A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Az előbb elfelejtettem üdvözölni a "zugolvasókat". :) Szóval üdvözlet Nektek kedves anyukák és kisbabák.!! :D

k.a.t.i.c.a

Katica, Rizsimami, Barbi- Jó, hogy újra kösztünk vagytok. A babák fantasztikusan fejlődnek és talán ezért is jó ha van egy- két hosszabb rövidebb kimaradás, mert így még látványosabb a fejlődésük.

Panna-nézegettem a picasat, de nem láttam még a sielős képeket. Remélem készült olyan kép is Rékáról amin a napszemüvegben van lefotózva?

Cs-andi-engem érdekelne a hinta képekben is. Tudnál küldeni?

Adri-nagyon édes Dorca a baby comp-ban. Boldog névnapot neki.

Csengék Boldog névnapot!

Zsófi-Sikerült beszélned a Corával? Nekem nem. :cry:
A mi kanalunkkal kb. 10 ml 2-3kanál(nestlé müanyag kanalat használunk)

Alma szerdán megvett egy egész almát. Tegnap egy felet, meg ma is. Kb. 50-60ml eszik meg egyszerre.

Boni- azt hiszem befogok ruházni én is egy olyan csörös pohárra.

Mindenkinek nagyon szép hétvégét.
:)

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

sziasztok!

Aproo, igen, jó lesz a tápi! köszi! de már akkor két dolog árával lógok neked... :oops:

Boldog szülinapot JázminAndinak!!! (én az iwiw-ről lesem meg Cs-andi :P)

Dorca babának pedig nagyon boldog névnapot! ;)

nálunk események voltak tegnap, így a tegnap éjjelt nem töltöttük itthon! hát kínszenvedés volt... olyan 1/4 10 körül elment az áram, és teljesen bizonytalan volt, hogy mikor jön vissza. gyerek még nem fürdött, nem vacsizott, szóval itt gubbasztottunk úgy 40 percet a majdnem kukk sötétben, mire felpakoltuk a kis családot, és átcaplattunk anyósomhoz! király volt. egy pici, rohadt kényelmetlen ágyon aludtunk, persze gyerek időnként szopizás céljából közöttünk, de ő szétterpeszkedve! :D nem sokat aludtunk... szóval ma jött volna meg a felicitas csomag nekem is, sima postással, de mivel nem voltunk itthon, így csak értesítőt dobott be! majd hétfőn elmegyek érte! ;) szóval ezek az izgalmak voltak az elmúlt napban nálunk. egyébként minden renden Benivel, velünk is, csak kicsit rosszul érintett minket ez a hirtelen átmozdulás! ...

ManciBarbi, tök jó a te szüléstörténeted!

Szilvi, nagyon édes Rizsike, ahogyan mászik! ügyes kiscsajszi! tényleg Dorcával fognak együtt fogócskázni, és lehet, hogy Levi is beszáll! :) Na meg Pistike is!

hízással kapcsolatban jövő pénteken tudok hozzászólni, mert akkor megyünk méreckedni legközelebb, kíváncsi leszek! bár az étvágyunk nem valami jó mostanság... ráadásul mindentől öklendezik, ami nem tápi.

ja, és ma Beni a babakocsiban közdötte fel magát ülésbe, csak lestünk! :shock:

Katica, üdv újra itt! jó, hogy jöttél, képeket kérünk Pistikéről!

most kb. ennyi, mert megyünk lassan fürdetni, mostanában mi is később megyünk, így talán 4ig alszik egyhuzamban...

jók legyetek!

sophie27

Jázmin Andi!

Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

ja, Aproo, tápit Mazska leírta előttem, de ha gondolod, azt is csinálhatjuk, hogy adok egy adagnak valót neked, és akkor nem kell azt az origit felbontanod! hm?

nálunk lehet, hogy a 2est írják fel márciustól, mikor találkozunk a dokinénivel, de meglátjuk, hogy addig hogyan fejlődik Beni.

bébikompon én is gondolkoztam. sok jót, és sok rosszat is hallani róla, mint kb. minden babaeszközről! ;)

sophie27

Dórikát Isten éltesse erőben egészségben névnapja alkalmából, JázminAndit pedig szülinapja alkalmából!!

(És köszönjük Zsófinak, hogy elsőként köszöntött, különben megmondom őszintén nem biztos hogy eszembe jutott volna. :oops: :oops: )

k.a.t.i.c.a

Sziasztok !

Magamra maradtam barátnőm ma este hazament , párom comcédol.
El se hiszitek de tegnap este végre kipihentem magam , úgy látszik hatott a kamilla golyócska. :shock: :?: :?: :!: :!: 7.30kor fürödtünk aztán 2ciciből bekajál és el is aludt, éjfélkor megébredt én álometetés hadműveletbe fogtam majd reggel 7kor kelt először. Annyira jó volt megint aludni.
Ma is eddig így állunk hát kiváncsi leszek a folytatásra.
Már jó rég nem mértem Áront, nem is tudom hogy állhatunk méretekkel, de lassan megint pakolhatok egy adag ruhát a dobozba el.

