A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

Jó reggelt!

A hétvégén anyukáméknál voltunk. Na aki azt mondja, hogy a madártej nem hat a tejcsire, az téved. Anyukám csinált jó sokat, persze édesítőszerrel. Eddig se panaszkodhattam a tejmennyiségre, de tegnap estére úgy elöntött a tej, mint még soha. Meg is szívtuk, mert hiába lefejtem az elejét, hogy legalább be tudja kapni Hunor, így is annyi volt benne, hogy szegénynek csak nyelnie kellett, ő meg meg is tette, ameddig csak bírta. Ez 1/2 10-kor volt, ehhez képest 1/4 12-kor aludt el, fájt a pocija. Egyetlen kicsikét tudott büfizni, pedig mindenféle pózt kipróbáltunk. Nem sírt folyamatosan, de 5 perc szunyókálás után mindig felriadt és csak az ölemben maradt el. Aztán egyszer csak megjött álommanó és 1/2 4-ig tudott aludni. A "nagy zabálás" után 180 ml-t fejtem le a 2 ciciből.

Bébic! Én is tapasztalom időnként Hunornál, hogy mintha keveset enne, van, hogy 8-10 perc a szopizás. Nem sír, szépen fejlődik, úgyhogy valószínűleg feleslegesen aggódom, de azért holnap elmegyünk tanácsadásra, hogy mérjék meg a súlyát. A 2 hónapos oltásra csak 2 hét múlva kerül sor, addig nem akarok várni a méréssel (utoljára 1 hónaposan mérték).

Aida! Szuper a táblázat! Nagyon drukkolok nektek, várjuk a híreket!

A fotók fantasztikusak, ezek a mosolyok minden nehézséget feledtetnek!

Szép napot mindenkinek! Laura

Kép
Kép
szeles4

Mi sajnos betegek vagyunk mindannyian.Nátha,a gyerekeknél ma reggelre már köhögés is.Oviba se mennek viszem őket a dokihoz.Írisznek is megint minden szopi előtt szívni kell az orrát.Nagyon ideges vagyok és elkeseredett ilyenkor mikor betegek a gyerekeim!
Megyek öltöztetem őket.sziasztok.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok!

Nagyon gyönyörű minden baba!!!!!

Aida:
köszi a táblit!Szuper!Le is mentettem magamnak! :lol: Sajnálom, hogy korházba kell mennetek Noli babával. :cry: Anyósod mit szól az unokának? Nem puhult meg egy kicsit? Az enyém el van olvadva mikor látja Anettet.De attól még mindig a régi maradt....

Enikő:
nagyon tetszik a felrat a nagyfiad vonalzóján!!! :wink:

Mush:
végül mit szolt párod, hogy kislánya született? És a családja?

Sarmi:
jobbulást nektek!!!!!Elég xar helyzet! :cry: :cry: :cry: Ismerős! :cry:
Kép

Mágnes:
nagyon aranyosak a gyerekeid! Annát mindig megcsodálom! :lol: Bence meg kész nagyfiu már! :wink: Legalábbis a képeken! :wink:

Bocsi, hogy nem reagálok mindenkire, nagyon el vagyok maradva...Én is teszek képeket, ezeket a ruhácskákat ajándékba kapta és alig volt rajta, lefotóztam, hogy megmaradjon emlékbe. :wink:
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
f.marti

Sziasztok Csajok!
Tegnap a szüleim jártak nálunk Zsófi nézőbe, anyukám hozott egy vagon kaját, most legalább 2 napig rendes házikoszton élünk majd. :-D

Zsófi ma nem bír magával, ma délelőtt még csak 10 percekre aludt el. :-D Amúgy nézeget, mosolyog ezerrel, meg szopizik zsinórban. Remélem marad még a napsütés, mert dél körülre nagy séta van betervezve.

Gabi!
Én eszek mindenféle zöldséget, gyümölcsöt. Paprika, paradicsom, mandarin, banán... Basszus, azért a vegyszeren kívül csak van bennük valami vitamin is.

Szeles!
Viszont édesítőszert nem ennék. Lehet ez az én parám, de ezekről sok rosszat hallottam.

Vera!
Iza csípőszűrésen volt már? Mi újság a vizsgálataival?

Kép
Kép
lbernuska

lbernuska: a belgyógyász javasolta, hogy folytassam a tehesség alatt beállított diétát, mert sok a cukorbeteg a családban. Mivel én már évek óta használom ezeket az ő tudtával, nem félek tőlük. Így iszom a teát, kávét, ezzel sütök-főzök. Többféle van a piacon, más-más összetevőkkel, ezért váltogatom őket, mint az ásványvizet, mindig másikat használok.

