A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

Kép apaval Kép koran kezdem a dohanyzast Kép meg nem tudom emelni a buksim Kép Kép anya hat nem erted, hogy mit mondok??
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2009.02.08 00:40-kor.

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Zsófi és Hunor ma 2 hónaposak! :P

Zsuzsa! Hunornak is pontosan ilyen az arca. Kb. 5 hetes korában tele volt csúnya piros pöttyökkel, még a mellkasa is. Most hámlik az arca, a homloka, teljesen száraz, érdes a bőre. Nekem is azt mondták, hogy majd elmúlik.

Sül az almás zserbó!!!

Mivel a változatosság kedvéért esik az eső, Hunor az erkélyen durmol kb. 1,5 órája. Jó lenne, ha estefelé elállna, mert olyankor családilag szoktunk kimozdulni, azokat a perceket annyira szeretem!

Laura

Kép
Kép
szeles4

Kép mosoly Kép ne fotozzatok mar annyit

KépKép
KépKép
mush589

Mush! Sophie nagyon édes, igazi csajszi!

Megpróbálok feltenni egy videot Hunor fürdéséről. Kicsit pixeles, de a lényeg, a pancsolás talán látszik.
http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/h ... r4Nckt7ufZ

Kép
Kép
szeles4

Elmentünk barátnőzni. Cső!

Kép
zölddisznó

Cili, Vera!
Èn is cerazette-et szedek. a doki mondta,hogy lehet mellette gyenge vérzésem. :roll: bár meg kell hagyni nem éppen gyenge!! :evil:

Zöldi!
Nálunk is hasonló a menet. kb 12-1 körül alszik el éjjel Vinzent és 10-11-ig huzza a lóbört. Azért én nem tudok mindig ilyen soakt aludni,mert van hogy szopi után nem alszik vissza egyböl.

Mágnes!
Biztos,hogy egész éjjel fáj a hasa? Csak azért kérdem,mert az elsö pár hétben én is azt hittem, Vinzent sokat sírt és tekergözött. De rájöttem, hogy sokszor csak éhes volt én meg a hasát simiztem, ahelyett, hogy szoptattam volna.... :oops: :oops: :oops:

Bernuska!
Nálunk meg az van, hogy a drágám folyamtosan nyöszörög, nyög álmában és alig tudok töle elaludni. jó hangosan csinálja ám! :lol:
susy75

koszi. :oops:

a tobbi baba is egy tunemeny az elozo oldalon.

megyunk enni...felebedt

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok

Elég régen írtam már,de sajnos soha nem jutok odáig!

Mush
Nagyon édi Sophie!Ilyet mi is szoktunk kakálni! :)))

Piros pöttyök:nekünk is pöttyös volt az arcunk,de olyan 6 hetes korára eltűntek a pöttyök!

Pár kép rólunk:

Kép
Vigyor
Kép
Szellőztetésnél
Kép

edoci

Mush! Nagyon édes Sophie! Egy tündéri kis elégedett baba!

Laura! Mennyire édes, ahogy pancsol. Látszik, hogy élvezi! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Edoci! Tündériek a gyerekeid! Lányodnak gyönyörű szép a mosolya!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mush hogy tudta magát Sophie így összekenni???? :shock: :shock:

Suzy gyenge vérzés... mintha csapból folyna, legalábbis nálam..., ja nekem azt is mondta a doki, hogyha nem jönne meg, azért csináljak tesztet..., köszi!

Minden baba gyönyörű!!!!

Kép

Kép
dcili81

zöldi:
azért tart ennyi ideig, mert szopizik, büfiztetem sokáig, mert a lelekem nagyon mohón eszik, aztán pihen egy kicsit, én addig lezuhanyozom, alva felöltöztetem, jó mert nincs ordítás,és utána babakocsit felhozom,mert nem fér el a lakásba, van egy tárolónk és ott van,ha apa itthon van amíg én szoptataok ő addig elkészül, ő hozza fel a kocsit is.
na jó igazad van túloztam...egy óra alatt megvagyunk :D

mush: nálunk is van ilyen kaki,csak nekünk épp a hátul hátközépig tudja kenni magát.

ma nem jöttek anyósomék, így gyorsan csináltam tepsis csirkét.
tegnap ki is takarítottam, meg mostam is
de ma nincs kedvem vasalni, majd holnap jön a segítség és megkérem rá.

