A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

egyedül vagyok, kukk csend a lakásban, tisztán hallom hogyan ordít a szomszédasszony a három gyereke közül valamelyikkel :?
Vendég

Sillia! Mi is csak ezt a pár dolgot vettük, de megvártuk előbb, hogy kiderüljön a nemük. Egyébként szerintem ráérsz még vásárolni, inkább mi is csak nézelődünk, ötleteket gyűjtünk, hogy mi, hol mennyibe kerül.

Pedig a múltkor annyira szemeztem az Auchanban egy édi rózsaszín pöttyös bodyval. :? De nem mertem megvenni, mert ha két fiú lenne odabent, hülyén nézne ki a pöttyös bodyban.

Mikor lesz az amnio?
nellike

Mármint az eredmény mikor lesz meg... :oops:
nellike

nellike

márc.5-én lesz eredmény. Milyen érzés amikor ketten mocorognak a pocakban?
Vendég

Háát, érdekes.

Hétfőig jól el tudtam különíteni őket, mármint a mozgásuk alapján, aztán hirtelen megszűnt minden és nem éreztem semmit. Jól be is voltam parázva, úgy mentem a dokihoz pénteken. Na meg rémálmaim voltak, hogy már nem élnek, erre kiderült, hogy megfordult mindkettő és most a fejecskéjük van a hasfalam felé, egymás felé fordultak így hátra felé rúgnak és egymást boxolják, ezért nem érzem őket annyira. :) :roll: Nagy boxmeccs volt az uh alatt is, és a kicsi lányunk akkorákat rúgott hátra páros lábbal, mint egy kiscsikó. Furcsa volt, hogy azt sem éreztem :roll:

Egyébként a lányunk a nagyobb, és nem hagyja magát! :wink:
nellike

máris boxmeccs? Mi lesz később??? :D
Vendég

Alvás
Én is nehezen kezdtem aludni, már a 12. héten, így apa vett nekem egy pocifixet. Nem tudom, hogy hallottatok-e róla, de azóta olyan jókat alszom ( már csak 2 óránként ébredek fel pisilni :? ). Itt a link, szerintem érdemes megnézni.

http://www.pocifix.hu/

vásárlás
Tegnap fent voltunk Pesten és kaptam csomó klassz kismamarucit, olyan szépen látszik benne a nagy pocim -a férjem imádja is simogatni. Már én is úgy szeretnék pici rucikat vásárolgatni, meg nézegetni, de azért még nem esik olyan jól sokat mászkálni :( Úgyhogy szerintem a vásárlással én még várok egy hónapot, de már nagyon nehezen bírom, olyan csábító az a sok kis apró cucc :lol:

Babukánk nagyon kis aktív nemcsak az uh alatt, de minden nap egy csomót ficánkol. És egyre jobban kivehetők a kis rúgásai :lol: :lol: Annyira édi! imádom!

Breki
Szerintem klassz a zöld babakocsitok. Nekünk mindenhez jobban ment ez a kékes árnyalat, így ezt választottuk. Én teljesen odáig vagyok ettől a járgánytól (na meg apa is, már közölte, hogy ezt a frankó járgányt csak Ő fogja tolni :lol: , na jó csak viccelt). Az tetszik benne, hogy tök könnyen átalakítható. Szerintem pici Áronkánknak is tetszeni fog, mert a boltban is nagyon ficánkolni kezdett. :wink: :lol:

Kép
gabi83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 14:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

Nellike!

Tök jó, hogy ilyen kis párosotok lesz, gratula! :D

Sillia
Én sem tudok sokáig háton feküdni, mert húzódik a pocim. Oldalt meg már kikopnak a csontjaim. :shock:

Kép
gabi83

boo

én nálad fiúcskára tippelek.. ez persze csak egy érzés
nagy hasad majd lesz ne aggódj, a nyári kánikulában majd visszasírjuk a könnyebb testet azt gondolom
Vendég

Boo! A pocid miatt ne aggódj, attól is függ, hogy merre fekszik a baba! Én már elkezdtem kenni a terhességi csíkokat "megelőző" krémet.

Pocifixről még nem hallottam, de a szoptatós párnákról is mondják, hogy jól lehet rajta aludni, bár a képek alapján nekem nem tűnik kényelmesnek. :? Használta már valaki? Egyáltalán ti vesztek majd?

