A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

Gaby tegnap megnyugtatak, hogy állítólag borzasztó meleg lesz nyáron! Olyan igazi tevetikkasztó....

Jó nektek, hogy ennyit alszik a baba, nálunk pont fordítva, sokkal nyűgösebb a kelleténél... :? :?

Kép

Kép
dcili81

Cili: ja, én is hallottam, hogy állítólag megint megdől idén az összes melegrekord (a sok homi bekerül a rekordok könyvébe) :lol: :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Orsi! Én is úgy csinálom, ahogy Boci és Gabi, szerintem mihamarabb tedd át, hogy megszokja, én az első hetet követően külön szobába raktam.

Meleget akarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

manna
mannababoca

szoba: nálunk én alszok az ő szobájában.betettünk egy heverőt a kiságya mellé és azon. ha már beáll tutira az éjszaka akkor visszaköltözöm apához. de a két szoba pont a lakás két legtávolabbi pontján van ugyh félek nem hallanám meg rendesen ha sir ill mire odaérnék felverné az egész házat:)

ez a tejcsihiány ijesztő. aszittem nem fog jóllakni estére mindkét mellet szétszivta és épph.. :? utána fejtem és csak pár csepp jött :( pedig mult héten ugy dőlt h már aszittem attól lázasodtam be h tul nagy lett a tultermelés ezért is hagytam abba pár napja a fejést. gondoljátok emiatt csappant most le a mennyisége? vissza fog ez még jönni? most megint elkezdtem fejni meg az urtica mellé bevettem ricinust is és eddig napi két laktoherbet ittam most majd iszok 4et. remélem ez beválik.

Kép
andy30

[quote]z írta:öldi az lehet h kevesebb is elég neki mint régen?pelusa van elég.ugy tom az számit..

Lehet bizony! Valszeg azért is van kevesebb tejed, mert beállította magának. Vannak ilyen hullámzások. Szerencsére ezt a te kis húsgombócod meg sem érzi.

Kép
zölddisznó

Én meg hideget akaróóóók! 15 és 25 fok között legyen egész évben! Megparancsolom!

Kép
zölddisznó

Andy:
[quote]. írta:..az urtica mellé bevettem ricinust is ...
Egyszerre szerintem ne szedd. Nekem eddig mindenki azt mondta, hogy csak felváltva szabad.

Kép

Kép
gabilany79

Szépséges jó reggelt!

Hun vagytok?

Kép
zölddisznó

jó reggelt!

Én vagyok. Már napok óta készülök írni, csak 2 gyermekem mindig keresztbehúz. Most sincs időm, így csak "életjel füstöket" ereszteni jöttem.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Na még van egy kis időm!

Gergő megint kicsit nátis, így a hasával is szenved. Tele van takonnyal bocsi :lol: a széklete. Most már egy hete beállt, hogy dél után és este nagy ordítás van a fájdalom miatt, aztán olyan legkésőbb 10-re megnyugszik és az éjszaka jó. Ez legalább pozitív.
Jövő héten 2 hós oltás, Daninak meg prevenar 2. részlet.

Már második napja jönnek anyósék és viszik a gyerekeket sétálni, meg a játszóra Danit. Erre már rég vágytam, talán itt is írtam nektek. Ez annyira jó, hogy jobb lett a kapcsolatunk. De ez is csak Gergő születése óta van. Akkor ugye sokat segítettek Danira vigyáztak...stb. Ekkor lettem én is engedékenyebb Danit illetően, addig mindig magam mellett akartam tudni és mikor kórházba kerültem muszáj voltam "elengedni" 4 napra. Ez jót tett abból a szempontból, hogy már nem csak az "enyém".

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Tejcsi!

