A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Andi! Örülök, hogy már jól vagytok és nem lett semmi probléma! Nem értem az orvosokat, hogy az egyik akkor is vág ha nem kell, a másik meg akkor sem, ha kellene. Hogy miért nem tudnak időben jó döntést hozni.....

Vickybabe! Én is fejek naponta min. 2-szer és cumisüveget is használok, de csak hetente sterilizálok, ahogy betölti a 6 hetet onnantól meg csak 2 hetente. Leventénél is így csináltam és még szájpenésze sem volt, peig nála mégtöbbet fejtem.
Én nem vagyok híve a teljes sterilizálásnak, hiszen itthon csak olyan bacik lehetnek, ami ellen az én tejemben védelmet kap. Ráadásul neki most alakul ki az immunrendszere, de ez csak akkor tud kialakulni, ha néha találkozik is bacikkal.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Én, ha eljutok a fejésig, akkor naponta sterilizlálom a mellszívót, használat után szimplán elmosom.
A cumisüveget ki szoktam, de az nem macera, beledobom a steilizálós lötyis vízbe : )

Kép
Kép
Kép
mágnes

Erzsébet,Kriszti,Petne: milyen tippetek van az ilyen 'remek hozamú' fejésre? Folyadék, amennyit bírok, mellette Laktoherb és urtica urens? És hogy bírjátok kondival? Nekem kézi Tommee Tippee van, de mikor fejek egy fél órát, leszakad a karom...Vagy valamit én bénázok? Időben nektek mennyi ez a mennyiség?
Mert Marcipán jól lakik bőven, tudok is fejni, de az kicsit soknak tűnik, hogy egy fél óra szopi után még egy órát fejek, mert akkor szinte itt a következő kajcsi...

Én vízforralóval forralok vizet, azzal jól átmosom a mellszívót, és igyekszem sterilizálni is naponta.

KépKép

KépKép
kata8110

Helló!

Rita: nagyon formás Attila. Jól vagytok?

sterilizálás: én naponta sterilizálok mellszívót és cumisüveget is.
Ma nagy az öröm. Már kétszer jóllakattam anyatejjel Ádit. Igaz, egyszer cumisüvegből, mert lefejtem előtte. Kíváncsi voltam , mennyi van egyáltalán. A többit pótlom tápszerrel. Ez van, sajna.

Ti adtok neki teát, és ha igen, milyet? Doki néni azt mondta , adjak, a védőnő azt, hogy csak forralt és lehűtött vizet. Olyan jó, mikor mindenki mást mond. Én meg a "hatalmas" tapasztalatommal döntsem el.

Küldök egy mai képet. Elolvadok a gyerekemtől. :D :D

Kép

krisz78

Szia Janka! De jó, hogy bekukkantottál ide. Igen, lement a lilaság, atán jött a sárgaság. A tejjel még szenvedünk. Viszont jól alszunk. Csendes a kis muki, nem úgy mint a kórházban. Itthon nem éhezik.
Anya itt van, segít. Így könnyebb. Holnaptól viszont egyedül vagyunk.
Nektek hogy ment a fürdetés? Én abban még mindig béna vagyok. Akkor visít a gyerek, mintha nyúznák.

krisz78

Még egy kérdés: ha egyszer már besárgult a gyerek, és kezelték, akkor többször nem fog már, igaz?

Na, megyek, sok voltam.

krisz78

krisz:
én teát semmi képpen sem javasolnék. Egyrészt a fogcsírák már ott vannak az ínye alatt, és elszanezi a tea, másrészt nagyon könnyen rászokik, aztán alig lehet leszoktatni róla. Tapasztalatból beszélek, lányomnak 6 hónaposan adtam teát, hát mit mondjak,másfél éves koráig éjjel 10-15 (!) alkalommal is keltem hozzá,mert rászokott a lőtyölésre, a tea meg itatta magát... A sok összepisilésről meg ne is beszéljek..
Egyébknét pedig, ha anyatejet eszik a gyerek, nincs is szüksége más folyadékra, az bőven fedezi a szükségletét.

A sárgaság jó kérdés.... Bence is sárga volt, szerintem amíg nem múlik el teljesen, addig esetleg visszafordulhat a folyamat ,de utána már nem... Ezért kell a sárga gyerekeket minden képpen ébreszteni és etetni.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Krisz: nagyon édes Ádám :)

Andi: nem semmi a történeted :shock: örülök, hogy végül minden rendben, és nem csodálom, hogy sokkot kaptál.

Enikő: gratula a hízáshoz :)

hű, Lányok, én még 4,5 hétig nem tudom, mennyit híztunk :) pedig már kíváncsi vagyok ám :oops: :lol:
Sacókám ma nem valami nagy cicihuszár :( azért remélem, nem hal éhen :roll: tejci van elég, de nem eszi ki a cickót... vagy a tegnapi giga folyadék-ivászatommal sikerült annyi tejet "főzni", hogy túl sok lett?

Ma felhívtam a védőnénit, kaja témában azt mondta, hogy 4 hetes kor (holnap lesz Sacinak) környékétől meg kell próbálni mindent enni, hogy a baba pocója is hozzászokjon... mindenesetre az olajos magokat egyelőre kerülöm, mert azt rosszul tűri Sackóm...

