

Kép
zümis

budabo: Na, mi a reggeli helyzet vérnyomás fronton?

verus: jó, hogy megvagy, de szerintem ne parázz a csp-n. Az a gyanúm, hogy 3 gyerekkel még sima ügy lesz. Nem nagyon mernek továbbra sem a 3 gyerekesekhez nyúlni.... Eddig is csak óvatosba csinálták!

Mozgások: nálunk is nagy, bár fájdalmat csak akkor okoz, ha elnyom valamit sétálás közben odalenn. De a poén, hogy, ha olyankor kézzel megemelem a hasam, elmúlik.
Amúgy érezhetően beszorult és szerintem ettől méginkább érezni a keménykedését odabent! Én még viccesnek találom.

És én nem tudom, de pont az ellenkezője történik, mint Veráéknál: kajás vagyok mindig.... Tegnap este képes voltam addig turkálni a spájzban, amíg rá nem találtam egy konzerv töltött káposztára, amit nagy boldogan beettem. Este 8-kor... És ez bizony már nem az első eset.... :oops:

El kéne mennem beutalóért a kórházba, de esik az eső... Persze két napig sütött a nap, amikor nem nagyon mentem sehova!!! :x
Talán majd délután... vagy sosem.... ja, ez lesz.... el sem megyek...

ladmon

tettem még fel képet a kis sarokról, ahol Vince baba lakni fog...még igen kupis, meg tele van pakolva, meg a korházi cuccosok....na meg hiányzik a polc, amit apa nem tett fel, az körben lesz a kiságy felett,meg a ksszekrény felett, meg lesz egy kis ikeás kék csillag lámpa is a falon, és úgy már nagyon igazi lesz. :)

Eszter: görcsök már voltak nekem is, de valahogy még nem állt be rendszeresr, csak összze-vissza, meg csak időnként....ez biztos jóslófájás... huh de régen volt már, és milyen ijesztő tud lenni...főleg így, hoyg apa dolgozik, Bpen, és a gyerekért nekem kell menni.....de hát csak tudja a kis pocaklakó, hogy csak akkor jöjjön kifelé, amikor mindenki épp itthon van, és ráér.....:)Remélem nem épp vezetés közben fog folyni a magzatvíz...olyanom még nem volt :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Én az előző bosszancsok miatt folyton kikaptam az anyósomtól, mondván, hideg a gyerek keze, biztosan fázik. Panaszkodtam miatta a védőnőnek, akitől azt a választ kaptam, hogy nem a gyerek kezét kell nézegetni, mert annak nem olyan a véráramlása, tehát ha hideg, az sem jelent semmit. Ettől kezdve elengedtem a fülem mellett a hideg a gyerek keze c. sopánkodást.
A másik a vékony kissapka viselése volt, ami a szüleim- ill. anyósom szerint elengedhetetlenül szükséges a gyerek túlélése szempontjából. Na, az volt az első, amit a gyerekorvos levetetett :roll: Persze ez nem akadályozta meg anyámat abban, hogy amikor ő vigyázott a picikre, rájuk adja a kissapkát-dehát ennyit bőven megért nekem, hogy vigyázzott a babákra. Ráadásul tapintatos volt, megvárta amíg kiteszem a lábam a lakásból, akkor adta rájuk, majd amikor megjöttem, píronkodva lekapta a fejükről :wink:

Kép
kangu

Megyek lecsót "főzni". Nyáron eltettem befőttnek, most csak egy kis kolbászt és tojást kell belefőzni. A mai főzőcskét így könnyen megúszom :oops:

Kép
kangu

stelly: Nem értem az ilyen kismamákat akik betegen képesek elmenni a többi kismama közé, hogy miért nincsenek a másikra tekintettel... :evil: Lehet, hogy az orvos helyében szóvá tettem volna, hogy észrevegye magát... nem hiszem, hogy nincs tisztában azzal, hogy hány kismamát fertőz így meg... :?

Nekem is 1-2 pisijárat van éjszaka... de most csak hajnali kettőkor keltem fel és utána arra riadtam, hogy 6 45 van és elaludtam... férjem elment hajnalban dolgozni, lányom is elment suliba és elfelejtett felkelteni... úgyhogy ma elkéstem... de mivel a főnökömmel múlthéten megbeszéltük, hogy csak lazán vegyek mindent és csak a baba fontos és én ezért nincs nagy lelkiismeret furdalásom a késés miatt. Amúgy is a hét eddig nagyon laza, nincs sok munka így van időm fórumozni is két számla között :lol:

ladmon: a késői evés miatt ne legyen lelkiismeret furdalásod... ha megkívántad meg kell enni! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Ja, többgyerekesek S.O.S.! Mi a csodamódszer? A nagybosszancsom most lesz 3 éves, és rászokott, hogy az esti lefekvés után még órákig szórakoztat minket "inni kérek" "pisilni kell" "kakilni kell" indokokkal. Mi ugrunk, mondván, be ne pisiljen-kakiljon szegény gyerek, dehát úgy tűnik hülyére vesz minket :oops: . Ráadásul egyre jobban elhúzódik a műsor.....

