A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok!

Anna! Annyira édes Emma az apukájával, nagyon jó ez a kép! És én is, én is azaz mi is mi is találkoznánk veletek Pakson, hozzunk össze egy hármas talit! persze ha valaki még csatlakozna....
Csenge, jobbulást nektek!
Vica: Babe koszmó, én is csatlakoznék, szuper, megéri az árát!

Na mennem kell, megjöttek a várhalni ikrek :D :D :D (binyek :) )

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Csenge, akkor nagy drukk, hogy elkerüljenek az említett nyavalyák....mármint krupp és hasonlók. Neked meg jobbulást.

Igen, oda kell figyelni, Zsófi tuti nem hámlás, mert ma már véres volt.... :cry: :cry: :cry: :cry:
Szóval most még jobban kezelésbe veszem. Nálunk is van a feje búbján Levinek egy kb. 1 cm-es kör, ahol hetente kijön a koszmó.....de csak ott.

Képzeljétek,a dm-ben van ez a milupás gyümipüré, kis műanyagpohárka, 4 db. a nevét nem tudom, mert nem otthon vagyok. Ma Levinek adtam és a felénél meg kellett állni, többet nem mertem, de ez is 50 milli. Almás banános, Vica próbáljátok ki.
Bár én utálom a bolti üvegeset és inkább otthon kotyvasztanék, de ez a mai produkció meggyőző volt...végre vmi eredmény.

Ja és Vica, persze megpróbálom beszerezni, ha nem kapsz.
ÉS még egy dolog náthásoknak: ez a homeos orrcsepp egy csoda!!!!Euhorbium, ha jól írom, de betűs eltérések lehetnek.
A Savoya Parkban tutter kapható....két nap alatt múlt el a szörcsi, két és fél hét után....

Zsófi, köszi a linket...

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Na, megnéztem ezt a dolgot, de eléggé kiakasztott. Zsófi, Téged nem? (babauszi)
30+10 perc 2800 Ft és ilyen szöveggel: foglalkozások előtt 15 perccel lehet bemenni az öltözőbe és utána is 15 percem van, hogy a gyereket és magamat is összeszedjem.
Persze tuti hogy ennyi nem elég és lehet, hogy nem is veszik ennyire szigorúan, de hogy lehet ilyet leírni egy babauszis honlapon. A kedvem nagy része odalett.... :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Anna, persze, nagyon jó ötlet :!: Nagyon jó lenne találkozni, és Szilviékkel 3-asban meg főleg... Vagyis 5-ösben, mert gondolom Emmát nem hoznád, amit nagyon sajnálok... vagy tudnád hozni őt is? :-) Mindenesetre majd egyeztessünk, ha már tudod az időpontot :!:

yuyu79

Sziasztok!

Vica,
Merrefelé laksz? Akkor vagyunk már egy páran errefelé is, pedig azt hittem csak mi vagyunk ennyire kint!
Jobbulást Neked!!

Ez a fül mögötti lerakódás ismerés nálunk is, de egyszer írta Panna hogy fülpiszkálóval szokta fürcsi után megszárítani ott a hajlatban, és azóta azt csinálom és bevált!

Tényleg, Panna merre vagy?? Na meg sorolhatnám... :(

Kép
Kép
dia123

Sziszka - igen, szuper lenne, ha ti is jönnétek!

Yuyu - Emmát is hoznám, családbarát munkahely, és a főnökömnek van egy kisbusza. Sőt, lehet, hogy a másik főnököm Emmánál fiatalabb babája is jön :)
Persze erre az egészre csak márciusban vagy később kerülne sor, de már nagyon várom.

sushy

Sziasztok!

Elég pörgős volt a hétvége, ma a dédiknél voltunk, Gergő nagyon jól viselkedett. Evett kis sárgarépát, krumplival mixelve. Ízlett neki és úgy evett kiskanálból, mintha már legalább fél éve azzal enne. Nagyon cukika. :D

nagyon édes Málnus a bilin :D Hiába, nem lehet elég korán kezdeni :)

Mecsi, jó az ágy, Gergőnek is ilyen van! :D

Dia! Utólag nagyon boldog születésnapot kívánok! Csengéknek pedig boldog névnapot!

Sushy! Emmáról az a repülős kép, nagyon édes! Csupamosoly gyönyörűség!

Apro! Köszi a választ, akkor én is merem használni a first-öt minden bőrbibire. Koszmóra mi is a babe sampont használjuk. Szépen leszedte, csak a kutacsánál nem merem dörzsizni, ott még van pici.

Most megyek, mert fürdés idő van, ma apával lesz a pancsi a nagykádban :D

Szép éjszakát!

Barbi
Kép
manci79

Na megjöttem, vendégek elmentek, nyűgös és kialvatlan babák délutánját tartottunk :D

Dia: nagyon sok Boldog születésnapot neked!

Anna: azt akartam még írni az előbb neked, hogy Emma haja nagyon hihetetlen módon kivilágosodott, emlékszem amikor megszületett szinte fekete volt, most pedig teljesen világos!