Háton én sem tudok már régóta csak az oldalamon. :roll:

A kajákról meg csak annyit, hogy a pizzáért megvadulok mostanság. :)
nellike

Sziasztok!

Azt hiszem SOKKAL jobban vagyok!Koszonom a ramgondolast :wink: ,sokat segitett!

200907?nagyon szerettem az a sorozatot :lol: :lol: :lol: Csak nagyjabol emlekszem....de hatott a gyogycucc!Lehet ezt mormolta,mikozben allitotta ossze a kevereket :wink:
Most az orrombol jon ilyen zoldes trutyi,remelem ennek is vege!Hiaba parologtatunk,a levego bazi szaraz,igy nehezebb...
Nalad mi a helyezet?Radolvassam a mondokat? :lol: :lol: :lol: Lehet bejon...ugyis indian lanynak hiv az aposom...

Alvas:nekem nagyon meggyulik a bajom a nemalvassal.Nehezen megy most is,es hat mi lesz a vege fele? :shock: Hiaba minden pozitura,parna-tomkodes,es egyebb fortelyok...Biztos nalam is az a baj ,hogy hasonalvo voltam.Persze most is probalkozom felig hason...de eleg eberalvo lettem...sot :shock: !

Breki:eppen evvel a kocsival szemeztem....csak a kereke nem tetszik(az anyaga)es egy kisse batar.De a celnak megfelelne,max.a buszra nem fernek fel vele...
Az a baj,hogy itt nem lehet kapni,es nem tudom megnezni szemelyesen...de hasonloakat nezunk.Tegnap lattunk egy nagyon jot,bele is szerettem :lol: de van meg idonk hogy korbenezzunk.Itt nem minden ismert marka kaphato.Van neheny graco,pegperego,de inkabb mas gyartmanyok vannak.Ezt neztuk ki elsore,de jo lenne kaveszinben(letezik):
Kép
Na majd meglatjuk...

Vasarlas:egyenlore nem vettunk meg semmit,eltekintve 2db bodytol,es egy kis pledtol(turibol).Meg 2 het mulva tudhatjuk meg a nemet,ha o is engedi es ugy akarja...elotte meg a nagyobb dolgokat vesszuk majd meg,de mar lazban egek en is :lol: !
Tabati:en ott laktam a keletinel!Imadtam oda jarni vasarolni,es rengeteg jo felnot turi is van arrafele :wink: !

Nellike:gratulalok en is Nektek a vegyes-paroshoz!De jo!Pont olyan csikos bodyt turiztam tegnap,csak pirosban...

Sillia:elhiszem hogy nem birod a sok alvast-fekvest...kivagyok,egesz heten aludtam csak....Jol hangzik ez a mese :wink: !

Kép
Kép
ancsurti

sillia! :)

Nemsokára már olvashatjuk tőled is, hogy: jajjképzeljéteklányokmitláttamolyanaranyosvoltnembírtamotthagyni... :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Az adóbevallásomat még nem csinálom. Pont azon gondolkodom csak, én csináljam meg magamnak vagy az APEH-hal csináltassam meg. Csak GYED-et kaptam, van egy-két adókedvezményem és ennyi. Nem lenne bonyolult, csináltam is már korábban, szóval nem jelentene gondot. Csak a lustaság, ugye... Eddig úgy gondoltam, hogy az APEH-ra bízom a dolgot, de aztán eszembe jutott, hogy ilyet szolgálatásuk még nem volt és ugye mindennek van gyerekbetegsége. :roll:
Szóval, a dilemma egyelőre csak az, hogy idén is rájuk bízzam már vagy csak jövőre.

nellike! :)

"egymás felé fordultak "
Már most közös kis dolgaik vannak, de jó! :o :D :D :D :D :D :D :D

gabi83! :)

"(na meg apa is, már közölte, hogy ezt a frankó járgányt csak Ő fogja tolni , na jó csak viccelt)"
Azt te csak hiszed...! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Manapság ki nem lehet robbantani az apukákat a babakocsi mögül. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

boo! :)

Manónak ugyan volt egy evőeszköz készlete (még az anyjáé volt 8) ), de mi is vettünk egy olyan Spar-osat. Annyira aranyos és használni is jó. :D

Kép
Kép
200907?

ancsurti! :)

