A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 szeptemberi babavárók

Betegeskedök: jaj, milyen sok beteg baba lett! Gyorsan gyorsan meggyógyulni!!!

sziszi :)
te jó isten :evil: :cry: :cry: :cry:

és hogy valaki jó hírt is hozzon:
elkészültem a Thomas jelmezzel, és ami a legfontosabb, tetszik Nándinak (bár az még kétséges, hogy holnap tud-e benne táncizni, igaz, lehet, hogy nem is akar majd...)
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

na, laptetöööö

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziszi: istenem ezt még olvasni is rossz volt , szegény gyerkőc szülei :cry: Meg ti is nagyon sokat szivtok ezen a télen, mihamarabbi jobbulást Rékucnak meg a kisfiadnak is!

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Először is jobbulást minden babának és mamának! Olyan rossz olvasni, hogy ennyi baba betegeskedik :( nagyon drukkolok, hogy mindenki hamar meggyógyuljon!

Minyu
Hát Te milyen ügyes vagy! Nagyon jó lett a jelmez, Nándi tüneményes benne. ez tuti díjnyertes jelmez lesz, már ha szokott jelmezverseny is lenni

Kép
hbetti

realdream
Miért ne lenne igazi? Lombikosként biztos megfordult a Te fejedben is, hogy mi lesz ha ikrek vagy hármasikrek sikerülnek? Én nagyon vágytam ikrekre, és remélem a következő lombik eredményeként megszületi Bori és Bálint. :lol:

Szeder
Utólag is boldog névnapot a kis hercegnődnek! :D
Sokat gondolkoztam, hogy leírjam-e a véleményemet, mert úgy gondoltam nem ilyet szeretnél olvasni. DE!
Te is biztos úgy gondolod, hogy nem csak azért osztottad meg velünk a sztorit, hogy együtt szidjuk a sógort, így muszáj rá reagálnom:
Látszik, hogy szíved-lelked beleadtad az ünnepi vacsorába, és nagyon sajnálom, hogy így sikerült. Viszont nem gondolom, hogy ez akkora tragédia, ami a "sosem bocsájtom meg" kategóriába tartozik. Az az érzésem, hogy neked egyéb bajod is van a sógorodékkal, ez csak az utolsó csepp volt.
Én nagyon családpárti vagyok, úgyhogy azt gondolom, nem szabad, hogy idáig fajuljon a kapcsolatod velük. Nem csak sms-t kell küldeni, vagy anyósnak célozgatni, hanem ülj le velük, és beszéld meg, hogy mi a gond. Hidd el, többet segít, mint hogy itt emészted magad, és ezen rágódsz egész nap.
Azt pedig, hogy nem dicsérik Adélt, ne vedd a szívedre! Úgy vettem ki soraidból, hogy nincs még gyerekük, és amúgy is van olyan ember, aki nem tud kisbabákkal bánni (én is ilyen voltam, amig nem lettem anya). Például nővérem folyamatosan gúnyneveket ad Julcsinak: Nyikorgó ajtó, Yoda mester, Duci Juci, de tudom, hogy szereti, és nem cikizésből mondja.
Amúgy meg Te úgyis tudod, hogy Adél a világon a legtüneményesebb kicsi lány, más véleménye (vagy annak hiánya), mit érdekel Téged? :lol:
Remélem, nem haragszol, hogy leírtam őszintén, hogy mit gondolok. :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hbetti 2009.01.30 15:24-kor.

Kép
hbetti

Képzeljétek, Julcsi megoldotta a dilemmámat! :D
Magától átállt a 4 óránkénti evésre, egész héten négyszer evett egy nap: 8,12,16 és 20 órakor. Nem akartam én, hogy így legyen, mert eddig azt hittem, hogy ha csak négyszer eszik egy nap, akkor "éhen fog halni" :lol:
De most jóval többet is eszik egyszerre, mint előtte, úhogy kiváncsi vagyok a vasárnapi mérlegelésre, hogy milyen hatással lesz ez gyarapodására.

Kép
hbetti

Ja, még valami eszembe jutott:
Van egy nagyon közeli barát házaspár, akiket nagyon szeretünk, de elég furák, amit persze a hosszú évek alatt elfogadtunk már. A sztori szempontjából csak az a lényeges, hogy sosem akartak gyereket, viszont van egy hadseregnyi állatuk lakásban: 10 papagáj, kb. 11 macska, 3 kutya, 1 malac.
Mióta megszületett Julcsi kétszer látták - futólag -, ha átmegyünk hozzájuk, épp csak megkérdezik, hogy van a baba, de lehet, hogy még ennyire sem jön szóba. (A gyereket az állatsereg miatt nem viszem) De ez nekem nem esik rosszul, tudom, hogy őket nem érdeklik a gyerektémák. El kell fogadni, hogy mindenkinek meg van a saját élete, és csak nekünk forog a világ a babánk körül. Ha ennek ellenére - akár rokon, akár barát - érdeklődik, sőt kötődik, szeretgeti a gyerekünket, akkor azért hálásnak kell lennünk. De elvárni...hát azt nem lehet.

Na eldugulok, nem akarok senkit magamra haragítani a túlzott liberális véleményemmel. :)

Kép
hbetti

Feltettem egy Rekuc monologot a youtubera, ha van idotok es kedvetek nezzetek meg :D Akkor keszult mikor Abigelek nalunk voltak!Gondolom az elmult honapok esemenyeit meseli... Abigel ott van mellette latszik a takaroja sarka :D

http://www.youtube.com/watch?v=bLEr9s8B_aY

szisziKép
sziszi7

Na Gyuszikámnak lement a láza 37,1-re :) ami már nem is láz.
Remélem így marad :wink:

Minyu!
Hogy te milyen ügyes és kreatív vagy. GYuszukának is van egy Thomas-os zoknija :D Nagyon aranyos Nándi a képen.Hihetetlen szemei vannak a fiúknak :D

Sziszi!
Ez borzasztó :( Még a hideg is kirázott. Nem is értem ez hogy történhet meg.
Mielőbbi gyógyulást a gyerkőcöknek.

