A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Így nem tűnik olyan kicsinek, hogy nincs rajta annyi ruci :) :lol:

Barbi
Kép
manci79

Sziasztok!

Köszi, a tanácsokat. A maxi cosinál az eggyel nagyobb már ülés?
Zsófi nekem fontos lenne a hordozó, mert előlre azt tudom bekötni és én szeretném használni, míg elbírom benne, mert én azza hurcolom minden hová és cipelni csak rövid távon kell, mert kocsiból ki és be. Az üléssel az a gond, hogy előlre be lehet kötni elvileg, de ha bekötöm az akkora, hogy letakarja az egész oldalt, szóval nem látok tőle semmi.

Barbi: én is azon gondolkodom most, hogy a maxi cosiba téli ruciban próbáltam bele és ha utazunk hosszú távra levetkőztetem, meg tavasszal már nem is kell ennyi ruci, jaj bajban vagyok, szegény meg gutaütést kap, hogy próbálgatom bele a hordozókba.

Köszi lányok a tanácsokat.

Ritus

Kép
rituspoc

Niki, sajnos nem megyünk :( Zsombit most vitte vissza kontrollra a párom, az első eset, hogy nem én viszem dokihoz, már nagyon várom, hogy mi van vele....

Szegény Regő :(

Nekem is megjött a DM levél és a Felicitas csomag ma, erre nem is emlékszem, hogy mikor regisztráltam...
Vendég

Zsófi, nagyon figyelmes vagy, én kisfiam BB, de Botond, nem Balázs.
pajo

Köszi lányok, a fényképet is, nagyon huncut a lurkó! Édes nagyon

Kép
rituspoc

Pajo, a Botira emlékeztem, csak azt hittem, hogy a két darab B, az két keresztnevet takar esetleg, de oké! :)

Ritus, áhhhám, erre nem gondoltam, hogy eltakarja a kilátásod! :(

CsengeAndi, mindenképen írd meg, hogy mi van Zsombival! tényleg, azt meg tudod mondani, hogy mikor jelentkeztetek a kismamába? köszi!

Mecsi, tők jók az új fotók picasan! ;) kis nosztalgia a szülőszobában, vajúdóban... melyik szülőszobán szültetek?

Pöttöm nem jött tegnap! :(

Szuszu, RizsiSzilvi, Pöttöm, Panna és még sorolhatnám! merre vagytok!?

sophie27

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok :)
3 napja csak olvasom az irományokat, az egy heti termést így is csak átfutnmi volt időm, így ne haragudjatok, ha nem reagálok mindenre.
Üdv az újaknak, vagyis az egykori zugolvasóknak, örülök, hogy kiléptetek a csak olvasó-módból!

Döncikének jobbulást, és a többi betegeskedő babának-mamának is!Sajnos sok mindenkit lehetne felsorolni: Zsombika, Virág, stb.
Apró! Döbbenet, mik történnek veletek! Remélem tényleg szépen javulsz, és helyrejön a bőröd. Még jó, hogy nem lett nagyobb baj, bár ez is elég fájdalommal jár.

Felicia! Örülök, hogy jól sikerült a műtét, és hogy rendben vagy! Kicsi fiad is tüneményes, és még mindig nagyon hasonlít rád! Ne parázz amiatt, hogy újra előjönnek a tumorok, mert tudod, a beteg gondolat betegséget szül! SZóval csak pozitívan! Gyógyult vagy és az is maradsz!

Mecsi kérdezte anno, hogy miért cumisüvegből etetem Rékát. A pépes kaját ő is kanállal kapja (és már fülig ér a szája, ha meglátja a kanalat), de estére a fagyasztott tejcsivel pótolom neki a hiányzó mennyiséget. Na azt kapja cumisüvegből.

Kaja ügyben kb mindenre vevő a kiscsaj, bár elég ijedt képet tud vágni néha egy-*egy új íz után. Eddig a sárgarépa nem túl nyerő, a sütőtök, alma, őszibari viszont mehet bármikor.

Na elküldöm, mert ilyenkor szokott elszállni...

panna1

Zsófi, már akartam írni neked, hogy 11.28-én küldtem be a képet e-mail-en.
Szerencsére a doki azt mondta, hogy nincs aggoddalomra ok, de azért folytassuk még a kezelést, mert nem teljesen tiszta Zsombi tüdeje.

Jaj, lányok, kaptam egy nagyon szomorú levelet egy nyolcéves kisfiúról, aki nagyon rossz állapotban van. A részleteket inkább nem is írom :( de a lényeg, hogy keresnek neki egy nagyon jó immunológust, aki kezelné itt Budapesten és kórházat. Van valakinek bármi ötlete?
Vendég

Mi eltűntünk egy hétre, mert elmentünk megint íelni, szintén Ausztriába, Obertauernba. 7 órás út, eléggé be voltam tojva, Réka hogfy viseli. De ahogy a tesómék mondták,egy kis hős volt, össz. 2x álltunk meg kajcsizni, ebből egysezr ki is szálltunk a kocsiból, és az utolsó 2 órára már hátraültem hozzá, hogy ne nyügizzen.

Az apartman szupi volt, tesómékkal voltunk együtt egy 4 fősben. Én csak 1,5 napot síeltem, apja kapta a többi 4,5 napot :) Minden nap séta, a felvonókig (kb 20perc), felmentünk a felvonóval, fent hüttéztünk egyet a csapat többi tagjával, kajcsiztunk, aztán le a felvonóval, és haza séta. Asszem Ritus kérdezte, hogy hogy babakocsiztunk: hát itt egyszer próbáltuk (ki is esett a babakocsi kereke), máskor mindig kenguruban történt a "fuvarozás".

Na még folyt köv., de Réka nagyon óbbégat, mennem kell...bocsi

panna1

na itt bár nem sok idegem volt vissza olvasni mert totál padlón vagyok. Áron nagyon hazavágott idegileg. Ilyenkor annyira utálom hogy egyedül vagyok, de leülök5percre fülemre teszek zenét és megnyugszom még ha sír szegény tökikém akkor is. Nektek is szokott ilyen lenni? Én nem akarok agresszív lenni de néha totál kikészít. Most elaludt 1órás hiszti után. És ez tuti hiszti mert hátravágja magát a kezemben, ha lerakom azért sír, kaki már volt hasa tele van.

grrrrrrrrrrrr........... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

na megnyugszom lassan.
De Andiméknál is ugyan ez megy egész nap.
Nálunk is tegnap kezdődött, remélem már nem tart sokáig.