Amazonas kendőkről hallott valaki valamit pro v. kontra? Olyan szépek a színeik :roll:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Krisz!
Imádnivaló a kis töpörtyű!!! Olyan édesek, amikor így összegömbölyodnek (meg amúgy is)... :D
Tea/víz: én nem adok neki semmit, azt viszont nem tudom, a tápszeres verziónál kell-e adni vagy sem... :shock: Többiek?

Köszi a sok kölesgolyós választ... ;)

Kaja-pia: ma bűnöztem: nem érdekelt, belelöttyintettem a kávémba 2-3 kanálnyi tejecskét. Sluszz-passz, ennyi nekem is jár. Ettől csak nem lesz allergiás a csimotánk. Amúgy nem kívánom a tejet, de a én évekig fél liter tejeskávéval kezdtem a napot, abban nem is volt egy csepp vizecske sem, most meg! Így, tejecskével, máris ihatóbb volt, s a kedvem is jobb lett... :wink: :) :D :lol: :lol: :lol:

Fürdetés: nálunk is üvölt Borcsa, szerintem a szomszédaink (akik késői húszas éveikben járhatnak) százszor átgondolják, akarnak-e csemetét... :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Andi!

Hát én egy szót sem szólok, az enyim császár kismiska a tiedhez képest! A 210-es vérnyomás naggyon durva!!! És ha nem szól a párod?!?!?! Akkor vakargatják utána a fejüket? Annyira dühítő, amikor valamit rutinból csinálnak...
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

tápszeres verziónál, ha van mellette anyatej, akkor nem kell a folyadék. Ha kizárólagosan tápszeres, akkor esetleg forralt víz...

Hát nem tudom, de én a tejet, tejterméket eszem.. Azt mondta a gyerekdokink, hogy nem kell visszafogni magamat, egyedül a tiltólistán a hüvelyesek vannak.

Fürdetés:
nálunk 2 napja néma fürdésnél :) Akkor kezd el balhézni, amikor ki akarom szedni, egyébknét alszik a kádban. :lol:

krisz:
ez a kép nagyon jó! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja, Krisz, a teát én sem javaslom. Ha nagyon száraz a levegő, akkor forralt vizet. Teát esetleg a filteres gyerekteákat édesítés nélkül, akkor azért annyira nem fincsi, hogy állandóan lefetyeljen, viszont esetleg az emésztését segítheti, ha olyan.
Védőnéni nekem az édesköményt nem javasolta, azt mondta, érzékeny gyerekeknél okozhat hasfájást, esetleg keverék formájában.

Csöre
csöre74

Batkata: próbáltatok vízhőfokkal variálni? Eleinte Saci azért nyafogott, mert hideg volt neki... most pár fokkal melegebben nagyon jól elvan.
Nekünk is a kiszállás a gáz addig, amíg nincs fél méterre a hősugárzótól :D

Csöre
csöre74

Nekem kb kéthétig mellék hallásom volt és a tarkóm annyira fájt,hogy majd megörültem,de már túl vagyunk rajta szerencsére.Csak az bánt,hogy nincsen tejem!!!
Én szoktam adni mecsek teát izesités nélkül.Nagyon jó a pocijának,miután ivott hallom ahogy dolgozik a pocija és pukizik.

Kép
andi0716

Petne: kitartás a gyógytornához Nekem több ismerősöm van, akinek ilyen-olyan okból gyógytornára kellett hordani már pici kortól a babájukat, volt aki kitartott és végigszenvedte, volt aki nem, és így utólag látszik, hogy mennyire megéri a szenvedés. Remélem Neked nem kell Julcsit sokáig hordanod, hamar rendbejön a kis nyaka. A napi 2-3 dl fejés szerintem kiváló, nekem jó, ha egy dl összejön, az is csak akkor, ha kitartóan fejek :evil:

Adókártyát tényleg automatikusan küldik, én is (pozitívan) csalódtam a bürokráciában :D

Kisbogács: látom, a túl sok tejcsinek is vannak hátrányai Na nálunk ilyen problémák nincsenek Tényleg, Csöre szerint Te vagy a „szakember” gyerekdal témában. Tudsz javasolni valami Internet címet vagy CD-t, ahol jó, könnyen tanulható gyerekdalok vannak?

Rita: Attila egyszerűen gyönyörű :D

Enikő: jobbulást, kitartást!!!

Vickybabe: oltások tekintetében nekem azt mondta a doktornéni, hogy javasolja mind a rotát, mind a pneumot, de nem kell azonnal a 2 hónapos oltással, mert akkor a kötelező oltásokat is kapja 4-4 hét eltéréssel, hanem ráérünk 5-6 hónapos korban ezeket beadatni. Meningococcust nem mondta, az nem kötelező oltás? Sterilizálás: én naponta 3-4-szer fejek és ezután mindik kisterilizálom a mikroban. Ez szerintem nagyon praktikus, tök hamar kész vagyok vele. Ha még nem ruháztál be egybe, szerintem vegyél, nem túl drága, de egy csomó időt megtakarítasz vele.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Csöre!

