A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Jó reggelt!
Hiába tartottam itthon Pötyit, Ádi is elkapta a náthát. Szegény egész éjjel olyan hangokat hallatott, mint Dart Véder. :( Még jó, hogy Kisbogacs említette a kézi pumpás orrszívót, azzal tudtam rajta segíteni. Magam alatt vagyok, egy ekkora babát látni betegen. Utálom ezt a takony időt!!!!!!!!! :evil:
Megyek is kúrálni magam, annyira fáj a torkom, hogy inni sem esik jól, fáj minden nyelés. :?

Lisuka! Ezt a kiütést tejkiütésnek hívják, semmi teendő vele, el fog múlni pár nap alatt. Attól van, hogy túl zsíros a tejed. Nálunk Pötyinél olyan 4-5 hetesen jött elő, gyanítom Ádi sem ússza meg.

Puszi:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Liuska: lehet, hogy "tejpöttyök"? anyai hormon kiürülése a babából... Saci is pöttyös, arca, nyaka, mellkasa, elég változó méretűek, zömmel azért kisebbek, mint a gombostű feje

Gizella: nagyon aranyos Maja baba :) csinos a kis szoknyában :D

Kata: hű :) szépen nő Martin :D

Mi továbbra is 3 óránként éjszaka, a gáz hisztiket úgy tűnik, a pléd orvosolja :roll:

Csöre
csöre74

bartika: szegény Ádi, szegény Te!!!

kata: gratula az új szívókához! :)

liuska: te egyedül küzdesz ezzel a babóval? Minden tiszteletem!! Nem tudom, hogy bírod! Kis kiütések rajtunk is vannak, általában másnapra elmúlnak, de újak keletkeznek helyette. Állítólag tejcsitől és anyai hormontól. Nem árt a bébinek.

Amúgy - hozzánk képest - c'ar éjszakán vagyunk túl. 11-kor felkeltettem egy utolsó "ébresztős" szopira. Lehet, hogy ez hiba volt. Nem volt kaki a pelusban- ez lehetett volna a figyelmeztető jel, de akkor már késő volt. Viola evett, aztán már nem aludt vissza. Helyette felváltva kakival kínlódott, csuklott, illetve jelezte, hogy a kiságyában kíván feküdni világító lámpa mellett, mert pöttyöket és plüsállatokat akar tanulmányozni hajnal 1-ig. Ezzel nem lett volna gond, ha nincs a kakiprobléma, mert így félóránként üvöltött, hogy fáj a pocak. 1-kor megetettem, bealudt, másfél óra múlva üvöltés: mondván szomjas. El is hittem neki, mert a kis kutacsa egészen be volt süllyedve, ami állítólag szomjúságot jelez (bár nem értem, hisz másfél órával azelőtt itta magát tele) :shock: Utána 3 óránként keltünk kajálni.
3 hétig aludtunk éjszaka- most 2 napja úgy tűnik az erős kezdés után visszaesés :cry:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Zitocs: köszi! Sajnálom a car éjszakát!

Bartika: hűha, nem egyszerű most akkor Nektek!!! Jobbulást mindannyiótoknak!!!

Csöre: azt már csak csöndben sütöm el, hogy enyém gyerek tegnap kereken 700 grammot evett... :oops:

Anyukák, tényleg, meddig nő a baba tejigénye? Úgy értem, nagyjából mi az a max mennyiség, ami el fog fogyni 1 nap? Persze, mindegyik baba másként eszik, de mikor nagyobbak lesznek olyan 1 liter körül áll meg a mennyiség és mindez kevesebb kajcsira oszlik?

KépKép

KépKép
kata8110

Jó reggelt!