Ritus nekünk két ülésünk van, a recaronak az egyig részét lehet magasabbra emelni igy följebb kerül minden de az nem jó ha a válla felett van ahogy zsófi is írta mert kificergi magát belőle és már nem is biztonságos. Fékezel és kidőlhet belőle. A másik Graco annak 2pozicióba lehet tenni az övet feljebb nem és kagyló alakú az ülés elég jól elfér még benne.

Aproo örülök hogy javulgat a sebed, tessék szépen ápolgatni és ha már behámosodott fujkálhatod aloe firsttel is az jót tesz neki.

Felicia neked is nagyon örülök hogy jelentkeztél jó hírekkel, nagyon cuki a kisfiad szép szál legényke.:D

Zsófi köszi. én a kék szobában szültem. elvileg a barack színűbe mentünk volna de azt lefoglalták az orrom előtt:( és már csak a kék maradt. Próbálom feltölteni ide a képeket rendszerezve kisebb nagyobb sikerrel. Csak arra nem jövök rá egy meglévő albumhoz hogy lehet új képeket hozzáadni.

Szegény Barbi most jól kilehet küldjük az erőt neki a lurkóknak meg jobbulást!

Meg persze minden babucikánknak aki még lábadozik illetve beteg mennek a gyógypuszik.
Bocs lányok hogy nem sorolok de most nagyon nem vagyok képben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mecsi 2009.02.03 16:34-kor.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Zsófi nekem nagyon tetszik az a hely amit feltettél nyaralás ügyben ! El is gondolkodtunk rajta, csak tudnám mikor menjünk hogy lehessen előre foglalni. Na meg persze az idő is olyan legyen akkor.

Arra gondoltam hogy kéne csinálni egy nyilvántartási listát kinek hol nézhető meg az albuma , mert most épp én is levettem innen az aláírásból. Így legalább nem tudná akárki megnézni csak mi a belső mag, priviben meg mindenkinek menne az tábla.
Szuszu nem tudnál csatolni egy ilyet a nevekhez ,ha lesz időd ??

Panna: Jaaa én azt hittem a pépeset is üvegből kapja. Elolvastam bocsi.

Több zugolvasónk nincsen még elő lehet jönni????
:lol: :lol: :lol:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

manci79,
nekem is van dm-es ajánlós kuponom és szívesen elpostázom neked csak írd meg a címed és már viszem is a postára, sőt rakok bele jelentkezési apot is neked meg csak ki kell töltened és az anyakönyvit zsebrevágni és már el is intézted...azonnal kapsz egy dobozkát és a hippes kuponnal rongyolhatsz át a legközelebbi rossmannba és ott is kapsz egy dobozt :D :D :D :D
Vendég

Ha valakit érdekel a rossmannba 10x13as kép 40kép feletti rendeléskor 20,-/db. Én most rendeltem 214dbot :shock: :D

Hát ezzel a picassával én nem boldogulok.
Zsófi most látom te irtál hozzászólást ide azt meg hogy csináltad :?: :?:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

és hogy lehet csatolni galériát??? Zsófi gyere hozzám továbbképzést tartani :lol: :lol:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok csajok!

Nagyon röstellem h tegnap nem jöttem, annak ellenére h megígértem, de nem tudom mi van velem, nem vagyok ura az időnek. :oops:
Délelőtt, ill. negyed 1kor itt volt a védőnő, utána meg Nonóval foglalkoztam, sétáltunk kicsit, de még mindig rühelli az egészet, aztán este amikor megjött a párom elmentem bevásárolni, így netezni nem volt idő.

Sajnálom h betegeskedtek, nem tudom Döncinek mi a baja (sajna visszaolvasni nem volt időm), de neki is és Regőnek is javulást.

Aproonak is sok gyógypuszi, nem semmi hallod ami történik veled. Remélem minél hamarabb rendbejösz!!!
Levi meg mázlista, mint mindig! :wink:

Köszi h hiányoltatok, annyira jó kis csapat vagyunk! :lol:

No, voltunk Veres dokinál jan 29-én. Hát...teljesen mást mondott, mint a kórházi dokik :roll:
Szerinte se nem laktóz érzékeny se nem vékonybél fertőzéses Nono, ő egy teljesen új dolgot említett, infantilis dysmotilitas...na persze fogalmam sincs mi ez, talán h lassan megy a bélperisztaltika, de neten se lehet magyarul sokat találni róla. Mondta h a hozzátápival várjunk, egyszerre csak 1 dolgot változtassunk, elsőnek hagyjuk el a laktáz tablettát. Amit persze nem bánok, mert minden kaja előtt kellett itt vegyészkednem, összetörni, oldani, fecskendőzni.
Laborra azt mondta nem olyan vészes, határon van. Alvásra szintén, pedig napi 16-18 órát alszik a gyerek. 13 órát lehúz éjszaka, most a foga miatt ébred, de volt h nem is kelt éjszaka, és ilyen etap után 1,5 órás fentlét után dörzsöli a szemét. Nem hinném h egy fél éves gyereknél ez a normális. :cry:
Erre a diszmotilitasra meg mondta h majd kinövi.
Protexint nyomatjuk minden nap, az mintha segítene, de én már nem is tudom, úgy vagyok, mint Diáék, nekünk is hullámzik, h mikor van jól Nonoka. Van pár nap tünetmentes nap, akkor reménykedünk, aztán most is szombat vasárnap rossz volt, egész nap rosszkedvű, látszik h nincs jól, nem mozog, nem gagyog, aztán végül vasárnap estére volt egy kaki, és utána láthatóan jobb kedve lett. Ja, mert persze a régi naponta 4-5 kaki lecsökkent 3-4 napira, már kúpot kellett adnom neki...szerintem a laktáz tabletta miatt, mert mióta azt szedjük azóta nem kakilt rendesen...
Ma volt magától kaki, még mindig baromi büdös...

