A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Hanna: azt nem mondtam, hogy szerintem jó :) de tegnap már annyira tehetetlen voltam :( Én egyébként tudok aludni olyankor is... elég széles az ágyikó, Apussal kihúzódunk a széleire :)

Valami lehetett tegnap a levegőben, ha ennyi baba kérte gyakran a cicit :roll:
Erika: ne hallgass rá! Ha éhes, ennie kell. Vedd el Apától a kaját, ha enne, akkor megtudja :wink:

Csöre
csöre74

Tényleg lehetett valami a levegőben: Ági is napi 6 étkezésre bővítette tegnap az egyébként megszokott napi 5-öt...
kisbogacs

Csöre! Olyan nagy ágy nincs, amin mi Lacával elférnénk. :oops:
Cici téma: Olivér is megveszett tegnap a ciciért. 120 és 160 között szopott.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna mekkora az ágyatok?
kisbogacs

Kata: megbeszéltük! :wink:

Súly: nekem is a ruha a gond. Fogalmam sincs, miben fogok utcára menni :(

Mágnes: hogy vagy?
magdolnasz

Kriszti! 180x200

Kép
hanna30

Hú, Kriszti, én nem is számoltam, hányszor tettem cicire :oops: :?

Hanna: :lol: :lol: :lol:
Amikor a 3 gyerek ott kepeszt, én is elgondolkodom rajta, hogy lehetne nagyobb is :wink: :lol: Egyébként én úgy alszom, mint egy darab fa: ahogy letettem magam :)

Csöre
csöre74

Csöre! Mi sajna nem. :?
Na, mindegy... Olivér remélem, lassan elfogadja az ágyikót.
Bezzeg nappal nincs vele baj.

Kép
hanna30

Csöre :D

Hanna, menni fog az a szoktatás, ügyesek vagytok!

Közben visszaolvasgattam felületesen a kimaradt napokat. Mindenre reagálni nincs erőm (néhány dolog már gondolom aktualitását is vesztette), de a konkrétan nekem jövő kérdéseket azért kihalásztam :)

Kata
, kérdezted mennyi ideig tart a fejés: mivel mostanában kaja előtt még a tele mellből fejek, hogy Ágnes ne a vizes részt kapja csak, a fejés alig tart 5 percig (60-90ml).
Amíg kaja után fejtem, én is el tudtam volna bíbelődni akár egy órát is, de nem érdemes. 20-25 perc max, és utána leállhatsz nyugodtan akkor is ha marad még benne egy kicsi (mindig marad).

Bálintanyu
, pár napja érdeklődtél CD-ről stb. gyerekdalokkal. Gyerekdal témában könyvet tudok ajánlani csak, de azt nagyon jót.
Forrai Katalin: ének az óvodában.
ugyane hölgynek van "ének a bőlcsődében" c. könyve is és még jónéhány másik kötet is. Én csak az ovisat ismerem, de mindnek nagyon jó híre van.
Ha kottaolvasásban nem vagy penge, vannak klassz kottázó programok ingyen letölthetőek a neten. bemásolod a dalocskát, és meghallgatod az eredményt. De mire egy könyvnek a végére érsz, megtanulsz szolmizálni akkor is ha egyáltalán nem tudtál (az összes ovinénihallgató társam így járt :) )
Amúgy ilyen pici korban még nem szükséges hogy konkrét szerkezetű-szövegű gyerekdalokat énekeljünk. Én 90%-ban improvizálok.
Ha altatni akarunk, sokszor a legjobb a szöveg nélküli dúdolgatás (nem la-la, hanem zárt szájas "hümmögés"), mert ez a zengés hasonlít a pocakban hallott anyahanghoz. Amúgy pedig érdemes olyan szövegeket kitalálni, amit amúgy is gyakran hall.
Pl. tegnap peluscsere közben valami ilyesmit énekeltem:
"Drága pici angyalom
Kicsi szentem, galambom
Tiszta lesz a peluskád
Anya szeret vigyáz rád"
kisbogacs

Akkor ma megyek Infacolt venni.

