A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "Budai Meddõségi Centrumba járunk"

Szöszi!

Valóban nem merek tesztelni. Félek a csalódástól. Anno, mikor a Clostilbegytben bíztunk, minden alkalommal rettegtem. És minden alkalommal beigazolódott sajnos, hogy nem véletlenül. De lehet, ha éjjel nem törnek rám az ünnepnapok, veszek munkábamenet egy tesztet... :? Az volt a legrosszabb, amikor reggel megcsináltam a tesztet, és délelőtt megjött. Minden előzetes jelzés nélkül.
Mint ahogy most sincs semmi tünetem. Nem feszülnek a cickók, nem fáj a hasam, nem vagyok felfúvódva. Sőt! Még hisztis sem vagyok, pedig az szokott lenni egyedül az előjel. Olyan tudok lenni, mint egy hülye p...a. Egyik percben röhögök, másikban meg sírva fakadok bármitől, és zokogok órákon át! És percenként változik a hangulatom (bár ez az asztrológia szerint is nagyjából általános [félig Rák, félig Ikrek vagyok :)], ilyenkor inkább az intervallumok rövidebbek). De most ez sincs. Nem tudom, mi van... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

szöszi!
nekem volt aki írta, h megjött neki ugyanúgy utro mellett is és volt aki írta, h csak barnázás volt...... holnap kiderül

babszika

Kakti! Ismerem az érzést. Eddig én is mindig rohantam tesztet venni, most viszont nem merek, félek, hogy megint pofára esek. Néha úgy gondolom, hogy még a bizonytalanság is jobb mint a biztos rossz. Picit fáj a hasam, a cicim az egyfolytában feszül inszem óta, de a hasfájásom az már lehet, hogy a mensi előjele.

Babszika! Nagyon szorítok holnapra! Ebből még baba lesz!!!!!
szöszi1977

szöszi1977: Kérsz az egészségpénztár nevére és címére a számlát, ráírod a neved és a kártyaszámod és beküldöd az egészségpénztárnak. És visszakapod a gyógyszer árát arra a számlára, amelyiket megadtad szerződéskötéskor. Ennyi.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!
Bocs a belekotyogásért,ha esetleg valakinek útba esik a déli patika,ott mindig van minden gyógyszer,és ott lehet egészségkártyával fizetni.Legalábbis a múltkor elöttem így fizettek.
Ja,és drukkolok mindenkinek :wink: egy volt Kaális.
Vendég

Babszi! Szerintem ez jó jel! :lol:
Szöszi! De jó hallani újra felőled! Nem tudnád lazára venni a melót?
Kakti! Látom, a hormonok nagyon dolgoznak benned, de ez csak egy pozitív teszt előjele lehet! :wink:

Ha kértek szlát, ahogy nyulasz mondja, és visszakülditek z EP-nak, visszautalják nektek a pénzt. Ha EPkártyával fizettek, semmi egyéb dolgotok nincs, automatice utalják a zsét.
mamba

Sz'asztok Csajok! :)

Melóba jövet megvettem egy tesztet. De még nem vitt rá a lélek, hogy meg is csináljam... :S
Nem tudom, meddig várjak vele... :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

helloka lányok!
kakti:én is mikor szedtem a clostilt mindig azt hittem hogy talán majd most sikerül de a tesztjeim mást mutattak...-----------------
de ha semmi jeled és már vettél tesztet csináld meg hátha épp most megáldott a jó istenke :lol: :lol: :lol:
puszillak++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
sting1982

Csajok!
Nekem az első két inszemnél utro mellett simán a 12. dpo-n reggel megjött, utána csak akkor ha abbahagytam az utrot. Gondolom hozzászokott a szervezetem... :roll:

Szöszi, Kakti
Kérjük a teszteket, de + legyen ám! :wink:

dita75

Az enyémre várnotok kell... Elolvastam a használatiját. Elég nehezen tudnám kivitelezni a munkahelyemen, hogy egy pohárral a kezemben becsattogjak a mellékes helyiségbe, és ott töltsek 5-6 percet minimum. :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt

Kati: mért is ne :D :D
Én biztos nem bírnám ki, valahogy csak meg oldanám :lol:
Drukk a +++++teszthez

Szöszi: Neked is ma kellett menni a Bmc-be?
Te sem teszteltél????
+++++ :lol:

Csajok, aki szúrta a merionalt, az is reggelente szédelgett :shock:
Meg olyan érdekes, mikor este beadjuk utána mensisen görcsöl a pocim, aztán reggelre elmúlik, és jön a szédelgés :?
Ez, normális???