Apró: engem is épp ma lepett meg Binyek néhány doboz kis bébiétellel, nálunk sem fogy el még az egész üveg, szerintem is nagyon jó ötlet!

Julcsi, reszkess, jövünk :D

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Remélem is, hogy jöttök Kép Mikor, most szerdán, uszi előtt? :lol:

Anna, ez tök jó, azt hittem, ha munkahelyi út, akkor nem tudod hozni Emmát... De jó lesz találkozni veletek :D Jó hogy vannak ilyen munkahelyek is, csak kár, hogy nagyon kevés :cry:

Sziszka, képek vannak a kis nyafogókról? ;-)

Eni már fél 8-kor aludt ma, de 8-kor fel is ébredt, és újra cicire kellett tennem... Kiváncsi vagyok, milyen éjszakánk lesz, szerintem lassan ki fog bújni a 2. foga is... legalábbis már látszik, hogy ott fehérlik az ínye alatt :roll:

yuyu79

Barbi, Gergőnek hogy tetszett a pancsi? :wink:

yuyu79

Sziasztok!
Már nem árulom a fürdetőkarikát :wink:

mi is megyünk babauszira ide:http://www.babauszas.com/page.asp?prg=velemenyek&lang=hun

ma válaszol KAti aki tartja

A XIII kerületben, Radnóti Ált. Isk. tanuszodájában vannak a foglalkozások. ( Pozsonyi út és a Gergely Győző utca sarkán van a bejárat). Itt délután 14, 30 órától találkozhatunk a kezdő babák, kezdő anyukájával, vagy apukájávalJ)

A IX. kerületben a Weöres Sándor Ált. Isk.-ban vannak az órák, a Lobogó utcában délelőtt..

9,30 kor van a kezdő csoport foglalkozás.

Úszópelust, (lehet a helyszínen is venni, de az elsó 5 órán a DM-ben vásárolt eldobható is megfelel) és orvosi igazolást kellene hozni, hogy a manó egészséges. A honlapon az otthoni előkészületek alatt találsz ötleteket a felkészüléshez.

A foglalkozás ára:

Ha bérletet vásároltok egy felnőtt, és egy gyermekre 1800 ft/alkalom, tehát az 5 alkalmas bérlet 9000 ft. Lehet egyszeri belépőt is vásárolni, az 2000 ft. A plusz felnőtt 300 ft-ért jöhet be a vízbe.

mi a XIII.kerületibe megyünk valakik nem csatlakoznak?

ja és voltunk ma a Kikába és amikor élőnbe megláttam a Stokke széket lehidaltam.. először azt hittem gyerekjáték.. a combom feléig ért :shock: gyerek el se fért benne :lol:

így teszveszen vettünk egy Peg Perego menerva típust!

Csenge sajnálom, jobbulást

BArbiéknak is !

oscill--- lehet csecsemőknek is adni anyatejben feloldva...

én is azt szedem, mert elkapott. ZSiginek semmi baja...koppkoppkopp

Aproo hajrá HIppes gyümoipép!

hajrá hozzátápi

Sushy Emma édes :lol:

Talis lurkók szintén zabálnivalók!

Dia utólag is Boldogat!

remélem Pöttöm tényleg üzen hétfőn...
Vendég

A koncert jó volt, de nem kellett volna mennem :( addig csak rosszul éreztem magam, most meg 38.7 a lázam :( épp a hideg zuhany alól jövök hátha hat. Holnap próbálok osciloc.. -t venni, de azt hiszem kellene egy doki is. Nem tudtok ajánlani egy homeós dokit, akihez holnap el tudnék menni?? Már ha el bírok menni...
Vendég

Mindenkinek szép estét!

Nagyon cukkancsak a fotók a babákról.

Tényleg elég terjedelmesre sikeredett péntektől, de végig jutotttam.
Hozzátápi- Alma héten kezdte el a frissen facsart almalevet, mivel csütörtökön töltötte az 5 hónapot. Ma 40ml, tegnap 30, csütörtökön kezdetnek 20. Cumisüveg kizárva, csak a kanalas módszer, illetve újjabban kis feles pohárból kiissza. Korán kezdi a rövideket 8) .
Az almalé még székrekedésre is hatásos. Ma nekünk 2x is volt kaki.

Nem tudom,n hogy kinek volt már hasonó problémája, de Alma mostanában akárhova megyünk, legyen az szomszédnéni, vagy egyszerüen csak nagyszülei (apósomék), mindenhol nagyon rövid időn belül elkezd sirdogálni és aztán hatalmas krokodil könnyeket ereszt és hiába veszem én ölbe vagy apája addig nem hagyja abba amíg el nem megyünk onnan. Tanácstalan vagyok mert ilyet eddig nemcsinált és nem akarok szobafogságon lenni.
Amúgy egy nagyon kiegyensúlyozott jó kedélyü mosolygós kisbaba.
Befejeződött a babamasszázs a héten. Nagyon kedves volt a védőnéni, mert minden jelenlévő babának csinált ajándékot és még emléklapot is kaptunk.
Ma elösször vette szájába a lábát.
Kipróbáltuk a járókát, szeret benne lenni. Megkaptuk az etetősszéket, szétszedhetős asztalkává alakítható változat. Egy hibája van, hogy hiányzik a háttámlája.
Napi 6x,7x szopik éjszaka elalvás után még 2x kel enni.
Babakocsiban már nemigazán tudom sétáltatni, mert nem bírja ki, hogy nemveheti szájába a kezét. A cumit pedig egyenesen kiköpi.