Másik nagyszerű hír, h a tejemnek sokadszorra, de úgy néz ki, h annyi. Ma 3 óránként etettem, éjszaka is evett belőle, de csak egy tejleadó van, így a végét ki sem szívja, mert vagy lusti, mert megszokta h dől neki, vagy fáj az ínye...fogalmam sincs.
De mivel hozzátápi nem lehet megpróbáljuk a tápszert. Egy kajcsira két ciciből 100at tudott enni, pedig amikor volt a ciciben 12 órai nem evés után, megevett 270et!
Védőnő szerint még az is lehet h azért alszik ennyit mert nem lakik jól, és az alvás kevesebb energiát emészt fel.

Mi is náthásak voltunk, apának torokfájás, nekem tbc köhögés, Nononak folyt az orra és köhögött ezerrel, mi porszívóztuk, nasivin meg sterimar stb, be is lázasodott, aztán kezdett elmúlni, amikor megint folyt az orra, és éjszaka vigasztalhatatlanul felsírt, másnap reggel kibújt az első foga alul.
Szóval van elég bajunk. De másoknak még több, nem is panaszkodom :oops:

Bocsi ha sok voltam, Noel most aludt el, de előbb is 20 perc volt csak, pont amikor írni akartam felordított...
El is küldöm ezt gyorsan.

pöttömpanni

Amikor jókedve van, akkor forog, bár még mindig csak hátról hasra, de elég jól bírja már, kitolja magát messzire, meg elkezdett pucsítani is. A visszaforgást ezerszer megmutattam neki, és semmi foganatja :lol:

Még Sziszkának akartam írni, h iszonyat ügyes Málnus, ez a bilizés nem semmi!!!

Meg Zsigi mászása is :wink:

Többiekről sajna nem tudok sokat, mert nem az utcsó oldalakon vannak. Elnézést érte. :oops:

Üdv az újaknak, lassan én érzem újnak itt magam, sajnos annyira lemaradtam :oops:

pöttömpanni

Pöttöm ne hülyéskedj örülünk hogy jobbak a hírek és remélem jó irányban halad Nonoka javulása!
Sztem az alváson ne aggódj mi is rengeteget alszunk , én védőnő azt mondta vannak alvós babák és nem alvós babák. Örüljünk neki.
És sztem a 6hónapos korig csak szopizás manapság nagy dolog!
Gratula a fogacskához!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Ritus! Igen, a maxi cosi-nál az már ülés, azt hiszem 9-től 18 kg-ig van. Szerintem a hordozót még tudod pár hónapig használni, főleg, ha már nem kell ennyi ruha rájuk.

Pöttöm! Huu, nem semmi, ami szegény Nonókával történik. Sok-sok puszit küldök neki! És persze nektek is! Kitartás, egyszer csak vége lesz ennek a kálváriának!

Cs-Andi! Nagyon köszi, elküldtem pü-ben a címem! :D

Barbi
Kép
manci79

Na folytköv.
MEcsi! NEkünk Graco hordozónk van, de épp most nézelődünk, mert beöltöztetbe már nem igazán fér el benne a kiscsaj. A bizt. övet feljebb lehet ugyan tenni, de nem lehet elég hosszúra álltani, így ha becsatolom és overallban van, szinte odalaptja szegénykét a székbe. Nem lehet neki túl kényelmes... :(

Szval ott tartottam, hogy ha tél és hó, akkor síelésnél mindenképpen kenguru! Varrtam itthon rá egy zsákot (3000 FT-os kabátból), mert a BB zsákját 9-10ezerért sokalltam, így a -5-10 fokban se volt gond, nem fázott a csöpp. Volt napsütés, volt hóesés, minden. NApsütésben az ő kis napszemcsijét hordta, a hóesésben ráadtam az én síszemüvegemet, mert az jobban védte a kis arcát. Szó-szó, nagy siker aratott, bármerre jártunk, és a kiscsaj is láthatóan élvezte a sétákat. Hazaúton mindig bealudt :lol:
Minden tök jó volt, egyedül engem késztett ki egy kicsit az, hogy éjjel f2-kor mindig enni kért, utána meg húzgálta-ejtegette a lábát (ami az utazóágyban elég jó dübbenéssel jár), és szinte óránként felsírt ezért-azért. Reggel f7kor pedig ébresztőt fújt. Én meg próbáltam társasági életet is élni, minden este társasozás, kártyázás éjfél-1-ig. Gondolhatjátok! 3 nap után elég zombisnak néztem ki, így a délelőtti 1 órás szunykon mellébújtam és aludtam. JA és persze egy szobában aludtunk, ezért mindannyian felszínesebben, mint otthon.
A fürdetést a felfújhatós medencében oldottuk meg (amilyen Lilinek a "játszószőnyeg"), mert csak zuhanyzó volt, de RÉka láthatóan nagyon élvezte a dolgot. :lol:
Volt a szállóban medence is, de a vizét kicsit hidegnek találta Réka, mert nagyon reszketett benne (pedig32 fokos volt, lehet, hogy csak épp fáradt volt a kiscsaj), így kb 3 perc után kikaptuk.
Sajnáltuk, hogy véget ért az egy hét, jövőre megint megyünk!
Rakok majd képeket, de még nincsenek feltöltve :(

Réka is nagyon beindult mozgásügyileg, forog-pörög ezerrel! Mióta hazajöttünk lelkesen nyomja a hasról hátra fordit is, így van hogy fél perc alatt 3x dobja magát hasra és vissza. ELképesztő, mit tud művelni, pláne, ha le van téve hozzá a bébitornázó is! Hason meg olyan mint az óramutató, jár körbe-körbe.
Ülni még önállóan nem sikerül neki, azaz egy darabig megy, aztán eldől.
Viszont beindult az ugrifüles-rugólábazás stílus! Nem tudom nálatok is nyomatják-e a babók: ülök, Réki az ölemben,fogom a hóna alatt, "áll", aztán páros lábbal ugrálni kezd. guggol-föláll. ÉS közben tátott szájjal röhög, annyira élvezi! Persze tartani kell, így javaslom minden fogyózónak, karerősítő-gyakorlatnak :lol:
:lol:
Egyre huncutabb, én most kezdem látni rajta, hogy kezd összefüggéseket felfedezni a dolgok között, és annak megfelelően reagál. Színesedett a kifejező-készsége is. A háááágatás még mindig nagy sláger, de sokat énekel, és gagyog is aranyosan, pláne, ha vmi a szájábn van. Elalváshoz neki mindig valamit bizgerélni kell (kivéve este, olyankor nagyon kidől), olyankor egy előke a két madzagjával, vagy a zsiráfja bolyhos farkincája jól jön, percekig molyol vele, míg be nem kábul.

