A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

[quote="200907?"]
írta:
200907?

Egy kis összefoglaló Brendonéktól:

Váz és kerekek tulajdonságai

A váz és a kerekek felelősek a babakocsi rugózásáért, teherbírásáért, és azért, hogy milyen terepen tudjuk használni a babakocsit.
Állítható, teleszkópos rugózás A kerékagyban lévő rugó biztosítja a rugózást. Az útviszonyoknak és a gyermek súlyának megfelelően állítható a rugózás.
Bolygósítható kerék A kerekek körbe tudnak fordulni egy függőleges tengelyen, így könnyebb manőverezni. Forduláshoz nem kell megemelni a babakocsit.
Csapágyas kerék A csapágyas, könnyen gördülő kerekeknek köszönhetően kellemesebb tolni a babakocsit.
Fékezhető kerék A kerék fékkel van ellátva, így lejtős terepen is biztosítani lehet, hogy ne guruljon el a babakocsi.
Felfújható kerék A babakocsi számára kellemes rugózást biztosít.
Felfüggesztéses rugózás Felfüggesztések kapcsolják össze a vázrészeket, ennek köszönhetően nagyon jó a babakocsi rugózása. Rossz minőségű utakon ideális.
Gumi futófelület Tartós, kopásálló.
Habosított műanyag futófelület Magas kopásállóságú, puha anyagú kerék, melyet nem kell pumpálni.
Kerék mérete A kerekek méretének a terep miatt van jelentősége. A nagy kerék kényelmes a göröngyös talajon is, jó rugózást biztosít. A kicsi kerekek elsősorban városi, utcai terepviszonyok között megfelelőek.
Teleszkópos rugózás A kerékagyban lévő rugó biztosítja a rugózást.

:wink:

Kép
Kép
200907?

007!
köszike az értékes választ...nagyon örülök,hogy csak megerősítettél
a vásárlásban...

Kép
Kép
csibe83

csibe83! :)

Felelősséget azért nem vállalok! :twisted: :twisted: :lol: :lol:

sillia! :)

Neked semmi nem jó!? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kicsidodi! :)

Hepi némdéj tu jú! :P

Kép
Kép
200907?

nem is kérem a felelősséget,csak a saját véleményt :wink: :wink:

Kép
Kép
csibe83

csibe83! :)

Akkor ezt is tisztáztuk. :lol: :lol: (Még annyit megtehetsz esetleg, hogy rákeresel a Neten, hogy milyen véleményeket, tapasztalatokat lehet róla olvasni)

Kép
Kép
200907?

köszi-köszi :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

megérkezett a bővített tábla.
ha nem tetszik még mindig javíthatom.
ha megfelel,akkor meg várom privibe a többi adatokat is...

Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

Sziasztok!

Hát, kocsim még mindig nincs, apa pedig ügyintéz.... :roll: Nekem viszont bazira lábamban a mehetnék, ráadásul névnapom van, igazán megérdemlek egy-két kismamarucit, meg Ficánka is az első babaruháit! :D Szóval szereztem a szomszédból egy Matuzsálem-korú Corsát (kézi szivatóóós :shock: :lol: ), még szerencse, hogy műszaki van rajta (kötelező amúgy nincs :roll: ), szóval most nekilódulok a Coraba, ami innen 15 km, szóval olyan 8-10 óra múlva jövök jelenteni :lol: :lol: ! Azért elrebeghettek értem pár imát, nehogy beadja alattam a kocsi az unalmast :? . Mondjuk repeszteni azt tuti nem fogok :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

vigyázz magadra dodi és jó shoppingolást!!!

Kép
Kép
csibe83

Csibe!
Nagyon jó lett a tábla, gratula és köszi!

Kép
gumilany

Sziasztok!

Boldog névnapot Dodi!
Vigyázz magadra!

