Sziasztok!
VÉDEKEZÉS: én azt beszéltem meg a dokival, hogy spriálom lesz. Már meg is vettem, Miréna spirál a 6 hetes kontrollon fel is teszi. Én nem szeretnék több gyereket egyenlőre....Zéténykém is véletlenke, most egyenlőre elég lesz nekem két kisfiú

.
Viki: mit mondott aranyér ügyben? Nekem sem javul a helyzet.....nem is romlik dehát...ez így nagyon zavaró. ÉN 20.-án megyek akkor lesz a 6 hetes kontroll....meg fogom kérdezni, hogy mi a teendő, csináljunk valamit mert engem az idegesít.........
ROTA: a rotát nem fogjátok sajnos eltéveszteni. SOma másodjára tavaly szilveszterkor kapta el Alsópáhokon a Hotel Kolpingban. Ott töltöttük a szilvesztert és előtte még 4 napot. A szilveszteri bulin már nem evett, mondogatta, hogy fáj a hasa. Felmentünk a szobába, letettem aludni, fájlalta a hasát....majd egy óra múlva felült az ágyon és mint az ördögűzőben a csaj, kitátotta a kis száját és sugárba előre hányt.......
Ez éjjel 1 órakor volt....2-ig hányt kb 10-szer és közben egyfolytában öklendezett, nem tudta abbahagyni, fél kettőtől pedig a hasmenés is rájött.-mintha a vízcsapot nyitották volna meg szegényben....
Hihetetlen mennyiséget hányt nem is tudtam honnan jön ez a sok víz szerű folyadék. Nem tudott leszállni szegény a wc-ről...aztán gondoltam lesz ami lesz, felrángattam rá ruhát meg magamra....kivittük a kocsiba és irány vele Hévíz a gyerekügyelet. A "doktorúr" éppen bulizott onnan hívták, kissé kapatosan meg is jelent és azt mondta,hogy adjak a gyereknek hideg kólát mert az jó hányásra. MOndtam neki, hogy de 1 korty víz sem marad meg benne nemhogy a kóla. Erre ő adott a kezembe egy dedalonetta végbélkúpot hogy adjam be a gyereknek az majd megállítja a hányást......Mondtam neki hogy a gyereknek olyan hasmenése van, hogy minden bokornál megállunk szegénnyel nem tudok kúpot adni neki mert kijön azonnal.......
Erre a "doktorúr" mondta, hogy nincs mit tenni....pihenjen.
Ekkor a gyereknek a szája már kezdett rászáradni a fogsorára...zöld volt az arca...jéghideg a keze....
Itt éreztem hogy a fele sem tréfa bevágtuk SOmát a kocsiba és irány haza az autópályán szakadó hóesésben hajnali fél 3-kor újév hajnalán. Útközben hívogattam a kórházakat hogy mi legyen...hová vigyük...mire hazaértünk vele, olyan volt a lehellete mintha egy üveg acetonba szagoltam volna, a szája rászáradva a fogsorára, jéghidegen, zöldes fehér színben, alig volt magánál. AZ apja a karjában vette, szaladt vele be a korházba. Azonnal infúziót kötöttek be neki, észre sem vette, hogy megszúrták úgy kivolt.........
Azt modnta az ügyeletes gyerekorvos hogy volt kb fél órája (ha ilyen tempóban hányt és ment volna a hasa továbbra is) a teljes kiszáradásig. A kiszáradásnak pedig millió súlyos következménye van...pl. vesekárosodás.
A másik esetben nem volt ennyire durva a dolog, ott fél nap után kötöttünk ki a kórházban. Folyamatosan hányt, ment a hasa és egyre gyengült....
Nagyon ijesztő. -legalábbis számomra, bár én amúgy is elég aggódós anyuka vagyok, dehát kiért aggódjunk ha nem a gyerekeinkért, nemigaz??

.
Remélem senkinek a picije nem fog beleszaladni egy ilyen rotába. Nem rossz ez az oltás szerintem....megfontolni mindenképpen érdemes. Sajnos Soma nem kapott annak idején, nem volt még ez az oltóanyag akkor. Bár akkor mivel nem volt személyes tapasztalatom lehet hogy be sem adatom neki...de így mindenképpen!