És biztos, ami biztos, nem rakom az asztalra a hordozót. Csak szerettem volna, ha bárhol ott lehet velem, a konyhában pedig nem akarom a földre tenni, szerintem hűvös. Bár... ha rakok alá egy pokrócot...

Ágyikó: eddig minden hajnalban betettem magunk közé. Most éjszaka kibírta a saját ágyában. Én úgy vagyok vele, hogy egyenlőre, ha szüksége van a közelségünkre, hát legyen... de nem szeretném én sem, hogy hozzászokjon.

Kép
jandrea

kriszti: ez a dalocska nagyon aranyos volt!!!!

Kép
jandrea

egy bejegyzésben 3 "amúgy" tudok ám fogalmazni.... :oops: :oops: :oops:
rólam mintázhatnák a szóismétlés szobrát :D
kisbogacs

Sziasztok!
Ma 2,5 óra alvás jutott nekünk. Kicsi fiamat fél 2 -fél 4 között kellett ringatni, a nagyot meg 4-től. Ahtán fél 7-kor kelt a kicsi, azóta fent van. :cry:

Katuska! Kaszi az infót a hallásvizsgálatról. Nekünk senki nem mondott semmit, majd dokinéninél rákérdezek. Akkor 2 hét múlva aktuális lenne.

Kata! Már korábban kérdeztem csak biztos nem láttad: hol és mennyiért lehet a medela elektromos mellszívót bérelni? Neked bevált?

Magdolnász! Nagyon jó kép! Nára milyen aranyosan nézi apát!

Jandrea! Hordozóban semmiképp se hagyd magára, ha asztalra teszed, mivel az billeg nem túl biztonságos. Sosem lehet tudni mire képesek ezek picurok!
Valaki azt irta, hogy infacol, espumisan mindegy, mert ugyanaz a hatóanyag van bennük. Én csak az infacolt ismerem, de nem mindig segít. Javaslom neked is a cseresznyemagpárnát!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Na azt hiszem ennél rosszabb már nem lehet az éjszaka... Bencére egyre korábban jön a pocakfájás, tegnap éjfélkor kezdte, és reggel 6-ig 5-10 perces kihagyásokkal sírt, tekergett, én ringattam, folyamatosan kézben volt, mert máshogy nem volt jó neki, a hátam már leszakad, Anna mindig ébred, én meg szabályosan szédülök a fáradtságtól.. Szerintem meg sem ágyazok magamnak éjszakára, fölösleges, úgysem töltök az ágyamban egy percet sem...
(ettől függetlenül mi szeretnénk majd 3. gyereket is ...:) )

Hanna:
Olivér nagyon vagány!!!!

maszatmanó: hogy mekkora haja van Violának!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: sajnálom az éjszakát!!!!! Muszáj lenne napközben pihenned, mert tényleg baj lesz.
De ez még természetes????? Említetted a gyerekorvosnak már???

Kép
jandrea

Maszatmanó! Elfekvés tényleg könnyen előfordul, de ha nappal hason, éjjel háton altatod, nem lesz.

Hanna! Köszi, jól vagyok, két hét múlva kell mennem kontrollra.

Katuska! Boldog 1 hetes szülinapot!
Máté éjszak nem sír fel? Vagy nem is ébred meg Petrára? Te hogy oldod meg?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő, Mágnes, sajnálom az éjszakát :( :( :(
kisbogacs

jandrea:
hát én is ezen filózom éppen, hogy vajon normális-e ez, hogy ilyen hosszú ideig szenved...
Szerintetek egyekkora bab lehet már rafinált? Mert olyan 4 órától érdekes módon a karomban teljesen nyugodtan aludt, deahogy letettem, 2 perc múlva már megint üvöltött...
Közben megkaptuk az időpontot kopona uh-ra, 26-án megyünk. Utánanéztem, és kiderült, hogy Beninek cephalhaematomája van, rkicsit félek is az uh eredményétől...

