A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Sziasztok!

Köszi a tippeket. Reggel kaptak barackot, délben meg majd spenótot. Meg főztem kamillát is.

A parajt hogy készítitek el? Mert én fokhagymásan szeretem, de nekik úgy nem lehet. Csak úgy magában krumplival meg nem valami jó ízű.

Kép

Kép

Kép

Kép
kamilla306

Nem ezt a képet akartam csatolni.
Na mindegy.

Kép

Kép
kamilla306

8 hónapos kortól adható
kenyérhéj, kifli
szilva, ringló, sárgabarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye
zöldborsó, karalábé, kelkáposzta, karfiol, csicsóka,
vörös- és fokhagyma (sütve vagy főzve), spenót,
sóska, lencse, sárgaborsó, felesborsó, bab
hús: marha, sertéshús, hal, csirkemáj legfeljebb heti 1 alkalommal
Ha a családban nem fordult elő allergiás megbetegedés: kefír,
natúr joghurt, túró, sajt, kis mennyiségben, főzelék vagy gyümölcs kiegészítéseként
árpa, rozspehely
bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, borsmenta, szurokfű, citromfű, lestyán
gyümölcsteák

Kamilla, én eszerint etettem őket és párolva adtam fokhagymát, azóta is szeretik és az emésztésnek is jót tesz

Judit

jucicuki

köszi juci. Kipróbálom. Én imádom a fokhagymát.

Kép

Kép
kamilla306

Én is fokhagymával adom. Ha halat csinálok azt meg krumplival és vöröshagymával. és úgy imádják öröm nézni.

Lencsét lehet 8 hótól?? én 2 évre tudtam a babbal együtt....

zsuzska80
Szombathely

Zsuzska :P
Helyes vagy! Én 21 évesen csináltattam magamnak fogszabályzót, de kivehetőst. 1 év alatt helyére ment a fogam, amit vissza akartam nyomni 8)

Davandi :P
Édesek! Nekem hasonlítanak Noára és Szávára!

Kamilla :P
Nagyon aranyosak!

Judit :D
Ki csinálta a koreográfiát? :lol: Tündériek, itt nevetünk rajta!

Mariann :P
Tényleg kell :oops: Nekem is kell majd, áll. Apa már mondta többször is, de én valahogy nem is akarok róla tudni. Bízom benne és kész :lol:

Tontica :P
Persze, most már jobban tartják magukat, de régen aaaaanyival könnyebbek voltak! 6 és fél hósan az egyik 9 kg felett van, a másik is afelé tart...

Csajok :P
Aki már ad husit, heti hányszor?
Mikortól kell a teljesen pépest kevésbé pépesíteni? (nincs még foguk)
Mikortól kell/érdemes 3 kaját kiváltani? 1,5-nél tartunk!
Köszönöm!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Kamilla: Szuperek a keretek! Honnan vannak? A gyerekek a keretben meg tüneményesek! :D
Vendég

Fanni!

Lili kapta el Dorkát, nem tudom, honnan jött az ötlet mert ezt így konkrétan nem mutattuk nekik.
Dorka annyira nem is élvezte az elején, hogy szorongatva van a keze, Lilinek van egyfajta fogása :lol:

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Nálunk a csajok pont tegnap ettek sóskát, krumplival.Tényleg nincs nagy ize ,most ettek harmadszorra.Nem igazán fogom erőltetni mert igaz megették de nem lelkesedtek érte.Tegnap volt hogy belekevertem egy db tojássárgáját.Nem volt semmi kiütés vagy hasonló.Anyós mondta hogy adhatom, mert már esznek húst is a csajok , csirke , pulkya ,borjú.
Jucicuki által leirtakból én majdnem már a felét ettem a csajokkal,igaz bébiétel formájában.
Heti 3szor biztos esznek húst is.
Remélem ez nem baj ,bár rámtőr a para ,ha olvaslak titeket hogy lehet hogy korai volt ez.

Benszi:alvásvizsgálat azért volt mert amikor korházban voltunk berasztott a légzésfigyelő2szer.

