A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Kata: ha Apushoz mérném, vehetném az XXL-est, és még Saci is, és én is körbetakarhatnánk magunkat :D :D azért persze jó lenne, ha ő is tudná cipelni :) valamit kitalálok rá... tudom, kellett nekem akkora pasi :roll: :lol: :lol: :lol: kérdés, akarja-e egyáltalán cipelni, mennyire reális ez a probléma :roll:

Lehet, lemérem Sacit a konyhai mérlegen :roll: :oops: :lol: :lol: :lol: annyit írjátok, hogy mekkorák a babáitok, hogy engem is furdal a kíváncsiság :)

Csöre
csöre74

Tokásodunk:
Kép

Nem is olyan nagy a mózes:

Kép

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna: nagyon aranyos Olivér :) igen, a mózes előbb lesz kicsi, mint gondolnánk :wink:

Csöre
csöre74

Csöre: Én nem tudom, nekünk talán jó lenne az L-es is, mert én ugye olyan 172 cm körül vagyok, Apa meg olyan 183-185 körül...szóval, mivel ő már nem nő, talán az L-es is jó lenne, gondolom úgyis én vinném többet :wink:

Hanna: tüneményes Olivér!!!

Én is hozok képeket :wink:

Fürcsizünk

Kép

Fürcsi után

Kép

Ilyen erős vagyok :lol:

Kép

Szerelmeim

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kata8110 2009.02.01 16:18-kor.

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Jajjjjj de gyönyörű!
Írtam neked privit! :wink:

Kép
hanna30

Csöre! De én nem hittem, hogy ilyen gyorsan. :)

Kendő témához nem tudok szólni... Nekünk kenguru van.

Kép
hanna30

Hanna,válaszoltam :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Enikő, de szuper jó hírek!!!!!!!! Örülök, drukk, hogy a 6 hetesen is minden rendben legyen!!!

Hanna, Olivér gyönyörű! :lol: és hasonlít rád szerintem!

Kata, mekkora szemekkel nézi Martin Apát, meg kell zabálni :lol: :lol: :lol:

Kendő: én is beszerzek egyet a jövő héten. Ki tudja, mikor jön a következő "csak ölben vagyok hajlandó létezni"-napunk :roll: :lol:

Csöre, küldöm az álommanót! Ma egész nap alszik, csak kajcsizni kelt fel...szegényemnek pótolni kell az elmúlt két napot...

Kép
vickybabe

Toka?????? jesszum enyém lányomnak nincs is nyaka!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: olan kerek a képe :lol: :lol:
Most aludt egy hatalmasat délután mindkét gyerkőc. Remélem tartják ezt a jószokást majd....

Ödémás szeméremajak mag már az elejétől volt, természetes jelenség, majd elmúlik csak írtó szar...olyan, mintha egy nagy csomag valami lenne még pluszban a bugyiban meg a varrás szempontjából volt problémás. Jelenleg Máté egyik úszógumiját használom:)

Bartika! jaj már én is úgy várom, hogy megérkezzen a kendőm! szerintem már hétfőn itt is lesz mert már feladták.

A legjobb, hogy előbb hívtak a munkahelyről, hogy nem adtam le az első papírt a táppénzhez. (azt a terhességi állománybavételi lapot) csak a kis kutyanyelveket....még jó, hogy egy borítékban voltak!!!! Így mehetek kérni egy másolatot a dokihoz....

Enikő!
A végén én is Mosonyinál szültem. Sulyok repesztett burkot mert a kis mitugrász nem volt képes rám várni 5 percet, hogy beöntés után túl lassú voltam. Hát Ő aztán tényleg nem érdemelt volna meg egy fillért sem...végig hátratett kézzel sétálgatott már amikor bent volt...Petrát le is késte. Viszont a szülésznő nagyon rendi volt...

Vicky! igen szedem a vastablettákat meg eszem iszom mindenféle jókat. Egyébként teljesen jól érzem magam, néha kicsit fájdogál a fejem de az egyébként is lenne a hormonok miatt....
katuska79

Kata, Hanna, Bartika: édik a fotók!

Lányok, ti mit csináltok, ha látványosan fáj a baba hasa. Összegörnyed, tekeredik, pukizik, de kaki nem jött még ma. Nálatok milyen gyakran van széklete a gyereknek? Már kezdek miatta aggódni.

krisz78

Vickybabe! Más szerint meg Lacára. :)

Katuska! őőőőőőőő, Olivérnek nem volt eddig. :)

Krisz! Ismerős a hasfájás...
Anyatejes babának normális, ha napi 6, vagy heti 1 kaki van.