Anyukámmal karöltve puccba vágtuk a lakást olyan jó hogy tisztaság van a lakás már úszott a tejben:)

Kata: Patrik ma reggelt 200ml-t szopizott azóta durmol. A kérdést én is feltettem Magamnak- remélem bírni fogom tejjel :shock:

sahli

Sziasaztok!
Gizella:
Édes a csajszitok!!!

liuska:
Nekem is azt mondta a védőnő, hogy a tápszeres babák nem szoktak hasfájósak lenni, hát jelentem, mi megcáfoltuk, igaz, kb. fele arányban anyatejet is kap, de hasfájósak vagyunk... :cry:

Bartika:jobbulást nektek, szegényÁdi! Nekem is ez volt a mumusom....

A mai éjszakánk: 3-fél 7-ig sírás,fájt a poci... Nem tudom mit lehetne tenni még, de én már hulla vagyok, ma is ,tegnap is 3 órát aludtam, már szédelgek... Apa próbálta átvenni Benit, hogy tudjak pihenni, de az ő kezében nem nyugszik meg, csak sír, úgy meg Anna felébred.. így én maradok neki..

kata:
mi már most 900 ml-nél tartunk napi mennyiségben... :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kata: :D
a dekákról továbbra sem tudok nyilatkozni, de Zaza 10 hónaposan (több, mint 10 kilósan) csak szopizott, csodálkoznék, ha 1 literrel beérte volna :roll:

Barti: szegénykéim, jobbulást!

Zitocs: :( sajnálom a rossz éjszakát, hát, én nem kelteném :roll: gondolom, mostmár te sem :wink:

Csöre
csöre74

Mágnes: :( napközben sem tudsz pihenni? szegényem, így nem fogod bírni

Sahli: bírni fogod :wink:

Csöre
csöre74

JA egy kérdés:
Ti megkaptátok a családi pótlékot?? Itt a januárban szülőkre gondolok.. Mert én még mindig csak Anna után kaptam... Ilyen hosszú lenne az átfutási idő? A gyást érdekes módon már megkaptam...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Kata, gratulálok a köldökcsonkhoz! A hasraforduláshoz pedig külön gratula. Ügyesek vagytok!

Gombócmakka, drukkolok mára!

Infacol: mától adom. Egy próbát megér.

Gizella, gratulálok Majához, nagyon édes.

Bartika, sajnálom a náthát, mielőbbi gyógyulást mindenkinek!

Éjszaka: hát nem volt könnyű. Julcsi most áttért az óránként, másfél óránként 50-80 ml-re, amitől viszont gyakorlatilag le sem tudtam feküdni. Etettem, böfiztettem, majd kezdődött elölről az egész. Remélem, leszokik erről a hülye szokásáról.

Kép
petne

csöre:
napközben?? ááá... Itt van Anna, ő egyszer alszik, ebéd után, az is fél óra, 40 perc, de ilyenkor Benceszokottenni, így valamelyik gyerek mindig ébren van..
Esküszöm eszembe jutott, hogy Annát elküldeném "nyaralni" a Mamihoz, de szerintem olyan kicsi mégehhez, na meg lelkiismeret furdalásom is lenne, hogy lepasszolom.. Így marad...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Az nagyon kevés!!! Hogy hogy csak ennyit alszik Anna? :shock: Vagy éjjel többet alszik?
Még tőled azt szerettem volna kérdezni, hogy éjjel külön alszik a két gyerek? Beni veletek? Később is így tervezed?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Ja és még valami! Szerintem nem kicsi hozzá Anna. Mármint a mamizshoz. Csak mi anyák csinálunk ebből problémát.

Ha máskor is mamizott és elvan nélküled, akkor lehet, hogy többet nyer egy kipihent anyuval, amikor visszajön, mint egy kómással, aki csak szédeleg, mint az őszi légy. :roll:

Pötyit lesz olyan hétvége, hogy leviszik Nagyizni, imád ott lenni. És nekünk is pihi, bár így az ovi azért nagyban megkönnyíti a hétköznapokat.

B.

