A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Dragonfly! Nálunk egyszerre alszanak, én szoktam rá őket. Elég sok időm ráment, de összejött. Ha az egyik fáradt volt ébrentartottam még egy kicsit, a másik meg korábban tettem le aludni. Volt egy darabig nyügi, de most már megy. Délelőtt 10-től alszanak, és délután 3-tól. Most már akár mikor kelnek reggel 10 fele látszik hogy kezdenek álmosodni, mert megszokták, hogy van alvás. Nem azt mondom, hogy nincs ez alól kivétel, te olyan 90 %-ban jól működik.

Binyek! Nagyon hasonlítanak egymásra a babák, és nagyon szépek. Szép nagyok! El sem hiszem, hogy még csak fél évesek.

Ancsi

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
ancsi76

binyek! mar kusznak a babaid? de Marci inkab kis ferfike :wink: es Majus milyen edin tartcsa a szajat

zsuzska! en Fannit szokenek neztem :oops:

dragonfly! nagyon edik a pipok, kb 2-3 hete 61 cm, a tieid mar kis oriasok :lol:. en kb 13-13.30 kor viszem aludni, mindegyik a sajat agyaban es ott hagyom oket meg el alusznak, de mar meg szoktak es ugyan igy van este is, az agyak a haloban vannak, tehat oda csak aludni viszem, Michelle szinte 5 perc allat alszik, Mattia meg 10-15 perc kb

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

Megint gyorsan pötyögök, párom a lányánál, egyedül vagyok a hárommal...

Kamilla: általában kétszer esznek éjjel, ez nekem kb. 1 óra ébrenlétet jelent/alkalom, mivel kaja után még fejek is. Ha Pasi nem segítene, már nem bírnám.

Lili: én sem cipőztem bent soha, Balu állandóan zokni nélkül rohangál... Amúgy bentre inkább puhát.

Binyek: tej elég, a kérdés csak az, meddig győzöm a fejést.

Zsuzska: én bevallom őszintén, drága cipőt nem veszek. Örököltünk is sokat, amúgy meg a Skálába szoktam járni gyerekcuccokért. Egész jók vannak, megfizethető áron.

Lépek, nemsoká kaja. Pussz.
vovanda

Nekünk ez a liliputi tökéletesen működik, nem húzzák le, nem akadályozza őket semmiben. Akartam a Máriában venni olyan bőrtalpú zoknit, de épp nem volt a méretünkben, ezért ruháztam be a cipőcskére, mert már nem bírtam tovább várni :D

A Siestáról tényleg megoszlanak a vélemények. Egyelőre tanácstalan vagyok. Lehet, a Deichmanos Elefanten lesz vagy Bobbi shoes, azok elég jónak tűnnek, és nem olyan drágák, középutasnak tűnnek. A gyógytornászok általában a vastagtalpút mondják, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy nem idejétmúlt-e a megítélésük.

Nálunk is egyszerre alszanak, egyszer, ebéd után kb. 2 órát.

Na, megyek, mert eszik a papírt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lili73 2009.02.03 20:18-kor.

KépKép
lili73

Dragonfly :P
Köszi! Sok ruhánk lenne? :oops: Lehet... Milcsi nagyon bukós volt, ezért naponta többször cseréltem rucit... Fura, nem tudom eladni őket, pedig szerintem borzasztó olcsón adom... Úgy látszik, mindenki új ruhákat vesz. Gazdasági válság, mi? :?

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok!
Benszi!
Baludnak nagyon nagy névnapi puszi!!!
Banika!
Basszus,miket művelnek a "kiskukacok" :lol: :lol: :lol: Már nem illik rájuk ez a név,tényleg inkább higanykák :lol: :lol: Nagyon szépen cseperednek és nem utolsó sorban gyönyörűek,ha nem lennénk kicsit túl korosak jelentkeznék nászasszonynak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Hévízre szerintem mi csak látogatóba mennénk,nem alszunk ott,mert nálunk elég kiszámíthatatlan az élet,de legalább a csajokkal mindenképpen lemennénk egy fél napra,persze ha lehet... :wink:
Vanda!
Nagyon szépek a gyerkőcök!!!
Binyek!
:shock: Jó régen raktál képet,nagyon nagyot nőttetek!!!!!Gyönyörűek!!!!!
Juci!
Jöhet a pizza recept is :wink: Dokinál mi volt?
Ancsi!
Nagyon husik a csajok!!Remélem hogy kicsit megjön az étvágyuk és nem lesz gond!Lehet nem csak a betegség miatt nem esznek,nálunk is voltak időszakok amikor nem nagyon ettek aztán beindultak.Bár az én lányaim soha nem voltak nagy evők :roll: Hogy mitől nőttek ekkorára azt nem tudom
CIPŐ:Eléggé megoszlanak a vélemények.....Nálunk a csajok bent is szandálban vannak,mert nálunk túlnyomó részt járólap van és félek megfáznának.Persze sokszor leveszik.....
Nekünk nagyon bejött a Wink.Nagyon szépek vannak szuper áron.
Lili!
Nekünk Deichmanosból Bobi shoes a csizmájuk :wink: Az is szuper!
Csajok!Ezek a hitel törlesztő részletek elég ijesztőek :shock: Nem tudom mi lesz,de kezdek aggódni :roll: :roll:

bognartundi0727

Lili bentre mamusz de leveszik :lol: kintre szigorúan sarkat tartó, nálunk ez a kombináció megy.