Én megvagyok sőt most egész jól érzem magam. Holnap uszizás, aztán vendégeskedünk.

Na akkor most viszont vissza olvasok hogy teltek az elmúlt napok.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

és ahogy ezt elküldtem fel is ébredtünk :cry: :cry:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Zsófi, tényleg akartam írni Neked a fogyival kapcsolatban, hogy nem muszáj nélkülöznötök az édességet, diabetikus termékekkel kiválóan át lehet verni a szervezetet, így továbbra is termeli a boldosághormont a csokitól, viszont nem lehet hízni tőle. :) Én két éve cukormentes/szénhidrátmentes diétán voltam (majdnem Norbi update) és 6 hónap alatt 16 kg-ot adtam le. Nem volt gyors fogyás, de azóta sem jött vissza. :) Szóval hajrá!!

Amúgy a pótmamim 90 napos diétával fogyizik, és 6 hét alatt nagyon sok ment le neki!! Szóval az is jó.

k.a.t.i.c.a

És jöjjön néhány kép, aztán elcsöndesedek mára. :)

Laza vagyok :)

Kép

Szívfájdító szomorú babatekintet

Kép

Vigyor :D

Kép

Megkóstoltam a papa tortáját... :)

Kép

Miért nem kapok többet??

Kép

Mi is ülünk a pihenőszékben... :D

Kép

k.a.t.i.c.a

de cuki pistike!!nagyon kiskrapekos lett, sokat változott az arcocskája
jázminandinak is nagyon sok boldogságot és dorcát is a jóisten éltesse sokáig!!
no és akkor közkívánatra jönnek a hintás fotók:
Vendég

Sziasztok!

Katica,
Üdv újra itt! Örülök, hogy jól vagytok. Nagyon jók a képek, mennyit nőtt Pistike is! :) Ő már tortát is hamizik!! :wink:

JázminAndi,
Boldog szülinapot!! :D

Dóri babának boldog névnapot!!

Zsófi,
Szegény, nem lehetett egy kellemes élmény akkor. Mitől ment el az áram? De az a lényeg, hogy már otthon édes otthon! :wink:

Mecsi,
Ugye milyen jól esik az alvás?? Néhány éjszakája én is aludtam 6 órát egyhuzamban, ez már nagyon régen volt, el is felejtettem milyen érzés!!
:wink:

Kép
Kép
dia123

Na és ma vajon kivel találkozott Virág??? :wink:
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
dia123

CsAndi,
Bocsi, közbe 'szóltam' :oops:

Kép
Kép
dia123

a hinta felfüggesztése a galériára:
Kép

Kép

Kép
Vendég

Dia, csak nem Laura baba volt nálatok szomszédolni!
csajok a második képen nagyon komolyan vágják az arcokat!

nálunk most az a legújabb, hogy gyerek átment halba, és tök cuppog, vagyis hang nélkül inkább tátikázik ezerrel. hogy miért?! azt passzolom! :)

hát igen, nem volt túl kellemes, 1 db elemlámpával kolbászolni a sötétben, és mindent összeszedni, ami kellhet... de jelentem, ügyes voltak, és minden volt nálunk! ;)

az, hogy mi volt a gond, passzolták az elműnél (király!), de ma is volt napközben 1-2 órás para, de akkor mi még nem voltunk itthon, csak a kismami kémeim jelentették a telepről! :)

Mecsi, király lehetett az alvás... én is, én is! :) (majd egyszer...)

mi már a 74es rucókat hordjuk bőszen, szóval lassan ideje lenne újból tényleg turini menni, mert az most csütörtökön végülis kimaradt.

Cs-andi, annyira ügyi vagy, hogy ilyesmiket össze tudsz eszkábálni. nekem még varrógépem sincs, vagy ezt kézzel vartad amúgy? :oops:

Katica, tök nagyfiús lett Pistike, annyira édes! és milyen édes azzal a maszatos pofijával, amúgy hogy ízlett neki a süti? egyébként figyelem, hogy a kis arca most mennyire meg van nyúlva. volt idő, amikor ő is inkább arcra gyúrt, nem!? :)

sophie27

Nem akarok türelmetlennek látszani, de legyen etetöszék vagy ne?
Ma Imivel voltam a kórház ügyeletén, mert a dokink szabadságon van, a helyettese meg nem adott idöpontot, modván totál televannak. Imi lázas, fáj a hasa, köhög, stb. A doki szerint ha nem emberli meg magát, meleg váltás lesz Regövel, aki holnap szabadul. Hát marad a remény és a magas fokú kialvatlanság.
Mentem inhalálni. Tulajdonképpen egyszerü lenne az egész lakás levegöjét kezelni, akkor mindenkinek jut a gyógyszerböl...