KépKép KépKép
Kép
bartika31

bartika:
Este 9-kor alszik el, és reggel 7-körül ébred...
Azóta borult az alvása, amióta én a kórházban voltam. Így 40 percnél most nem alszik többet napközben, szerintem ebben rém fog ütni, és pl. óvodában sosem aludtam, 2 és fél évesen ovis voltam, és már akkor nem voltam hajlandó.... Nem gond, mert nem nyűgös, meg hisztis, csak nekem kicsit macerás... :?

Még külön alszik a két gyerek, Anna a szobájában, Beni pedig a mi szobánkban. Úgy tervezem, hogy amikor túl vagyunk a fogzási mizérián, akkor összerámoljuk őket egy szobába...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Bartika! Jobbulást nektek!

Mágnes! Cseresznyemagpárnát próbáltátok? Nekem javasolták, nemrég vettem (DM-ben lehet - 800 Ft), nem mondom, hogy mindig, de sokszor használ!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mágnes: :(
szerintem sem kicsi Anna... de te ismered, ha érzékeny, lehet, úgy értené, hogy Beni miatt van, és ez ronthatna a kapcsolatukon
Mesi egyébként 1,5 éves kora óta nem alszik délután
családi pótlék: mi most adjuk le az igénylést... kellett ugye hozzá a taj szám, mi meg kivártuk a postázást

Petne: szegényem, az nagyon kemény lehetett :roll: :?

Csöre
csöre74

Nyugi mire így megnőne a tejigény, már jön a hozzátáplálás időszaka úgyhogy nem kell pánikolni!

Nekem halvány lila nincs arról vajon mennyit ehet. Eszik ameddig kéri, amikor kéri. Ha egy kajálásra kiürítené mindkét cicit és még lilulna a feje az éhségtől akkor adnék neki tápot. Először meg voltam ijdeve hogy fogm-e bírni mert azért Máté egy hónaposan sem volt ekkora és a tejmennyiség tudott nőni. DE eddig kopp kopp nincs gond az ellátmánnyal.

MA volt a dokinéni, megvizsgálta, megtekergette. Eredmény gyönyörűséges egészséges babuci. De hát ezt eddig is tudtam :oops:

Gombócmakkának sok sok drukk!!!! Lehet nem is kellett végül indítani, mint nálunk.
katuska79

Mágnes! én is azt gondolom, hogy nem kicsi Anna már ahhoz, hogy kicsit elmenjen nyaralni. Először csak egy napra éjszaka nélkül. Lehet még tetszene is neki, hogy mamáéknál csak körülötte forog a világ! Nem biztos, hogy úgy élné meg Ő most egy felesleges és csak útban van, lehet neki is szüksége lenne egy kis nyugira mert biztosan az Ő kis világa is rendesen felbolydult.
katuska79

Enikő! Ildikó (Ilikének becézték) volt a szülésznőm! Egy fiatal hosszú barna hajú nő.
katuska79

Katuska! Nem Tothné Varga Ildikó volt véletlenül? Nekem ő volt, elég rendes csajszi. Mosonyi tényleg olyan bunkó volt?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mágnes! Kicsinek nem kicsi Anna, de ha korábban nem volt napokat a nagyszülőknél, akkor lehet veszélyes pont most elkezdeni. Nehogy összefüggést lásson az új jövevény és az eltávolítása között.
Szerintem mindenképp beszélj Annával, ha a nagyszülők vállalnák (úgy tudom amúgy sem túl gyakran látogatták Annát), hogy neki van-e kedve velük lenni. És először csak egy délelőttöt, aztán majd attól függően hogy reagál lehet hosszabb időre is. Az viszont fontos, hogy Anna szivesen menjen!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

A helyzet az, hogy eszembe sem jutott,hogy az itteni nagyszülőkhöz menjen, ha menne, akkor Makóra menne. Sosem zavarta, ha valahol ott kellett maradnia, imád náluk lenni, de tény, hogy még nem töltött el éjszakát nélkülünk...Ezért félek elvinni. zt tdom, hogy király dolga lenne ott, de nem tudom mennyire hiányoznánk neki... És az a fránya lelkiismeret furdalás....