Igen, próbáltuk, a meleg vizet erőst szeresse, de előtte-utána zeng a ház...
Az a baj, hogy nem szeretem tele pocival fürdetni, azt senki nem szereti, félig tele pocakkal nem eszik rendesen, úgyíhogy marad az etetési idő előtti fürdetés...

Andi! Spinális érzéstelenítés volt?

Na, végre megeszem az ebédemet, délután evés helyett aludtunk a csajjal... :shock:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Én sem adok teát a gyereknek. Csak forralt hűtött vizet, naponta kb 3 kortyot mert nem kell neki. De kap tápszert is meg anyatejet is és úgy gondolom, hogy ez elég folyadék. De megkínálom vízzel.

Sajnos én ugyanazt végigcsináltam az első gyerekkel amit mágnes ír. Adtam neki filteres mecsek teát, nem itta meg, nyár volt 35 fok aggódtam hogy ki fog száradni. Tettem bele egy kis patikai cukrot, na kész onnantól kezdve végem volt. Éjjelente 15-ször felkelt és követelte a teát. Nyakig pisis volt folyton.........
Nagy csapda a tea (főleg egy kis édesítéssel :oops: :oops: :oops: ) úgyhogy most nálunk Spárta van és forralt víz:-).

KépKép
peni

Sziasztok: megjottem suzlestortenettel, vissza olvasni meg mindig nem sikerul, de latom ti is szenvedtek nehanyan a szopival.
Alergia: hat nekem azt mondtak, hogy mindent egyek amit akarok, a gyerektol ne feljek, tehat eszem iszom mindent. Anyu meg is lepodott rajta, mert mondta, hogy nalunk tiltanak egy csomo mindent. Iszom minden reggel friss narancslevet, tejet, eszem epret, cseresznyet es eddig semmi problema. Az orvosom allitja, hogy muszaj a babat szoktatni az en etkezesi szokasaimhoz. Hat nem tudom en kovetem az itteni szokasokat, csak bejon es nem lesz semmi problema.
Szulestortenet, gyosan mert elkezdett sirni Attila:
Szoval csutrotok este 12-kor elment a magzat vizem, vagyis elkezdett szivarogni,l a gond csak az volt, hogy a szine sargas volt. Ami anyit jelent (a vedono belenk verte az orakon), hogy gyors zuhany es rohanas a korhaz, mivel a baba belekakilt a magzatvizbe, ami annyit jelent, hogy infekcio veszelynek van kiteve. Szoval meg is volt a gyors zuhany, panik nelkul, el is kezdotek a fajasok az autoba, harom percessek de nem tul erosek. A korhazba rogton feltettek monitorra, ott is mutatta a harom perces fajasokat, jott a vedono, meg vizsgalt, es megerositette, hogy a magzatviz kakis, es a szulest 24 ora alatt be kell fejezni. Ami annyit jelent, hogy a szervezet nem intezheti egyedul a szulest, hanem fel kell gyorsitani az egeszet, hiaba voltak harom perces fajasaim, meg ket centis tagulasom, a vedono szerint nem sikerult volna 10 centit tagulnom belathato idon belul. Felvittek rogton a szuloszobara es bekotottek oxitocint, hogy gyorsuljon be a szules. Mostanaig emlekszem az erzesre amikor ra egy percre lelassult a baba szive, es egy nehany masodpercre meg is allt, azt hittem rogton rosszul leszek. A vedono rogton leallitotta az oxitocint, es hala az egnek >Attilaval megint minden rendbe lett. Akkor jott a rossz hir, hogy mivel Attila nem toleralja az oxitocint, vagyis nem akar szulni muszaj csaszarral kivenni, a leheto leggyosabban. Bogtem egyet, mert nem igy terveztem, de vegul is a baba a legfontosabb nem kockazhattunk. Kb 5 perc alatt ott is volt az orvosom meg a felesege (mutos o is, amugy Antonio szomszedja volt fiatalon) es atvittek megoperalni. 3:45 perckor meg is suzletett Attilam 3,5 kg-an, megmutattak es elvittek a papinak (52 centis), ugy orditott neki, hogy nem is igaz, vagy fel oraig, aztan mikor vissza kerult a mamahoz megnyugodott. Engem bevartak, meg vagy 1 orat szarakodtak a vagas nagyon szep amugy nincsenek csak bevurol varratok, ugy hogy alig lehet latni a varrast.
puszi

Kép
brestovsky

peni:
ez jó, én is éppen ezért adtam Annának ateát. kánikula volt, féltem, hogy kiszárad, akkor már alig volt tejem, ésa víz nem kellett neki. Anyuka megfogta a HIPP-es teát, és adott lányának, aki szlopálta rendesen.. :) De nehéz volt leszoktatni róla... A teán kívl semmi sem kellett neki. Most meg érdekes módon a tea az, amit nem fogad el. A víz a favorit, nagy örömömre :)

Rita:
húú a hideg is kirázott! Bencének "csak" 90-80 közé esett a szívhang, de ,hogy meg is állt... Ez nagyon durván hangzik!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Én is vagyok, néha próbálok olvasgatni is, de írni egyszerűen nincs idő. Sőt... még visszaolvasni sem teljesen. Ti olyan ügyesek vagytok, hogy így be tudjátok osztani az időtöket.
Mondjuk még ma egy szavam sem lehet, mert a kislányom délelőtt hagyott szépen kivasalni, mosni, teregetni. De ennyiben ki is merül mostanában a házimunka.

