A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Kata: csatlakozom Vicgerhez, én sem adnék erre semmit, Martin megoldja a problémát :wink:

Nekem ma igazi pocakfájásom van :( bezabbintottam vacsira :oops:

Gizella: tündér baba Maja :) köszi a születéstörténetet :)

Petne: fekete vérzésre nincs ötletem :( nem lehet, hogy alvadt vér? Nekem nagyon bordó, ha jön valami, de nem fekete
(ma meg is szagoltam, Enikő tapasztalatai miatt... olyasmi a szaga, mint a mensinek, de nem teljesen)

És még egy reakció Vicger írásra... a szélcső kapcsán: én 2 évtizedig szívtam amiatt, hogy baba koromban csak lázmérővel tudtak kakiltatni :? hát, nem kívánom senkinek... szóval csak végső esetben, és semmiképpen sem rendszeresen.
A szélcső egyébként egy kis gumicső, amit a baba popsijába kell dugni.... ettől könnyebben kijön elvileg a puki.

Na, megyek, elaltatom magam is, ha már Saci ilyen nyugodtan pihen :) Jó éjszakát!

Csöre
csöre74

Biga.Csiga: Nagy, nagy gratula!

Én csak figyelek itt egyben, és olvasom, hogy mennyi érdekes van a babátokkal :)

Az enyém a szokásos esti faltól-falig játékát játsza. :)

Kép
gombócmakka

Sziasztok!
A februári topikból léptem át egy kérdés erejéig: akinek van tapasztalata az angelcare légzésfigyelővel megosztaná velem? Én hallottam, h állítólag sokx riaszt tévesen, igaz ez?
Ha így van akkor nem ezt a típust venném, ezért kérném a segítségeteket.

Egyébként minden kismamának sok tejet, a még meg nem születetteknek boldog babavárást az utolsó napokra :)

Előre is köszönöm az infokat és elnézést ha offoltam.... :oops:

Üdv,
Magdi

KépKép
hugic

bigacsiga:
hatalmas gratula nektek!!!
Hanna:
várjuk a beszámolót :)
Erika:
hogy mivel varrtak?? tovamifene??? Legfeljebb nagy odaadással varrtak, a többiről nem tudok :)
A harmadik napon megvolt a varratszedés, azóta akár hídba is lemennék,ha tudnék....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes, most néztem, hogy jól elnyomkodtam a betüket, csak gyermekem itt pihegett a kezemben miközben írtam. Szóval, hogy tovafutó volt-e a varratod. Azt nem szokták kiveni, legalábbis nekem nem veszik ki, feészívódik. Annyi van csak, hogy az elején és a végén van egy csomó. Azt szoktam néha érezni.

Most nézem csak, Biga.csiga gratulálok. Itt sírok a szövegen:))

Hanna, elolvastam a blogodban amiket Olivér "írt" tegnap itt zokogtam a gép előtt anyira megható volt az egész.

Most már megint bármin tudnék sírni. Végignéztem a videót amit férjecském készített Zsófi születésekor. Na azon is sírtam. Ez normális?

A mi gyerekorvosunk nagyon jó fej. Már a telefonban is szimpatikus volt.

A védőnéni meg azt mondta, hogy ne fektessem Zsófit hasra. De mi van akkor, ha hason sokkal jobban alszik, mint háton. Az első éjszakát így aludta végig(csak enni kelt fel). Amióta pedig ezt mondta a védőnő, és csak a hátán fektettem alig akar elaludni. Most hajnalban megelégeltem a dolgot, és a hasára tettem, azóta úgy alszik, mint akit lelőttek. (megnéztem még lélegzik :D )

Kép
Kép
cs_erika

Jó reggelt!

