A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

Eszterke! Vonalzót nem akarsz csinálni?
Nincs elég tejed? Szedsz valamit?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

BOCI: milyen / mekkora pelust használtok?
Bár ez a deréknál pisi - kifolyás szerintem "fiús gond" mert pl. Zöldi Hannájának a pelusa maratoni távokat kibir.. ( vagy ilyen szupi az a pelus? :roll: :D ) meg Mágnes is írta h a lányánál nem volt ilyen,

lányos anyukák? nálatok előfordult már?
eszterke24

Enikő: szeretnék vonalzót, de béna vagyok :oops: a másikat is öcsém csinálta.. nem sikerül átmásolnom..

Hát mi ugy jöttünk haza a kórházból, h tápszer kell.. azóta lassan 7 hét telt el, és Manócskám szopizik, de egy cseppel sincs több a kelleténél.. remélem jó pár hónapig elég lesz még neki,, de ugy szeretném ha több lenne.. pl. ha mennem kell dokihoz vagy ilyenek, legyen tartalék..

Iszom a szoptatós teát, szedem a homeós bogyót, fejek ezerrel, eszek iszok pihenek, mégsincs több...
eszterke24

Eszterke: mi most a Pampers 3-6 kg-ig használjuk. Próbáltam több félét de nem vált be, sőt eleinte ebből is kifolyt, de kitartottam meg hát Jumbo Packot vettem és úgy látszik a végére belenőtt! :lol: :lol: Meg ugyebár a lányok általában szélesebbek csípőben mint a fiúk és jobban kitöltik a pelust!!!
Ja és ha pont elég a tejci az nem baj!!! Neked beállt a kereslet-kínálatra. Mostanában én sem tudok sokat eltenni, bár remélem nem lesz rá szükség!
Vendég

Képzeljétek, ma megjött... Meglepődtem rendesen! Már kezd fájdogálni a hasam... :evil: Lőttek a hétvégi nagy pancsimnak. :-(

Bocika!
Gratula tesódnak a babához! Nagyon jó, hogy ennyi helyen születnek egyszerre uncsitesók. Nálunk sajnos még az esélye is kilőve: Apa is, én is egykék vagyunk. Na ezért lesz tutira Zsófinak tesója! Nem jó egyedül.

Gabi!
A Meningo oltás fizetős ugye? Mennyit kóstál? Ti Rota ellen adattok be? Én tök tanácstalan vagyok, hogy milyen oltást érdemes beadni. Feleslegesen sem akarnám ilyennel traktálni Zsófi szervezetét.

Manna!
Domi akkor rád ütött alvás terén. :lol: Nem semmi, hogy mennyit bír aludni a kissrác!

Mennek a drukkok a mai vizsgálathoz!

Mági!
Én nem teszem tisztába éjjel Zsófit. A doktornénink mondta, először le voltam rökönyödve, hogy basszus, ezt mégis hogy gondolja… Amikor átalussza az éjszakát, akkor sem keltem fel peluscserére, úgyhogy úgy gondoltam, hogy ha fel is kel szopizni, akkor sem csesztetem ezzel. Olyankor általában még a büfi is elmarad. Szopi, kóma, aztán zutty vissza a kiságyba.

Eszterke!
Nálunk kaki kifolyás volt hátnál. Pamperst használunk, de most vettünk egy csomag Liberót, hogy megnézzük, melyik jobb. Hát egyértelműen a Pampers a befutó. Igaz majdnem kétszer olyan drága, de a Liberó pl. korántsem olyan rugalmas, sokkal nagyobb és merevebb. Plusz a terpeszpelusunk betétje vmilyen műanyag és Liberó használata esetén a rugi meg a body is nedves lesz alatta, nem szellőzik rendesen. Pampersnél ilyen gond szerencsére nincs.

Tejci:
Én nem fejek. Amíg fejtem, addig teljesen felborult a kereslet-kínálat. Amióta nem teszem, azóta minden ok.