KépKép

Kép
orsimorsi

Cili!
Nekem is jön rendesen.
Hát én se szeretnék még kistesót!!!!!!!!11 Remélem azért biztosnságos a bogyó... :shock: :shock:
susy75

susy:
erre már én is gondoltam, hogy lehet, hogy éhes lenne, de éjjel Beni tápszerezik, az pedig csak eltelíti... nem?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági, nem irigyellek az éjszakád miatt, kivánom, h a mai könnyebb legyen...Nekünk a két nappal ezelőtti volt nehéz, de aztán újra visszaállt a rend

Mush: szerintem egy baba sen szereti az öltözködést, Dóri is üvölt, sőt, mikor a sapira kerül a sor, még egy fokozattal fennebb is kapcsol (néha úgy érzem szétmegy a fejem, olyan hangosan tud üvölteni, azt hiszem, h ennél rosszabb már nem is lehet, amikor egyfokkal fennebb kapcsol, és bebizonyitja, h bizony lehet... :roll: ) De ha elindulunk, beájul, és csend van
Körömrágás: régi babona, nekem is mondta nagyanyám, h rágjam, ne vágjam...hát inkább levágom

Berni: néha nálunk is van ilyen alvás, olyankor nem is alszik tul sokat :roll:

Cili, Orsi: irigyellek a sok félretett tejcsiért. Nekem kicsi sincs félretéve. Annyi tejem van, hogy azt meg is eszi mind. Amig jóllakik vele, nem aggódom...utána majdcsak lesz valahogy, ha tápi kell, hát azt adok, ezen nem idegelem magam

Házasélet: még nem volt semmi, félek tőle, és ezért nem is tudok feloldódni...de azért apucit megszeretgetem más módszerekkel :oops: :wink:

Kép
galzsuzsa

Hali!

A fiatalúr lefoglalta az egész napom, de nem baj, tök jó látni, hogy egyre éberebb és mozgékonyabb :D
Ma reggel hajnali 1/2 7-kor kelt :lol: ,hamizott, aztán én naiv visszatettem a kiságyba, hogy hátha, de nyekergett, úgyhogy bevittem magammal a hálóba, és persze 3 korty után aludtunk 1/4 12-ig :D
Viszont cserébe az éjszakai alvásokért, nappal keveset alszik, azt is rövid ideig és nagyon éberen, nálunk ilyenkor van kapálózás, hirtelen összerezzenés.

Mági: sajnálom, hogy Beni ennyire hasfájós. Védőnéni azt mondta, hogy egy lavór meleg vízbe kell ültetni, és ha abbahagyja a sírást, akkor tutira a hasa fáj :? Csípőszűrésen panaszkodott az egyik anyuka, hogy náluk is hasfájás van és du. 1/2 1-től hajnal 5-ig majdnem egyhuzamban sír szegény baba :shock:

Enikő: ilyet nekem is csinál néha, én arra jutottam, hogy türelmetlen, és a ciciből nehezebben jön :roll:

Mush: tündéri a kis Sophie, a cumisüveges képre pedig ezt küldöm nektek: Kép

a köröm lerágásáról már én is hallottam valahol, de kicsit durvának találom. Én olyankor vágom, mikor apa eteti :)

Most bekakált a fiatalúr, és a hangokból ítélve nem keveset, még nem mertem kibontani, de asszem ,egybekötjük a fürdéssel :D

Kép

Kép
gabilany79

Egy kérdés: ha kifakad a BCG helye, kell törölgetni vagy nem? Ha igen, akkor csak sima vattával vagy alkohollal és milyen gyakran? Ki lehet vagy kell nyomni a trutyit vagy hagyni kell, hogy magától kijöjjön?
Ja, és ez fáj neki szerintetek, mert mindenfélét olvastam...