Szeder!
Sajnálom,hogy anyósod sem "fogta" a tegnap esti történést :evil:

Betti!
A páromnak is van egy nagyon régi barátja (aki nő) és ő az egyetlen a nagy baráti társaságból aki még el sem jött megnézni Gyuszikát.Bezzeg ha segíteni kell neki nagyon tudja a számunkat :twisted:
Na nekünk ez például nem fér bele a barátsága. Mi sem keressük őt mostanság.
Az világos,hogy még nincs gyereke és nem tudja hogy kell vele bánni,de azért megerőltethette volna magát szerintem :roll:

Kép
Kép
a.m.

Hosszú off hsz, akit zavar ugorja ;)

Betti: Azért szvsz egy családi vacsora közben beállitani, és hivatlanul ott maradni fél órát, ráadásul magunkról beszélni, nem pedig leülni, és megvárni, amig ránk ér a anyánk/apánk/sógornőnk, bárki az pofátlanság. Nem is kicsi. Abban viszont egyet értünk, hogy a problémákról beszélni kell, csak ehhez kell egy olyan másik oldal, akivel beszélni lehet.

Én abban a 3 évben, amíg párom otthon lakott szép lassan elértem azt, hogy nem szerettem az anyósom és akkor még finoman fogalmazok. Az mondjuk tény, hogy ahhoz, hogy ez így alakulhasson, kellett az is, hogy a férjem abszolút konfliktus kerülő volt!
Anyós azt vallotta, hogy amig a fia otthon lakik, addig az van, amit ő akar. Páromnak este 10-re otthon kellett lennie, pedig 22 éves volt, mikor megismerkedtünk, és 25 mikor elköltöztünk! Miután 24 évesen elkezdett melózni (bár hétvégénként addig is melózott) és még pénzt is adott haza, akkoris! Ha nyáron esti programot csináltunk szájhúzás volt. Ha 10 óra 10 percre ért haza szájhúzás volt. Többször javasoltam neki, hogy üljön le anyukájával, de nem lehetett. Nekem furcsa volt, én megszoktam, otthon, hogy megbeszéljük a dolgokat a szüleimmel, anyósommal a mai napig nem tudtam komolyabban beszélgetni semmiről.
Lehet, hogy most már sok olyan dolog van, ami őt is bántja, de mivel nem tudunk egymással beszélgetni (illetve vessetek a mókusok elé, de én igy több év után már nem is kepesztek, hogy tudjunk) igy inkább kerülöm. Mindemellett számon tartom születésnapját/névnapját, rászólok néha a páromra, hogy hivja fel telefonon, de őszintén beszélgetni nem tudok vele, pedig ezen jó lenne valahogy változtatni.

Más: Én úgy gondolom, hogy az anyós-unoka, illetve baráti kör-gyerek, az nem feltétlenül "ugyanaz" Megpróbálom megfogalmazni saját példákon keresztül, remélem sikerül :)
Nagyanyósom rengeteszer hangoztaja, hogy neki menniyre fontos a család... Közben: ha én nem szervezem le, hogy mikor menjünk hozzá ebédre, akkor nem megyünk, de persze rosszul esik neki, hogy nem megyünk. Valamelyik tavalyi ebéden megjegyezte, mikor párom mondta, hogy nem szereti az erdei gyümölcsös jégkrémet, hogy és azt neki honann kéne tudni?!?! A saját unokájáról van szó, akit állítólag szeret, mert hogy neki fontos a család. Állandóan megjegyzi, hogy ritkán megyünk, de soha fel nem hivná még a páromat se telefonon.
El fogják várni, hogy rájuk hagyjam a gyereket, közben nagyon ritkán érdeklődnek iránta. Anyósom eddig 3szor hivott, hogy mi van velünk, TUDJA, hogy Zalán beteg még se érdeklődik utána. Igy hiába fogja el várni, hogy otthagyjam Zalánt, akkor sem fogom, ha már nem szopizik, mert nem ismeri meg anyósomat. Max ha majd a gyerek már megérti, hogy ez az ő nagymamája, de az évek múlva lesz.

A barátaitoknak okés, hogy nem fontos a gyerek téma, de gondolom nem is várják majd el, hogy rájuk hagyd a gyereket :D

Kép
kistiggrincs

sziszi

Ez nagyon édes volt. Gyuszika is megcsodálta :D

Kép
Kép
a.m.

Minyu!

Le a kalappal! Meg sem mutatom,Csabinak,mert akkor kitalálja,hogy neki is ilyen kell,én meg nem vagyok ilyen ügyes! De nagyon szuper lett és Nándi nagyon hasonlít Rád!

Szeder!