Te, szedtetek valami vitamint?
Én, szedem a folsavat, azt szedhetem, igaz?

Ha szerdán megyek uh-ra akkor csak uh-lesz?
Vagy lesz vv-és vizelet is?
Nagyon félek a túlstimulációtól :cry: gondolom ezt csak a vérből vagy a pipből tudják megnézni?!

Kép

Kép
edinka

Kakti, ma már ne tesztelj, jobb a reggeli első vizeletből.
Szöszi, te szeretnél tesztelni vagy vérvételt megvárnád?
Babszi, drukkok mennek!
Edinka, jó a folsav, de ha gondolod, egészítsd ki valami multival, mint az Elevit vagy a Gravida. Szédelgést nem éreztem a Merionaltól. Nem lehet, h. a vércukrod esik le hirtelen? Hogy lesz -e vérvétel, azt nem tudhatom, de nekem szinte mindig volt. Olyan szoros a kontroll, hogy ne félj a túlstimutól, a dokid figyel rád! :D
mamba

Szia Mamba

Örülök, hogy írtál :D
Akkor te is merionalt szúrtál. Nekem a 2.cn tól kell szúrnom egyenlőre a 2.cn -ig. Aztán a 9.cn uh. Szerinted, ekkora már lehet olyan tüszőm/im amit már repeszthet is a doki??
Már csak azért kérdezem, mert ez ugye egy szerdai nap. Ha azt mondja, hogy megfelelő méretű, akkor már aznap este jön a repesztő, vagy másnap? Hogy is van ez :oops:
A bmc-ben szombaton is vannak, ha úgy jönne ki a nap akkor is megcsinálják az inszemet?

Kép

Kép
edinka

[quote]N írta:ekem a 2.cn tól kell szúrnom egyenlőre a 2.cn -ig

8.cn ig lökött vagyok :lol:

Kép

Kép
edinka

Sziasztok!

Babszika??????????????????????????????

Mamba! Igazából szeretném már tudni, hogy mi a helyzet, de gyáva vagyok a teszthez. Félek, hogy nega. és akkor padlóra kerülök. Ja, és azt sem tudom, hogy vérvétel is van-e, vagy csak vizelet, mert a Sz. doki azt mondta, hogy reggeli első viz. vigyek.

Edinka!
Azt nem tudom, hogy szombaton vannak-e a BMC-be. De ha jók a tüsző méreteid, akkor másnap repi és harmad nap inszem. Legalábbis nekem úgy volt, kedden voltam uh-on, aztán szerdán tüszőrepi és csüt. volt az inszem.

Kakti! Mindenképp írd meg, hogy teszteltél-e, hátha én is felbátorodom. +++++++++++++++++++

Dita! Én lehet, hogy megvárom a hétfőt. Cicim feszül, hasam picit érzem, lehet, hogy ez már a mensi jele.
szöszi1977

Tudomásom szerint hétvégén nincsenek a BMC-ben. Ezért is van, hogy a vérvételeket úgy adták meg, hogy 3., 20., 24. +/- 1 napon kell menni.
Amúgy ha nem történik semmi, valszeg reggel letesztelem magam. Majd tájékoztatlak benneteket az eredményről. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Edinka!
Ha messengeren vagy, jelölj majd vissza! Felvettelek a kontaktlistámra, mert szeretnék vmi tök mást kérdezni tőled! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Itt új vagyok, de a BMC ben sajnos nem.
Leskelődök itt is, hátha kapok valami jó kis tanácsot a megtapadással kapcsolatosan.:)
( 3 inszem, és 2 sikertelen lombik után )

Üdv:
Heni
heni77

Szia Heni!
Üdv. közöttünk. Sajnos én nem tudok jó tanáccsal szolgálni, hiszen nekem most volt az első inszem és csak hétfőn tudok eredményt.
Mindenkinek más és más jön be. Volt olyan aki a méhpempőre esküdött és volt olyan is aki természetgyógyászra.
Remélem, hogy hétfőn + lesz nekem is és akkor már tudok tapasztalattal tanácsod adni. Addig is kitartás, hátha vki. több infóval tud szolgálni.
szöszi1977

Szia Heni!
A pároddal van gond, vagy nálad is találtak valamit?
Nekem ez a 4. lombik, szívesen segítek, ha tudok.
Ki a dokid?