Kép

Kép
gabilany79

Ma délután barátnőztem, tök jó volt.

Ott készült képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mági!
A tápi tényleg jobban laktat. :roll: Akkor passz!
Azért egyszer megpróbálhatod megetetni ha sír! :?
susy75

Gabi! Nyomkodni egyáltalán nem szabad. Én Leventénél nem is nagyon törlgettem. Ha sok benne a trutyi, akkor egy steril gézzel itasd fel.
Hogy fáj-e nem tudom, sosem árulta el az én fiam! :D De nem láttam, hogy különösebben fájlalná.

Aida! Nagyon édes Noel! Milyen kis pasis rucijai vannak! Te meg csini vagy!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: köszi szépen!

Aida: nagyon szuper képek! Noel igazi kispasi :D

Kép

Kép
gabilany79

hahó

hát most másra nicns idöm pedig van mondanivalom bőven de megláttam Edóci Regináját és nem hiszem el h uolyan plédjük van nemcsak a nevük uaz a lányainknak:)
Kép

andy

Kép
andy30

ja és a szellőztetős képen lévő cumi is uolyan van nekünk:)

Kép
andy30

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés, mert hatalmas esti nyűglődés van nálunk!

Lényeg: ma voltunk csípő UH-n és negatív! :lol: :lol:
Utána meg voltunk egy-két bababoltban meg a hódos barkácsolós boltban és Marci egy szó nélkül tűrte. Tök aranyosan nézelődött!

Mindegyik baba édi-bédi!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Mági, Orsi sajnálom a hasfájós napokat, reméljük idővel könnyebb lesz.

Én néha elgondolkozom azon, hogy megérdemlem-e egyáltalán Domit. Éjszaka alszik, akár 6 órát egyben, nappal elvan egyedül, nézelődik a játszószőnyegen, vagy odarakom az ablak elé és nézelődik kifelé, akár egy órát is elvan teljesen egyedül, mosolyog és gagyog. Ha megyünk valahova, azonnal elalszik a kocsiban, szinte mindegy, hogy 1 vagy 4 órát tölt a babakocsiban, alszik végig. Bárhova el tudom vinni, alig sír, hasfájás minimális, fürödni szeret, törölközni szeret....nem is érdemlem meg.

manna
mannababoca

Manna! Hunor is olyan, mint Domi, nagyon "jó" baba (Azért teszem idézőjelbe, mert utálom, mikor megkrédezik, hogy Jó baba? Milyen legyen egy kisbaba? Attól még, hogy egy baba hasfájós és sokat sír pl. attól nem rossz!) Tegnap este mi is elmentünk vásárolgatni, az autóban aludt, az üzletekben nézelődött. Éjszaka 4 órakor evett, azóta alszik. Már begyúrtam a túrós pogácsát és már egyszer hajtogattam is. Tegnap elkészült az almás zserbó, szerintem nagyon finom, remélem a nénikéimnek is ízleni fog, 10 óra körül jönnek.
Remélem, a tegnapinál jobb idő lesz ma, egyelőre itt ronda köd van, de legalább nem esik.
Szép napot mindenkinek! Laura

Kép
Kép
szeles4

Sziasztok!

Nemrég értünk haza a hasi UH-ról, szerencsére minden rendben, azt mondta a dokibá h kívül-belül tökéletes gyerek :lol: :wink: :oops:
Ennek örömére lepisilte a dokibát.. :D

meglátogattuk a szülésznőmet is pont dolgozott, és olyan nyugodtan elvolt a hordozóban holott bőven kajaidő volt.

Ő is olyan "meg sem érdemlem " baba 8)
éjjel annak ellenére aludt mint a bunda h mint a villám kikaptam a kiságyból... beriasztott a légzésfigyelő, de szerencsére az elem merült.. de piszokul megijedtem.
És csak hajnal 4 kor először napok óta, most már tele a pocak és nagyban dumál a szőnyegen a katicának. :D

Minden baba gyönyörű!