Csibe szerintem jó a táblázat!!! :lol:
Köszi a fáradozást!
Ja én az biztos h Ajkán szülök...nincs más... :lol:

KépKépLilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
tímea83
Ajka

Dodi Boldog névnapot. Vigyázz magadra.
Jó vásárlást.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Táblába szeretném kérni a korotokat is.
zárójelbe beírnám a név mellé.
akinek sikerült az adatait kilesnem az kérem ellenőrizze...

na ez eléggé hivatalosra sikeredett :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
csibe83

örülök,hogy tetszik a tábla.szívesen próbálkozom vele...
arra viszont mindenkit megkérnék,hogy privibe küldje a változásokat,
mert már így is próbáltam mazsolázni,hogy mindenkihez tudjak valamit
írni és eléggé hosszadalmas így...

Kép
Kép
csibe83

2ig dolgozom.amit addig kapok változásokat,azokat beírom és dobok
egy uccsó táblit.utána már csak hétfőn fogok tudni,ha újra jövök dolgozni...

Kép
Kép
csibe83

Csibe!

Szupi a tábla,küldök most egy privit! A babakocsi szuper!

Dodi!

Reggel elmaradt BOLDOG NÉVNAPOT!
Jó vásárlást!
20140328174041

Akkor itt az ígért tábla.
mindenkinek további szép napot... Kép
Kép

Kép
Kép
csibe83

dodi

Boldog névnapot és szerencsés autózást :)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 14:35-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 14:36-kor.

KépKép

KépKép
boo

lányok!

hogy lehetne rájönni,hogy ki kicsoda a júliusi babavárókba?egy-két tippem van

Kép

lola29! :)

Sokat (és figyelmesen) kell olvasgatni a topikot... 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

200907?
Na, teát viszont sztem szuperül ízesítek (ezt Apu is megerősítheti). Olyan igazi menzás (máraki szereti azt a fajtát, én imádom).

Boo!
Azért javasoltam a köv.vizsgálatot, hogy azért nyomon tudjuk egymást követni akkor is, ha vki esetleg vmi miatt nem tud jönni és tudjunk érdeklődni, szurkolni, stb. De persze nem ragaszkodom hozzá.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Én is itt vagyok ám, attól függetlenül, hogy régen írtam azért figyellek titeket. Csak még nem tudok eredményt írni, mert 1,5 hét még a 18. UH, amit nagyon várok.
Olyan jó annak ki tudja már a baby nemét. Sok gratula! Akkor ezek szerint csajszik többségben..
Én lehet a pöcsösök táborát fogom erősíteni de majd.. :lol:

Elrohantunk mi is a Corába mikor olvastam mik vannak, de lehet a kezdő tapasztalatlan mi voltunk miatt mi nem találtunk semmi extrát. :oops:

Lelkesen keresek én is babakocsit.
Szkarabeusz jól hogy írtad, hogy gondoljuk végig mire is használjuk. Hát ja, ez bazi nehéz, mert javarészt kocsival és mocival jártam eddig, de úgy gondolom ha otthon leszek sztem BKV sok séta kutyival vásárlás...stb. Szal nem olyan egyszerű ez :)

Köszi a sok infót!

Csibe83 beleírnál engem is a táblázatba? küldöm priviben az infót.
NAGYON KÖSZÖNÖM!!

Jó hétvégét mindenkinek, remélem megmarad a szép idő!

Szonji, leugrom ma...

KépKép

KépKép
ronmay

Sziasztok!

Megjöttem :wink: ! Háááát, elájulva nem vagyok, de azért vettem ezt-azt. A kismamaruhák sztem ultra gázak :roll::slamposak, gagyik, szabásvonal nélküliek...brrr :? , a babacuccok viszont édik, szerintem meg is nagyon gagyi, és baromi olcsó!
Szóval abból vettem párat, de a rugik drágábbak, és nem tetszenek, szóval azt majd a Tescoba... Tehát összegezve: akinek eleve el kell menni bevásárolni, annak érdemes menni a Coraba, de csak emiatt sztem ne fáradjatok... :roll: :wink: !

