A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Gabka: meg nem mondom hol, de olvastam hogy gyomorégésre csak szódabébét ne... hát hogy most rennie mitől jobb (ha jobb egyáltalán)azt nem tudom. én azt sem használok. esténként mandularágcsálás sokat segít. nekem is van rágótabim is.. de szerencsére eddig ha 5-öt meg kellett ennem sokat mondok.

KépKép
KépKép
adryn

bocsánat
nem ijesztegetni akartam
csak annyi, hogy valamennyire tényleg figyelni kell.Persze, hogy mindenkivel minden rendben lesz!!!
Tényleg bocsi! csak én azóta vagyok úgy, h inkább minden apró hülyeséggel felhívom a dokit.
EZER BOCS

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Pulcsi: nem kell bocsánatot kérni :) csak télleg nem jó rémtörténeteket olvasni.. nem tesz jót a lelkivilágunknak. meg a babónak sem ha idegeskedünk. csak szépen nyugodtan, figyelni babóra de nem görcsösen, beszélgetni vele.. mint pl én tegnap hajnal egykor.. hogy ilyenkor már picibabának igazán illene aludni :lol: :lol: ő meg válaszként szétrugta az oldalam :lol: :lol: ha meg úgy érzitek hogy lusti van és nem mozdul olyankor meginni egy pohár hideg vizet és felébred tőle.

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

Wicca: szép a pocid.

Tencsi: nagyon aranyosak a gyerekek. A szoba pedig nagyon szép! Jobbulást!!

Mozgások: Nekem tegnap és ma nagyon nyugis. Nem tudom a front miatt van??

Mosás: Gergőnél Tomi-val mostam, most Ariel, de minimum 60 fok.

Tegnap elég rosszul voltam. Sokat feküdtem. Remélem nem lesz komolyabb bajunk.
Segítség: Nekem egy szuper anyósom van. Egy hónapig hozta a főtt kaját. Nem tudom, most hogy lesz, de remélem így
:D :D Nem kértük tőle külön. Anyumék 50km-re laknak, de Ő is besegített. Sőt a férjem is. Nálunk pl. a férjem fürdette(1 hónapos koráig csak Ő), nem engedte másnak, amit én nem bántam. Amúgy én nagyon jó alvó vagyok, de az Életem Párja minden moccanásra ébredt, volt úgy, hogy Ő keltett fel, hogy 'te mikor akarod megszoptatni a gyereket, mert már 1 órája sétálunk a szobába te meg alszol'.
Szopizás: Én megszenvedtem vele, lehet már írtam is. A védőnő nekem is mondta, hoyg keltsem a gyereket 3 óránként. Párszor keltettem, de utána rájöttem teljesen felesleges, ha éhes úgy is kér, és ez nem óramű ponotságra működik.

banokla

Ezeket találtam:

A gyomorégés és a gázképződés gyakori, valószínűleg az okozza, hogy az étel tovább marad a gyomorban, a nyelőcső alsó szakaszán lévő záróizom (szfinkter) ellazul, és visszaengedi a gyomortartalmat a nyelőcsőbe. A gyomorégés megelőzhető úgy, ha a terhes nő kis mennyiségű ételt eszik egyszerre, nem hajolgat, nem fekszik vízszintesen az étkezést követő órákban, és savkötőket szed. A nátrium-bikarbonát ("szódabikarbóna") azonban jelentős mennyiségű só- (nátrium) tartalma miatt nem használható. Az éjszakai gyomorégés úgy javítható, ha órákkal a tervezett alvás előtt már nem eszik, megemeli az ágy feji végét, vagy párnát tesz a feje, illetve válla alá.

Babázón ugyanakkor:
Gyomorsav, gyomorégés

A várandósság vége felé nagyon sok kismama érez égető fájdalmat a mellkas közepe tájékán, súlyosabb esetben a nyelőcső felső részén is. Szintén a hormonokat okolhatjuk, mert ezek változásainak hatására a gyomorszáj izmai megereszkednek, és a gyomorszájon át könnyebben juthat gyomorsav a nyelőcsőbe. Segíthet a megfelelő étrend, a fűszeres, erős ételek kiiktatása (az egész terhesség során), az ágy fejrészének felemelése, lefekvés előtt egy pohár tej elfogyasztása, esetleg némi szódabikarbóna, de ha tartósan kellemetlenséget okoz, a gyógyszer felírását bízzuk inkább az orvosra, mint hogy házilag kísérletezzünk.