Zöldség-gyümölcs: én is eszem őket. Sajnos a határok eltűnésével nem tudhaatjuk, mi van a húsban, tejben, zöldségben, gyümölcsben, de ennyi erővel akkor nem ehetnénk semmit. Ha majd a baba is eszik ilyeneket, azt majd megpróbálom a biopiacon beszerezni, bár talán az sem 100%, meg drága.

Hunort annyira megviselte az esti akció -nincs hozzászokva -, hogy a reggeli szopi óta alszik, azaz több mint 2 órája.

Az idő elég szar, bár nincs hideg, de nagyon felhős az ég. Remélem, azért ki tudunk majd menni.

Kép
Kép
szeles4

Sziasztok!
Köszi Marci és a Maci dicséretét is!

Buli: ja mondják tejfakasztónak is, de errefelé pisiltató. Aznap este jó tele is lett a pelus pisivel! :lol: :lol: Amúgy előbb szokták tartani itt is, csak ugye ott volt karácsony meg szilveszter és nem lehetett összehozni a bandát, na meg egy jó helyet is kellett találni ahol 20 ember elfért. Amúgy jól sikerült!

Mindenki babója nagyon édi!

Itt iszonyat jó idő van. Száz ágra süt a nap. Evés után megyünk is sétálni!!!!! :lol: :lol:

Én is eszek zöldséget és gyümölcsöt. Bár nekem is mondta a védőnő, hogy mértékkel a vegyszerek miatt!!!!
Vendég

boci. es akkor megis mit egyunk???

marti. koszi a linket. megvettem a merleget, de meg nem erkezett meg.

gyonoruek a bebik!!! meg kell oket zabalni.

meg mindig nem tudtam visszaolvasni. :oops:

mindjart megy haza anyukam. :cry: :cry: megyek gyorsan furdeni, hajat mosni. 3 napja nem sikerult. :oops: :oops:

KépKép
KépKép
mush589

Ja szegény sógornőm nem jöhet ma haza, mert összeszedett a baba valamilyen fertőzést! :cry:
És még annyi hogy ami nekem nem jött össze az neki igen. Ő az én dokim segítségével szült. Képzeljétek az ő dokija 12 órát hagyta szenvedtetni, aztán a nagynéném (vele is bent volt végig) szólt az én dokimnak (ő volt az ügyeletes) hogy jöjjön már be! Na az egyből cselekedett, mert majdnem császár lett. Megemelte az oxitocin számát és utána "felnyúlt" a gyerekért (valamiért nem akart lentebb menni). Mondta is a sógornőm hogy az én dokim mennyire megnyugtatta és az övében nagyot csalódott!!!! 8)
Vendég

Zöldségek:
én is eszem őket. Ennyi erővel ugye iktassuk ki a felvágottakat, a tejtermékeket, a péksüteményeket, ésatöbbi ésatöbbi.
Sajnos teljesen egészségesen képtelenség táplálkozni...

a fiam ma rekordot evett, reggel 130-at szopott. :lol:

Babákok nagyon édesek!! :) Várom már én is az első tudatos mosolyunkat.. :)

Nem válaszolt senki nekem, újra megkérdezem:
Hallásvizsgálaton volt valaki az I-es gyermekklinikán???

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mush: hát ja!!! Azért is írtam, hogy én is eszem!!!!! De kár hogy elmegy anyukád! Remélem azért így is jól meglesztek. Amúgy nagyon tündéri a kiscsajod, már megmutiztam Marcinak! :lol: :lol:

Nálunk még annyi hogy 4550gramm volt Marci szombaton. Előtte 4200gramm!
Vendég

[quote="f.marti"]
írta:
f.martiAida:
köszi a táblit!Szuper!Le is mentettem magamnak! :lol: Sajnálom, hogy korházba kell mennetek Noli babával. :cry: Anyósod mit szól az unokának? Nem puhult meg egy kicsit? Az enyém el van olvadva mikor látja Anettet.De attól még mindig a régi maradt....