Nekem is innom kellett szopis teát tegnap. Úgy néz ki ez elég is lesz, hatott. Bár még lenne igénye a szervezetemnek egy kis plusz pihikre, mert valamikor csak 3-4 óra alvás jutott.
Sokszor szédülök is. Nem kicsit hanem nagyon. Engem már nagyon zavar. Nem tudom, hogy azért van mert nem vagyok kipihenve, vagy más lehet az ok. Múltkor már reggel mikor felkeltem elkezdődött, pedig akkor egész jó éjszakán voltam túl. Ezért gondolom, hogy más lehet a bibi. Hát majd kiderül.

Meg nem tudom, hogy szenved-e itt valaki még közülünk aranyértől?

[/]Zöldi!

Nem tudnál nekem segíteni, hogy ilyenkor mivel tudnám "visszaszorítani" a tüneteket ? Milyen krémet esetleg kúpot lehet használni szopi mellett?
Előre is köszi!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Fúúú!

Mennem kell pelenkázni. Valami bűzlik Dánielnél!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!!

Én is vagyok....Jól vagyunk megvagyunk,csütörtökön voltunk tanácsadáson 5110g,és 58,5cm vunk.Megvolt a PKU ismétlő "vérvétel" is,nagyon szörnyű volt,azt hittem soha nem végzünk vele....De remélem minden okés lesz.Két hét múlva kapjuk az első oltásunkat,az ingyenes oltással együtt.

Gabidani:nekem is van aranyerem,de nekem olyan h szinte nem is érzem,így én nem használok rá semmit.
És én is szédülök napjában többször,de már engem is nagyon zavar.

Tej:én is úgy éreztem h kb két napig alig van,vagyis Olivérnek elég volt,csak a melleim olyan puhák voltak...Aztán tegnap óta meg szét akarnak robbanni,nem értem mitől van ez.

Külön szoba:nálunk is még a mi szobánkban van,de tavasszal mennek külön szobába a gyerkőcök

solya051020
Káld

És egy kép,ez a mostanában a kedvencem

Kép

Ilyen "táskás" szeme van reggel ébredéskor a fiatal úrnak :lol: :lol:

solya051020
Káld

Jaj és egy kérdés:a dm bababónuszba hogyan lehet jelentkezni,hol kell kérni jelentkezési lapot,meg kuponfüzetet?Nem emlékszek Rékánál hogyan volt... :roll: :roll:

solya051020
Káld

Solya, az üzletekben van egy kis lap amit ki kell tölteni és azt kell leadni bármelyik üzletbe az anyakönyvi kivonat bemutatásával együtt. Ezután kapod meg a kezdőcsomagot, amiben vannak a kuponok is.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[quote="gabrielldaniell"]
írta:
gabrielldaniellMeg nem tudom, hogy szenved-e itt valaki még közülünk aranyértől?

Én szenvedek, bár nekem ez már nem újdonság. :( Lehet pl. gyógynövényes körömvirág kenőcs vagy amit én most használok az a Brendonban kapható eredetileg gyógynövényes gátspray de az van a tájékoztatóban hogy aranyérre is jó. Nekem bevállt, ha más nem a hűsítő hatása miatt.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Hú, aranyérben nem vagyok jó. De általánosságban minden helyi kezelés megengedett, mert csak lokálisan szívódik fel. Sajna nem tudok ebben segíteni. :(

Szédülés: én csináltatnék egy vérképet. Gyakori ilyenkor pl. a vérszegénység, ugyanolyan vashiányból eredően, mint terhesség alatt. Meg hát ugye ürülnek a vitamin-raktákak, közeleg a "tavaszi fáradtság", ami szerintem baba mellett erőteljesebb tüneteket produkálhat.
Egyetek vitamint és sétáljatok sokat!

Kép
zölddisznó

Köszönöm a segítségeket!

Az aranyér nem foglalkoztatna, ha nem lenne most rosszabb mint Dani születése után. Ott kb 2 hétig volt csak, most meg már igencsak 1 hónapja nem akar múlni és fájdalmasabb is.

Külön szoba!