Kép
Kép
Kép
mágnes

bab:baba.... :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes, Ágnesünk minden este ilyen, de szerintem ez ebben a korban még nem nevezhető rafináltságnak. Figyeld a légzését, elég egyértelműen megváltozik (lassul, halkabb lesz, stb.), mikor a mélyalvás állapotába kerül. Ha akkor teszed le, már kicsi az esélye hogy felébred.
kisbogacs

Mágnes: infacolt próbáltad? NEkünk bevált hasfájásra. A korházban a gyerekorvos főorvos azt mondta, hogy az infacolt csak megelőzésre jó, kialakult hasfájásra már nem. MInden kaja előtt egy olyan cseppentő infacolt tegyél a gyerek nyelvére.....próbáld ki egy napon keresztül.....hátha jobb lesz az éjszakád. TÉnyleg minden kaja előtt kb 10 perccel. Nekem nagyon bevált...etettem a kicsivel folyamatosan 2 hétig....megoldotta a gondot, ne félj tőle. Nem szívódik fel......(állítólag :oops: ).

Mágnes: esetleg fizetett segítség nem jöhet szóba? Nem tudtok rá áldozni valamennyit? Így nem fogod sokáig bírni ha nappal szédölögsz a fáradtságtól........nappal sem tudsz aludni egy pár órát? Nagyon kemény amit írsz.....én hasonlóan fáradt voltam az első gyerekemmel...3 évig olyan fekete karikák voltak a szemem alatt....tudom, hogy nagyon nehéz.-de hiszem, hogy valami megoldást kéne találni mert így nem fogod bírni :cry: .
TÉnyleg szeretnél harmadikat?? :lol: . Néha én is......néha azt sem értem, hogy ezt a kettőt hogyan vállaltam be :lol: .

KépKép
peni

Hanna! Én sem tudok Milánnal aludni, amíg mellettem van nem alszom! És Leventével is így voltam, pedig 180 cm széles az ágy.

Kisbogács! De ügyes vagy, hogy ilyen dalocskákat komponálsz! Kottázó programot honnanlehet letölteni? Tudnál mondani linket?

Mágnes! Sajnálom a rossz éjszakát! Használsz valamit hasfájásra?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

peni:
a fizetős segítség ki van zárva, nem lenne rá keretünk, még a kajarendelést is elvetettük, így főzök minden nap.
Infacolt kap Beni, de az az igazság, hogy van, hogy elfeljtem. Lehet, hogy ezért nem hat, mert nincs benne rendszeresség.. Megerőszakolom magam, és figyelni fogok, hogy mindig kapjon..

Igen, szeretnénk harmadikat, de 4 év múlva :) Akkor lecsökken 3 évig a lakástörlesztésünk, ez pont jól jönne akkor ki, ráadásul nekem is regenerálódnom kéne, plusz anyagilag is kicsit összeszedni magunkat..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hello Csajok!
Csak bejelentkezek... ma én is alig élek... nálunk is vacak éjszaka volt. Pötyi belázasodott... Ádi meg kialudta magát 5-re... :x :?
Pötyit Apa levitte ma délelőtt anyumékhoz, mert megjártuk már a dokinénit is reggel, nem mehet oviba jövő héten sem... hátha így nekem van esélyem meggyógyulni, Ádinak meg nem elkapni ezt a vírust. :cry:
Kitartás mindenkinek!
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika! Nagyon sajnálom a betegséget! Gyógyuljatok meg!
Sikerült megkötni a kendőt és belehelyezni a gyereket, persze a férjem segítségével. Tegnap du. elvolt így vagy 2 órát. Ezt hány hónapos korig lehet ezzel a megkötéssel használni? Nem szokik rá a gyerek?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mágnes: próbáld meg az infacolt hogy ha adod minden kaja előtt segít-e.....a barátnőm babájának nem jött be sajnos, nekünk nagyon jó volt. Hátha... :wink: .