Szereti az unokáját (engem persze azóta sem..) csak annyi a gond, hogy most meg át akar lépni "fő nevelési tanácsadóvá" a nagymama szerepből. Én meg ezt nem hagyom. Ami persze a páromnak sem tetszik (megint konfliktus..) mert szerinte az anyja csak jó akar. Ha jót akarna, nem nevelni akarná ezt a babát, hanem nagymamásan babusgatni, szeretgetni csak.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ki mit gondol: Miért van az hogy a vonalzómon Noel baba fejlődése "megállt"? Már 6 napja csak 1 hónapos 2 napos. Miért?? A noivonal.hu oldalon készítettem, elvileg nincs hiba, de mégsem telnek rajta a napok. Miért?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Nyugis éjszakánk volt, Domi fél11-től aludt 4-ig, és a szopi után újra reggelig.

Ma megyünk UH-ra, drukkoljatok!

Ezért be kell menni a városba, így akkor már ott sétálunk majd. Itt gyönyörű az idő! Remélem marad.

Mági: Még nem voltam hallásvizsgálaton.

Zöldi: Hánykor lesz a séta?

manna
mannababoca

Sziasztok!

Hát itt ma is csúnya idő van, most jöttem haza a gyógyszertárból. küldhetnétek egy kicsi napsütést..

Zöldségek: én is eszek ilyeneket, nem is tudom hogy lennék meg ha még ezeket sem lehetne.. :roll:

Sarmon: jobbulást a gyerekeknek! remélem hamar meggyógyulnak.

Boci: szegény sógornőd jól járt akkor a dokijával.. no meg a fertőzés.. nem semmi.. :evil: ...kórházak.. :(

manna: milyen uh-ra mentek? drukkolunk..

F.marti: Anett tümdéri a ruhácskáiban!

Mush: ügyes leszel te akkor is ha anyukád hazamegy.. már biztos belejöttetek! Hogy álltok a szopizással? többet eszik már Sophie?

Aida: ma mentek? mikor? majd mesélj..
vonalzó .. passz... én csinálni sem tudok... :oops: :roll:
eszterke24

Sziasztok!

Cumi: Szabi is csak a csomagban kapott cumit fogadja el, de azt is egyre kevésbé. Már nem nagyon lehet "becsapni" vele, inkább a cicit szereti :) .

Éjszakák: kb egy hete alusszuk át az éjszakát úgy 10-6-ig. Este szépen elalszik magától, nem kell altatni, napközben viszont nagyon nehezen alszik el, és nem is alszik sokat, össz-vissz 2-3 órát egész nap.

Itt csúnya ködös idő van, úgyhogy szerintem a mai séta kimarad :cry: .
Ma és holnap délután is szülőire kell mennem a nagyoknak, remélem, rövid lesz!

zsebi_baba

sziasztok!

csak bekukk gyorsan

ma jön a gyerekorvos, remélem addig amíg alszik Réka nem ér ide.

jól vagyunk!

Bébic: hasfájás
nekünk nagyon sokat segített a homeopátia, felhívtam egy dokinénit és őt adott homeos szereket, hetente beszélünk, persze ha adódik újabb gond akkor többször is.
azóta Réka jobban van, nincs az a du-án 4 től éjfélig megfeszüléses ordításos kimerülésig sírás.

Most nemrég váltottunk másik szert, a hétvége kicsit rázósabban telt, de rájöttünk a titokra, az esti evés után amikor felébred, hogy kínozzák a szelek(mert nekünk ez a gond, hiába büfizik, túl sok levegőt termel a drága),elkezdjük masszírozni a hasát, gyakorlatilag kimasszírozzuk a pukikat belőle, igaz eltart 3 órán keresztül,de csak nyöszörög és eregeti a szeleket,aztán újra eszik.

ma elmegyünk az orvos után egy nagy sétára.

sináról tudunk vmit?

Anyukám jött rá, mert én csak simogattam,nem masszíroztam anno, és mivel nem tudta elengedni a szeleket, a végére az egész gyerek egy nagy görcs lett, még a lábát se tudtuk behajlítani.

Pl. tegnap este18 órai evés után fájt a hasa, sírt, meg nyűglődött,szívta a cumit ezerrel,de puki masszázs után még fél 22-kor evett 100-at és reggel 1/2 7-ig aludt, bár én már 5-kor fent voltam, mert fejni kellett egy kicsit, mert a melleim szétdurrantak.

Anno, nem tudott se pukizni,se kakilni a leányzó, úgy kellett órák múlva megszélcsövezni, hogy legyen vmi produktum, de amióta kapja ezeket a homeos készítményeket azóta van kaki is meg puki is.

aida: nagyon jó lett a tábli, én is lementettem, sajna nincs időm visszaolvasni nagyon, de azt láttam,hogy kórházba mentek, miért?

KépKép

Kép
orsimorsi

Azért megyünk kórházba, mert Noel baba túl sokat és nagyokat bukik és olykor hány is.