[Kép
amonré

Judit, nagyon jók a videók! :lol: Profin nyomják. Hiába, no a sok torna nem vész el nyomtalanul :wink:

Kép
an°°di

Mariann!
Bőven mehet már az egész kúp!(legalább jól be is alszik tőle)Legalább is az enyémeket nagyon elnyomja... :wink:

Zsuzska!
Előnyödre váltak az évek,ha fogalmazhatok így.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tonti!
Ezek szerint már menő vagy spanyolból! :wink:
A gyerekek mindenhol megállják magukat!Jobban,mint a felnőttek,mert nincs bennük gátlás és félelem...szerencsére! :D

Kamilla!
Gyere gyakrabban,mert különben kihozod az ellenőrződet!
Hévíz nem játszik nálatok????Gyertek!Jó buli lesz!Lehet,hogy szólok a Fókusznak,hátha érdekli őket egy riport erejéig! :wink:

Benszi!
Nem írígyelek....Most légy okos Domokos és döntsd el,hogy mikor a legjobb bevezetni a tojást,tejet.

binyek

Bébiételben már Juci által felsorolt kaják java 4-5-6 hótól adható....Akkor ilyenkor mi van????
Mi is egy csomó félét ettünk már:spenót, sárgabari, szilva, karfiol, csirkehús.

DE mi most voltunk egy komoly kivizsgáláson(vagy írtam már?) és heti 1x-i húst és 2x-i halat javasolnak egy felnőttnek.Úgy hogy elgondolkodtam,hogy minek is etessem a gyerekeim többször hússal? :roll:

binyek

Juci
Nagyon édik a videók!

Tonti
Ügyes vagy!Miért nem mész el spanyol-magyar tolmácsnak :wink: :wink: :wink:

TÜNCI??????????Beírást kapsz!!!!!!!

Csajok,ricsajok!
Ki hogy áll kakaós-diós piskótával,csoki/+vanília öntettel?Mert nagyon szívesen készítek Hévízre pár adagot :lol: :lol: :lol: :lol: Nem hízlal és nagyon finom :wink: :wink: :wink: :wink:

Igazán nem szeretnék beleszólni,de szerintem csak meg kellene beszélnünk,hogy ki mit visz,nehogy az legyen,hogy valamiből rengeteg van,valami meg hiányzik :roll: Pl. szerintem üdítőt mindenki hozhatna olyat,amit szeret pl. fejenként 1l-t és összedobjuk egy asztalra.Húst ki veszi meg?Mi tudunk vinni krumplit,hagymát,mindenféle zöldséget,savanyúságot,gyümölcsöt.

Banika
Sajnálom,hogy nem talizunk,de örülök is,mert így nem kell az ország másik felébe elköltöztetni a fél házat :roll:

Én is adtam már spenótot,de a csajok nem díjazták.Viszont a párolt alma jöhet minden mennyiségben+a gyümölcsleves is.
Vendég

Framing studio a neve. Internetről töltöttem le, de csak demo verzió.

Hévizen fogtok talizni? Nem hiszem, hogy megyünk. Férjecském nem rajong az ilyen össznépi dolgokért, meg amúgy se érti ezt az interneten barátkozósdit, mindig azt kérdezi, miért nincsenek "rendes"barátaim. (Ő meg pont most van síelni Ausztriában a RENDES (:)) barátaival)
Egyébként mi még sose aludtunk máshol. Egyszer ki kéne próbálni.

A spenót izlett nekik! Tojássárgát raktam bele, meg krumplit meg fokhagymát, meg tápszerbe áztatott zsemlebelet. Tuti lett.

Mi csirkét eszünk 2-3x egy héten. Halat is lehet már? Félek kicsit tőle.

Kép

Kép
kamilla306

Senki sem spenotos? Ezek szerint en nagyon jol csinalom mert midharom gyerekem imadja!
En rakok bele egy kis fokhagymat, nem is tudtam hogy nem lenne szabad. :shock:
Az meg hogy se lencse, se bab? En ezt nem ertem! :roll: Mi mar mindkettot ettunk es azokat is imadjak.

