A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Beültetés előtt, és utáni érzések

Zsu!
Szerintem azért kritikus napok, mert akkor van a beágyazódás! :wink:

Skrisz!
Értem. Csak kiváncsi voltam. :lol:

KépKép
zsófikukac

Skrisz, kösz a táblát! :)

Kép[/

Egerecske és Mackó
egerecske

Skrisz, nem tudom, mit kellene szedned. Kérdezd meg Icsilyát és Fannit odaát.

babaimádó
Kép
babaimado

Baba!
Nagyon drukkolok Neked!!!

KépKép
zsófikukac

Zsófi, köszi :D

babaimádó
Kép
babaimado

Skrisz :D

Köszi a táblát.

Zsófi :D

Értem. 8) Azt hittem más szempontból is kritikus.

Egerecske :D

Fogigátlót szedtem a mostani ciklus első napjától (12.22), aztán most péntektől indulnak a szurik (Fostimon, Suprefact) és a gyógyik (Prednisolon, Aspirin Protect).

"Mindig új reggel jön és az élet újabb esélyt ad."
kobzoszsu

Sziasztok!

Kobzozsu: holnaptól bökheted magad! :wink:

Babim: jujjjjjdeizgi!!!!!!! ++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++

Till: ne feledd, amit este beléd sulykoltam! :wink:

Zsófi: Kép

Szép napot!

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
*puszedli*

Babim, milyen helyes kis avatarod van! :lol:

skrisz72

Zsú! Igen, rádhagyom a szuriaimat! :D

Vitaminok! Ádámmal semmit nem szedtem, egészséges, nagydarab, erőscsontozatú melák :lol: :lol: Soha életében nem tömték és nem húzták egyetlen fogát sem. Én 43 éves vagyok és egy fogam hiányzik. Anyukám 67 éves, pontosan nem tudom, de szinte ép a saját fogazata. Apukám nem szült, nagyon odafigyelős volt, évek óta fogorvoshoz jár, alig van saját foga :cry:
Eszem gyümit, szeretem a zöldségeket, terem a kertben, van a hűtőben. A vashiányos vérszegénység egész életemet végigkiséri, erre kell odafigyelnem most különösen. A magnézium hiányra időnként jelentkező lábikra görcs figyelmeztet, akkor megiszom egy pezsit.
Elevitből még van 6-8 szem, azt még bekapom.
Persze a legjobb, ha mindenki konzúltál a saját orvosával. Nekem még nincs. :D :oops:

Kép
estike66

Itt van kismaszat 4D-ben. Én se sokat látok rajta. A gyerek középen van függőleges helyzetben, felül van a feje. Talán így észreveszitek. :oops: :lol:

Kép

skrisz72

Sti anyu,
pedig kéne!!!
Tessék egyet beszerezni!! Rögtön!! :evil: :D :D

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
hajnoca
Dunakeszi

Skirsz!
köszi a javítás!!!
Csodálatos a fénykép! :wink:
dezsina

Skrisz: én látom! :D Édes!

Hannáék kb. most indulnak haza a kórházból, délelőtt beszéltem vele!
:D

Kép

Kép

*puszedli*

Helló csajok!
Hű,most olvastam vissza,lehet jegyzetelni kéne :roll:
Till,ragacsok mennek!!!
Baba,úgy látom jön felétek a gólya,és nem üres a csőre :D drukkkk!
Dezsi,hát nem is tudom,hogy örüljél-e...azt hiszem igen,mert most rendben lesz minden,és lassan kereshetem a köomlásos képet :D
A jövőhéten lesz uhu,még nem tudom melyik nap.
Skrisz,én látom ám a kis csibészt,picit homályos,de látom :D cuki nagyon.Köszi a táblicskut,bár van benne hiba! 8)
Estike,biztos hiányozni fog nagyon a popsibadöfés :lol: ...nem is ismerek mást,aki magának adja,nem semmi vagy...pedig emlékszem hogy kiakasztottalak,amikor elmondtam ezt hova kell adni :lol: Mikor keresel dokit?
Zsu,azt hittem Ranával kezdtél :oops: Nembaj,mostmár akkor hajráááá!
Rana,merre jársz?Hogy megy a boldogságos szurizás?
Kisbuta,gratula a 10.héthez :wink:

mindenkinek széééép napot kívánok!
Vendég

Hannamami,bizti nagy a boldogság :D Otthon,édes otthon :wink:
Vendég

Lányok!
tudnátok abban segíteni, hogy az Aspirin Protectet mikor, meddig és milyen adagban kell szedni? Úgy emlékezem, hogy a Kaáliban ajánlják....
dezsina