Az esti késői fürcsit míg oda voltunk, korábbra tettük, mert 8-kor már eléggé kivolt a kiscsaj, de most megint f10kor fürdetünk, mert nem sikerült még neki visszaállnia éjszakai átalvósba. De rájöttem, ahogy utánaszámoltam, hogy ha korábban fektetünk, akkor csak 5 étkezés van, és lemértem a napközbeni szopikat: 100-120-at eszik csak, este meg úgy 200-at pakol be. Szóval a napi 700 gr-ot nem érjük el, és ez a 8 kilójához egy kicsit kevés. Tehát lehet, hogy tényleg "jogos" az éjjeli szopikérelme, vagyis éhes a Törpi. Most a délutáni szopikat fejt tejjel pótolom, az estit meg fagyasztottal, és visszaálltunk a 3 óránkénti evésre, így úgy tűnik jól lakik, és ma már egés jól aludt.
Ezt csak azért írom le, mert ha sokszor ébrednek a babák, lehet. hogy ez az oka. Ha van mérlegetek, érdemes egy napot végigmérni, hogy hogy is alakul a dolog, mert lehet, hogy eddig elég volt a kaja, de már több kell.

Na bocsi, jó sok voltam, most biztos elég belőlem egy időre!

Ja, és utólag is boldog névnapot Csengének, Diának meg boldog szülinapot!

panna1

Ti hogy tanítottátok meg csőrös pohárból inni a gyerkőcöket?
Vettem csöpögésmentes pohárkát, de csak rágja a szentem :lol:
Jó lenne ha abból tudna inni, a cumit még mindig utálja...nem tudom tápit hogy adjam oda neki. :oops:

Virág hogy van Dia? Feszítget még? Sokat vagytok az eszemben, bennem felmerült h nem e lehet ugyanaz a baja a két gyereknek...nálunk is zuborog a pocak, sok a puki még mindig, néha puffad is. Meg bűzös a kaki. Feszítgetés most már lecsökkent, inkább estefelé van, mondjuk úgy 3-4 naponta jön elő.
És emlékszem h Virág is az első prevenar után "sztrájkolt", ami lehet h nem is sztrájk volt, hanem már akkor is fájt a pocakjuk.
Ti kaptatok rota elleni oltást?

Mi még mindig lógunk a 4 hós kötelezővel. Lassan be kellene adatni, de nagyon félek tőle. :oops:

pöttömpanni

Na most olvastam amit Pöttöm írt!
Sajnálom, hogy még mindig nincs minden rendben! Esteleg próbáljátok a tápi helyett a sinlacot, abban nincs laktóz se, meg semmi allergizáló.

Az is lehet, hogy ilyen korban már másképp dolgozik a szervezetük. Írtam régebben, hogy Réka is átállta a 4-5 napi kakira a napi 1-2-ről. Mindezt egy hét alatt. És akkor még ő se kapott hozzátápit.
Másrészt nekem is leapadt a tejmennyiségem. Nálam is csak 100-120 van 3 óra után a két ciciben. Szóval nem vagy egyedül Pöttöm! Ne légy elkeseredve. Ha tudsz még fejni picit, akkor pótold az evéseket azzal. Legalábbis én ezt csinálom. Rékának sincs mindig türelme toták kiszívni a ciciket. Olyankor mindig lefejem a maradékot. Egyrészt, hogy ne csökkenjen tovább a mennyiség, másrészt, hogy köv. etetésnél bepótoljak. De így se jön sok össze, egész napról kb 50 ml...

panna1

Pöttöm, örülök, hogy írtál, és annak is, hogy Veres nem látja annyira vészesnek a szitut! biztosan minden rendben lesz! drukkolunk! majd dobj fotót Nonóról fogacskával! ;)

Panna, Te is jó, hogy előkerültél!

Mecsi, dobok privit neked! ;)

sophie27

Pöttöm! :D
Jaj szegény Nonoka!Na meg ti, a sok aggódás miatt! Hát áttudom érezni a helyzetet. :( Ez milyen érdekes, hogy a kórházi dokik mást mondanak mint a Veres!Ez annyira bosszantó!Ráadásul feleslegesen szedettek Nonoval laktáz tablettát! De akkor ez jó hír, hogy nem laktóz érzékeny stb! Én is próbáltam utána nézni ennek a infantilis dysmotilitasnak, de szintén semmi érthető, még angolul se találtam, pedig gondoltam lefordítom hátha segít, de semmi. És akkor ezt kinövi vagy kell szedni rá valamit?? Az szupi, hogy a vérkép jó, legalább amiatt nem kell aggódni! Na és nem rendelt el más vizsgálatot a Veres?Mennyi időt voltatok bent?
Képzeld, én ma mondtam le a Vereshez az időpontunkat, mivel a férjem pont csüt-péntek Franciaországba kell hogy legyen egy tárgyaláson. Hát gondolhatod, hogy ideges lettem, mivel ez az időpont 3 hete megvan és erre lekellet mondani! :? De viszont nálunk most az a helyzet, hogy az elmúlt másfél hétben jól volt Virág, hátfeszegetések minimálisra csökkentek, csak néha csinálja ha már megevett 130-150g-ot, és a kaki is szép sárga és nem büdös. Viszont múlt hét előtt szörnyű állapotok voltak, nagyon rosszul evett Virág és sírt mindig kaja közben és feszített. Most csak annyi van, hogy kevesebbeket eszik mint múlt héten, csak olyan 130-140g-okat. Na meg ami engem aggaszt, az hogy nem hízik! Pl semmit nem hízott múlt hét óta, pedig múlt héten evett szép nagy adagokat, ráadásul este is bevágott 250-310g-okat! És ez a lassú hízás tart már néhány hónapja. Szóval nem tudom hogy mi van. Szted menjek el a Vereshez? De nekünk is ugyanígy hol jól van hol nincsen. Rota ellen mi nem adattuk be, az orvosunk utalt arra, hogy nem sokat ér. Prevenar: Virág megkapta a másodikat január közepe fele, és utána volt az a szörnyű hetünk. Hogy most attól-e vagy sem, nem tudom. Sajnos e-hó 17.-én kapja a harmadikat, én is nagyon tartok tőle!
Forgás: Virág is csak hátról hasra hajlandó forogni, de ezt is csak néhány napja csinálja! Hasról hátra én is mutattam neki ezerszer, de nem is próbálja magától!
Virág is sokat alszik, neki is megvan a napi 15-16 óra, de amikor fent van jókedvű, de ő is dörzsöli a szemét 1.5-2 óra után.
Hú, jó hosszú lettem! Na megyek is fürcsiztetni. Jobbulást Nonokának is és nektek is, és köszi az érdeklődést felénk is! :) Majd még írj a fejleményekről!!