Az igaszsag az hogy az enyemek mar MINDENT esznek amit mi. :roll:

Juci: a masodik video az csucs, igazi parostanc, nem semmi, hogy talaltak ezt igy ki Maguktol! :shock: :D

Zsuzska: hat aki szep az fogszabalyozoval is szep!!! :wink: Nem rohogok, en is ilyen leszek. :lol:

Sotske: magyar-spanyol tolmacs itt a fenenek sem kell! :roll: (max. az ocsemnek aki meg mindig nem nyomja fel ev ittlet utan) :evil:

Fanni: nem, nem surgos semmifele mutet amig nincs ra keret. :? :D Neztem a neten kb. 400.000 korul van egy orrmutet. Ez igaz?

KépKép
KépKép
tontica

Tonti, Fanni! Nekem állandó volt két évig, aztán éjszakai még egy évig. Mikor bekerültem a kórházba most szüléskor még hordtam :):)
De Tonti, tényleg megéri, szóval csináltasd meg! a házunkban is még P-n, egy nő 38 évesen tetette fel, mert látta hogy nekem is van :)

Binyek, max a fogaimnak tettek jót az évek, másnak nem..... :roll: :roll:

Mi imádjuk a spenóto, de fokhagymával.

Kamilla! afrikai harcsafilét adjál nekik (tescoban is van), szeretni fogják.

Juci! éééééédesek a csajok...

zsuzska80
Szombathely

Megneztem az iwiw-en es tenyleg ketszer vagyok benne :shock: biztosan elfelejtettem es megegyszer beleptem. Szoval az igazi enem :lol: az amelyiknek van fotoja es ismerosei. Lanyane en hule vagyok de nem latlak az ismeroseim kozott, nem lehet hogy a masik cimemet jelolted be? Ott nem tudok visszaigazolni, nem tudom a jelszomat. :oops:

KépKép
KépKép
tontica

Na, megis sikerult belepnem a masik cimemre es 3 eltevedt baranykat is talaltam: Lanyenet, Tuncit es Dragonfly-t. Bejeloltelek Titeket a jo cimemmel, legyszi jeloljetek majd vissza. A masikat toroltem.

KépKép
KépKép
tontica

Olvasni is alig bírtam,írni meg...................

Ma voltunk Pécsen,Bercus tágulata erőteljesen csökken,Marci bal veséje kb másfélszeres,tehát maximálisan ellátja a feladatát.
Szokásos pisiminta,ha nem lesz benne semmi,akkor elég 3 havonta mennünk.

[/u]Hús
Én hetente max 2x adok nekik,1x halat.Az új védőnő szerint heti 5x adjak húst,de ez nem igazán érdekel. :lol:

De hüleséget én is csináltam és erre ma jöttem rá.Múltkor vettem nekik hippes halas kaját és tök nyugodtan megetettem velük abban a hitben,hogy 8 hós kortól van(kicsit furcsán néztem,hogy kerül bele tejszín,de azért odaadtam nekik.Ma meg rájöttem,hogy 10 hós kortól van.Semmi bajuk nem lett tőle,se kiütés,se fosás.Tán nagy bajt nem csináltam.

Fanni
Én 4 hónaposan kezdtem a hozzátápit és kb havonta váltottunk ki egy -egy kaját.

Pillanatnyilag nem bírok másra reagálni,mert hosszú volt a nap.
Vendég

Na ez jól sikerült.
Mindent aláhúztam :lol:
Vendég

Banika
Te is dolgozol?
Vendég

Banika!
Ezek tök jó hírek!Higanyfiúk lassan teljesen kikupálodnak a születés körüli cirkuszból!

Tonti!
Én is láttam,hogy kettő van belőled,de azt hittem így szereted... :lol: :lol: :lol: Tudod,a nóta is azt mondja:"ha volna két életem..."

Kamilla!
Azért kell eljönnötök,hogy "rendes" hús-vér barátokká léphessünk elő!
:wink:

Sotske!
Szerintem is beszéljük meg,hogy ki mit hoz...Majd csinálok róla táblázatot! :lol: :lol: :lol: Nagyon megy már....
Miki szivesen főz halat,ha van rá igény,csak az a kérdés,hogy Hévizen lehet-e kapni pucolt, friss pontyot. Max. annak,aki nem kér, csinálunk krumplipaprikást.Vagy? :?:

binyek

Fanni ,davandi: de cukik voltatok (meg most is) Ti is! :lol:

Bogyó: BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK! :lol:

Tünde: megnéztem tegnap a képeiteket. Kíra olyan aranyos, nagylányos a pöckök mellett! :wink:

Kamilla: szerintem egy fél fokhagymát tehetsz már nekik. Én épp csak annyit tettem, hogy belekóstoltam és alig éreztem. Ja, és krumplival adtam, nehogy savat csináljon. A sóskát szintén, de azt picit ízesítem vmi gyümivel, hogy ne legyen túl savanykás.
REDNES barátok: Én párom is sokszor kinevet, amikor hallja, hogy kalimpálok a gépen, de tökre örült, amikor említettem neki a talit. Mi ugyan nem biztos hogy megyünk, ha megyünk is csak egy napra :roll: , de szívesen jön ő is. Hátha a Te urad is meg lehet puhítani … :wink:

Zsuzska: bár én lencsét még nem adtam nekik, de azt olvastam, azt lehet már, csak szárazbabot nem.

Fanni: enyémek majdnem naponta kapnak csirke v. pulykamellet, bár most ,hogy elkezdtünk sajtot, túrót is, lehet ritkábban fogok. Nekünk eddig két-két fogunk van és még főzelékként kapják, bár nem teljesen pépesen. Szoktam (kb 1 hónapja) a kezükbe adni párolt brokkolit, tésztát, krumplit és szépen szétnyomogatják az ínyükkel, eddig nem fulladtak egyiktől sem.

Tontica: Te mindig olyan jókat írsz ide. Hogyha a srácaid fele ennyire lesznek jó társaslények, mint Te, akkor is büszke lehetsz rájuk. Nagyon szépek és értelmesek és sokat mosolyognak. Látszik, hogy sokat foglalkoztok velük. :wink:

Banika: örülök, hogy jók lettek az eredményeitek! :P

Hévíz: bár mi nem tudom, hogy tudunk menni a költözés, meg egyebek miatt :cry: , de ha megyünk is egy napra, mi is tudunk vinni kajátpiát, hiányzó, de szükséges dógokat.

Petra
Kép
petricsek

Eszti
ez egy hosszú történet,majd Hévízen elmesélem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Binyek
Higanykák tényleg kikupálódtak rendesen,pedig jól besz@rattak bennünket.
Félelmetes miket művelnek :shock: Gugolnak(hány g-vel kell ezt írni?így hülyén néz ki)Ha megkapaszkodnak valahol és térdelnek,akkor már fél-1 percre kb elngedik és önállóan folytatják a térdelést.A fürdőkádban állva pancsikolnak.Tök ügyesen ereszkednek le ülésbe,bár néha seggre huppannak.

Pépes kontra darabos
Én már elég korán elkezdtem nekik a darabosabb kajákat,mivel korán kijött a foguk és nagyon élvezik a rágást.Tésztát,husit darabosan simán nyomják,banánt,paradicsomot harapják.Általában a kaja felét botmixelem,a másik felét csak villával nyomom szét.A nagyon folyósat kifejezetten utálják.
Vendég

Banyika: de jó hírek! :D Hihetetlen milyen ügyesek! :shock: :D

Petricsek: gyertek majd Hévízre, legalább egy napra. Kicsit feltőltődtök és újúlt erővel megy majd a költözés! :D Igen, Kíra olyan nagy most a kicsik mellett. Sokszor elnézem mikor játszik, tesz-vesz, hogy tavaly ilyenkor még olyan babás volt. Most meg már kiscsajszi lett. Jaj, nagyon gyorsan nőnek.

Jó éjt!

Tünde
Kép

Kép
myra77

Banika: ezek nagyon jo hirek!!! :D Uristen, a Te fiaid 9 hosan mar futni fognak ha igy folytatjak! :shock: :lol:

Binyek: egy ilyen nap utan valami isteni ha lenne ha ketto lenne belolem mert az egyik felem Anna, a masik Alex utan tudna rohanni igy meg marad az egyik utan futas es kozben hatranezetbol a masik utan kiabalas hogy: NEM SZABAAAAAAAAAAAAAD!!! :lol: Ma nagyon kiakasztottak, kapcsolgattak a tevet, dvd-t, upc-t, eldontottek a kalyhat, szetszedtek a kekszet apro darabokra a szonyegen es egesz nap utanam baktattak folnyujtott kezzel hogy vegyem fel Oket, na, majd nemsokara megtudod! :wink: Most jut eszembe a szilofont is "megszereltek" dobhattam a kukaba. :?