Dezsi,én sajna nem tudok segíteni,mert én dokim ellenezte.De te eddig is szedted,nem?
Vendég

Nyulasz, mi a hiba?

skrisz72

Nyulaszom!
szedtem a másodiknál... de az egyik lány azt mondta egy másik topicban, hogy a punkció elött abba kell hagyni? :shock: és utána? :roll: :?:
dezsina

Dezsi, nekem a ciklus 3. napjától kellett szednem 1 tbl-t - kivéve a leszívás napját és az azt megelőző napot - s még ha jól emlékszem a transzfer után is egy vagy két hétig.

Nyulasz, hogy telnek a napjaid?

Skrisz, szerintem jól látszik Kismaszat, igen édes :D

Estike, azért már nem ártana dokoit találni. Vagy otthon szülsz? :wink:

Kép[/

Egerecske és Mackó
egerecske

Skrisz! Csudijó a tábla és még annál is klasszabb a kép :D

Bogyimami, Egerecske!
Kiválasztódott a szerencsés, de még nem jelentkeztem be hozzá :lol:
Nyulaszkám! Szóval tőled tanultam a szurizást(már nem emlékeztem :oops: ). Annyira jól elmagyaráztad, hogy még elrontani sem lehetett :lol: :lol: Talán 2x-3x szúrtam mellé. Nem fog hiányozni, és a dugdosás sem. :lol: Nő már a pocó-jocód?
Dezsi! Nálunk nem volt az Aspiri gyakorlat, nem tudok segíteni. :(
Rana!
Hová tüntél? Te is csak bejelenteni jössz, mint Nyulasz? :lol:
Csibe! Te is nagyon gyanús vagy nekem!

Kép
estike66

Egerecske!
köszönöm a segítséget! :)

Estike!
:)
dezsina

Dezsina, az én dokim sem támogatta az Aspirint. De azt mondta, ha mindenképp szedni akarom, akkor a punkció előtt héten már ne vegyek be, és a beültikor sem. Hogy beülti után mi van, arra már nem emlékszem.

skrisz72

Skrisz!
köszi :)
mindig elbizonytalanodom, hogy most jó, vagy nem jó :roll: Ugye most aktuális, tehát vergődök újra.... elkezdtem :roll: de ki tudja mivel teszek jót, vagy rosszat :?
dezsina

Nyulasz, igen, indul hozzánk a gólya! :D
(Gondoltam, ideje!)

Skrisz, de jó, hogy valaki észrevette, mit újítottam.
Látom ám pindurkádat!Cuki!!

babaimádó
Kép
babaimado

Baba!
én is láttam :) csak nem dícsértelek meg :oops: Igen találó az új avatarod! :!: :P
dezsina

Dezsina, ugye az a lényeg, hogy apró kis vérereket hoz létre az Aspirin. Amikor a punkciót csinálják megsérthetik ezeket, és akkor nagyon fog vérezni. Ezt nem nagyon díjazta a dokim.

Baba, örülök, hogy váltottál. Szerintem ez a sok apró dolog mind hozzájárul a sikerhez!

skrisz72

Skrisz,a hiba?...na jó,elmondom,Solymibaba érkezésének időpontja nem jó :lol:
Baba,szerintem is itt az ideje :wink:
Estike,nem tőlem tanultad,legalábbis a progiszurit bizti nem,mert azt sosem kaptam...csak én világosítottalak fel,hogy popsiba(najó,fölé egy picit)és a 12.hétig(ja,ezen nagyon kiakadtál :lol: ).De örülök,hogy vége...én még dugdosok 8)
Egerecske,kösziii,jól telnek napjaim...bár még sokszor van,hogy eszembe jut,hogy babás vagyok,és akkor nagyon jó érzés,de úgy általában még nem tudatosult.