Nálunk hazajövetelük óta külön szobába vannak a gyerekek és mivel nem túl nagy a lakásunk így egy szobában lakik a két fiú. Néha ébresztik csak fel egymást, de amúgy nagyon jól elalszanak egymástól. A reggeli szopikor van, hogy én is fekve megszoptatom és már alszunk is tovább az ágyikónkban, de van hogy visszaviszem a helyére, mert ha nagyon ficánkol és nyögdös nem tudok tőle pihenni.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Úgy örülök, mert egy kicsit megijedtem, hogy mikor kapok tgyást. Jan 20-a körül adtam be a papírt és tegnap, ahogy Dani GYED-ét is utalták eddig megjött a pénz.
Már kicsit paráztam, hogy apa fizujából nem tudunk csekket is befizetni meg megélni is.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!
gabrielldaniell:
Én is szédülök nagyon, de én betudom annak, hogy nem tudok pihenni...
Gondolom ennek a hatása az is, hogy csökken a tejem... Már nincs olyan etetés, hogy ne kelljen pótolni tápszerrel, és egyre több a tápszer mennyisége is. Azt hiszem nem fogom tudni Bencét 6 hónapig sem szoptatni... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági!

Annát meddig tudtad szoptatni!???

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

GAbi:
Annát 6 hónapig, de őt is úgy, hogy a kezdetektől tápszer pótláson volt.... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Most ugrott be,h nekem anno a Reparon nevű krémet ajánlották aranyérre.

Mági:sajnálom, h nincs elég tejed.Tényleg Annát meddig tudtad szoptatni?És valóban ennyit számít a szoptatásban a pihenés?

solya051020
Káld

Mági:ok,már látom a választ,gyorsabb voltál mint én

Aida:köszönöm szépen

solya051020
Káld

A tejtermelésnél számít a pihenés. Én azt vettem észre ha fáradtabb vagyok, akkor kevesebb a tej. Valszínű, hogy a kevesebb energiából ugye jutnia kell arra, hogy tej is legyen a bébinek, meg az anyuka valamilyen szinten "toppon" legyen. Ebből 100 %-ra egyik sem szokott teljesülni. A tej is kevesebb és az anya is kipurcanás közeli állapotban van.
Nem igazán látom, hogy mikor leszek már én is kipihent. Nem látom a végét ennek. Ennek tudom be a szédülést is, de tényleg lehet vitamin hiány. Nálam meg az alap sápadtságból lehet vashiányra is következtetni.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Solya!

A Reparon Daninál bevált, valahogy most nem akar segíteni.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Csak gyorsan:

voltunk babaúszást nézni, állati szuper, majd este elmesélem. Most még ebédet kell kreálnom...

Aranyér: terhesség alatt én Mastu-t és Sperti-t használtam (krém formában), megnézem majd a papírjait, de szerintem lehet szopi alatt is. A Spertiben asszem, hogy még lidokain sincs.
Aranyér még most is van, szerencsére már visszahúzódott, és csak barnamaci érkezéskor volt rossz, de az is javul... :oops: :)

Kép

Kép
gabilany79

Na, gyorsan megnéztem.

Gabidani: a Sperti nevű krémet kimondottan terhes és szoptató anyukáknak ajánlják, mert gyakorlatilag természetes összetevőkből van (cápamájolaj és élesztősejt kivonat). Nekem bevált.

Kép

Kép
gabilany79

sziasztok
nem fogjatok elhinni tegnap este Sophie magatol aludt el, es este 9-tol hajnali 4-ig nyomta. akkor viszont egy hatalmas kakaval orvendeztett meg bennunket. meg a nyaka is olyan lett. ugyhogy agynemu csere, furdes, atoltotztetes stb.

zoldi. gyere ide latogatoba. itt nagyon ritkan van tobb 25 foknal.:) sajnos...