Katuskának nagy-nagy gratula a hatalmas babához!!!!

Egyébként mi jól vagyunk. Az éjszakák egész tűrhetőek. Bianka kb. 3-szor kel fel, de csak cicizni, ha megkapja, meg is nyugszik. Ennek ellenére elég fáradt vagyok. Ha fekve szoptatom, be is alszom szoptatás közben.

Tejci mennyiségével nem teljesen vagyok megelégedve. Épp annyi, amennyire Biankának szüksége van (legalábbis gondolom, mert nem nyűgös, súlyt még nem mértünk, gondolokozom is egy digitális mérleg kölcsönzésén). Iszom sokat, iszom a Laktorherbet is, de egy-egy szopi után alig tudok fejni egy pár cseppet.
Meg akarom próbálni én is a szaporító fejést.
Bartika: ezt minden szopi után kell??? És akkor is működik, ha én egyszerre egy ciciből etetek???
Azért ez a szopi utáni fejés sem olyan egyszerű. Ha nem alszik be szoptatás után, kénytelen vagyok kihagyni 1-1 fejést.

Mégegy kérdés: nem igazán akar Bianka böfizni. Ez természetes??? Szerencsére nincs baja, nem fáj a pocija (kop-kop-kop, el ne kiabáljam), de azért egy picit zavar.

Végül egy pár kép Biankáról:

Kép

Kép

Kép

Kép
jandrea

Hali Csajok!
Én is jelen.

Rita! Jajj... Neked sem volt egyszerű. De a lényeg, hogy egészséges Attila.

Enikő! Sajnálom, hogy vissza kell menned. :(

Látom, a szopi a téma.
Én eszem már ezerrel, de nem hízok, csak fogyok. :?
Szopi után azt érzem, mintha lefutottam volna 30km-t.
Viszont nem panaszkodok, mert Olivér a napokban tündérré változott, csak 1x ébred. 80-110 között szopik, kb 150-et lefagyasztok. Laca ma vett egy mellszívót.

Éssss voltunk levegőzni a teraszon 5 percet. :)

Bocs, telós kép:

Kép

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Jandrea! Csodaszép Bianka!!!!!!

Kép
hanna30

Hanna: te sem panaszkodhatsz a fiadra!!! Gyönyörű!!!

Azt kell mondjam, mindannyian tökéletes babákat szültünk!!!!!!!

Képzeljétek! Én szülés után lettemsírós, de nagyon!!!! A kórházban annyit sírtam, mint még életemben soha. Már itthon is rámtört kétszer!!!! És ilyenkor nem tudom abbahagyni!!!

Kép
jandrea

Jandrea! Köszi! Majd megyünk hozzátok is udvarolni! :wink:
Én is sírtam a kórházban, sőt itthon is.
Még most is képes vagyok bőgni.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy itt van a Kisfiam, akiért 4 évig küzdöttünk!
Szóval..... nyugi... a hormonok dolgoznak ezerrel.

Kép
hanna30

Hahó csajok!
Én ma csak olvasni vagyok képes, tegnap éjjel mindkét gyerek pörgött, Pötyi 2-5-ig, Apával felváltva rohantunk be, Ádi meg fél 4-től 5-ig, majd fél 7-től 8-ig műsorozott. Valami lehetett a levegőben. Hullák vagyunk mindketten. :? Ádi szerintem túlalussza magát, gyakorlatilag nincs ébren csak max egy órát a napból, így hajnalra szerintem kipiheni magát. Gyanús, hgy mégsem hasfájás, mert amikor villanyt kapcsoltam frankón elnézelődött... :x
Ma nem hagytam aludni 6-8-ig, hátha alszunk hajnalban...

Jandrea! Bőgés dettó... minden vackon picsorgok. :roll:
A fejést csak az esti szopi után javasolják, napi egyszer. Azért akkor, mert akkor van a legkevesebb. Mindegy hány ciciből etetsz, nem az a lényeg, hogy jöjjön tejcsi, hanem hogy stimullja a cicit.
Én nem fejek, mert ugyanaz a szitu, mint nálatok. Nekem simán elég a tej Ádinak, ha csak simán fejek,akkor csak pár ml jön le. Nem fárasztom magam vele. Csak érdekesség féle képpen: ha a baba szívja a cicit, akkor az a tej akkor termelődik, vagyis friss tejet kajcsiznak. Ha fejsz, akkor max. a csatornákat tudod kifejni és ez csak akkor hasznos, ha mondjuk begyullad a mell, stb. Vagyis semilyen gép nem tud olyan erősen szívni, hogy friss tej termelődjön. De vannak kivételek, mint pl. egy ismerősöm, aki napi egy litert :!: még le tudott adni. Nála nem állt be a kereslet-kínálat. Vannak ilyen emberek is. Ez a ritkább. Szóval csak akkor fejj, ha új érzed kevés Biankának. Mert ez a 30 perc váltott fejés valami miatt beindítja a termelést. Nem azonnal, hanem másnap, vagy éjjel. Nekem akkor volt hasznos, amikor lebetegedtem és apadt a tejcsim.
Nagyon jók a fotók!!! :)

Hanna! Olivér jöhet hozzánk is! :wink: Pötyit nem zavarja a korkülönbség... :lol: És tetszett neki a levegőzés? Beájult?