Zöldes cuccban tessék gyönyörködni, mert az már a felszakadt váladék és ez azt jelenti, hogy GYÓGYULSZ! :D

Manó már csak párat köhög. Én egy picit többet, de gyakorlatilag okés vagyok. (Bár, aki hallja az orrhangomat az valószínűleg nem hiszi, de az más kérdés... :roll: :oops: :oops: ) Szaglásom még nem jött vissza teljesen, de a kakis pelenkát már ismét érzem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A hájó, hájó, ipszenájó jávorszarvas ürülék volt úgyhogy, ha gondolod... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

nellike! :)

Szopis párnát kismamák részéről én még csak dícsérni hallottam, kispapák részéről pedig szidni. Ugyanis akkora, hogy alig férnek be az ágyba miatta. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
(Szerény véleményem szerint felesleges. Ugyanis tényleg kényelmes, de ugyanazt megoldod te is takaróval, párnával, ami ott van amúgyis körülötted)

Kép
Kép
200907?

Sziasztok

nellike nagy gratula a vegyes pároshoz. Gondolom nagy volt az öröm.

:D

Szonibaba én a terhesség eleje óta szedem a magne b6-ot 3x2-t szedek, nekem a dokim így mondta, és a többieknél is így szedtem.
Ezen felül szedek még vasat, és femibiont.
És hát igen a vitaminok nem a baba miatt kellenek, hanem amiatt hogy a baba elszívja tőlünk azt amire neki szüksége van, és nem ő lesz hiány beteg, hanem mi. Szerintem sincs semmi összefüggés a vitamin és a nagy súly között. én mindegyiknél a 16. hétig szedtem, még is nagyok lettek. Betti 3350, Norbi 3600, Réka 4000 g. Most szedem még , mert ugye tél van és gyümölcsből zöldségből nem tudunk megenni annyit amennyire naponta szükségünk lenne. Egy háziorvos mondta hogy ahhoz hogy a napi szükségletet bevigyük, naponta 3 kg narancsot meg kellene ennünk, hát annyit meg senki nem eszik. Én most is kb tavaszig fogom szedni, mert utána már többféle gyümölcsök lesznek, és akkor könnyebb a bevitel.

Tabati hát nekem az a véleményem, hogy a ringatás alapjáraton benne van az ember kezében, és ha akarod haenm tuti ringatni fogod. ez nem függ a bölcsőtől, egyébként meg a bölcsöt le lehet fixálni, nekem sosem volt az a része használva, csak feküdt benne, de ettől függetlenül kézben volt ringatva.
Én sem hagytam sosem sírni, akkor ettek amikor éhesek voltak, akkor voltak kézben amikor igényelték, na meg olyankor is amikor én igényeltem. Csak magamra hallgattam, mert különben megbolondul az ember a sok jó tanácsban.

Háton fekvés. Én már nem nagyon tudok hanyadt feküdni, gondolom mivel már nagyobb a pocakom. Hason sosem feküdtem. Én oldalt fekszem, egyik lábam felhúzom, és a takaróm felét a hasam alá teszem, nekem így kényelmes, de már minden fordulásra felébredek a hasam miatt.

Nálunk ma itt voltak az unokatesómék a pici lányukkal, aki most 10 hetes. Olyan édes, kis picike. És nagyon jó baba. Fel is avattuk a mózes kosarat, abban aludt a kis drága, de hogy milyen sokat. Legalább 3 órát egyhuzamban. Úgyhogy leszűrtük hogy tutira kényelmes lehet ha ilyen jót aludt benne.

Jaj mi tegnap meghallgattattuk a gyerekekkel a szívhangfigyelőn a picurit, és hát láttam Norbin hogy meghatódott, könnyes volt a szeme. Olyan aranyos volt.
Én eddig 1 kiló hízásnál tartok, de azt vettem észre hogy egyáltalán nincsenek evési rohamaim. Eszem reggel, délben aztán meg valamikor 5-6 óra felé, többet nem kívánok, este már nem szoktam enni.
Pocakomról majd holnap csinálok képet, ha lesz időm. A holnapi nap nagy rohanás lesz, reggel én viszem a gyerekeket, azután megyek értük fél 1-re, után a 2-re védőnő, 5-re szülői a suliba, és 7-re megyek a nőgyógyászhoz. Úgy hogy estére kipurcanok gondolom.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

200907?:az orrhang itt is bejatszik :wink: de akkor a gyogyulas utjara leptetek!
Javorszarvasurulek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kapargassak a cipomtalparol????