Ma megint mázlista voltam, Martinom fél 1-től majdnem 5-ig aludt!
Utána hatalmasat hamizott és én majd bealudtam, de ő csak gügyögött vagy nyüszögött :roll: Így elszórakoztunk vagy másfél órát, letettem és én is aludtam még egy órácskát :D
Azóta megint ettünk...Én nem tudom, hova fér ennyi kaja belé :lol:

Hugic: nekünk Angelcare van, a bébiőrös változat. Minimálisan riasztott tévesen, én elégedett vagyok vele, a bébiőr része meg szerintem nagyon jó.
A többi márkáról nem tudok nyilatkozni :wink:

Erika: nekem a védőnéni meg azt mondta, fektessem sokat hol egyik,hol másik oldalára :wink: Hason még nem volt, de egyéb pózokban,háton, oldalt vígan alszik, csak félkómában kell letenni hozzá :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

jó reggelt!

Biga.csiga, gratulálok!!!!!!!!!!!!!! Gyors felépülést, sok tejcsit Nektek!!!!!!!!!!!!!!

Kata, irigy az 5 órára :oops: bár most nálunk is majdnem megvolt a 4...10 körül sikerült letenni, aztán fél 2-kor hami, majd fél 6-kor újabb hami, 7-ig nézelődés, azóta alszik :lol: szerintem lassan kelti az éhes pocija :lol:

Hugic, nekünk is AC 301-es van, mint Katáéknak. Mikor hazahoztuk Manót, pár napig volt napi kb 2 téves riasztás. Az első párnál szívroham jött ránk, utána már csak megnéztük Manót, minden OK és kész. Volt olyan, hogy ébren volt és mocorgott, és közben riasztott...
Állítólag azért, mert olyankor még nagyon pici a súlyuk és nagyon felszínesen lélegeznek. Nem véletlenül csak 4-6 hetes kortól ajánlják a légzésfigyelőt.
Mióta meghíztunk, és a levegőt is sokkal erőteljesebben veszi, azóta egyszer sem riasztott tévesen. A bébiőr meg tényleg nagyon szuper rajta.

Csöre, durva ez a lázmérős kakiltatásos sztorid. Akkor pláne nem próbálom ki. Vicces lehet, hogy mindenki kistesót akar Mesiéknél. Gondolom a szülőtársak most "szeretnek" Titeket :lol:

Ercsi, hasra fektetés: szerintem nyugodtan,ha úgy alszik jobban Zsófi. Talán éjszakára ne, de nappali alváshoz szerintem nyugodtan...bírom az ilyen okoskodó jótanácsokat, nekem is kijutott már belőlük, ami semmire nem jó, csak állandó lelkifurdalást okoz...

Ágiknak utólag nagyon boldog névnapot!!!!!

Gombócmakka, gratula a 40. héthez :lol: Úgy látom, senkinek nem kapkodós fajta lesz itt a babója :lol:

Na megyek, még pár dolgot el kell intéznem, mielőtt fölkel a Kisfőnök. :lol:

Kép
vickybabe

Kép

EGy gyors tábla. A pocakosoknál a sorszámozás rossz, már csak 5-en vannak (bár ki tudja azóta mi történt... :roll: :wink: )

Kép
vickybabe

Mai hírmondónk első híre:

RITA!!!

Ma 4:35-kor 3,5 kg-al megszületett az én kis angyalom, Attila. Mindketten jól vagyunk.
Rita

Sok boldogságot Ritáéknak Attilához :D Hatalmas gratula a nagyfiúhoz :)

Csöre
csöre74

Nagy Gratula Ritának Attilához!!!!!!!! Valahogy éreztem, hogy ő fog következni.

Kép
vickybabe

Akkor még 1x (hátha ez bejön és gyorsan megszül Katuska, Picuranyu, Gombócka és a Móni (bár ő rég jelentkezett, lehet már meg is szült...)

Kép

Kép
vickybabe

Jó reggelt!

Pokoli napunk volt tegnap: a dokinéni látogatása úgy szétzúzta kicsim világrendjét, hogy késő estig üvöltött alvás és szünet nélkül. :(
A végére feladtuk minden elvünket, és este 9 körül cumit adtunk neki. Attól kicsit jobban lett, de még így sem volt képes átgördülni a holtponton és elaludni vagy jó másfél órán át. Aztán kidőlt, és reggel kelt fel csak. NEm épp így vágytam az első átaludt éjszakára....