Ezeket vettem:
Kép
Ezek inkább tégla színűek, csak a képen rikító narancs... :D Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

Mármint az első képen :lol:
Ja, és minden 56-60-as, szóval élőben nagyon kicsi falatka :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ajjajj... Kettőből kettő nem túl pozitív vélemény nem valami bíztató. :oops: :oops: Pedig holnap én is megyek megnézni az autósülést, a babakocsit és esetleg pár hosszú újjú bodyt Manónak, meg nekem egy kismama felsőt. :roll:

Kép
Kép
200907?

lola29! :)

Ha annyira izgat, hogy ki-ki lehet, de nem jössz rá, akkor írjál nekik. :wink:

szonibaba! :)

Menzás tea: nyammmmmmmmmmm :D

Kép
Kép
200907?

próbáltam használható állapotba önteni az UH felvételt.

Tehát itt következik Hende Ufócska :D :

Kép
magyarázat:
bal oldalin: mintha szembe velünk fekvőtámaszt csinálna, tehát a kép elejében a tök feje, oldalt a kar.
Jobb oldalin:
durcásan hátat fordít (gerince szépen rajzolódik), popsiját, combiját látni, arcát elfordítva csücsül

Kép
Kép]
hendegabi

007!

Néztem a babakocsit is, de még a Graco is anniyra gagyi volt, hogy ingyen se nagyon kéne, nemhogy 50.000-ért :oops: :x ! Én vettem magamnak egy felsőt, de az nem kismamás gyárilag, csak mell alatt vágott, és hosszú a dereka, szóval remélem jó lesz.... :roll:
Ja, és 800 ft volt :wink: !

Szonibaba!

Én viszont annyira béna teát csinálok, hogy az elképesztő :roll: . Én is érzem, hogy rossz, de nem tudom megmondani mi kéne bele, ezért a Ricsi a teaízesítő nálunk :wink: . Mondjuk én a babát teáztatni úgysem akarom, mire meg nagyobb lesz, majd kiokítom magam teaízesítésből :D ! Viszont kakaóban verhetetlen vagyok :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

A Graco-ról legalább lehet valami találni a Neten:

http://www.neobaby.hu/index.php?&lap=xarukmut&xxazon=758

De arról a kis 5.000.-Ft.-os sportkocsiról, ami engem érdekelne csak annyit tudtak mondani a telefonban, hogy nincs márkája ( :shock: :shock: :shock: :?: :shock: :shock: :shock: ) és kínai. :?

Kép
Kép
200907?

007!

Tudom, én is megnéztem neten a Gracot, és kilőttem már akkor is, de élőben közel sem így néz ki, szóval ha amúgy tetszett volna se vettem volna meg tuti :? !

KépKép

KépKép
kicsidodi

lányok

Nektek mit tanácsolt a védőnőtök, meddig kell szedni a terhesvitamint? Nekem azt mondta, a 20. hét után semmi szükség rá.. Nektek mi erről a véleményetek?
Vendég

Sziasztok!

Megvettük -jobban mondva megkaptuk- délután az "álombabakocsit". Annyira klassz, úgy örülök neki! :D :D :D
Holnap meg megyünk Pestre kismamrucit nézni, meg a Brendonba körülnézni. Már várom nagyon! :wink: Ilyen szép időben jó is kicsit kiruccanni.

Dodi
Boldog névnapot!

Csibe tök jó a tábla, köszi, hogy megcsináltad! :D

Kép
gabi83

Örülök hogy mindenki megy mindenfelé, én itt gunnyadok a lakásban két napja és még két napig ezt fogom tenni. Pedig végre süt a nap! Ill. most nem, de napközben sütött :D
Vendég

Sillia!

Én Femibiont szedek és abból van egy doboz, amit a 12. hét előtt és a másikat a 12. hét után kell szedni. Így a baba igényeinek megfelelő mennyiségeket tartalmazza, mert más kell Neki a fejlődés különböző szakaszaiban. Nekem mindig kérdezi a védőnő is és doki is, hogy ugye szedem a vitamint. Szerintem ártani biztos nem árt. :wink:

Kép
gabi83

Sillia!

