A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Barti: szerintem igazad van a magasság-szélesség kérdésben :) csak gondolom, azt nehezebb beméretezni
A nandu valóban elég vastag. De nagyon dícsérik a minőségét.

Párásító: nekünk is hidegpárásítónk volt annak idején.

Mágnes: tüneményesek a gyerekek :)

Barti: jobbulást!

Picuranyu: nagyon édes Kristóf :)

Csöre
csöre74

sahli:
Persze. lehet szellőztetni a párásító mellett.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: csodaszép Beni és Anna!!! És nekünk is ilyen cumink van :wink:

Picuranyu: Kristóf gyönyörű!!!

Kriszti,Bartika,Csöre: köszi a tippeket kendő ügyben, akkor én is egy XL-esre nevezek be :D

KépKép

KépKép
kata8110

Picuranyu:
Nagyon édes !!! :lol:

Duma:
Nálunk van egy "szava" arra, ha éhes, ez a Gááá! Ha ezt halljuk, tuti, hogy a pocak üres :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: Saci, ha éhes, azt mondja, hogy "hehe" :)

Csöre
csöre74

Mágnes! Akkor a mi fiaink azonos nyelvet beszélnek. :)

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Csöre, már amikor megszületett hatalmas nagy pocakkal rendelkezett. :D UH szerint a hasa mindíg jó 1 héttel volt nagyobb mint ő :D
egy béldózer lesz

lemértem, most épen 70-t evett. vagis tuti többett, csak egy kisebb mennyiség távozott belőle, mielőtt lemértem.
kezdem lehinni, hogy nem fog éhen halni. :D :wink:

Kép
Kép
cs_erika

Mágnes Beni nagyon éhes.

én kaja előtt teszem tisztába, bár addigra már irtó dühös. :D

Kép
Kép
cs_erika

Köszönjük a dicséreteket. ;)

A szemváladékozáshoz, csipához annyit tennék hozzá, hogy Kristófnak is van.
Csütörtökön jött ki a gyerekorvos, írt fel rá szemcseppet, 6 napig naponta 5X1 cseppet kell csepegtetni a szemébe.
Mellette kamillával törölgetem neki.
Szépen javulgat neki.

Fiús anyukák, fütyi-téma. Nektek mit mondott a doki, hozzá kell nyúlni?
Vendég

Sziasztok!

Ma rekordot döntöttünk. Éjjel 11-kor tettem le és 4-ig aludt. Akkor se sírt, csak egérke hangon motyogott.
Ádámkám a pihenőszékben imád aludni. Most épp Mozartot hallgatunk. Itt volt a védőnéni, azt mondta szerinte gyarapodott, meg szépen letisztult a bőre. Lehet náluk mérleget bérelni, úgyhogy le is megyek délután. Legalább látom , egy-egy szopinál mennyit szív.

krisz78

Picuranyu: először is, gyönyörű baba
fütyi:nem szabad bántani. Nekem ezt mondták.

krisz78

Sziasztok!

Köszönjük szépen a gratulációkat! Visszaolvasni többé-kevésbé sikerült. Mindenkinek gratulálok a csöpségekhez, nagyon szépek. Ha jól láttam a párom a nagy izgalomban elfelejtette leírni a mérteket: 3430 g és 54 cm.

Kezdünk belerázódni a napirendbe, csak az éjszakánk volt most nagyon hosszú, valamiért 22-05-ig nyüglődtünk, szopi, pocisimi, altatás, sírás, már hajnalban majdnem összeestem a fáradtságtól, így párom mondta, hogy a lefejt tejciből ad neki én próbáljak meg aludni, így el is aludtunk mindketten és fél 9-ig fel sem ébredtünk. Napközben eszik-alszik, éjszaka viszont nehezen tud visszaaludni.

Olvasgattam a pelenkázásról írt hozzászólásaitokat... nekem a kórházban azt mondták, hogy szopizás után ne nagyon tegyem tisztába, csak ha sír, mert ahogy megemelem a lábacskáit visszahányhatja a tejet. Így én is szopi előtt pelusozok, igaz néha már elég mérges mire a cicire kerül, de legalább megúszuk a hányást.