Szöszi!
Az inszemeseknek miért kell vizelet??? Nekem miért nem kell?

Edinka!
Hétvégén szerintem semmit sem csinálnak. Inszemes protokollban nem vagyok otthon, ezért fogalmam sincs, mikor repeszthetsz. :oops:
mamba

Kakti, drukkok mennek holnapra! +++++++
mamba

Mamba!

Én úgy tudom, hogy az inszemeseknek csak vizeletből nézik, hogy sikerült-e vérvételt nem csinálnak. De ha mégis igen javítsatok ki.
Szorítok ám Nektek!

Kakti!+++++++++++++++++
szöszi1977

Sziasztok!

Irja egy kedves előttem szóló az egészségpénztárról, de tudtommal:

Gyógyszer esetén: a számlát a páciens nevére, címére, tagsági kódjára kell kérni.

Orvosi szolgáltatás (pl. orvosi vizsgálat) esetén kell az egészségpénztár nevére, és címére a számla, azon megemlítve a páciens neve, és tagi kódja.

De fentiekről mindenki győződjön meg a saját pénztára honlapján. Az enyémnél biztos, hogy így működik, amennyiben kp-ban fizet valaki.

Nekem nincs egészség-kártyám, azt nem ismerem.

Mindenkinek szorítok!

kispatak
Vendég

Inszemnél pipiteszt, lombiknál vérvétel van!
Hétvégén nincsenek beavatkozások, nekik is kell valamikor pihenniük.

EDINKA
Nekem a merional nem okozott tüneteket! :roll:
Inszemnél sztem ritka a túlstimu, de mindenesetre igyál sokat vizet, és egyél sok fehérjét, pipihusi és túró a nyerő!

KAKTI
Reggel az legyen az első hogy dobj egy tesztet!
Nagyon várom! +++++++++++++++

HENI
Üdv itt!
Mikor lesz a 3. (és egyben utolsó) lombik? :wink:

dita75

Lányok!

Most hallottam: állítólag változott a törvény, és csak annak fizeti az OEP a lombikokat, akinek mind a 6 inszem próbálkozás megvolt. Mit tudtok erről?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kispatak: Én minden számlámat úgy kérem, hogy csak a Tempo neve és címe van rajta és én szoktam ráírni kézzel a saját adataimat és még sosem szóltak érte. Nekem ez vált be és így nem kell megjegyezni, hogy melyikre mi kell.

kakti: Ha nincs olyan kizáró dolog, akkor szerintem is végig kell csinálni, de ha mondjuk valakinek nincs meg a petevezetéke annak minek az inszem? Nem volna túl sok értelme.
vicky79
Budapest III. kerület

kakti megy a drukk++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
sting1982

kispatak szia! :lol: :lol:

Kép
sting1982

heni77 szia!sajnálattal olvasom sok mindenen keresztül mentél már!ha gondolod irj magadról pár sort :lol: :lol:

Kép
sting1982

Eredmény: -
Ez van...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti!
ne búsúlj drágám!!!tudom ilyenkor ez a -------teszt nagyon összetöri az embert!!!

de nem adod fel te sem!!!!!!!!érted????????? :wink: :wink:

Kép
sting1982

ha esetleg valaki tudna nekem pár infót????????
inszemnél mire számitsak ha odakerülök?
vmi gyogyi vagy szuri vagy mire akinek már volt irjon nekem pár sort légyszike!!!! :) :) :)

Kép
sting1982

Jó reggelt

Kati: Sajnálom :cry: :cry: tudom milyen pocsék érzés :?