Biga.Csiga nagyon gratulálok!!!!

Fektetés: védőnénink-dokinénink szerint felváltva legyen hason vagy hanyatt, de oldalt lehetőleg nagyon keveset vagy egyáltalán ne, valamilyen ortopédiai megfontolás miatt.

Erika, tegnap este már én is zokogtam Manóval együtt. Meg ma reggel is örömömben, hogy túl vagyunk a tegnapon. Meg amúgy is szoktam mostanában :)

hugic, AC201-R -es Angelcare-t használunk, holnap leszünk három hetesek, tehát bő két hete használjuk. Még sosem riasztott be tévesen.

Csöre
remélem jobban van a pocakod!

Magdolnasz, én lazán váltanék dokit ezek után... :evil:

Kata
, örülök hogy alakul a tej dolog! :) :) Úgy néz ki nálunk is csak egy minimalizált nap volt, legalábbis estére- ma reggelre mintha jobban állnánk... reménykedem...

Gizella, meseszép a Manód!

Petne
, ti is gyönyörűszépek vagytok, grat a köldökcsonktalansághoz!

Hanna, üdv itthon :)

Ébredünk, visszaolvasás folyt köv később...
kisbogacs

Upsz, közben micsoda hír :)

RIta, gratulálok!!!!!
kisbogacs

Viki: azért ha nagy gáz van (nagyon erölködik, és nem megy a kaki), akkor azért ki lehet próbálni, de rendszeresen nem szabad csinálni! :wink:

Kata: de jó :) küldd át lécci az álommanótokat, tanítsa meg Sacikámat is 5 órát aludni :D jó, azért annyira nem volt gáz, mert 8-kor elaludt, utána éjfélkor kelt, utána 3-kor, utána 5-kor... utána 6-kor, szóval szépen csökkent az alvással töltött órák száma :( mint kiderült, kaki akart lenni, de csak 9 felé jött ki :?

Magdi: nekünk az alap Angelcare van (ami nem bébiőrös), eddig csak akkor riasztott, ha levettük róla Sacit, és elfelejtettük kikapcsolni. Pedig Saci nem giga nagy baba. A gyárilag javasolt érzékenységgel használjuk. Erre nem volt ráírva, hogy 4-6 hetes kortól, vagy csak én siklottam át rajta :roll:
Szóval elégedett vagyok vele. Melyiken gondolkodsz még?

Erika: a hasrafektetést a bölcsőhalál miatt nem javasolták régebben, mert könnyebben túlmelegedik a baba. Szerintem nyugodtan fektesd arra az oldalára, amelyiken szeret aludni. Saci is hasonbaba, igaz, az utóbbi napokban egyre jobban és többet alszik háton és oldalt is.
Egyébként nekünk is azt mondta a védőnéni, mint Katának: forgassam. Forgatom. Na, nem egy alvás közben, hanem hol így, hol úgy rakom le.

Varratok: van, ahol kiszedik a felszívódó varratok egy részét is, hogy ne zavarjanak. Van, ahol bent hagyják. Az első kettőnél nekem is kiszedték a felét, a többi vagy kiesett, vagy felszívódott.

Csöre
csöre74

Rita:
Hatalmas gratula nektek!!!! Sok boldogságot kívánunk! :)

Varrat:
Annával volt kiszedendó és felszívódóm is, mert magas hüvelyfal repedésem volt. Most semmi ilyen horrorban nem volt részem, pedig Beni érdekesen jött ki, így csak szimpla varrataim voltak, az is három nyisszantásra kijött.

Hát én próbáltam Benit hasra tenni ma.. Kb.3 percig elvolt... A fejét egyik irányból átteszi a másikra, meg is melei, de aztán megunja.. Az a baj, hogy kaja után nem teszem hasra, mert nyoimja a pocit. Mire pedig átfordíthanám, már alszik is a köv. etetésig...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Rita! Gratulálok!