Kép
hanna30

Krisz: én meg a másik irányba kezdek aggódni. AZ én fiam minden kajálásnál (pontosabban kajálás közben) úgy telekakálja a pelust, hogy minden alkalommal kimászik valahol. Pedig ennél szorosabbra nem tudom húzni a pelust és a legkissebb méretet használjuk (2-5 kg) a gyerek most 4200 gr. Annyit kakil.......hogy aggódom....
A doki azt mondta normális ha minden pelusban van egy kis kaka....hát nekünk van minden pelusban de nem kicsi, sőt....néha elgondolkozom,hogy a gyerek nem eszek annyit mint amennyi a végtermék.........

Reggel 8 óta nálunk most van ötödször kaka....és éjjel is van 2-szer.....A helyi dm jól jár velünk annyi pelenkát vettem az elmúlt 3 hétben mint más 3 hónap alatt :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
peni

Azt elfelejtettem írni hogy a kaka mindig olyan hangos hangeffektek kíséretében érkezik, hogy nem tudjuk nem észrevenni. Éjjel felébrdeke rá,hogy becart a kis drágám....olyan hangerejű rotyogás jön a pelusból......egy felnőttnek becsületére válna :lol: :oops:

KépKép
peni

Én meg látom, hogy szenved, húzza a lábát, pufogtat, de nem jön. Olyan keservesen sírt délután.Aztán megnyugodott. Most alszik az apja mellkasán.
Hanna: heti 1??? És a kaja hová lesz?

krisz78

Hanna, Kata! Nagyon édesek a fiuk!

Katuska! Sajnálom, hogy Mosonyi ilyen volt veled! Én eddig csak jót hallottam róla! És velem is nagyon rendes volt végig, addig is amig nem kértem fel a szülés levezetésére. Ki volt a szülésznőd?

Peni! A hangeffektek nekünk is vannak. Kaki viszont napi 2-3 alkalommal van!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Krisz: én egy ilyen alkalommal adtam neki Infacolt... pedig nem akartam. Segített...

Kata: nagyon édes Martin :) Saci is így ráncolja a kis homlokát :) Apus azt mondta, a fiúk majd elijedtek tőle, olyan szigorú :lol: :lol: :lol:
Kendő probléma megoldva, nekem is L-es lesz, mert Apus közölte, ő nem fogja cuccolni.

Apus hív.... semmit nem tud mostanában nélkülem csinálni :(

Csöre
csöre74

Peni: ó, ne izgulj, nálunk is olyan kakihegyek vannak, hogy csak na, napjában 6-8 kakis pelus tuti van, hol több, hol kevesebb 'terméssel',de olyan hangok vannak nálunk is, hogy félek, egyszer sugárhajtással kirepül a kezemből :lol: A legjobb, mikor akkor jön rá a tojhatnék mikor nincs rajta pelus, mert épp cserélem, vagy fürdéshez készülve tök meztelen és letojja a kifogó kendőt :lol:

Krisz: hú, az Infacol jó ötlet lehet! Én tegnap vettem neki, biztos ami biztos alapon, bár nálunk oly minimális a pocakfájás, hála, csak 2-3 naponta van egy fél óra-óra, de utána mocorognak a kis belei és elcsitul.

Csöre: ez aranyos, a kis szigorú Saci :lol: És honnan szerzed be a kendőt?? Mert szerintem amit belinkeltem az egész viselhető árban van...vagy találtál jobbat?
Apa nálunk közölte, hogy ő olyan háti hurcimbálót szeretne, amiben kicsit nagyobb korában tennénk és akkor mehetnénk úgy kirándulni,hogy Martin lenne a hátizsák :lol:

Most az utolsó etetésnél lelőttem Apát a tejcsivel. :lol: Martin beájult, cici kifordult a szájából és vagy 20-30 centit spriccelt, karon lőve Apát :lol: Na,megnyugodtam, ha 110 g után is így spriccel,nagy gáz nem lehet :D Ja, ma estére átléptük a bűvös 4 kg-ot!

KépKép

KépKép
kata8110

Krisz! Az anyatejet hihetetlen gyorsan megemésztik.
Az a lényeg, ha kaki nincs, legyen pisis pelus.