Nekem 2x kellett csak bevennem, de ezek után inkább majd rákérdezek a dokinál védőnőnél :)
gabka77

Megint benéztem egy kicsit.
Én eddig tök élveztem a terhességet, de most valahogy nem. Nálunk 2 napja folyamatosan havazik, ki sem tudok menni. De jön ma hozzám a tesóm, és bevásárol nekem, meg megvesz mindent, amit még nem vettem meg.
Én sem vagyok túl jól. Amit kaptam gyógyszert, olyan mellékhatás jött ki rajtam, hogy remeg mindenem. Ráadásul étvágyam sincs. Ma még nem ettem, pedig tudom, hogy kellene. Most kicsit letargikus vagyok. És közben egész nap csak azt mondogatom, hogy "Még meg ne szüless!" Össze sem pakoltam a kórházi táskám. Még hálóingem is csak 1 db van. Azt hittem még ráérek.
Nekem változatlanul rengeteget mozog, nem is tudom számolni. Szerintem min. 20 megvan egy nap. Én sem vettem észre, hogy a nap 90%-át átaludná.
Ja! És akkor holnap 10-re bejelentkezett a védőnő. De engem legalább hív előtte, és nem csak úgy megjelenik.
Bocsi a panaszért, tőlem ezt nem szokhattátok meg. Majd igyekszem pozitív lenni. Csak ez a remegés most nagyon nem jó!

Kép

Kép
rszg

Rszg nemtom pontosan írom-e, de nem a Terbutalint kaptad véletlenül? Anno én is kaptam, de annak van egy úgymond ellengyógyszere amit nem is tudom milyen időközönként adnak, pontosan a remegés elmulasztására. Átérzem, mert tényleg szörnyű volt, egy poharat alig tudtam megfogni, de aztán az ellencucc segített, úgyhogy egy napot kellett így kibírnom. Annak asszem az a neve, hogy verapamil. Fel a fejjel, minden rendben lesz.

Köszönöm szépen a dícséreteket! Igen, hárman lesznek most együtt, meglátjuk milyen sikerrel. Azért beszereztünk a Metroban egy tök jó Hauck utazóágyat, nagyon jó árban volt. Valszeg majd mamáéknál lesz, de ha úgy adódik akkor éjszaka kint tud lenni nálunk abban a manó, ha nagyon nem tud a három gyerkőc együtt aludni. Kiváncsi leszek.....

Adryn, végülis voltál anyóséknál vacsizni?

Kép
Kép
Kép
tencsi

rszg, egyél!! lehet attól remegsz!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Sikerült jól felhúznom magam, kis családi vita támadt, egyik családtagunknak rasszista megnyilvánulásai vannak már egy ideje, és ma anyukámnál kiborult a bili.. én meg sajnálom, hogy miattam összevesztek..az egész olyan hülyén jön ki, egyrészt fel is izgattam magam, érzem, hogy fáj a hüvelyemnél egy picit, másrészt meg nem szeretem a vitát, főleg, ha rólam van szó, én elfogadom, hogy sok ember nem úgy áll hozzám, a gyerekem félig afrikai származású lesz, nekem az a lényeg, hogy egészséges legyen, és én egészségesen meg tudjam szülni, persze rosszul esik, főleg ha az ember családja, aki támadja emiatt, de attól hogy neki más a bőrszíne, ugyanolyan értékes ember.
Jól indul a délután :cry:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Tencsi: nem :lol: :lol: :lol: viszont a tegnapi nagyanyószülinapon megjelentem... csak az a szar amikor már le szeretnék lépni, de még mindenki ott van.. cikinek érzem.. így fél 4-től fél 8-ig ott voltam.. :? na mind1.. ezt is túléltem

KépKép
KépKép
adryn

Rszg, sajnálom a remegést, egy javaslat: lábad alá tegyél párnát, fejed alá semmit, nyisd ki az ablakot, takarózz be, és oldalfekvésbe vegyél levegőt az orrodon mélyet, fújd ki a szádon, nem akarok okoskodni, de rajtam ez már többször segített.