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: nálunk is katasztrófa volt az éjszaka. Olyan mohón evett majd meg fulladt, utánna meg eltelt 1-2 perc és olyan hascsikarása lett hogy egyszerűen nem tudtuk megnyugtatni, és ami a legfélelmetesebb volt hogy kibukott belőle a kaja, nálatok is szokott ilyen lenni????? éjjel fél 2-kor már hajszárítoztuk a pociját és a melegtől nagy nehezen elaludt, most birta 5 óra hosszát alvással szegénykém jól kisírta a lelkét :oops: Magdolnasz: hogy vagytok mi a helyzet hogy telnek a napjaitok???? férjem most ment el Pestre a lakcímkártyáért, meg az anyakönyvi kivonatért, utánna Teve utca Taj kártya remélem sikerül elintéznie :D
erzsebet0312

Mágnes! Esetleg anyukád nem tudna hozzátok költözni 1-2 hétre? Akkor ő tudna Annával foglalkozni, esetleg éjszaka is ő kelne hozzá, te meg pihenhetnél és utána lehet ha elviszi sem lesz probléma éjszaka!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Bukás:
hajajj!! Van ,hogy 2 órával evs után is képes giga mennyiségeket bukni...
Szóval azt mondjátok, hogy a meleg jó a pocaknak?? hm... teszünk egy próbát... Olyan érdekes, hogy napközben semmilyen pocak problémánk nincs, sőt éjfélig sem, csak hajnalban... Ez mirét lehet??? :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Jó reggelt!

Döbbenten olvasom az evett mennyiségeket: nálunk 140 az egyszeri evési rekord, és 530-560 a napi átlag. Kezdjek aggódni hogy keveset eszünk? A nagy könyves ideál szerint 670-et kéne ennie / nap... :? :? :?

Éjszakázóknak (beleértve magunkat is) kitartás! Most megyek ebédelni/reggelizni, mert eddig még nem jutottam el a konyháig.

Barti, jobbulást nektek!
kisbogacs

Hajszárítós módszer, ezt lehet én is kipróbálom...
kisbogacs

Kriszti: szerintem ne aggódj! Tömni úgysem tudod Ágit, neki ennyire van szüksége, és kész. Ezért nem kell mérni, mert pánikoltatjátok egymást itten :evil: :lol: :lol: :lol:

Mágnes: a meleg tényleg csodákra képes a pocakkal :wink:

Csöre
csöre74

Igen, a meleg határozottan jó! Mi egyszer kipróbáltuk egy nagy nyüginél és bekómált...pedig szerintem akkor nem is fájt a hasa :lol: Megyek, sír a dedem, tele a poci, beküldött 150 grammot :lol:

Rossz éjszakázóknak kitartás!!!!

KépKép

KépKép
kata8110

lányok nekünk a hajszárítós módszer tényleg bevált próbáljátok ki most is úgy altattam el mert megint kicsit nyöszögött a pocija miatt. Görcsoldó hatású :D Nekem Nellus olyan 100-110-eket eszik :wink:
erzsebet0312

Anyu 270 km-re lakik, és dolgozik... Mivel pedagógus, így még szabit sem tud kivenni... Na de nehogy már 3 hét alatt kipurcanjak, más is elbír 2 gyerekkel, nekem is el kell! Picsogok itt, tisztára, mintha kudarcot vallottam volna... :?

Kisbogács:
Egy kislány vigyázzon a vonalaira, nem kell neki a nagykönyvben leírt mennyiséget ennie. Ha jókedélyű, hízik, és van elég pelus, akkor semmi gond!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mi most éjjel 2 óránként keltünk. Pedig olyan jó volt az előtte levő éjjel a 4 és fél óra.