Lassan jön a védőnéni. EGy kicsit aggódom a köldökcsonkja miatt, mert amikor megtörölgelem, akkor enyhén véres lesz a gézlap. Remélem nem fog begyulladni neki.

Móni

csmoni

Bartika! Jobbulást neked!

Erika! Nagyon édesek vagytok! De jó hogy ilyen sok a tejed.

Jandrea! Nekem is muszáj pelusozni éjszaka! Ha véletlen szopi közben elalszik és a pelusozás elmarad, akkor tuti kiázik a következő etetésig.
És a legújabb, amit mostanában produkál: fürdetés után etetés és utána akkorát rottyant, hogy még a hálózsákot is cserélni kell! :roll: Nem győznek a hálózsákok száradni. :D

Picuranyu! Édes baba Kristóf!

Mágnes! Sajnálom az éjszakát! A helyzet nagyon ismerős! Anna nem ébred meg ilyenkor az öccsére? Ő nem szokott ilyenkor sírni? Levente ha megébred ős is rázendít és menni kell őt is vigasztalni! :evil:
Nagyon szépek a gyerkőcök! Anna nagyon édi Beni sapijában!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Köszönöm krisz. :)

csmoni: :) gratulálok. :) Úgy látszik elkerültük egymást, minket 27-én kiengedtek.
Köldök miatt meg ne aggódj, ilyen volt már Kristófnak is.

pelus-támához: én etetés után pelenkázok, akkor legalább kevésbé sír közben Kristóf.
És éjszaka is kell, különben reggelre annyira tele lesz neki a pelus, hogy lehet fürdetni.
Vendég

Enikő:
De sajnos Anna is fel szokott ébredni, ha Bence nagyon rázendít .Szerencsére ritkán, mert sikerül Benit lecsillapítani cumival, de nem mindig sikerül. Anna ilyenkor megijed, felébred, Apja megy be hozzá, és rögtön az az első szava, hogy nézzük Bencét. Át kell hozni, hogy megnézze,minden rendben az öccsével, aggódik érte :)

Pelusozás:
Általában evés előtt pelusozok én is, két kivétel van, nappal, maikor Anna alszik, és éjjel. Nem akarom, hogy felébressze a nővérét a sírással, így utána szoktam. Ha nem a lábánál emelem meg, hanem óvatosan a popsi alá nyúlok, akkor nem bukja ki a kaját. Eddig még sosem volt ilyen gond. De éjszaka nálunk is kell, 2 alkalommal tuti...

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes: :( a rossz éjszaka miatt! De nagyon cuki a babó!!!

kendő: én nem merek beruházni- leánykám a nap 90%-ban extra rosszul tűr bármilyen korlátozást. Van, hogy azért hisztizik, hogy NE legyen ölben. A 10%-ban meg alkalmazom a Csöre által leírt puha plédes "kupacolást", s akkor boldog. De 10%-ért nem veszek kendőt- pedig jó lenne, mert nem tudom néha, hova tenni Maszatmanót, ha a ház valami távoli sarkában ügyködöm.

hehe: Maszatmanó is ezt a nyelvet nyomja- és tudjátok mit, szerintem kínai! Dolgoztam egy tajvani főnökkel, aki ha a rokonságnak telefonált, csak azt fújta a telefonba, hogy "He, he, he!" Szóval azért beszélik annyian a kínait, mert kezdetben még szinte minden bébi kínai :D :wink:

orrtrutymó: Maszatmanó orra spec teli van sárga orrtrutymóval- szerintem tej megszáradt állapotban. Próbálom kipiszkálni, ciki, hogy a fültisztító pálcika is nagyobb, mint az orra... :shock:

bartika: sajnálom a betegséget! Jobbulást!

Na, most járt nálunk a védőnéni, és hát jól beégtünk. Apu berendelt életében először némi extra koktél alapanyagot (fura nevű alkoholos italok) egy kiszállítócégtől. Természetesen abszolút egyszerre érkeztek meg a védőnénivel, aztán még nem is tudtak a pénzből visszaadni, ott rohangáltam a lakásban- nagyon gáz volt!

