sziasztok! tanulságként írom a következőket:
no nem a tapasztalt anyukáknak, hanem a mazsolább kismamiknak, mint én
Írtam, h leszállt a pocim, "szakavatott" nőismerősök csak mosolyogtak, hogy: ó, ez lényegtelen, valakinél végig lent van stb. Anyukám mondta, h mindenképp hívjam fel a dokit, és a férjem is. El is mentünk hétfőn, megnézte, azt mondta, hú, ez tényleg leszállt, kitapizta a pici fejét kívűlről a hasamon, azt mondta félig beilleszkedett, nem teljesen, de lent van. és mondta, h biztos volt görcs is, attól ment le.
Azóta minden éjjel van görcs, lájtos, nagyon enyhe mensiszerű. ja, és a doki kapásból írt fel antibiotikumos kezelést, megelőzésképp fetőzésekre. Azt mondta, nincs, de ha lenne, megindíthatná a szülést.
ja, és erős szorulásom volt, és valószinűleg ez inditotta be a mensi görcsöket és a pocileszállást. Szóval nagygon vigyázni kell.
Jelenleg mindenhol azt olvasom, h szülés előtt 1 hóval ereszkedik le a poci, az nekem csak a 34. hét.. szerintetek az már jó esély??
ja, és szigorúan el kellett kezdenem számolnom a mocorgásokat, a következőképp:Csokit enni, bal oldalamra fordulni és egy órán belül 10 mozgásnak meg kell lenni..
hétfőn 7 mozg volt, tegnap megvolt a 10.és nagyon fontos lenne a szivhangot szinte mindennap nézni, de nekünk egylőre nincs szivhanghallgatónk. A védőnő meg nálam még sose hallgatta!! pedig mennyire jó lenne mindennap átugrani, aztán megnézetni vele..de ez magyarország
összegezve a doki nagyon komolyan vette ezt a hasleszállást.nem érdemes néha a környezetünkben lévő nagyokosokra hallgatni.inkább hívjuk fel hülyeségért az orvost, minthogy baj legyen. ha ma nem elsz meg 10 moci, fel kell hívnom, és lehet holnap Uh.