Csöre! Pasik. :wink:

Kata! Jó lett. :lol:

Kép
hanna30

Enikő: Neked mennyit eszik a baba 1 alkalomra? Mennyi a tej és mennyi pótlás kell? Patrik kb. olyan súlyba van mint a Te babád és Nekem sem elég a tejci azért kérdezem elsősorban Tőled!
Örülök hogy nem kellett kórházba menned!

sahli

Sziasztok!

Nagyon édesek és gyönyörűek a babák!!!!

Nálunk megint nyügis éjszaka volt. Bianka szinte óránként kérné a cicit éjszaka, persze csak saját maga megnyugtatására. És olyan furcsa nyekergő hangokat ad ki. :-) Még soha sem hallottam ilyen babától. Olyan, mintha erőlködne, de nem... Nappal bezzeg alszik, mint a bunda. De nincs szívem felkelteni.

Viszont nagyon csipásodik az egyik szeme. Most kamillával törölgetem ki neki, de azt hiszem, holnap már felhívom a dokinőt. (péntek óta van, akkor beszéltem a védőnővel, azt mondta gyakori a piciknél).

Nagyon kialvatlannak érzem magam, remélem ma éjszaka már többet sikerül aludni.

Kendő: nagyon gondolkozom!!! Igen hasznosnak tűnik...

Kép
jandrea

jandrea: ne aggódj az éjszakai hangok miatt- az én bébim is össze vissza nyekereg (asszem Csöre Sacija is nyomja a műsort), az enyémnél az figyelhető meg, hogy egyre hangosabb, szerintem élvezi, hogy hallja a hangját (ez a sírásán is hallatszik :cry: ). Nálunk azt figyeltem meg, hogy éjjel a bébi nyekereg, cuppog, nyög- közben még javában alszik. Nem értem, de ez van. Holnap azért felvetem a dolgot a védőnönek, mert nem tudom, hogy akkor mikor adjak neki enni (uis nem sír, csak nyög, a szeme meg zárva).

kakihegyek: csatlakozom a klubhoz- már kezdek aggódni, ha Maszatmanó nem termel a pelusba minden alkalommal kakit (pláne, hogy akkor előbb-utóbb hasfájás jön), és igen, ez is rendes hanghatásokkal van kísérve. A Kakimanó és Büdösmanó becenév mellé már bevezettem a Bubimanót is, nem véletlenül.

Kata: gratula a 3. héthez!!! :D

Hasfájás: Nálunk- legalábbis én úgy érzem, csak romlik a helyzet. Hagyjak fel az Infacollal? Ne igyak Lactoherbet? Kezdjem adni a belga csodacseppet? Hátha mond a védőnő holnap valamit...

Közben MEGVILÁGOSODÁSOM volt ma. Énekeltem Manónak a Csendes éj c. örökzöld karácsonyi slágert, és arra döbbentem rá, hogy minden bébi hasfájós. Ha még a Szent Családnak is ezzel volt problémája: "Nincs fenn más, csak a drága szent pár- várja, hogy gyermeke alszik-e már..." :)

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sahli! Nekem most 130-150 között eszik, de max 6 alkalommal/nap. A pótlás változó. Az utóbbi időben nem akar rendesen szopizni, így van, hogy eszik 80-at és utána még fejek 40-80 kjözött. De ma olyan is volt, hogy 100 tápszerrel kellett megpótolnom Azért remélem töb tejem lesz, mert most az antibiotikum és az ERGAM csepp is gátolja a tejtermelődést.

Jandrea! A szemébe anyatejet is cseppenthetsz, az is gyógyítja!

Ma négy hetes a pici fiam! El sem hiszem, hogy repül az idő!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Zitocs: köszönjük! Látod, Martin is öregszik :lol:
Azt hiszem, belépek az álmukban beszélő babák anyukájának klubjába :wink: Pár napja figyeltem rá fel, hogy reggel mikor fél 6-6 fele ébred, vagyis én azt hiszem, akkor valójában sosem sír, csak gőgicsél, nyüszög...de a szeme közben csukva...ma is átcsattogtam vele hajnalban kötelességtudóan a gyerekszobába, és ahogy bontogatom ki őt a pelenkázáshoz, akkor kezd feleszmélni nagy álmosan :wink: Ez a Csendes éj sztori nagyon jó :lol: Vajon Mária is Infacolt adott, vagy Espumisant?? :lol:

Enikő,gratula a 4 héthez!!! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Jó reggelt!

