A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Szia Benó!

Kép
flóra 11

Márti, bealudtál, vagy hová lettél? :shock:

Ha nincs senki, akkor kilencig szunyálok.

Kép
flóra 11

Szunnyadj nyugodtan. :D

KépKép
benó

Lehet, hogy most szúrom el csak igazán a honlapot. :roll:
Mit szóltatok a tegnapi receptekhez? Gy. szerint lehet, hogy kamu receptek. :?

KépKép
benó

Visszatértem!!! :)

Kép
martik77

Ki kell próbálni!!! :wink:

Vissza akartam aludni,de jött a szomszéd,hogy a másik szomszédbácsi(72év)tegnap este meghalt. :(
Mi is csak egy hete tudtuk meg,hogy beteg.Dec elején mondták meg neki,hogy tüdőrák és már el is vitte. :(
Sajnálom szegényt,de igazából se vele se a feleségével nem beszéltünk sokat mióta itt lakunk.

Kép
martik77

Na már elmúlt kilenc!!!! :( :D

Kép
martik77

Sajnálom a szegény öreg bácsit én is. :cry:

KépKép
benó

Majd megmutatom, ha tényleg kész lesz.

KépKép
benó

Na, szerintem kész van.
www.bea.sokoldal.hu és onnan a további képeket is nézd meg

KépKép
benó

Jó, az esküvői körmöknél nincs semmi, de mindegy. Össze-vissza bénáztam, először a fényképes albumba feltöltöttem a képeket, onnan letöltöttem, letöröltem, a GIMP programmal ráírtam a címet, utána visszatöltöttem, aztán a tesóm honlapjáról is le, aztán feliratoz, aztán nem sikerült föl, mivel kisebbek lettek. Na, mindegy. :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

Mindjárt megnézem. :wink:

Kép
martik77

Oksa, én meg folytatom a biziket, aztán majd jövök valamikor, de miattam ne ülj itt, mert ma kivételesen VAN DOLGOM. Szeretem, ha van. :D :lol:

KépKép
benó

Nem takaritottam,mert inas elaludt,viszont kivasaltam!!!!!!!!!!

Memtem reggelizni,majd jövök....

Esik az eső,igy hogy menek sétálni?????????? :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép[/
tancsu

Nekem tetszik.Szuper!!! :wink:

Kép
martik77

EGÓ!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Nem miattad ülök itt,hanem mert írok!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Nekem is van dolgom! :D

Májat kell csinálnom ebédre. :? Megeszem,de most valahogy nem kívánom. :?

Kép
martik77

Miért azt kell? :D
Nincs túl nagy EGÓM :lol:, csak nem akartam, hogy ott gúvadj, várd, hátha írok, mint az egyik legnagyobb író társad.
Mentem szünetelni.

KépKép
benó

Kortárs író!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
martik77

Na, akkor írjál, ne várjál senkire. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

Lányok,nálam a babanet meghülyült! :shock: Nem tudtam visszajönni. Mire nagy nehezen sikerült,elolvastalak benneteket,de ez a bolond oldal nem jelentett be automatikusan.Azóta meg csak most sikerült belépnem. :? Remélem elmegy a hsz.

Kép
flóra 11

Nálunk is esik az eső. Bálintom most ébredt. Megyek őt reggeliztetni. :D

Kép
flóra 11

Nálunk is elég gáz a babanet, bár már egy ideje nem néztem. :lol:

KépKép
benó

Holnapra megbeszéltük, hogy az első 2 órára nem jön be az osztályom.
Nekem ma sütnöm kell.
Fáj a hátam. :roll:

KépKép
benó

Kiírtam egy rakás iskolának a címét, elérhetőségét. Körülnézek, valahol van-e üres hely.Bár kétlem,de próba-szerencse.

Kép
flóra 11

Benó, holnap lesz az utolsó napod a munkában?

Kép
flóra 11

Igen, holnap megyek utoljára, úgyhogy azért kell sütit sütnöm + a macikat megcsinálnom.

KépKép
benó

Egzotikus csók és gyilkosság c. könyvből

Csokoládéba mártott meggyes csemege

Hozzávalók 40 darabhoz:
20 dkg vaj
40 dkg cukor
2 tojás
fél teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
fél teáskanál só
2 teáskanál vaníliaaroma
15 dkg kakaópor
45 dkg liszt (nem kell átszitálni)
fél üveg magozott meggybefőtt
0,5 dl tej
2 dkg vaj
7 dkg keserű csoki
csipetnyi só
15 dkg átszitált porcukor

Olvaszd fel a vajat és keverd bele a cukrot. Hagyd kihűlni, majd add hozzá a tojásokat. Alaposan keverd össze, add hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a vaníliaaromát és a kakaót, és minden adag után keverd meg a masszát. Tedd bele a lisztet, és alaposan keverd össze. (A tészta legyen merev és egy kicsit morzsálódó.)