KépKép
KépKép
mush589

Gabidani!
Nekem is van aranyér, sajna szülés után jött elö. Elöször hamameliszes krémet használtam, most meg van lidocain tartalmu kúpom. Doki irta fel. Bár szerencsére mostanság elég türhetö ,nem nagyon fáj! :lol:
Ja és probálj meg vasat szedni, tényleg lehet amiatt szédülsz. :roll:
susy75

megyunk haza!!!! julius 30-augusztus 23!!! hip hip hurra

aranyeresek jobbulast. hal egnek nekem nincsen.

magi. sajnalom. :cry: ma en is csak 20akat tudok fejni valamiert... :cry:

KépKép
KépKép
mush589

sziasztok!

Reggel nyolc óta megyek... dög fáradt vagyok és a hátam kinyúvaszt!!!!!!

Babuóm nagyon jó ma, eszik alszik játszik...

Mush szuper éjszaka minden szempontból.... :D :D :D :D

hűűűű de nehéz egy kézzel írogatni.... 8)

Mági sajnálom, hogy így alakul..., kitartást!

Hála istennek nem tudom milyen az aranyér, nem irigylek senkit!

Kajaidő....

Kép

Kép
dcili81

Mi is sétáltunk két és fél órát! A "legújabb" kenguruban, ami persze régi. Mindenkinek ajánlom! Piszok kényelmes!
A "régim" eladó! :)

http://www.teszvesz.hu/item534239307_be ... nguru.html

Ilyen. És ennél olcsóbban adom.

http://www.teszvesz.hu/item538925908_uj ... nguru.html

Ezek jobb képek.

Kép
zölddisznó

Mi is sétáltunk két és fél órát! A "legújabb" kenguruban, ami persze régi. Mindenkinek ajánlom! Piszok kényelmes!
A "régim" eladó! :)

http://www.teszvesz.hu/item534239307_be ... nguru.html

Ilyen. És ennél olcsóbban adom.

http://www.teszvesz.hu/item538925908_uj ... nguru.html

Ezek jobb képek.

Kép
zölddisznó

Kép Kép

Kép
zölddisznó

zoldi. megmutiznad a brjont is? koszi
ebbe felulrol teszed bele a bebit?

mi is voltnk ma setalni egy nagyot, meg kocsikaztunk is. aposomekra raszakadt az otp vagy nyertek a lotton. azt mondtak, hogy vesznek nekunk egy uj (hasznalt) kocsit. a mienk csak 3 ajtos, es 5 ajtos jobb lenne. a minket meg majd beszamitjak.

KépKép
KépKép
mush589

Zöldi!

Mi még nem ismerjük "itt" egymást, de én szeretném ezt a kengurut.

A pénzt előre utalom a posta költséggel együtt, vagy utánvétellel fizetem. Hogy jobb?

Előre is köszi.
csurimuri

Zöldi, engem érdekelne. Neked akkor van egy uj?

Kép
Kép
zsiraf8

Na, látom már ketten vagyunk rá. :shock:

Kép
Kép
zsiraf8

Mush: tök jó, hogy Sophie ennyit aludt. És szerintem ez egyre többször lesz már így :D
Nagyon szuper, majdnem egy hónapig lesztek itthon :)
Apa nálunk is nagyon ráállt az autóprojektre, hogy én is ki tudjak mozdulni.