Dokitól megjöttünk, meggyógyultunk, remélem most sem szedtünk össze semmit, mert egy csomó beteg gyerek volt ugye ott :evil:

Binyek csodaszépek, és tényleg milyen nagyok már!

Tonti, annyival finomabb, ha halmokban sütöd, hogy az alma is sül, nem párolódik a sok tésztában...

Töltött pizza paradicsommal és sonkával recept
Kategória:
Pizzák

Hozzávalók:
A tésztához:
3 és fél dl víz,
50 dkg finomliszt,
1 evőkanál só,
2 kávéskanál morzsolt oregánó,
Ízlés szerint frissen őrölt bors,
1 tasak szárított élesztő,
fél kávéskanál cukor,
1 evőkanál olívaolaj.

A töltelékhez:
15 dkg aszalt paradicsom (pl. D'Amico),
15 dkg pármai vagy pármai jellegű sonka (pl. Tesco pármai sonka),
20 friss bazsalikomlevél,
frissen őrölt bors.

kevés olaj a kelesztőtál és a tepsi kikenéséhez
kb. fél evőkanál olaj a pizza tetejére
kevés finomliszt a tészta nyújtásához.

Elkészítés:
A vizet és a lisztet meglangyosítjuk a mikróban, majd hozzáadjuk a sót és a morzsolt oregánót, aztán tekerünk hozzá bőven frissen őrölt borsot. Utána a meglangyosított vízből kiveszünk 4-5 evőkanálnyit, és egy kis tálkában összekeverjük a szárított élesztővel meg a cukorral. Az élesztő néhány perc alatt felhabosodik.

A maradék vízhez hozzáöntjük az olajat, és elkezdjük összeállítani a tésztát. A tálban várakozó, langyos liszthez hozzáadjuk az olajos vizet és a felhabosodott élesztőt, majd a kézi robotgépbe beillesztjük a tésztadagasztó karokat, és 6-7 perc alatt türelmes, kitartó munkával kidolgozzuk a tésztát. Először nem megy könnyen, aztán már igen.

Amikor a tészta fényes és sima lett, kicsit kézzel is átgyúrjuk, majd bucira formálva meghempergetjük egy kiolajozott, nagy keverőtálban, hogy vékony olajréteg kerüljön a felületére. A tálat letakarjuk konyharuhával, és a tésztát meleg helyen 1-2 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Ezalatt előkészítjük a töltelék paradicsomos részét. Az aszalt paradicsomot lecsöpögtetjük, aztán a bazsalikomot megmossuk, megszárítjuk, és botmixerrel összedaráljuk a kettőt. Nem lesz belőlük teljesen sima pép, de erre nincs is szükség.

Visszatérünk a tésztához. Enyhén lisztezett gyúródeszkán alaposan átgyúrjuk, és megfelezzük. Az egyik adagból lesz a töltött pizza alja, a másikból a teteje. Ezután előveszünk egy 20x30 cm-es tepsit, vékonyan kiolajozzuk, és az egyik tészta-adagot lisztezett nyújtófával akkorára nyújtjuk, hogy pont beleférjen a tepsibe. Rákenjük a házi paradicsomos pépet, majd cafatokban rátépkedjük a sonkát, és meghintjük frissen őrölt borssal. Most jön a másik tészta-adag: kinyújtjuk akkorára, mint az előzőt, és a nyújtófa segítségével ügyesen átemeljük a tepsibe úgy, hogy betakarjuk vele a tölteléket.

A töltött pizza tetejét óvatosan megnyomkodjuk, hogy kiszorítsuk alóla a levegőt, aztán az alsó és felső tésztalap széleit ujjainkkal egymáshoz nyomjuk, és ezzel bezárjuk a tölteléket a tésztarétegek közé.
A töltött pizzát lefedjük konyharuhával, és meleg helyen 30-45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Amíg ez megtörténik, előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat).

Sütés előtt a töltött pizzát néhány helyen villával megszúrkáljuk, aztán vékonyan lekenjük kb. ½ evőkanál olívaolajjal, és 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha ilyen kis kicsiket csináltok kb. 12 perc alatt átsül.