Csepegtesd le a meggyszemeket, a levet gyűjtsd össze. Ujjaiddal nyomkodj össze diónyi golyókat. Helyezd kikent sütőlapra, egymástól 7-8 cm távolságra. Hüvelykujjaddal nyomkodj a golyók közepére mélyedét. Mindegyik mélyedésbe helyezz egy meggyszemet.

Vízfürdő felett egy tálkában olvaszd sűrű masszává a tejet, a vajat, a csokit és a sót. Vedd le a vízről és keverd bele a cukrot. Ha túl sűrű lenne, lazítsd fel a meggy levével.

Mindegyik süti közepére csurrants annyi csokiszószt, hogy éppen befedje a meggyet. Vigyázz, hogy ne csurogjon le a sütőlapra.

Süsd 200 fokon 10-12 percig. Hagyd hűlni a sütőlapon 2 percig, majd tedd át tortarácsra, hogy teljesen kihűljön.

KépKép
benó

Fekete-fehér sütemény

Hozzávalók 48 darabhoz:
20 dkg összetördelt csoki
15 dkg vaj
30 dkg barna cukor
4 tojás
2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
40 dkg liszt (nem kell átszitálni)
kb. 8 dkg porcukor egy kis tálkában

Olvaszd meg a csokit a vajjal együtt. Keverd bele a cukrot, és hagyd kihűlni. Egyenként add hozzá a tojásokat, mindegyik után alaposan keverd össze. Tedd bele a vaníliaaromát, a sütőport és a sót. Add hozzá a lisztet és alaposan dolgozd össze.

Legalább 4 órára rakd a hűtőbe. (Ha egy éjszakát hűtöd, még jobb.)

A sütés megkezdése előtt melegítsd elő a sütőt 200 fokra, a sütőrács középen legyen. Nedves kézzel formázz dió nagyságú golyókat. Ejtsd a tésztagolyókat a porcukros tálkába és rázogasd körbe őket, míg a porcukor egyenletesen bevonja a golyókat. Ha nagyon felmelegszik a tészta, tedd vissza a hűtőbe egy időre.

Helyezd a golyókat kikent sütőlapra, egymástól 7-8 cm távolságra. Süsd 200 fokon 12-14 percig. 2 percig hagyd hűlni a sütőlapon, majd tedd át tortarácsra, hogy teljesen kihűljön.

KépKép
benó

sziasztok
vissza olvastam, de nem biztos, hogy mindenre tudok reagálni /felejtek/
tancsu: tetszik a pulcsid :wink: /rajtad hány kg van még/?

ildikó: jó bunkó az ig. nö :twisted:

zsuzsi: hogy te miket találsz?

szilvi: anyós jobban van?

marti: aranyos a pocód

egyenlöre ennyi

mi megvagyunk, most nem történt semmi különös velünk. most megyek takaritani :? :evil:
lehet majd késöbb benézek

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Sziasztok! :D

Ma megint nincs itt megállás :evil: , de azért visszaolvastam..

Az A. nem magától ment vizsgálatra, a Kaáliba kapott időpontot már az első megbeszéléskor! Azért írtam, hogy nem tudom hogy intézi, mert munkában volt és onnan vitte a kis dobozkát! :roll:

Kép
szilzi

(Pekán)diós rágcsa

Hozzávalók 32 darabhoz:
10 dkg vaj
30 dkg barna cukor
2 felvert tojás (villával verd fel)
1 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál só
1,5 teáskanál vaníliaaroma
10 dkg finomra vágott pekándió (más dió is jó)
30 dkg liszt

Olvaszd meg a vajat és add hozzá a barna cukrot. Jól keverd össze, majd hagyd kihűlni. Add hozzá a felvert tojásokat, és gondosan dolgozd össze. Tedd bele a sütőport, a sót, a vaníliaaromát és a diót. Alaposan keverd össze. Adagold hozzá a lisztet, és addig keverd, amíg teljesen szétoszlik a masszában.

Formálj a tésztából diónyi golyókat. Helyezd a golyókat kikent sütőlapra, egymástól 6-7 cm távolságra. Spalulával lapítsd a golyókat koronggá.

Süsd 190 fokon 10-12 percig. 1 percig hagyd hűlni a sütőlapon, majd rakd át tortarácsra, és hagyd teljesen kihűlni.