Kép
Kép
lbernuska

Nekem is ma jött meg! Ez most normális?????? :idea:
Vendég

Csajok, mikor vannak azok a bizonyos növekedési ugrások?Tegnap óta egyfolytában csak enne (5 hetes 3 napos) Már kezdek hulla lenni, pedig van tejem, igaz nincs túlkinálat. Ráadásul a párom egész hétvégére elment, anyósóm náthás, az sincs aki kicsit elvegye tőlem, ha hiszti van. És egy idő után én is hisztis leszek...és akkor ő mégjobban :roll: ördögi kör

Kép
galzsuzsa

[quote="eszterke24"]
írta:
eszterke24Mikor mentek a gyerekorvoshoz? esetleg megkérdezheted h arra felétek mennyire elterjedt.

Ezt a vírust (rota) mindenki elkapja vmikor, ki előbb ki később. Pici korban veszélyes egyébként nem. Az egyetlen rizikója az "oltásnak" hogy szájon át megy és lehet hogy kibukja a baba és nagyon drága (16 000 Ft).

Szóval velünk helyzet: meglátogatjuk 1-2 napra az I.számú gyermekklinikát. :( GOR gyanújával utalták be Nolit kivizsgálásra..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

pelus:
mi Huggies newbornt és libero newbornt használunk. Annyi kaki van, hogy kifolyik a lábánál, még eléggé csirkelábunk van, pedig Anna még vékonyabb volt...

Aida:
legalább a végére jártok a sok bukásnak, lehet, hogy kapni fog spéci, bukós babáknak való tápszert.

rotát mi éppen ezért nem adattk és adatjuk be, amit Aida is írt.. A pneumo ellenit kapta meg Anna is, meg a Meningitiszt. Most is ezt tervezzük...
Apa tegnap alakított, barátaink most adatták be a Pneumococus elleni, Apa meg közölte, hogy lázas a kislány, mert valami "púposmókus" oltást kapott... :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági, igen, de azért sajnálom szegény kis cseppemet.. Meg lehet kapunk vmi előtápszert vagy mit amit szopi előtt kell adni neki.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mági: Púposmókus, ez de aranyos! :lol: :lol:

Aida: mi az a GOR?

Pelus: mi az elejétől fogva Liberót használunk, szerintem sokkal jobb, mint a Pampers, egyszer ráadtam azt is, de olyan volt rajta, mint tehénen a gatya, a derekánál nem zárt rendesen (és nem, nem volt nagy a méret). A Liberoban meg azt is szeretem, hogy gumírozott a dereka hátul, így még véletelnül sem szorítja a pociját, ha esetleg jóóól bezabálna vagy a pukik miatt nőne a térfogat... :lol: :lol: (vagy a béna anyja túl szorosra húzná a tépőzárat :wink: )
És kaki sosem folyt ki belőle, pedig voltak nagy "eresztések" nálunk is...
bébic

[quote="bébic"]
írta:
bébicAida: mi az a GOR?

"Előfordul azonban, hogy a sokat és gyakran bukó babáknál reflux betegség (GOR, azaz gastro-oesophagus-reflux, gyomor-nyelőcső-visszaáramlás) áll a tünet hátterében. A reflux szó visszafolyást jelent, s arra utal, hogy a már lenyelt gyomortartalom visszakerül a nyelőcsőbe."

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Pelusban én is a Liberora esküszöm! Nálunk a Pampers nem vált be.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Röff!

Sok a dolog, ezért vagyok keveset, no meg 3-ig műsor volt. De szerencsére a TV-ben is, úgyhogy jól bírtam. Éjjel 2-kor még porszívóztam is...de hiába. Csak a cici jó! ;) Apa is ezt mondta anno! :)

Holnap megint utazunk Pannonhalmára. Berni! Integessek?

Rotát mi Hannával sem nyeletek, mert buktára sokallom a 2*18000.- -et, és hál'istennek nem olyan veszélyesez a vírus. Inkább más, veszélyesebb cuccok ellen oltatunk.

Kész a tárkonyos csirkeragu.

Megyek, oszt adok Kismacskámnak enni, oszt séta.