Judit

Ui: Andi, honlapon szeptembernél megvan a recept a répás, az volt a csajok szülinapi tortája...

jucicuki

Tünci
Még nem tudhatjuk,lehet az idősebb csajokat bírják majd :lol:

Binyek
Köszi. :lol: :lol: :lol:
Ahogy én a képeket néztem,nálatok is egy gyerek apáé a másik gyerek anyáé.Nálunk is így van.Persze külsősök tök egyformának nézik őket.

Cipő
Nekem pont ma mondták,hogy csak siestát ne :roll: Tök mindegy az ára és a neve,a lényeg hogy a bokájukat és a sarkukat tartsa.Sajnos valóban az agyonbetétezett cipőktől lesz lúdtalpas és egyéb problémája a lábuknak,mert ellustulnak az izmok.
Mindenesetre én nyáron szabadban nyomom neki a mezítlábat amennyit lehet(persze nem a Fő utcán :lol: :lol: )
Enyémek is "rendes" cipőben "Járnak" ha megyünk valahova.Fűzős mindkettőé,de könnyen rájuk adom.Én már az ősztől erőltettem ezt a cipő kérdést,hogy szokják kicsit.De ha rendesen ki van lazítva,tényleg könnyű rájuk adni.(mi is úgy örököltük :lol: )

Anny?
Vendég

Sziasztok!

Jaj de sok gyönyörű gyerkőcöt láttam! :D

Banika: hihetetlenek a srácaid! Megzabálom ahogy ülnek az ajtó előtt kabátban. :D

Vanda: szépek együtt a gyerekek! Olyan édesek a kicsik. Ölelgetni valók!Ügyes vagy a fejéssel! :)

Binyek: Marci sokkal idősebbnek néz ki mint fél éves! Gyönyörűek! Azok a szemek!

Én is rendeltem most a csajoknak Liliputi cipőt. Nagyon szeretem. Könnyű rájuk adni és nem izzad benne a lábuk. Kintre még nem tudom milyet veszek.

Tünde
Kép

Kép
myra77

Ancsy: szépségesek a lányok! :D Nem szokott menni a harc a székért?

Zsuzska: én is szőkének néztem Fannit. Nekem nagyon hasonlítanak egymásra, csak a színekben különböznek! Ennek ellenére Fanni igazi kishölgy, Gergő meg jóképű kisfiú!

Judit: jól néz ki a pizza!

Tünde
Kép

Kép
myra77

Köszönjük a dicséreteket!Átadtam a törpöknek! :wink:
Én igazán azért nem szoktam képet tenni,mert ott a vonalzóm alatt a Picasa címünk,csak rá kell kattintani és bárki megnézhet minket....akkor minek foglaljam a helyet?
Én mindenkinek szoktam nézni a Picasa-s képeit,akinek van,sőt írni is szoktam a képekhez! :lol:

Banika!
Tiszteletbeli keresztanyaságot felvállalom a higanykáknak!!! :wink:

Móni!
Nem igazán kúsznak,de szép lassan azért elérik,amit akarnak. :o

Alvás:
Mi egyidőben alszunk,mert így szoktattam őket.Néha húztam az időt az egyiknél és előrehoztam a másiknál.
Nekem inkább azzal van most gondom,hogy mikor tudom újra egy szobában altatni őket??? :?: :?: :?:
Ugyanis már nappal is,éjjel is különalszanak,mert a sok ébredés miatt nem akartam,hogy még egymást is keltegessék.De hogy fogom visszaszoktatni őket vajon?Jaj-jaj!Kemény dió lesz,mert Marci sirdogálva szeret elaludni kb. 20 perc alatt,Maja meg csendben nézelődve 5 perc alatt.Jó páros! :roll:

Cipő:
Mi is örököltünk egy csomót,pedig azt mondják az okosok,hogy nem jó,ha más által kitaposott cipőt adunk a gyerekre... :roll:

binyek

szasztok!
csak röviden ...

Zsuzska, ancsi, banika, binyek: nagyon jók a képek! :lol: És milyen nagy már mindenki! :shock:
Binyek: Azért, ha nem rózsaszín-kékben lennének, simán összetéveszteném őket! :wink:
Vanda: milyen nagyok vagytok már! Azta milyen gyorsan eltelt ez az egy hónap! :shock: :lol:

Méretek: mi most 80 körülieket hordunk, de minden ruhagyárnál más-más a méretezés. Van, amelyik 80-as óriási, vmelyik meg már jó.

Cipő: nekünk bentre bokafogós szandit tanácsoltak, hogy szokják (madarasTECSÓban most van leértékelve), kintre meg őszi cipőben (siesta) járunk, cudar időben úgysem megyünk játszóra, csak kocsikázunk. Elephantent anyukám ajánlotta, amikor kicsik voltunk nekünk bejött.