Sajnálom a hasfájós babákat és anyukákat.. borzasztó lehet kitartás nektek!

Boci: hurrá jó eredmények!

Én is megyek sütni mikor elalszik, napok óta a Laura narancsos kókuszos muffinja jár az eszemben.. :D

Kép
eszterke24

Sziasztok!

Hát nekünk nem ez az esti elalvás...., kész voltam megint. Evett dumált, kakilt, büfizett és aztán elindult keze lába megint. 2 órába telt mire kiütötte magát.

Most vagy szőke vagyok vagy nem tudom de Dani este 9-kor evett aztán csak reggel 6-kor.... :shock: :shock: :shock: , már majdnem szétrobbantam..., de nem emlékszem, hogy éjjel evett volna. Tutira nem!

Lányok mindenki megérdemli a babáját.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Az éjjel valami belmászott a szemembe, nagy nehezen kijött, de most tiszta véres..., meg alig bírom nyitvatartani. A hátfájás kezd jobb lenni... :D

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok!
Végre volt egy jó éjszakánk!!! :lol: Az egész este kezdődött, akkor ugyanis leültem megszoptatni, és az én "gyorséttermes" fiam, aki 10 perc alatt végez, 30 percet volt cicin!!! Lemértem, és 100-at szopott, így pótolni sem kellett!!! Hát olyan boldog voltam! Ezek szerint, ha minden szopi tovább tartani 10 percnél, lehet, hoy pótolnom sem kellene...
Aztán éjjel kevesebbet evett. 80- 90 ml-kel beérte, ill. volt, hogy én nem adtam neki többet, mert bealudt, és elszedtem... Így nem ébredt hasfájásra, nem bukott, aludt! Igaz, így 2 és fél óránként etettem, de inkább ez, mint a sírás..
A gond az ,hogy nem tudom, ezt hosszú távon is tudom -e csinálni vele, most nagyon jól jött ki...

gabilány:
A BCG helye nem fáj nekik, csak nekünk néz ki ilyen durván...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Cili: elöször én is igy voltam, h áá tuti evett csak nem emlékszem...de mint kiderült tényleg ennyit alszik! :D

naná h mindenki megérdemli a babáját :lol: nem is azért mondjuk mi...de pl.nekem olyan meglepő h megy minden simán, mert tényleg azt hittem minden nehezebb lesz..

Mágnes: szuper h jó éjszakátok volt! amikor Beni sír, Anna nem szokott rá felébredni,?

Kép
eszterke24

Edoci! Helllóóóó! Ja, kérem, akinek "házi cumivisszarakója" van, annak könnyű az élet! :) ;) Szépséges a kiscsajod!

Ja, Orsi, a kaját meg a zuhanyzást nem ér beleszámolni! :lol:

Ha bárki teherbe esne "véletlenül", szívesen örökbefogadom. :wink:

Gabi! Kifakadt oltásra betadine/hexachlorophen. Nem kell kinyomni, mert felszívja a hintőpor. Steril gézlappal leitathatod ha sok a trutyi.

Andy! Jól vagy?

Most én kérdezek!
A ti babáitok mennyire tartják a fejüket? Pl. ha két kezénél fogva felhúzzátok, emeli, vagy még nyeklik?
Van még valaki akinek "kiflizok" a bébije?

Kép
zölddisznó

:wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 15:13-kor.
Vendég

:wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 15:14-kor.
Vendég

Asszem mi tornára leszünk "ítélve". Itthon már 2 hete nyüstölöm, de nagyon nem akar javulni. :(

Kép
zölddisznó

Zöldi: Dórikám sem emeli még fel a fejét, ha a kezétől emelném, de kézben fogva tartja ügyesen, igaz, majdnem egy hónappal kisebb Hannánál
Viszont hason fektetve, miután már nem birja tartani, előszeretettel csak bal felére forditja a fejét. Ez vajon baj?

Kép
galzsuzsa

Csajok, lehet ha hülye kérdés, de miért nem szabad viz menjen a fülébe?

Kép
galzsuzsa

Jó éjszaka után, cicizünk...