Pocakosok már "csak" 4-en maradtatok. Nagyon drukkolok nektek, hogy minél hamarabb túllegyetek rajta.

Pont tegnap mondtam páromnak, hogy azért örülök, hogy 1 héttel korábban jött. Már nagyon nehezen mozogtam, iszonyú kényelmetlen volt.
Tök furcsa normálisan mozogni.

Köszönöm a válaszokat. Amikor a hátára tettem le, akkor rendszerint átfordult az oldalára. Oldalt is simán elvan, de úgy veszem észre, hogy hason a legjobb. Így most hajnali fél 6-tól aludt 9-ig. 3 és fél óra kaja nélkül, azért már nem semmi. :D

Kép
Kép
cs_erika

Hugic: szia, én voltam, aki felhívta az Angelcare ügyfélszolgálatot, mert a védőnénivel már kezdtünk aggódni, hogy most téves volt-e a riasztás vagy nem, ráadásul mi - azt hiszem,- kapásból elállítottuk a gyári beállítást is, így rá kellett kérdezni. Az ügyfélszolgálattól azt az infót kaptam, hogy 7-8 hetes kor alatt igenis előfordulhat "téves" riasztás (úgy téves, hogy nem valódi bölcsőhalál előtti eset, azaz nem arról van szó, hogy a bébi oly mélyen alszik, hogy nem vesz levegőt), vagyis a bébiőr valami oknál fogva nem érzékeli a bébi levegővételét bizonyos ideig. Egyrészt lehet oka a nagyon pici, 2 hónapos kor alatti babák felszínes és összevissza légzése, kicsi súlya stb. Szerintem a lényeg a következő (saját vélemény- az üf. szerint kapcsoljuk ki, ha össze vissza riaszt, és térjünk rá vissza 2 hónapos korában): ha tényleg állandóan riaszt, egymás után többször, nézd át a matracot, hogy jól fekszik-e az érzékelőn, ellenőrizz le minden hibalehetőséget, amit a leírás hoz. Ha minden ok, picit (!) állítsd feljebb az érzékenységet, hogy ne bolondulj meg. De vigyázz, a kütyü RETTENTŐ érzékeny- nálunk szőnyegpadló van, és a kiságy 1 méteres körzetében a lépteket is beméri az Angelcare 3-as fokozaton (és az ugye nem cél, hogy a lakásban mászkálókat mérje a kisbaba helyett). A nálatok aktuális érzékenységet úgy tudod majd tesztelni, hogy kiveszed a babát, elviszed vhova, és mászkálsz a kiságy körül, és nézed, hogy villog-e a kütyü. Ha villog, akkor téged érzékel. A kiságyban folyó érzékenységet ronthatja a szoruló matrac és mondjuk a gumis lepedő is. Amikor az érzékenységet kb. belőtted, akkor használd utána nyugodtan, szerintem jobb félni, mint megijedni, inkább ellenőrizd le, ha csippant 2 hónapos kor alatt is! Én legalábbis így teszek. A bébiőr része tényleg nagyon jó, a baba kis rezdüléseire is reagál- érdemes leellenőrizni, hisz pl. ha a baba netán hány, akkor a légzésfigyelő nem fog jelezni, mert a baba MOZOG, de a rossz hangokat hozza a bébiőr.
Az én bébim alig 2500g-vel érkezett haza, a matrac picit szorult, gumis lepedő volt, és volt 1-2 riasztás. Ezek 3-as érzékenységen, nem gumis lepedővel eltűntek. Meg persze Maszatmanó is növöget.
Mi voltunk tanfolyamon a Madarász kórházban, ott tisztán kijelentették, hogy bölcsőhalál 2-12 hónapos korban fordulhat elő, ennek első felében nagyobb a valószínűsége, utána rohamosan csökken. Amúgy Magyarországon az előfordulási valószínűség 3 ezrelék (ebből mi levontuk azt a következtetést, hogy egy semmilyen szervi bajjal, hajlammal nem küzdő bébi esetében max 1-szer fordulhat elő valódi riasztás élete során, vagy egyszer sem. Azaz ha bármilyen okból valakinél egy-nél többször riasztott a légzésfigyelő a használat során, hogy meg kell keresni az okot).
Én a bébiőrt és a légzésfigyelőt is használni fogom továbbra is, nekem hatalmas megnyugvás, hogy vannak!