Ancsi: tápit nem isszák napközben? Próbáld meg azt adni egész nap, vagy egy kis zöldséglevest cumival! :roll: szerintem a kanalazás is fárasztja őket.

Bogi: nálunk az alvás általában egyszerre megy, mert többnyire együtt fáradnak le. Hogyha az egyik álmos, berakom mindkettőt, várok, aztán meglátom. Nem mindig jön össze nálunk sem. Mi a délutánit kell még megszokjuk, reggel 6os evés után 8 körül alszanak, aztán ebéd előtt.

Petra
Kép
petricsek

Binyek
Ha már járnak,akkor én sem adok rájuk örökölt cipőt(max homokozni,motorozni :lol: :lol: :lol: )
Ha stabilan elkezdenek járni,akkor veszek nekik.De addig minek vegyek hisz csak ülnek benne.

Nekem nem mindig alszanak egyszerre,illetve ha egyszerre alszanak el,akkor sem egyforma hosszúságú az alvásidejük.
Vendég

Madarast én is néztem tegnap,csak el kellene jutni :lol:
Vendég

szülinapi képek! 8) :lol: :arrow: :arrow:

Kép A nagyik és nagynénik alkottak!

Kép anyuval és Ági mamával

Kép ZSOMBÉKA

Kép BANDITA

Petra
Kép
petricsek

valaki kérdezte mit dolgoztam (ancsi?). pénzügyeskedtem (számlaellenőriztem) egy kereskedelmi cégnél. nem volt egy nagy wasistdas, nem is vágyom igazán vissza ... :roll:

Petra
Kép
petricsek

nincs vmi ebédötletetek holnapra? :roll: Juci, a calzone baromi guszta, de mi (mármint a kis fostosok) nem tudjuk még megrágni. majd 1 hónap múlva ... ugyanis alul is jön még egy fogunk :shock:

Petra
Kép
petricsek

Petricsek
Én pipipörit főztem ma.Apjuknak meg a csajoknak krumplival,magamnak rizzsel. :) :) :) :)
Vendég

ez nem egy rossz ötlet! 8) köszi eszti

Petra
Kép
petricsek

Fanni
Szerintem is olcsón adod a ruhákat.Én is próbálom őket eladni,de nagyon döcög a szekér,pedig annnnnnnyyyyyyyyyyyyyyyi van :roll: :roll: :roll: :roll:
Vendég

Petricsek
Hát igazán nincs mit!Nagyon szívesen :wink: :wink: :wink: :wink:
Vendég

Sziasztok csajok!

Sotske,Banika,Petricsek,Ancsi,Vovanda,ZsuzskaBinyek!!!!
Gyönyörűek a gyerekek!

Juci,Sotske,Bognártündi!
Köszönöm Balu névnapi köszöntését!

Betegeknek jobbulást!

Petricsek!
Nagyon klassz az autós torta!

Ancsi!
Ne aggódj,néha megáll a súlynövekedés!Nálunk most Dóri stagnál!

Dragonfly!
Nálunk egyszerre van az alvás!Kezdetektől valahogy így állt be!

Banika!
Nem is picik higanykák!Nálunk is harisnyában nyomulnak!Enyémek is imádnak csókolózni!

Sotske!
Mi kb.1hónapja próbálkozunk az egyszeri alvással!Ha az éjszakájuk szar,akkor még néha kétszer is alszanak!

Vovanda!
Apa nálunk is nagyon sokat segített a legelején.Volt,hogy néha ő tartotta cickómat a fejéshez,mert ahhoz is fáradt voltam!

Tonti!
Sajnálom Ratét,de a gyerekek gyorsan gyógyulnak és hamar elfelejtenek mindent!Klassz lett a sütid!

Juci!
Jól néz ki a pizzád.Mikor tudod ezeket megcsinálni?Van segítséged?Örülök,hogy meggyógyultatok!

Cipő!
mi is Liliputiban vagy tapadószokniban nyomtuk!Múlt héten voltunk ortopédián és azt mondta a doki,hogy felejtsük el bentre a mezítlábasosdit,vegyünk szandit bentre.A mezitlábasdi meg kintre maradjon!Na erre elmentem a Humanicba és vettem nekik szandit!Jól bírják.

Andi,Tonti,Juci!
Ti hogy szoktattátok meg a gyerekeket,hogy egy irányba menjenek a sétánál?Tragédia!A Camponában a tesómmal alig bírtunk velük.Ketten négy felé rohantak!Az én kölkeim,akik 3méterre nem mennek el egymás mellől!
Vendég

Sziasztok!