Van vagy három napos visszaolvasási-reagálási elmaradásom. :( Nem ígérem hogy mindent tudok pótolni, de igyekszem :)

Most csak pár szót (Ági már ébredezik):

Tegnap kipróbáltam azt a kendőkötözést, amit Barti küldött linket. CSúcsszuper! Elsőre is ment egyedül néhány perc alatt, és Manó imádja! Akkorákat horpasztott, szinte horkolt a Cseppem :lol: :lol: :lol: Még a menetrendszerinti esti nagy nyügit is sikerült vele megfékezni :D Imádom! :D

Katus üdv itthon és gratulálok!

Gombócmakkáról valami hír?
kisbogacs

Jó reggelt!

Kriszti, de jó, hogy írod eztg a pozitívumot a kendőről te is, akkor azt hiszem, tényleg beszerzek egyet :wink:

Enyém gyerrek most a hajnali 100 g után bepuszilt még 140-et és édesdeden alszik... Mondjuk 5 nap alatt fel is ugrott rá 15 deka :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Jó reggelt!!!!

Kisbogacs! Örülök, hogy bejött a kendő!!! :)

Csajok! SZerintetek a hasfájás mikor jön elő legkésőbb? Úgy értem, ha most még nem hasfájós Ádi, akkor még lehet? :roll: Olyan jó lenne megúszni. Egy hasfájós gyerekem már volt... :?

Nekünk nagyon nyugis éjszakáink vannak, de most van más amin izgulhatok. Tegnap estére teljesen begyulladt a torkom, alig bírok nyelni, már az orrom is kezd bedugulni. :evil: És amitől a legjobban félek, hogy Ádi nehogy elkapja.
Ma direkt nem vittem még Pötyit oviba, hogy kicsit se legyen taknyos, legyengült immunrenszere, nehogy hazahozza ezt a beharangozott influenzát. Erre valahonnan csak hazajött valami baci. EL sem tudom képzelni egy 10 napos csecsemőnek hogy szívnám az orrát. :shock: Pedig már tüsszög. :cry:

Jandrea! Nekem direkt mondta doktornő, hogy ha csipásodik a szeme, akkor kamillával kell törölgetni, kívülről befelé. Ha nem múlik 4-5 napon belül, akkor kell csak a csepp. Szóval szerintem még várj. De ez nagyon gyakori a piciknél. Eldugul a könnycsatorna.

Krisz! Pötyi is ilyen lábhuzogatós, nem kakilós volt. Sokat segített a torna. Tedd össze a két kis térdét és erősen (ne félj nem töröd el) nyomd a hasa felé, egészen nyomd rá a pocakjára. Édesen tudnak ilyenkor nyögni... de segít. Vagy finoman nyomogasd meg a pocakját, belülről kifelé, körkörös mozulatokkal. De nálunk az is sokat segített, ha hasra vágtam. :lol:

Na megyek, még itt figyelek pizsiben...
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Jó reggelt!

Édesek a babák nagyon ám:)

Én is rakok fel mindjárt :D Kép Kép Kép

És képzeljétek el mire ébredtem ma. :P Elöntött reggelre a tej. :P És még azon izgultam, hogy nem lesz elég. A mellem szét akart durranni. Melltartóbetét félrecsúszott, melltartó totálisan tejes lett. A pizsimmel karbaöltve.

Kép
Kép
cs_erika

Kaki, nálunk rengeteg van. Van, hogy minden pelenkában. Tegnap meg is viccelt, mert a kakis fenekét teszem tisztába, és nagyon úgy tűnik, hogy nem végzett, mert a tiszta pelenkát amint alátettem jött s következő adag.

Este szerintem ettől függetlenül hasfájós nyüszi van este 8-11-ig. Legalábbis ez volt a menet az elmúlt két napban. Utána kaja, és alvás .
Aztán leet, hogy szimplán alvás elleni nyüszije van. Ma megpróbálom majd ébren tartani este 6 után. A fürcsiig. Hátha a fürcsi utáni kaja után simábban alszik.

Kép
Kép
cs_erika

Jó reggelt!!!