Bár nem tudom hogy fogunk menni.. 1 órája próbálom elérni őket eddig 0 sikerrel. :( Kicsit később próbálkozok most már.

Nekünk nagyon rossz éjszakánk és eddigi délelőttünk van. Evett, tiszta, nem uncsizik és mégis sír sokat. :( Remélem nem kapta el tőlem a betegséget, mert nekem gennyes torokgyuszim van. :( Vagy esetleg a tegnap általam megevett kelbimbó leves tett be!? Vélemény?

Honnan fogom tudni ha mondjuk torokgyuszija lesz kismanónak? Egyszerűen nem látok a torkába, ő meg ugye nem tudja elmondani, hogy azért sírok mert fáj a torkom..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Gyorsba végigolvasam az eddigi termést, mindenki nagyon gyönyörű!!!

Vasárnap reggelre kétökölnyi duzzanat volt a jobb mellembe, azt hittem meghalok. Lefejtem belőle 2,5 dl (!). Hát annyira megkönnyebültem.... Az előző mellszívóm kipurcant, ma kaptam meg az újat. Após egy az egybe kifizette. Jó, használtan vettem, amit tényleg alig használtak, így volt 7500.

Itt ezer ágra süt a nap, lehet délután sétálunk, bár elég nagy sár van az udvarban. Még be kell holnapra pácolni a gyros húst, aztán pihenek!!!!

Kép

Kép
dcili81

[quote]Z írta:öldi: neked így kell írni?

bb! Mármint hogy zölddel? Azért találtam ki, mert nem mindig tudok mindent elolvasni, és ha valaki kérdezni akar tesómvédőnénitől a zöldet mindig el tudom olvasni és továbbítani.

Szerintem hívd fel a dokidat vérzés ügyben.

Boci! Sárga maci nagyon király! (Aki mellette ül kékben, az meg olyan mint Hanna rózsaszínje. Takarót fogott a kezében, ugye?)

Ti ködben-hóban-esőben nem viszitek ki a kölköket sétálni?

Solya! Tejfakasztani mindig lehet ám! ;)

Bébic! A növekedés sem egyenletes, mit ahogy az sem, hogy mikor mennyit kajál a kölök. Ez teljesen normális. Akkor kezd el "aggódni", ha több héten át egyáltalán nem gyarapszik, vagy csökken a súlya.

[quote]B írta:ébic: Jajj, jajj, ezzel mi is kűzdünk, Laja van hogy elalszik, és 1o perc mulva sirva ébred és kapkodja a lábát, és olyan mintha toporzékolna...

Zsiráf! Hanna is pont így nyomja estétől . Tegnap éjjel 1-kor purcant ki. De hozzátartozik, hogy napközben növény, épphogy csak nem fotoszintetizál. Leteszem, oszt ottmarad. Tegnap 5 nő (lányka) tutujgatta, kézről kézre járt, és közben röhögött, meg aludt.

Gabi!
Zöldségek: nyugodj meg, nyáron is vegyszeres. Ha valaki nem a saját kertjében termeli, vagy nem Csekonics báró az ura és a biopiacon vásárol, akkor sajna a vegyipar remekeit is magába tömi a ZÖLDIségekkel. :) Én mindent eszem. Paprikát is. De kétségtelenül kevesebbet, mint lecsószezonban.

Musi! Édes a babód! Kincs Ő!!! :)

Sarmicsalád! Gyógyuljatok meg hamar!

Szeles! Édesítők helyett a Steviát próbáltad már? Az teljesen természetes és még egy csomó hasznos "mellékhatása" is van.

Mági! Nem voltm hallásvizsgálaton. Miért kell mennetek?

Manna! Sétát nem tudom, mert Zsiráf nem jelzett még vissza, hgy jó-e akkor a kedd. Nekem a kora délután a legjobb, mert 10-ig azért mindig ágyban vagyunk. Akkor egy maratoni szopi, és a következő 1 körül. 2 felé ki tudnánk érni a parkba.
Zsiri! Jelentkezz!
Niki! Ti nem jöttök? Meg még aki errefelé lakik. Vagy szeret autókázni.

Kép
zölddisznó

A táblázathoz: Volt benne egy kis hiba. Mush pici lánya 4240 grammal született, nem 4002 grammal. A kismami.net-en már jól szerepel. Így a picilány bekérte magát az első 3 legnagyobb decemberi bébi közé. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Basszus Cili! Hogy a túróba növesztetted meg ekkorára?