Csak par dolog mert kezdodik a Dr. House, a kedvencem. :lol:

Cipo: nalunk bent papucs van mert hideg a ko. Cipzaros, nagyon szuper, nem veszik le. Reggelente jo par orat pizsiben, zokniban nyomjak. :wink: Kintre rendes cipocske, nem tudom a markajat de baromi dragak voltak. Lassan vehetek masikat mert alig megy bele a labuk. :roll: En nem csinalok ebbol nagy ugyet, szerintem az a fontos hogy ilyen is, olyan is legyen. Ha egyszer mezitlab vannak, maskor puhatalpuban megint maskor kemenytalpuban akkor nagy problemat nem csinalhatunk. Gondolom en!

Egyutt alvas: nalunk mindig ugy megy, vagyis mar eleg regota. Olyan 12-13 korul alszanakel es altalaban alszanak 2-3 orat.

Benszi: hogy tanitottam meg hogy egyiranyba fussanak? :shock: :roll: Sehogy! Egyik erre, masik arra en meg ide-oda. :lol:

Juci: na, legkozelebb ugy csinalom az almasat ahogy kell (mar nincs belole :lol: ). Pizzas recept is jol nez ki, nagyon ismeros, lemegyek a peksegbe es veszek holnap. :lol: Parom imadja, tipikus spanyol kaja, tudtad? Vegre meggyogyultatok! :D

Binyek: cukik es milyen nagyok mar!!! :shock: :D En mindig leskelodom az albumodban! Az enyemek 6 honapos korukig aludtak kulon szobaban, akkor osszeszoktattuk Oket, nem volt konnyu de megerte. :D

Petricsek: micsoda tortak! Nagyon bejon!!! Az utolso kep az szuper!!! Megzabalom Oket! :D

Meretek: Anna 80, Alex: 86.
6 zsaknyi ruham van a 3 gyerek utan de nincs szivem kidobni, a hugom akar meg egy babat, Neki gyujtom.

KépKép
KépKép
tontica

Alex nyuzas: (hihetetlen modon Anna nyuzza Alexet es nem forditva, Alex meg sem tudja vedni Magat olyan anyamasszonykatonalya) :lol:
Kép
Annanak frizurat csinaltam, levagtam a frufrujat:
Kép
Alex szerelmem: (hat csoda hogy bele vagyok zugva? :roll: :lol: )
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Benszi!

Nálunk is katasztrófa a séta, mieink is mindenfelé mennek, csak arra nem, amerre kellene :lol: :lol: :lol:

Napközben csalok egy kis időt a lányoktól, néha egész jól eljátszanak kettesben, néha meg a gatyám szárán lógnak. ANNYA,ANNYA,ANNYA

Judit

jucicuki

Fanni,
nem néztem meg az áraidat tüzetesen, de én azt vettem észre, h a használt rucikat csak úgy szeretik venni, ha pár száz forintokért adják, függetlenül attól, h mi volt az eredeti ára. Én magam sem tudok kiadni ezren felül használtra.
Miért nem viszitek turiba eladni az egészet, akkor legalább nem kell vesződni a postára adással egyesével.

Azóta belenéztem, teljesen tökéletesnek tűnnek az áraid!

Benszi,
igen, nem gyógytornászt akartam írni, hanem ortopédust. Az ortopédusok mind azt mondják, csakis bokatartós rendes talpas szandi. De újabb (pl. amerikai) nézetek szerint meg nem...

Tonti,
én is bele vagyok zúgva a fiamba, egyfolytában csak puszilgatnám, szorongatnám, tiszta pedofil anya vagyok :roll: A kislány alapból nem is olyan bújós, nem szereti, ha baszkurálják :D (már bocsi a kifejezésért), meg ő úgyis az apjába van belezúgva és ez kölcsönös 8)

KépKép
lili73

Csak a cipőhöz:
Huba sztem azóta se menne, ha nem "rendes" szandált adunk rá, ami tartja a bokáját is (Salus vagymi). Gyenge volt a bokája, és a kora-kontrollos fődoki javasolta, h segítsünk már szegény gyereken, mert bizonytalan a bőrtalpú tutyiban. Koraszülötteknek sokszor gyenge a bokájuk. Petra is sokat gyorsult miután ráadtuk a szandált.
Kintinek Elefantenünk volt őszre (gyógytornász dicsérte is), most Siesta bakancs. (Én is abban nőttem fel, mégsem vagyok lúdtalpas :roll: ). Az örökölt cipőkről meg csak annyit, h venni más. Ha a nagytestvértől öröklik, sok szülőben fel sem merül, h nem oké a dolog.

Egyfelé sétálás: nem értem a kérdést :lol: :lol: :lol: :wink:

Egyszerre alvás: hát nem maguktól szoktak rá, csak ennyit írnék :wink:

Ancsi, én mindenképp elvinném a csajokat vmi dokihoz a nem-evés miatt! Max tartoztál egy úttal az ördögnek.