Puszi: Barbi
Vendég

Barbi, :( nagyon sajnálom, hogy ennyire levette a lábáról a gyerkőcöket ez a fránya betegség! Mihamarabbi jobbulást mindannyiótoknak!

Mi kapunk etetőszéket kölcsönbe, így köszönjük a lehetőséget, de mi nem élnénk vele (mondjuk annó sem jelentkeztem, csak gondoltam írok azért valamit a felajánlásodra!)

Jó éjt!

sophie27

Halihó!

Először is Dorcát Isten éltesse!!

Aztánmég mindig először is, Barbim, iszonyúan rendes vagy, hogy így betegség-hegyek között is kutakodsz.
Sajna amióta feltetted, hívom a sógornőmet, akinek még nem sikerült a kinyilatkoztatás, hogy ami nekik van, az még megvan-e, jó-e és odaadja-e.....viszont ha igen, akkor mégiscsak spórolok valamennyit. Még próbálkozom ma.

Sziszka, nagyon köszike a dicséretet, nekem a 3. hónapos albumborítótok a kedvencem!!!

LÁnyok, gázártámogatás még mindig.
Anna, hogyan kaphatjátok a legmagasabb támogatást, ha párod fizuja és a Te gyeded is beleszámít, már nem lehetne elvileg, akárhogy számolom, legfeljebb ha párod minimálbéren van.....de még úgy sem jött ki nekem a max. támogatás.
Na, mindegy megigényeljük, aztán lesz, ami lesz...

Luca,Cora elérhetetlen. :?

Zsófi, okés, akkor mikor randizunk? Jövő hétfőn mennem kell önkoriba, hazafelé beugorhatok...remélem már engednek vezetni. :wink:

Pistike mekkorát nőtt! Ti már engeditek csokizni? :shock:

Dia, kérdezted a tápszert, csak egy próbát tennék, mert mi még így 6 hónap alatt egyszer sem aludtunk egyben 4,5 óránál többet...hátha segítene. Már totál megszoktam, de azért vannak hullámvölgyeink. :oops:
Édesek a csajok!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

[quote="boniko"]B írta:bonikoarbi köszi én megnéztem élőben, így lemondok más javára..(pont nem voltál amikor beírtam fórumba)

:lol:

én írtam :oops: és most nem jut eszembe ki mondta hogy álometetőszék volt. de tudom hogy nem volt tegnap fórumon, ezért nem ír...

Zsófi ügyesek vagytok, hogy a katasztrófahelyzetet megoldottátok :lol: még jó,hogy Beni kényelmesen aludt :wink:

JAj e drága ez a két leány! Pistike is K.a.t.i.c.a még anno amikor utoljára írtál tettem fel neked egy képet, de pont nem láttad. :cry:

jó ez a hintafelfüggesztés.. pont mikor rugós hintát szerettem volna venni fiamnak, akkor írtad, hogy leszakadt... és emiatt döntöttem a másik hinta mellett :cry: :lol:

komp: szakemberek azért nem javasoljál, mert ha van rejtett mozgáskoordinációs probléma azt súlyosbíthatja ( ezt máshol olvastam) de Nálunk az egész családban majd minden gyereknek volt, hugomnak is, unokaöcsémnek is és semmi gondunk, csak annyi, hogy több kárt okozott a lakásban

:lol:

egyébként a Teszveszen láttam Peg PEregot 1500 Fért, ha valaki kompot szeretne! mi kihagyjuk asszem..

most csak ennyi mert reggeloiztetni megyek és vendégek is jönnek

FEluca érdemes beruházni...
Vendég

Katica, örülök, hogy előkerültél!! Édes a kicsi fiad :-D Szóval a philippo nem minden kocsiba köthető be fordítva? És ez mitől függ? Az öv hosszától talán?