Kép
Kép
dia123

Sziasztok! Pöttöm, örülök, hogy alakultok, ha még nem is teljes a siker!

Regőnek jobbulást!! Szegény Barbi és családja, jól rájuk jár a rúd :cry: :cry:

Aproo, Neked is jobbulást továbbra is!!

Sziszka, jöttök holnap?? Hánykor?

Enikőnek még nem jött ki a 2. foga, de már teljesen átlátszik az ínyén.. Tartok tőle hogy most fog, mert már negyed 8-kor aludt, de utána még 2x felébredt 5 percen belül, miután betettem az ágyába. Tegnap éjjel meg úgy aludt mint a bunda, igaz a cicik után még betolt 100 ml tejet csőrősből... Pöttöm, nekünk Nuby (Babylove) csőrös poharunk van, amin nem lyukak vannak, hanem kis rések, de akkor jön csak belőle, ha szívja... Elsőre nem nagyon ment neki, de pár nap múlva már nagyon profin ivott belőle, és azóta is... Csak sok levegőt nyel, utána figyelni kell, hogy legyen böfi rendesen.

yuyu79

Mostanában Enikő is rengeteget dörzsöli a szemét, de olyan durván, hogy tisztára kipirosodik neki...

A legújabb szokása meg az, hogy a játékait lóbálja, és csapdossa a járókához. De az öklét is lóbálta ma szopi közben, és a combját csapkodta vele ;-)

yuyu79

Mecsi, Zsófi: köszi a turis válaszokat. Ha esetleg mentek csütörtökön beszámolnátok, hogy mennyien voltak. :)

Aprooka: ok akkor egy hónap múlva együtt megyünk turizni:)
Remélem gyorsan meggyógyulsz. Hiányoznak már a jó kis séták :) :wink:

Kép

Kép
bucsek

Pöttöm,
Mégis találtam valamit erről a dysmotilitasról, angolul dysmotility, íme (alul leforditottam):

Dysmotility is al term which means 'slow or unco-ordinated movement'. When you have dysmotility, it means your stomach takes too long to empty. So, instead of the food moving down to your intestines to continue the digestive process, it just sits there. As a result, you can feel queasy and/or have a heavy, bloated stomach. It's just like you've eaten a big Christmas dinner - but you most probably have only eaten normally. Sometimes, in bad cases, the stomach's normal churning process can almost go into reverse. This forces the food back up, making you feel even more nauseous - or even sick.

Dysmotility egy kifejezés ami azt jelenti hogy 'lassú' vagy 'nem koordinált mozgás'. Ha dysmotilitytől szenvedsz, az azt jelenti, hogy a gyomrodnak sok időbe telik mire kiürül. Tehát ahelyett hogy az étel halad a belek felé és tovább az emésztő csatornán, az egy helyen megülepszik. Eredményképpen hányinger jelentkezik és/vagy nehéz és felpuffadt lesz a gyomor. Ez olyan mintha egy nagy Karácsonyi lakomát ettél volna - holott valószínűleg egy normál adagot fogyasztottál. Néha rosszabb esetben a gyomor normál emésztési folyamata majdnem hogy visszafelé működik. Ettől az étel felfelé kénytelen haladni, amitől még jobban jelentkezik hányinger vagy rossz közérzet.

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Egy csomó mindent szeretnék írni, de gyanítom a fele megint lemarad. Bocsi érte!

A betegeknek jobbulást, babáknak és mamáknak is! Remélem Nonónak és Virágnak sem lesz komoly baja! Apro szegénykém, szörnyű lehet, neked is mielőbbi gyógyulást!

Felícia! Jó, hogy jelentkeztél! Én is úgy gondolom, bár még nem voltam hasonló helyzetben, hogy azt kell elhitetned magaddal, hogy egyszerűen nem újulhat ki. Aranyos a kisfiad!

Adri! Szorítunk majd a műtéthez és az injekciókhoz is! Keresztlányom anyja is három éve ezzel fenyegetőzik amit a barátnőd tett.

Szuszu, Mecsi! Megvettem a kártyaolvasót és nagyon jól szuperál! Mégegyszer köszi!

Zsófi! Péntekenként fél 12-től van a zeneovi az oázisban. Mi megpróbálunk menni. Többiek?

Elküldöm.

KépKép
jazmin2005

Mi is nyűgösek voltunk ma nagyon illetve Vikica egyszerűen nincs el mással. Ha anyu fogja akkor is olyan szemekkel néz rám, hogy akkor most miért is nem én fogom? Mi is ma voltunk hat hóson. Viki összement két centit, gondolom múltkor elmérte a védőnő. Mondta, hogy ízesíthetem a kajcsikat bio vegetával, abban nincs só, csak a zöldségek. Ma sütőtököt próbáltunk, kevés sikerrel. :( Este együtt fürödtek a csajok a kiskádban, mindketten nagyon élvezték. Ráültettük Vikit a bilire is. Nem termelt bele semmit, de nagyon élvezte az ücsörgést. Nekem még mindig zúg a fülem és alig hallok, de legalább már nem fáj. Vikivel holnap megyek a dokihoz, de szerintem rendben van a füle. Cintusnak meg még mindig fáj a pocakja, holnap megkonzultálom a dokival, hogy mi legyen, de szerintem irány a Veres.