Kép
Kép
cs_erika

Mágnes: nem picsogsz:-). Végesek a határok mindenkinél....
Az én nagyfiam taknyos lett és itthon van...majd idegbajt kapok tőle, én csak hétvégente vagyok két gyerekkel meg amikor beteg és nincs oviban de tényleg nehéz pedig ő már önálló (5,5 éves).

Jaaa és nekem még segítségem is van.........de így is melósak ezek a napok. Úgyhogy tudom milyen nehéz ez....
Persze más is elbír 2 gyerekke te is és biztos vagyok benne, hogy szuperül csinálod!!!
De ne szégyelj könnyíteni magadon és a teendőiden ha megteheted.......ha úgy alakul és van kitől akkor kérj segítséget, ettől nem leszel kevesebb.....(én is ezzel nyugtatom magam :wink: ).
De tényleg.....jó, ha van egy kis szuszanásnyi idő az embernek magára.....meg élvezni a kis törpéjét.......

Puszi és kitartás.....azt mondják a többgyerekes barátnőim, hogy egyre könnyebb lesz :wink: :wink: , remélem igazuk van .....

KépKép
peni

Sziasztok!

Bartika: :cry: gyógyulgassatok!!!!

Mágnes: nem irigyellek!!!! Tényleg el kelne a segítség!!! Megértem a lelkiismeret-furdalást, de mérlegelni kell. Egy fáradt, nyűgös anyukával nem sokra megy Anna sem. Muszáj lenne egy kicsit pihenned!!!! Ez még a tejci rovására is mehet!!!

Ma apuci végre hoz mérleget!!! Már nagyon kíváncsi vagyok, hol tartunk. Van hagyományos mérlegünk, az 4,2 kg-ot mért, de azt nem hiszem el!!!! Egy hét alatt nem hízhatott 40 dkg-ot!!! Igaz, szerencsétlen mérleg már 16 éves (még a hugié volt), úgyhogy nem lennék meglepve, ha már nem jól mér. Na de ma este fürcsi előtt kiderül az igazság.

Fürcsi: ti mikor szoktatátok fürdetni a piciket??? Nem úgy értem, hogy kaja előtt vagy után, hanem hogy hány óra körül??? Nekünk még nincs kialakított napirendünk, Biankától függ, mikor kel fel. Volt már, hogy 8-kor fürdettük, de olyan is, hogy 10-kor. Lassan szeretnék már valami napirendet bevezetni, de elég tanácstalan vagyok. Mert ugye az lenne az ideális, hogy fürcsi után
ágyba, de Bianka valamiért a 9 órás lefekvést nem tolerálja, tegnap is fürcsi után hiába fektettem le, alig tudtam lezuhanyozni, már műsorozott és fél 1-ig abba sem hagyta. Állandóan a cicit akarta. Igaz, utána aludt 4 órát (így szerencsére én is).

Kép
jandrea

Jandrea:FÜRDETÉS: nekem erre most egyéni módszerem van. Zéténynek is nagyon száraz a bőre pont úgy mint az első fiamnak.....már terhesség előtt olvastam egy csomót hogy mit lehetne tenni mert én már megjártam a hadak útját ezzel a száraz bababőrrel (fűszerezve egy kis ekcémával). Minden kenőcsöt, testápolót, olajat kipróbáltunk, éppen csak kutyagumival nem kentem a nagyot.
Most a kicsit nem fürdetem naponta. Ez tudom megdöbbentő....de azt olvastam hogy számos országban (főleg a skandináv országokban) hetente 2-3 alkalommal fürdetik a babákat az első 6 hónapban. Na én 2 naponta fürdetek.....a gyereknek szuper a bőre...már nem hámlik, nem szárad, semmi gond vele.
Felmerült bennem hogy de honnan fogja tudni hogy este van és aludni kell mert jön az éjszaka?? AZt gondoltam hogy az esti fürdés az a napi rutin amitől tudja hogy jön a "nagy alvás" időszaka.
Most én azt csinálom, hogy van egy kis bölcsőnk a nappaliban és ott él velünk együtt Zétény napközben. Ott is alszik.........sosincs a kiságyában és a hálószobában csak este amikor jön a "nagy alvás". AKkor kap tiszta pelust (minden másnap fürdést) a köztes napokon csak popsimosás van a csapnál, és megy az ágyába....beteszem és alszik.
Hát remélem be fog jönni.........az is,hogy megtanulja hogy az ágyban csak éjjel vagyunk így amikor ott vagyunk aludni KELL meg az is, hogy nem szárad szana szét a bőre........