...apropó séta! Jövő hétre tervezünk Zsiráffal egy Szent István parkozást. )Kedd, vagy csütörtök) Ki szeretne csatlakozni?

Kép
zölddisznó

Aida: Köszi! Nem tudtam, hogy így nevezik. :oops:
Remélem, hogy hamarosan rendbe jön Noli! Vagy legalább is megtalálják az okot és tudnak majd segíteni!
bébic

Sziasztok!

Ha lenne tököm azon döfném magam..., ma még az evésen és az üvöltésen kívül nem csinált semmit..., na jó 3x megrakta a pelenkát.
Tegnap este 40 percen keresztül üvöltött, mint a fába szorult féreg. Evett, tiszta volt, összebújtunk..., nem volt jó se ágyban, se kézben, sehogysem..., már az összeroppanás határán voltam, amikor beleraktam a hordozóba, ringattam és beájult.
Mit csinálok rosszul?????

Pelus: mi pamperst használunk, nagyon jó, épp átváltottunk az eggyel nagyobb méretre.

Mági ha vigasztal én is egyfolytában mosok, a legkisebbre.... :D :D

Boci gratula a legifjabb családtagnak!

Tej: ma megint ömlött, 3 tejtárolóval vittem le, összesentöbb, mint 3 decit..., jár erre valaki?????

Nekem a múlt hét előtt jött meg azt mondta a doki normális. Tegnap megvolt a kontroll, minden ok, kaptam gyógyszert, Cerazette-t, potom 8 ezer HUF volt, még jó, hogy lehet kapni... :shock:

Aida remélem Noel hamar meggyógyul!

Kép

Kép
dcili81

Zöldi: Hihi, én holnap főzök (tejszínes) tárkonyos csirkeragut! :lol:

Rotát mi sem adatjuk be, védőnő szerint se létfontosságú, hiszen nem halálos kimenetelű betegség, nekem azt mondta, tulajdonképpen egy hányós-hasmenős cucc az egész (jó, tudom, a kiszáradás veszélyes, de még mindig jobb, mint ha olyan betegség lenne, ami tutira halálos....valamelyikre mondta is, hogy az, azt hiszem az a meningoizé....szóval az fontosabb, na, csak ezt akartam kinyögni)
bébic

Sziasztok!!

Aida:nagyon sajnálom h kórházba kell mennetek,de akkor legalább vége lesz a sok bukásnak.

Pelenka:mi huggiest használunk,meg dm márkás baby love-sat,de eddig egyikre sem volt panasz

Növekedési ugrások engem is érdekelnének,hogy mikorra lehet őket várni.

Bocika:teljesen normális,mint már írtam korábban nekem Rékánál szopi alatt jött meg,nem mindenkinek akkor jön meg mikor már nem szoptat.És nagy gratula tesódéknak.

Nálunk:tegnap voltunk tanácsadáson,4610g és 56,5cm vagyunk,doktornő még meg is jegyezte h kicsit sok,dehát mit csináljak,ha ennyit eszik és így hízik?Tuti nem fogom tőle elvenni a cicit addig még nem lakik jól.Amúgy Réka is ilyen duci volt kiskorában mindenki azt mondta h biztos tápszeres(mindig jól ki is akadtam rajta,mert sztem még ha vmelyik kisbaba tápszeres,attól még nem kell ducinak lennie,na mindegy)és hiába mondtam ezt a dokinőnek,ő csak azt hajtogatta h sok ez a hízás amit Olivér produkál,de magasról le...rom h mit mond.
Tegnapi éjjelünk elég jó volt 11-kor beludt és 5-kor ébredt fek,utána meg 11-kor,egész szokatlan volt enynit aludni :lol: :lol:

solya051020
Káld

Cili: Nálunk ugyan ez volt, csak ma hajnali 4kor.....aztán egyik pillanatról a másikra elnyugodott és beájult a mellkasomon...(utólag arra tippelek, hogy mohón evett és pocakgond volt, de nem biztos....)