Sting: Hát, én most kezdtem a stimut az első inszemhez.
Én csak neked annyit tudok mondani hogy nekem merionált kell szúrnom. 2.cn tól a 8.cn ig. egyenlőre. Aztán van egy uh-ahol megnézik, hogyan ért a tüsző. Ha megfelelő akkor másnap tüsszőrepi és utána inszem.

Na, a inszemről nekem sincs sok infóm, pedig nagyon érdekel, hogy fájni-e fog? Vagy egyáltalán hogyan történik, de az is lehet jobb is ha nem tudom :P

Szöszi: TESZT :?:

Kép

Kép
edinka

Babszika???????

Nem jöttél tegnap? Mi volt a bmc-ben???

Kép

Kép
edinka

Kakti, fel a fejjel! Gondoljátok át, hogyan tovább? Mikor vágtok bele újra?

Sting, Edinka, az inszem nem fáj, kicsit se. Nyugi. Ugyan
nem néztem még meg, de nincs inszemes fórum esetleg ahol többet tudnak erről mondani? Sajnos csak lombikban tudok segíteni neked.

Szöszi! Tényleg, miért nem tesztelsz?

Babszi hol van?????
mamba

Sziasztok!

nem olvastam vissza, és nem is reagálok senkinek. előre is bocs érte.
de azt hiszem, h eljött az idő, amikor el kell köszönnöm tőletek egy kicsit. Lehet, h csak 2 nap, vagy 1 hét, de muszáj.

ebből már rájöhettetek, h naná, h nincs bébi.
de ráadásul az uh-n a dokinéni látott egy 39mm-es (!!!) képletet, amiről egyenlőre nem lehet tudni, h bevérzett psejt, vagy endo....
így viszont inszem nem mehet.....

most újabb üresjárat következik. (mint eddig mindig)
várunk, h múlik-e a képlet.... meg kell várnom a legközelebbi vérzést, és akkor döntenek, h mi legyen.... de nem biztos, h akarom.
38 hónapja várunk.... talán jegelni kéne az egészet... nem tudom....

sziasztok!

babszika

Sting! Egyáltalán nem fáj az inszem, úgy képzeld el mint egy nőgyógyászati vizsgálatot, kb. 2 perc és kész. Utána még egy pár percig fennhagynak az ágyon aztán felmész a szobába és kb. 20 percig még ott is fekhetsz. Aztán mars haza.

Kakti! Nagyon sajnálom, ezért nem tesztelek én sem. Amíg nem látom a negatív tesztet addig van remény. Próbáld meg úgy felfogni, hogy új hónap új remény!!! De gondolom most pocsékul érzed magad

Edinka! Mamba! Holnap lehet, hogy mégis megejtek egy tesztet. Tegnap mensisen fájt a hasam, de nem jött meg. Ma már nem fáj. De lehet, hogy csak az utró miatt nem jött meg. Egyébként 26 napra szokott ami tegnap volt.

Babszika!!!!!Hol vagy? Mi volt tegnap???????????
szöszi1977

Lányok!

Hogy megy a BMC-be ez az eredményhirdetés? Reggel gondolom leadom a pipit és utána kb. mikor van eredmény? A laborba mondják meg vagy majd a Szűcs, hogy sikerült-e ?
Köszi a válaszokat!
szöszi1977

Ó Babszi, :cry: :cry: :cry:
Kitartást kívánok a következő időszakra, nem lesz könnyű, de hidd el, a végén ott vár Téged is a babád! :wink:
Nézz vissza majd hozzánk, itt mindig kapsz majd egy kis bátorítást a folytatáshoz!
mamba

Szöszi, úgy tudom, reggel bemész, fél 12kor pedig megmondja a Szűcs a tutit. De azért reggel írd meg nekünk a teszt eredményt! :lol:
mamba

Egyáltalán nem vagyok elkenődve! Valahol, a lelkem mélyén éreztem, hogy így lesz. Vagyis éreztem, hogy nem lesz semmi. De nem baj! Most már viszont azért kezdek ideges lenni, hogy miért nem jött még meg... Mert akkor legalább már mehetnék vérvételekre, meg vizsgálatokra, hogy kiderüljön, mégis mi a túró miatt nem sikerül nekünk összehozni a Babókánkat - annak ellenére, hogy látszólag nincs semmi szervi elváltozás egyikünknél sem!