Kép
an°°di

Sziasztok!

Jó sokat írtatok tegnap este! Látom a cipőkről nagyon megoszlanak a vélemények. Én egyszer azt hallottam, hogy sokat kell a gyerekeket mezitláb járatni, még zoknit sem kell rájuk adni, akkor fejlődik szépen a lábuk. Ez így oké, de télen megvalósíthatatlan, mert még bent a lakásokban sincs olyan meleg, hogy ne fázzanak meg. Na majd a nyáron, bár én nagyon nem szeretek mezitláb mászkálni kint a szabadban, mindig attól félek, hogy belelépek valamibe.
Én is az Elephanten cipőket nézegettem, de még ráérünk egy kicsit. Amíg nem mennek, addig nem akarok nekik komoly cipőt venni. A használtat én sem preferálom, mert kitaposottak.

Judit! Örülök, hogy meggyógyultatok! Nagyon jól néz ki a pizzád, megkívántam én is.

Petra! Édesek a szülinapi fotók, és nagyon szépek a torták!
Ti mikor kezdtetek el csokit, kakaót adni a gyerekeknek? Én nem merek, mert én allergiás voltam a kakaóvajra gyerekkoromban, sőt néha még most is. Félek, hogy náluk is kijön.
Nincs valakinek valami jó tortareceptje a babák számára? Anyukám szeretne sütni nekik tortát a jövő héten. Már 1 évesek lesznek, el sem hiszem.

Kaja! Kapnak tápszert mostanában napközben is, de az sem csúszik. Tegnap voltunk dokinál, azt mondta, ha majd nem köhögnek és folyik az orruk, visszajön az étvágyuk is. Kaptunk multivitamint, de arról is megoszlik a vélemény, mert sokak szerint olyan édes, hogy elveszi az étvágyukat.

Andi! Megyünk Zsófival márc. 6.-án gasztrora, már nagyon várom, hogy mit fognak mondani.

Benszi! Balunak Boldog Névnapot!

Vanda! Nagyon nagyon nagyok már a csemetéid! Apára is büszke lehetsz, hogy így segít. Biztos már hullák vagytok! Bevallom ezt a korszakot valahogy nem sírom vissza.

Ancsi

ancsi76

Banika!
Édes vagy, hogy eszedbe jutottam! Apzka fronton semmi változás. Max annyi, hogy félreértelmezett egy iratot, és azt hiszi, hogy tőlem elsőfokon elvették a gyerekeket :evil: :shock: :roll: Jó mi? Tárgyalás nélkül... az ügyvédje sem egy lángász, ha ezt beadta neki. Na mindegy. Azóta extra gyorsan meg sakar egyezni, annyira betojt attól, hogy nála lesznek a gyerekek.
Nálam volt védőnő, ma megyek a gyámhat-ra, beszéltem igazolásokért a gyerekorvossal.

Cipő: Nekem a siestát javasolták, és arra állítólag valami kedvezményem is lesz, bár erre nem vennék mérget :? (anyós intézi ugyanis, nem mintha megkértem volna rá...)

Nekem is "törpéim" vannak. 70 centisek. De mit várok?? Majdnem 30 centit nőtek születésük óta. Csak mivel ők 44 centivel születtek, vicces lenne, ha annyi centik lennének, mint egy olyan gyerek, aki10 centivel nagyobb volt születésekor. (na itt kicsit sok volt a szóismétlés :oops: )

Alvás: Nagyon rég csak 1x alszanak. 11 körül 1-másfél órát :? :roll: Ezután max 5-6 körül tudnám őket lefekteteni, de akkor meg már nem akarom, mert nálunk 7 után fürdés, és 3/4 8-ra már ágyban vannak. Ébredés reggel negyed 8.

Képzeljétek!!! Lili egyszer csak felállt, és odasétált valamihez, ami kb. 1 méterre volt! Eddig csak akkor ment egyedül, ha hívtam magamhoz, és csak pár lépésre volt. Jázmin dettó.

Lili barihimlője szépen gyógyul, Jázminon továbbra sincs semmi.

Ptricsek! : Nagyon nagyon boldog szülinapot Nektek!!! Ezen a napon nem csak babák születtek, hanem Édesanya is :wink: !

Kép Bárányhimlős-huncut Lili :D

Kép Jázümzüm :D

Kép
Vendég

Anny!

Apaügyben kitartás!

Lányok csodaszépek!

Judit

jucicuki

Szép napot!

Anny
Azért Jázminnak se kell némi huncutságért a szomszédba menni.örülök,hogy ilyen pozitívan írsz.

Benszi
Ne má,hogy kétfelé mennek!Enyémek se hagyják el egymást (eddig)Benned bíztam.