Na, megyek, mert Főnök hív!
bébic

Amúgy megint front van,vagy lesz,nem?Legalábbis az időjárás az beszéli h havazás várható....Lehet ezért ilyenek a babák??????

solya051020
Káld

Solya nem tudom, de akkor leeshetne a hó vagy az eső, mert már tényleg nem bírom sokáig!

Kép

Kép
dcili81

Solya, Cili: köszi a gratulációkat! Majd átadom!!!!

Nálunk is nyűglődés van, és persze apa ma tartja a pisiltató bulit így egyedül leszek - na jó anyu eljön fürdésre - holnap délig. Hát kemény menet lesz!!!!

Fejlődési ugrás: az első az 6 hetes kor környékén van. Tehát Zsuzsa ti pont abban vagytok. Mi meg ma vagyunk 6 hetesek!!!!

Aida: remélem kiderítik mi a gond.

Solya: nem semmi méretek. :wink:
Vendég

Berni: a rotát én sem erőltetem, drága is meg szerintem annyira nem létkérdés. a meningora nem emlékszem mennyi volt, de Zöldi is kérdezte, most már tutira rákérdezek...

na most ennyire futotta üvöltés lett hirtelen....

Kép

Kép
gabilany79

senki nem tud hozzaszólni a növekedési ugrásról feltett kérdésemhez? Van az 5-6 hét környékén? Mert nagyon nyűgösek vagyunk. Mindketten... :?

Kép
galzsuzsa

Ja, most látom, h Boci válaszolt rá, bocsi :D

Kép
galzsuzsa

pelus : nekünk eddig a Pampers jött be, aztán kaptunk Huggiest, és meglepően jó ..

Aida: sajnálom hogy be kell mennetek, de ott majd legalább segítenek, és megoldódik a dolog.

Front: Kismanómra fordítva hat.. mikor írjátok h ordítanak a bébik, ő alszik ( most is :D ) mikor nálatok van nyugi, ő nyűgös...
csak attól félek, estére el ne érje, mert Apa megy megint,,megint kettesben éjszakázunk, nem lesz aki levált..

Bele sem merek gondolni h nekem is bármikor megjöhet.. :( nem elég szülés után a 6 hét,, és még ez is..
eszterke24

Zsuzsa, szerintem ez babafüggő, de nálunk a 3-4 héten volt olyan, hogy nem akarta abbahagyni az evést...

Kép

Kép
dcili81

Solya: és neked akkor erősebb volt, vagy olyan amilyen előtte? Azért is kérdem mert keddre kaptam időpontot a dokitól és most menjek vagy ne menjek!!!????!!!

Zsuzsa: állítólag 2-3 napig tart míg átáll a gyerkőc egy ilyen növekedési ugrásnál.
Vendég

Most jöttünk meg a sétából. Undorító idő van. :evil: Köd ezerrel. Teszteltem a babakocsit, nyomtunk egy terep-rally-t. :-D Itt Érden elég kevés az aszfaltos utca és azokat már úntam. Ma sáros, kavicsos, hepe-hupás utcákat róttuk.

Aida!
Sajnálom, hogy Noellel kórházba kell mennetek, de legalább kiderítik, hogy mi a gond.

Cili!
Én ilyenkor rakom cicire Zsófit. Mármint evett, tisztábatettem, összebújtunk, játszottunk és mégsem jó sehogy sem, na akkor jön megint a cici. Az mindig lenyugtatja. Tudom, így nem 3 óránként eszik, de legalább nem üvölt, mint a sakál. :-D

Zöldi!
Igen, lécci integess! :-D Bár vasárnap jönnek anyumék. Hogy bírta Hanna a balcsis kirándulást? A más helyen alvást, meg ilyeneket?

Remélem, hogy csak a front, de Zsófi is tiszta dilis ma. Kb. óránként a cicin lóg, keveset eszik egyszerre, alig alszik... Bár most a séta óta húzza a lóbőrt. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Berni, azt is megpróbáltam, de akkor is üvöltött...
Felvettem büfiztettem, hátha levegő szorult belé, de nem...