Ja,pocó még nem nő,sőt fogytam is fél kilót.Nacik még jók,öv nélkül le is potyognak.
Vendég

Nyulasz, ezt mondta a dokim. Én 08.03-ra várom, ő elsejére. :lol:

skrisz72

Skrisz,aha...és miért nem 5-re?
Vendég

Mert akkor a névnapom van! :lol: :lol:

skrisz72

Skrisz, lehet, hogy az én szülinapomon fog kibújni

babaimádó
Kép
babaimado

Baba, na az vicces lenne! Akkor te leszel a gyerek fogadott keresztanyja! :P

skrisz72

Baba,
óriási drukk mára, aztán meg szombatra +++++++++++++++++++

Dezsina,
én már arra nem emlékszem, hogy punkció előtt is kellett-e volna az Aspirin protect, talán igen, mert akkor voltam fogorvosnál, aki véletlenül megsértette az ínemet, és utána alig bírta elállítani a vérzést. Tehát kellett. De a punkció előtt és aznap nem kellett, pont a vérzés miatt, mert az alvadásnak sem tesz jót. Utána viszont megint kellett kb. tíz napig. Ha ki akarod próbálni, tudok neked küldeni, nekem a patikus 50-es kiszerelést adott ( :evil: ), és alig használtam belőle.

Rana,
tényleg nagyon eltűntél! Pedig én itten nagyon szurkolok ám neked! Remélem nem apa tiltott le a bnetről...!

Skrisz,
nekem azt mondta a dokim, hogy a 34. hétig kell a magne b6, mert a koraszülés kockázatát is csökkenti. Hanna is sokáig szedte, ha jól emlékszem.

Kalcium: a kolléganőm végig Elevitet szedett a terhesség és a szoptatás alatt, emelett kalciumot, és mégis baja lett. Nekem magunktól is pocsékok a fogaim, minden ok nélkül kettétörnek, meg egyéb meglepetéseket tartogatnak, úgyhogy fogok szedni kalciumot, asszem.

Zsu,
neked is drukk holnapra! Magadat fogod böködni?

Bella is nagyon eltűnt, talán nem akarja részletezni, hogy hol tart, de azért titokban nagyon drukkolok neki is!

pussza

Kép
kisbuta

:lol:
Kép

Mindkét Baba szépen nő, Crl: 2, 18 cm. :lol: Febr. 9-én kell mennünk és ha akkor minden ok, elbocsájtást is nyerünk! :lol:
És bejelentkeztem Hajdú doktornőhöz, febr. 16-án megyünk. :lol:

KépKép
zsófikukac

Skrisz,
vagy az én szülinapomon!!! (08.04.) :lol: :lol: :lol: :lol:
Vagy a Bogi névnapján! :D :D (08.01.) :lol:

hajnoca
Dunakeszi

Zsófi, helyesek a kis prüntyik! :lol:

Hajnoca, akkor van választék a gyereknek. Na majd ő eldönti.

Kisbuta, és mennyit kell szedni naponta?

skrisz72

Skrisz,
Mg-ból 3x1-et. (de lehet helyett pezsgőtablettát is, abból elég naponta egy. Van külön magnézium és b6-os pezsgőtabletta.)
Kalciumról azt olvastam, hogy várandós kismamáknak az ajánlott napi bevitel 1000-1300 mg, a legjobb, ha megnézed, mennyi van a terhesvitaminban, és ahhoz lövöd be a pótlást, mert a túladagolás károsítja a vesét.

Zsófi,
hű, nagyon édesek! Mekkorák máris! Simogasd meg őket a nevemben.

Kép
kisbuta

Kisbuta, köszi!!!!

skrisz72

Skrisz! Kisbuta!
Köszi!!! :lol:

KépKép
zsófikukac

Szép napot mindenkinek!!!

Baba
Hajrá!!!!