A mi gy.orvosunk infectológus is és mivel nagyon képben van,ezért rá hallgatok,ha oltásról van szó! Szóval Bercinek még ki tudom sírni a Prevenart,mert októberben volt 2 éves,így jogosult rá,csak ki kell várni,hogy elég legyen az oltóanyag,mert most örülnek,ha a piciket be tudják oltani. A C-típusú agyhártyagyulladás ellen van beadható védőoltás Menjugate és Mencevax néven (attól függ,hogy melyik,hogy milyen idős gyermek kapja)! Nálunk az oviban volt agyhártyagyulladásos gyerek,mikor még dolgoztam,szóval nem volt kérdés,hogy beadassam-e? A 2 nagyfiú 1 éves kora után kapta meg,akkor már 1 oltás is elég a védettséghez(lehet trükközni,nekünk az orvos mondta,hogy 1 éves kora előtt kell kiváltani az oltást,mert akkor még magas a TB-támogatás rajta,de csak 1 éves kora után adja be,mert akkor már 1 oltás is elég). Bercinek már beadattam csecsemőként,mert közben Csabi közösségbe kezdett járni,félő volt,hogy hazahozhatja,így Berci 1-1 hónap szünettel 3x kapta meg az oltást,így mire Csabi oviba ment,Ő is védett volt. Ahogy befejezzük a Prevenart,Kamilla is megkapja majd a Meningitis elleni oltás 1.darabját,nem kockáztatok,csak olyan ellen oltatom be,ami az életét veszélyeztetheti. Ezért kapja meg majd 2 évesen a bárányhimlő elleni védőoltást is! Azért nem hamarabb,mert előtte még éretlen az immunrendszer és nem biztos,hogy 100%-os védettéget ad az oltás. Berci novemberben kapta meg ezért, Csabi és Lehel pedig 4 és 2 évesen. Fura,tudom,hogy a bárányhimlő veszélyeztetheti a gyerekek életét,de a gy.orvos szerint sokkal indokoltabb ezt beadatni mint a Rota-t,mert az ugyan kellemetlen,főleg,ha kórházba kerül a gyerkőc,de a legrosszabb,ami történhet vele,hogy infúziót kap,míg a bárányhimlőbe illetve szövődményeibe igenis bele lehet halni és sajnos manapság sem ritka,hogy emiatt mennek el gyerekek. Viszont,ami csak kb.nem egészen 10 éve van,kapnak a babáink egy védőoltást az egyik típusú agyhártyagyulladás ellen kötelezően,azt hiszem ez a 2 hónapos oltás! Szóval az ellen már minden baba védve van!
Fiúk ilyenkor dvd-ket néznek-annyira sok jó mese van,megszállottan gyűjtöm őket,hogy ne Pokemonon és tsa-in nevelkedjenek-,amikor nagyon lázasak,fekszenek,ha kicsit jobban vannak,megengedem,hogy számítógépezzenek,de nagyon igénylik,hogy meséljek nekik. Lehel és Berci pedig hatalmasakat alszanak ilyenkor-most is. Bercikém van most vacakul,olyan bánatosan nézett rám a csodakék szemeivel,a szívem majd' megszakadt! Nála azért is feltűnő a bágyadtság,mert amúgy nagyon vidám,mindig fülig ér a szája!

Sziszi!

Nem hiszem el,hogy Ti is betegeskedtek! Rémes, nagyon sajnálom,szegény
kicsi Rékádatmeg a kisfiadat is! Gyógyuljatok gyorsan meg!

Márti
borossné becz márta

Szeder!
Bocsi,hogy csak most,de Adél mindig olyan édes ezekkel a hajpántokkal :D Ha lesz kislányom neki is fogok ilyet venni
Nagyon szeretettel teli család vagytok,sugárzik a képekről. :)

Kép
Kép
a.m.

Am.
MiniGyuszika nem szabad betegeskedni!
Van valami fejlemény? Le ment a láza??

Minyu!
Nagyon-nagyon ügyes vagy! Szuper jelmez! Varrónői végzettséged van??

betti!
Sajnos félre értettél. Nem ismered az előzményeket.
Én ezt tényleg nem fogom megbocsájtani neki. Nálam ez már az a kategória.
Figyelj, én már akkor, amikor kiderült, hogy Adél, Adél, akkor már eldöntöttem, hogy szép estét szeretnék a névnapján. Milyen formás lesz majd.. milyen édes, milyen helyes. Elképzeltem.. a pocakomat simogatva. Már az,hogy jött Adél már az maga a Csoda!
Szerintem le maradtál arról,hogy én elváltam.. nem sikerült az első házasságom.. sok mindenen keresztül mentem.. el sem tudtam volna képzelni, hogy én valaha még szülni fogok.. sőt.. rengeteg nőgyógyászati betegségem volt.. a dokik kevés esélyt adtak anno, hogy teherbe eshetek még természetes úton!
A sok rosszat megcáfolva JÖTT ADÉL.
Ami a mindenemmé vált. Életemben ilyen boldog nem voltam, mint most!!!
Megismertem a párom, aki szeret, becsül, aki a gyermekeimet jobban neveli, mint egy-egy édesapa!!!
Ezt nagyon komolyan mondom. Sokat láttam már én is..némelyik édesapa eldobja a gyermekét.. nem is akarnám sorolni.. mert nem kioktató hozásszólást szeretnék írni..
A többiek talán, mivel már régebb óta beszélünk.. ezért talán jobban megértenek, és át érzik ezt az egészet.. hogy Adéllal nehéz terhességem volt.. stb.. nem akarok bele menni..
Nekem a legnehezebb terhességből született Ő.
Ezt az estét rontotta el ez az ember.. és, nem kell,hogy maradéktalanul mindenki meg is értsen.. Nem is ezért írtam le tegnap éjjel a fájdalmam. :wink:
Ezt az embert nem ismered.. van, akivel le lehet ülni.. vele nem.. ezért sem tette még meg a párom sem.. mert ő egyből üvöltözik.. tényleg nekem lenne a dolgom ezt megváltoztatni???
Nekem az ilyen család tagokra nincs! szükségem. A gyerekemet -Adélt- semmibe veszik.
Ha át élnéd, megértenéd,hogy miről beszélek.
Minden embernek mások azok a határok, amiket elfogadhatónak talál.. nálam be telt a pohár....
Persze.. nem haragszom :wink:
Azért vagyunk, hogy beszélgessünk.
Én már keményebb lettem az évek során.. sok fájdalom ért.. tudod???
És már nem mai csirke..
:roll:

szeder74

Nem vagyok mai csirke .. (34 éves múltam karácsonykor.. )
Ez akartam írni.. csak épp csengettek.. és nem olvastam vissza.