Végre nyugodt volt az éjszaka. Drágám 10-kor evett, utána pedig fél 3-kor kelt fel enni. Ez ideáig a csúcs. Utána is csak fél 6-kor és fél 9-kor. Pedig azt hittem, nyűgös éjszakánk lesz, mert tegnap szinte egész nap aludt. Még a fürcsinél sem volt sírás. De jó lenne, ha lassan beállna, hogy az éjszaka az bizony éjszaka. Na meg a 3 órás szopira (én eddig akkor adtam neki oda a cicit, amikor csak kérte, ha óránként, akkor óránként, bár nálunk csak a cicin tud elaludni).

Az éjszakai pelusozásokat viszont nem ússzuk meg, hiába mondják, hogy éjszaka inkább hagyjuk a gyereket. Általában hajnalra (ma éjszaka fél 3-ra) átázik még a ruhája is, úgyhogy nemhogy a pelusozást nem ússza meg, de még át is kell öltöztetni.
Most sem akarom kelteni pelusozásra, lehet megint át kell majd öltöztetni. És én még azt hittem, sok rugija van... tévedtem. Két-három naponta csak az ő cuccát kell mosnom. :-)

A héten mi is bérlünk egy digitális mérleget, kíváncsi vagyok, mennyit hízott a kis drágám. Na meg kíváncsiságból egyszer-kétszer én is le fogom mérni, mennyit eszik.

Bartika: megtaláltad már azt a képletet, hogy hogy kell kiszámolni az "idális" evés-mennyiséget??? Próbáltam visszakeresni, de feladtam.

Kép
jandrea

Erika: gyönyörű Zsófi!!!!! És gratulálok a tejcihez!!!! Valami lehet a levegőben, mert nekem is nagyon beindult. Egyikből eszik, másikból folyik, pedig ilyet a belövelés óta nem csinált.

Kakilás: engem már lekakilt, lepisilt a lányom szó szerint. A kórházban sugárban jött a fenekéből a híg kaki rá a hálóingemre. Pisilni is simán tud sugárban kuki nélkül is. :-)

Kép
jandrea

Erika, gyönyörűek vagytok! Örölök a reggeli tejfolyamnak!

Kata, bátran ajánlom a kendőt, tényleg hihetetlen milyen hamar megnyugszanak benne az apróságok (legalábbis az én apróságom). Mi még nyáron kaptunk egy óriás méretet (Nandu) nászajándékba, de nekem a hozzá kapott leírás a kötözésekről nem jött be. Dühösen dobtam félre az egészet, hogy én ezt nem tudom megtanulni. A Barti-féle linkes leírás viszont nagyon világos. (Örök hálám érte :) )

Barti, kicsi kézi pumpás orrszívót már egy hetesen használtunk, minden gond nélkül. Sajnos már akkor szükség volt rá :(

Ági szeme is csipás, de nem tudtam hogy kell vele bármit csinálni. :oops: Jó hogy írtatok róla!

A gyerkőcöm kezd haspók lenni: hajnal 3-kor meg most is 130-at evett :shock:
kisbogacs

Köszönöjük a dicséreteket. :D

Jandrea, engem itthon ért a meglepi, hogy milyen hegyeset tud kakilni. Takaríthattam, pizsit cserélhettem. :D Pisiléssel nem volt ilyen gondunk.

Zsófi szeme múlt héten kb 3 napig könnyezett, meg csipásodott. Igazából nem csináltm még vele semmit. Tegap néztem, hogy el is múlt. Nem tudom mi lehetett vele a baj.

Éjszakai pelusozás nálunk is megvan. Muszály.

Kép
Kép
cs_erika

Hanna, nagyon jó ez az írás az szoptatásról. Egy bajom volt az oldallal. A kismamatv-t nem tudtam eltüntetni az elejéről. :x

Kép
Kép
cs_erika

Jandrea, én úgy tudom 150g/testsúlykg/nap
kisbogacs

Jandrea!
Íme: A "nagykönyv" szerint a baba súlyának 1/6-od részét kell elfogyasztania egész nap. Ezt elosztod annyival, ahányszor eszik egy nap, így megkapod, kb. mennyit kell egy-egy alkalommal ennie. (pl. egy 3 kg-s babánál: 3000/6=500... ha mondjuk 8x eszik egy nap: 500/8= ~65 ml (durván).
AMi az éjjeli pelusozást illeti én kaja után csinálom, nem kell felkelteni hozzá, még nem alszik vissza akkor. De csinálhatod előtte is, én akkor azért nem merem, mert Ádi elég hangosan tud hangot adni nemtetszésének és félek felveri Pötyit (két ajtón át is hallani, ahogy üvölt :roll: ).