Amugy a hus-ver baratokkal az a baj hogy: 1. messze laknak, 2. sosincs idejuk, 3. tojnak rank. :roll: :lol:

Petricsek: szarazbabot nem szabad? :oops: Na, az enyemek bablevest ettek ma fustolt csulokkel. :lol:
Milyen jokat irok? :shock: Nem vagyok tarsasagi leny egyaltalan de a gyerek kedveert joban kell lenni a baratok anyukaival majd meglatod milyen nehez is ez. :roll: :? Ha nem vagyunk joban az en fiamat mar meg sem hivnak a szulinapokra, bulikra es kimarad mindenbol. Szoval muszaly nyitottnak lenni. :? :P

KépKép
KépKép
tontica

Tonti: már előre félek, mert eléggé hangulatember vagyok. :roll: :oops: 8) Ma is itt volt egy ingatlanos, de olyan unszimpi volt a hülye dumájával, meg a kacifántos szerződésével, hogy rögötn kipenderítettem volna, ha az uram nincs itthon. :?

Szárazbabot is azt hiszem úgy szabad, hogy előtte két napig csak áztatgatod és folyamatosan leöntöd a vizet. Úgyis az a fontos, hogy nekik jól essen (basszus, ide hogy írnátok be hogy ÍZLIK? nekik ízleljen? ízlikjen? ízeljen? :lol: :lol: ). szép kis magyar anyanyelvünk! vagy én vagyok ilyen tufa? :wink:
Szóval az a fő, hogy nekik bejött a kaja! 8)

jóéjt!

Petra
Kép
petricsek

higanygyerekeknek! 8) (anyukám ezt a hámot ajánlgatja én meg csak röhögök rajta! pedig biztos jól jönne! :lol: )

Kép

Petra
Kép
petricsek

én inkább ilyen feneket szeretnék! :wink: :lol:

Kép
an°°di

Sziasztok!

Tegnap nem volt időm írni, de látom jó sokat termeltetek megint.

Bogyótanya! Boldog szülinapot!

Zsuzska! Köszi az infót a videóról.

Hévízre mi is tudunk vinni kaját, majd én is beírom, ha lesz a táblázat, annak függvényében, hogy ki mit hoz, mert nekünk mindent venni kell, és teljesen mindegy, hogy mit veszünk.
A halászlé nekem is nagyon bejön, de a férjem sajnos nem szereti. Nem eszik meg semmilyen halat, majd ő eszik valami mást.

Tegnap elvoltunk vérvételen, szegényeket jól megnyúzták. Reggel 8-ra mentünk éhgyomorra, de 9-kor vették csak le a vért, mert doki annyi mindent kért, hogy nem látták értelmét, és előbb próbáltak vele egyeztetni. Szegénykéim, csak 9 után kaptak reggelit, de hősiesen tűrték. Képzeljétek, már könyökhajlatból vettek nekik vért. Nagyon sírtak, úgy sajnáltam őket. Aztán ott dekkoltunk fél 11-ig, mert Adri nem akart pisilni. Hiába tettem fel reggel 4-kor a zacskót, az nem jött össze, utána gondoltam mire odaérünk, és leveszik a vért biztos termelnek valamit. Hát nem.
Ettől az egész délelőtti hercehurcától úgy kidőltek, hogy este is csak bágyadtan feküdtek, főleg Zsófi, már azt hittük komoly baj van, de most úgy tűnik nem, csak a fáradtság volt.
Egyébként tegnap este észrevettük, hogy Zsófinak kibújt az 5. fogacskája, (persze biztos nem tegnap történt, mert már szépen kint van), és lehet ettől volt a folyamatos hőemelkedése, és az egész tortúra nála fölösleges volt. Sajnos nem vettük észre, pedig még a dokinő is nézte.
Hú bocsi, ez jó hosszú lett.

Üdv,
Ancsi

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
ancsi76

Ancsi
Sajnálom ezt a tortúrát,de ha tudnánk mi mitől van már rég doktoráltunk volna.Bertalan se akart tegnap az istennek se pisilni.