Egy jo ideje kenegetem mar a kenyes testreszeimet...eddig minden okes...

Nellike:vennek szopiparnat,azt a henger formajut,de itt nem kaphato...de nagyon sok jot hallottam rola,nalam is biztos jo celt szolgalna(alvas,szoptatas,babafotel,tamasztek).

Jo kis vasarnapi ebedem volt:tejberizs :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...ma ezt kivantuk :wink: !

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok lányok!

Egész hétvégén pihiztem, próbáltam a hét eleji történéseket feldolgozni.

Sillia! Még én sem vettem semmit, bár már elkezdtem nézelődni! :wink: Nem tudom mikor kezdem el a vásárlást, de remélem tudom majd ésszel csinálni. Én hajlamos vagyok össze-vissza vásárolni. Ilyenkor jön be a képbe a párom, mert ő mindig végiggondoltatja velem, hogy kell-e a bizonyos termék. Gondolom így lesz ez a babacuccoknál is.

Nellike! Gratula a kislányhoz és a kisfiúhoz! Ezt jól csináltátok!!! :wink:

Alvással nekem nincs gondom, csak egyre több időre van szükségem. A konkrét hasonfekvés 2 hete nem megy, azóta kezdettt el nőni a pocim jobban. Így fél megoldést alkalmazok: oldal fekvés, majdnem hason és az egyik lábamat felhúzom, azzal adok helyet a pocaknak. Nem tudom érthető volt e? :oops: :lol:

Boo! Szerintem 2 hét és neked is jobban fog már látszódni a pocakod!! Én pénteken jelentettem be a tanítványok szüleinek, hogy babát várok, és volt aki nem akarta elhinni, mert alig látszik. Pedig nem így van, mert most már olyan mintha lenyeltem volna egy sárgadinnyét!:lol: Szóval szerintem neked is még kell pár hét, és ebben a szallagos dologban lehet valami. Erősebb hasfal...stb.

Ancsurti! Tök jó, hogy jobban vagy! Maradjon is így! Vigyázz magadra! A babakocsi is szuper, azért megnézném kávébarna színben is!

Spáros evőeszköz készlet: Egyik kolleganőmtől megkaptuk ajándékba! Nekem is nagyon tetszik!

Tegnap a Babavilágban halottam Bizek Emi zeneszerzőről. Tök jó kis dalai vannak a babáknak. Halottatok róla valamit? Belehallgattam a zenéibe, nekem tetszik!

http://www.alomszepzene.hu/?page=zene&lang=hu
Vendég

ancsurti! :)

Vagy kapargass vagy kérjél a Mikulástól (tudom, rénszarvasokkal dolgoztat, de csak nem rosszabb az sem... :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

ancsurti

örülök hogy jobban vagy. A miért éppen Alaszkát én is nagyon szerettem. Felétek is az influenza dühöng, vagy szimplán csak állandó hideg van és megfáztál?
Vendég

200907:a mikulas meg messze van...szerencsere!Hatha a nyuszi majd tojni fog :wink: !

sillia:koszi :wink: !Megmaradok :lol: :lol: :lol: !
Nem hallottam az influenzarol...szerintem jol megfaztam amikor hutot takaritottam a teraszon.Habar "mar"+2 fok volt :lol: !Es beoltoztem...de ma vegre megint + fokok vannak,es sut a nap!Mar latni a betont az uton :lol: :lol: :lol: !De elegem volt mar az itteni telbol!Egyutt erzek veled a bezartsag miatt!

Kép
Kép
ancsurti

Apa csinált rólam egy képet, úgy hogy akkor felteszem
Kép

Kép

gabi1

Aztaaa! Mekkora poci :) az enyém többnyire hájból áll..
Ezen a képen annyira hasonlítasz egy ismerősömre,h akár ő is lehetnél :)
Vendég

Sziasztok!