Tonti
Te sokkal rosszabbul fogod viselni,mint Rate(ezt tapasztalatból írom(sajnos).

Ancsi
Én adok nekik cebion multivitamint(fél adagban,mert 1 éves kortól van elvileg) és nem mondhatnám,hogy elvette az étvágyukat :lol: :lol: :lol: :lol:
1 éves kortól adható a Béres csepp is.Az se rossz étvágy csináló.De ne aggódj szerintem se ,ha meggyógyulnak,minden visszaáll.
Mezítlábasdinak igazából a szabadban van értelme pont a talaj egyenetlensége miatt.

Eszti
Drukk holnapra.SMS?Várom ám.

Petricsek
Nálunk sült csirke zöldséges rizzsel a mai menü.Felnőttnek gyereknek egyaránt.Én alapban olyan sótlanul főzök,hogy szerintem rajtunk kívül más meg se enné :lol: :lol: :lol: De kos fokhagymát azért teszek hozzá,mert azt bírjuk nagyon.

Benszi
te jegyzetelsz amikor olvasol?Nekem fele mindig kimegy a fejemből amire válaszolni akarok.

Juci
Bérsütést nem vállalsz?
Vendég

Tudom mit akartam még
Tonti
Az a nézés vmi félelmetes.Majd úgy kell a csajokat levakarni Alexről.
Vendég

Banika
Sms ok,bár holnap még "csak" vizsgálat lesz,hogy egyáltalán másnap megcsinálhatják-e :roll: :roll: :roll:
Vendég

Tonti
Elhiszem,hogy szerelmes vagy a fiadba :D :D :D

Anny
Örülök,hogy alakulnak a dolgok és apuka húzza csak be fülét-farkát :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Nagyon szépek a csajok.Mi pont 1 hónapja voltunk 70cm-sek és 42-43-mal születtek :shock: :shock: :shock: Lehet,óriás bébiket nevelek :roll: :roll: :roll: Bár apa 180,én 175 vagyok. :oops: :oops: :oops:
Vendég

sziasztok!

Tonti, Anny! GYÖNYÖRŰEK!!!!

Annyi ráadásul nagyon ügyik. pár hét és szaladnak. mi is így kezdtük :) Apa meg elnyugodhat, úgysem lesznek övéi a lányok :)

Banika! Mi is Cebion Multit eszünk, (az aloe vera elfogyott) és sztem nagyon jó. máskor is veszek. Most akciós volt a Gyöngy patikákban 800 Ft volt.

Eszti! nem is gondoltam hogy olyan magas vagy! a fényképeken olyan törkény, pici lánynak tünsz :) de gondolom ehhez a 175 cmhez 50 kg társul :)

Fanni! nem jó bolt ez a ruhabiznisz.... nagyon lenn van a ruha ára. én ennél olcsóbban adtam mint Te, úgyis csak fele ment el.
Banika, Te is szinte fillérekért adod, oszt nem nagyon fogy....

Köszi a cipő ötleteket, majd a Deichmannba elnézek.

Ma cápaharcsát ettek a bébik :) hagymásan :)

zsuzska80
Szombathely

Persze,mert ha mindenki rászámolja a postát+utalást :lol: :lol: :lol: :lol:
Viszont nekem nem igazán van humorom börzézni.
A jótékonykodást meg családi körben befejeztem.Af él világot összevettem meg vittem az öcsém lányainak,ők meg le se szarják a gyerekeim.Ha mi nem megyünk,ők nem is látnák őket.

De ide a minirucis ajánlatom még mindig áll akinek szüksége van rá.
Azokat nem akarom eladni.
Akkor inkább beviszem Pécsre a klinikára.
Vendég

Banika
Mi is a klinikára vittük be a minirucikat :wink: :wink: :wink: Nagyon örültek neki.

Zsuzska
Nem tudom,hány kiló vagyok,nincs mérlegünk :D :D :D :D De közelebb az 50-hez,mint a 60-hoz. :roll: :roll: :roll:
Vendég

Sotske: Én 166 cm vagyok. Én nekem tökéletesen megfelel a csajok magassága. Súlya is (9kilósak). :wink:

Banika
: Próbálok pozitívabb lenni, nem mindig megy. Kaki helyzet ez.