Andi
Én egy kicsit púposabbat szeretnék :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nekem nem lenne szívem ilyen hámot adni rájuk(nekem is sokan ajánlották már)

Na én tényleg hülye vagyok.Megtaláltam a hippes üveget itthon.És 8 hónapos kortól van.Egész éjjel ezen agyaltam,hogy most bajuk lesz vagy sem.Erre reggel megtalálom azt a sz@rt. :twisted: :twisted:
Vendég

Andi
Ezen a beszóláson jót nevettem :lol: :lol: :lol: :lol:

Akkor kakaós-diós süti nem játszik :?: :( :( :(
Szívesen sütök valamit,tényleg,várom az ötleteket :wink: :wink: :wink:

Ancsi
Nem semmi tortúra.Reméljük,tényleg csak a fogacska miatt volt.

Vovanda????

Tonti
Hogy vagytok?

Binyek
Tábla jó ötlet :wink: A végén annyira bele jössz a gyártásba,hogy kénytelen leszel pénzt kérni érte :wink: :wink: :wink:

Banika
Higanykák jól vannak?Várom Hévízen a beszámolót.

Davandi
Kupon megjött,köszönjük!
Vendég

Tonti
Küldhetnél erre egy kis jó időt,hogy végre elmúljon ez a szutykos,ködös idő. :evil: :evil: :evil:
Vendég

Benszi, Nálunk is a meló a legfeszültebb tényező apánál! :oops: Nem a pénz mennyisége, hanem rengeteg a meló! :shock: Nem semmi ez az 50%-os csökkentés. Ezt hogy tudták megtenni? Mivel foglalkozik a párod? Késes sztori horror, az biztos halálra rémültem volna. :oops: A gyerekek tényleg olyan dolgokra képesek, hogy csak na. :lol:

Juci, Nem csoda, hogy paráztok a válság miatt, sajnos egyre több helyen érezhető. A párom munkahelyéről 30 embert küldtek el, és még nincs vége. :roll:

Eszti, Örülök, hogy mindent rendben talált a doki Noával! A tükrözésen pedig meglásd gyorsan túllesztek! Grat a felálláshoz! Hurrá új tanítvány! :wink: Tőlem jöhetne az a süti! :lol:

Ancsi, Remélem nem lesz semmi, és örülök hogy túl vagytok ezen a vérvételen! Mikorra lesz eredmény :?: A ringatót én is tervezem, csak szerintem nekünk még korai.

Kamilla, Tündériek a gyerekeid, szépek! Gyere gyakrabban!

Lanyané, Amikor városi túrán voltunk a gyerkőcökkel, én is mekiben, meg plázában pelenkáztam. Na és? :lol: Meg volt, hogy a hátsó ülésen.

Vanda, Örülök, hogy otthon vagytok, várunk egy kis beszámolóval!

Petricsek, Ha vésni kell a csontot a bölcsességfog miatt, akkor mindenképp szájsebész kell, ha a dokid nem az. Itt Harasztin van egy jó, tudom ajánlani, bár gondolom nem akarsz nyárig várni! :lol: A fiúk nagyon cukik!

Bogyótanya, Boldog szülinapot neked!

Tonti, Nagyon ügyi voltál a szülinapon!

Fanni, Nem hiszed el, de ugyanezt akartam kérdezni, amit te :oops:, ki hányszor ad húst? És azért is akartam kérdezni, mert a védőnőm azt mondta, hogy adhatok nyugodtan akár minden nap. :shock: Ha meg esznek majd tojást is, akkor egyik nap ez, másik nap az. Kicsit ezt így sokalltam. Én heti 4-szer adok nekik, de üvegeset, nem sok hús van benne. Azt nem tudom mikortól érdemes 3 kaját kiváltani, mi most kettőnél járunk.

Binyek, Én úgy tudom a bébiételekben adhatók ezek a kaják, mivel bizonyos eljárásokkal készülnek, így más mint amit te készítenél. A védőnőm azt mondta mindig 1 hónapot számoljak le belőle mint ami rá van írva.