Bea, Maja

Kép
bea1978

Megyek a postára, majd jövök :wink:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Tencsi Spiropentet kaptam

Bea Sajnálom a vitát. Én sem szeretem különben a rasszista embereket! Mindenki más, legalábbis kívülről. De lehet, hogy aki szidja a fekete bőrszínűeket, ő a rosszabb! Sőt!
És köszi a tippet, kipróbálom.

Kép

Kép
rszg

Rszg: csak beszéltek a férjeddel, nem? És amikor kérdezi hogy vagy, letagadod? Nem lesz ebből baj? :? bocsi, h beleszólok. És jobbulást, nem jó ez így, segítség kell neked!

Sav: kicsiket kell enni, fűszerszegényt, van táblázat, ahol meg lehet találni a savas és lúgos ételek leírását. És ami nekem mindig bevált a homeo bogyó, ha kell: iris versicolor 9ch.

adryn: anyós tuti bódog vót :wink:

mozgás: nekem kellett a korházban számolnom, viszont tényleg mindig ugyanabban az időben kell, ami sztem hülyeség. pl: vasárnap, hétfőn alig mozgott egész nap, 3 napja meg egész nap rugdos, elég keményen, 1 óra alatt 100-200-at. Tök normális, egyébként tényleg nem mérvadó a mozgás, akkor van gáz, ha pl 1 napig semmit sem mozog. Akkor irány a kórház. És édességtől, kajától tuti beindul mindegyik.

itt is csak az eső esik :cry:

most ennyi jutott eszembe, mek én is fekünni

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

jah: katka, többi beteg jobban van?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Tencsi: nagyon helyesek vagytok a fotókon, a gyerekszoba pedig igazán ízléses! :)

Luca egyenlőre jár oviba, nekem légcsőgyulladásom van+takonykór ill. tegnap egész nap hasmenés és szinte folyamatosan keményedtem, de nagyon. :( Neki szerencsére semmi baja (kopp-kopp!!!) és imádja az ovit, puszit is elfelejt adni, úgy rohan be, ezért most várakozó állásponton vagyok. Fosós-hányós, felsőlégúti vírustól annyira nem tartok, ha bárányhimlőt elkapta, már tökmindegy, 2-3 hét a lappangási idő. Az influenzát viszont jó lenne elkerülni, vagy még a pici születése előtt elkapni. :roll: Úgy döntöttem, járjon csak oviba, én meg figyelem a híreket ami az influt illeti, és ha majd szaporodnak a megbetegedések, átgondolom, mi legyen.

Ha már meglesz a bébi, 1-2 hétig biztosan itthon lesz Luca. Kicsit én is tartok az első hetektől, de hamar el fog repülni. A szoptatással vagyok úgy, hogy Lucánál is megkínlódtam, pedig akkor még nem sertepertélt körülöttem egy kisgyerek, most visztont tutira nem lesz annyi időm a fejéssel bíbelődni, pihenni, most Luca lelkivilágával is törődnöm kell majd, de nem izgatom magam, lesz, ami lesz! A lényeg, hogy mindannyian egészségesek legyünk/maradjunk és jókedvvel tegyük a dolgunkat. :wink:

Bea: olyan maradi dolog ez a rasszizmus...ez a 21. század, védd meg magatokat! Sajnos rengeteg a buta ember (már bocs, nem akarom minősíteni a rokont)

PulcsI. szerintem nyugodtan terheld férjedet, mondta már, mi az amit szívesen vállal a baba körül? Ez az ő kapcsolatukat is csak erősíteni fogja. És rendelj kaját!!!
Olvasd el Libby Purvestől a "Hogyan ne legyünk tökéletes anyák" c. könyvet! Hasznos és szórakoztató is egyben :D Van folytatása is, a Hogyan ne neveljünk tökéletes gyereket? - ez inkább a három év felettiekre vonatkozik, és sok igazság van benne.