Így én nem tudom megmondani mikor jó fürdetni :lol: :lol: . MInden másnapi fürdésünknél 6 és 10 között fürdetek kaja előtt.......ebben a 4 órában igyekszem ébren tartani a kicsit, hogy elfáradjon és az éjjel nyugisabb legyen. Egyenlőre bejött.......egyszer ébred éjjel fél 3 és 4 között....akkor kajál utána már csak reggel, előtte meg este fél 10 körül......

Hát én most így próbálom....kísérletezek:-) hátha........

KépKép
peni

Jandrea! Mi fél 7-kor fürdetjük a picit, 7-kor Leventét. Az hogy fürcsi után nem alszik ne zavarjon, amig ilyen picik össze-vissza alszanak, de később majd aludni fog fürdés után.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

No, látom, korán nyígtam, másnak még rosszabb éjszakája volt...

mágnes: igen, ez olyan érdekes, hogy a kakiprobléma és a hasfájás napszakfüggő. Nálunk kimondottan az délután 5-ös szopizás után jön elő és max hajnali 1-ig tart, de többnyire 9-kor vége a műsornak. Éjszaka valahogy megoldja azt a kisasszony, ami miatt késő délután tele torokból üvölt.

Hajszárítózás: ez most úgy van, hogy fújod a pocakját hajszárítóval? Gondolom ruhán keresztül? Mi a metódus?

Tápszer és hasfájás: tényleg kevésbé fáj a tápszeres babáknak? De akkor nem cumisüvegből esznek, és akkor több levegőt nyelnek? Most ezt már végképp nem értem. Az összes prosiban az volt, hogy de jó, hogy a gyerek cicizik, mert így kevésbé fog fájni a hasa. :shock:

Fürdetés: Nálunk- a 3 óránkénti evés miatt is- van valamiféle napirend (eddig volt :wink: ). Szopizás: reggel 8, majd 11, délután 2, 5 óra, majd este 8- előtte fürdés, majd még egy szopi éjjel 11-kor (de innentől ezt meggondolom...), aztán amikor kér. Fürdés minden nap van, speciális ruhát kap (rózsaszín zsákfazon, több is van belőle, mind egyforma). Rituálé még, hogy éjjel az ő szobájában szopizunk, nappal és lefekvés előtt még együtt vagyunk a nagy hálószobában. Ja, és fürdetés után a fejére kerül átmenetileg egy kis sapka, mert nagy a haja és vizes lesz.