Jó pihenést mindenkinek, már akit hagynak! :)

KépKép
jazmin2005

Dia! Csak egy tipp: Mérd meg Virágot hosszra! Egy ismerősöm mondta, hogy egyszer hosszra nőnek, egyszer kilóra. És RÉkánál tényleg volt ilyen. Amikor csak 260gr-ot hízott csak 3 hét alatt, akkor nőtt 3 centit. Utána meg egy hónap alatt kb 500-at hízott, de csak 1 cm-t nőtt. Most azt hiszem megint hosszra gyúr :lol:

Réka is még elég pocakérzékeny, de már nem annyira, mint régen. Neki is zuborog a hasa, amikor elkezd szopizni. És sajnos nem is eszik túl jól. Van, hogy hiába pótolnám még a 100 ml-t amit szopizott, nem nagyon kell neki,csak keveset tol be hozzá.
A 3-4 naponta kakilást most is tartja. De ő nem erőlködik, mint többen is írtátok. Na jó, néha sikongat. De a lábhúzogatás-vagdosás az ágyhoz az tuti a pukik miatt van, mert van, hogy nyöszörög emiatt, átmegyek megnézni, aztán épp hallom, hogy jön a sorozatlövés. Aztán jó esetben alszik tovább, mintha mi sem történt volna.

panna1

JázminAndi Jobbulást neked és a csajoknak!

Adri! Megy a drukk a műtéthez, hogy minden sikerüljön. Részvétem a barátnőd miatt. Kirázott a hideg, ahogy olvastam. Én sem tudom elképzelni, hogy mi volt az ok, hogy ezt látta csak megoldásnak. Persze, mások vagyunk, különbözően labilis idegrendszerrel.

Dia! Remélem Virágnál nem ez a dermamicsoda van ténylegesen.Elég csúnyán hangzik az, hogy felfelé jön a cucc.

Regőnek is jobbulást!

Yuyu! Réka is ezt csinálja már régóta. Mindent vagdos a térdéhez. Néha szopi közben is megy a kézlóba, ilyenkor a homlokomról lelógó tincset hadonássza, persze csukot szemmel.
RÉka is két fognál tart, elég jókat tud harapni vele. Én is leszoktam róla, hogy engedem megharapni az orromat :) . A bátyóm múltkor ezt még nem gondolta, és RÉka orron harapta :lol: Hát fájt neki is rendesen.
Felül még nem jönnek a fogacskák, de alul már jól láthatóak. Egyébként nagyon gyorsan nő sztem. Mármint neki 18-án jött ki az első (akkor még nem lűtszott, csak kocogott a kanál), és másfél hét után már nagyon jól látszott.

panna1

Dia! Még annyi biztatásul, hogy a prevenaroktól Réka is kivolt, de az utolsó nem volt annyira vészes, pedig rá 2 napra bújt ki a kis foga is, de nem volt annyira nyűgi, mint az előzőeknél. Hátha nálatok is jobban viseli Virág!

panna1

Ritus! Mikor mentek síelni? Hova?

Az esernyőre csukható kocsival majd meglátod, hogy boldogulsz esetleg hóban, de arra mindenképpen jó, hogy esetleg kint altasd délután a manót. Réka is volt, hogy abban folytatta a kengurus alvást az erkélyen. Nekünk két babakocsink van, mindegyik kölcsön, mi is azt vittük (Peg Perego), amelyik kisebbre csukható. Kis kerekű, ezért nem bírta a rosszul takarított járdán a tili-tolit. De láttam olyan babakocsisokat, amelyiknek 3 nagy kereke volt, azzal eéág jól elboldogultak a hóban is.

panna1

na lelövöm magam, szófosim van nekem is úgy látszik! Jó éjt mindenkinek!

panna1

Jó regeglt!

Aproo örülök, hogy nem kell popsimetszés :wink: de most már az őrangyalod Neked is aktívabb lehetne.,.. korai neki nyugdíjaztatni magát!

Pöttöm szijja ! örülök, hogy sikerült jönnöd kicsit, köszi kúszódicsit, remélem hogy hamarosan túljuttok ezeken a nehéz időszakokon...
Nekünk Tupperware csőrös van, szilikonos, ami csöpögésmentes, csak akkor jön ha szívja és ő egyből ráérzett a technikára.. nem is értem hogy csinálta...
:roll: Remélem tejcid azért még kitart egy darabig... nyugi... Nekem a tápértéke csökkenhetett, mert besűürüsödtek ZS. evései ... ezért is kezdtünk hozzátápit

Dia remélem VIrág is hamar rendbejön és nála sem lesz semmi komoly baj

Regőnek Döncinek BArbinak nagy ölelés ha üzen valaki neki!

Panna jó lehetett a síelés... főleg a friss levegő! utazóágyba Zsigmond is állandóan csapkodja a lábát, meg kaparászik..

igen igen fiam Péntek óta úgy megy mint a mérgezett egér.. felmosórongyot kellene rákötnböm..mert a 24 dbos habszivacs nem elég neki... hátáról hasra még mindig nem fordult, annyit csinál, hogy összekapaszkodik kezével lábához és úgy elfordul oldalra, de aztán vissza is lendíti magát! és az továbbra is megy ha valami messze van akkor először megpróbálja odahúzni, tegnap pl a játszószőnyegen lévő "lyukba"kapaszkodott bele,és úgy húzta magához a keljfeljancsit!

:lol:

Mecsi remélem sikerült megnyugodnd.. kikapcsolnod

nem tudom milyen érzés, mert nekem magas a tűrőképességem..és fiam is elég nyugodt természet...eddig de majd nyilatkozok ha már megy és egész nap beszél.... :oops: kitartás!

ha már ennyien "biliztetnek" :lol:

http://www.babaabilin.hu/elmelet.shtml

itt esik az eső...

városligeti sétára úgysem jelzett vissza senki, babauszira sem... és stb és stb... :cry:

SZép Napot! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.04 09:35-kor.
Vendég

Adri, mi is drukkolunk Nektek Enikővel :!:

Eninek úgy tűnik kibújt a 2. foga, érzem az ujjammal, de nem volt olyan vészes az éjszakánk ahhoz képest... Ja és mióta van foga, sokszor nyújtogatja a nyelvét, mint egy kis gyík ;-) Biztos a fogán huzigálja...