Csibb: mindig lemaradt, a porszívózós fotó+frizura együtt haláli Fanniról! 8)

marq
Kép
Kép
marqueza

Papillon Kedden beszéltünk utoljára, mielőtt orvoshoz mentem. Utána csak sms-eztünk. Meg azóta is. Inkább nem hívom, és így nem gond. Kerülöm a témát. Csak azt írom, jól vagyok. Nem fog megsértődni. Ismerem, tudom milyen, nagyon aggódna.
Segítségem van, a tesóm ma bejött a városba autóval, elhozta nekem az ebédet, meg most elment bevásárolni, meg gyógyszertárba, bababoltba. Mindent megvesz nekem, amit felírtam. Nagyon aranyos. Szerintem meg sem tudom neki köszönni :roll: Egyébként a szülésnél is Ő lesz bent. :D

Kép

Kép
rszg

Tencsi nagyon szép a gyerekszoba :wink: Ügyesen berendezted, nagyon tetszik :)
Én az elején nem merem berakni Nimródot a Panna és Bulcsú szobájába, félek hogy gyakran felébresztik meg nekem is közelebb lesz éjszaka, nem kell annyit mászkálnom etetésnél :)
A gyerekek ágyán az a névre szóló takarót csináltattad valahol?

Rszg, nem mondtad a dokinak hogy remegsz a gyógyszertől? Lehet hogy mást is tudna felírni. Én Diaphillynt szedek 3*1-et meg ugye a Magne B6-ot 3*2-őt. Lehet érdemes megkérdezni.

Bea tényleg ne is foglalkozz ilyen megjegyzésekkel, tudom persze nem könnyű figyelmen kívül hagyni főleg ha családtag mond ilyet :? Furcsák tudnak lenni az emberek :roll:

Magzatmozgás: Én sem számolgatom, mikor néha észreveszem hogy mintha nem mozgott volna már egy ideje akkor egy kicsit meglöködöm és egyből jelez hogy megvan :D

Ja és itt a hó esik, illetve esett 1,5 napig :)
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Na rakok fel képeket a gyerkőcökről hogyan változtak :)
Panna születése előtt 5 nappal
Kép
Panna 1 napos
Kép
Panna 3hónapos múlt (itt már husi :) )
Kép
Panna 8 hónapos
Kép
Panna 1 éves
Kép
Panna 20 hónapos
Kép
Panna 2éves+9hónapos
Kép
Panna 3,5 éves
Kép
Panna a napokban (úgy látom itt már nem sokat változott az előző képhez képest)
Kép
Majd rakok fel Bulcsúról is :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Bulcsúval szülés előtt 1 nappal :)
Kép
Bulcsú 2 napos
Kép
Bulcsú 3 hónapos
Kép
Bulcsú 7 hónapos
Kép
Bulcsú 1 éves
Kép
Bulcsú 1,5 éves
Kép
Bulcsú napokban
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

vica, nagyon szépek a gyerekeid!!és hogy Te mennyire vékony tudsz maradni terhesen! :)
tök jó!!
nagyon jó nézni, ahogy alakulnak a kis arcvonásaik! :)
Gyönyörűek!

pulcsi

Bea: A rasszizmus csúnya dolog. Főként családon belül. Maja szerintem gyönyörű és egzotikus kislány lesz. Nem is értem miért fáj ez másoknak.... Hülyék az emberek....

Vica: Nagyon szépek a gyerekeid!

RSZG: Én is Pappilonnal értek egyet. Oké, hogy hős vagy és kibírod egyedül, de azért jobb lenne, ha valaki ott aludna veled.... Tényleg nem játék egy elment nyákdugó....