Boci: Küldjél napsütést!!!!!!!!!! Mert bár nem esik, de ronda idő van. Na mindegy, azért délután kimerészkedünk....

Zöldi: Én jövő héten megyek egy Dévényes nőhöz felmérésre, ha akarod, megadom a számát.

manna
mannababoca

Zöldi, nálunk is van, de inkább csak volt "kiflizés", nekünk a fejlődésneurológián azt mondták, hogy minden éber állapotban hason legyen fektetve a baba, így erősödnek a háti, nyaki izmok. Így nálunk szinte mindig hason vannak és tényleg nagyon sokat erősödtek az elmúlt hetekben.

Zsuzsa, szerintem ez azért nem gond, valószínű arról van érdekesebb dolog. Próbáltad már átfordítani a másik oldalra, hogy mit szól hozzá?

verzso

hahó

na csak röviden: az a vmi még nem jött ki belőlem szombaton nézte de feleakkora lett ugyh még1 hónap türelem :? kicit fáj vérzik hőemelkedés de doki szerint nem gyulladt és azota már jött ki még több ugyh remélem.. családom szerint hőm már a stressztől ment fel.

most megint tejcsigondom is van bár én nem mérek csak nagyon puhák a cicik :( elkezdek megint fejni attol multkor jobb lett

boci

urticát folyamatosan szeded? azt olvastam kuraszerüen szabad csak.

most lelkileg vok ki már szomatizálok is néha ugyh vettem homeos feszültségoldót nagyon nehezen viselem h még mindig küszködök.fizikailag is rosszul vok:(

regi továbbra se alszik nappal csak kézben nagyon fárasztó ez is

rossz az idő napok ota ki se mozdultunk ez is rátesz

csip uh jó hurkák nem szimmetr a combon de az nem baj aszonták csak esztétika és kinövi lényeg a negatív uh

hasi meg koponya uhra még most fogom vinni

amugy baba szuperül van kis dagi:)

dévényen is megnézetem azért majd

zöldi ugyanis nekem se emel semmit meg nem is forgolodik de ortopdus szerint nem szabad erőltetni ha sir ráér még 7-8 hóig is. én azért elviszem felmérni.

nálunk verbálisan van fejlődés nagyon sokat dumál nevet:)

na most ennyi mindenkinek puszi

enikővel mi van???

andy

Kép
andy30

hahó

na csak röviden: az a vmi még nem jött ki belőlem szombaton nézte de feleakkora lett ugyh még1 hónap türelem :? kicit fáj vérzik hőemelkedés de doki szerint nem gyulladt és azota már jött ki még több ugyh remélem.. családom szerint hőm már a stressztől ment fel.

most megint tejcsigondom is van bár én nem mérek csak nagyon puhák a cicik :( elkezdek megint fejni attol multkor jobb lett

boci

urticát folyamatosan szeded? azt olvastam kuraszerüen szabad csak.

most lelkileg vok ki már szomatizálok is néha ugyh vettem homeos feszültségoldót nagyon nehezen viselem h még mindig küszködök.fizikailag is rosszul vok:(

regi továbbra se alszik nappal csak kézben nagyon fárasztó ez is

rossz az idő napok ota ki se mozdultunk ez is rátesz

csip uh jó hurkák nem szimmetr a combon de az nem baj aszonták csak esztétika és kinövi lényeg a negatív uh

hasi meg koponya uhra még most fogom vinni

amugy baba szuperül van kis dagi:)

dévényen is megnézetem azért majd

zöldi ugyanis nekem se emel semmit meg nem is forgolodik de ortopdus szerint nem szabad erőltetni ha sir ráér még 7-8 hóig is. én azért elviszem felmérni.

nálunk verbálisan van fejlődés nagyon sokat dumál nevet:)

na most ennyi mindenkinek puszi

enikővel mi van???

andy

Kép
andy30

Zöldi!
Zsófi is lógatja úgy a fejét. Továbbá 2-3 perc után üvölt hasonfekve. Szóval sehogy sem klappol... :evil:

Andy!
Hova viszed Regit has-koponya UH-ra? Fizetős v. beutalós hely?