Tököm tele a budapesti levegővel!!! Már megint duplája a légszenya! :twisted:
Lellére akarok mennnnnííííí! MOST!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!!!!

Márti:nagyon tünemény Anett baba

Sarmi:jobbulást nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabi:én is eszek mindenféle zöldséget,gyümölcsöt,szerintem ezekre nem nagyon lehert odafigyelni,ha az ember be szeretne mindent tartani a végén nem maradna étel amit lehetne enni :roll:

Mush:te kislánykád is gyönyörű,és sztem nagyon ügyi leszel anyud nélkül is :wink: :wink:

Séta:mi akkor is megyünk sétálni ha borús idő van,még ködben is kitolom egy picit,kell a levegő,sztem...

Szopi:nem akarok hülyeséget írni,de nekem azt mondta a védőnő h minél nagyobb a baba,minél erőssebb úgy rövidül a szopi idő is.Mi kb 10-15perc alatt jól lakunk.

solya051020
Káld

Nálunk is nagyon jó idő van,megvárjuk apát és és már megyünk is sétálni,mert Kisbékám nagyon nyügi ma.Most is itt van az ölemben....éjjelünk sem volt vmi jó csak cumival aludt el,ha az kiesett a szájából,már fennt is volt.Erre azért vki kitalálhatna vmit :lol: :lol:

solya051020
Káld

Eszter, Solya:
köszi az Anett dicséretet! :)

Küldjetek ide is egy kis napsütést lécccciiii!!! Itt olyan csúnya, esős-ködös idő van! :cry:

Kép
Kép
Kép
f.marti

zöldi:
A II-esen nem végeznek hallásvizsgálatot a csecsemőosztályon, a kiskönyvben ki is van húzva. Házidoki néni már eleve tudta, és mondta, hogy miután ez elmaradt, ezért kell időpontot kérni a gyermekklinikán...

Na ma felhívtam a Heim Pált is csípőszűrés miatt.. Azt mondják már nem tudnak időpontot adni, menjünk oda, és majd behívnak, de figyelmeztet, hogy sokan lesznek! :shock: Hát köszi aranyom! Egy pár hetes gyerekkel menjek oda órákat árakozni, Most hova a fenébe vigyem csípőszűrésre????? :roll:

Mi is megyünk ma sétálni, mindkét poronty alszik, alig várom, ogy ébredjenek, és mehessünk.. :)

Ja! Tegnap éjjel Annámnál komplett ágyneműcsere volt, élete első hányását datálhatjuk... A lelkem ivott egy kis babaolajat, amíg én etettem, Apja meg vizet készített neki.... :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes

uppsz!
Zöldi: a fenti hsz-om első fele zöld akart lenni :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hú Mági, szegény nagylányod!! :(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[quote="solya051020"]
írta:
solya051020Szopi:nem akarok hülyeséget írni,de nekem azt mondta a védőnő h minél nagyobb a baba,minél erőssebb úgy rövidül a szopi idő is.Mi kb 10-15perc alatt jól lakunk.

Dejó Neked! Nálunk egyre hosszabb a dolog. :( Régen 10 aztán 15 perc volt és csak egy mellből. Most van hogy fél óra is akár és mindkét mellett elő kell vennem. Volt már olyan is hogy az sem volt elég.. :?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

mági: mi is a Heim Pálba megyünk, csütörtökön, nekünk sincs időpontunk, de az az egy szerencsénk van, hogy ottani dolgozó vagyok és ismerem a főnövért, remélem bevisz minket.

solya: a cumi bent tartása, háton szundizik, amikor félálomba kerül, gyorsan hasra teszem és a kezével megtartja és így el is alszik, hisz már félig aludt.

aida: sajnálom, mielőbbi javulást nektek.

zöldi: mi is mennénk sétálni, de mi 10-kor és kettőkor eszünk, így nem tudunk menni.

ha nagyon rossz az idő, akkor az erkélyre megyünk ki, de most felpakolom a babakocsit és ebég után neki állunk sétálni.

sarmi: jobbulást nektek

solya: nekünk is lerövidültek a szopitimeok 15-20 percre, ahogy erdősödnek, úgy lesz rövidebb idő.
tegnap felvettük Réka hangját szopi közbe,mint egy rozsdás mákdaráló, nyikororg,nyekereg, meg hallom ahogy koppan a gyomrába a tej, olyan üres szokott lenni.

cumi: nekünk is csak a csomagba lévőt fogadja el, semmi mást.
pedig vettünk többfajtát.:D :D :D :D :D :D