Na megyek aludni, nem forog az agyam sem...
Jó éjt!
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika ! Sajnálom az éjszakát!
Megyünk hozzátok is udvarolni. :)
Olivér, nem ájult be. Olyan édesen nézelődött.
Azt hittem megzabálom.

Kép
hanna30

Bartika: szóval ne szenvedjek a fejéssel??? Mondjuk ez a napi egyszeri fejés nekem sokkal jobban hangzik. :-)
Sajnálom az éjszakát!!!! Nem lehet egyszerű két gyerekkel. Tényleg! Pötyi mit szól Ádi babához???

Kép
jandrea

Tündérszép babákat láttam itt :D

Jandrea: hozzátok is mennénk akkor Olivérrel együtt :lol:

Hanna: édes lehetett Olivér, ahogy nézelődött :D Én már bánom, hogy délelőtt nem vittem ki Martint, mert akkor még sütött a nap, délutánra meg olyan rossz idő lett :(

Sírás: na, az nekem is van, főleg, ha Martin nyüszög, úgy sajnálom, hogy nem tudok rajta segíteni, ha nem tusdom, mi baja, akkor versenyt picsogunk :oops:

Bartika: azt elhiszem, hogy ki vagytok ütve!! Enyém gyerek éjszaka durmol jót, meg délelőtt, délutánra tartogatja a műsort. Most meg édesdeden alszik!! :D
Szóval, ez a fejés dolog...ma 100ml-t fejtem, de van, hogy baromira frusztrál, hogy miért nem tudom kifejni, mikor van benne, mert Martin fejés után is tud enni az adott ciciből :roll: Valami technikai probléma lehet :lol: Szerencsére elég neki a tejci, amit szopizik, ma is a 600-at döngetjük

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Én is sajnálom Olivért, ha nyüszög.
Bár ő csak addig nyüszög, amíg nincs cici. :oops:
Cici fun a fiam.
Mi most 500-nál tartunk. :oops:
Én most nem panaszkodom... pár napja tündér a kisfiam.
Eszik, alszik, nézelődik.

Kép
hanna30

Sziasztok !

Balázs Norbert vagyok a boldog apuka. Örömmel értesítelek titeket, hogy Anna kislányom 2009 január 26 6:38 -kor császárral megszületett Vácon. Fél 4kor szülési fájdalmak jöttek és le is vitték a szülőszobára. 6:28ra már meg is volt. Az egész napot átaludta. Most már van rendesen tejecske és szopik nagyokat . Holnap ( szombaton ) reggel haza is hozhatom őket. Csináltam egy pár képet felraktam a netre linket mellékelek.

kep.tar.hu/balazsn1 ( 20090127_06_38 Anna ) mappa Kép Kép

csmoni

Szia Anna Apu! Csodaszép Anna baba! Gratulálunk nektek!
Várjuk Mónit! :)

Kép
hanna30

Móni és Norbi! Nagy-nagy gratula Anna lányotokhoz, sok boldogságot hozzá!

Krisz: nagyon édes az a kép Ádiról!

Na, én megyek aludni, jó éjszakát minden Mamának és Babának!

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

jó reggelt!

Móni, Anna apu! Gratulálok Nektek! Gyönyörűséges a kislányotok!!!!!!! Táblát javítottam, majd dobom valamikor...
Már csak Gombócmakka babája hiányzik a csapatból :lol:

Krisz, ez a kép nagyon jó!!!!! Levus így szokott rajtam aludni :lol: hol árulnak ilyen tekis párnát?

Köszi a sterilizálós dolgokat. Van nekem is Avent mikrós sterilizáló, csak fárasztónak tartottam minden használat után mosogatni, szétszerdni, sterilizálni, összerakni. De ahogy írjátok, hogy napi 1x, úgy már barátibb a dolog :roll:

Hanna, de jó, hogy beálltak a napjaitok! nagyon csini vagy, néztem a blogodban :wink: szedsz vitamint? Én a szopi miatt visszatértem a gravidára.

Andrea, Bianka csodaszép! :lol:

Bartika, sajnálom a nemalvást...tényleg nem lehet egyszerű a két picivel...

Kata én is kevesebbet tudtam fejni legutóbb, mint eleinte...szerintem ne stresszeld magad rajta, amíg szépen fejlődtök... :wink:

Levus tegnap egész nap rajtam lógott. Bealudt ölben, ahogy letettem, fölébredt. Ez a műsor ment egész nap...végül délután együtt dőltünk be az ágyba. És óránként kért cicit. Még ebédelni meg pisilni sem tudtam. Szerintetek mi ez, már a 6. hetes fejlődési ugrás lenne? :roll: Eddig szépen aludt napközben is az ágyában és 3 óránként evett...