Babszika! Ha azért még olvasol minket: fel a fejjel! Próbáljatok meg túllépni a kudarcon - tudom, hogy nem könnyű! De azért visszavárunk jó hírekkel! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Babszika! Nem tudom szavakba foglalni a mondókámat. Biztos nagyon nehéz, de ne add fel. Visszavárunk!!!
szöszi1977

Jól van Kakti, ez a jó hozzáállás! Biztos lesz a dokidnak valami ötlete, mit lehetne még megnézni nálatok. Minden vizsgálattal közelebb vagy a babádhoz! :D
mamba

Sziasztok!

Közkívánatra jobban bemutatkozom :)
Nálam van gond, mindkét petevezető elvolt záródva, megműtöttek, egyiket kikellett venni, másik átjárható lett. Ezután kétszer inszem, harmadik előtt az az egy árva petevezetőm is elzáródott, így felesleges volt a harmadik stimu, újabb műtét, azt az egy petevezetéket is kivették, így már csak a lombik jöhetett szóba.

Első frissből, blasztociták lettek 5-en maradtak, ebből kettő ET, 3 hónap múlva 2 fagyi, azok sem tapadtak meg.

Valaki írta.......( most nemsokára lesz a harmadik is, egy jó félévet "pihennem" kellett anyagilag,is ) ez csak akkor lesz az utolsó, ha sikerül, és miért ne sikerülne??? Olyan nincs hogy nekem nemlehet gyerekem!!!!! De ha mégsem akkor mind az öt alkalmat kihasználom. Úgy gondoltam, hogy március-április körül elkezdjük megint.
Dr Wiegandt hoz járunk, nagyon nagyon aranyos és szimpi az asszisztensével együtt. Jár még valaki hozzá?

Na aszem mindenre válaszoltam :)

Pussz mindenkinek, és kitartást!!!
heni77

[quote="kakti"]L írta:kaktiányok!

Most hallottam: állítólag változott a törvény, és csak annak fizeti az OEP a lombikokat, akinek mind a 6 inszem próbálkozás megvolt. Mit tudtok erről?

Szia!

Ez nem igaz. Nekem azt mondta a doki, hogy mindenképp az inszemet kell megpróbálni előbb az OEP miatt, ( akinél lehetséges)de ha menetközben az orvos úgy dönt akkor előbb is abbalehet hagyni, mint 6 próbálkozás. Ez azért tuti mert én rákérdeztem, hogy muszály e ezt végigcsinálni, hiszen akkor még volt egy petevezetőm ( na bumm utána annyi se lett )és ekkor mondta a Wiegandt doki el ezeket.
Tehát lehet lombikozni előbb is, kb 2-3 inszem után

Heni
heni77

Hű mennyi mindene átmentél már!
Biztosan tudod, hogy Wiegandt doki külföldre ment dolgozni januártól. A helyére egy doktornő jött, de a betegeinek egy jó részét Szűcsnek adta át, úgyhogy jó helyre kerülsz. :)
mamba

Sziasztok!

Babszika, nagyon szomorú lettem amikor olvastam mi történt. Én annyira izgultam hogy alig bírtam vissza olvasni. Én megértem ha nem jössz néhány napig, de nagyon remélem most nem a falnak írok, hanem legalább elolvasod. Mindenki borzasztóan szorított neked. Én igaz, magamból indulok ki és tényleg nagyon vártam már az eredményt és nagyon bíztam a pozitív tesztedben, de ahogy olvasom sokan voltak így. Ne add fel, kérlek! Nem tudom hány éves vagy, de csak annyit tudok neked mondani hogy képzeld az anyukámnak van egy húga, pontosan 47 éves lesz májusban és képzeld, ha nem Erdélyben élne, még mindig próbálkozna. Pedig hidd el, ő is 20 évesen kezdte a próbálkozásokat, vagy talán annál is korábban. Meríts erőt az ilyenekből és ne add fel. Én nagyon sokszor olvasok olyat, aki azt írja hogy sebaj, a következő már biztosan sikerülni fog. Tudom hogy könnyebb mondani, ... Én nagyon szorítok neked hidd el.