Még főzöl is minden nap? Hát gondolom úgy hiányzik az is mint egy jó hanyatt esés.....
Én megmondom őszintén hogy hétközben csak 2-3 naponta főzök. Soma eszik főtt ételt az oviban, a párom is ebédel. Így magamnak főzök nagyon egyszerű kajákat (főzeléket általában, meg ilyen gyors -egyszerű kajákat) és eszem amég van. Most végzem ki a rakott krumplit ....eszem egy ideje....
Persze neked más gondolom Anna miatt muszáj valami ebédet produkálni......

Sejtettem, hogy nem rögtön lesz az a harmadik baba :lol: . Ha tudnám, hogy biztosan lányom lenne harmadikra...én is bevállalnám...
Talán addigra mire odajutok tervezhetővé teszik a harmadik baba nemét.....bár nincsenek komoly illúzióim.

Lányok: az előbb a fiam "felmosta" a házat amég etettem.....kb 8 liter vizet öntött szét és egy fél üveg domestost......1 órán keresztül szedtem fel....alig várom, hogy meggyógyuljon és elhúzzon oviba!
A világ legnagyobb találmánya az óvóda! Nem is tudom akinek több pici van otthon, hogyan bírja energiával...........
Soma csak második napja van itthon és én kezdek lemerülni mint a laposelem.....

KépKép
peni

Mági! Köszi szépen! Sajnálom, hogy nem tudsz pihenni. :(

Enikő! Örülök, hogy jól vagy.
Akkor nem vagyok egyedül, aki nem tud aludni a babával, mert félti.

Bartika! Jobbulást és pihenj sokat!

Peni! Segítőkész fiad van. :oops:

Na, mentem aludni...

Kép
hanna30

Enikő: Medela Lactrina Electric Plus- szerintem tök jó 210 Ft/nap a bérlési díja. A Medela honlapján fennvannak a bérlőhelyek is.

Ma nálunk is nyügi van - na megyek megpróbálok aludni egy kicsit! :(

sahli

Enikő:tuti, vakegér vagyok :oops: Ahogy Sahli írja, a MEdela.hu-n fent vannak a címek! Mi a Baross u-ból béreltük, 6500 Ft. egy hónapra, plusz kaució, meg a feltétet meg kell venni hozzá, az olyan 7000 körül van, de komplett kézi szívóként működik.

Bartika: sajnálom,hogy ilyen betegek vagytok!!!

Kriszti: lehet, én is bepróbálkozok előtte fejni! Hú, ez a 60-90 ml nagyon király!!!

Csöre: énis úgy laszom,mint akit letettek,ugyanúgy ébredek reggel :lol: Martin meg a pólyában jól elvan köztünk, így hála nem is olyan könnyű ráfeküdni! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Hello csajok!
Hová tüntetek? Fél 4 óta senki nem írt???

Végre kipihiztem magam. Olyan furcsa egy gyerekkel... :? Tudom hülyeség, de most meg megőrülök úgy hiányzik Pötyi, ilyenkor itt szoktam bőgni, ő meg halál jól elvan nélkülem... :oops: :roll:

Hanna, én sem tudtam soha babával aludni... Pötyivel még egy szobában sem sikerült, olyan hangosan nyöszörgött, meg forgolódott... :roll:

Peni, én nagyon megértelek!!! Az oviban lefárasztják egymást a gyerekek, én sem bírok itthon Pötyivel. :oops: Sokat megyek vele játszizni, vagy barátokhoz, lényeg, hogy megyünk, vagyis hát mentünk ugye... amit most nem lehet... szóval már jöhetne az a nyamvadt TAVASZ!!!!

Hú Mágnes, a víz is kiver, ahogy olvasom az éjjeleidet. Kemény lehet... :shock: Apa nincs ki? Ő hogy bírja?

El sem tudom képzelni hogy tudtok fogyni, ha ennyit esztek... Én 70 kg-val mentem szülni, mikor hazajöttünk ráálltam a mérlegre és azt hittem elájulok. Matekilag sem jön ki: 67 kg voltam. Most már lement 64-re, de könyörgöm, a gyerek volt 4 kg, a víz, placenta, stb 4-8kg... hát hogy van ez????? Mondjuk a melleim darabonként plusz 4 kilósak lettek szülés után, de így sem jön ki. :( Nekem is ruhaproblémáim vannak, és terhesnaciban nyomulok. :(

Na megyek, ébredezik manó kajálni.
Itt megy a kedvec képem:
Kép

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Kata! Köszönöm szépen neked is az infót!!