Banika, Jó, hogy rendben vagytok! Ja és nagyon ügyesek! :wink:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Eszti
Bármire vevő vagyok ami s-sel kezdődik és üti a vége :lol: :lol: :lol:

Na kaja!Tegnap azt mondta a főorvosnő,adjak nekik joghurtot,kefírt az antibiotikum miatt nehogy tönkremenjen a bélflórájuk.Saját doki szerit még ne.
Akkor most kinek van igaza?Ugye?Vettem nekik humana meg nestlé joghurtocskát,az olyan joghurt is meg nem is gondolom,bár fogalmam sincs mitől áll el hűtés nélkül ha nincs benne tartósítószer(biztos attól amitől a tartóstej :lol: ).Nem fosnak tőle,nem pöttyösek.Bár nálunk a családban sincs senki se közel se távol akinek bármilyen étellel problémája lenne.
Vendég

Sziasztok!

Ancsy: puszi a kis karjukra a lányaidnak! Jó fárasztó napotok volt. Gratula a fogacskához!

Eszti: tőlem is jöhet bármilyen süti. Ennek a nem hízlalósnak elküldhetnéd a receptjét.

Rebe: cuki az új vonalzód!

Banika: de jó, hogy két orvos megint nem ugyanazt mondja. Ízlett nekik a joghurtocska?

Tünde
Kép

Kép
myra77

Az előbbiért Anny biztos megkövez :oops:

Rebe
Én(hangsúlyozom,hogy ÉN) úgy gondolom,ez a hozzátáplálás,kajakiváltás..........egyénileg gyerekfüggő és mindenki a saját gyerekének megfelelően csinálja.Én nem bántam meg hogy elkezdtem 4 hónaposan(pedig itt többen nem értettek velem egyet anno),de most is úgy gondolom hogy nem tettem vele rosszat.Az más,hogy pl kevésbé macerás így elindulni velük itthonról,mert lényegesen egyszerűbb az etetés,(így nekem is kényelmesebb)
Én nem látom,hogy ez a fejlődésükben gondot okozott volna.A mozgásmennyiséghez,illetve fejődésükhöz a folyékony kaja kevés volt.2 óránként nyikorogtak a kajáért :shock:
8és fél hónaposan mondhatom,hogy rágnak,harapnak.Igazából nem tudtam még olyan kaját adni nekik amit ne ettek volna meg.
Szóval hallgass meg több véleményt és ami a legközelebb áll a saját elképzelésedhez,aszerint etesd őket.Meg persze ahogy ti is esztek,hisz előbb -utóbb ők is azt fogják enni.Ha ti nem esztek 5x húst,ők miért ennének? :lol:
mindenki mást fog mondani :lol: :lol: :lol:
Nem akartam okoskodni,ez csak az én véleményem
(halkan megjegyzem a mi paraJucinkat azért megbízható forrásnak tartom :lol: :lol: :lol: :lol: meg persze a többieket is,de vhogy Juci mondig olyan alapos és jól felkészült.)Remélem ezzel nem bántottam meg senkit.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.23 11:07-kor.
Vendég

Myra
Ezeknek minden ízlik :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ma pl sütök csirkehúst magunknak és abból fogok csipegetni nekik.Én alapban szinte sótlanul minimális fűszerrel főzök :oops:
Van néhány kaja amit szeretek borsosan,vagy a halászlevet csípősen,de a sós kaját gyűlölöm.A rirzibiziből meg majd kapnak kis rizst.
Mindent kinéznek a szánkból.
Most itt kergetőznek és úgy vihognak mint akik nem tudják abbahagyni :lol: :lol: :lol:
Vendég

Ja!
Még vmi eszembe jutott.Szerintem az hogy mit hány hónapos kortól az csak az egyik szempont,én a fokozatosságot fontosabbnak tartom(ténylegesen egyszerre csak egy új dolog bevezetését értem ez alatt),hogy követhető legyen ha vmire érzékenyek.
Ha belegondoltok,az anyatejes babákat 6-7 hónaposan kezdik hozzátáplálni és ami 8-9 hónaposan adható,azt adják neki is.Ott akkor sokkal rövidebb az idő az újdonságok bevezetésére. :wink:
Vendég

Sziasztok!