Zsófi
-képek gyönyörűek Leviröl. Apudnak mióta van pofaszöre?
Vercsivel beszéltem és azt mondta, hogy a bogyó kb.10 euró, és van ebből egy krém változat is ők azt használták, az pedig 5 euró, de Vincének egyik sem használt. Bár a krémet szerette.
Sajnálom, hogy nem Eger felé kerültetek hazafele jövet Parádvásárról, mert akkor összefuthattunk volna. :cry:

Betegeskedő babáknak jobbulást kívánunk és az anyukáknak is.
Köszönöm a fogzással kapcsolatos hozzászólásokat.

Mostmár a régen látott anyucik és babucik is előjöhetnének!

Cs-andi
- megnéztem a hintát és tényleg nagyon szuper, de nemcsodálom, hogy vartad. A fa vázat ti miből szerkesztettétek össze?

Gázártámogatás!
- mi úgy pályáztunk rá tavaly, hogy úgy sem fogjuk megkapni, de ennek örömére mégis megkaptuk. Azonban 200ft-volt havonta. Ez nem nagy segitség ami azt illeti, pedig nekünk is volt 50ezres gázszámlánk és még januárban megigényeltük, de mégis csak februártól lettünk jogosultak. Attilám idén azt mondta, hogy ö nem játszadozik velük és ezért nem igényelünk. Már csak azért sem, mert már nagyrészt fával fütünk így felesleges pénz és idő fecsérlés.

Koszmó
- nekünk leginkább az olajos sapkás és utána fogkefével való dörzsölgetés vát be a legjobban. Azért biztosan a sampon sem ártott, de csak avval lassan szabadultunk volna meg tőle. Mi nem a füle mögött, hanem a fülében fedeztük fel de még időben, mert nem volt alatta sem begyulladva, sem kisebesedve.

Sziszka- csak nem te is a pisztrángos csodát próbáltad ki karácsonykor a Praktikból?

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Jó reggelt!

Csenge sajnálom hogy rosszabbodott..én az ocsil...szedem...már csak a torokszárazság van meg reggelre.ZS.szerencsére eddig megúszta...

HOMEOPÁTIÁVAL FOGLALKOZÓ ORVOSOK KERESÉS:
http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... =&county=1

Koszmo: NEkünk a BAbe nem vált be gyorsaság szempotjából, hanem szintén FEluca módszer olajozás fürcsi előtt, sapka fél órára utána körkörös mozdulatokkal a fésű sörtéit összefogva dörzsoi.. aztán fürcsi, hajmosás..ezt 2.3 naponta ismételni..
Vendég

NAGYONSZÉPEN KÖSZÖNJÜK SZÉPEN MINDENKINEK A JÓKÍVÁNSÁGOKAT!!

ÉS EZÚTON KÍVÁNUNK MI IS MINDENFÉLE JÓKAT DIÁNAK!!

feluca,
a vázát lapátnyélből csináltuk 2db félbevágva ott legömbölyítve(elég hosszú kell) + vettünk barkácsá.-ba műszálas kötelet és a textilt meg az ikeában , de ez nem sima textil, hanem egy erősebb tipusú vászon és ezt is duplán mert a két réteg közé még vatelint is raktam, bár utólag ez szerintem elhagyható , mivel a hintába úgyis kellett raknom egy pólyabetétet sőt eleinte egy keményebb párna is volt benne...hát kb.így...kérdezz még nyugodtan ha érdekel valami :D

ja és persze minden varrás duplán vagy triplán!!!!

csengeandi, én még múlthéten szerdán küldtem neked emilkét az illóolajokról amikor kérdezted.megkaptad?remélem egyre jobban vagytok!!és mihamarább találkozhatunk is :wink:
Vendég

Sziasztok!

Hétvégén nem tudtam jönni, mindkét nap jött valaki hozzánk, meg tanultam is ezerrel.

Hozzátápi: BB először milupás ha gabonapépet kapott 5 hónapos korától, nagyon szereti. Múlt héten megismertettem a golden almával, azt is csípte, tegnap meg paszíroztam össze neki egy kis felforralt vízzel banánt, azt egyenesen imádta. Hála nincs probléma eddig, mindent elfogad.

Aproo: Robi lefotózott, amikor kötöttem fel, nem sikerült valami jól, nem igazán látszik, hogyan is csinálom, de azért felteszem. Ha nem akarom, hogy ennyire kilásson, akkor nem kötöm ennyire magasra, a mellem alá a mei tai-t, hanem lejjebb, derékra. Az utolsó képen egy olyan kötés végeredménye van. Ha elalszik, akkor a lejjebb kötöttben megtámasztja az anyag a buksiját. Egyébként olyan sokat használjuk, hogy betört, megpuhult az anyag, nem feszíti a lábait egyáltalán, de az is jó ötlet, ha valami madzaggal leszűkíted.
Kép Kép Kép itt fordítom a hátamra, óvatosan kell, mindig fogom közben Kép itt húzom rá az anyagot és veszem előre a pántokat Kép Kép ilyen csavarral támasztom meg plusszban, és a fenekét is tartja Kép végeredmény Kép egy lejjebb kötés végeredménye

Remélem, tudod hasznosítani.
Szép napot, lányok.
pajo

Jó reggelt!

