Az este kétszer kellett bemennem, 5 és 7 perc után, a 9-re már aludt. Az éjszaka felsírás után két perccel már visszaaludt, de pár perc múlva Kriszta ébredt fel, bementem hozzá, vizet kért és amikor itta, akkor felébredt Boró (nincs velünk egy szobában, de ők ketten alszanak, mármint ugyanabban a szobában.). No ezután még sírdogált egy kicsit, meg csendesedett is el, utána aztán kezdődtt a horror, mert úgy ordított, hoyg magából ki volt kelve. 4 előtt 5 perccel ébredt és 6 óra 5 percig egyet ordított az első 15 percet leszámítva. Ekkor már nem bírtam tovább és megszoptattam, úgyis hajnalban már szokott szopizni. Ma délben 5 percre bementem és annyi, utána elaludt. Még egy picit beszélgetett magában, majd összesen bagy 10 perc alatt elaludt.
Mi is óvszerrel védekezünk, és nem is szándékszunk átállni másra. A gyógyszer jöhetne számításba, de nem látom értelmét. Nálunk teljesen rapszódikus az, hoyg mikor vagyunk együtt, van, lehet, hoyg egy hétig semmi, mert éppen nincs kedvünk hozzá és akkor fölösleges, hoyg én nap mint nap tömjem magamba azt az izét. A spirál hosszú távon jó dolog, de én irtózom tőle, azaz attól, hoyg hogyan gátolja a "fogamzást". Ugyanis nem a fogamzást gátolja, hanem azt, hogy a megtermékenyült petesejt beágyazódhasson a méhbe. Eléggé nagy a méhen kívüli terhesség veszélye, illetve nem vagyok hajlandó esetleg minden hónapban megölni egy gyereket.
Tudom, hoyg vannak valami hormon-spirálok is (vagy valami ilyesmi) no, ezekről nem tudok semmit, úgyhogy nem is írok, de nekem így sem, úgy sem szimpatikusak.
Végülis mi ötvözzük az óvszeres védekezést a természetes családtervezés módszerével, ami talán nem a legeslegbiztonságosabb, főleg, hoyg nem is szeretnénk több babát, de legalább egészséges rám nézve is. (Végülis, ha jönne még egy baba, akkor sem dőlne össze a világ, nekem amúgyis titkos vágyam a 3 gyerek, de most nem szeretnék egyhamar. Talán néhány év múlva.)
NAgyon klassz, hoyg ennyi ideig tudtad szoptatni Zalánkát, ezek szerint most ő maga döntött úgy, hoyg több nem kell. Boró is általában 3x szopizik napjában, lassan kimarad a déli szopi, főleg, ha megtanul egyedül elaludni, majd fokozatosan a másik kettő is. Elképzelésem szerint a nyár kezdetéig jó lenne, ha már nem szopizna.

Unokatesommal...

[/url]