Heni, nem semmi amin keresztül mentél már eddig és látom te nem adod fel könnyen. Nagyon örülök hogy ilyen a hozzáállásod. Adhatnál egy kis pluszt a babszikának is. Nekem is lombikom lesz, ha lesz. És nekem sincs szabad petevezetőm. Egyik kivéve és másik lekötve. Én nem izgulok annyira, csak türelmetlen vagyok. Mondjuk azért mert már közeledik a 43-ik évem és nekem nagyon ketyeg az órám. Én nagyon szorítok, de ahogyan a csajok is írták, dr. W már nincs január óta. Van helyette egy új doki néni, én még nem láttam, de azt viszont tudom ki volt nála. Dita. Még nagyon új ez a dokinéni és nagyon fiatal. Ditától kérdezhetsz róla, de válaszd inkább Szücs dokit vagy Zekét.

Kakti, ne aggódj, meg fog jönni. Sokat kell szeretkezni és nem szabad ezen görcsölni. Aztán egyszer csak pitty-putty meg jön és akkor már mehetsz is.

Nem tom ki kérdezte, de szombaton ne akarjatok menni, hiszen nincsenek a BMC-ben.

Én is Tempós vagyok és nekem is az egészségpénztár nevét és címét kérik a számlára. Kell továbbá a saját nevem és kártya számom, de azt saját magad is ráírhatod.

Húú, csajok, én annyira nem vagyok jól!!! Már azt hittem hogy az influenza kerülget, de nem. Előfordulhat hogy csak a fogamzásgátló miatt van. Hányingerem van, és borzasztóan fáradt vagyok meg ingerült. A lányaim már rám szóltak hogy nyugodjak már meg.

Zsuzsa

Kép
vasikáé
Székesfehérvár

HENI
Sajnálom, hogy ennyi mindenen kellett már keresztülmenned, és hogy már a dokid sincs akiben bíztál..... de meglátod Szűcs doktor majd segíteni fog rajtatok, neki amúgy is jobb a statisztikája lombik ügyben mint W. dokinak volt. :wink:
Természetesen ezt csak az itteni táblázatból szűrtem le, de azért elég jó ómennek tartom. :D

A doktornő hihetetlen fiatal, 20-nál nem néz ki többnek, márpedig több, hisz ennyi idős korban még nem végezhette el az orvosi egyetemet. :lol:
Irtó kedves, de természetesen mivel még nagyon új tapasztalatlan is.
Biztosan kell egy kis idő míg beletanul a dolgokba, gondolom szegénynek nem lehet valami könnyű, mert nagyon sok beteg van, és nem hiszem, hogy bárki is tud mellette állni hogy betanítsa.

Inszemezőknek tettem fel egy linket amiben részletesen tájékozódhatnak a kezelés menetéről, még képek is vannak benne, de ha inkább tőlünk szeretnétek hallani a tapasztalatokat akkor szívesen válaszolok.

A törvény úgy hangzik, asszem tavaly változtatták, hogy 3. inszem után lehet lombikra menni, de általában a 6. inszemet szokták javasolni. Azért a 4. körül már megkérdezik, hogy hogyan tovább. Ismeretlen eredetű meddőségnél általában javasolják, hogy csinálják végig a 6-ot. De természetesen rossz minődésű sperma, hiányzó vagy letapadt, elzáródott petevezeték, és egyéb okoknál nem kell végigcsinálni.

BABSZIKA
Nagyon sajnálom! Remélem mielőbb túlleszel a dolgokon!

KAKTI
Sajnálom a - tesztet, esetleg igyál cickafarkfüvet, vagy az avivatornát próbáltad már? Megjön már másnapra tőle. A keksz is jó (erre is) :wink: :lol:

VASIKÁÉ
Jobbulást neked!

dita75

Erről a tornáról már olvastam, de nem tudom, hol lehet megtanulni, illetve hogy magamtól meg tudnám-e tanulni anélkül, hogy szakembert keressek (pl. netről vhogy).
A másik nagy bökkenő: utálom a gyógyteákat!!! :D
Maradunk a szexnél! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

(csak én emlékszem rosszul, vagy a vonalzóim napok óta ugyanazt az értéket mutatják :?: :?: :?: )

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?