Sziszi!
Már beszéltünk.. :wink:

Starlak!
Nagyon cuki Donát!
Hogy álltok a szopival?? Próbáltál már szilárd kajcsit adni neki??
Nyűglődés: Nálunk is van. Olyan nehéz nem is tudok rá tanácsot adni, mert én sem tudok semmit sem. Állandóan helyzetváltoztatás, hol a pihenőszék, hol a játszószőnyeg, hol ez, hol az.
A járókát a tesz-veszen lehet. Nézd meg ott. Többféle van :wink:

Anyooka!
Nagyon szépségesek a lányaid.
Hihetetlen mennyi hasonlóság van köztük. Szépek vagytok!

Hajpánt:
Én az Auchanban vettem. Nézzétek meg, hátha nálatok is van.

Tigrincs!
Látom nálatok is vannak galibák. Olyan nehéz. Ez olyan komoly 22 évesen még haza parancsolták a párod! ÁÁá no comment.
Remélem Te majd nem ezt fogod tenni Zalánnal!
:wink: :wink: :lol: :lol: :lol: Mert akkor tuti eszedbe fogom juttatni ezt a sztorit!

Betti!
Gratulálok Julcsinak! Milyen ügyes!
Azért nem is tudtam hozzá szólni ahhoz, hogy hogyan kell rászoktatni egy babát, mert én igény szerint szoptatok. Amikor kéri, akkor adok neki.
Délután adok tejpépet, de úgy,hogy előtte is és utána is szopik.
Tényleg nincs hari.. ne butáskodj. Mások vagyunk. Ennyi.

szeder74

Minyu: Nagyon jó ez a Thomas jelmez!

A.m: örülök, hogy Gyuszika jobban van!

Betti: Julcsi tényleg ügyesen beállt 4 órára.

Szeder: én már többeket kértem, hogy lőjenek le, ha fiam/lányom leendő választottjához igy állnék, mint az anyósom az esküvőnkig hozzám! :D Szerencsére otthon nem ezt láttam, remélem tudok majd olyan elfogadó lenni, mint Anyumék. Csak a páromat sajnálom néha, tudom, hogy nehéz neki, hogy nem kedvelem anyukáját.

Kép
kistiggrincs

Ez lemaradt: Sziszi: Rékuc nagyon édesen dumál :D

Kép
kistiggrincs

Bocsi mindenkitől, de még nem olvastam vissza, de annyi minden történt velünk 1 hét leforgása alatt. El sem hiszem. Most nemrég egy új dolog történt, ami teljesen felvillanyozott. Szóval 1 hét alatt kibújt két fogacskánk és az előbb megfordult egymás után háromszor hasról hátra. De úgy, hogy eddig nem sokat volt hason, mert nagyon nem szereti. Legutóbb is láttam, nagyon nem csípi. Gondoltam, hamarosan küzdeni akar a hasalás ellen. Így is lett. Ráadásul úgy, hogy eddig ki se támasztott (most se teljesen).

Na, visszaolvasok.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

hbetti :)
nem lesz jelmezverseny, legalábbis úgy tudom, és kicsit reménykedek is, hogy nemlesz, mert annak ellenére, hogy nagyon büszke vagyok magamra (tudom-tudom, az öndicséret mindig büdös...), ezért valljuk be, egy bolti Micimackóval nem biztos, hogy versenyezni tud.

szeder :)
nincs varrónöi végzettségem, számitástechnika tanár vagyok diplomám szerint :) Szeretek varrni, de ezt nem varrtam, hanem dobozból, szines kartonból és krepp-papirból ragasztottam.

márti :)
ha gondolod, holnapután nektek adjuk :P

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Drága Szeder!
Mit is írhatnék a névnapi eseményekre?! Borzasztóan sajnálom, hogy így alakult! Tisztán érződik, hogy ennek a dolognak hosszú-hosszú előzménye van... Próbáld minél előbb túltenni magad ezen a kellemetlenségen. Örök igazság: az ember a családját nem válogathatja meg! A párod sem! Mást nem tehetsz, mint hogy a legminimálisabbra szorítod a vele való találkákat. Pároddal beszéltél azóta erről??? Neki mi a hozzáállása?
Sajnos, nem sajnos én is eléggé konfliktuskerülő vagyok. Sokszor sokmindent inkább lenyelek, mint hogy szóvá tegyem. Nem tudom ez mikor jó és mikor rossz. De nem szabad hagyni, hogy valami belülről eméssze az embert, mert az olyan sok problémát tud okozni. Többet, mintha konfliktusba kerülne. Nem tudom érthetően írtam-e le? Nyugi!!! Adélnak és Neked is nyugalomra van szükséged!!!

A.m.!
Jobbulást Mini Gyuszikának!!! Sok-sok gyógypuszi Neki!!!
Anyós téma: nem egyszerű!!! Én a párommal 8. éve vagyok együtt, de csak azóta vagyok valaki, amióta Anna megszületett (na, azóta is csak "valaki"). Ez van! Néha bosszant, de úgysem tudok és nem is akarok ellene tenni. Úgysem tudok senkit sem megváltoztatni. Ja! És engem se akarjanak!!!

Minyu!
Ez a Thomas-jelmez egyszerűen nagyszerűűűű!!!! Én sosem voltam (és valószínűleg már nem is leszek) ilyen ügyes!!! Irígykedem!!! Nándi büszke lehet az anyukájára és az anyuka is büszke lehet a fiára!!!! :D

Tiggrincs!
Zalán is gyorsan gyógyuljon meg!!! Nem ér betegeskedni!!!