KépKép
benó

Helló csajok!
Timi, Sanyi hogy van?
Szilzi, csak ügyesen. Hova a fenébe mennek nyaralni mindig az emberek?

KépKép
benó

Egy receptet kétszer szúrtam be.

KépKép
benó

Megyek haza. :D

KépKép
benó

Képzeljétek, most meg engem hívtak fel a rádióból,hogy szeretnének velem riportot készíteni a Rubik kocka versenyről. :D Lemondtam, mivel holnap megy a Péter be a stúdióba és vele készítenek riportot,tehát minek még pénteken is.Pénteken élő adást akart csinálni velem a nő.

Nem gondoltam volna,hogy ilyen nagy port fogunk kavarni ezzel a versennyel, de úgy néz ki,ariporterek is egymás elől happolják a jó témákat és ez az esemény nagyon jó témának bizonyult a számukra. :D Hiába, ilyen verseny még nem volt Szlovákiában,ez lesz az első. :wink:

Kép
flóra 11

Timi,Sanyiról nem írtál. Hogy van? Javul az állapota?

Kép
flóra 11

Megebédeltünk a Bálinttal, elmosogattam, beraktam egy adagot mosni.
Most kávézok.

Kép
flóra 11

Húúú Ildikó, ez nagyon jó! :D Büszke vagyok Rád! :D :D :lol:
Szerintem nyilatkozhattál volna, láttunk volna a tv-ben vagy legalább elküldted volna! :D

Kép
szilzi

Szilzi,ez rádió volt,nem tévé. De kint lesz a tévé is a versenyen,majd küldöm a linket. :wink:

Kép
flóra 11

Halihó!!Mindjárt kész a máj,meg a krumpli. :)

Timi tényleg Sanyid jobban van???? :shock: :shock: :shock:

Minek neked nyaralás Benó??? :roll: :roll: :roll:

Ildó!Mi nem tudjuk azt a szlovák adót befogni????

Zsuzsinak vajon sikerült telefonálni az időpont miatt????

Kép
martik77

Ja, hogy rádió :roll: :roll: :roll: Hát akkor nem igen láttunk volna akkor sem ha igent mondasz! :lol: :lol: :lol:

Kép
szilzi

Ügyes vagy Márti, csak ne utálnám annyira a májat! :x :x

Benó, az emberek nem utaznak, legalábbis tőlünk így télen, mert marha drágák az egzotikus utak! De adunk el jegyeket, váltunk valutát és kínlódunk az új rendszerrel! :evil:

Kép
szilzi

Közben megjött a F. Most ő ebédel. Én meg kiteregettem.

Kép
flóra 11

Márti,nem a Benó akar utazni, csak kérdezte, hová utaznak az emberek. De amint hallod, sehová. :lol:

Kép
flóra 11

Fogalmam sincs, hogy tudjátok-e fogni. Ez a Pátria rádió. Szlovákiai magyar adás. Megnézem majd,hol lehet fogni.

Kép
flóra 11

Sikerült telefonálnom, de a doki elég mufrunc volt. :evil: Egyenlőre márciusig le vannak terhelve, ennyit enged az oep! :evil:
Jó.akkor kértem időpontot március 4-re(vérvételre). Erre megkérdi a doki nem fogok akkor vérezni honnan tudom előre, mondom erre hogy az a tablettás ciklusom 11 napja. :evil: Annyira hülye azért nem vagyok, hogy ne tudjak számolni! :evil:
Mondom neki, hogy nem tudom milyen időpontom van májusra, erre azt mondja ő sem. :evil:
Irgum-burgum!!!!!!!
Nem lettem okosabb!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára muzsuzska 2009.01.28 14:40-kor.

Kép
muzsuzska

Szilvi, akartalak hívni! :roll: Nem vetted fel erre küldtem smst.

Kép
muzsuzska

Reggel elmentünk a piacra, vettünk egy zsák krumplit, húsit, zöldségeket. Egész éjjel csibehúslevesről álmodoztam sok répával. Már fől...........

Kép
muzsuzska

Sziasztok!

Zsuzsi, ez jó hír, legalább bejelentkeztél. Az meg már nagyjából 1 hónap múlva lesz. Az idő meg gyorsan telik :)

KépKép

KépKép
nadina01

Királyfi visszament aludni, én meg felraktam a kaját és szétosztottam a fagyóba a húsikat. Én felébredtem a telefonálástól, majd talán kaja után tudok aludni. :roll:

Tancsu, gratula Gergő fordulásához!

Kép
muzsuzska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?