Kisbogacs!
Csak akkor kell öblögetni kamillával ha össze is ragad a szeme a sok csipától, ha csak simán csipás, akkor semmi teendő.

Pumpás orrszívót jó hogy mondod... van is itthon.

Bart

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bianka szeme nem ragad össze (bár közel van hozzá), de mással nem nagyon merem neki kitörölgetni.

Pelusozás: Bianka általában szopi után bealszik, úgy ájul le a ciciről. :-) Éjszaka ilyenkor nem nagyon merem macerálni, nehogy ne tudjon visszaaludni. Persze, amikor már a rugi is pisis, kénytelen vagyok rá. Ilyenkor csak úgy alszik vissza, ha még visszaadom neki a cicit. Csak hát így 1 óra is eltelik, mire megint aludni tudunk, mivel a böfizés nem megy valami könnyen.

Kép
jandrea

Ja! Barika: köszönöm, hogy mégegyszer leírtad!!!!

Kép
jandrea

Kriszti: neked milyen méretű kendőd van? Illetve milyen magas vagy?
Bartika: téged is kérdezlek, mind tapaszrtalt kendősünket, hogy ha a Nandu-ra azt írják, hogy az L-es 170 cm-ig van, de az akkora, mint amit te írtál, én viszont 172 cm körül vagyok, akkor inkább vegyem az XL-est??? :roll: Így Apának is tuti jó lenne.

Erika: csuda édes Zsófi!! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Enikő: nálunk is kb. ez a helyzet- először picit meg voltam ijedve hogy túl soakt eszik de úgy tűnik nem! A tej épphogy elég iszom a Laktoherbet és csinálom a szaporító fejést :)

Nagyon szépek a babók :)

Bartika: nagyon jó hogy feltetted ezt a kaja kiszámolási arányt tegnap kerestem a neten de nem találtam. Neked Nandu kendőd van?

Ha a baba szörcsög de nem látok az orrában fikuszt mi lehet a baj? Szükséges szívni az orrát?

sahli

[quote="sahli"]
írta:
sahliHa a baba szörcsög de nem látok az orrában fikuszt mi lehet a baj? Szükséges szívni az orrát?

Van hogy a baba amit visszabukik tejet vissza lenyeli, esetleg picit félrenyeli. Ilyenkor a a kis túrós-trutyis szilárd részek rátapadnak-rászáradnak a kis garatjára (a védőnő mondta a pontos elnevezést, hogy garatmicsoda, de már nem tudom :oops: :oops: :oops: ). Ettől tudnak szörcsögni, "hangosan" lélegezni, horkolni. A védőnénink azt mondta nincs vele teendő.

Kata, nekünk a legnagyobb Nandu méret van (már nincs meg a papírja, nem emlékszem hogy jelölték XL, vagy XXL???)
vannak megkötési módok, amihez nem árt a nagyon hosszú, ártani meg egyiknél sem árt. Most épp rajtam van, de ha akarod legközelebb megmérem hány cm hosszú (sajna erre sem emlékszem)
Amúgy súrolom alulról a 170 cm-t :)
kisbogacs

Sziasztok!

Én is vagyok. :) Visszaolvasni esélyem sincs, de remélem mindenkivel minden OK, és gondolom már mindenki babázik. ;)
Vagy van még, aki pocakos?

Mi jól vagyunk, Kristóf épp alszik, de lassan ébredni fog. :)
Igyekszem most már sűrűbben jönni, de egyelőre még csak rohan-rohan az idő, utol sem érem magamat. :)

Addig is íme egy kép, mert még nem mutattam itt nektek meg pici fiamat:
Kép
Vendég

Na nekünk is brutál éjszakánk volt.. Hajnal 4-tól reggel 10-ig ment az üvöltés... ÍElőször pocakfájás, aztán csuklás, majd éhség, és megint pocakfájás, aztán már csak ringatás utáni igény.. Csakhogy én már nem bírtam tartani, ráadásul Anna is itt van, ahogy letettem benit, rögtön rázendített. Fél10-kor már nem bírtam, betettem a kiságyba, és hagytam sírni, hajnal óta még vécére sem tudtam kimenni! Negyed órát sírt, aztán véégre elaludt!!