Mindjárt felrobbanok! :evil: Reggel óta próbálok belépni a babanetre és sose jött be az oldal, most sikerült először, most meg hamarosan el kell mennem. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

A mai napi aktivitásotokat elnézve nem nekem volt egyedül problámám a babanettel. :evil:

Kép
gabi83

hurrá! végre!
másfél órával ezelőtt még nem működött, azt írták karbantartás...
De már végre jó :D :D :D
Holnap megyek UH-ra, bár ehhez nem sok reményt fűzök, SZTK ellátás...
Viszont szerdán 11.20-tól 4D!
Már alig várom.
Felhívtak ma délelőtt egy ismeretlen telefonszámról. Majdnem elájultam annyira megijedtem, hogy Pestről hívnak mert gond van. De csak egy téves hívás volt. Szerencsére.
Remélem ti is írtok ma még sok mindent, kíváncsi vagyok kivel mi történt.
Vendég

Níídddaa! Megjavult a babanet. Holnap AFP. Alig várom,h megint xarrá szúrkálják a vénámat... :S
Vendég

Sillia!

Minden oké lesz! Tuti!!! :)
Vendég

conversano

remélem gyors és fájdalommentes lesz a vérvételed.
Vendég

Sziasztok!

Nellike! Én is gratulálok Neked a babákhoz!

Voltam ma a dokinál, és sajnos annyira nem használ a vas, amit szedek, hogy sokkal szarabb a vérképem, mint előtte. Úgyhogy most megemelte a doki az adagomat, most 3x1-et kell már szednem.

Még mi sem vettünk semmit, de még egy csomó idő van rá. Egy hét múlva műtik a párom térdét, úgyhogy kb. 1-1,5 hónap fekvés lesz, majd csak aztán fogunk vásárolni. Rucikat persze egyedül is tudok, de bababútort, babakocsit, ilyeneket együtt szeretném megvenni.

Március közepén kell majd mennem terheléses vérvételre, hát nagyon durva lesz. Az éhgyomros vérvétel után meg kell inni azt a trutyit, amit előtte otthon megcsinálok, és onnantól kezdve 2 órát kell várni úgy, hogy nem nagyon mozgok (sétálok), mert akkor elégetem a cukrot, és nincs értelme az egésznek. 2 óra várakozás a kórházban és enni sem lehet semmit. Nekem elég brutálnak tűnik. A nővérem mikor terhes volt, megihatta otthon a löttyöt, és csak utána vettek vért, nem kellett neki ott ülnie a kórházban órákat.

Kép
katy76

Sziasztok!

Voltunk ma dokinál, többnél is....

Nődoki: levették a négyes tesztet (ők így emlegetik :roll: ), állítólag ez megbízhatóbb, mint az AFP, de nekem mindegy, csak tuti legyen az eredmény :wink: ! Rákukkantottunk a törpére, mert a vérvizsgálathoz kellett pár méret! Minden a legnagyobb rendben, napra pontosak a méretei :D , kis stréber, tiszta anyja :lol: :lol: !

Diabetolóus: minden 100%-os 8) 8) 8) !

Szemész: elmentem, mert időnként "zsibog" a szemem (nem tudom jobban megfogalmazni :roll: ), de hála Istennek nem diabétesz szövődmény okozza (amitől nagyon tartottam), hanem egyszerű b-vitamin hiány! :wink:

Nekem ennyi hírem van mára, de mindezért lejártam a lábam, huhh :roll: !
Viszont apa ma hozza haza a csudaszép, kényelmes, biztonságos, megjavított kocsikámat :D , ettől olyan szabadnak érzem magam :wink: !
Valószínüleg továbbra sem nagyon fogok mászkálni sehova, de megnyugtat, hogy bármikor megtehetném :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Hát igen, reggel én is bosszús voltam, mert rengeteg időm lett volna fórumozni, erre meg... :evil:

Bölcső!

Tulajdonképpen hagytam magam meggyőzni a spórolás miatt, inkább az nyom nagyobbat a latba. :roll: Akkor majd ringatom inkább a karomban, vagy a babakocsiban. :lol:

Újabb témát dobok fel: orrporszívó, avagy elektromos, vagy más egyéb?

Erről a porszívós megoldásról hallottam sokaktól, hogy brutál a gyereknek, meg babukat is hallottam sírni tőle. Csak azt nem tudni, hogy a hangtól ijednek meg, vagy eleve rossz nekik... :? Viszont mindenki azt mondta, még fül orr gégész is a neten, hogy nagyon hatásos, ez a leghatásosabb.
Az elektromos tényleg nem annyira erős? De hát nekünk anno még csak az a pumpás volt. :shock:

Találtam olyat is, ami csapra :!: szerelhető, nem nagyon értem hogyan működik, de gondolom valahogy a víznyomást használja ki.