Virág és Laura is nagyon édes :-D

Barbi, remélem Imi nem kerül kórházba, és lassan vége lesz ennek az egésznek... Már-már törzsvendégek vagytok a kórházban :?

yuyu79

Az autósüléssel még az a gondom, hogy tetszik a Cam Ciao Lusso meg a Neonato Monza is, még nem is olyan drágák, csak itt nálunk nem lehet kapni, így még nem láttam őket élőben.... Valaki tudja, hogy azokat minden kocsiba be lehet-e kötni háttal, vagy szintén bizonytalan??

yuyu79

Nekünk jó éjszakánk volt :wink: Eni este 9:45-től reggel fél 8-ig aludt, szopi nélkül :shock: El tudnám viselni, ha szokásává válna ;-) Most megint álmos, de nem akar aludni, csak nyűglődik...

yuyu79

Julcsi, hát egszségetekre ezt a szupi, pihentető alvást! Most ám irígy vagyok... :)

Aproo, nekem tökéletes a hétfő, ha jársz erre, én is itthon vagyok! Köszipuszi érte! Amúgy azon nem gondokodtál még, hogy vannak ilyen 4 hónapos kortól adható pépek, pl. jó éjszakát, stb., ami jobb teltségérzetet ad a gyerkőcnek. Azt nem próbálnád ki? Bár nem tudom, hogy ha nincs még nagyon tapasztalat a szilárd kajcsik terén, akkor lehet-e, ezt szeritem érdeklődd meg a védőnénitől!

Boni, köszi! :)

Kompra lehet, hogy ránézek... Amúgy újonnan kb. 15e Ft egy normálisab...

Ma mi sem vagyunk itthon, így búcsúzom is, jók legyetek! Elég szemét egy idő van... :(

sophie27

Barbi, Imi???Milyen volt az éjjeletek???

Zsófi, de de, csak páromat tudod győzködni kell mindenről, nagy tápi és minden egyéb ellenes. Szóval alkut kötöttünk, 6 hóig semmi anyatejen kívül (persze egy egy mokkáskanál kóstoló lecsúszhatott, de komolyabb adag nem)
És tápszer utána is csak végszükség esetén.
Azt, hogy legalább megnyugtatásul itthonra írjon fel egy adaggal, amit most megveszel, 5 hónap és 2 hét alatt sikerült elérnem....szted?? :shock: :lol:
Viszont a sinlacra azt mondta mehet.....ma próbáltuk először, tisztán lecsúszott 80 ml víz és 4 evőkanállal. Tisztes adag, csak néztem. (sztem fini üresen) Mivel Levi igény szerint szopik, soha nem eszik sokat, sztem olyan max. 100-120-at, de azt sokszor. Meg délután van mostanában egy 2-2,5 órás du.-i pihi egyben, de úgy, hogy közben kb. folyamatosan szopik. Szóval én ezért sem mérem soha, inkább alszom vele.... :oops: :lol:
Na, ha nem fogja meg nagyon ez a cucc, akkor bepróbálkozom vele holnaptól este, az utolsó szopi előtt 1 órával. Kíváncsi leszek...akkor hétfőn jövök

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Lányok, kicsit kivagyok :( Bocsi, de olvasni se volt kedvem :(
Minden nap úgy kelek fel, hogy ma már minden jobb lesz, rendbejövünk végre és mindig csalódnom kell. Zsombinak kötőhártyagyulladása van :cry: nem elég, hogy még mindig szadizzuk szegényt orrszívással, orrcsepp, gyógyszer, most napi ötször szemcsepp és egyfolytában szívni az orrát! Zéti meg belázasodott estére :( én meg nem érzem jól magam, csak tegnap óta fogytam fél kilót, megint hőemelkedésem van, aludni rég nem tudok és az este óta fáj a bal mellem! Nem tudom miért? Nem ütöttem meg tudtommal, attól félek kezdődő mellgyuladás :( mondjatok légyszi ötleteket mit csináljak vele, mert most gondolkodni sem tudok. Bocs, hogy ma csak ilyen negatívan, majd igyekszem (megint és újra...) összeszedni magamat.
Vendég

Apróka, természetesen nem adunk neki még csokit, csak előrehajolt a tortához, megnyalta és maszatos lett a szája. :)

Boniko, ne haragudj, valószínűleg már nem olvastam a fórumot, mit tettél fel, milyen képet?

Julcsi, igen, az öv hosszától függ. Mondjuk ezt nem értem, mert elvileg szabvány az öv hossz minden autóban, de mégsem egyformák. Ha a hordit mindkét féleképpen be tudjátok kötni, akkor valószínűleg az ülést is be fogjátok tudni, de ez sem 100%.

k.a.t.i.c.a

Csenge, kitartás!! Bár elhiszem, hogy nem egyszerű. :(
A mellfájással szerintem mindenképp keress meg egy dokit, nehogy komolyabb gond legyen belőle.

k.a.t.i.c.a

Sziasztok! Régen jártam felétek, de el vagyok havazva rendesen, itthon volt Dani két hétig, mert beteg volt, de hétfőn már megy végre oviba. Meg kicseréltem a linóleumot a fürdőben (nálunk én vagyok az ezermester...) Megnézitek milyen lett? :) A csempén még ott a régi ragasztó, nem volt kedvem higítót is szagolni, majd egyszer eltüntetem róla.
Kép

Dominikot meg kiverte a tejfehérje, úgy látszik mégsem bírja a joghurtot sem, tiszta pötty szegénykém (azt hittem bárányhimlős, de nem - bár inkább az lenne), megyünk majd allergiavizsgálatra Pécsre.