Megértem mit érezhetsz, mert én az elmúlt hónapot végig feküdtem. Most is csak pár órát merek ágyon kívül eltölteni egy nap. :roll:
Neked mikor lesz meg a szerdai eredménye?

Kép
gabi83

gabi

márc. 5-én...
legalábbis remélem mert ha előbb hívnak az bajt jelent.

Én Először Elevitet szedtem, de borzasztó szorulásom lett tőle. Most Gravidát szedek, ez jó. Csak nem tudom kire hallgassak. Én is azt gondolom, a vitamin kell, főleg hogy nem 20 éves vagyok, de azt is hallottam már hogy a 20. hét után már csak a baba súlyát növeli, aztán majd hogyan szülök meg egy hatkilós gyereket??
Vendég

-
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 14:05-kor.
Vendég

Sillia
Az Elevittől nekem is szorulásom volt. Ettől semmi bajom és még plusz kapszulában omega 3-at is tartalmaz. Állítólag nincs összefüggés a baba súlya és a vitamin között. A barátnőméknek nem jött rögtön össze és így már előtte egy évvel elkezdte szedni a vitaminokat és végig is szedte, és mégis pici súlyú lett a kisfiuk. Szerintem ez adottság kérdése.

Amúgy a Brendonban jók a kismamarucik? Vett már ott valaki ruhát?

Kép
gabi83

Sziasztok!

Dodi!

Pedig épp akartam írni neked, hogy mi is Graco-t vettünk használtan és egyáltalán nem gáz a kereke, nincs nagyon elkopva. De ha nem tetszik... :(

Csibe!

Akkor majd ráérek a hétvégén privit írni. :D Amúgy voltam a Keletinél egy angol turiban. Nagyon nagy, és csak gyerekruhák vannak. Vettem is párat. Főleg 56-osat, de van egy 62-es is, meg amit még karácsonykor kaptunk azok is 62esek. Ezzel nem nagyon vagyok tisztában, hogy mekkorát szokás venni, mert lehet, hogy a babu akkora lesz, hogy az 56-os kicsi neki, de lehet, hogy nagyon pici lesz, volt 50 es is. (egy olyat is vettem, de nekem nagyobbnak tűnt) Ja, és megkérdeztem, szokott lenni hálózsákjuk is, meg takarójuk is van. Szóval még tuti benézek oda párszor. :D

007!

Fogam megoldódott, pofátlanul bementem megint a Szentkirályiba csak úgy az ügyeletre, hogy bent van egy ideiglenes tömés, csinálják meg. Most rendes dokit fogtam ki, megcsinálták. Ennyi... :roll:

Elkezdtem érezni, hogy lassan félidős vagyok, ugyanis már nem bírok annyit, mint eddig bírtam. Tegnapra már annyira kimerültem, hogy elkezdett iszonyúan keményedni a hasam, még éjjel sem tudtam igazán aludni, mert nem múlt. Úgyhogy vasárnapra lett volna egy meló, de azonnal le is mondtam, most a baba a legfontosabb. Szerencsére megértőek voltak a főnökeim. Azóta már vettem Magnerot tablettát (a védőnőm ezt ajánlotta), remélem több ilyen nem lesz. :roll:

Kép
Kép
tabati

sillia! :)

Semmi szükség a vitaminra, ha mindent olyan mértékben tudsz pótolni mint, amire szükséged van. De mivel nem tudsz mindent fedezni, inkább szedjed. Amelyik szimpatikus és ameddig jónak gondolod. A nagy súly miatt ne aggódj: nincs ilyen összefüggés a vitaminok és a baba súlya között. (Én 2007áprilisa óta szedem naponta az Elevitet. Szerinted mekkora babám lesz...? :roll: :wink: :lol: :lol: :lol: )

czigka! :)

Köszi, rajta vagyok a témán folyamatosan. :wink: (Ma is jobb egy picivel, mint tegnap volt)

gabi83! :)

A Brendonban jó kismama rucik vannak, de nem nevezném őket olcsónak. :?

tabati! :)

Ügyes vagy, így kell ezt csinálni! :P

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Csibe köszi a táblit,nagyon ügyi vagy.Az én következő uh-m febr.23.-án lesz.Hol van az még? :roll: :roll: Gyerkőcöt pedig még mindig nem érzem,már aggaszt :oops: :roll: .