Remélem ma végre jó idő lesz. Már úúúúgy mennék babakocsizni :lol:

na megyek reggelizni, amíg lehet :lol: szép napot! 8)

Kép
vickybabe

Jó reggelt!

Vickybabe! Látom, nem csak én küzdöttem tegnap.
Ennyit a beállt dolgokról.... Egész éjszaka velem aludt.
Állandóan cicit akart. Pedig evett rendesen.
De végül bealudt.

Kép
hanna30

Kata: mi a Medelától bérelünk egy hiper szuper fejőgépet :D 200.000ft. Napi 200ft-ért béreljük és nem olyan mint a hagyományos mellszívók , a gyerek szopását stimulálja másodpercenként szív egyet, szupi jó és nagyon bevált kb 15 perc és kész vagyok :D Vickybabe: babakocsi ne is mond már én is úgy tolnám a kis prüntyikét, de most max csak dagonyázni lehetne az utcánkban :roll: Balázs apuka Anna egyszerűen elbűvölő igazi kislány :D
erzsebet0312

Pálinkás Jó reggelt!!! 8)

Végre akkorát aludtunk! 7.15-kor kelt a család... Rájöttem a megoldásra!!!! :idea: Tegnap Ádit nem hagytuk aludni este 6-8 között, nem is volt nyűgös, csak hát fogni kellett (kendőbe nem mertem tenni, mert ott beájul) és így nehezebb volt vacsizni, stb... De úgy tűnik igazam volt, mert így aludt tovább minden etetés után. :lol:

Móni!!! Csak emlegetni kellett! Gratulálunk Annához!!! Nagyon szép kis csókos szája van! :D

Csajok! Ti honnan tudjátok mennyit eszik egész nap? Úgy értem ezek az 500-700ml egész napra vonatkozik? Méritek éjjel is? :shock:

KÉRDÉS: Ma nyitok először ablakot Ádira. Mennyi ideig lehet? Kint 5 fok van. Pötyivel nem vacakoltunk, két hetesen kint volt fél órát, utána másnap már 2,5-et, mert 25 fok volt... :roll: Ő áprilisi ugye...

Jandrea! Szerintem ha szaporítani akarsz (vagy kísérlet képpen, hogy műxik-e), csak egyszer fejjél, este. Én úgy olvastam, hogy napközben akkor kell, ha feszül, fáj, stb. Mert különben nem áll be a kereslet-kínálat egyensúly. Vagy ha le akarsz fagyasztani. Én nem fagyasztok, mert nem jött be az íze Pötyinek sem, én egyenesen hánytam a szagától... :oops: Ami volt, azt max. akkor használtam el, amikor már 6 hónaposan este Sinlaccal kellett pótolni, akkor víz helyett fagyasztott tejjel készítettem el, dupla kalória... és finomabb is volt. :roll: De az első 3 hónapban én is fejtem - mondom. Csak nem láttam értelmét, mert nem lett tőle több tejem, nagyobb mennyiség nem jött le (szopi után, 10-20 ml), tehát épp hogy meglett a 100ml/nap.

Tegnap béreltünk légzésfigyelőt, mert Ádi kifejezetten imád hason aludni, és annyira mélyen tud aludni, hogy nem merek kockáztatni. Kérdés: az ágyba a két panelt egymás alá kell tenni???? Vagy egymás mellé?

Na mentem legózni. :roll:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

csajok pelenka nem kell valakinek? Már a 2. méret fog rajtunk maradni, ez a fajta Libero, két bontatlan csomag:

http://bookline.hu/product/home!execute ... _&id=53558

Illetve van még Pampers new baby 1,5 csomag:
http://bolthely.hu/hazaviszi/id/02042

Ha valakit érdekelne közületek, írjatok és megegyezünk árban:)

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Móni,Norbi, hatalmas gratula a gyönyörű kislányhoz, sok boldogságot és tejecskét Nektek!

Hanna: nekem is csak cici ügyben nyűglődik Martin, vagy ha nem tudja már lekötni magát. De ő is 24 órában cicizne naponta :lol:
Már 100 alatt ritkán szopizik, csak akkor,ha előzőleg nagyon megtömte a pocakot. Mi is pont Olivér korában értük el az 500 g körüli szopikat :wink:

Vickybabe: szerencsére a fejlődéssel nincs baj, csak kifejném ami bent marad szopi után, hogy ne 'csilingeljenek' annyira a cicik, de nem jön ki mind, ahogy írtam. :roll:

Bartika: én a jó időben múlt hétvégén úgy szellőztettem, hogy amíg Martin kint volt a mózesben, addig 10-15 percet szellőztettem, mire viasszaért, már ismét bemelegedett a szoba. Most a hálóba vagyunk kénytelenek addig táborozni, mert ilyen c@r idő van, nem tudom kivinni :( De olyan 10 percet van mostanában nyitva az ablak, hogy ne hűljön ki nagyon...