Nekem a lányok nem lesznek otthon szülés után, mivel Zsófi már iskolás és ott nem lehet csak úgy kihagyni.... Még nem látom tisztán az első heteket. Hogy jutnak el és hogy jutnak haza. Bár mindkét apuka megígérte, hogy segíteni fog...., de olyan nagyon nem bízom bennük.... :roll:

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Vica: helyesek a gyerekek :D

Rszg: én is elmondtam a véleményem.. ami Papillonéval és Katkáéval egyezik. joga van tudni apunak, nem most kell hősködni. tesód rendes, de nem ő az apja.

Bea: lehet csak irígy az a fránya rokon hogy neked ilyen egzotikus gyönyörűséged lesz... hagyd sárgulni ;)

KépKép
KépKép
adryn

Adryn, sajnos nem! Ő valóban így gondolja.

Mindazonáltal sajnálom, hogy vita lett a dologból, idegennek lehet én is megmondtam volna a magamét, de mivel családtag, (nálunk nagyon összetartó volt mindig a család,)azért is nem. Csak anyukám, ugye mint egy anyatigris néha. Az a baj, hogy nekem is elég nagy szám van, de már megtanultam, hogy a béke kedvéért sokszor nem használom. Megvan a magam értékrendje, ami nem a külsőségekről, és az anyagiakról ítéli az embert, sokkal inkább befelé fordul, erkölcseim, intelligenciám, és ehhez szerintem egy egészséges önbizalmam, és szerintem ezzel a kislányom is így lesz, mert aképpen fogom tanítani az életre, mint ahogy engem is neveltek, szóval szerintem ő nem fogja hátrányos helyzetű embernek érezni magát.

Vica, nagyon szépek vagytok :D Te milyen csinos vagy mindenhol :o , csak a pocira ment a súly, biztos örül a férjed az alkatodnak :wink: friss pocak nincs?

Bea, Maja

Kép
bea1978

jah.. és voltunk szülésznőnél, Nicobaba 2200 gramm és a buksija szépen lent van :D azt mondta nagyon kicsi az esélye hogy innen még elmozdul :D

KépKép
KépKép
adryn

Igen, Rszg apu lehet tényleg mérges lesz.. ha nem szól neki, egyedül is alszol Rszg? vagy tesód marad éjszakára?

Bea, Maja

Kép
bea1978

Teljes lekiismeret-furdalásom lesz miattatok. De lehet, hogy igazatok van.
Tesóm most ment el. Egyedül alszom. De már csak 2 éjszakát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rszg 2009.01.29 17:05-kor.

Kép

Kép
rszg

Adryn, szép méret :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

Szerintem igazunk van, de bocs hogy zaklatunk :lol:
na két nap múlva megkapod a magadét :lol: :wink: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea Nem zaklattok! És higyjétek el, nekem is rossz, hogy nem mondom el neki. De hiszem, és bízom benne, hogy Máté még nem akar kibújni. Még nincs lent a pocakom, talán még 2 hetet marad.
Nálad meg az a fontos, hogy a családod mit mond. A többi le van tojva! Gyönyörű szép kislányod lesz! Ez tuti!

Adryn Igazából nálad hihetetlen, hogy ekkora baba hova fér el a pocakban. Mármint a Te pici pocakodban :)

Kép

Kép
rszg

hehe.. Rszg: párom huga is ezt mondja :D ő jön most velem mindenhová amíg Mic dolgozik.. na majd teszek fel képet megint.. azért nődögél már a pocakom.. de hatalmas sosem lesz :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Rszg: én biztos nem bírnám ki, hogy ne mondjam el a Páromnak. De te tudod... :wink:
Amúgy én úgy mentem szülni, hogy a pocakom fent volt...

Bea: sajnálom a családi vitát. Próbálj ne foglalkozni vele. Amúgy az a bizonyos családtag tehet arról, hogy Ő fehér bőrű?????????!!!!!!!! Ki tudok akadni az ilyen embereken!!!! Csak kitartást neked, egy nagyon szép babád lesz.

banokla

Én valamennyire értem Rszg-t!Azért gondoljatok bele, nagyon nehéz (döntési)helyzetben van.A párja gondolom akkor sem tehetné meg, hogy hazajön, ha megtudná, csak nagyon rosszul érezné magát a hátralévő időben, és izgulna érte nagyon.
Persze, joga van tudni meg minden, de nem olyan fekete-fehér ez sem.(mint ahogy szinte semmi az életben)
Rszg meg okos lány(ugye? :wink: )pihizik ezerrel, ennél többet most nem tehet.