Rita: hatalmas gratula! Mondta én, hogy ez már a célegyenes!!!!!
]

Jaj, tegnap nagyon rossz napunk volt, Maszatmanó túlfáradt estére, már csak ölbebaba volt hajlandó elaludni, éjfélkor még ricsajozott :( Nem hiszem, hogy hasfájás vagy bármi más volt az oka, az az inflacoltól sokat javult (már nem tekereg és kung-fu pandázik fájdalmas arccal), egyszerűen nem aludt nap közben eleget és mélyen... remélem, ma jobb lesz!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Varratmentes vagyok, legalábbis kívül.:D Egész másként mozgok cérna nélkül... :wink:
Borcsa velünk volt, megtettük az első babakocsis utat, a gyerekek elkísértek a kórházba apával, majd Apa elvitte őket dolgozni...
Annyira jó volt a séta, hogy egy kicsit kint voltam, Borcsa is húzta a lóbőrt rendesen. :D
Doktornéni kedves volt, mindenki más is, a dokinéni asszisztense megölelt...
A kórházat azonban továbbra is ki akarom - és remélhetőleg ki is fogom hagyni... Jó, hogy ismét "civil" vagyok...

Alvás: ilyen car iccakát!!! Borcsa le nem akart szállni a cicimről, nálunk is a kaki-ügylet volt az ok... Most viszont alszik.

Jaj, lányok! Én olyan otromba barom vagyok! A sok sirám és beszámoló mellett még nem is gratuláltam az utánam és velem egy napon szülő kismamiknak!
Szóval:
Kedves Erzsébet, Moffli, Magdolnasz, Gizella, Erika, Hanna, Poszani, Jandrea, Bartika, Krisz, Biga.csiga, Rita!
Nagy ölelést küldök és minden jót kívánok Nektek, kívánom, hogy nagyon sok tejcsit tudjatok adni a porontyoknak!

Pocakos kismamik! Kitartás, már nincs sok hátra!!!

Most megyek, vízszintbe teszem magam, mert sok(k) volt a reggeli séta. Délután még jövök. :wink:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok,

Hatalmas gratula Ritának!

Mi még egyben, egy szál keményedést se állítottunk elő.
Mivel hivatalosan 26-án töltjük a 40. hetet, még időben vagyunk. :)

Na, az a furcsa, hogy én most egész jól vagyok, mondhatn élénk, a leszállt pocakon kívül semmi jel, hogy itten szülés lenne.

Tehát, nyugodtan pályázhatok az utoljára szülő címére :)
Azért remélem még januáron belül maradunk. :D

Kép
gombócmakka

Lányok, láttátok Picuranyu blogját?

2009. jan. 23. 4:28
56 komment

Kórházban vagyunk. Azt mondják délutánra, estére meglesz Kristóf. Szorítsatok! Puszi

Nagyon szorítok nektek!!!!
kisbogacs

Tyű, Picuranyu: drukkolunk :D

Batkata: jó pihenést :) lehet, én is kiszellőztetem Saci fejét :roll: :lol:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Biga.Csiga! Rita! Nagy gratula!

Picuranyu! Szorítunk!!!!!! Ügyik vagytok.

Jajj csajok.. Annyit írtatok.. még nem volt erőm visszaolvasni.
Örülök, hogy mindenki jól van.