Kaja mennyiség: na, ma elkezdtem mérni, hogy mennyit eszik- csak hogy mindenkit megnyugtassak, szerintem még mindig mi esszük a legkevesebbet: 60-80 között kajál alkalmanként :? . Többet képtelen vagyok belediktálni, viszont tuti, hogy a nasi rengeteget számít, mert az egyik ciciből bekajált manó 50-et, a másikból pedig alig 5 perc alatt ránasizott 30-at, így lett 80. Aztán kidőlt 3 órára és telerakta a pelust kakival. Mit tudok vele többet tenni?!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Köszi lányok, aranyosak vagytok, hogy nem tartotok hisztis p***nak... Segítségem sajnos tényleg nincs, Anyu és Nagyimék vannak, akik messze laknak. Tegnap ráadásul a párom főnöke is beszólt egy értekezleten, és olyan rosszul esett. Egy alkalommal ugyanis, amikor CTG-re jártunk, bent voltunk az irodában, és a főnök ott talált minket. Akkor semit sem mondott, sőt,azt mondta, hagyjam csak Annát szaladgálni, nemzavar, olyan aranyos...Erre tegnap közölte a párommal, hogy nem akar többet ilyet látni, hogy a családjáa bent van, őt nem tudja meghatni egy gyerek, oldjuk meg máshogy, ha meg nem tudjuk megoldani, mi a fenének kell szülni még egyet! :shock: Hozzáteszem, a főnöke nő, akinek van egy 4 éves kislánya.. Hét olyan rosszul esett!

jandrea:
Mi fél 8-kor fürdetjk Benit, és fél 9-kor van etetés. Bármi van, betartjuk ezt, mert Anna napirendjéhez igazítjuk az öccséét, Anna pedig fél 9-kor szokott fürdeni.

Ma olyan öröm ért! A barátnőmnek megszületett a kisfia! Igaz, egy hónappal korábban, mert epeköve lett, és meg kellett császározni, de teljesen jó paraméterekkel érkezett! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok! Nem semmi menyit termeltek...

Gombócmakka!!!! Mennek a drukkok!!!!!!!!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna: mi van veletek?

Most ment el a védőnéni :) azt mondta, szépen nő Sacikám, szerinte meghaladtuk a 4 kg-ot :) ha akarom, és szép idő van, vigyem be pénteken méricskélni... a szopizása is tetszett neki :) bemutattuk a tudományt :) a kis Tündérem a teljes kommunikációs palettájával villantott (cicit kérek, büfizni kell, semmi bajom, de azért vegyél fel, stb...)
a kendővel kapcsolatban azt mondta, hogy az első hónapokban nagyon jó a babának, de 3-4 hónapos kera körül ne legyen egész nap kézben. Szerintem addig sem lesz. De azért jól jön a kendő :wink:
oltásokat kérdeztem még: a pneumo-t ajánlja, az ingyenes, a rota ellenit nem. mi volt a harmadik, ami felmerült?
a nagyoknak meg kullancs okozta agyhárgya gyulladás ellenit adatok majd be, meg Apusnak is. nekem nem lehet a szopi miatt

Fürdés: olyan 8 körül

Mágnes: főnök elmehet a ... :evil: ráadásul a többiek előtt szólt be?!
miért kellett epekő miatt császározni a barátnődet? bedurrant neki? csak mert nekem is van olyan 3 éve :roll:

Zitocs: felesleges tömni, amennyi jól esik neki :wink: pici törékeny lánykád van, nem fog annyikat enni, mint egy 4-5 kilós baba :wink:

Peni: jobbulást a nagyfianak!

Csöre
csöre74

csöre:
persze ezt a kollegák előtt közölte, amit szemét egy húzásnak tartok... Azt mondtam a páromnak, hogy szerintem irigy ránk, mert neki egy gyereke van, az is a főnökétől egy kis kaland után... Ez már a második ilyen beszóása volt, múltkor megjegyezte, hogy minek egymás után szülni??

Barátnőm begörcsölt az epéjével, és így a császár alkalmával a követ iski akarták venni, de mégis bent hagyták. Most megfigyelik, mert a doki szerint a baba nyomta a követ, ezért görcsölt. Ha kimegy az EDA belőle, és még mindig görcsöl, akkor vissza a műtőbe és kiveszik a követ is.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csöre! Élüüüüünk. :wink:
Jövök majd bővebben.

Kép
hanna30

fú, Mágnes, ha ez a helyzet a nőcivel, és ennyire köztudott, tuti irigy :evil: szerintem a kollégák a helyén kezelik a dolgot :wink:

tudja nyomi a baba a követ, az biztos :? meg állítólag nő is ilyenkor :?