Na nem akartam okoskodni...

Kép
Kép
zazzy

sziasztok!
rengeteget írtatok, csak pár dologra reagálnék amiket kutyafuttában olvastam.
Rszg, mennek a drukkok továbbra is hogy egyben maradj. szerintem nem baj h egyedül alszol. van telefon, ha baj lenne, nem? persze jobb nem egyedül, de ha így jött ki, így jött ki.

Bea, nekem sok helyem van, könnyen jár a szám pelenkázó-témában!
most 2 is van, egy kombi kiságy (110 cm a kiságyrész hossza, kb 60 v 70 cm a pelenkázóé), az lesz a picié, hétvégén rakjuk össze, teszek fotót majd.
a másik ágy a nagylányomé, (bár nem használja, velünk alszik), ahhoz külön van egy jó széles pelenkázószekrény. de mondom, 90 m2-en könnyű... :)

Papillon, ha őssejtes infókat akarsz, ne levelet írj, hanem hívd fel őket vagy menj be személyesen. Krio most olcsóbb, igaz a sejtbank az egyetlen, ahol nem kell nagy összeget előre leperkálni, lehet végig részletfizetést kérni.
és jobb minél előbb intézkedni, ha úgy döntötök, mert szerológiai vérvétel kell (5féle vírust néznek), vetetheted a köldökvérből is, de magadat is szúrathatod, viszont idő mire eredmény lesz (2 hét).
mi a férjem csontvelő-problémája miatt vetetjük le most is. ha anno levették volna, tudtak volna rajta segíteni tizenévesen. erről nem nyitottunk vele vitát, fizetjük és kész.

Vica, helyes gyerkőcök, és milyen vékony vagy!!!

a strepto-hoz akartam még, hogy annyira ne parázzatok lányok, nem mindenhol veszik le. a mávban sem szokás pl. nem minden baba betegszik meg, akinek az anyukája hordozza, és olyan baba is lehet beteg ahol anyukánál nem mutatták ki. nekem most nézni fogják, a szent imrében rutin.
el kell fogadni az adott kórház-doki álláspontját a kérdésben, ebben is, mint sok másban.

Kép
Kép
mamacsibe

na megvan még két dolgot akartam: a savlekötők általában sok mangéziumot tartalmaznak, ami most még jó, de 36. hét után már nem ajánlott, mivel ugye görcsoldók is.

és a who-s ajánlások: 10%-ot is simán eshet a babák súlya születés után, az még normális. ha annál többet fogynak, akkor szokták felajánlani a pótlást a kórházban. és hetente 100 g a minimum azt hiszem, amit ajánlott nagyon hízniuk, az is belefér, hogy nem 10 napos, hanem 2-3 hetes korukra nyerik vissza a születési súlyukat. igény szerint szoptatott babákról beszélek, és saját tapasztalatból :) és ébresztgetni valóban, a kis súlyú-koraszülött, és/vagy sárga babákat kell. az elején elég ritka hogy 3-4 óránál többet aludjanak. azt is meg kell becsülni :D

Kép
Kép
mamacsibe

Köszi a gyerekek nevében a dícséreteket :) Magamról meg annyit, hogy úgy tűnik szerencsés alkatom van :wink:

Rszg ne aggódj, abban igaza van zazzynak hogy onnan messziről sok mindent nem tud tenni, és hát tényleg te ismered hogy milyen a természete és mi a jobb megmondani vagy sem.