Aztán kvázi leszidtak minket, mert csak 110g-t szedett fel magára Viola az elmúlt héten, ellentétben a korábbi két hét összesen fél kilójával (3140g-nél járunk). Miközben dől a mellemből a tej - Manó meg addig kap, amíg totál be nem alszik, s arra se reagál, ha a cici a száját bökdösi. Hogy adjak neki többet, ha ki se nyitja a száját?! :shock: Most már kétségbeesésemben azzal ébresztgettem, hogy a fent említett orrtrutyit piszkálgattam- erre felébredt, és még két kortyot fogyasztott (ez is számít!)

Hasfájásra azt mondta a védőnő, hogy igyak kevesebb Laktoherb teát... Én közben már az Infacolra is gyanakszom... KÉRDÉS: akik adtok Infacolt a bébinek, azt minden étkezés előtt teszitek, vagy vannak szünetek?

Gombócmakka nagyon eltűnt...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

pelusozás: kaja után szoktam, mert ekkor nagyon nyugodt. Próbálom nem kinyomni a kaját belőle. Én amúgy napjában többször vízzel is lemosom a fenekét. (kaki után mindig) Meg negyedórát szellőztetem pelus nélkül a cserénél, nehogy piros legyen.

Maszatmanó: :D Miért nem kínáltad meg némi piával a védőnőt?

Kép a mai ájulásról: Kép

krisz78

Maszatmanó:
Na a laktoherbet én is hanyagolom , más nem lehet a ludas, nem iszom szénsavasat, koffeint, puffasztót , fűszereset sem eszek. Lassan már fényevő leszek.... :?
Infacolt: Adnám minden étkezés lőtt, mert elvileg úgy kell, de eszem, mint a döglött hintalónak, folyton elfelejtem... :oops: Így gyakorlatilag kb. minden második etetésnél kapja...

Kép
Kép
Kép
mágnes

krisz:
Aranyos ez a kép :) Rólunk ilyet nem lehet csinálni... Beni ,ha ilyen pózba veszem, mint a felhúzhatós csibe, az orrát ütögeti a vállamnak, és keresi a cicit....Folyton azt keresi... Apjánál is.. Néha betalál neki. :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Picuranyú! Fütyihez nem szabad hozzányúlni, mert töbet ártasz vele, mint használsz!

Mágnes! De édes Anna, hogy aggódik az öccséért!

Pelusozás! Sokszor kaja közben van a rottyantás :D , így ha előtte pelenkáznék, akkor is kellene utána is. Egyébként ha nem forgatod, nem emeled nem bukik!

Maszatmanó! A fene vigye el az ilyen védőnéniket! A 110 tökéletes, mi baja van vele? Ne hallgass rá, Viola jobban tudja, hogy mennyit kell gyarapodnia.
Infacol! Minden étkezésnél szeretnék adni, de van, hogy elfelejtem. Néha én is úgy érzem többet ártok vel (ez lehet a poci telitettségétől is függ, máskor meg kifejezetten használ.

Krisz! Ádámka nagyon édes, jól kifáradt az evésben! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

szóval nem csak nekem van nyekergő bébim??? :-)

picuranyu: és mennyire váladékozott Kristóf szeme?
Biankáé nem olyan vészes. Amikor felébred, ki kell neki törölgetnem, de utána ráérek a következő ébredésnél 3 óra múlva.
Nem tudom, hogy most hívjam-e a dokinőt vagy ne. Mondjuk holnap jön a védőnő... lehet, megvárom vele, nyilatkozzon ő ezügyben. Csakhát félek, nehogy valami bajt csináljak a várakozással.

Kép
jandrea

Nagyon édesek a képek!!!!! Olyan hihetetlen, hogy nem régen még a 4d-s uh-ok fotóit pakolásztuk fel, most meg....