KépKép

Kép
orsimorsi

Sikerült elérnem az orvost. Jövőhét hétfőre kaptunk időpontot. Egyelőre megnézi és UH lesz, aztán meglátjuk a továbbiakat.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Itt "Hál Istennek" csepereg az eső, de azért eljutottunk a boltba, meg sétáltunk is egy kicsit. Mi ki szoktunk menni mindig, kivéve, ha mínusz 5 fok alatt van a hőmérséklet. Én úgy szoktam időzíteni, hogy evés után megvárom a büfit, az ülepedést, játszunk egy kicsit, majd amikor már látom, hogy kókadozik, felöltöztetem és indulás. Így akár órákat is elvan a babakocsiban a következő etetésig.

Zöldi: köszönöm a tippet, eddig nem is hallottam róla, de azóta utánanéztem a neten és holnap megpróbálom beszerezni.

Sarmon! Jobbulást nektek! Nem irigyellek, a hugomnak még mindig - vagy már megint - beteg mind a két gyerek, szinte fulladnak a köhögéstől és taknyosak is. Már egy vagyont költöttek gyógyszerre, de nem nagyon használ semmi. Szerencsére mi még megúsztuk, még egyik sem volt beteg!

Kép
Kép
szeles4

Cumi téma: Én azt a cumit szépen "elrontottam" amikor ráolvasztottam a kézi mellszívót.. :D De van svájcból kapott cumink. Azt elfogadta régebben és csak azt. Most vettünk neki a DM-ben egy Avent 6 helyen szellőzős játszócumit és végre rákapott arra is. Bár azóta svájci cumi nem kell. Ja bmi mást vettünk, próbáltunk Noelnek sem kellett..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida:nem elég a tejed,hogy két mellből cicizik Noli,és h nem mindig elég neki a kettő sem?
Akkor nem kell befeküdnötök a kh-ba?Remélem kiderül mitől bukik Noli!

Orsi:ezt én is ki fogom próbálni,ha hanyatt fekszik Olivér sokszor én kispárnát teszek oda a cumijához h ne essen ki :lol: :lol: ,de vmikor még az sem támassza meg neki,belefúrja a fejét.... :roll: :roll: Mintha a szopinkat írtad volna le,Olivér is nyikorog,apa már csak azt mondja neki h olyan mint a rozsdás kert ajtó. :lol:

solya051020
Káld

Egyszer előfordult hogy még nagyon tátogott, de alig jött már tej. Noel meg elég lusti és azt már nem szívta ki jól..

Egyelőre nem tudom mi lesz, talán nem kell befeküdni.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Köszi a zöld(i)séges hozzászólásokat :lol: akkro ezt megint én spiráztam túl a védőnő segédletével...

Nekünk ma szerencsénk van az idővel, gyönyörűen süt a nap, egy órát sétiztünk és Kiskobold még kint van az udvaron a babakocsiban szunyálni.

Sarmi: jobbulást nektek!

Vera: boldog kéthónaposat nekünk :lol: :lol:

Na, megyek, mert ébredés van...

Kép

Kép
gabilany79

Zöldi fogalmam sincs mitől van ennyi tej, de éjjel a gyereket kellett átöltöztetni, mert a másik mellemből ráfolyt a tej, miközben szopizott..., gondolom a napi 4 liter folyadék azért hozzásegít!!!!

Cumi: mi MAM-osat szívunk, ezerrel!!! Néha úgy mintha az élete függne tőle.... :lol: :lol: :lol:

MOst jöttünk a sétából, de Dani még kint szunyál a teraszon, édes pofa, mosolyog néha...

Kép

Kép
dcili81

Mush mindent nagyon jól fogsz csinálni, ha anyukád hazamegy! Bele fogsz jönni!

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok!

Olvasni most nincs időm! Termeltetek azért tegnap meg ma! Pár kép erejéig néztem be.
2 napja Gergő már mosolyog! El is sírtam magam! Annyira jó érzés!

Kép Gergő mosoly (még dolgozok rajta, hogy legyen szebb is) Kép Gergő! Kép Dani kontárkodik!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabi: édesek a gyerekeid. És az a mosoly...............Marci is mosolyog már egy ideje, és hát én is majdnem bőgtem az elsőnél! :lol:

Zöldi: Igen, olyan. Egy tök jó kis kék takaró volt a kezében. Anyuméktól kapta karácsonyra. :lol: :lol:

Cili: nem semmi hogy ennyi a tejed!!! Irigy vagyok ezerrel.