Hanna: tudom :wink: de attól még kíváncsi vagyok :)

jaj, letettem, végre a csajszit... lehet, hogy hideg van itthon? mostanában mintha fázósabb lenne a szokottnál :roll:

Csöre
csöre74

Én úgy el vagyok úszva Csajok....
Ma vettem egy csomó vitamint, mert hiába eszek, csak fogyok. :?

Kép
hanna30

:( Hanna: nem csoda, ha 2 gyereket táplálsz!
Egyébként 2 napja én is újra vitaminozok... most jobb. A fogyás miatt nyugi, írtam, hogy az első 2 hétben én is fogytam, mostanság állt be.

Csöre
csöre74

Most érkezett mai rózsaszín betűs hírünk, megszületett az utolsó topikbabánk!

Büszkén jelentjük, a kicsi lány 14:15-kor megszületett, 50 cm és 2900 gramm. Mindketten jól vagyunk. Burokrepesztéssel indítottak, hüvelyi.
Gombócmakka

Sok boldogságot a Kislányodhoz az egész családnak! :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Helló!

Én is itt, csak látogatóink voltak, meg a doki néni is volt. Nagyon megdicsérte Ádit, hogy szépen gyarapszik. Tegnap kölcsönöztünk mérleget , és sokkolt az eredmény. 80-at beszittyózott ciciből. Nem is hittem, hogy van benne ennyi. Mindig csak 40-et tudtam kifejni próbaképpen.
fürdés: mi 8-kor fürdetünk, és tudja is. Mindig ébredezik előtte. Persze még mindig nem ez a legjobb szórakozása.
Mágnes: anya is tanár, és kivette az öt nap rendkívüli szabiját a nyári szabadság terhére, hogy fel tudjon jönni segíteni. A te anyukádnak nincs ilyen lehetősége? Hátha tudna rajtad könnyíteni.

Hanna: én is fogyok. Már beleférek a szülés előtti ruháimba. Én is szedem a vitamint, meg a vasat. Szerintem a fáradtságtól lehet. Meg kell szoknunk ezt az új életritmust.

krisz78

Gombócmakka: jó egészséget és sok boldogságot nektek! Végre mindenkinek egészséges szép babája van. SZÉP VOLT CSAJOK!
Büszkék lehetünk magunkra! :D :lol:

krisz78

Gombócmakka, gratulálok Nektek, sok boldogságot, minden jót a pici babához!!!!!!!!

Íme egy végleges tábla. Ezennel be is fejeztem a táblakezelői ténykedésemet :lol: :wink: persze ha valami nem stimm, vagy küldtök hiányzó infókat, akkor azt még beírom :wink:

Kép

Picit eltűntem, azért olvasgattam, amikor tudtam, de reagálni nem nagyon tudok most sem...

Gyönyörű babaképeket láttam, az biztos :wink: :lol:

Levente így a 2. hónapba érve új szokásokat vett fel: Napközben nem alszik a kiságyában.
És óránként-másfél óránként kér cicit. Mértem, ilyenkor csak 50-70-eket eszik. Valahogy le kell majd erről szoktatni. :roll:
Viszont gyönyörűen hízik, ma értük el az 5 kilót!!!!!! :shock: :lol: már 68-as bodyt is adtam rá...

Szerintem a nagyszülők rontották el, mert itt voltak két napig és folyton ölben volt egész nap :roll:

Liuska, tejkiütés nekünk is van, a két kis pofizacsin, pár napja jelent meg. Védőnőnek mutattam, azt mondta ő is, hogy ez normális.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vickybabe 2009.02.03 18:08-kor.

Kép
vickybabe

Csöre, Kisbogács, boldog 1. hófordulót Ági és Saci babáknak!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
vickybabe

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?