születési súly: Panna volt elég pici mikor született, mindössze 2740 gramm és nekem is állandóan ébresztgetni kellett mert nagyon aluszékony volt. Úgy emlékszem annyira leesett a súlya, olyan 2550 körülire, hogy a 4.este mérésnél még mindig nem hízott, mert mindig fürdetésnél volt mérés és akkor még nem etettem meg. Erre mondták a csecsemősnővérek, hogy akkor most menjek gyorsan etetni és vigyem vissza újra mérésre :) Na akkor az én lányom vagy egy órán keresztül evett és elindult a súlya felfelé és így másnap hazamehettünk.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy tényleg az elején csak fogynak de mikor elindul a súlyuk akkor nincs megállás :wink: , na és nagyon rendi volt a nővér hogy megengedte az újra mérést.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Bea tényleg nem szép ez a rasszizmus téma. Elhiszem, h rosszul esett.

rszg én sem bírnám ki sztem, h ne mondjam el a páromnak, de mindneki más. Ha te így gondolod, h jó, akkor így jó. ÉS már csak 2 nap. NEkem sem a párom lesz bent a szülésnél, hanem egy bnőm. :lol:

vica gyerkőcök nagyon aranyosak, olyan jó így nézni őket kronológiai sorrendben. :wink:

adryn várjuk a képet, én sem tudom, hogy fér el benned Nico. :wink:

Mi voltunk ma a gyerekorvosnál, kaptunk recepteket.
Most meg kismamatornáról jöttem, nagyon jó volt. :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Hallliiiiihóóóóóóóó :D!

Bea: hát igen, finishben vagyunk, de sztem nekem még van (bőven) egy hónapom :D!! lenn van egyébként tényleg a pocakom (te ezt hogy vetted észre???????), de még nem teljesen! mostmár nem nyomja kb. egy hete a gyomrom, így nincs savam :D!

Ma megjött a kiságy és el is hoztuk !!! :D. Meg a várandós csomagot is :) és kék cumi van benne!!! bnőmék rózsaszínt kaptak ... annyi mindenről beszélgettünk a védőnővel, h csak időről időre jutnak eszembe dolgok :oops: ! pl. ki tudja, hogy nála mi lesz, beöntés vagy kúp? nálunk kúp :)! ja és sajna azt mondta nekem a védőnő, h nem valószínű, h tudok gátvédelemmel szülni mivel az elsőnél cikkcakkosan repedtem :(:(:(. és elkezdem inni a málnalevél teát! nekem van összehasonlítási alapom :). én tudom mennyire nem tágultam és mennyire nehezen! szval hajrá! azt meg majd megtudakolom, h mennyit szabad inni belőle!
mennyire összevissza írtam mindenfélét ... :oops: :oops: :oops:

Szép napot!
Vica
wicca

én a receptekért jövő kedden megyek! szerdán doki (+UH), utána már minden héten CTG (vagy NST). csüti védőnő és volt valami péntekre is :) csak azt elfelejtettem!

Bea: húúú nem semmi ez a rasszista családtag! én lehet, hogy pont azért mondtam volna meg neki a magamét mert összetartó a család! ha Ő nem volt képes megtartani a véleményét akkor én miért tartanám! na jó abbahagytam :oops: !! de lehet, hogy tényleg Neked van igazad azzal, h csöndben maradsz :)!

Szép napot!
Vica
wicca

mondom, h lökött vagyok!!
Vica: nagyon édesek a gyerekek!! és tényleg nagyon vékony vagy! én meg már lassan gurulok ... na de sebaj, ezzel most nem foglalkozom!!! :)

Szép napot!
Vica
wicca

marq: remélem azért már jobban vagy?! jobbulást!

Tencsi: szépek vagytok!!! és nekem is nagyon teccik a szoba! iggggazi gyerekszoba!!!

(na mingyááá tele lesz velem az oldal :) )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wicca 2009.01.29 19:40-kor.

Szép napot!
Vica
wicca

Nálam is ma volt az új védőnő :)
És nekem is kék cumi volt a csomagban :D Emlékszem a Pannánál meg rózsaszín volt, Bulcsúnál meg talán zöld. :D

Nálunk nem írják fel előre a gyógyszereket, hanem mikor hazajövünk a kórházból még aznap kijön a doki és akkor adja oda a recepteket.