Ma már nem bírtam, felöltöztett és kitoltam a teraszra! Azóta laszik, most toltam be...

Kép

Kép
dcili81

Megyek sütök, az megnyugtat....

Kép

Kép
dcili81

Aida! Szoritok, hogy mielőbb kiderüljön mi a gond és megoldódjon. Ha Noel nem bukna annyit neked is könnyebb lenne!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Cili! Ne add fel, ahogy nő egyre jobb lesz. Néha szokott ilyen lenni, amikor már nagyon ki van fáradva, de nem bír elaludni. Ilyenkor nem baj ha sír picit, utána beájul.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

A nagyfiam tegnap meghozta a félévi értékelést. Mindenre a legjobb minősítést kapta, csak az írása lassú, az írásképe egyéni :lol: . Angolból dícséretet kapott. Jutalmul ma elvisszük a Mekibe.

Pelenka: én már mindenfélét használtam, mert mindenkitől másfélét kaptunk. Zalánnal én a Pampers-re esküdtem, Hunorral is ez a legjobb. Legkevésbé a Huggis jó nekünk, abból már többször kifolyt a kaka.

Anyasági: ma felhívtam az Államkincstárt. Bemutatkoztam a telefonba, erre azt kérdezi nő: Zalán és Hunor? Teljesen meglepődtem. Azt mondta, reggel csinálta az utalásunkat és olyan szép a gyerekek neve, hogy így megjegyezte. Szóval jövő héten végre pénz áll a házhoz! :lol:

Aida: én már mindkét gyermekemmel megjártam a kórházakat, tudom, milyen rossz érzés. De amikor közlik, hogy a babád egészséges, annál nincs jobb érzés és biztos, hogy veletek is így lesz. Drukkolok!

Evés: nekem olyan érzésem van, mintha Hunor keveset enne. A szopi 10-12 percig tart. Büfizik, rendesen van széklet, nem sír, én mégis alig várom, hogy menjünk tanácsadásra és megmérjék, eleget fejlődik-e.

A párom szerencsére jól van, 2 nap alatt átment rajta ez a kitudjami.

Na, pihizek egy kicsit, baba is alszik. Üdvözletem: Laura

Kép
Kép
szeles4

A meningitisz (vagy hogy a francba hívják) elleni oltás másfél éve 6 ezer píz volt... Gondolom most biztos nem lefelé ment az ára....

Kérdés:
Volt valaki az I-es gyermekklinikán hallásvizsgálaton? Ha igen, mennyi idő múlva kapott időpontot???

Kép
Kép
Kép
mágnes

Teszek fel én is képeket a kincseimről:

Kép

Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Bocika:nekem teljesen ugyan olyan volt mint szülés előtt,annyi különbséggel h akkor sokkal jobban görcsöltem mint előtte.
Na de annyit írogattam erről,h úgy nézem nekem is megjött,tök görcsölök,és elkezdtem megint vérezni,pedig már 3napja nem volt semmi.Csak azon izgulok h Olivér ugyan úgy szopizzon mint eddig.
:( :roll:

solya051020
Káld

Tényleg ha már ez volt a téma,a babák hogy érzik meg h az anyuka menstruál?Pontosabban mikor nem szopiznak mert más íze van a tejnek,akkor mikor már megjött,vagy már akkor is más íze lehet ha meg fog jönni(előtte levő napokban)Rékánál ilyen gondom nem volt,hála égnek nem vette észre.És ha a más íz miatt nem szopizik a baba,azt meddig csinálja?Hamar elfog múlni?Bocsi a sok kérdésért :oops:

solya051020
Káld

Enikő:nagyon szépek a gyerkőcök!!Olyan jó olyan képet nézni ahol a tesókkal vannak fényképezve a babók :)

solya051020
Káld

Mi is voltunk sétálni és csatlakozom Ibernuskához,itt is undorító az idő,de muszály volt kimenni egy kicsit levegőzni,mert nálunk most Réka volt tiszta buta,de most jól kifáradt a sétában,így talán lenyugszik egy kicsit.Kisbékám(mi csak így hívjuk itthon :lol: )még mindig alszik,pedig már 3-kor ennie kellett volna.