Erika! Örülök, hogy megismertelek. Csodaszép Zsófi baba! :wink:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna: őszintén, pár nap távollét után lehetetlen visszaolvasni :wink: én sem tudtam :)
Örülök, hogy otthon vagytok :) Olvastam a meglepidet. Hogy Laca milyen figyelmes :shock: :lol: :lol: :lol: Talpig úriember :wink:

Csöre
csöre74

Erika! Nyugodtan fektesd hasra Zsófit, sokkal jobban szeretik, meg a dokik szerint egészsáéges is nekik ez a póz. Éjszakára viszont nem javasolják, a hirtelen csecsemőhalál miatt. Én a hátára sosem teszem, vagy hasra, vagy az oldalára! Így ha véletlen bukik, akkor sincs gond. 4 hónap múlva meg már úgyis a gyerek dönti el hogy akar aludni. :D

Alvás! Én hetek óta nem aludtam ennyit! 1/2 10-kor letettem, 11-kor én is lefeküdtem és 3-kor kelt, 1/2 5-ig elvoltunk, aztán megint aludt 7-ig! :D

Rita! Gratulálok Attilához! Sok boldogságot, egészséget és tejecskét kívánok nektek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Csöre!
Így van. Lemaradtam totálisan.
Laca a kezéből ki sem adja a kisfiát. Hihetetlen.
Én még mindig nem fogom fel, hogy anyuka vagyok. :oops:

Kép
hanna30

Picuranyunak hatalmas drukkok!!!!!!!!!!!!!! Nagyon szép szülést kívánok Nekik!!!!!!!!!!!!!!!!

Hanna, szerintem meg se próbáld a visszaolvasást :wink:

Enikő, örülök, hogy aludtatok. Jobban vagy?

Zitocs, szerintem nálunk is ez volt a gond, 8 cm kókuszmatrac + gumis lepedő + 3 kg-s Manó. Tekergettük az érzékenységet és az érzékelő lapokat is állítgattuk.

Na meg Manó hízott rengeteget.
Már 4,5 kg. :shock: :lol:

Gombócmakka, ha átcsúszol febr-ra, akkor is maradhatsz :wink: én sem januári kismami lettem végül :roll: :D Örülök, hogy jól bírod magad!

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Ritának nagy gratula!

Picuranyu: hajrá!!! Ügyes leszel!

Alvás: Nórát hanyatt teszem le, de nagyon sokszor oldalt fordul. Általában a jobb oldalán szeret aludni :)

Hanna: :)
magdolnasz

Vickybabe! Köszönöm igen!
Szépen nő Levente! Milán is kb. ennyi, de ő nagyobb súllyal született.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hanna: :lol: :lol: :lol: Nagyon örülök, hogy boldognak látlak/olvaslak benneteket :D HAgyd Lacát, had használja ki azt az időt, amit otthon van :wink:

Enikő: örülök, hogy jobban aludtál :) Lassan beáll Milán is a rendes kerékvágásba.

Viki: hatalmasat nőtt Levente :D

Csöre
csöre74

Csöre! Megteszem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Saci?

Kép
hanna30

Hanna, párom is folyton azt hajtogatja, hogy még nem fogta fel hogy apuka :D

szép az új vonalzód!
kisbogacs

Saci kiszellőztette a fejét, én meg közben megetettem a madarakat, behoztam a kukát, a postát, kavicsokat, letakarítottam a teraszt. Aztán nyomatott egy kis cicit, és beájult :D úgyhogy végre ebédelhetek :D
Aztán remélem, folytatja, mert nincs vasalt ruhája :oops:

Csöre
csöre74

nem tudjátok mennyi ideig javasolt speciális babamosószerek használata?
kisbogacs

Csöre! Nem semmi hogy pörögsz. :)
Olivér is beájul szopi után.

Kisbogacs! :)
Én nem használok speciális mosószert. Sensitive és kész.
A lényeg, ne maradjanak a mosás után a ruhában azok a mosópor szemcsék, mert azok irritálhatják a bőrüket.