Kép
jandrea

Zitocs: nagyon egy hullámhosszon üzemelnek a lányaink :D azt mondod, kínai? :D :D
az orrát szerintem ne piszkáld fültisztítóval, félő, hogy visszamegy neki, az nagyon kellemetlen :?
Infacol: én 2x adok Sacinak, a nagy hisztis időszakok előtt: ez 10-12 között van délelőtt és éjfél előtt. Így kicsit nyugisabb...
Fütyi: nem szabad piszkálni
Mágnes: jó ez a felhúzós csibe hasonlat :D mi is szoktunk ilyenben nyomulni :D
Krisz: nagyon édesek Ádám :) hogy beájult :D
Pelus: én kaki után szoktam pelenkázni, etetéstől függetlenül... ha evés közben jön a kaki, akkor óvatosan, nehogy visszabukja. (Elég gyakran kakil ahhoz, hogy csak pisi miatt nem is tudnám :roll:)
Erika: nekem most kezd alakulni a pocakja :) mi pocakban és ciciben elég picik voltunk már az UH-on is. Cici most is kis keskeny :) 2 héttel volt lemaradva a többi értékhez általában :) Ennyit az átlagértékekről :D
Éjszakák: mindenkinek jobbakat...

Csöre
csöre74

jandrea: nálunk elég rendesen váladékozott neki, reggelre összeragadt, napközben is látni lehetett a szempilláin.
Ez a 4. napja a csepegtetésnek, úgy ahogy kezd neki javulni, már nem ragad össze, de kamillával is törölgetem neki, amint látom, hogy itt az ideje.
Vendég

Mágnes, most olvasom, hogy mit írtam :D Szóval Beni édes, nem éhes. :P

Nekem egyébként amikor túleszi magát akkor rengeteget bukik. Ti hogy áltok ezzel?
Ma is sikerült 2* nagyobb adagot kiadnia magából. :?

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Kata, igen, Avent elektromos mellszívóm van. A kézivel képtelen voltam leszívni, begörcsölt a kezem a szorítástól. Az mondjuk igaz, hogy fejés előtt/közben azért meg is masszírozom a cicit.
Jajj, tündériek ezek a képek!!!
Édes lehetett, ahogy lespriccelted Apát a tejcivel.

Betegeskedőknek jobbulást!

Bartika, nagyon szépek vagytok.

Enikő, örülök, hogy végülis jól alakultak a dolgok.

Mágnes, mi 3 hét alatt híztunk csaknem 1 kilót. Ma kérdeztem a védőnőt, aki megnyugtatott, hogy anyatejes babáknál nem baj a gyors hízás. Annyit eszik, amennyire szüksége van, ha majd kevesebb is elég lesz, vagy ritkábban, akkor kevesebbet fog enni.

Hanna, tényleg szépen gyarapszik Olivér is!

Jandrea, nálunk is műsor van éjszaka, ezért is költöztem vissza a hálóba a gyerekszobából. Minden nyekergésre felébredtem, holott Julcsi csak nyögdécselt, nem akart sem kaját, sem semmit, tulajdonképpen hangosan aludt.

Maszatmanó, nálunk minden alkalommal van kaki a pelusban. A védőnő szerint ez teljesen rendben van, hiszen nagyon sokat eszik a kiscsaj, de azt mondta, az sem lenne baj, ha napi 1x, vagy akár 2-3 naponta lenne kaki.

Erika, Zsófi-képek is nagyon klasszak. Szépek vagytok.

Éjszakai nagyalvókat irígylem nagyon. Nálunk éjszaka is max. 3 órát bír a mi kis bélpoklosunk. Benyom 120-150-et, és 3 óra múlva újból követeli az adagját.

Sahli, nekünk is van ilyen, a tejci visszafolyik az orrába. Ha csak szopizás közben hallod, nem kell csinálni vele semmit.

Picuranyu, Kristóf is csodaszép.

Mágnes, a Te gyerekeid is édesek.

Csmoni, remélem, minden rendben lesz a köldökcsonkkal!

Krisz, Ádám is hogy ki tud nyúlni! Meg kell zabálni.

Kép
petne

Gyönyörűek a gyerekek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fütyi
Nem szabad bántani!!!!!!!!!!!

Pelus
Én nem cserélem ki minden etetésnél :oops:
Vendég

bejelentkezem én is:) Kiscsaj alszik szinte egész nap:)
Éjszaka is tündér volt, kétszer kelt 4 óránként szóval szuper.
Máté meg náthás hurrá.....