Köszi köszi még egyszer a sok köszöntést!! Aranyosak vagytok nagyon! :D

Én is utólag is köszöntöm a Csengéket!!

l.Vera,
Hú,már nem emlékszem melyik szobába voltunk, sajnos. Arra viszont emlékszem, hogy Virág a 6-os számot kapta, apja szerencse száma :wink:

Mecsi,
Neked sem válaszoltam még, hogy igen, van járókánk, nagyon sokat van benne Virág. De képzeld/képzeljétek, hogy hátról hasra most már megy a forgi ezerrel!! :) Forditva még nem annyira, de majd csak lesz az is!

Csenge,
Jobbulást neked! Remélem segít az oscillo!!

Feluca,
Nálunk is hasonló a helyzet, hogy Virág nem nagyon szeret mostanába máshol lenni. Igaz nem is nagyon visszük csak néha, a betegségek miatt, de ha idegenek veszik körül és nem itthon van, akkor megijed van tudom is én. Olvastam, hogy kb ebben a korban ez természetes, mert most már felfogja hogy kik azok akiket sűrűn lát és kik az 'idegenek' és kicsit fél még. A tesómak pl nagyon ritkán látja Virág, és az ő kezében nem is nagyon van meg, vagy ha igen, akkor csak úgy, hogy látótávolságban vagyok én vagy az apja. De reméljük hamar túl lesznek ezen az időszakon!
Babamasszázs tanfolyamon mi is részt vettünk, kaptunk mi is ajándék csomagot a végén, a kis labdát imádja Virág!
:)

Hozzátápi: ügye nem muszáj gyumilével kezdeni, már kezdhetem péppel??? Csak mert ugye fogacskái is vannak már, meg már 6 hónapos! Ja, és tegnap voltunk a barátnőméknél, nekik van amolyan pároló gépük, abba főzte a zöldségeket a kisbabájának. Sztem mi is beszerzünk egy olyat, nagyon praktikusnak tűnt és biztos jobban megmaradnak a vitaminok az ételekben! Van valakinek még ilyenje? Jó?

Fogak: Asszem nekünk felül is kifognak bújni lassan, elvégre 2 hónapja nőttek ki alul, na meg nyáladzik Virág ezerrel! Ja és vettünk neki 'fogkefét' és babafogkrémet, 'Nenedent baby'. Szilikonos újrahúzós fogkefe, nagyon élvezi amikor mosom neki a fogát, mert masszírozza is az ínyét közbe! :) Sir ha abbahagyom....

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Azt hiszem Mecsi Te írtad, hogy lehet igényelni a neten Felicitas csomagot, hát jelentem megjött, köszi!
Volt benne Sudocrem, Vanish minta, egy csörgőlabda Nestlétől és egy egész Johnsons fürdető (épp ma akartam venni)!

Ezennel jelentem, Milupáéknál meg mintát lehet rendelni jó éjszakétból, meg gyümipépből !
http://www.milupa.hu/

Mi:

Február 23-ám lesz egy újabb műtétünk, ezúttal csak a jobb szemen, mert az van rosszabb állapotban. Műtét után meg fel kell majd járni Bp-re, mert gyulladáscsökkentő injekciókat kapunk a szembe. gondolhatjátok, hogy az erő is kiszállt a kezemből, ahogy ezt írtam....Szorítsatok!

Ma megyünk másodszor korai fejlesztőbe Pécsre látásnevelésre, jövő héttől konduktorhoz is! Minden picurnak és anyucinak jobbulást, és minden kép csodás!!!

KépKép
koadri

Adri gondolunk rátok!

Dia nekem nincs., én a kis edénykéjében párolom a zöldséget, és nem tart sokáig

és kezdhetsz gyümipéppel! én se itókáztam :lol:

én is kértem, még akkor nekem nem jött :cry:
Vendég

Koadri,
Sajnálom, az nem lehet kellemes! Ez milyen műtét, bekell feküdnöd? Szorítok értetek!!
Köszi a Milupás link-et, meg is rendeltem a mintát! :)

Kép
Kép
dia123

Jo reggelt!

Dia, nekunk is van ilyen parolonk, en abba parolom Lauranak a zoldsegeket 25 percig, utana botmixerrel puresitem es adok hozza egy kis tapszert. Aventes poharba szoktam tenni egy kis adagot - kb. 90 - 100 ml, ez az ami max. egyszerre elfogy belole. Ami megmarad beteszem a hutobe es a kovetkezonel megkapja. En magunknak is szoktam parolni ezzel zoldseget, en nagyon szeretem.