Kép
hanna30

Kriszti: szerintem nyugodtan használhatsz sima mosószert, esetleg olyat, ami érzékeny bőrre való... ha úgy látod, hogy Ági bőre érzékenynek ígérkezik, akkor olyan 1/2 évig... de én nem tudok ilyenről, hogy meddig javasolt... :roll:

Csöre
csöre74

Csöre, azt hiszem érzékeny bőrű lesz, legalábbis a popsitörlők között már válogat, kis piros pontokkal reklamálva amelyik nem tetszik neki :?
kisbogacs

Picuranyu: HAJRÁ! Szurkolunk!

Érzékeny mosópor: én ma döntöttem el, hogy max 6 hétig...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Kisbogács! Én egyáltalán nem használtam speciális babamosószert, és eddig még egyik gyereknek sem volt semmi baja, pedig a nagyobb fiamnak elég érzékeny bőre van. Szerintem ez is csak jó üzlet valakinek!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Biga.csiga, gratulálok! Sok boldogságot, temérdek tejcit kívánok!!!

Rita, hasonló szépeket kívánok Attilához!

Vickybabe, köszi a táblát. Szépen növöget Manó.

Hajrá kismamik, már nem sok van hátra Nektek sem, és babázhattok.

Kata, hozzánk is küldhetnéd azt az álommanót!

Picuranyu, drukkolok nagyon!

Képzeljétek, tegnap este óta Julcsi 2 óránként követeli a kaját. Nem semmi volt az éjszakám: etettem, böfiztettem, fejtem, majd kezdhettem az egészet elölről. És azóta is ezt csinálja, alkalmanként 120-at benyakal. A bal mellem már teljesen kisebesedett, abból nem is tudok szoptatni, legközelebb üvegből kapja a lefejtet. Rohamosan hízik is, tegnapelőttről tegnapra a pucér súlya 11 dekával lett több. Kis éhenkórászom, nem tudom, mit akar behozni.

Küldök 2 hetes fotót.
Kép

Kép
petne

De gyönyörű!!!!!!
kisbogacs

Petne: gyönyörű Julcsi :) Édesem, látom, ő is tokácskára gyúr, mint Saci :D
Próbáltál bimbóvédőt? Én ugyan még nem használtam, úgyhogy nem tudok tanácsot adni, de hátha van valakinek ötlete.

Mosópor, csapó 2: Enikő: hidd el, vannak olyan gyerekek, akiknek rosszul reagál a bőrük egyes mosószerekre (bármelyikre). Én is azt gondolom, hogy a sima érzékeny bőrre való az megfelelő, de az akármilyet enyém fiam nem bírta, csak az érzékeny bőrre valót. Sajnos az drágább általában, mint a sima :( Sacinál már nem kísérletezek... elég volt egy gyereknek helyrehozni a bőrét allergiás reakciók után :? úgy sajnáltam szegényt :cry:
Igen, Kriszti, enyém gyerekek is válogatnak a popsitörlőben, pedig már nagyok :? Sacinak már csak azokat vetettem be, ami a nagyoknál bejött... egyelőre azokkal nincs gond (johnsons, neogranormon, nivea, gabi)

Csöre
csöre74

mosószer:
én Anna egy éves koráig használtam babamosószert. Nem mertem kísérletezni, abból indultam ki, hogynekem is mosószer allergiám van, és mi van, ha örökli valamelyik is.. Iszonyat, amikor tele leszel kiütéssel, és majd megőrülsz, úgy viszket. Egy gyereknél meg bele sem merek gondolni, mi érezhetne szegény. Nekünk a DM-es Norit nagyon bevált, nem is drága szerintem. Én még öblítőt sem használtam egy éves koráig.

popsitörlő:
ez az én faxnim, de mi csak niveát használunk/tunk, amíg nagyon sok a kaki. Ez az egyetlen ugyanis ,ami jól leszedi a popsiról a kakit, és nem keni szanaszét. Na és az illata...:)

Na hát első napunk hármasban :) Egész jól megy, rosszabbra számítottam. Azért alakítani kell még a napirenden, Annával 3-kor jutottunk el az ebédig. Nem mintha követelte volna, hogy együnk... Olyan rossz evő lett... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

petne: gyönyörűséges a kiscsaj- és tegnap az enyém Maszatmanó is éhenkórász volt egész nap- meg hisztis...