Márti!
Sajnálom, hogy betegeskednek a gyerkőceid! Gyors gyógyulást kívánok nekik!!!

Minden betegnek, nagynak és kicsinek millió gyógypuszi!!!

Kép
Kép
konan

Szeder
Örülök, hogy nincs hari. :) Én csak békíteni akartalak, az senkinek sem jó, ha ilyen konfliktus van a családban.

Család:
Többeket olvasva, hálát adok a sorsnak, hogy nagyon szerető és összetartó családunk van. Én el nem tudom képzelni, hogy egy ünnepi ebéden vagy vacsorán ne legyen ott a saját szüleimen és nővéreméken kívül, még anyosómék és sógornőmék. Sőt - pont tegnap mondtam anyósomnak - hogyha ne adj Isten velünk történne valami, azt szeretném, hogy Julcsit sógórnőm és a férje nevelje fel. Persze van mumus is a családunkban, az apósom, aki nagyon nehéz ember. Senki nem mer szólni neki semmiért, de én megmondom neki, ha valami bajom van. Nem is rajong értem! Viszont ha meg is sértődik, többet nem csapkodja az ajtót, nem ordibál a kiságy fölött, ha Julcsi aludni akar stb, stb.

Sziszi
Tündéri Réka, ahogy dumál! :lol:

Ági
Gratulálok Dávidnak, nagyon ügyes! (nálunk még mindig nem sikerült az átfordulás :( )

Kép
hbetti

Minyu,
Szerintem.... inkább remélem, hogy a kreativitást és a belefeccölt energiát értékelik a jelmezeknél. Micimacit bárki leemelheti a polcról, de ilyen ügyes anyukája nem mindenkinek van!

Kép
hbetti

Szeder!
Erre a tettre nincs szó. Nagyon gerinctelen cselekedett volt tőle. És az a legszörnyűbb az egészben, hogy szerintem ő nem is vette észre (ahogy a lányok is írják), és ezt a napot nem lehet visszatekerni, és újra élni másképp. Szerintem érthető, ha nem bocsátasz meg neki. Én is nagy-nagy ölelést küldök. Jó a családi kép.

a.m., szeder!
Írjátok le nyugodtan mi bánt titeket, hisz ezért is vagyunk itt egymásnak. Sokkal rosszabb lenne, ha magatokban forrnátok!

a.m.!
nagyon tetszett a leírás. Potyogtak a könnyeim a nevetéstől, mert annyira igaz dolgok vannak benne.
Jobbulást mininek!

Lanta!
Eszméletlen jó képeket hoztál!!!

Márti!
Mikor keveredtek már ki ebből a nyavalyából???? Sok - sok gyógyenergiát küldök az egész családnak!

Gwini!
Pont most beszéltem egy lánnyal, aki mondta, hogy egy itteni szoptatási tanácsadó sem látott ilyen esetet pedig már sokat látott. Szóval az volt nála, hogy csak éjszaka volt hajlandó szopizni a kislánya, akkor minden gond nélkül. Nappal nem. Az orvostól úgy könyörögte ki, hogy legalább minden második etetés hagy legyen szopi. Tehát vannak ilyen ritka esetek, úgy tűnik. Elképzelhető, hogy Lalu is ilyen. Így ő kénytelen volt fejni. Te sem tudsz mást tenni, túl kell élni ezt az 1 hónapot valahogy. Fogadd el, hogy ilyen lányod van. Kár ezen idegesíteni magad, mert a tejtermelésnek se tesz jót. Te megpróbáltad. De szerintem is keress fel egy szoptatási tanácsadót, hátha mond valami okosat.

Tigris!
Köszi a fogacskát, azzal is megküzdöttünk.

Sziszi!
Nektek is jobbulást! A magyar egészségügy egy nagy sz@r, de ezek szerint nálatok is hasonló. Nagyon dumál a kiscsaj!

Minyu!
Tök ügyi vagy.

Hbetti!
Köszi, majd csak ti is átfordultok. Mint mondtam, nagyon nem szeret hasalni, ezért fordult át szerintem.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sajnso a láz visszatért amint kiment a kúp hatása :cry: :( Annyira sajnálom szegénykémet. 3 órától nem aludt egészen 6:20-ig,most véger alszik,de elvileg 7-kor enne.Most nem fogom felébreszetni had aludjon. Vizes ruhácskát raktam a csuklójára,mert a kúpot csak 1 nap 3-szor lehet neki adni.
Most elment a párom nurofen szuszpenzióért. Mártitól láttam,hogy azt ad agyarkőcöknek.
Most megyek is mert nagyon szomorú vagyok. Ez az első eset és nagyon megvisel engem is,hogy így látom szenvedni az én mindig mosolygós pici fiamat :(
Jó éjt és kellemes hétvégét. Majd jövök ha már tényleg jobban lesz.
Köszi a drukkokat :)

Kép
Kép
a.m.

am :)
sajnálom a lázat. Panadol szirupot is lehet már adni, annak megint más a hatóanyaga (a P.-nak paracetamol, a Germicidnek amidozofen, a Nurofennek ibuprofen), igy tudod kombinálni, ha nagyon muszáj.