És végre egyedül vagyunk, anuykám hazament. Nekem fárasztó volt hogy itt van valaki, most nem győzöm visszatenni a helyükre a dolgokat, visszarázni Mátét a napirendbe, a szokásokba. Az a baj, hogy szegénykémet nem tudom kivinni nem csak az idő miatt hanem mert egyáltalán nem bírok járni rendesen. Egy kis csoszogás a lakásban és kész...olyan, minta eltörtek volna a szeméremcsontjaim legszívesebben sírva fakadnék ha lábra kell állnom...

Most meg Máté elmegy apával vásárolni :) mert a csajok sokat esznek idehaza.:)

Ja és a kukit tényleg nem kell piszkálni egy éves korig egyáltalán, utána meg éppenhogy meghúzgálni fürdés közben. Máténak is úgy tünt le van tapadva aztán szépen magától feljött mindenféle erölködés nélkül.
katuska79

Petne: én is így vagyok a kézivel, bár az enyém Tommee Tippee, de a lényeg ugyanaz! Én is masszírozok, olyankor meg is indul rendesen.:wink: Ma bérlünk egy elektromos Medelát, korrekt, mert a feltétet meg kell venni hozzá, így nem más után kell használni, hanem csak az elektronika érkezik majd! Martin is brelendült, szopizott ma 130-140-eket, közte meg ki van nyúlva! Pedig lassan fürcsihez kéne ébredeznie :wink: Ja és ma Martinnak is jött a tej az orrán, egy 140-es adag után :P

És bontom a virtuális pezsgőt, végre leesett a köldökcsonk és alatta egy csodaszép kis köldököt találtam!! Nem váladékos, semmi ilyesmi, úgy örülök!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Köszönjük a kuki tanácsokat! :wink:
Én nem is mertem/akartam piszkálni, csak jól 'kiáztatjuk' pancsi közben :D

KépKép

KépKép
kata8110

Nem bírom összekaparni a mondanivalómat :oops:
Katuska, sajnálom a fájdalmat, ennyire átrendezett odalent a leányzó?? :shock:
Máténak jobbulást, küldünk gyógypuszikat!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Katuska! Vigyázz nagyon magadra! Azért a segítség még nem ártana! Nekem anyukám volt itt, és sokszor zavart, hogy nem a helyére tette a dolgokat, de most hogy nincs itt nagyon hiányzik!
Petra nagyon ügyes baba, legalább őt nem kell egész nap kézben tartani!

Kata! Gratulálok a köldökcsonk leeséshez. Hol és mennyiért lehet bérelni ilyen készüléket? Tejszaporítás miatt bérelted?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Erika:
Néztem is, hogy honnan tudtad, hogy éhes, mert amikor olvastam, éppen akkor kért enni :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

gyors bekukk ma kismanó nagyon nyügi volt, evés után nem akart visszaaludni járkáltam vele , mihelyst leakartam tenni a kiságyába kipattantak a szemei :wink: most végre elaludt. Cs erika: nekem is néha bukik ma már kétszer :roll: de rájöttem a büfiztetés fortélyára végre most két etetésből kétszer böffentett :D
erzsebet0312

büfiztetés fortélyára kíváncsi lennék. Nem tudom mit csinálok jól, amikor büfizik. Akkor persze nem bukik.

Kép
Kép
cs_erika

Nem is mondtam, ma engedélyeztem magamnak egy kb 1 órás kimenőt.

Itt volt anyukám, és két szoptatás között elhúztam itthonról a csíkot. Bár csak a postán voltam, és a Praktikerben csempét nézni, de akkor is nagyon jó volt. Persze rohantam haza, nehogy itthon kitörjön a 3. világháború.

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok
Bocs,hogy eltüntem, de elég lehangoló mindig beírogatni, hogy még mindig nem szültem...

Nem meglepő módon, a hétvégén sem szültem meg, február 1. dátum se csigázta fel a kiscsajt.
Tehát, nem lett januári a hölgy.
Így ma voltam "bemutatáson", vagyis a főorvos is megvizsgált (a saját orvosom gyengédebben vizsgált, de nem lehetett válogatni) és bruttó 5 perc alatt eldöntötték, hogy holnap szülésindítás.