Kép
kangu

kangu: A lecsót nagyon szeretem... már be is indult a nyáltermelődésem... én meg csak gombapörit hoztam ebédre... :oops: bár azt is szeretem... de a lecsót még jobban... :lol:
Lehet, hogy a gyermeked talán féltékeny a jövendő kisbabára és így akarja magára felhívni a figyelmet, hogy többet foglalkozzatok vele?

Kép

Kép

Kép
millye

Ikervus, babanyúl: jók a képek!!

millye, ladmon: Köszi!! elaludtam éjfélkor, 2-kor keltem, utána forgolódás 4-ig, akkor pisi járat és fekvés a nappaliban. A változatosság kedvéért ismét fájdogált a pocim meg lenn az ágyékrészen szúrt 2 órán keresztül. Akkor szokott ott szúrni amikor sokat sétálunk. Na aztán 6-tól pici alvás. Tehát az éjszaka is pocsék volt. Viszont nagy nehezen rászántam magam a vérnyomás mérésre: 117/69 és 112 a pulzus, ezen látszik hogy izgultam. Tehát viszonylag jól vagyunk. Apa alszik nem lehet zörögni :evil:

Pihizzen aki éjszaka nem tudom, és szép napot mindenkinek.

Kép
budabo

Kangu, ahogy te is írod, tegnap a nővér is pont azt mondta, hogy a sapka bent a lakásban épphogy rizikófaktor, merthogy "hőpangást" okozhat, hiszen a kobak a legnagyobb felület, ahol hőt tud leadni a kicsi. Ja és ő is azt mondta, hogy ne a kezét nézzük, mert az a keringés miatt szinte mindig hideg, hanem a nózit, mert ha az hideg, akkor tényleg fázik.
Ez az esti műsor nagyon szórakoztatónak hangzik, főleg így nagypocakosan :lol: Abencze írta még, hogy az ő kislánya is most így a célegyenesbe fordulva igényel sokkal-sokkal több figyelmet, mint eddig.
Na most még vidáman olvasom ezeket, aztán kb két év múlva, mikor jön kistesó, majd gondolok rátok többgyerekesekre nagy tisztelettel :)

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Megint eltűntem, újabb egyhetes wellness a kórházban...múlt héten két napot sikerült otthon lenni mikor kiengedtek, szerda délután szarul lettem, úgy bekeményedtem hogy tiszta pánik jött rám hogy baj van úgyhogy önként visszamentem, több mint 20 óra a szülőszobán de semmi, végül csak egy durva jósló keményedés volt, a C 1111 lett de a méhnyakam azóta visszahúzódott. Hú annyi mindent tudnék mesélni...a lényeg hogy egyben vagyunk amit igazi csodaként élek meg :) tekintve, hogy a dokim a 35. hétre jósolta a szülést :roll:
Bébi jól van, azt mondta aki hazaengedett hogy szép nagy baba, szerintem is nagyobb lesz mint Z volt a pocakom méretéből ítélve :D hú érdemes lenne lefotóznom, nagyon durván nézek ki, szinte kiáll belőlem a baba, nagyon fura az alakja :D na majd összekapom magam és lefotózom.
Anyósoméknál maradunk szülésig mert apósom tud Zétizni, én meg fekhetek. Csak wc-re meg enni kelek fel az ágyból, a keményedés miatt nem bírok ülni sem, nemhogy állni vagy Z után rohangálni, elég rossz érzés mert tényleg csak a "tartály" funkciót látom el,semmi másra nem vagyok képes, de az tartja bennem a lelket, hogy megéri ezt a pár hetet feláldozni mert minden nappal jobb Olivérnek :)
Képzeljétek a kórházam lett a 2008-as év kórháza...hát nem tom... :roll: reggeli vizitnél egyszer összeszedtem magam, és kiböktem hogy érzékeny a hegvonalam (az előző császáré), erre szinte felnevetett a doki hogy olyan nem létezik, hogy érzékeny hegvonal, erre mondtam hogy márpedig az enyém nyilal mikor a baba megfeszíti,erre már nem volt reakció. Meg a keményedésemre is azt mondják, hogy olyan nem létezik ami kitart órákig, olyan van ami pár percig tart és rendszeresen visszatér, azt nevezik szülésnek, de olyan ami beáll és sokáig tart olyan nincs. Hát nekem olyan is van :) Nah mindegy, szóval kaptam megint hideget-meleget az elmúlt héten, a szülőszoba-fóbiámat ügyesen megerőtették azzal az egy napos megfigyeléssel, eddig is be voltam sz.rva a szülőszoba gondolatától is, most megint végighallgattam nem túlzok vagy egy tucatnyi szülést. Hát, el kell vonatkoztatni, a fájdalom csak ideiglenes, utána jön a megkönnyebbülés és egy szuper újszülött :) Hú regényt tudnék írni erről a két hétről de attól tartok frászt hoznék vele rátok :? semmi pozitív :roll: az egyetlen pozitív az egészben a végeredmény, a baba, meg az ha végre hazaengednek :wink:
Megyek lefekszek, majd jövök még!
Az utolsó oldalt olvastam el, ezek szerint még nincsen babánk?