Sillia!

Én egyikkel sem szedtem semmilyen vitamint,mármint terhesest..csak c-vitamint meg kalcium pezsgőtablettát.

Dodi!

Boldog névnapot neked,nagyon édesek a cuccok,amiket vettél:).Mi is megvettük már azt amiben hazahozzuk ezt a nevenincs babát :lol: .Mutatnám is,ha nem merült volna le az elem a fényképzeőben :?

Tudom,hogy az én fiam elég hosszú volt és nem is belekotyogni akarok,de szerintem 56-osból ne vegyetek sokat,azt pikk-pakk kinövik.Dominak már újszülöttként is csak a 62-esek voltak jók :mrgreen:

Kép

Kép
lidike

Sziasztok!

Dodi! Isten éltessen névnapod alkalmából!!!

Sillia és Mini!!!! Örülök, hogy túl vagytok a vizsgálaton, megy a drukk-drukk!!!

Gabi83! Nekünk is CAM-ünk lett, csak a zöld buborékos!

Csibe! Ügyes vagy a táblával, de ha gondolod szívesen átküldöm az eredeti táblaverziót (ahogy azt tettem Boo-nak is), hogy ne kelljen annyit bogarásznod!!! Ha gondolod írd meg priviben a mail-ed és a saját mailemről átküldöm, mert ide a múltkor sem tudtam beszúrni!!!!

Mi is belendültünk a ruhavásárlásba, már vagy 7 zacskó ruci van, annyira édesek, majd kíváncsi leszek hány darabbal fürdünk be :? :? Meg megvettük a kocsit, kádat, kiságyat is a matraccal, szóval nem panaszkodhat a Picúr, vettünk már játékot is, Férjem meg azt mondta hogy megtetszett Neki egy maci és megvette.... Húúú egész medvefarmunk van már (Angliából egyik ismink rengeteget hozott anno, mondjuk cukik) most már mondtam, hogy csak olyan játékot vegyünk, ami csörög, csipog, zenél, beszél mittom én, csak valami hangot ad és ezzel felkelti a Kicsi figyelmét :lol: :lol:

A Barátnőm is leállított már, hogyne vásároljunk annyi ruhát, mert majd megyünk Szegedre és mivel a Fiának tényleg rengeteg rucija van, szívesen odaadja őket! Amúgy a babaturikban tényleg szuper cuccok vannak, márkásak is és nagyon jó árban, igényesek!!!!

Szóval hajrá csajok, most kiélhetjük magunkat a vásárlásokban a Picúrnak :lol: !!!!! Bár valahogy csajos cuccokból nagyobb a választék!!!! :wink:

Szép estét Nektek!!!

Tickerplayground.com
breki76

Hát ha pici lesz a Baba, akkor majd Apa rohanhat vásárolni, mert 56-os ruciból nem vettünk túl sokat inkább 62-es, de a legtöbb a 68-as. Viszont van olyan, ami már 1,5 évesen lesz rá jó, de annyira édes volt, nem bírtuk otthagyni!!! Férjem azt mondta ma, hogy Ő úgy imád a Babának vásárolni!!!! :wink: :lol: :lol: Cuki nagyon!!!

Tickerplayground.com
breki76

jimbone

azért kell ilyen soká várni az eredményre, mert a vett mintából sejttenyésztést végeznek a kromoszómavizsgálathoz, és ez bizony idő...
Vendég

B@ssza meg a jegesmedve! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Tegnap elfogyott a lándzsás útifű szirupom és hurutoldó teakeveréket vettem helyette. Szokás szerint elolvastam a betegtájékoztatót, de csak ma kezdett el derengeni, hogy mi van benne: terhességi alatt nem ajánlott, szoptatás alatt pedig meg kell beszélni a dokival.

ancsurti!