Na, és akkor az úszás. Bemehettünk mi is végignézni, és kicsi "bemelegítős" éneklős-mondókázós masszázzsal kezdődik, azt mi is csináltuk, aztán jön a pancsi. A mostani csoport épp a merülősdit gyakorolta. Tök jó, mert minden gyakorlathoz van valami mondóka vagy dalocska, és az oktató végig ezeket nyomja. Például viszik a babákat körbe-körbe a medencében hason, és van ez a szivacs hurka, ami az úszásoktatáshoz van általában (biztos tudjátok melyik), abból csinál az oktató "kaput", ami alatt átmennek, közben a bújj-bújj, zöldágat éneklik, és aki a végén "bent marad", annak a hátára kell fordulnia, és úgy megy tovább a kör. És úgy csinálja, hogy mindenki sorra kerüljön. Akkor pl. háton úszásnál a süss fel, napot énekli, és egy hatalmas napocska formájú úszógumit tart a babák feje fölé. A végén pedig beborít a medencébe egy nagy csomó műanyag fürdős játékot, és a gyerkőcök tobzódhatnak. Van olyan féléves lurkó, aki már 3 hónapos kora óta jár, és hihetetlen, mennyire ügyes, és mennyire imádja a vizet. Beszélgettem az anyukájával (mert apával úszott), és ő mondta, hogy a kissrác is utált hason lenni, és nagyon sokat fejlesztett rajta az úszás, mert ugye muszáj volt kiemelnie a fejét, különben a vízben lett volna az arca.
A medence is elég kicsi és a csoportok is 4-5 fősek, szóval jut idő rendesen mindenkire.
Az oktató mondta, hogy már Kiskobolddal is el lehet kezdeni a nagy kádban ezeket a gyakorlatokat, meg a merüléshez szoktatást (ezt szerintem apa fogja csinálni, mert olyan vízben kell, mint az oktatáson, és ott kb. 33 fokos a víz, ami pont 10 fokkal van az én komfortzónám alatt :lol:). Az meg úgy működik, hogy egy bögrét teletöltött medencevízzel, és a baba háta mögül indulva elkezdte a fejére önteni, és vitte a bögrét előre, és közben mondta, hogy "merülés".
Szóval nekem nagyon tetszett, főleg az, hogy láttam, mennyire élvezik a kicsik.
Kiskobold tök jól elvolt az ölemben, nem zavartatta magát, sőt a végére bealudt apánál :)

Bocs, ha kicsit sok voltam, de nagyon belelkesültem :oops: :D

Kép

Kép
gabilany79

gabi. ez tok jo!!! kiskobod nagyon fogja elvezni!

KépKép
KépKép
mush589

A ti bébitek mennyit van fenn napközben?

Kép
zölddisznó

Zsiráf! Nagyon rózsaszín ez a kenguru! :)

Kép
zölddisznó

zoldi. sokat!

ha nem visszuk setalni, akkor akar reggel 8-tol este 8-ig. persze addigra nagyon nyugos... de van, hogy elbobiskol 10-20 percre, ha kezben van.

KépKép
KépKép
mush589

Kaja után visszajövök, ha nem alszik el, akkor holnap megbeszéljük az összes kengurukérdést :)

Kép
zölddisznó

Mush: hát, remélem, tényleg fogja élvezni. Fürödni szeret....

Zöldi: nekünk is sokat. A csütörtök-péntek csodaszámba ment, mert délután aludt 3 órát egyhuzamban, amúgy meg max. félórákra alszik el. Mondjuk éjszaka már legtöbbször 7-8 órát alszik, aztán a reggeli szopi után is néha, de nem tudom, ez számít-e. Egyébként már van, amikor látszik, hogy álmos. Kapkod a füléhez meg "dörzsölgeti" a szemét, persze olyan kalimpálósan :D

Én azon szoktam agyalni, hogy nem alszik-e túl sokat vagy túl keveset napközben :roll: Ezt honnan lehet tudni? A túl sok nem gáz?

Kép

Kép
gabilany79

Zöldi, ja, én azt hittem ez az uj kengurud. :D

Na, mindegy, hol lehet kapni ilyet? A teszveszen, Vaterán nem találtam... :shock:

Kicsi Laja nálam is elég keveset alszik napközben, Gabihoz hasonlóan fél órákat alszik, és a öbbi időben néha nagyon nehéz lekötni a figyelmét, néha csak az segit ha beszélünk hozzá, még a jétszószönyegen is vergődik, olyan mintha mérges lenne rá...
Mostanában sétizni is ugy indulunk, hogz ébren van, remélve, hogy elalszik menet közben...

Kövi héten séta? Melyik nap jó? Manna? Niki? és persze aki még csatlakozna :D

Kép
Kép
zsiraf8

zoldi. mekkorat hasznaltok most a moltexbol? 1est vagy 2est vegyek kiprobalni?

KépKép
KépKép
mush589

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?