Tapasztaltabbak? Mit mondtok?

Kép
Kép
tabati

Terheléses cukor.. hát az vmi brutál.. Pár éve csináltak és olyan rosszul voltam attól a sziruptól ,h még. Azt mondják kell vinni egy citromot és bele kell csavarni.Ihatóbb. Jobb helyeken megengedik azt ,h a geil cucc helyett egyél egy szendvicset. Nagyon nem várom ezt a vizsgálatot,inkább robbantsák fel 10szer az összes vénám..

Tabati!

Pont ma beszélgettem a sógornőmmel erről a témáról. Azt mondják ,h leginkább attól sírnak a gyerekek,h lefogják őket. Anno vigyáztam egy kislányra és ki kellett porszívóznom az orrát.Hát borzasztó volt hallgatni,ahogy szegény gyerek üvöltött. Szükséges rossz? Na de mondják a gyakorló anyák a tapasztalatokat :)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 14:38-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Niért ne lehetne csokit enni? :shock: Jó, mondják rá, hogy van benne koffein, de valaki meg kávét is iszik, az sem baj.

Conversano!

Szükséges rossz... :( jaj, de hogy lehet azt kibírni, szegény baba úgy tud olyankor ordítani, mintha ölnék... :( Viszont inkább, minthogy vigyük az ügyeletre középfülgyulladással... Csak reménykedem, hogy hátha van ennél emberibb, de mégis hatásos módszer, eszköz...

Kép
Kép
tabati

Sziasztok! :)

Nellike: gratulálok a vegyespároshoz! :lol:

Gabi1: de szép nagy már a pocakod! :D

Boo: a csokievésről nehogy már le kelljen mondanunk! így is annyi mindenről le kell... A csoki meg amellett, hogy finom, endorfint szabadít fel, ami jó neked, s ezáltal a babának is, tehát mondhatni, kötelező! :lol: Még nem vagyok gyakorló anyuka, de gondolom, kolbászos kenyérrel nem az elején kell kísérletezni... :lol:
Amúgy én is csak az integráltra mentem, külön AFP- re nem, mert a második vérvételben az is benne van.

Nem tudja valaki, milyen kaját kellene csinálnom a következőkből:
csirkemell
zöldborsó
libamáj
csirkedarabok
sütnivaló kolbász
halak /ezeket mondjuk tuti kidobom/
Ugyanis véletlenül lekapcsoltam a hűtőt /pakolás közben rádőlt a hosszabbítóra egy üveg bor, s lenyomta a kapcsolót/, két napig szépen olvadt, s nagyjából ezek, amik még menthetőek voltak, de holnap ezeket is meg kell csinálnom mert már elkezdtek olvadni, s visszafagyasztani ugye nem lehet... :oops:

Kép
agi125r

Boo!
Ne aggódj, ilyeneket én is álmodok. A legdurvább az volt, amikor azt álmodtam, hogy már napok óta otthon voltunk a babával, és egyszer csak eszembe jutott, hogy még soha nem etettem meg. És még kolbászos kenyeret sem adtam neki...
A múlt héten meg azt álmodtam, hogy megszültem, és utána vittem egyből a bébihordóban sétálni, és séta közben jutott eszembe,hogy lehet, hogy kéne neki enni adni?
Szerintem ez csak a tudatalattink parája, hogy gondos anyák leszünk-e. De miért ne lennénk azok?

Kép
katy76

elveszett a kiskutyánk :cry: :cry: :cry:
Zoli sétáltatta mikor egyszerűen elszaladt. Sose szokott ilyet csinálni. Na jó, néha, de mindig visszajön. Most elveszett. Rengeteget mászkáltam lenn a hidegben, hátha... Zoli is keresi, még mindig, nekem már fel kellett jönnöm mert fázott és fájt a hasam. Valószínű hogy valaki felvette és elvitte, mert különben már hazajött volna.
3 kg az egész állatka és mindenkit imád mindenkihez odaszalad. Ezért gondoljuk hogy elvitték. Elütve nem láttuk.
Szegény Áfonya :cry: :cry: :cry:
Vendég

Ági!

