A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Nem főztem, ahhoz még nem jutottam hozzá. Örülök,hogy a pakolás megvan. Reggeliztem ma, aztán ettem napközben egy joghurtot, és most bekaptam pár szelet kekszet kávéval. Jó ebéd, nem? :lol: Tudom, rendes kaját kellett volna,de nincs étvágyam sem és energiám sem melegíteni.

Kép
flóra 11

Melegíteni azért legyen. :lol:
Lapttetűűű! :D :D :D
Én is hozok legalább egy levest.

KépKép
benó

Jaj, bocsi, vagyok, csak telefonált az igazgatónő. Állítólag tegnap jött a rendelet,miszerint osztályozni kell a már említett tárgyakat, de ezen kívül a természetrajzot és a honismeretet is, ami eddig harmadikban félévkor nem volt osztályozva,mivel új tantárgy ez nekik ebben az évfolyamban és így bevezető tantárgy,tehát csak év végén kellett mindig osztályozni.

Kép
flóra 11

Jó kevés leves van, találtam egy spenótot, azt felolvasztam, aztán majd főzök hozzá krumplit (előbb venni kell).

KépKép
benó

Szép,tehát mire a zenét és a rajzot lezártam, ugyanis eldöntöttem,hogy mindenkinek egyest adok, (ez nálatok ötös :D ) nem fogok most találgatni és különbséget tenni a gyerekek között. Most akkor törhetem a fejem a következő két tárgyon. Még szerencse, hogy azokbólén feleltettem a srácokat, magamnak jegyeztem, hogy hányasra felelt, nekik az ellenőrzőbe pedig vagy dicséretet vagy megrovást írtam. Tehát itt legalább van miből kiindulnom. Mintha éreztem volna, hogy szükség lesz rá.

Kép
flóra 11

És akkor most mi lesz?

KépKép
benó

Hát, te nagyon ügyes és előrelátó vagy. :D :D :D

KépKép
benó

A spenótot én is szeretem. Nekem valami húsosat kell főznöm, mert a F. tegnap vett húst és a hűtőben van. De még nem gondolkodtam, hogy mit. Nincs étvágyam húsra. :(

Kép
flóra 11

Mindjárt jövök.

KépKép
benó

Itthon a család. Megjött a legkisebb is a suliból. :D

Kép
flóra 11

Sziasztok!
Lassan írok, mert csak 1 kézzel megy még :? Szóval ma délben kiengedtek a kórházból :(
Ez egy horror volt :cry: De kérlek titeket ne sajnáljatok túlzottan ,mert akkor csak jobban bebúsulok.
Most az a mottóm, Hogy "Ami nem öl meg, az erősít"
És ez most tényleg szó szerint igaz!

KépKép

KépKép
nadina01

Sajnoos méhem kívüli volt, amit nem tudom, hogy múlt héten miért nem látott a doki :? De emiatt majdnem eltett láb alól :)
Hétfőn az ultrahang után már ki se engedtek a kórházból, és egész nap vizsgálgattak :? aztán kedd reggel laporoszkópiásan megműtöttek. És sjnos mivel a jobb oldali petevezetékben volt, azt is kivették :cry: :cry: :cry: Ami miatt rettenetesen kétségbe is vagyok esve...nem igazán tudom, hogy eznnek mi lesz a következménye a jövőben, de gondolom az esély így még csökkent.

KépKép

KépKép
nadina01

Nagyon - nagyon köszönöm nektek hogy gondoltatok rám! Benó és Márti sms-ei sokat segítettek ám! :D

Most visszaolvasok, remélem itt azért rajtam kívül mindenki jól van :D

KépKép

KépKép
nadina01

Helló Edina drága! Nagyon vártunk téged! Örülök, hogy már otthon vagy. Most már fel a fejjel, gyógyulgass. Erősödj. Igen,erősít bennünket minden, amit átélünk.
Mesélj, mi volt? Nagyobn együttéreztünk ám veled.

Kép
flóra 11

Szia Ildikó!
Köszi, próbálok gyógyulni, bár még mindíg nem igazán hiszem el, hogy ez velem történt...

KépKép

KépKép
nadina01

Jaj, ráment a petevezetőd is? Pedig abban reménykedtünk,hogy hátha nem. :( Hogy legalább az megmarad,ha hamar észrevették. Nagyon sajnálom Edina.De esélyed így is van. Zsuzsinak is csak egy petevezetéke van, neki is volt már méhenkívülije. :(

Kép
flóra 11

Bocs, csináltam a spenótot és mosogattam.