Bartika! Nagyon jó a kép! Milyen aranyosan mosolyog Ádi.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jaj, Bartika nagyon édesek vagytok ezen a képen.

krisz78

Bartika! Csodaszépek vagytok!!!!!!!!!

Kép
hanna30

Mai kedvencem:
Kép

krisz78

Bartika,valami tüneményesek vagytok!!!!

Enikő: szívesen, bocsi,hogy korábban nem válaszoltam!
Nekem úgy nagyjából bevált, egy kajányi mondjuk összejön 1 nap alatt....fél liter nekem az életben nem fog lejönni Martin mellett :oops:

Katuska: Boldog 1. hetet Petrának!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Krisz: Ádám Baba is valami tünemény! Milyen komolyan feszít az ágyban :D

KépKép

KépKép
kata8110

Bartika, Krisz: Tuti a kép, írtó édesek a babák.......

Az enyém ma egész nap kb 1 órát volt fent......eszik (rengeteget: szopizott 70-et, sajna nem volt több...ezután bevert 100 ml tápszert) és egy ilyen zaba után alszik 4 órát....aztán újra egy nagy zabálás, pelus csere, 10 perc szemlélődés...és újra szunya.
Hihetetlen, hogy ilyen nyugodt bébim született....ha látnátok Somámat.......totál ellentét, egy nyugodt perce nem volt még 5,5 éve. Egyszerre 15 dolgot csinál, jár keze lába, hihetetlen aktív......
Mindig mondták a többgyerekes barátaim, hogy nagyon mások lehetnek a tesók...és tényleg most én is úgy látom. Érdekes tapasztalás.

KépKép
peni

Én is jövök egy mai husimókussal :D

Kép Kép

Barti: nagyon aranyosak vagytok :D

Krisz: micsoda kis tokája van Ádámnak is :D

Mágnes: szegénykém :( erre már semmi okosat nem tudok mondani :( remélem, a ma éjszaka azért nyugisabb lesz...

Csöre
csöre74

Peni: nekem is teljesen más a három :) Saci a legkevésbé hisztis, viszont hihetetlen élénk :D

Csöre
csöre74

Krisz! De édesen beájult Ádámka!

Csöre! Saci is édesen szundizik!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Ó miylen csodásak a babák!!!! Olyan jókat kuncogtam egy két képen:)

Enikő! a zárójelentésen nekem rajta van ez a lehetőség!
Máté nem ébred fel mert nem hallatszik át és nem is hagyom, hogy nagyon elfajuljon éjszaka sírás. A gond akkor van mikor pont akkor jön át, mikor ébred Petra és ki szoktam ülni vele a nappaliba szoptatni. Persze Máté rendületlenül ül mellettünk...közben majd leesik a feje az álmosságtól de be nem menne lefeküdni!

Apa ma nagyon ügyes volt, elintézte az összes papírt. Tgyást, anyakönyvit, tb kártyát mindent.
katuska79

Csöre: :D Megyünk udvarolni. Két kis tokás!!! :lol:

krisz78

Krisz: :D

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Nálunk ma volt a doktornéni, és nekünk is beszélt az oltásokról. Ő mindkét önkéntest ajánlotta. Már többen írtátok, hogy a rotát nem adatjátok be, mert nem ajánlották. Miért nem? Az ára miatt, vagy van valami más oka is?

Gombócmakka, gratulálok! Sok-sok boldogságot és tejcit kívánok!

Hófordulósoknak én is minden szépet és jót kívánok!

Gyakori szopi: valami lehetett a levegőben :? , mert Julcsi nálunk is óránként evett tegnap. Nem győztem cicivel. Mára szerencsére leállt ezzel, remélem, éjszaka nem kezdi elölről.