No, lássuk csak:

Zöldborsóbó csinálhatsz főzeléket, de párolva köretnek is jó lehet a sült csirkemellhez. A csirkedarabokból egyértelműen pörit csinálnék, májat kisütni jó a sült csirke mellé, a kolbász meg reggelire jó lesz szintén sütve mustárral (esetleg párodnak, ha neked ez most durván hangzik) Ja, és persze ha minderre van időd holnap. :lol:

Álom!

Én azt álmodtam, hogy átlátszó a hasam, és türemkedik kifele a babu, meg tudom fogni a kezét, meg mindenét. Mosolygott rám én meg gyürmöltem a kis arcát, egyértelműen lány volt. :lol: Aztán olyat is álmodtam, hogy elfolyt a magzatvízem, be is mentünk a kórházba, de semmi fájásom nem volt. (de jó is lenne mi? :lol: )

Amúgy meg érdekesek ezek az álmok, meg hogy félálomban mire emlékszünk, hogy viselkedünk. Én már volt, hogy nevetve ébredtem, páromnak elmeséltem azonnal az álmom, mire a végére értem, rájöttem, hogy ez nem is volt vicces. :lol:
No meg azt is álmodtam egyszer, hogy anyósommal veszekszem és nagyon haragudtam rá álmomban, szegény párom meg véletlenül rámdobta a kezét pont akkor, és mindketten felébredtünk, ő bocsánatot kért, hogy felkeltett, én meg durcásan átfordultam a másik oldalamra. Persze nem amiatt voltam durcás, hogy felkeltett, nem a keze miatt, hanem az anyja miatt. :lol:

Kép
Kép
tabati

Sillia!

Hátha csak tényleg elvitte valaki, de nem rossz szándékból, hanem mert nem látta a gazdáját és lehet, hogy kirakja majd a képét, hogy megtalálta. Még ne sirasd szerintem!! Meg ha máskor is elfutkározik, akkor tuti nem ütötte el semmi, hisz eddig is tudott vigyázni! Esetleg te is rakhatnál ki majd fotót róla, hátha segít.

Ági!

Azt el is felejtettem írni, hogy ha már meglenne a babud, akkor a kolbászból csinálhatnál neki kolbászos kenyeret, így tuti nem veszne kárba! :lol: (Boo :P )

Kép
Kép
tabati

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.13 14:39-kor.

KépKép

KépKép
boo

Sziasztok!

Conversano:remeljuk a legjobbakat a vervetelen...nekem annyira szepen csinaltak...lehet elmulik a rettegesem :wink:

Sillia:hajra az uh-hoz!Csak alaposabbak lesznek mint atlagban az sztk-kban!
Szegeny kutyuska!Azert csak meglesz...allateledelesnel,kozmetikusnal erdeklodtel?Oda sokszor leadjak az infokat talalt allatokrol,illetve ha elveszett...probald meg!Mert a kutyasok kozott terjed az info!Vagy az allatorvosokhoz is telefonalhatsz hatha...van valami jelzese?(chip,tetovalas)

Katy:sajnalom a verkepedet...csak javulsz...

Dodi;gratula hogy minden okes!

Tabati:ugy hallottam azert nagyon hasznos az orrszivo-porszivo.Amig nem probaltam ki magamon,azt hittem hogy meg agyat is sziv...de nem!Es neha csak ez az ami kiszivja a trutyit,es nem lesz komolyabb baj...Nevetesre ebredes:mar 2x keltem erre..hangosan rohogtem!

Jimbone:Aronnak Boldog szulinapot!

Boo:Afp-t hagyd a csudaba akkor...szerintem.
Csokizzal jol be helyette :wink: !
Alom:hat nekem is jonnek a fura almok...mar amikor sikerul aludnom...kolbaszos kenyer :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Agi:zoldborsos-tejszines csirkemell csikok???sult libamaj aszaltszilvaval koritve???stefania vagdalt(bele a kolbasz)???

Kép
Kép
ancsurti

Haliho!

Álom: én a terhesség elején azt álmodtam, hogy megszültem a bébit, aki egy másfél éves kisfiú volt, szőke hajjal és Andrisnak hívták... :roll: Reggel totál ki voltam akadva, hogy dehát az én gyerekem nem is Andris :x :lol: :lol: :lol: ! De legalább ezek szerint a fiút megálmodtam :wink: ! Remélem nem másfél évesen születik! :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Haliho!