KépKép
benó

Ó, Edina, itt vagy! Hellóóóóóóóó!

KépKép
benó

Igen, én nem is gondoltam volna, hogy ez ennyire veszélyes...pedig csak 6 hetes és 2 napos volt, de így is 2mm. Ami mint kiderült nagynak számít, és a petevezetékből nem bírták kiszdeni, így azt is kiszedték :cry:
Most olvasom vissza, hogy Zsuzsinak is pont ez volt :cry:

KépKép

KépKép
nadina01

Nagyon nehéz. De baba biztos lesz még, ne légy elkeseredve. Erre van még simán is esélyed, ha másképp nem,akkor lombikkal, de nyugisan lehet még,ne izgulj. :wink:

Kép
flóra 11

Edina, nagyon bátor és erős vagy, és mi melletted állunk! :!: :!:

KépKép
benó

Szia Benó!

KépKép

KépKép
nadina01

Köszi a bíztatást. Igazából most próbálom összeszedni magam.

KépKép

KépKép
nadina01

"már kétszer sikerült teherbe esnem egy petevezetékkel"

"Nekem nemcsak hogy 1 petevezetékem, de egy petefészkem is van, és már kétszer is sikerült simán, gyorsan babássá válnom. A nagyobbik két éves, a kicsi még pocakban a 31. héten. Szóval fel a fejjel! Nagyon sírtam annak idején én is, mikor mondták a műtét után, hogy ki kellett venni a petefészkem. Ha akkor tudom, hogy ettől még bőven lehet gyerekem, amennyit akarok... "

KépKép
benó

" Spontán összejött egy petefészekkel ,egyszarvú méhhel (? - Benó). Több orvos állította ,hogy soha nem lehet gyerekem......Szerencsére nem így lett, most kint szuszog a négy éves kislányom.Pozitív gondolkodást és mihamarabbi babásodást kívánok!!!! "

KépKép
benó

Most ez a lényeg Edina,igen, hogy összeszedd magad. Párod hogy viselkedik? Hogyan fogadta a dolgot?

Kép
flóra 11

"Szia! Lányomnak egy petevezetékkel (és negatív Rh-val) jött össze a kisunokám egy éve. Naná, hogy van remény! :-)"

"Szia,nekem három gyerekem van,az első kettőnél még két petevezetékem volt,aztán 25 éves koromban ki kellett venni a petefészkemet is egy méhenkívüli terhesség miatt.Ezután született a harmadik lányom, aki már 17 évessé cseperedett. Anno a doki is mondta,hogy ilyen esetben az az egy petefészek átveszi a másik munkáját is. A természet csodálatos,csak lazán,nem kell pánikolni és mindig a babagyártásra koncentrálni,be fog jönni! Üdv"

KépKép
benó

De jó, jó ilyeneket olvasni, akkor ezek szerint nincs minden veszve...

KépKép

KépKép
nadina01

Szólj, ha hagyjam abba.
Igazából azért szúrkálom be ezeket, mert én nem tudom, de ők tudják. :wink:

KépKép
benó

Akkor még:
"Nekem 21 évesen vették ki az egyik petefészkemet. Állitólag ki se fejlődött rendesen. S évekig rakoncátlankodott, mire nagy baj lett. S rá se jöttek az orvosok, csak amikor már felvágtak.
25 múltam, mikor megszületett az első fiam, rá másfél évre a második.
Nekem elég volt egy termálfürdős kúra, ami után rögtön terhes lettem.
De sok idő volt, mire túltettem magamat lelkileg az egészen.
Most várják az ikreket egy volt osztálytársamék. Ott a feleségének az egyiket ki kellett venni, s a másikat meg nagyon megsértették . "

KépKép
benó

Hol találod ezeket Benó? Mert én igazábó ezt fogom olvasgatni egész nap :D :D :D

KépKép

KépKép
nadina01

Edina,mondom,hogy simán van esélyed. Amíg van petéd,és ugye ez van,addig lehet gyereked. Nem sírdogálni. Jó? Most fel a fejjelés azt mondani, hogy nagyon gyorsan összejön a másik és azzal minden rendben lesz. :wink:

Kép
flóra 11

A Nők Lapja Caféban találtam.
Keresek még neked linkeket.

KépKép
benó

Üdvözlöm!

Tanácsot szeretnék kérni abban, hogy egy petevezetékkel (méhen kívüli terhesség miatt, de a petefészek ép maradt), honnan tudhatom meg, hogy mikor van peteérésem. Valóban minden második hónap az, amikor a terhesség létrejöhet?