Vica, nalunk is a bebieteles alma jobban megy, mint a nyers, szerintem is azert mert az nem olyan savas.

Adri, jobbulast Dorca szemenek - szoritunk nektek! En is kertem ilyen csomagot, de nekunk se jott meg meg.

Valaki szult a Janos korhazban - nem emlekszem sajnos :( A baratnom majus vegen fog szulni abban a korhazban. Valakinek valami tapasztalat?

Andi, jobbulast mind a kettotoknek!

Kellemes napot!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

jó "reggelt", vagy már inkább szép napot!

Aproo, hát igen, eléggé érdekes ez az uszis dolog! pedig olyan jó lett volna! lehet, hogy 1x el kellene menni, meg kellene kérdezni, hogy meg lehet-e csak úgy nézni, hogy nem megyünk be a vízbe, hogy milyen egy babaúszás foglalkozás! nem?

nekünk hámlás van Beni füle mögött, de azért figyelek rá nagyon!

Adri! szorítunk Dorcának, vagyis nektek! remélem, hogy minden simán megy... mindenképpen írj, ha van fejlemény, vagy bármi!

Dia, én mondjuk nem kezdeném egyből pürével, de végülis Te döntesz! ;) az egy dolog, hogy 6 hós, meg van fogacskája, de ha eddig még nem kóstoltatok semmit, akkor minden új lesz neki, ezáltal allergiás is lehet bármire, meg gondolnám, hogy a pici poci is hamarabb megbírkózik a csak lével, mint a pürével! de Te döntesz, látod Boni nem lacafacázott, és Zsiginek semmi baja, szóval lehet csak én aggódom túl a dolgot!

hozzátáplálás: nekem amúgy azzal van a legnagyobb bajom, hogy nem tudom az arányokat... :roll: nincs sehol sem, vagy legalábbis én még nem találtam rá olyan oldalra, ahol leírnák, hogy egy adag az ennyi burgonya, ennyi sütőtök, azt ennyi vízzel higítsd, stb. múltkor amúgy krumplit főztem Beninek, vízzel higítottam, és egyáltalán nem szerette... :(

múltkor mondta Ági, hogy ők már kezdhetik a húst! amúgy nekem fogalmam sincs, hogy mennyi idős kortól lehet bevezetni, meg azt is hogyan!?

CsengeAndi, jobbulást neked!!! én sajnos nem ismerek ilyen orvosokat! :( meg a párásítós témában sem tudtam segíteni, mert mi nem használunk...

durva, hogy egyik másik babának milyen tempóban jönnek a fogacskái! nálunk még mindig sehol semmi...

sophie27

Sziasztok!

Julcsi! Gergőnek nagyon tetszett a pancsi, úgy lubickolt, nagyon élvezte. :D Azt hiszem rendszeresítjük a nagy kádban lévő fürdést :D
És nektek milyen volt az éjszaka? Nem bújt még elő Eni második fogacskája?

Csenge, jobbulást kívánok!

Adri, szorítunk!

Kisfiam megint 40 percet aludt délelőtt, úgyhogy ebéd után kiviszem a levegőre, úgyis olyan szépen süt a nap :) Hogy én mennyire várom már a tavaszt!
Szép napot mindenkinek!

Barbi
Kép
manci79

Mazska, nekem barátnőim, illetve, ha jól rémlik, Cs-andi! De lehet, hogy hülyeséget beszélek!? :shock:

A Felicitas csomagot én is megigényeltem, de a honlapon nem úgy írták, hogy majd kapunk kupont, amit be lehet váltni, mint anno a várandós csomagnál? Na mindegy. Akkor várom türelemmel. Meg ezt a Milupás cuccot is!

Mazska, Te mindent tápszerrel higítasz Laurának? Mennyi tápszert készítesz ilyenkor?

sophie27

Zsófi! Én sem tudom az arányokat, úgyhogy érzésből adom neki a hamit. Bár, ha Gergőn múlna megenne egy felnőtt adagot is, szerintem, nagyon érdeklődő az új ízek iránt. :D
Nem hiszem, hogy lesz gondunk a hozzátáplálással :)

Barbi
Kép
manci79

Lányok!

Akinek a babája nem eszi az almát, az próbálja meg kicsit megsütni és akkor édesebb is lesz meg nem lesz olyan savas. Az én fiam egyáltalán nem ette a nyers almát sütve viszont nagyon szerette. Meg most a prüntyögöm is bevág belőle egy szép kis adagot.

Valaki kérdezte a sókamrát egy pár nappal ezelőtt. Mi a gellértbe jártunk. Isten igazából mi akkor akartuk vinni a gyerekeket a barátnőmmel ha náthásak a gyerekek mert arra is nagyon jó de ki van írva hogy beteg gyerekeket ne igazán vigyünk. (Monjuk érthető valahol). Így marad annak aki asztmás vagy léguti betegségei vannak. Egyébként nem volt drága, és bérletbe pedig még olcsóbb.