Manna!
A Dévény-tornás néni elérhetősége nekem kellene! Légyszi add meg! Egy felmérés Zsófinak sem árt. Császáros babáknál álítólag több ilyen probléma is lehet...

Kép
Kép
lbernuska

zöldi:
[quote]h írta:a két kezénél fogva felhúzzátok, emeli, vagy még nyeklik?

hát, ezt még nem is figyeltem :? majd ha megébred, megnézem.
szerintem mi is kiflizünk (legalábbis az alapján, ahogy Verzsó leírta, mi is az). A fejemelgetéshez a pelenkázó a mágikus hely, fürdés előtt ott is "gyakorlunk" és egyedül ott tudja ezt:
Kép

Vagy pölö apánál:
Kép

Bárhol máshol néhány perc és üvölt, és csak néha lehet rávenni az emelgetésre. Szal nem tudom, hogy csak lusta vagy gáz.
Meg az is jellemző, hogy ha hasra tesszük, és kitolná magát, akkor a legtöbbször valamelyik oldalra kidől. Ez gond? :?

Manna: Szóval, én is elkérném a Dévényes telefonszámot, ha lehet

Kép

Kép
gabilany79

Lányok!
A Dévényes tornára nem biztos, hogy egy helyre tudjátok vinni a babátokat, a gyógytornászok között ugyanis körzetekre van osztva, hogy melyik településen lakó hová tartozik. Mi pl. hiába vagyunk egy köpésre Bp-hez, mégis Pátyra hordtuk Annát, mert oda tartozunk..

Mi 26-án megyünk hasi és koponya és csípő uh-ra, nagyon kiváncsi leszek, hoy viseli majd...

Húú tegnap olyan jó volt, a kedvenc filmem ment a tévében (Blöff), ésvégre tudtam egyet tévézni! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági: értem. Akkor szerintem én utána nézek, hogy nekünk hova kell menni, mivel én nem pesti vagyok...

Kép

Kép
gabilany79

http://www.deveny.hu/text/doc/text210_10/dsgn_2009.xls

Megtaláltam a dévény-tornás elérhetőségeket. Én az érit hívom, ne kelljenmár messze menni.

Kép
Kép
lbernuska

Csoda történt! Noel több hete először megint a kiságyában alszik. :D

Bevettem ma először az Ergam cseppeket, mert eléggé vérzek, de annyira félek ettől a sz.rtól (elnézését) hogy elmegy a tejem, amúgy is kevés van, kínszenvedés mostanában annyit kisajtolni ami Noelnek elég. :cry: És akkor ezután mi lesz? Mi a teendő ebben az 5 napban, ha a gyógyszer miatt nem lesz elég a tej? 5 napig tápszer kiegészítést kéne adnom??? Csak azt neeee! Hülye méhem miatt ne, ilyet ne. :cry:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Manna! Akarom! Lécccííííííí!

Kép
zölddisznó

Vagy inkább akkor - továbbolvasva - a kerületit hívom.

Megyek séta-beszerző útra kenguruval. Jeeeee! Imádom.

Kép
zölddisznó

[quote]z írta:öldi ugyanis nekem se emel semmit meg nem is forgolodik de ortopdus szerint nem szabad erőltetni ha sir ráér még 7-8 hóig is. én azért elviszem felmérni.

Andy! Fejét emelni (megtartani) már kéne 2 és fél hónaposan is, fél éves korban "elvárás" a mindkét irányban átfordulás. Persze ez nem azt jelento, hogy kötelező, nagyok az egyéni eltérések, ami nem kóros, de figyelmeztető jelként én biztos, hogy utánajárok, mert a korai fejlesztés nagyon fontos, hogy megelőzzünk különbféle későbbi bibiket.
Nehogy valaki beparázzon, ez csak elővigyázatosság.

Na cső!

Kép
zölddisznó

zöldi

fejét emelni tartani tudja csak hason utálja
kézben mindig tartja
de azért sztem megnézetem

Kép
andy30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X