Vickybabe: hűű, nagyon szépen növögettek!

Csöre: igen, így érthető az óvatosság! Én még semmit nem fedeztem fel Manó bőrén, de majd nagyon figyelek...

Popsitörlő kendő: engem most rábeszéltek a sima vatta doki néni által felírt fürdető trutyis vízbe márta megoldásra- a kendőket tartogatom az utazásra. A pelenkázó szélén lóg egy kis vödörféle, abban van a víz, abba mártogatok vattapamacsokat. Manó egyenlőre kedveli, de még nem számoltam utána, hogy jobban megéri-e mint a törlőkendő. Elég, hogy egyenlőre a pelusokkal szenvedünk. Most kipróbáltam a Huggiest, de bármilyen menőnek is tűnik, nálam egyenlőre minden kifolyt belőle! A Libero és a DM Babylove viszont jónak tűnnek.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Petne! Sára gyönyörű! Bimbóvédőt próbáld ki, nálam bevált, bár elég nehéz a pincurt leszoktatni róla.

Popsitörlő - nekünk is a Nivea és a Johnsons sensitiv (zöld) változata jött be. Mososzer- abból is a sensitivet használjuk magunknak is.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Pelusból csak a Liberó jön be!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Rita: hatalmas gratula Attila babához, jó egészséget és sok tejecskét Nektek!!!

Picuranyu, nagyon nagyon drukkolunk!!!

Petne: gyönyörű Julcsi!
11 deka 1 nap alatt??? :shock: Nekem 1 hétre mondott annyit dokinéni!! :shock:

Hanna: örülök, hogy ilyen boldogok vagytok! Apa nem adja ki a kezéből Martint, ahogy megjön munkából, már megy és gügyög neki, táncolnak, mikor mit :lol:

Enyém gyerek elromlott: ma dél óta cici-üvölt-cici-üvölt...gyanítom, megint elfáradt és nem bír elaludni... Csajok, elcsaltátok az álommanónkat? :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Zitocs: nekem mindegyikből kifolyik minden :) a babylove meg olyan szabású, hogy rövid Sacinak, és túl széles, nem lehet rendesen becsukni :? Sacinak a Huggies viszonylag jól bejön, annál ér össze a két tépőzár kis átfedéssel, és a libero is, de még 2-4-est nyomjuk... de éjszaka egyik sem bírja :?
Hát, sógornőm is vattázgatott... azért ha nem friss meleg a víz, Saci biztos belázadna :roll: szerencséd van, hogy Viola tűri :)

Mágnes: ja, a Norit szerintem is jó, én is azt használom most éppen. És a nivea illat.... hm :lol: :lol: :lol: valamiért a gyerekkorom jut eszembe róla :D

Csöre
csöre74

Kata: lebuktam :oops: :oops: :oops: itt figyel álommanó Saci ágyában :lol: :lol:
2-ig nálunk is a cici-hiszti ment, most alszik :D

Csöre
csöre74

Pelusból nekünk eddig Libero a favorit, próbáltuk a Pampers mintát, azzal sem volt gond.Van még Huggies meg Babylove itthon, a mi kis pelenka-szortimentünk :lol: Popsitörlőből Pampers jelenleg, nagyon szép a kis bőre, semmi pöttyösödés, meg vettem Nivea sensitivet most, kipróbálni.

KépKép

KépKép
kata8110

pelenka:
nekünk tök mndegy milyen, mindenből kipisil, kikakil... Éjszakánként egy garnitúra ruga, gyakorlatilag ugyanott tartanék, ha nem is adnék rá pelust... :) Eddigi napi rekordunk 5 garnitúra volt... :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?