Látom megint kaja a téma.
Ez nálunk is állandóan kérdés, hogy mit egyenek és mit ne. Mondjuk Zsófi lányom nagyon finnyás, amit tegnap megevett, azt ma már nem biztos, hogy hajlandó. Nálunk a darabos kaja is kérdés, nem akarják megenni főleg Adri. Most próbáltam a tésztát, paradicsomos szósszal, az összeről leszopogatta a szószt és utána kiköpködte.

Hogy lehet őket darabosra szoktatni? Van valakinek valami jó ötlete? Próbálok nekik falatkákat adni, a kenyér lecsúszik, de hús vagy más az nem.

Mikortól kell, hogy maguk vegyék el a kis falatokat és tegyék a szájukba?
Mikortól szoktak azért ők is néha néha kanállal enni?
Nálunk az üveget sem akarják elfogadni, a csőrös poharat sem. Ezekre hogy lehet rászoktatni a gyerekeket?

Ancsi

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
ancsi76

Ancsi
A barátnőm a két lányát tanította anno kanállal enni(nem emlékszem mennyi idősen :oops: )a harmadik gyerkőcnél szégyen de nem maradt annyi idő erre a dologra.Aztán 15-16 hónaposan az etetőszék tálcájára tette a tányérat kajástól a kanállal amíg megcsinálta neki az innivalóját.Mire visszanézett majd eldobta a poharat,a gyerek önállóan evett kisebb-nagyobb sikerrel.
Szóval ez is olyan mint az éjszaka átalvása:amikor megérik rá szerintem.
Próbálgatod,mondogatod nekik,megmutatod aztán megtanulják.
Gondolom én kis naív :lol: :lol: :lol:

Azért jó hogy a fiúk még nem ilyen köpködősek,mer tattól kész leszek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.23 11:30-kor.
Vendég

Cumisüveg:fiúk még mindig 1-es teésból isszák a teát és 2-ből a tápszert(még az ar-t is).A variábilistól meg akarnak fulladni.Hát én meg nem erőltetem.Este a fürdőkádban kispohárral játszanak,tök ügyesen isznak belőle(persze fürdővizet :lol: ,a legjobb szorulás oldó :lol: )
Vendég

csajok, szerintetek a krumplilevest behabarhatom tejföllel?

Petra
Kép
petricsek

Nem tom,mi nem szoktuk habarni :lol: :lol: :lol:
Vendég

Azt se tudom tejfölt mikortól ehetnek.Amikor már tejet is?
Vendég

na, hát ezaz! utánanézek (paramami), addig meg csak ellesznek nélküle. 8)

Petra
Kép
petricsek

petricsek!

Szerintem igen :wink:

kaja téma:

Fanni!

Én minden nap adtam nekik húsos főzis babakaját :roll: ez volt az ebéd.

Banika, Rebe!

Az egész kaja témában az az érdekes, hogy ilyen kis korban még táblázatokat böngészi mindenki, majd az oviban azt látom, hogy anyuka megérkezik a gyerekért, kezében a kapaszkodjatok meg (chips) :? , kubuval kiegészítve, vagy csokival. És ez nem egyedi eset sajnos.

A rágás pedig neurológusok szerint nagyon fontos a beszédfejlődés szempontjából, tehát amint van a picurnak foga, kaphat pld. hipp bio kekszet, az szinte szétolvad a szájában. Vagy kinek -kinek ízlése szerint.
Meg még azt tanácsolták, hogy adjunk nekik is kanalat... ( ez jó móka :lol: )Nem ők mosnak rájuk....

Dóri
Vendég

Igen a kanál az elég vicces :lol: meg a takarítás utána

A hipp kekszel mi úgy jártunk,hogy Bercuska drága egy fél kekszet felragasztott a szájpadlására annyira omlós volt :lol: alig bírtam lekurkászni.
Vendég

Sziasztok!
Még mindig nemsikerült visszaolvasni... De előbb-utóbb az is mgelesz, meg majd pötyögök szüléstörténetet is, elég érdekes volt.
Manók jól vannak (az összes), az éjszaka kicsit mozgalmas volt, Rékának fájt a pocakja. Amúgy nagyon jó babák, esznek, alszanak, néha kicsit nyekeregnek. Nemszólhatok egy szót sem. Majd jövök még, megrakok képeket is.
vovanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?