Boniko: én is elkeztdtem a hungarocell figurákhoz az alkatrészek beszerzését. A lapok már megvannak. Én thomas mozdonyt szeretnék csinálni a fiamnak a falra mert thomas örület van most nálunk. :) Csak még valami jó mintát kell találnom amit le tudok másolni.
Aki kérdezte az akrill festéket és beírtam a google-ba hogy akrill festék és kidobott egy jópár oldalt. Vannak kreatív webáruházak, ott 220 ft volt egy tubus festék és még rohangálni sem kell. :) Szóval én valószínű onnan fogok rendelni.

Bocsi hogy nem tudtam már, hogy ki kérdezte a dolgokat de hát én is csak egy zugolvasó néha író vagyok :)

Ja és Aproo nagyon aranyos Levi a képeken és persze az összes többi baba is. Tranzitba a héten szívesen elmennék veled ha mész. Nekem nem biztos hogy lesz autóm. Bár most meg kicsit folyik mind a két gyerek orra. Úgyhogy még nem tudom mi lesz.
Akartam is kérdezni, hogy ti ha csak az orra folyik a babáknak azért viszitek gyerekek közé? Mert én már a második gyereknél ennyire nem veszem komolyan a dolgokat. Úgy néz ki hogy akkor egész télen itthon ülhetnék. Mert ha nem a mi orrunk folyik akkor valamelyik foglalkozáson biztos hogy valamelyik gyereké igen.
Szóval ha ti orrfolyással nem taliztok akkor viszont majd legközelebb tranzitolunk :)

Kép

Kép
bucsek

mazska,
én szültem a jánosban és a januári kismamában pontosan az a szoba van fotózva.ha bármi kérdése lenne írjon emilkét, benne van a táblázatban a címem.jujjj de jó! és kinél fog szülni?
zsóf,
igen te izgulod túl, lehet kicsit lazábban is venni a dolgokat :wink: én sem gy.lével kezdtem, hanem szitán áttörtem neki a krumplit...stb...anyatejet raktam hozzá és a többit is így elsőre, de aztán már van egy flekemann párolóbetétem amit bármelyik fazékba betehetek és vízgőzben megpárolom, majd botmixerezem és 2 decis poharakban hűtőbe teszem és mindig annyit veszek ki amennyi kell.mondjuk mostmár 1deci sütőtökhöz pl.reszelek egy almát az is kb. 1deci.de ha már mindennap megeszik ilyen adagokat akkor figyelni kell a plusz folyadékbevitelre,nehogy szorulása legyen.csengi nemakart semmit meginni mellé ezért még külön barackot is kapott...hát kb.mi így...ja és én mindig úgy intézem a dolgokat, hogy látom miként és mennyi esik neki jól és úgy alakítom...
Vendég

Zsófi - Mi (majdnem) hat hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást: egy héttel a hónapforduló előtt gyümölcslevet, aztán pépet kapott (almától fájt a pocija, ezért gyorsan banánra tértünk át, aztán már az alma is rendben volt). Amikor betöltötte a hatodik hónapot, akkor kezdtük (volna) némi krumplival, ha a fiatalúr megette (volna) :( . Próbáltam anyatejjel higítani, de nem ette. Az általam készített sárgarépát sem :( . Próbálkoztam gyárival, a répa + a sütőtök is könnyen csúszott, aztán kapott már sütőtökös krumplit, az is lement. Mostanában azzal próbálkozom, hogy a gyári sütőtökhöz keverek hazai krumplit. Az adagot én sem mérem (100-150 g lenne egy teljes értékű étkezésnek megfelelő, ha jól tudom), de egy krumpliból a harmadát a legsikerültebb napokon is meghagyta.

Ételpárolót kaptunk mi is kölcsön (Babymoov), de a turmix része nem sokat ér. Ha "lángon" párolnál zöldséget, akkor apróra vágva annyi vizet önts rá, hogy ellepje, 10 percig lefedve takaréklángon párolni, aztán még öt percig állni hagyni. Annyi vízzel (saját levével) törd össze, hogy jó pépes legyen. (Forrás: Dr. Kerekes Judit - Babatáplálás kézikönyve)

Csirke és pulykamellet hat-héthónapos korától kaphat, azt is pürésíteni (turmixolni) kell. Mi tegnap kipróbáltuk a gyárit (sütőtökös pulyka), és ízlett neki.

Judit
csutak33

Na igen, ki tudja, hogy mi a jó! De sztem pürével kezdem, az a kiskanálnyi csak nem árt! Aztán persze növelem mindennap az adagokat.
Ezen az oldalon vannak nagyon jó receptek, itt arányok is vannak! :)
http://www.babaszoba.hu/services/recipe

Kép
Kép
dia123

http://www.gyerekszobafestes.hu/falfresko/thomas02.jpg
http://www.gyerekszobafestes.hu/falfresko/thomas1.jpg
http://www.pingalok.hu/otlettar/otl04.jpg

Bucsek majd kérünk képet, boiztos tetszeni fog!