Kép
Kép
Kép
minyu

Minden betegeskedő babának jobbulást kívánunk! :cry:

Lalukám továbbra sem hajlandó szopizni. :cry: Legutóbb már lefejtem a tejcsit és megcsináltam tejpépnek. Azt megette! :wink:
Még este próbálom majd szoptatni. Most alszik.
Viszont nagyon ügyes a kis drágám! Naponta vagy 20-szor hasra fordul! Már a kezét is ki tudja venni maga alól. :lol: Ahogy leteszem a kiságyba, már fordul is hasra.

gwini

Ági!
Köszi. Édes vagy. Majd tényleg megoldódik.. Ügyes nagyon Dávid! :wink: :D

am!
Szerintem hívd ki az ügyeletet! Itt a hétvége.. sehol senki semmi rendelés.
Jobb, ha rá néznek Gyuszikára!
Én tuti ezt tenném. - Jó én paraanyuci vagyok! Puszi neki!!!

szeder74

Minyu: Szuper a jelmez :) Az jutott eszembe mikor egyszer óra voltam rajtam is egy doboz volt :)

Sziszi: Jobbulást a nagydumás kiscsajnak!

Márti: A mi dokink is pont így javasolta mikor rákérdeztünk. Prevenart megkapta a Rotát nem javasolta mert nincs tesó aki hazahozhatná és felénk nem is jellemző a meningococcus ellenit se javasolta mert nem véd az összes ellen és ami ellen védettséget ad az Magyarországon szintén nem jellemző, de a bárányhimlő ellenit mondta hogy adassuk be 2 éves kor körül mikor közösségbe megy, pedig azt nem nagyon akartam eredetileg.

Szeder: A nyűginek ma vége lett, vissza kaptam az én mosolygós nyugodt fiamat :)
Igen adok már Donceknek gyümölcsöt a második ébredése után, már szépen eszik, bár a kezét néha beviszi a szájába és utána maszatol :) A körtét nagyon szereti :) A sima üvegreszelőn lereszelt almát meg egyem meg én, ne tudd meg milyen fintort vágott rá :)
Szopi terén tej van bőven de kicsit kezdek aggódni mert mintha kevesebbet enne, legalábbis az esti és reggeli fejésnél több jön le. De legalább megy a fagyasztóba.
Ha elege van a kajálásból feszegetni kezdi magát és nyög.
Körül nézek a tesz-veszen bár sok idő megy el rá mert akkor minden mást is meg akarok nézni :)

Kistiggrincs: Ez a 22-re otthon legyél mert a fiam vagy és nálam laksz ez ultra gáz. Bocsi hogy ezt írom de az ilyen szülőnél szerintem vmi nagyon nem kerek...
Meg hogy a nagymama nem érdeklődik ez olyan fura. Az én anyósomék megtanulták kezelni a skype-ot és a webkamerát hogy videotelefonálhassanak velünk és legalább így lássák az unokát.

AM: A gyógypuszi megy Gyuszikának is.
Mi is nurofen szuszpenziót használunk szerintem jó, nekünk oltások után bevált.

Kép

Kép
starlark

Köszi a szavazatokat!!!! :lol:
Vendég

Na végre szopizott a Lalukám! Igaz még félálomban volt, de evett legalább 100-at! Ez nála már jónak számít!
Lehet, hogy mindig félálomban kellene megetetnem? :roll: A hajnali szopinál sosincs gond és akkor sokat is szokott szopizni.

gwini

Sziasztok!:)

Nem tudtam ma egész nap jönni, mert bekrepált a net. Most már egy jó ideje csak visszaolvastam, jó sok minden történt.

Először is, Szeder,
Booorrrrrzasztóan sajnálom az elrontott estét!!! :( :( :( Annyire érződött azon a napon az írásodon,hogy mennyire fel vagy villanyozva,hogy mennyire készülsz rá, mert nagyon fontos ez Neked! Olyan jó volt ezt a készülődős örömödet olvasni, és erre... :evil: :evil: Elképesztő,hogy egyesek milyen tapintatlan, gerinctelenek és még sorolhatnám. Tényleg nagyon sajnálom!
A családi képek viszont irtó szépek! :) Nagyon gyönyörű a kis Ünnepelt (és a büszke szülei is szípek) :D

Minyu,
Naggyon tuti a jelmez!!!:) Nagyon ügyi vagy! És milyen jól áll Nándinak! :)

Sziszi,
Irtó édes Péka, ahogyan mondja a magáét :D Andor is csinált már ilyen recsegést,nyekergést, majd megmutatom :)
Borzasztó az ovodás kisfiú hír! :(:(:(:(:(

Az összes betegecske babának jobbulást kívánok! :( anyucijuknak pedig kitartást! Jaj,de sok beteg van most :( remélem hamar tavasz lesz, meleg,jó idő...áhh,nem is sorolom,mert csak fájdítom itt a zimankóban a szívemet.

Starlark,
Én még körtét nem próbáltam :) A délutáni szopinál szeretnék neki több gyümit vagy pépet adni,de mostanában nem jön be. Ma egy picit több tejpépet evett, de nem közelíti meg a pécsi "zabálását" :D Próbáltam neki adni multkor őszibarack-banánt, de olyat fintorgott. Csjúúú,nagyon nem kellett neki :)
Hát, nemtom...majdcsak belejön :)

Képzeljétek ma olyan nagy kacagást vágott le Andor! :D:D Betettem az ágyába és a pelussal kukucs játékot kátszottunk,ami tetszett neki,de inkább csak mosolygott. Majd gondoltam elbújok az ágy mellé és onnan bukkanok elő...hááát azt a hahotázást!!!!:D:D:D én még ilyet nem hallottam. Kacagott már hangosan máskor is de nem ilyen mértékben. gyorsan vittem is a kamerát, de olyan balfék voltam,hogy valahogy nem nyomtam meg a gombot eléggé és nem vette fel :x :oops: Utána még próbáltam,de akkor már nem volt olyan erőteljes a röhögés.

Sajnálom az anyós sztorikat is!

ha nem jönnék már akkor jó éjt mindenkinek!