A forgás nálunk már nagyon megy oda-vissza, alig marad egy helyben pár másodpercre.

Ja és neki is gyorsan nő a foga, az elsőként kibújt az már tényleg jól látható, de azért lefényképezni még nem tudnám ;-)

yuyu79

Ez a maxi-cosi hordozó nem is tűnik olyan kicsinek... Eninek Philippo van, de már teljesen végiéri, pedig ő is 69 centi (volt 3 hete). A lába már szinte kilóg, szóval nekünk venni kell egy 0-18 kilós ülést hamarosan... Viszont itt Pakson abból is csak Philippo van, és azon vacilálok, hogy jó lesz-e, vagy rendelek másmilyet a netről... Majd én is lefényképezem, de ha be van öltöztetve, szegényt alig lehet már belepréselni az ülésbe :roll:

yuyu79

Panna, szia! :)
Örülök, hogy előkerültél, és hogy jól vagytok Rékával! Akkor már ő is ügyes kislány, mennyi mindent tud meg foga is van! :wink: Köszi a tippeket, hát lehet, hogy most az elmúlt időszakban hosszra nőtt Virág, mert már 68-as ruhákat hord, de annyi még nincsen sztem, hanem inkább olyan 65cm lehet, de majd megpróbálom lemérni ha alszik. Csak hát ez a lassú hizás tényleg hónapok óta van, ezért aggódom. 2 hónap alatt csak 600g-ot hízott. Holnap kell hívnom a dokinőnket hogy hogy van Virág, aztán majd ő megmondja, hogy mi legyen. Én még arra is gondolok, hogy lehet hogy Virág már igényli a hozzátáplálást, ezért fejlődik ilyen lassan mert már szüksége van másra is....??Már nagyon enne mindent!! Ezért hacsak nem mond mást a doki, ezen a héten el is kezdtem az almát adni neki!
Hát nagyon remélem, hogy ez a Prevenar nem fogja kikészíteni szegényt! Csak sajnos a menjugate-t is megkapja, így a kettő együtt lehet, hogy nem lesz túl jó, de muszáj mert már nagyon le vagyunk maradva az oltásokkal :?

Yuyu,
A gyík-effektus nálunk is ismerős! :)

Jázmin,
Jobbulást neked meg a piciknek!!

Kép
Kép
dia123

Halihó!

Annyi minden szuper dolgot írtatok:

Sztem minden hordozóban hát közepéről jön felfelé a szíj, mivel nemcsak kieshet ha lazább, vagy vállnál jön, de megfullad akár egy erősebb fékezéskor, mivel a nyakára szaladhat és a babák ebben a korban még annyira nem tudják a fejüket koordinálni mint mi.
Én már annyi helyen olvastam, hallottam, óvva intettek addig az ülésektől amíg Levi nem ül magától stabilan. Hiába dönthető, hiperszuper a szék, ütközéskor nem ér semmit. Szóval nem a súlyra kell figyelni állítólag, hanem az ülésre.
Barinőm babája 9 hós és még hordozóban ül, pedig a lába már vagy 5-8 centire túllóg a hordozón, de még nem ül egyedül a kiscsaj.....szóval sztem mi is még várunk, pedig Levi is már kinőtte látszatra a hordozónkat.

Panna, szuper lehetett a síelés.

Adri, várjuk a fejleményeket és nagyon sok erőt a műtéthez!

Barbi, mennek a drukkok Regőért! Dönci javulásának meg nagyon nagyon örülök!

Csenge, ZSombid?

Mecsi, hiszti annyira ismerős, én is néha átmegyek a másik szobába lenyugodni, kevésbbé árt 5 perc hiszti Levinek egyedül, mintha idegesen venném karba. A mi napjaink is most nehezek, de sztem ez az égés is közrehat.
Hihetetlen ráérzés van a lurkókban. Amikor elkapott a víz, persze felüvöltöttem, mert kegyetlen érzés volt. Apu meg letette gyorsan Levit a pihiszékba, hát ne tudjátok meg, mint aki megfagyott, 2-3 percig teljesen sokkot kapott, aztán úgy ordított, mint aki megveszett.....

Zsófi, ráér a body, nekünk, Nektek annyira már nem... :lol: :lol: :wink: :wink: és bocsánat a telcsiért azt hittem Ti is későn fürdetők vagytok, sorry, sorry...

:oops:

most elküldöm....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Pöttöm, majd utánakérdezek én is, de örülök, hogy Veres doki szerint nincs olyan nagy vész.
Alvás: ilyet mondott a védőnő...imádom.Nem azt szokták mondani, hogyha kevés a kajci, akkor sokkal többször ébrednek a lurkók...eddig 6 hónapig csak ezt hallottam..... :shock: :?:

Sinlacot sajna nem lehet tápszer helyett adni, rá is van írva a dobozra, hogy nem helyettesíti.....meg szorulást is okozhat, lehet, hogy Nononak a lelassult bélperisztaltikával nagyobbat ártana mint használna. :?

Csőrös pohár: Pöttöm, mi már kismilliószor próbáltuk, nekünk is olyan csőrös, hogy csöpögésmentes és nem lyukas, hanem 3 vékony csíkban lyukas, de Levi is csak rágja, akkor is jön vmi, attól meg meg akar fulladni.... :shock: :oops: :lol:

Boni, pisikimetszés.... :lol: ez a korai hsz-ek hozadéka, de aranyos vagy, köszönöm!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Julcsi! Igen, így valóban nem tűnik annyira kicsinek, viszont, ha rajta a nagykabát meg a cipő, akkor Gergőnek is kilóg a lábacskája. Reméljük hamarosan már nem kell annyi ruha rájuk és akkor még lehet használni a hordozót :) Én azért is szeretem, mert rá lehet tenni a babakocsira, így hasznos, ha megyünk valahova :)

Gergő is nyújtogatja a nyelvét a foga miatt, annyira édes, mintha brümmögni akarna. Kíváncsi vagyok mikor jelenik meg a második fogacskája :D :D Az éjszakáink nekünk ennél már nem tudom, hogy lehetnének-e rosszabbak...