Csajok, ma Apával kimenőt kapunk, a nagyszülők pesztrálják Martint, míg mi a döbbenetes szuper programot tervezünk: megyünk a Tescoba :lol: De én ennek is úgy örülök, hogy kimozdulhatok, bár legszívesebben én is Martinkát vinném babakocsival, de ilyen időben esélytelen :cry:

KépKép

KépKép
kata8110

Erzsébet, nálunk is dagonya van :cry: de kaptunk direkt dagonyázós babakocsit :wink: :lol:

Kata Tesco miatt irigy :oops: 5 hét alatt kb 3x hagytam el a házat... :roll:

Bartika, én úgy szoktam, hogy amíg szellőzik a szobája, kiviszem a nappaliba, vagy beöltözve ölben 10-15 percre az udvarra vagy a teraszra. Ennyi levegő már rossz időben is kell neki szerintem...

Kép
vickybabe

Bartika:
Én első alkalommal is levittem Benit, először negyed órára, másnap fél órára, már voltunk egy órát is levegőn :)

légzésfigyelő: a lapokat egymás alá kell tenni. úgy, hogy most még közel legyenek egymáshoz, aztán majd fokozatosan húzod, ahogy nő a gyerek.

Éjjel kényeztetett a fiam... Két etetés között 3 és fél órát bírt ki!!! :lol: Ilyen sosem volt még, meg is lepődtem..

Húú egy kis vásárlás nekem is annyira hiányzik!! a! Erről jut ezembe,most néztem a Cora katalógust, és jó kis baba cuccok meg mama kellékek vannak benne jó áron!

Kép
Kép
Kép
mágnes

na a legfontosabb elmaradt:
Móni: Gratulálunk a kislányodhoz!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Andi, nem semmi születéstörténet. Elég megdöbbentő, hogy az orvosok sem tudják, mit kell csinálniuk. Kár, hogy így elrontják a szülés hangulatát.

Kata, én az első pillanattól kezdve (amikor még híre hamva sem volt a tejcinek) cicire tettem Julcsit, hogy dolgoztassa meg, és azóta is minden szoptatás után lefejem a maradékot. Nagyon macerás, sokkal több idő, de szerintem megéri. Mostanra egyébként olyan mennyiségű tejem van, hogy néha már kihagyom a fejést, mert csak egyre szaporodik (és már nincs hova tennem, a fagyasztó is tele van).
A lactoherbet egyébként abbahagytam amikor Julcsi pocakfájós lett, azóta sem kezdtem újra, az én titkom kizárólag a fejés és a rengeteg folyadék.

Krisz, Ádám nagyon édes.

Bálintanyu, köszi!!

Rita, a te születéstörténeted sem semmi. Azért minden jó, ha vége jó.

Jandrea, Bianka nagyon édes. És az a 3. kép!!!! Zabálnivaló.

Hanna, a telós kép is nagyon cuki.

Bartika, nem lehet semmi, amikor 2 gyerek pörög egyszerre.

Anna Apuka, gratulálunk! Add át jókívánságainkat a két lánynak is!! Köszi a képet, tüneményes a kiscsaj.

Csajok, azért nem semmi, hogy egy kis Tescozásra vágyunk! Hát igen, így bezárva már ez is egy program :oops: .

Kép
petne

andi: Te jó ég, micsoda vérnyomás értékek! Nem semmi történet!

Rita: borzasztó lehetett! Velem csak annyi történt, hogy amikor a magzatvíz elfolyt, rámtették a szívhang hallgató gépet- és egyáltalán nem volt szívhang- én azonnal kiborultam, de vidoran közölték, hogy ja, ez a gép rossz, nem működik... :roll:

Krisz: ez a kép is csudijó!!! :D

Móni:
gratulálok! Gyönyörűek vagytok! Sok tejecskét kívánok nektek!

Andrea: Bianka álomszép kis tündér!

Sírás: nálam már múlik asszem'! Már legalább nem minden este zokogok, mint a zálogos tehén... De 3 naponta még előjön.

Levegőztetés: mi 10 perccel kezdtük, és fokozatosan növeljük- már jó időben babakocsiban is kinn vagyunk 20 percet. Nagyon jól alszik tőle. Ha jól tudom, -5 fok alatt nem ajánlott a séta, amúgy mehet, meg a levegőzés is- jól beöltöztetve. Mindig gondoljatok az eszkimó bébikre- azok is felnőnek valahogy :D

A tegnapi napon egyedül beszereltem a gyerekülést a kocsiba, és nagyot kirándultunk Maszatmanóval- hugom lakásáig s vissza. A gyerek imádta, úgy bealudt, hogy csoda, egész nap álom jó gyerek volt. Aztán jött az esti lefekvés. Minden a visszájára fordult. Viola szeme kipattant, eszébe se jutott aludni- éjfélkor még ott nézelődött, majd elunta magát, és onnan kezdve üvöltött. Semmivel nem lehetett rá hatni... Végül éjfél után valamivel - mint akit leütöttek- hirtelen elaludt. :shock:

Ma reggelre meg elöntött a tej :shock: . Félrecsúszott a melltartó betét, és reggelre az ágy, a hálóing minden tejben úszott az egyik cici miatt... Nem ettem, nem ittam semmi extrát... a délelőtti szopizásnál meg Viola 10 perc alatt végzett, mert a másik ciciből is gyorsabban folyt, mint hogy be tudta volna magába termelni :shock: Nem is értem... Nem hiszem, hogy sokáig tart ez az állapot.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Megint lemaradtam :cry:
Nekem valahogy olyan gyorsan eltelik a nap :oops: :cry:

Gratulálok a megszületett babákhoz!