Hanna, micsoda macsó ezen a képen Olivér :wink: . Én már reszketek is :) .

Fogyás: el vagyok hűlve, hogy ilyen sokan fogytok, én meg csak gömbölyödök. A család engem is ellát rendesen a tejci miatt. Terhesség előtti nadrágok messze nem jönnek rám :oops: :cry: .

Maszatmanó, Viola gyönyörű.

Katuska, Hanna, jobbulást!

Katuska, gratulálok az 1 héthez!

Magdolnasz, nagyon édes ez a kép!!!

Kata, Maszatmanó, miért 1x adjátok naponta az Infacol-t???? Nekem azt mondta a védőnő, hogy napi 6x adjam. Remélem, nem lesz baja!!! Tegnap óta kaja előtt benyomatok vele 1-1 adagot, és azóta a hasfájásnak híre hamva.

Erika, máris kistesó? Ez igen! Én is leálltam a minden etetés után fejésről, és sajnos csökkent is az adag, ezért aztán mától újból kezdtem.

Bartika, gyógyuljatok meg!!! Nagyon helyesek vagytok!

Krisz, Ádám is nagyon édes.

Csöre, nagyon helyes Saci. Julcsi is sokszor alszik kezeket-fel kéztartásban :) .

Kép
petne

Petne: én csak olyan vésztartaláknak szereztem be Infacolt, mert hála, Martin nem pocaKfájós. Megfigyeltem, hogy kb 2 naponta a késő du.-i etetés után nyüszög, tekereg és jó eséllyel hatalmasat pukizik! Csak rásegítek kicsit :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Erika: Apa nálunk is mondta, hogy ne legyen nassolás két evés közben, mert már most elkényeztetem....

Kisbogács:
köszi az altatós tippet, azt hiszem, megvetetem Apával. Improvizálni én is szoktam, bár olyan klassz rímeket nem tudok faragni, mint Te :evil:

Bartika: jobbulást! Ez a kép tök szuper :D

Mágnes: sajnálom a rossz éjszakát, valahogy tényleg próbálj meg pihenni, a gyerekeknek is egy kipihent, mosolygós Anyura van szükségük!

Csöre: nagyon édes Sacika, főképp a feltett kézzel alvós :D

Képzeljétek, mi ma vagyunk 1 hónaposak, Bálintka kapott is egy tortát a nagyitól :D

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Jó reggelt!

Csöre, Krisz, Bartika: nagyon helyesek a fotók!!!!

Bartika: gyors gyógyulást!

Bálintanyu: gratulálok az egy hónaphoz!

Petne: tegnap megpróbáltam felvenni egy farmeremet.... még a combomra se jön fel :oops: Úgyhogy, ne aggódj, nem vagy egyedül!

Infacol: én kb 5 napig adtam minden kaja előtt, aztán nem. A görcsös hasfájás elmúlt, hatalmasakat pukizik :), viszont nem böfizik.

Oltás: tegnap volt a védőnő és azt mondta, a pneumo-t most nem érdemes, mert az téli betegség, inkább ősszel és akkor egyel kevesebbszer is kell megszúrni.
magdolnasz

Szerbusztok!

Én még új vagyok itt. Nekem most lesz 10.-én 1 hónapos a kisebbik fiam. Van már egy 13,5 éves és egy 11 éves fiam is.
Mivel új vagyok ezért nem tudom, hogy a gyerekekről mércét illetve fotót hogyan lehet felrakni. Segítenétek?
Ami vannak képeim a gyerekekről azokra azt írja ki, hogy túl nagy mivel 600x600-as fér csak rá.
Móni.
manocskak

Szia Móni! Vonalzót úgy tudsz, hogy rákattintasz arra, amelyik tetszik, követed az utasításokat, majd a linket bemásolod a profilodban az aláírásra.
Képet le kell kicsinyíteni előszőr, utána tudod feltölteni.
Gratula a gyerekekhez!
magdolnasz

Bálintanyú! Egy napon születtek a fiaink! :D Bálint hány órakor született?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?