KépKép
KépKép
gabolino

Karis videó átszerkesztve+(Gabolino és Ormolya)

http://oriasmail.citromail.hu/dl/?tid=8 ... cab61c6f80

Bocsi, de írni nincs erőm, alig látok az influenzától.
De olvasni holnap, biztos visszafogok.

Jó éjt.

Kép
Kép
noni78

Noni,
Nagyon köszi a szép videót!!!:) Nagyon tetszik!
(kár,hogy karácsony estéjén, amikor szép ünnepi díszben voltunk, elfelejtettünk 3as képet csinálni :) :oops: )
nah, most már tényleg léptem, jóccakát! :)

KépKép
KépKép
gabolino

Gwini!

Látod? Nálunk is este-éjjel-hajnalban szopik jól a kisasszony. Mondjuk el nem utasítja nappal sem,de csak keveset eszik és vígan elvan azzal a mennyiséggel(pontos ml-t nem tudok mondani,mert sosem mérem,de érzem,hogy keveset eszik,kb 3 percig szopi nappal)

Starlark!

Hát,a mi környékünkön volt meningitises gyerkőc,nem is egy! Egyébként erről nagyon sok dokit megkérdeztem,köztük a nőgyógyászomat is,aki 3 gyerekes apuka. Fogta,felhívta a feleségét és megkérdezte,náluk mit mondott a gyerekorvos. azt mondta,hogy ennek az egynek van komolyan értelme beadatni! De a nagyon nem védőoltás-párti védőnőm is ezt javasolta! De úgy látszik,nem minden orvos van ezen a véleményen!

Jól elfáradtam ma,Bercim nyűgös,nagyon jól jött,hogy a majdnem 20 éves unokatesóm átjött ma délután és hol Bercit,hol Kamillát babusgatta,szegény férjrm ma is csak 18.30-ra ért haza. Az a jó,hogy szegény kicsi fiaim jól alszanak ilyen betegen is,sőt még többet.De Bercinek már a könnye is folyik a náthától,Lehelneek meg úgy 38.6 a áza,hogy 3x kapott Cataflamot! Szóval nagyon várom már,hogy javuljanak!

A.m!

Megértelek! Olyan rossz és kétségbeejtő a tehetetlenség! Van nálatok gyerekorvosi ügyelet? Vagy ki tudo hívni hétvégén a gyerekorvosotokat?
Sajnos bárki,aki emberek között mozog,hazavihet bármilyen vírust vagy bacit Nektek! Amikor Csabim volt 5 hónapos,nagyon lebetegedtem,hányás-hasmenés-magas láz,egy korty víz nem maradt bennem napokig. nagyon féltettem Csabit és nem tudtam,hol szedhettem össze a vírust,mikor akkor 1-2 hete csak a kertbe vittem le Csabit,az utcára ki sem léptem! A gy.orvos azt mondta erre,hogy Apa hazahozta a kabátján! Pedig ahogy hazaér,átöltözik,kzet mos stb. De elég volt,hogy a kabátján bekerült a vírus a házba. Mindent sajnos nem tudunk kivédeni!
Szorítok,hogy Gyuszika hamar meggyógyuljon!

Márti

Márti
borossné becz márta

Minyu!

Jaj,ez nagyon kedves Töled,de tartok tőle,hogy Nándi nem örülne az ötletnek! Mégiscsak az Ő anyukája csinálta,biztos ragaszkodik hozzá!
Te mondd a képen a cipője is Thomasos?

Márti
borossné becz márta

Jaj,Minyu!

Már kérdeztem pár napja,nem akarok ám erőszakoskodni,csak nem tudom,láttad-e? Az átszerkesztett kész videókat fel tudod rakni az oldalunkra? Csak mert most is szépen letöltöttem,amit Noni feltett,de megnyitni már nem tudom,hibaüzenettel leáll! És úgy szeretem nézegetni a manócskákat!

Márti
borossné becz márta

Lányok!

Ma én akadtam ki,nem kicsit! Képzeljétek,olyan alávaló gonosz,udvariatlan tuskó vagyok,hogy nem engedek vendégeket a 2 full lázas gyerekemhez (hozzáteszem,Kamilla is újra köhögni kezdett)! Anyós jól rámvágta a telefont,mikor azt mertem mondani,hogy ugyan ne hozza már ide a vendégeit délután! Képzeljétek,megkérdezte,miért,aztán meg jól megsértődött,hogy én nem akarom fogadni az Ő vendégeiket! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Üvölteni tudnék,komolyan! Amikor az ember azt sem tudja,hogy főz ebédet a joggal nyűgös kicsik mellett,talán nem kéne vendégvárósdit játszani! De szóljatok,ha én látom rosszul! Mindenesetre írtam a srácnak,aki jött volna a barátnőjével (bár minket nem kérdezett senki,úgy volt,hogy anyósékhoz mennek) iwiw-en egy üzenetet,hogy szívesen látjuk őket bármikor,csak gyógyuljon meg mindenki!
Hozzáteszem,arra megy ki az egész,hogy anyósék a házunkat mutogassák,mert még nem látta az összes rokonuk-barátjuk-ismerősük! Sógoromhoz is elviszik őket pont emiatt,persze ki nem mondják!
Most tényleg olyan bunkó vagyok???

Márti
borossné becz márta

Jó reggelt!

Lalukám hajnalban jól szopizott, de most nem akar. Nem hiszem el, hogy hajnali negyed 5-óta nem éhes. :shock: Már nem tudom mit csináljak vele. :roll: Meddig várjak még, hogy megéhezzen? Most is le kell fejnem a tejet, mert sok van. :cry:

gwini

Márti :)
Láttam, de olyan lusta voltam :oops: :oops: :oops: :oops: Bocsi, most csinálom.