Apró! Remélem kezed már jobban van! (ha közben írtál róla, bocsi, én még ott tartok, hogy baleset történt) Amint lesz időm visszaolvasok.
Ja és Dorca babának boldog névnapot!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Nagyon köszönjük Dorca névnapi köszöntéseit!

Tulajdonképpen e jeles alkalomra vettük neki a holdkompot és egy fürdetőkarikát, mindkettő nagyon bejött!
Én tutira mentem a holdkomppal,ugyanis a korai fejlesztőben megkérdeztem a konduktorunktól, mehet-e a járás, bébikomp? Alapos megvizsgálás után azt mondta semmi akadálya, mert a váz és izomrendszer jólfejlett, csak éppen azon vagyunk, hogy ne maradjon ki egyetlen fejlődési fázis sem - nálunk a mászás -, szóval arra állít össze feladatsort, amit itthon kell vele gyakorolgatni.

Katica jó, hogy jöttetek végre, Pisze nem is olyan kis pisze már, hanem kislegény!!! Bejött neki a torta?

Barbi! Annyira sajnálom a törpéidet, de sajnos várható, hogy a családban mindenkin végigmegy egy ilyen fránya betegség, csak hamar gyertek rendbe és legyetek újra együtt, akkor nézhetünk újra szuper képeket a klassz családi programjaitokról. Tudod édi volt a kórházas beszámoló is, csak szívfacsaró!

Dia! Nemsokára te is vághatod Virág hajacskáját! Nagyon érdeklődő kislány látszik a képeken.

Feluca!
Bocsi, ha elkerülte a figyelmem, de Almáról mikor teszel fel képeket? Nagyon szeretnénk már látni!
Ritus Zorkáról, Jázmin Vikiről és akik már régebben dobtak fotót szintén szívesen megnéznék néhányat, pláne ha nincs is albumuk :?

Dadomi ezermester vagy! Férjed nem irígykedik?
Nálunk is én mesterkedek, - főlegy szobafestésben -párom kissé háttérben érzi magát :lol: :lol: :lol:
Dominak jobbulást, és Csegééknek is mielőbbi gyógyulást kívánok!!!!!

KépKép
koadri

Sziasztok lányok!

Annyit szeretnék a tápszerrel kapcsolatban leírni, mert tudom, hogy van, aki ellenzi, vagy legalábbis jobban bízik az anyatejben.
Tudjátok, hogy én a kezelések miatt egyáltalán nem szoptathattam Dávidot, egy csepp anyatejet sem kapott, kizárólag tápszereken élt.
A hozzátáplálásnál sem óvatoskodtam túlzottan, most 7 hónapos, de már mindent eszik, szó szerint mindent, egyáltalán nem válogatós, talán csak a vasszöget nem enné meg, mert azt azért nem adok neki... :)
Szomorúan olvasom, hogy néhány baba ilyen-olyan beteg, mindenkinek és a beteg anyukáknak is mielőbbi teljes gyógyulást kívánok.
Dávid a fenti táplálkozási dolgok ellenére, nem allergiás semmire, és születése óta kutya baja, makkegészséges, semmi betegséget nem kapott el.
Mára már annyira fejledtek a tápszerek, illetve az üveges bébiételek, hogy megfelelnek annak az elvárásnak, amit az anyatej tud nyújtani. Ne féljetek adni nekik.
Én vettem külön (6 hónapos kortól adható) külön éjszakai tápszert, ami rízzsel dúsított, így tovább alszik tőle a gyerek.
Dávid általában 19-20 óra között alszik el, és reggel 6-7 ig fel sem ébred. 12 órát simán átalszik, és már legalább 2 hónapja.
Remélem segítettem valamit.

Kép
felicia

Ja, a mennyiség, amit egyszeri étkezésnél megeszik cumiból, az most kb. 230. Egy üveges bébiétel pedig egyszerre lecsúszik neki. Mindezek ellenére egyáltalán nem kövér, nem is tudna elhízni, mert egész nap megállás nélkül jár a keze-lába. Most olyan 7,3 kg körül lehet. A ti babáitok biztos többet nyomnak, dehát Dávid azért koraszülött, nála ez a súly pont az ideális.

Kép
felicia

Csenge, nagyon sajnálom, remélem azért már nem tart sokáig, és lassan meglátjátok a fényt az alagút végén :( :wink:

Ha mellgyulladás, akkor próbálkozz fejéssel, gyakori szoptatással, előtte meleg zuhany vagy borogatás (nem forró), utána meg kis ideig hideg borogatás. Lázad is van? Bocs ha írtad :oops: Esetleg káposztalevél, kiklopfolva melltartóba tenni, lehűtve, nekem az is bejött.... De ha nagyon durva, és nem javul, akkor tényleg doki!