és nagy vágóval vágd, mert akkor szépen egyenesen tudod, simára vágni az oldalát! :lol:

én Verdákat gyártok , még avn gy lapom, mert van egy üres falfelület!
Vendég

ZSófi nem mentetted el a pdf könyveket amiket belinkeletem, meg a távblázatot, azokban minden benne van! kivéve az arány.. de ha nem szívesen belinkelem újból a receptesbe

én krumpliból egy kisebbet szoktam, kis kockákra felszelem, megpárolom, majd levével hogy laza pépes legyen keverem

sárgarépából egy kisebb darabot szoktam...felkarikázom és párolom kb 10 oerc fedő alatt

ha alma akkor egy kisebb egész,idaredet szoktam venni az cuki pici.. banánból egy negyed

a z univer üvegesből pedig egy fél üveg...

husi először csirke vagy pulykamellet adsz, megpárolod, utána ledarálod jó sokszor, hogypürés legyen, majd szilikon jégakkutartóba beleadagolod és ez megy majd egy egy kocka a főzibe ...

később majd jönnek a sajt belereszelve,

ja nekem megvan a babaszakácskönyv abban van 100recept kisbabáknak!

én mindenből 50 got adok gyümiből ez az adag..utána tejci

főziből mehet több is

pl: röviden

burgonyapüré:

2 db közepes burgonya meleg víz 15 perc

sárgarépapüré burival

1.1 db mindből plusz a főzőlé

pépesített almafőzelék 1 közepes buri, 2 db savanykás alma(et külön párold biuritol . 5 percig

buripüré banánpéppel

1db közepes buri fél banán kb 50g

sütőtökfőziez teljes adag

100g sütőtök
50g buri 1 teáskanál olaj stb stb..... devics józsefné csecsemők szakácskönyvehttp://www.libri.hu/hu/konyvek/eletmod_egeszseg/gyermekeink_egeszsege/csecsemok_szakacskonyve

remélem segítettem...
Vendég

Köszönöm Dia és nagyon örülök, hogy már megy a hátról hasra fordulás. Mi egy képet kaptunk, amit a védőnéni csinált. Gipszből van a kerete és szalvéta technikával a kép benne. Nagyon aranyos. Neked kellett fizetni érte?

Dorcanak minden jót kívánunk. Anyukájának pedig sok sok erőt a műtéthez és az utána lévő inyekció kúrához. A Felicitas csomagot csak az interneten lehet megrendelni, vagy valamelyik kis tályékoztató füzetben van benne a megrendelő lapja.

Zsófi Én sem tudodm az arányokat, de szerintem a védőnő ebben tud felvilágosítást adni, ha nemszeretnél a saját szakálladra kisérletezni a fiadon.

Én azért kezdtem az alma lével, mert állagra mégis csak közelebb áll a tejhez, mintha rögtön reszelve adtam volna neki az almát. Amúgy saját termésű nem permetezett golden almát adtam neki, mert az amúgy is édesebb fajta, de még így is fanyalgott tőle az elején.

Székletlazításra illetve székrekedésre jó még a mecsekbaby tea. Ha nem szerti a teát a baba külön érdemes tejjel keverni neki. Hőmérővel is lehet ingerelni illetve van egy gyakorlat sor amit a jógán tanultunk és az is segít.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Boniko: köszi a linkeket :)
Ok majd rakok fel képeket.
Egyébként te melyik hugarocell lapot vetted. Mert a Bauhausba volt a sima puhább nagy golyókból összepréselt. És volt egyész kis golyókból préselt ami sokkal keményebb volt és sokkal drágább is.
Nem tudtam eldönteni, mert félek hogy a puhábbat nehéz vágni mert morzsolódik és nem lesz egyenes a széle. A kemény meg könnyen törik. Szóval nem tudom. Minden esetre most a puhábbat vettem abból 165 ft-volt egy lap :)

Kép

Kép
bucsek

fxxxxxxxxxxxxxxxxxxv

sophie27

-43n5b edx
cDy

sophie27

bocsi, ez mind Benim volt... :lol: szerintem a kiscsajoknak üzent valamit ;)

sophie27

szóval!

köszi a hozzátápis hozzászólásokat! kísérletezgetek én, csak most még olyan fura, hogy 1 db krumplit főzögetünk, stb. szóval picit macerás, ugy a kisebb adagok miatt!

amúgy egy kérdés sütőtökkel kapcsolatban... nálunk a sütőtök+alma variáció nagyon bejött a boltiból (hipp), viszont múltkor vettem egy 1/2 tököt, mert én is imádom, de annak olyan víz íze volt, hogy csak na. Ti szoktátok kóstolni a baba általatok gyártott kajcsiját? most már csak ilyen vízízű tököt lehet venni? 1-2 hónappal ezelőtt még olyan édesek voltak a tökök... és a kész kajcsit fagyasztjátok is, vagy csak a hűtőben tároljátok 1-2 napit (Cs-andi)?