Tehát kedden hajnali hétre bekocogunk, doktornő majd eldönti milyen módon, de megindítja a szülést.
Így remélhetőleg már kedden anya leszek, vagyis a lányka nem szivat meg vmi extra hosszú vajúdással.

Kép
gombócmakka

Csajok, ha nem a szemem láttára történik meg, nem hiszem el! Martin pléddel kitámasztott oldalfekvésből (ráadásul kicsit a hátára dőlve) ma 3x fordult hasra, seperc alatt!!! :shock: :shock: :shock: És láthatóan nem átborult, hanem addig erőlködött, míg a kiságy egyik szélétől a másikig jutott, oldalról hasonfekvésbe...Ezek után az meg sem lep,hogy tartja a fejét és forgatja arra, amerre nézni szeretne, szinte támasztani sem kell :roll: Nem korai ez még egy kicsit?? Ilyen tudatos fordulást nem 2-3 hónaposan kellene gyártania? :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Gyönyörűek a babáitok!

Katuska, ez a vérszegénység vacak lehet :(

Kép
gombócmakka

Gombocmakka! Drukkolok neked, hogy gyors és könnyű szülésed legyen!

Kata! Ilyeneket Milán is produkál egy ideje! Nem is merem egyedül az ágyon hagyni. :D Erősek ezek a pasik! Nem hiába voltak bent kicsit többet!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Gombócmakka!

Ne légy elkeseredve, hogy nem januári. Már most ersős akaratú a gyermeked :D

Holnapra nagyon drukkolok.

Szerintetek nagyon elkényeztetem, ha kézben van amikor ébren van? Ha leteszem sír azonnal. (oka nncs rá, valószínüleg anya hiánya van)

Kép
Kép
cs_erika

Na, megjöttem a szülőiről... 3 órán át tartott :shock: minek ennyit dumálni? csak sajna végig maradni kellett, mert a nagycsoportosokról a végén volt szó :? szerencsére fejtem előtte gyorsan, de csak 60 ml-t. Szerencsére Sackó akkor ébredt (másodszor), amikor hazaértem.

Gombócmakka: hatalmas drukk holnapra :) Pont egy hónappal lesz fiatalabb a lánykád, mint Ági és Saci? :)

Kata: nagyon ügyes Martin :) enyém Saci is forog így, ha valamin nagyon bepörög, bedühödik :shock: :lol: :lol: :lol:

Katuska, szegényem, nagyon átrendezett Petra :( jobbulást Máténak!

Ma volt itt a gyerekdokibácsi :) megnézte Sacit, azt mondta, minden OK :) nem kérdezte, hogy mennyit gyarapodott :roll: gondban lettem volna :lol: mert végül nem sikerült megmérni a konyhai mérleggel :)

Jó sűrű napom volt ma :roll:

Csöre
csöre74

Hízás: csajok, köszi a biztatást. Igazából a védőnéni is azt mondta, amikor meglátta Manót (először csak a súlyt kérdezte, utána mentünk a bébihez)- hogy jé, milyen szépen kikerekedett az arcocskája, már van kis toka, husis a combja...

gombócmakka: a holnap már majdnem itt van!!! Szurkolok!!!

Katuska: azért vigyázz magadra- ilyenkor én még nagyon gyenge voltam, pedig ennyire nem is voltam vérszegény.

Forgás: Manó is csinálja- egyrészt hason fekve - amit utál - tartja a fejét, forgatja, átforog- főleg dühében. Ami vicces, hogy a hátán fekve (!) rendszeresen közlekedik a kiságyban- hogy fogom arról meggyőzni, hogy a hátonfekve utazás a helyváltoztatás kevéssé hatékony és nem is konvencionális módja?! Persze állítólag el fogják mindezt felejteni és majd újratanulják- immár tudatosan.

Erika: szerintem nem rontod el- egy ilyen pici bébinek még inkább biztonságra és szeretetre van szüksége, minthogy egyedül üvöltsön egy ágyban. Ha meg mégis elrontod, van rá 18 éved, hogy korrigáld :)

Infacol: úgy döntöttem, néha el fogom felejteni adni...