Noni :)
feltennéd még egyszer (vagy küldenéd) a megszülettünk videot, mert már több, mint 10-en letöltötték, és igy nem engedi...

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Márti!
Nagyon sajnálom, hogy ennyire "idióta" most az anyósod. Erre nem is lehet már mit mondani.. az a helyzet, ha valaki nem érti meg, hogy beteg gyerekekhez nem lehet menni, mert még valamit a betegségük mellé össze szednek és akkor még nagyobb baj lehet. Azt meg nem kommentálnám,hogy nem is gyerekek lennének a fő "látványosság", hanem a ház.
Valahol ismerős.. :?
Nyugodj meg. Nem te látod a dolgokat rosszul!!!
Kívánom, hogy mielőbb jobban legyenek a gyerekek.
Kamilla? Hogy van? Nem lett lázas?
A fiúk? Hogy aludtak?

Gwini!
Adj neki pépet. Lehet,hogy Laura tényleg "unja" már a szopizást. Fejd le a tejed, és azzal keverd ki a pépet :wink:

AM!!!!
Tessék írni, hogy van Gyuszika!!!!!???

Noni!
Hogy vagy?????????

Nemsokára megyünk vásárolni.. kivételesen Adélt az influenza miatt nem visszük magunkkal.. Anyósom jön Adélra vigyázni. Hát úgy félek. Mit tudom én.. csak nem szeretem másra hagyni. A páromban bízom, és anyukámban a legjobban.. de szerintem ez érthető! Ugye??
Anyukám holnap lesz 50. éves :P Holnap megyünk hozzájuk ebédre! Már úgy várom! Olyan ritkán láthatjuk egymást.. nem a szomszédban lakik..
Valami szép ajándékot szeretnék neki adni.
Olyan furcsa lányok!
Most vissza gondolok az van bennem, hogy általános iskolás vagyok és anyukám be tölti a 26. évet! Valahogy megállt az idő.. és még sem.. Jó is, rossz is, hogy telnek a percek, órák, napok, hetek, hónapok, évek...

Jó pihenést, szép hétvégét.
Nálunk Gyönyörű hóesés van!
:wink:

szeder74

noni :)
5 hós vidi lesz, vagy csak páros hós lesz mostmár?

Kép
Kép
Kép
minyu

szeder :)
itt süt a Nap :)

márti :)
sajnálom! Ez tényleg furcsa, hogy a nagymama azon sértödik meg, hogy nem vihet vendégeket... Inkább aggódna, hogy beteg az unoka
:evil:

Kép
Kép
Kép
minyu

Szeder!

Igen, lehet, hogy ezt fogm tenni. Csak nem tudom, hogy engedjek-e neki, vagy hagyjam éhezni, amíg el nem fogadja a tejcsit. Bár már 3. napja szenvedünk. :roll: Lehet, hogy el akarja magát választani? Van, hogy elkezd szopizni, de ahogy megindul a tej, abbahagyja.

gwini

Noni!
A Karis videót nem tudom letölteni.

gwini

gwini :)
a karisat már feltettem a honlapunkra, onnan le lehet tölteni
http://2008szeptember.uw.hu

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok, jó reggelt!

Márti,
Jaaj, de gáz. Nem elég, hogy betegek a gyerekek, de még anyósod is rá tesz egy lapáttal. :?

Szeder,
Húú, de fiatal anyukád van! Tisztára mint a Gilmore-lányok. :)
"Az idő (...) túl lassú azoknak, akik várnak, túl gyors azoknak, akik félnek, túl hosszú azoknak, akik gyászolnak, túl rövid azoknak, akik örvendenek. Ám azoknak, akik szeretnek,az idő nem számít."
:)

Noni,
Nekem sem sikerült letöltenem az egyik videót végig, de azt hittem, csak én vagyok a béna

Betegeskedők,
Hogy vannak a babák ma? Minikének lement a láza?

Humanka,
Rég jártál erre. Hogy vagytok, hogy bírjátok a meleget?

Kép
hbetti

Szeder!
Most a tejpép sem kell neki, se a gyümi. Valszeg nem éhes. Most úgy döntöttem, hogy nem adok neki semmit. Csak szopit fog kapni, aztán lesz, ami lesz. :roll: Csakhát fogyni nem nagyon kéne abból az 5760 gr-jából. :oops:

gwini

Márti!

NAGYON köszönöm a hsz-t. :) Most nincs láza csak egy pici hőemelkedés.Szóval javulni látszik a kis Drágám :) 37,5. Addig nem hívom ki a dokinénit amíg nem látom olyan vészesnek a helyzetet. Mármint ma nagyon jó kedvűen ébredt (nem úgy,mint tegnap) és nagyon sokat játszott/unk,nevettünk. Szóval szeinrem csak egy rövid kis betegségröl van/volt szó. Legalábbis nagyon remélem.
Nagyon durva amit az anyósod művelt. Nemhogy a beteg unokáiért aggódna.
Tegnap minden ok volt anyósommal. Még sütit is hozott meg egy tigrises pulcsit Minikének :) (mindig hoz valamit,nem is ebből van a gond :wink:) És ő is nagyon aggódik Gyuszika miatt.Pont akkor lázasodott be amikor itt volt. :(

Mindenkinek köszi a drukkokat.
Majd még jelentkezem :)

Kép
Kép
a.m.

Gwini,
Most volt a Babavilágban pár szó a szopási sztrájkról, nem láttad? Sok oka lehet pl. fogzás, rendszertelen etetés, egy rossz mozdulat stb, de csak annyit javasoltak ott is, hogy akkor kell szoptatni a babát, amikor nagyon álmos. :?

Kép
hbetti

Minyu:

Küldtem e-mailt.
Talán így már jók lesznek a videók.

Kép
Kép
noni78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?