Katica, köszi az infót az üléssel kapcsolatban... Egyébként van olyan kocsi, amibe a hordozót sem lehet háttal bekötni??

Kicsit késve, de én is boldog névnapot kívánok Dorcának!!!
Kép

yuyu79

Felicia, szerintem ez a súly nagyon jó, még akkor is jó lenne, ha nem lenne koraszülött... Tök jó, hogy ilyen jó evő, jó alvó Dávid, örülök hogy minden rendben Nálatok :!:

Barbi mi van Imivel, meg a fiúkkal?

:roll:

Dadomi, ügyi vagy, szép lett a linóleum :-D

A tápszertől én is ódzkodok, de mázli, hogy tudtam fejni az első hónapokban, így most van mivel pótolni, amíg bevezetjük a főziket. Holnap kezdjük az alma-kóstolást, kiváncsi vagyok ;-) De egyébként igaz, hogy a mai tápszerek azért már ezerszer jobbak, mint a régiek, mondjuk 20-30 évvel ezelőtt...

Nálunk most az van, hogy nap közben még elég a cici, este kap a cici mellé kb 100 ml-t a fagyasztóból, és így azért alszik kb 6 órát egybe, néha 8-at is. Azért a múlt éjjeli 10 óra az még nagyon kivétel, de nagyon jól esett azért ;-)

yuyu79

Dávidnak boldog 7 hónapot!!! Ő itt a rangidős baba, vagy pedig Barbi Döncije???

yuyu79

Felicia! Én egyetértek veled a tápszer-kérdésben. Nem biztos, hogy annak a gyereknek lesz később bármilyen allergiája, betegsége, aki tápszeren nőtt fel. Sajna a saját tapasztaltomból tudom, hogy az anyatejes táplálás sem garancia semmire. De ettől függetlenül szoptatáspárti vagyok, ne értsetek félre!!! Dani "csak" 6 hónapig szopizott, utána egyszerűen nem kérte, utána már tápszert kapott reggel este, napközben meg babakaját (hol üvegest, hol saját készítésűt). Dominik 6 hónapig csak anyatejes volt, 17 hónapig szopizott, mégis asztmás és tejérzékeny, pedig nincs a családban ilyen beteg. És nem is "domestos-baba", tehát nincs nálunk túlfertőtlenítve semmi, sőt, klóros tisztítót ritkán használok, de akkor is csak a wc-ben és a fürdőben.
Adri! Köszi! Hát apánk eléggé sajátos stílusban dicsérte meg a művemet... :? Már lecsesztem, hogy semmit nem mond rá, mire nagy nehezen végre...
Yuyu! A lefejt tejcinél arra figyelj, hogy fagyasztva sem tartható el 6 hónapnál tovább! Bár sokan 4 hónapot mondanak, de 6 hónapig eláll. Ha majd jön a jó idő, akkor a nappalit meg az előszobát fogjuk megcsinálni. A nappali két részre lesz osztva, mert itt lesz a konyha (ahol most ülök, kb itt fogok majd mosogatni egyszer :lol: ), a konyha része járólapos lesz, a szoba része pedig laminált padlós, az előszoba szintén járólapos, elválasztás nem lesz a konyha és az előszoba között, így nagyobbnak fog tűnni a tér. De ezt majd tényleg csak akkor ha meleg lesz, mert akkor a gyerekekkel pár napra ki kell vonulnunk a tanyába, ott leszünk, különben nem lehet tőlük dolgozni. Aztán egyenlőre ennyi lesz a lakásfelújítás, a többi majd ha én is dolgozom már.

Na most kicsit olvasom az elmaradást, aztán rendbeteszem a konyhát...

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Félreértés ne essék, én nem vagyok tápszer-ellenes, bár tény, hogy óckodom tőle én is. Ha van anyatej, akkor arra esküszöm, a szükség mégis szükség.
De, utánaolvasás után, az anyatej sok betegségtől megvéd, amit meg elkap a babó, azt is csak gyengítetten, ha szopik. A mi nátháink (az utolsó kivéve) a műtét miatt jöttek, mert állítólag a teljes regeneráció itt is 8 hét volt, bár Levi már 2 hét után virgonckodott, az immunrendszere viszont nem egészen. Műtét ellen meg ugye nem óvhatott az anyatej.
A másik meg, hogy a tápi esetleges negatív hatásai akár 20 év múlva is kijöhetnek, nem feltétlenül azonnal.
Én, ha lehet, inkább sinlacozom, és semmilyen tejalapú dolgot nem adok 1 éves koráig. HA viszont kevesebb lesz a tejcim, akkor kénytelen leszek és inkább tápi, mint más.