Köszönöm: O.

Kedves O! (a megadott e-mail címről "visszajött" a levél, ezért válaszolok itt is)

Tévhit, hogy, ha egy petefészek van, akkor csak kéthavonta van peteérés, akkor is van minden hónapban, ha egyébként egészséges.

Az ovulatio időpontját pedig a szokásos módszerekkel lehet mérni.

Üdvözlettel: Dr. Csákány

[origo]

KépKép
benó

Miki jól viselte szerencsére, bár az elején azért, mert ő sem tudta, hogy ez mennyire komoly dolog, utána meg erősnek mutatta magát miattam...ketten mégse sírhattunk...így felváltva csináltuk :cry:

KépKép

KépKép
nadina01

mindjárt jövök, csak még úgy mozgok ám, mint egy 100 éves :D sima pisilés kb 10 perc :lol:

KépKép

KépKép
nadina01

Igen, ez veszélyes. Nem csak azért kell az ilyen terhességet megszakítani, mert ott nem tudna kifejlődni, hanem elsősorban az anyára nézve veszélyes.
Szegénykém,ezért voltak görcseid az elején. :(

Kép
flóra 11

Nagyon sokat gondoltunk rátok. :cry:

De mi nem sajnálkozunk, hanem keressük a megoldást, ugye?
Ildó, nézz már utána te is, te jobb vagy ebben. Keressünk linkeket az Edinának.

KépKép
benó

Csak nyugodtan. Mi ráérünk. :wink:

Kép
flóra 11

A méhe teljesen normális maradt a mütét után, tágulni is tud majd, süllyedés sincs.
Egy petevezetővel is teherbe lehet esni!

Tisztelettel. Dr.K.I.

KépKép
benó

Vissza jöttem :D
Szóval igen, remélem, hogy így is simán menni fog. Bár most azt mondták, hogy 3 hónap regeneráció, addig vigyázzunk nehogy teherbe essek :lol: vicces, mert ugyebár lassan 1 éve szenvedünk ezen, úgyhogy nem hiszem, hogy túlságosan vigyázni kéne....

KépKép

KépKép
nadina01

Helló, Edina!!!!!!!!!!!!
A fene vigye el azt hittem, te jobban jössz ki belőle! Akkor most a társam vagy kettőnknek van két vezetékünk! :wink: Igaz két balos! :wink:

Kép
muzsuzska

"[color=red]Szóval ki kellett venni a jobb petevezetőmet laparoszkópiával. 3 hónapra rá spontán megfogant a kislányom, aki most 10 hónapos és itt játszik mellettem. Ja és a pocakomban itt a következő, aki éppen 18 hetes és szintén egészen spontán fogant.

Sok kitartást kívánok nektek és ne add fel. [/color"

KépKép
benó

Nekem azt modta az orvos, hogy ha épp a jobb petefészekből jön ki a pete, akor körbe megy(!!!) és a bal petevezetőn fog felmenni a méhbe....háááát nem tudom, honnan tudja az a pete ezt, de lehet, hogy így van...

KépKép

KépKép
nadina01

Nincs időm maradni,csak pár szó!!!

Annyira örülök,hogy itt vagy Edina!!!!!

Hidd el tényleg így van ami nem öl meg..... :wink:
És te erős vagy!!!

Tudod ha bármi van gyere és add ki magadból.Ha én itt lehettem volna tavaly januárba mikor velem történt....akkor tuti hamar túl jutottam volna rajta!!

Szóval gyere és ha tanácsot nem is mindenki tud adni,de hallgatni mindenki meg fog.

Ha kell ezerszer is!!!!!!

Kép
martik77

Van nagyobb vágásod is? Vagy csak a 3 picuri!
Én nem tudtam a telefonszámod!! :roll:

Kép
muzsuzska

KépKép
benó

Szia Zsuzsi sorstársam! :D
Neked is a jobbat szedték ki? De tudja valaki hogy miért állt meg az a pete ott? Én ezt nem értem. Már csak egy kicsit kellett volna mennie....

KépKép

KépKép
nadina01

Erre én nem írok semmit, nekem nem volt ekkora szerencsém, inkább olvasd Benó beírásait!!!!!!!!
Én csak nagyon rosszat tudok, tapasztalatból.

Kép
muzsuzska

"Szóval gyere és ha tanácsot nem is mindenki tud adni,de hallgatni mindenki meg fog.

Ha kell ezerszer is!!!!!!"
--------------------------------------------------------------------------------
Én most csak idézgetek. Igaza van a Mártinak.

KépKép
benó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?