Kata:
gratula a köldökcsonkhoz!!!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Gombócmakka: mennek a drukkok holnapra :)

sahli

sziasztok.csak egy gyors bekukk,visszaolvasni nem tudtam mert nagyon lefoglalnak a csajok,maja elvan de bogi nagyon igényli hogy vele legyek :D
gombócmakka:holnapra sok drukk :D
katuska:nagyon szép petra baba,és vigyázz magadra.
.kata:gratulálok a köldökcsonkhoz
erika,picuranyu,mágnes:nagyon édik a babák
mi ma voltunk a védönönél majácska 3900 gramm(fél kilót hizott 2 hét alatt)és 54 cm :D és ime néhány kép ha nem bánjátok:
apával: Kép
büfizni próbálok :D Kép
megmutatom milyen erős vagyok Kép
majácska Kép

Kép
gizella82

Krisz: :lol: :lol: B'sszus, tényleg ezt kellett volna tenni :D Akkor tuti nem az jön le az egészből, hogy piát bezzeg veszünk, míg a bébi éhezik :D

A kép is szuper- de Maszatmanó szintén nem hajlandó így csüngeni- és büfizni. Max 1 percig, utána üvölt. Mostanában rászoktam arra, hogy úgy büfiztetem, hogy közben dajkálom, és ha elkezd feszengeni, akkor azonnal függőlegesbe állítom- de először azért próbálkozom ezzel a hagyományos módszerrel.

Most elaludt- kíváncsi vagyok, ma mi lesz a műsor. Eddig minden éjszaka 4,5 órákat aludt. Kivéve tegnap, amikor szigorúan 3 óránként kelt. Remélem, csak átmeneti visszaesés!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

gizella: de szépek vagytok! Gyönyörű a kiscsaj!!! Most mutattam Apának- :D szerinte Maja bébi és Viola hasonlítanak egymásra :D No, holnap feltöltök egy-két képet, s összevetjük. Bár Manó esetében nehéz elérni, hogy nyitott szemmel fényképezzük le, erre nagyon vigyáz :)

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok

Néha én is benézek,ha a kincsem engedi.
Szebbnél szebb babákat lehet itt látni.

Az én babám nem hasfájós,legalábbis csak minimálisan.Gondolom ennek a tápszerrel való etetés lehet az oka,bár lehet hogy hülyeséget írok.Tejem azóta sincs,max egy-két csepp.Mostmár nem is lesz szerintem.De a cicit nagyon szereti,azzal bármikor meg lehet nyugtatni.

Az éjszakák nem egyszerűek,két óránként kelés,alvás közben folyamatos röfögés,olyan hangosan hogy nem tudok tőle aludni.És nappal egyre kevesebbet alszik,ma pl. két órát.

Jó volt olvasni a tapasztalatokat a teával való itatásról,én a víznél maradok.Persze a védőnéni a cukros kamillateát ajánlotta,a vízre pedig azt mondta hogy nem kell neki adni

Tomika abszolút ölbebaba,a fürdetést is imádja,csak akkor ordít amikor kikapom a vízből

Egy kérdés:az én babám arcát ellepték ilyen pici gombostűfejnyi kiütések,dudorok(rengeteg),még a fülén és a nyakán is vannak.Igaz hogy holnap viszem orvoshoz,de volt már ilyen valakinél?
liuska

Jó reggelt!

Gombócmakka,drukkok!!!

Gizella,gyönyörű Maja!!! Szépen gyarapszik! A kisfiam at épp ma vetettem alá meztelen mérésnek és bizony 1 hét alatt 20dkg ugrott fel :oops:

Erzsébet: tegnap megjött a mellszívó (olyan,mint a Tied), hát bomba jó, most a 'gyengébb' ciciből 110 kajcsi után lejött 40 ml! Csak nem akarok egyből túl sokat, szép fokozatosan hozzászokik a cici a gépezethez :D Szóval,köszi a tippet!!! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Liuska, sajnos nem tudom,mik lehetnek a pöttyök?! :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?