Dadomi, szép lett a fürdő.

Remélem Barbi nem azért nem ír, mert Imivel baj van....??

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Úgy emlékszem, Barbinak lett meg elsőként a babája, utána talán nekem...

Kép
felicia

BArbi remélem Imi nem került kórházba..jól rátok jár a rúd :cry:

Yuyu a CAm ciao lusso nekem is tetszett , sajnos minden boltban az van, hogy csak rendelnek, nem lehetett megnézni... de lehet menetiránynak háttal bekötni

http://www.fotexnet.hu/bababirodalom_on ... nsagi_ules

Dadomi ügyi vagy!

Tápszer..sajnos sokan nem tehetik meg, hogy sokáig szoptatnak.. de ha nekem elapadna a tejcim iratnák fel a reggeli és esti etetéshez...mindenképp ..pedig fiam mindent megeszik... tejpépet is...
Vendég

dadomi, le a kalappal!

mass!!nagyon szorítunk értetek, csak elér már odáig a jóakaratunk :wink:

és csengeandiért is szorítok, kitartás!!én úgy tudom, hogy ha lázas vagy nem ajánlatos szoptatni,de lehet, hogy aztán mégiscsak a gyerkőceid gyógyítanak meg :wink:

én nem jelentkeztem etetőszékért , mert én aztalratehetőset vettem :?
Vendég

Katica egy fényképet tettem fel unokaöcsémről, amin nagyon hasonlítanak a fiaddal egymásra! :lol:

Csenge sajnálom jobbulást kívánok Nektek! kitartás!
Vendég

Csenge! Mellgyulladásra nekem is a káposztalevél jött be! Egy éjszaka alatt sokkal jobb lett! Szerintem próbáld ki.

rizsimami

sziasztok! jó reggelt!

tegnap már csak olvasni volt időm... :oops:

CsengeAndi, jobbulást! nálam sosem volt mellgyulladás, most meg már csak 1x tudok szoptatni egy nap, így szerintem nem is lesz... anno volt valami gondom, mikor fájt a cicim, de az nem kimondottan mellgyulladás volt, de én akkor is többször tettem cicire Benit, bár baromira fájt, de végül 1 nap alatt rendbejöttem! szerencsére más problémám nem volt azóta!

Barbi, hogy vagytok? Imi???

Dadomi, ügyes vagy nagyon, hogy ilyen klasszul megcsináltad a fürdőtöket! szép lett nagyon!

szopi vs. tápszer... sokszor volt már szó erről! szerintem mindenkinek az a természetes, amit tud adni a gyerekének. aki szoptat, annak az, és a tápitól tart, aki tápszerrel etet, az pedig már beletörődött, hogy nem tud szoptatni, így neki meg ez a természetes, és tény, hogy Beni sem volt még 1x sem beteg a közel 6 hónap alatt, pedig már a legelejétől kezdve nálunk a tápszer dominált az anyatejjel szemben! ez van! nem tudtam mit tenni. adott körülmények között kell a legjobbat a babánknak biztosítani! ;)

amúgy miért ódzkodtok tőle? Aproo, párod miért "tiltja"?

sajnos nem csak a tápszertől lehet bajuk, bár én ezt nem nagyon tudom elképzelni, de ahogyan Aproo is írta, hogy majd 20 év múlva derül ki, sajnos sokmindenről kiderülhet utólag, hogy nem volt valami jó hatással az egészségükre, bár inkább ne derüljön ki...

amúgy meg én kicsit úgy gondolom, hogy ez a beteg, egészséges dolog meg nem feltétlen az anyatejjel táplálás, vagy tápszeres táplálástól függ, hanem eleve attól, hogy a gyerkőc milyen géneket örökölt, és azon felül pedig ezek a dolgok is befolyásolják, de nem csak és kizárólag ettől függ. a mi dokinénink pl. azt mondja, hogy napi 50 ml anyatej legyen meg, és az már fedezi azokat az ellenanyagokat, amiket az anya szervezete ad a babának, bizonyos betegségekkel szemben. az meg azért nem valami sok...

na mindegy. reméljük, hogy minden baba egészséges lesz 20 év múlva is!!! és szerintem csak ez a lényeg!

egyébként nálunk nagy újság van! Beni felült! egyedül! tegnap többször is! annyira édes, ahogyan tolat, és elkezdi rakosgatni a popóját! megpróbálok majd fotót készíteni, de eddig még nem sokszor jött össze neki elsőre, így nem is próbálkoztam. na majd talán ma!