Boni, lementettem, de csak az egyiket sikerült :oops: azt hiszem, hogy az 1-es rész van meg... a 2-est fel tudnád tenni mégegyszer esetleg??? köszi!

ja, és én Beninél nem aggódom annyira túl, mert nem volt nagy bevezetős hét, meg ilyenek, csak esetleg Dia helyében aggódnám, mivel Virág baba csak anyatejezett, ezért írtam, hogy lehet, hogy először csak a levét adnám Virágnak a helyében! de tényleg mindenki maga tudja, hogy mit vállal be, és mit hogyan! ;)

jajj, ma gyerekem nagyon nyafka... szaladok is! :(

sophie27

mi a praktikerbe vettük, és szerintem ugyanaz :lol: a puhábbik

Beni csibászkedik? múltkor Zsigi is írt be Nektek :wink:
Vendég

csajok, meg arra is nagyon kell ügyelnem, hogy megfelelő hőmérsékletű legyen a kaja mert nálunk ezen múlik, hogy tátja-e a száját vagy összeszorítja.legelőször amikor almát kapott nemette meg és utólag jöttem rá, hogy nem azért mert savanyú volt, mert legközelebb meg langyosítva befalta mind :wink:
Vendég

Sziasztok!

Bucsek, nem tudom még a csütrötököt, nem kaptam jó híreket ma a plasztikán.... :cry: :cry: :cry:
Mivel a kezem másodfokú, a combom meg holnap derül ki hogy kell-e műteni, ezért kb. minden reggel a kórházban kell kezdenem....
Na igen, csak hogy teljes legyen a kép:
lányok kis drukkot kérek, tegnap megleptem Levit és magamat a féléves évfordulóra, este rámrobban egy teli teáskancsó forró víz. Az ügyelet azonnal berendelt a égési plasztikára, 3 ujjamon totál nincs bőr és az egyik combom és 4 tenyérnyi részen ráment. Az holnap derül ki, hogy kell-e műtét, de napra valószínű soha többé nem mehetek hosszú időre. Íszonyú ronda, és tudom, hogy örülnöm kéne, mert Levit ott fogta az esettől 1 méterre apucim, amikor 8 felé robbant az üveg és se vágás, se égés nincs rajta....de komolyan csak ez a gondolat éltet. Annyira iszonyúan csúnya a seb, hogy sírhatékom van.
Szóval babauszi, amire a szülés óta vágyom, kilőve, és a babamasszázs is hosszú időre csúszik.....
Szoptatni is alig bírok, mert ülve nem megy, fekve meg pont ott rugdal. Pelusozni is kín....szóval szar érzés, hogy kb. alig bírom megérinteni a kisfiamat.

Na, nem nyűglődöm itt tovább, annyi jó dolgot írtatok, majd összekaparom magamat és visszaszállok a ringbe, csak most még lihegek.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

zsóf,
amit 3napon belül megeszik azt a sima hűtőbe.a lényeg, hogy ne keveredjen a nyálával, akkor gond nélkül elvan.
és énmindig mindent megkostolok mielöt megkapja, természetesen külön kanállal, hogy az én nyálam se keveredjen sehogyse...
megyek mrt megint őszit kakilt :wink:
Vendég

Ja, ami fontos: Lucám, kapok osanitot, szóval egyenlőre akkor nem kérünk Vercsitől.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo szegénykém annyira sajnálom! :cry: remélem ha,mar elmúlik a fájdalom!

Zsófi belinkeltem hasznos dolgkat a receptesbe
Vendég

Aprooka: :( :( :( Hú ezek tényleg nagyon nem jó hírek. Drukkolok hogy legalább műteni ne kelljen.
Levit védik az angyalkák :)
Reméljük mielőbb rendbejössz.

Kép

Kép
bucsek

hűűűű, aprooo , nagyon sajnálom.borzasztó lehet!!
Vendég

Aproo, nagyon sajnálom, ami történt, és az azért külön tök jó, hogy Levinek semmi baja nem esett! gyógyulj hamar! reméljük műteni nem kell!!!! mennek a drukkok ezerrel!!!

Boni, lesem!

Cs-andi, köszi a válaszokat kajcsi ügyben! neked akartam írni pár napja a hipp-es babateával kapcsolatban, hogy nálunk az volt a baja Beninek, hogy szobahőmérsékletűen nem issza meg, mindig meg kell langyosítanom neki a teát, mielőtt adom, azóta viszont imádja! mondjuk azt nem tudom, ha langyos vizet itatnék vele, az milyen hatással lenne rá... :S

sophie27

Apró, nagyon sajnálom, ami veled történt :( az égési seb nagyon fájdalmas, remélem gyorsan meggyógyulsz!
Vendég

Sziasztok Lányok4

Csak gyors bekukk mert ma nagyon nyűgös Áron is . Egész nap visít sikitozik sehol és sehogy sem jó . Most sikerült végre elaltatnom.

Aproo szegénykém remélem nem lesz műtét és szépen meggyógyulsz.

Betegeskedőknek jobbulást!

Sétálni mi ma voltunk de nagyon szeles az idő. :(

megyek vasalok amíg még lehet

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Aproo, nagyon sajnálom, ami veled történt, sok erőt a felépüléshez, nagyon vigyázz magadra! :(

Gergő is csak anyatejes, de én pl adtam már neki reszelt almát, főtt krumplit, sárgarépával és ma kapott először sütőtököt, az is nagyon ízlett neki. Teszek fel képeket. Kép Kép
Kép

Barbi
Kép
manci79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?