Gyönyörű képeket láttam :lol: :lol: :lol: :lol:

Alex tegnap megkapta az első védőoltásait...(Hexavac, Prevenar, Rotarix)

Enikő
Ha a méhszáj záródik, a trutyinak akkor is ki kellene folynia! (tökéletesen sose zárt... gondolj, arra, hogy menses is kiürül)... szülés után az szokott gondot okozni, hogy a méh nem húzódik rendesen össze.
Egyet viszont nem értek :roll:
Ha gond van, miért vár a doktorod ennyit??????
(ebből súlyos betegség...gyermekágyi láz lehet...)
Én egyből a feltárás, kiürítés mellett döntenék... és antibiotikumot adnék....
Vendég

Erzsébet: köszi! Lehet, utánanézek egy ilyen gépezetnek :wink:

Petne: én is egyből cicire raktam Martint a kórházban, amikor még a kevéske előtejen nyammogott és sebesre rágta a cickót. Hála nem kevés a tej, marad is bent ugye kajcsi után, de még fejés után is, úgy érzem.Pedig minden evés után próbálok fejni egy fél órát. Vagy ez kevés? Csak addigra már teljesen kidőlök, hogy tovább csináljam :oops:

Zitocs: aztaaa, jó lehet ilyen 'tejtengerre' ébredni. Bár addig én is nyugodt vagyok, míg Martin igényeit simán ki tudom elégíteni, ez a fejés biznisz meg csak beérik rendesen :wink:

Tescozás: én is úgy örültem neki, mint majom a farkának, hogy embereket fogok látni!!! :lol: :lol: :lol:

Ja, mai örömöm: simán aludt 6 órát éjjel, az édes kis gőgicsélésére ébredtem :D

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!
Vagyok én is.... a kinyúlás határán :( annyira fáradt vagyok, hogy el nem tudom mondani.
Nem (csak) Saci miatt, egyszerűen annyi minden szakad a nyakamba :( Sacikám egyébként 3 óránként kel éjszaka is, ez azt hiszem, azért egészen elviselhető.
Viszont pocakfájós lett :( vagy nem tudom, mi a baja :( ma már végtelenített cici-maratont rendezett (most végre le tudtam tenni). Infacolt vettünk, tegnap este használt, ma délelőtt nem :( próbáltam teáztatni is, attól kicsit nyugisabb lett... köszi a cumisüveg javaslatokat, a TT bejött, kb 5 csepp tea ment mellé (mindez ahhoz képest, hogy a másikból mind mellé ment).
Látom, másnál is volt ilyen... lehet, nem is a hasa fáj?

Móni, Norbi: gratulálunk Annához :) Nagyon aranyos baba :)

Légzésfigyelő: mi egymás mellé tettük a lapokat :roll:

Barti: én először olyan 5-10 percre vittem ki Sacit

kimenő: ma alvásra használnám fel :? most is a kezemben durmol Sackó, lassan olyan deltáim lesznek :shock: kendőt nekem, de gyorsan :)

megyek, kinyúlok kicsit, további szép napot!

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Móni,Norbi, Gratulálok a gyönyörű kislányhoz, sok boldogságot és tejecskét Nektek!

Vicky! Köszönöm a választ. Ez nem tudod, hogy utána mennyire fáj, vagy milyen következményei lehetnek? Főleg, hogy császár után vagyok.
Az első császár után nem volt semmi ilyen probléma, ez akkor mitől lehet?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Ma jöttünk haza! Köszönjük szépen a gratulációkat!
Először nem akartak hazaengedni mert a rossz vérképem oylan szintre "javult" szülés után, hogy tegnap este még vért kerestek nekem...de lemondtam az átömlesztésről amiről még a transzlplanots doki is lebeszélt. Így saját felelősségre hazajöhettem mert jól érzem magam egyébként....a doki csak berohant este amikor megérkeztek a laborok, hogy élek-e még....szóval most nem lehetek felügyelet nélkül itthon.

Petra ügyesen szopizik, tejcsi van szerencsére.

Csak a gátseb nagyon fáj, vágtak is repedtem is mindenfelé :cry: na meg az aranyér...de sebaj majdcsak elmúlik.

Ja és a legjobb, hogy Petra volt a kh-ban alegnagyobb :) Kép Kép Kép
katuska79

Katuska, sziasztok!!!!!!!!!!!!!! Petra gyönyörű hajasbaba :lol: vérképet, repedést sajnálom :( aranyér miatt is részvétem:? jobbulást! Máté hogy viselte a hiányodat? és mit szól a tesóhoz?

Vicky, de ritkán jössz, már hiányoltalak! Alex hogy van?
Én is kérdezhetek egyet, ez van a zárómon:
Szülési (önálló) magas hüvelyfalrepedés
Nem hangzik túl jól, Szerinted lehetnek következményei (kex, 2. gyerek... :roll: )???

Kép
vickybabe

Katuska! Gyönyörű hajasbaba Petra! Jó nagyra növesztetted!
Remélem hamar rendbejössz. Van segítséged?
Máté hogy fogadta a kistesót?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?