Elkezdtem ma összepakolni a kórházi cuccokat, először a babaruhákat próbáltam összekészíteni, de jó lenne tudni hogy milyen idő lesz és hogy mekkora lesz Nimród. Emlékszem Pannán még a legkisebb ruha is lógott egy-két hétig. :)
A saját cuccaimnak olyan nehezen állok neki, az tényleg annyira a végét jelenti már :roll: de azért még nem akarok szülni, viszont tényleg muszáj lesz, mert hát bármi lehet.
Tegnap a párom mikor hazajött kiásta a kocsit a hóból és kérdeztem hogy miért, csak nem megy valahova ma reggel, erre mondja hogy ennyi idős kismamánál nem lehet tudni... :D és hát igaza van :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

én szigorúan jövő héten kezdem összerakni illetve nem kezdem, hanem összerakom :D!! a védőnő is mondta, h most már azé ideje lesz! mondtam neki, hogy ahogy betöltöm a 36. hetet :D!

Szép napot!
Vica
wicca

de furi, h nincs vonalzóm!!! na mindjárt kerítek egyet!

Szép napot!
Vica
wicca

Wicca ha ez megnyugtat néha én is úgy érzem hogy gurulok :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Wicca, én észrevettem, meg szerintem azért 2 időszakosan készült pocakfotó között látszik a különbség, jól látható!! Meg sokat bújom az infokat, mi mit jelent.( Az enyém még fenn van, mindjárt rakok fel fotót.)
Ha leszáll a kiscsaj, akkor legalább múlik a légszomj, meg a gyomor nyomása, jön a pisilési inger, az már jobb:)

Bea, Maja

Kép
bea1978

Kép ez ajándék, este kaptuk:)pont akkor készültem kefír, rost-kúrára a kínzó székrekedésem miatt, erre jól belektam csokiból :P Kép Kép [img]megvettem%20a%20kádat%20%20https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1233256167.9718.jpg[/img] Kép

Bea, Maja

Kép
bea1978

Mamacsibe te a Máv-ban szülsz? Ott szült nagynéném is, ő is Máv-os; Pilis is Pesthez tartozik, ugye?

Bea, Maja

Kép
bea1978

na tessék.. mai kép a "hatalmas" Nico-lakról :lol: :lol:
jah.. és vacsi utáni kép :lol: :lol: :lol:

Kép 34 hét 4 nap

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

Jó sok téma felmerült ma is.

Pulcsi, ne érezd magadat amiatt rosszul, mert nem életed legszebb időszakának éled meg a terhességedet. Van, aki szereti a másállapotot, más kevésbé. Tőlem is mindenki kérdezgeti, milyen érzés, és én sem áradozom róla. Nekem sem jelent különösebben "elvarázsolt" állapotot. Az szokott lenni a válaszom a kérdésre, hogy a babának örülök, oszt' csók. Ráadásul te fizikai értelemben is nagyon megkínlódsz a terhességgel (hozzám képest biztos), és ha nem vagy mazochista alkat, akkor miért is rajonganál egy olyan állapotért, ami fáj-szenvedős... Majd a babának örülsz, nem a pocidnak! :D

Engem eddig szerencsére elkerült a gyomorégés, de még lehet...
Samunál a végén volt egy kicsit.

Ma a kolléganőim nagy eszmecserét folytattak arról, h mikor szülök, mert milyen nagyon nagy a pocim :) Aztán megállapították, hogy még nincs lent a hasam, szóval még van esélyem, hogy húzzam egy ideig :) Jót szórakoztam...

Rszg, továbbra is kitartást kívánok! Sajnálom, hogy rossz a kedved, ez tőled tényleg furcsa, de nagyon is érthető. És ha ilyen mellékhatása van a kapott gyógyszernek, akkor mindenképp és mielőbb szólj a dokidnak, adjon valami mást.

Bea, sajnálom a családi konfliktust. Azért az ilyen megjegyzések belülről (családból) tudnak a legrosszabbul esni, de próbáld ne felvenni. Szomorú, hogy vannak még, akik ilyen eszmékben hisznek, és még szomorúb, hogy családon belüli támadásra használják.

Marq, a könyv szerzőit majd megnézem.

Megyek, a fiúk befejezték a fürdést.
Szép estét!
É

erpé

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?