Én is sztem bizományiba próbálom elvinni a rucikat, mert a fene se fog 600 kisruhát fotózgatni!
(megint volt egy kellemes beszélgetésem apukával. Ilyenkor herótom van az egésztől. Szerinte én húzom -halasztom a megállapodást. Ő napokig gondolkodik, tőlem meg fél óra alatt választ vár. Az általa küldött megállapodásban olyanok vannak, hogy szétröhögöm az agyam. Követel-követel-követel, cserébe semmit nem nyújt. Fizetésének 30 %-át lenne hajlandó adni, de azt is csak akkor, ha éppen nem beteg. Jó, mi? Látogatni mindig úgy akar jönni,ahogy neki jó. 1-2 nappal korábban akarja jelezni max, és nem fogja fel, hogy ez nem így működik!ááá...na mindegy)

Múltkor meghírdettem egy 1 személyes kocsit a teszveszen, de annyi barom kérdéssel zaklattak, hogy hülyét kaptam. persze a kutya nem vette meg. Jó, hogy a kockákat nem számoltatták meg velem a kockás kocsin!!! :roll:
Vendég

Hoztam nektek két videot.Az 1. a múlt héten készült,a második még decemberben.Sajna a minősége nem a legjobb egyiknek sem,mert telefonnal készítettem,de úgy is a hang a lényeg.
Ja,és el ne felejtsétek elfordítani a monitort.
http://www.youtube.com/watch?v=3BFDVBuTelU
:lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=j9FXQTaUoas
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 10:08-kor.
davandi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 10:08-kor.
davandi

Sziasztok!

Eszti: jaj, megzabálom Őket! Az a közös fürcsi nagyon édes! :D Cukik! Mindig egyformába öltözteted Őket? Holnapr éa péntekre mennek a drukkok!

Petra: nagyon jók a szülapnapi fotók! Édesk a srácok! A torták nagyon jók, ügyesek a nagyik!

Anny: szépségesek ! Ügyesek a járással ! apuka :evil:

Tontica: üldözheted majd a lányokat Alextől! :D

Ruhák egy részét én most gyűjtöm a sógornőmnek, mert a mostani pocaklakójuk lehet, hogy kislány.

Tünde
Kép

Kép
myra77

Helló mindenki!

Anny!
Kicsit szakmázok: gyerekenként mindenkori jövedelmének 20%-a jár. Gondolom az ügyvéded is elmondja, bocs ha ismétlem: általában úgy állapítják meg a tartásdíjat, hogy 20%, de minimum XXX forint. Ja, és menjen a fenébe a beteg vagyok, nem fizetek játékkal. Még munkanélküli segélyből is vonnak gyerektartást...
Ami meg a hosszas fejtörést illeti: ismerős. Párom meg az exe most kötik az új egyezséget a láthatásról. Kb. egy hónapja várjuk a választ az ajánlatra...

Minden baba gyönyörűséges, elnézést, hogy nem írom név szerint.

Rólunk: szemészeten voltunk ma, minden rendben, csak Réka szemfeneke éretlen még. 2 hét múlva újabb vizit, ez lesz a harmadik vizsgálat, merthogy mielőtt hazajöttünk, már nézték őket.
vovanda

Sziasztok!

Anny! Nagyon édesek a lányok, és nagyon huncutok! Szerintem apa miatt nem kell aggódnod, ha így betojt, hogy megkapja őket, nem fogja nagyon strapálni magát értük.

Eszti! Jók a videók, nagyon ügyik, hogy már együtt fürdenek. Nálunk még a kiskád van soron, mert félek, hogy a fürdőben, illetve a hurcibálásban megfáznak, mert az előszobában nincs fűtés.
Drukk Nektek holnapra és péntekre!

Ancsi

ancsi76

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 10:09-kor.
davandi

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára davandi 2010.07.04 10:09-kor.
davandi

bekukk... :arrow:

ancsi: még nem adunk csokit, kakaót, csak a szülinapjukon volt ennyi engedmény. :wink: mondanom sem kell, a fenekük sztem ettől olyan piros még most is... :roll:

anny: ez egy igazi kretén lehet...

képek nagyon jók mindenkinél!

Petra
Kép
petricsek

Annnnnnnnyira elegem van! Ma egesz nap rosszalkodnak a gyerekek, egesz nap csak kiabalok Veluk. Sz@r napom van, nem birok Veluk! Apa meg egesz nap nincs itthon! Tokom ki van! Elmegyek dolgozni egesz napra, gyerekek meg a bolcsibe! :evil: :evil: :evil:

KépKép
KépKép
tontica

Davandi
Köszi a drukkokat (ránk fér) és a képdicsit :)

Myra
Neked is köszi.Csajokat nagyon ritkán öltöztetem egyformába,inkább hasonló rucikat szeretek rájuk adni.Pl. ha az egyikre kertésznacit adok,akkor a másikra is,ha az egyik lila felsőt kap,akkor a másik is stb. :wink: :wink: :wink: De ezek nem feltétlen egyformák :D :D :D
Vendég

Csokira vágyom hmmmmmmmm :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Davandi
Én is jól el szoktam beszélgetni itt magammal :roll: :roll: :roll: Mint pl. most is :? :? :?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?