Zsu
Holnaptól már te is tűpárna leszel :wink:

Skrisz
De drága :lol: :lol: :lol: :lol:

Dezsina
Aspirin protect... napi 1... punkció előtt legalább 3-4 nappal abba kell hagyni (vérzékenységet okoz). Utána lehet szedni.
Punkciónál mindenképpen mondani kell az altató orvosnak, hogy szedted és hogy mikor hagytad abba!!!!!!!!!!!

Zsófi
Gyönyörűek :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Kalcium
Csak akkor kell pótolni, ha a táplálék nem tartalmaz eleget. (tejben, sajtban jó sok van).
Az tévedés, hogy a fogból vonódik ki a kalcium (ott nagyon stabil kötésben van). Fogromlás a terhesség alatti fogíny-problémákból adódik inkább.
Vendég

Zsófi, cukik.SZupi, hogy minden rendben velük!

Mabe, neked is köszi. (Meg mindenkinek.Rám is fér a drukk.)

babaimádó
Kép
babaimado

Hahó! :P

Dezsina, Kobzoska,
így van, ahogy Zsófi mondja: lelkileg vacak az egyik nap...(a könyv szerint mindenkinél van lelki krízis-nap, változó, kinél mikor...nameg attól is függ, ki hanyadszor lombikol... :roll: )

Zsófikukacka,
télleg nem volt semmi tüneted??? :roll:
(nahát, akkor át kell gondolnom a koncepciómat :roll: :P - mivel a 4. napon semmit nem éreztem (lelkileg sem!), és ráadásul vacakot álmodtam...be sem fejezem - szegény Puszedlinek nyavalyogtam tennap:oops:)
én Manónál olyan "másképp" éreztem magam, már a fogantatástól...de mindenki aszongya, egyrészt minden terhesség más, másrészt a lombik nem hasonlítható - fizikális érzésben - a spontánhoz... :roll:

Egerecske,
igen, Manófül évek óta várja a kistesót! :P (minden este imádkozik érte, saját magától :oops: ) Kislányt szeretne, hugicát :P (Apa fiút, nekem teljesenmindegggggy, csak jöjjön! :lol: )
Nálatok?

tillidian

[quote="skrisz72"]D írta:skrisz72ezsina, ugye az a lényeg, hogy apró kis vérereket hoz létre az Aspirin. Amikor a punkciót csinálják megsérthetik ezeket, és akkor nagyon fog vérezni. Ezt nem nagyon díjazta a dokim.

Bocs.... javítok....

Az aspirin (akár a fájdalomcsillapítóként bevett is) a vérben levő trombociták működését gátolja.
Normálisan minden sérülés helyén a trombociták csapódnak össze. Ezzel indul be a véralvadás folyamata.
Az aspirin ezt akadályozza meg.
(leegyszerűsítve ez a lényege)
Vendég

Skrisz, Zsófikukac! :P

Gyönyörűek a babáitok! :lol: :lol: :lol:

(a nap vicce: Apa az előbb hívott és megkérte a kezem :lol: :lol: :lol: -csak 13 éve vagyunk házasok :lol: - aszongya, az sem baj, ha esetleg terhes vagyok :mrgreen: )

tillidian

Till,
de jófej Apád van! :lol:
Szóval legyeskedik körülötted? Te meg már lehet, hogy be is kaptad a legyet.! :lol: :lol:

... és igent mondtál???? vagy még gondolkodsz rajta? :wink:

hajnoca
Dunakeszi

Till: ez jóóóóóóóóóóó! Kép

Kép

Kép

*puszedli*

Till,ez haláli :lol: :lol: :lol: és terhesen is bevállal,micsoda pasi :lol:
Manócska is nagyon édi,hogy így várja. :D De hogy mindenkinek jó legyen,akkor megszavazok egy nunist meg egy kukist :wink:
Kukackám,micsoda sztárfotók :D Nagyon örülök,hogy mindkettő prüntyike szépen fejlődik :D :D :D
Nem is tudtam,hogy ma mész :oops:
Vendég

Zsófi: édesek! :lol: :lol:

Kép

Kép

*puszedli*

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?