és úgy nézem, hogy ma szép időnk lesz. szóval irány ki a szabadba. ha jövő hétre tényleg szutyok időt mondanak... :(

Aproo, akkor hétfőn talizunk! egyébként mennyi pénzt is kell összeszednem!? :oops: bocs, de tökre nem vagyok most képben! ;)

sophie27

Elnézést érte, de újra képekkel jövök. Manó térdeplő állásban, azaz mászunk fel mindenhová, ahol csak meg lehet kapaszkodni! :lol:

Kép

Kép

rizsimami

Sziasztok!!

Zsófi
, igen valóban sokat nyúlt a kis pocakosunk mostanában. :) És előtte elég kis pufók volt. :)

Ildi, nagyon ügyi vagy. :)

Felicia, teljesen egyetértek az írásoddal, minden egyes szavával. Mi is azt az elvet valljuk, hogy minél előbb szokja meg az ízeket és ételeket, annál kevésbé lesz érzékeny bármire is, és ezt a mi lurkónk is igazolta. :) Semmire nem érzékeny és eddig még csak náthás sem volt, és szinte mindent eszünk már, kivéve a paprikás túl fűszeres dolgokat. :) Szóval hajrá!! :D Ráadásként a mi doktornénink is ezt javasolta, ellenben a védőnénivel. :)

Boniko, visszanéztem a képet. Tényleg nagyon hasonlít Piszére. :D

Julcsi, minden autóba be lehet kötni háttal, csak nem mind a kétféle verzióban. A jó múltkor szó volt erről, hogy kétféle bekötési mód van hordira, egyikhez elég a rövidebb öv, másikhoz nem.

Barbi
, minden tiszteletem a tiéd, hogy még ilyen jól bírod a strapát, remélem hamar meggyógyulnak a gyerekek!!

k.a.t.i.c.a

De ügyes Csengi, pedig még 6 hónapos sincs :-D Na mi ettől még nagyon messze vagyunk, még csak párszor vettük észre, hogy egy pillanatra négykézlábra emelkedett Eni. Amúgy csak vagy a felsőtestét emeli, vagy a fenekét, felváltva ;-) De a forgás az már nagyon megy...

Most írta a kolláganőm, hogy az ő kisfia meg már 5 és fél hósan felállt a kiságyban.... nem semmi, milyen különbségek vannak a lurkók között...

yuyu79

Lányok, köszi a bíztatást, a mellem szerencsére már nem fáj, de a tegnapi napom erre ment el: borogattam, maszíroztam, szoptatni próbáltam. Azért csak próbáltam főleg, mert pont az a cicim durrant be, amiben alig van tej :( nem is értem. Azért szerencsére Zéti tudott segíteni :) A végső döfést a csomónak éjszakára a kelkáposztapakolás adta meg. Köszi a tippet.
Csandi, lázam az influenza alatt volt, de akkor is szoptattam, szerencsére "csak" 38.5 volt, most csak hőemelkedésem volt.
A tegnapi fogyásom 0.3 kg, összsen már több mint -3, ilyen kevés szerintem egyetemista koromban voltam utoljára, csak kár, hogy minden esik ki a kezemből :( Zsombit se tudom sokáig cipelni, mi lesz velünk holnaptól ?? A páromnak most már mennie kell dolgozni.

Gratu Beninek! A fotók meg mind tetszettek, bocs, hogy most nem tudok külön reagálni rájuk.
Vendég

Sziasztok lányok! Csak gyors bekukk, utána irány a Margit sziget. Emma ma fél éves :D

Nagyon gyönyörűek a babák! Pistike már olyan nagyfiúnak tűnik. Laura is Virág is nagyon édes! Látom, Virág szociálisabb, mint Emma. Fejlődnünk kell. :) Rizsikén csak bámulunk, mi még át sem fordulunk. Csengi is aranyos a hintában.

Panna - igen, C&A-s Emma kabátja, és a 68-ba nő éppen bele.

Apró - jól számoltál, Ádám diplomás minimálbér felét keresi papíron, 4 órára van bejelentve. Így jön ki a max. támogatás.

Dorcának boldog névnapot, Dávidnak meg boldog 7 hónapot.

Még valakinek szerettem volna, de nem emlékszem :roll: .

sushy

Nem semmi erőben van Csenge!! Nagyon ügyes. :)
(Nekem valamiért csak most jelent meg a hozzászólásod Szilvi.)

k.a.t.i.c.a

Most olvastam ezt a cikket a Nők Lapjában, megtetszett és megkerestem nektek is:
http://budapest.cafebabel.com/hu/post/2 ... alt-lanyok
erről a honlapról ír, hátha tetszik majd nektek is (angulul van a honlap, de a budapest.cafebabel.com -on vannak magyar cikkek is) chttp://cafebabel.com .
Kimegyünk egy kicsit a Kopaszi gátra, ezer éve nem voltunk ott, én már több mint egy hete a lakásból se léptem ki, remélem tudok még sétálni :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?