sahli:
Ha csak szörcsög, akkor nem kell szívni az orrát. Nem száraz a levegő nálatok? Mert attól szörcsöghet. Ha nincs, szerezzetek be párásítót, Annával nekünk ez volt az ellenszer.

bartika:
Sajnálom, hogy betegeskedsz... Mi mindhárman betegek voltunk múlt héten, és Beni nem kapta el! Könnyen elképzelhető, hogy Ádi is megússza,az anyatej védetttséget nyújt, plusz valahol olvastam, hogy az anyaméhben összegyűjtött tápanyagok 6 hetes korukig kitartanak, és ez védettséget nyújt a babának.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: Nektek hideg vagy meleg párásítótok volt? Egyáltalán mi a különbség és melyik a jobb?

sahli

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1233569002.722.jpg[/img] Király ez a pihenőszék :)

[/img] Kép Majdnemmosoly..

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1233569053.6751.jpg[/img] Lányom elkommunizálta Beni sapkáját.. [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes

sahli:
hidegpárásítónk volt, az a jobb ilyen helyzetben, a meleg párásító meleg levegőt fúj ki, az nem is tudo, de valamilyen betegségre jó. a hideg az tuti, nekem az aszthmámra is nagyon jó :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok Lányok!

Kata: sógornőmet meginterjúvoltam kendő témában, ő az Elefániban vette, ott akkor akciós volt, a honlapjuk szerint most is az. Nekem valszeg megveszik ők szombaton, mert hozzájuk közel van. És az XL-est ajánlotta, mert valami figurás kötést, amit nagyon szeretett, másikból nem tudta megcsinálni... azért én kicsit tartok tőle, mert majd egy tizessel kisebb vagyok nála, és félek, hogy uszályom lesz :roll: de valszeg arra nevezek be

Babaszem: Sacié csak picit váladékozik, én egyelőre nem csinálok vele semmit, át szoktam tiszta langyos vízzel törölgetni, de max. 2x egy nap.

Erika: nagyon szép Zsófi baba :) és micsoda pocakot növesztett már :D ügyesen gyarapodhat :)

Hasfájás: Sacinak 3,5 hetesen kezdődött...
Tegnap esti stratégiám: ébren tartottam fürdetés előtt, ezért el is aludt fürdés utáni szopi után. DE felébredt 1 óra múlva, és nyüszögött (időnként üvöltésbe átcsapva): megint szopi, aztán Apus vigyázott rá, amíg fürödtem, majd előkotortam az "ölelgetős pokrócát" (ez volt ráírva ékes angolsággal, igazából semmi speciális :D), belecsomagoltam, és úgy tartottam az ölemben... negyed óra múlva aludt :shock: :lol: békésen, csöndesen, utána csak a szokásos 3 óránkénti kelés volt.

Éjszakai duma: igen, Csöre Sacija is nyomja :D ma ajtónyekergés szerű hangeffektek egy-egy "nyekk"-kel megszakítva :D

Gombócmakka: még nem jött SMS tőle

Csöre
csöre74

Szerintem lehet hogy egy kicsit száraz mert egyik este Nekem is ki volt száradva az orrom. A párásító mellett lehet szellőztetni?

sahli

Köszi Mágnes!

Nyekergések és nyöszörgések Nálunk is vannak. Szopi után éjszaka 2X is rámmosolygott - majd elolvadtam :)

sahli

Én nem tudom Csajok ezt a méretezést, mert ha belegondolok a felsőtestünkre megy a kendő, az meg nem olyan eltérő méretileg, nem??? De ha hosszabb, azt tutti nem baj, max. több lóg le hátul a csomónál. AMúgy nem az lenne a logikusabb, ha a vastagságunkat kellene nézni, nem a magasságot? :roll: :?:

Sahli, nekem nem nandu van, hanem Kismama, de azt hiszem csak az anyagösszetételében van a különbség. Vagyis a nandu szerintem vastagabb és lehet hogy kicsit nehezebb hajtogatni, meg megkötni a végén...

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Jó reggelt!

Csodaszép Zsófi, Kristóf, Bence és Anna!!!!

Erika! Eltüntetni a jobb alsó sarokban lehet.

A szörcsögés lehet még annak az oka is, hogy meleg van a lakásban!

Kép
hanna30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?