Te mit tudsz ezekről? Orvosi ziliz (levél, gyökér), igazi édesgyökér, mórmályvavirág. Ezek vannak benne.
Nem ittam belőle sokat, nem aggódom, csak kíváncsi vagyok, hogy miért nem lehet kismamáknak.

Kép
Kép
200907?

Köszönöm a köszöntéseket mindenkinek :wink:

Tabati!

Alapvetően nem a Gracoval van gondom, hanem konkrétan azzal, ami ott kapható a Coraban! És már a gumibevonattal sincs bajom :wink: , de ez tényleg nagyon szedett-vetett volt :( ! Pont ma mondtam a Ricsinek, hogy nekem csak a drága babakocsik tetszenek :roll: , de sajnálok rá ilyen sok pénzeket (tényleg nem lesz agyonhasználva), szóval nagyon gondolkodom rajta, hogy inkább megveszek netről egy újszerűt, vagy egy újat feleannyiért...gondolom azok leestek a kamionról :roll: :wink: !

Jimbone!

Még jó hogy nem lett bajod, vigyázz magadra!!!
Képzeld én is majdnem elájultam a Coraban, pedig eddig sosem voltam ájulós :shock: ! Kicsit alacsony volt a cukrom, meg sokáig is nézelődtem....de én megúsztam. Ráadásul én egyedül voltam... :roll: !

Na, megyek méreckedni, mindig ilyenkor szoktam :wink: (cici-pocak-csipő-comb)! Ma léptem az 5. hónapba :mrgreen: !

Jóéjt!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Dodinap alkalmabol boldogsagos nevnapot kivanok!

Kicsit levagyok maradva csajok,nagyon beteg lettem...ezt almomban sem gondoltam volna...nem vagyok beteges,a korzetim nem is ismert,erre benyaltam valamit.Egyik pillanatrol a masikra taknyom nyalam osszefolyt...es 38 fokos lazam lett :shock:
Es az elviselhetetlen fejfajas :evil:
Ma mar jobb azert...
200907?:nekem is ott faj nagyon az orrtovemben,es a szemem is kiugrik a helyerol...ezert sem jottem,2 napja szinte csak alszom.
En egy indian gyogynovenyes alltal mixelt teat iszom...ugy tunik segit...
Olvastam kerdesedet,szerintem az edesgyoker miatt nam ajanlott a tea ivasa varandosan es szoptatas alatt,mivel ez hashajto hatassal bir,erosen a belre hat,persze fertotlenit is,de ez terhesen nem jo,es hat a gyermekbe is atmegy a hatas ha szoptatsz.Sokszor egyebkent azert sem javasolnak sok gyogynovenyt,mert nem figyeltek meg a hatasat terhesekre...
Nehez ugy ilyen helyzetben,de mi ezekhez a gyogynovenyesekhez jarunk,ha problemank van,ok allitjak ossze a kevereket,szemlyre szoloan tunetek alapjan.Ok tudjak mit lehet,mit nem.Az en teamban van koromvirag,harsfa,bodzabogyo es borsmenta,egy kis csalannnal.
Remelem azert javulsz,egy gyerek mellett nehez az egesznapos pihenes...de hajra!

Most csak magamrol irtam szinte :oops: ,de majd becsatlakozom hamarosan!

Addig is minden jot csajok!

Kép
Kép
ancsurti

Jó reggelt!

Úgy látszik ez a fejfájás nem csak engem kapott el. Azt hittem megbolondulok. Volt,h a könnyem is kijött ,annyira fájt.. Gondolom ilyenkor a frontokra is érzékenyebb az ember.. Hát ilyen hőkülönbség mellet,ami volt, nem is lehet csodálkozni :?
http://www.idokep.hu/?oldal=arch_kep&ke ... 14&perc=30
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?