Szeles: a te mennyiséged is tök jó. Én nem szeretem a madártejet!!! :oops: :oops:

Na szegény sógornőmék tényleg megszívták. Talán pénteken hazajöhetnek!!!! Állítólag injekciós tűtől kapta a fertőzést! Jó mi???!!!!
Vendég

elment anyukam :cry: :cry: jaj mi lesz velem :lol: valahogy csak lesz. :lol:

sajna nalunk nagyon sokaig tart egy etetes. cicin 20-20 perc, aztan a Haberes uvegbol lefejt tej, ha nem eleg akkor tapszer is. kb 45-60 perc mire 100ml-t kicuppog belole. aztan o vagy alszik vagy nem, en meg fejek. amig itt volt anyu o etette az uvegbol ,amig fejtem. nagyon idoigenyes, igy en dog faradt vagyok.
mi naponta 5* max 6* eszunk. eleg a 100ml? a cicibol ugye nem tudjuk, hogy mennyit kap.

a baratnom azt mondta, hogy kb 2 hetem van, hogy tenyleg elkezdjen szopizni, utana mar nem fog. szerinte meg mindig azt kene, hogy 10 perc szopi, aztan letenni 10-20 percre (addig uvolt) majd megint 10 perc cici stb, es nem adni neki mast.
errol mit gondoltok?

marti. apa nagyon meglepodott, mert azt hitte, hogy fiu. :lol: jol atvagtam. :lol:

KépKép
KépKép
mush589

Bocika!

Köszi a bókot!
Nem semmi, hogy a kórházba már össze lehet szedni valamit. De főleg a piciknél durva ez!!!
Nekünk is olyan kék macink van! Gergő kapta szintén karira!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabidani: nagyon helyesek a gyerkőceid

Cili: add kölcsön a fél cicid Kép

Boci: fertőzött tű, f*sza, mintha valami a középkorban lennénk, hihetetlen, hogy ilyesmi még megtörténhet :evil: :evil:

Kép

Kép
gabilany79

jo merges vagyok. ugy volt, hogy jon egy csaj interjura (takaritonot keresunk) 2-re. nem mentunk el setalni, mert fel2 volt mire vegeztunk a kajalassal, hanem kitettem Sophiet a kertbe. erre nem jott.
meg magamra is, mert vegre elszik a kiscsaj, en meg rendet raktam a konyhaban meg most ide irogatok aheleyett, hogy aludnek. :shock:

aida. remelem minden oke lesz noellel, jovo hetfo meg jo messze van.

nalunk is csak a csomagos cumi a nyero, amit cili kuldott nekunk. koszi :lol:

fejes:sajnos en csak 60 akat tudok fejni legtobbszor. :cry: igy nappal ket fejesnyit osszeontok, hogy 100ml meglegyen, aztan ejszakara elfogy a lefejt tej, igy hajnalban legtobbszor 100ml tapszert kap.
anyukam szerint nagyon keves a 100ml.
mult heten volt, hogy 160-t is bepuszilt.
szerintetek tobbet kene adnom neki?
ja es iszom a teakat, szedek egy vitamint, sokat iszom, de megsincs tobb tejci. :cry:
szoval en is irigykedem azokra akiknek sok van.

KépKép
KépKép
mush589

Mush: Már ne is haragudjon meg a barátnőd, de ez baromság. Én már lassan egy hónapja úgy etetek, mint te (szopi, lefejt tej, esleg tápi) annyi különbséggel, hogy nálam a bármilyen pótlás igény szerinti, látszik, hogy mikor elég neki. És meg lehet oldani, bár tényleg hosszadalmas, viszont Kristóf ugyanúgy szopizik, amíg van tejcsi. És kivétel nélkül mindig ráteszem cicire. Persze nem tudok minden alkalommal fejni, nem szoktam az első reggeli etetésnél, mert akkor visszaalszunk, aztán a kövinél igen, aztán utána megint nem, azután már általában itthon van apa, és akkor fejek mindig. Azt szoktam még csinálni, hogy ha egy fejésnél csak 10-20 jön le, akkor gyűjtögetem az egy kiegészítésre valót (ami délután olyan 50 körüli, reggel vagy nem kell, vagy csak minimális), és egyszerre adom oda neki, nem macerálom azzal, hogy mondjuk szopi, 10 ml lefejt tej és még esleg kicsi táp.
Kíváncsiságból megnézhetnéd 1-2-szer, hogy mennyit eszik ciciből. Nálunk nincs olyan, hogy 100-at kéne kiegészítésnek adni :roll:

Kép

Kép
gabilany79

boci. jobbulast a sogornodeknek!

sarmon. remelem hamar meggyogyultok mind!

minden gyerkoc nagyon edes!

solya. nalunk is vannak hangok szopi kozben. a kedvencem, amikor azt monja aja aja aja. megzabalom olyankor.

ma fel 12kor kezdtunk el enni. bealudt a cicin. csikiztem, simiztem, csipkedtem nem tudtam felebreszteni. letettem. 20 perc mulva felebredt, es ehen akart halni. masik cicit megkapta.azon is elaludt, de sikerult felebreszteni, aztan a cumis uveg, es fel 2 volt mire vegeztunk. en meg csak ezutan fejtem.
ezek a maratoni etetesek ejszaka nagyon huzosak.
irigyelek midnekit, aki csak beveszi az agyba a bebit, szopi es mar alszanak is tovabb.

KépKép
KépKép
mush589

Ilyen maratoni szopik nekem is voltak, főleg a déliek, de szép lassan lerövidültek, úgyhogy ne aggódj.
Fejés: nekem van, hogy 10-20 jön a 2 ciciből csak, de ez is valami.

Kép

Kép
gabilany79

gabi. nalunk siman bepuszilja a 100ml-t, sot van hogy meg utana is "ragja" a kezet ezerrel. varom a merleget. most engem is nagyon erdekel, hogy mennyit eszik cicibol.
sajna Sophie nem alszik vissza reggel, mi 6-7-kor kelunk, es 9korul fejzzuk be az eves. o utana altalaban nem alszik kora delutanig, amikr elmegyunk setalni, vagy kiteszem a kertbe.
en ugy erzem, hogy minden etetesegy tortura neki.
szerintem o leginkabb az uvegbol kapja a kajat, cicibol csak nassol vagy cuminak hasznalja.sajnos.
de van, amikor hallom, hogy nyeli a tejcit. olyankor mindig biztatom, hogy igen igy kell csinalni.

ti milyen tapszert hasznaltok?
mi ilyet:
http://www.boots.com/webapp/wcs/stores/ ... ogId=11051

KépKép
KépKép
mush589

Mush: én is éreztem úgy, hogy tortúra neki az evés (meg valamilyen szinten nekem is), főleg, hogy le kell tenni, míg melegítek és akkor sír, de szopinál én is biztatom, simizem, és melegítés közben is beszélek hozzá, nyugtatgatom.
Asszem, az a legfontosabb, hogy ha már több tejem nem lesz, akkor kevesebb se legyen :)
Mi Hipp HA1 hipoallergén tápszert adunk neki, apa ezt vette hirtelen felindulásból, mikor először kellett, és bevált.

Kép

Kép
gabilany79

mush:nálunk is ez a helyzet, csak igazság szerint már azért is nem írtam le, mert Annával volt, hogy "megköveztek",mert tápszert kapott a gyerek...
Szóval Beni 60-80-akat szopik egy-egy etetéskor.Normál esetben ekkora mennyiséggel meg lehetne tennem azt, hogy nem pótlok, és legfeljebb 1, másfél óra múlva újra szoptatom. Csakhogy ez Beninél nem működik! Neki nem elég ez a mennyiség, így jön a pótlás, a mostani adagjai 100-110 ml bármi...:) Ha nem adok neki pótlást, akkor szegény üvölt. Na ésaz, hogyhagyd sírni 20 percet... Hát ember legyen atalpán, aki kibírja, hogy 20-30 percet sírjon a babája, mert éhes... :evil:
(egyébként meg, mintha magamat olvasnám ,amikr Annával szenvedtünk szopi terén... Agyon stresszeltem magam, aminek meg is lett a hatása... Ha kell a tápszer, ne legyen lelkisimeret furdalásod. Persze ne add fel, de ne ez legyen a legfőbb mérce, hogy jó anya vagy-e :wink: )

Mi Milupa Aptamil HA prevet kaptunk, bár szerintem Bence a túrós tiknyomot is megenné vízzel hígítva... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

gabilány:
Tipp tápszerhez, hogy ne sírjon, amikor melegíteni kell!!
Én az csinálom, hogy a fél éjféles etetés után betárazok. Megmelegítem a tápszert, berakom cumisüveg termoszba, és amikor Beni ébred csak hopp! Előkapom :) Amikor végzünk az etetéssel, a következő adagot ismét ugyanígy, így elmarad a sírás... :) Ha pedig nem kell, hát Istenem, akkor pazaroltam egy adagot...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?