Barbi
Kép
manci79

Rólunk:

Nálunk minden okés, bár este dokinő tanácsára leszedtem a kötést a combomról és utána rájöttem kár volt, mert mindenhez hozzáér és visítani tudnék. Pluszban be kellett kenni jó zsírossal, emiatt meg minden beleragadt. Szóval kínlódtam az elalvással, meg az éjjeli szopikkal.

Képzeljétek, Levi négykézlábazik, illetve imádja a laminált padlót, mert írtó gyorsan halad rajta csúszva.
Két percre egyedül hagytam, erre bemászott az íróasztal mögé és mire észrevettem, már az árammal teli hosszabbítókon vigyorgott és az egyik drótot rágta.....meg két napja elkezdett bla-blázni, miközben nyújtogatja a nyelvét....meg kell zabálni.

Viszont: 4. napja pontban 6kor hajnalban vígasztalhatatlanul elkezd ordítani az úrfi nem jó se cici, se cumi, sztem a pocak a hibás, de sehogysem lehet megnyugtatni, majd rá egy félóra/órára meg alszik mint a bunda, mert totál kifárad.....valakinek van hasonló tapasztalata? Fog is lehet, de az vhogy más szokott lenni, vagyis ha ami eddig volt, felvisítás, arra gondoltam hogy fogacska, de annak pár mp alatt vége és megnyugtatható volt Levim cici/cumi kombival..... szóval ha van ötlet akkor osszátok meg velem, mert kezdek picit aggódni, hogy mi a fene ez. Hozzátápi miatt esetleg? vagy?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Még egy gyors kérdés aztán lelövöm magam: nálatok még használatban vannak a pihiszékek?
Mert Levi most általában 1 perc alatt hasra fordul benne és félek, hogy egyszer kiesik, még mielőtt egyet pislognék.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo! Ez a sírás nálunk is megy, amikor már a cici sem jó érdekes módon, ha teát adok neki, megnyugszik. Nálunk fa tüzelés van, lehet, hogy túl száraz a levegő és tényleg megszomjazik...nem tudom. Nem akartam rászoktatni a teára, de ha csak így nyugszik meg, akkor muszáj adni neki...

Pihenőszék már nálunk sem módi, nincs is el benne és ő is ki akar mászni belőle...szóval, nem egyszerű az élet :)

Barbi
Kép
manci79

Aproo,
Mi még használjuk a pihiszéket, főleg miután evett Virág, abba teszem 5-10 percre, hogy ne jöjjön ki a kajcsi. Egyenlőre még szeret benne lenni, szereti ha látja a körülötte zajló eseményeket, viszont van hogy 10-15 perc után jelezz, hogy szeretne kijönni. Most már viszont be kell kötni, mert volt már hogy előre dőlt és oldalra akart hajolni!

Kép
Kép
dia123

Nekem is lenne egy kérdésem, méghozzá az, hogy kinél hol alszik a baba, még egy szobába vagy már külön?? Csak mert ugye lassan át kellene vinnünk a saját szobájába Virágot (legalábbis legtöbb könyv ezt írja, hogy legkésőbb 6 hónapos korában ha nem akarjuk hogy nagy hisztik legyenek később). Viszont- lehet hogy önzőségből- de még nagyon nem akarom átvinni! Olyan jó, hogy este ott szuszog mellettünk, meg ha felkel akkor csak átnyúlok és oda adom a cumit, nem kell kikelnem az ágyból stb. Szóval húzom-halasztom az átköltöztetést, most jelenleg az a kifogás hogy elkezdjük a hozzátápit, és lehet hogy túl sok lenne az újdonságból, tehát várjunk még 2-3 hetet. Szerintetek??

Kép
Kép
dia123

Boni! Én 11 hósan full szobatiszta voltam, párom 8 hósan. :shock: Ezt most tényleg nehéz elhinni. Én Cintussal elkezdtem időben. Ő 15 hós korától kakilt bilibe, pisi 2 éves kora előtt kicsivel, de az éjszakai pelust csak a 3 éves szülinapja körül hagyta el. Az éjszakaitól féltem, de csak elhatározás kérdése volt, így utólag előbb is lehetett volna.

Voltunk a dokinál, Viki füle rendben van.

KépKép
jazmin2005

Apro! Pihiszék nálunk is használatban, még bekötés nélkül, Viki nem olyan ficánka.

Dia! Nálunk mindkét csaj születése óta külön szobás, csak ha betegség volt aludtunk együtt Cintussal, de most, hogy nagy ágya van én megyek.

KépKép
jazmin2005

Kép Enikő a Philippóban

yuyu79

Sziasztok Lányok!

Vagyok én is, de minden este csak arra volt időm, hogy elolvassam, hogy mit írtatok, aztán már dőltem is az ágyba. Nálunk visszaszokott Andris arra, hogy éjjel mégegyszer felébred, mert eddig már tök jól beállt, hogy csak reggel 5-6 körül kelt először. Bár igaz, hogy mi este 8-kor szoktuk letenni aludni, de kilenc előtt sosem alszik el, hanem addig gajdol az ágyában. Szóval én arra gyanakszom, hogy este nem lakik jól és emiatt kel fel hajnal 3 körül enni. Mostanában amúgy is úgy érzem, hogy kevesebb lett a tejem, de én nem szoktam méregetni.
Ma voltunk a védőnőnél, Andris 70 cm és 7900 gramm (bár ez utóbbi érték szerintem sok, mert a digitális mérleg vasárnap este 7750-et mutatott). Ma a negyedik napja, hogy nem kakilt az uraság, az almára gyanakszom. Eddig kapott már sütőtököt, krumplit és almát, valamint ezek mindenféle kombinációját. Üvegesből meg kecskeméti őszibarackot adtam neki.

Tényleg csajok, babanapok vannak a Corában és állítólag az üveges kaják közül is van, ami le van árazva.

szuszu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?