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Szia VERA!!!!!!!!!
Jó hogy előkerültél, nagyon vigyázz még magadra. Van baba Andi79-nek, arról tudsz??

Kép
budabo

zetibebi: örülök, hogy megvagy... Azért ügyesen kihúztad a 37. hétig!!

Nekem meg szégyenszemre az a legnagyobb problémám, hogy a zenélő forgó játékot nem bírom rendesen összerakni...

Ja, és nekem is hideg az orrom!! Meg is ijedtem, hogy akkor biztosan fázom! :D

ladmon

budabo: Örülök, hogy jobban vagy! Próbálj meg minél többet pihenni esetleg aludni! Biztos rendbe jössz teljesen!

zetibebi: Nem semmi, hogy min mentél keresztül! Az a lényeg, hogy ismét otthon vagy! Te is pihenj minél többet! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Zetibebi: ja és szedd össze magad, tegyél fel fényképet!!!!!!

ladmon: hehe, ezért jó ha összerakva kapod. Nekünk az volt vele a gond, hogy nem volt hozzá tartó, kaptunk azt is, így meg annyira lógott be a kiságyba hogy Füge cumiként használhatta volna. Tehát felkötöztem a macikat rajta. Azért izgulok hogy túljuss a problémán :D

Kép
budabo

millye: köszi. A baj, hogy aludni nem tudok napközben, most csinálok borsófőzeléket, kicsit tornázok aztán tv-zek vagy olvasok. Ez az utolsó pár hét hosszabb, mint az eddig hónapok. Gondolom más is van így vele. Te meg már tapasztalt vagy, nálam legalábbis jobban.

Kép
budabo

ZétiVera, öröm, hogy újra itt, és még egyben :D de, van már babánk: B79Andinak szombaton már kéthetes lesz a kiscsomagja!!! :D mikor teszel fel fotót, nézd meg, van róluk kép :) éééééédi :)
na igen, lassan mind eljutunk a tartály-funkcióig (fél órája igyekszem rávenni magam, hogy lemenjek főzni, de semmi erőm...)

Csajok, a családi pótlék jövedelemhatárról már hallottatok bármi konkrétumot? Mert én hiába nézegetem a cikkeket, csak annyit olvasok, hogy lesz határ, de hogy mennyi, arról sehol sem írnak. Bár mi is mindketten bejelentve dolgozunk, azért még reménykedem, hátha :roll: s vajon ha nem lesz konkrétum, míg szülünk, akkor megigényeljük, és év végén fognak észbekapni, hogy ezt vissza kéne fizetni? Mert akkor nagyon morci leszek...

KépKép

KépKép
stelly

budabo: Nekem repül az utóbbi hetekben az idő... :roll: de majd ha nem dolgozok biztos, hogy lassabban fognak telni a napok... :? De majd minden délben aludni fogok mert az nagyon hiányzik :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

stelly: Én ennyit tudok a családi pótlék változásról:

Mivel egy alkotmánybírósági rendelkezés miatt időt kell hagyni az érintetteknek a szociális rendszerbeli változásokra való felkészülésre, illetve a jogalkotáshoz kell idő, leghamarabb csak 2010 januártól változhat a családi pótlék rendszere...

Kép

Kép

Kép
millye

Vera, a kedvedért egy friss, ropogós tábla:

Kép

KépKép

KépKép
stelly

Hello Lányok!

Családi pótlékról még szerintem nincs semmi konkrétum...De hogy mindig ahhoz kell hozzányúlni, ami amúgy sem sok, főleg egy GYed-en lévő anyukának...
Úgy néz ki ma lesz babkocsink:)

Szép napot!

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

Crocus, Millye, azt nézem, nálatok nincs beírva név a babának. Nem találtatok még ki, vagy csak titok? :D

Macsek meg teljesen felszívódott... Ha olvasol minket esetleg, egy fél sort írj magatokról, hogy azért minden OK-e...

KépKép

KépKép
stelly

stelly: Még nincs eldöntve a neve :oops: de 75% hogy apukája után András lesz... nekem a Balázs név is tetszik...

Írtam a családi pótlékról feljebb...

Kép

Kép

Kép
millye

Köszi Millye, reméljük, tényleg így van, akkor idén még nincs min aggódni. Sajnos nagyon nem mindegy egy-egy ilyen támogatás...
Végülis nektek papírforma szerint még van vagy egy hónapotok eldönteni a nevet :wink:

Andabella, gratu a babakocsihoz, milyen lesz?

KépKép

KépKép
stelly

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?