solya051020
Káld

Zöldi nem tudom a Liberó mennyire bio,de mi azt is eltüzeljük! :oops:

Én is festem a hajam.

teszveszeltem egy szupi kis játszószőnyeget.

nekem is puhák a melleim,de mikor egyikből szopik a baba a másik ömlik... :lol:

Mi is vittük a dokihoz mindhárom gyereket,pedig mehettem volna egyedül is,de mi már megszoktuk hogy mindenhova mindíg együtt megyünk.Dokibá is megcsodálta milyen nagyot nőtt a lánykám.

habe olyan szépek a gyerekek és tökre hasonlitanak egymásra mind.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Csajok!

ti használtok már a babáknál illatos kozmetikumokat? ( fürdető, babaolaj, testápoló.. ) ???
eszterke24

Cili: remélem már megnyugodtatok! mi jót sütsz? :roll:

Szeles: nem semmi hogy megjegyezték a gyerekek nevét! tök jó h nemsokára megy a pénz..

Enikő: édesek a gyerekek!
Sarmon: muti a szőnyeget!!!

( nekem is ott van épp Manócska, Apa elment akciózni, mi meg kettecskén.. nemsokára fürdünk.. :D )
eszterke24

Eszter: én használok fürdetőt és babaolajat is, mindkettő Johsons. Testápolót nem. Amúgy kezdettől fogva használom őket

Kép
galzsuzsa

mi ma vagyunk épp 2 hónaposak,és a kisasszony is tök nyűgös.talán az ígérgetett hó...? :shock:

Mági arra figyelsz biztos hogy a kukac lefele álljon mikor rácsatolod a pelust?

én nem szedek semmi nem iszok semmit és soha nem mérem a baba mennyit eszik mégis van tejem mégis hizik mint a gép.és nem görcsölök azon hogy jajj nincs tejem...kicsit ez az agyban is eldől.ne görcsöljetek csak szoptassatok igény szerint de ne a ti hanem a baba igénye szerint.rossz anyatej nincs!Írisz ha éhes cicit kap ha szomjas cicit kap ha nyügös cicit kap azon alszik el,azon ébred fel. :lol:

Mi liberó 3-6ig -ot használunk.

nekem muszály szopi előtt tisztába tennem éjjel is Íriszt mert általában egy pukinak is nyoma van nála,és csipi a seggét.

én is sokat mosok Íriszre mert a buki olyan hamar megsavanyodik... :?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Mi a Gabit használjuk, a Johnson's-tól kiütései lesznek..., én már nem olajozom a testét, hanem testápolóval kenem, azt valahogy jobban szereti, és én is!

Lenyugodott, hála istennek, fél 5-ig aludt, most nemrég evett, mi is nemsokára megyünk fürdeni!
Hatalmas pocakja van a fiamnak...

A süti kész, csoki piskótatekercset csináltam, kb fél óra az egész...

Kép

Kép
dcili81

Dani szerintem megérezte, amikor nekem megjött..., fájhatott a hasa... :?

Kép

Kép
dcili81

Eszter mi is gabi fürdetőt használunk,nekünk a Johnson száritott nagyon a gyógyszertári meg undoritó... :)

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Eszterke:én csak babasampont használok,de hamarosan a fürdetőt is elkezdem használni(eddig védőnmő mondta h ne használjunk),meg a gyógyszertári olajat használjuk.A testápolóval meg úgy vagyok h szerintem az annyira nem fontos.

Sarmi:muti a szőnyeget!!!!!!mennyiért vetted?tegnap én is néztem,de még használtan is sokallottam vmelyikért az árát.Én is szeretnék venni ,igaz van már tornáztatónk(azt hiszem az a neve annak,ami alá kell fektetni a babát,és műanyag),de a szőnyeget jobbnak találom.

solya051020
Káld

Tök sokat folyik a gyerek nyála, ez mitől van?

Kép

Kép
dcili81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?