Álom: én a terhesség elején azt álmodtam, hogy megszültem a bébit, aki egy másfél éves kisfiú volt, szőke hajjal és Andrisnak hívták... :roll: Reggel totál ki voltam akadva, hogy dehát az én gyerekem nem is Andris :x :lol: :lol: :lol: ! De legalább ezek szerint a fiút megálmodtam :wink: ! Remélem nem másfél évesen születik! :lol: :lol: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Még várandósságom előtt álmodtam azt, hogy szülök, de még nem jöhet a baba és a doki nyomja vissza. A torkomban éreztem már, úgy nyomta. Valószínűleg kicsit bekajálhattam az éjjel és jól tele voltam, azt éreztem. :lol: De azért egészen durván hangzik nem? :shock: :lol:

Kép
Kép
tabati

Dodi!

na, abban biztos lehetsz, hogy nem másfél évesen születik!! :lol:

Kép
Kép
tabati

Sziasztok

Na vége lett ennek a napnak is, jól elfáradtam. Én is körúton voltam ma.
Védőnőtől megkaptam a magamét hogy 20 hét alatt 1,5 kg-t híztam, mert ez szerinte sok. Dokim szerint meg tökéletes. Vizelet rendben, vérnyomás rendben. Hallgattunk szívhangot is.

Aztán dokihoz mentem ott is minden rendben, zárt méhszáj, csinált uh-ot is. Ő is megerősítette hogy kislány. BPD 5 cm. És ficánkolt, meg fordítgatta a kisbuksiját, nagyon édi volt.

Adott beutalót vérvételre, a cukros lötyire is. Majd elmegyek szerintem a héten vagy a jövőhéten, legalább túl vagyok rajta. Én teszek bele citromot is, és akkor elég iható.

Orrszívó: nekem elektromos van, én megvoltam vele elégedve mindegyiknél, rendesen kiszívta az orrukat. Nekem a porszívos nem szimpi.

Álom: Én mostanában még annyira nem álmodok szüléssel. Eleinte mikor még nem volt szívhang akkor azt álmodtam sokszor hogy hallgatom a szívhangot aztán utána meg 2x azt hogy kislány.
Mostanában nem álmodtam.
Viszont az előzőeknél sokszor álmodtam azt hogy a köldökömön akar kibújni, én meg tuszkolom vissza, hogy még nincs itt az idő a szülésnek és menjen szépen vissza.

Jaj a dokim tök ari volt, mondta hogy ez a baba gyorsan kifog pottyanni, gyors szülés lesz. Jót nevettünk, hogy csak érjek be a kórházba. Előzőek 6,5 óra, 3,5 óra és 3 óra alatt meg voltak.

Kép

gabi1

Jó reggelt!

Alig aludtam az éjjel :( Amikor végül mégis sikerült elaludnom, akkor jött a rémálom amiből sikítva reszketve, szívdobogva ébredtem. Már nem emlékszem mi volt de nagyon féltem. Azután már nem mertem visszaaludni mert ahányszor elaludtam volna éreztem hogy újra jön ugyanaz az álom és visszabillentem az ébrenlétbe.
Most persze pocsékul érzem magam és nagyon fáj a fejem.
Ilyen halálfélelmes rémálmaim szoktak lenni de amióta babát várok nem fordult még elő.
Szegény pici kutyánk, ha mégsem vitték el akkor bizonyára agyonfagyott. Sehol sincs, Zoli még éjfélkor is lement és kereste.
Tetoválva nincs, de a környéken mindenki tudja hogy a miénk. Írtunk mailt a helyi rádióknak, és majd teszünk ki képeket. Jutalmat sajnos nem tudunk érte felajánlani :(
Tudom, hogy ezt csak az érti meg aki együtt él egy kutyával, de ő is családtag. Majdnem két éves, megszoktam hogy körülöttem van, és annyira rossz volt hogy nem hallom reggel hogy koppkoppkoppkopp, ahogy szalad befelé és kopog a körme a parkettán! És nem bújik az ölembe mikor leülünk teázni a tv elé!

Gabi

a 1.5 kg-ot sokallották??? én most megyek a védőnőhőz, kb. 8 kg-nál járok pluszban. Tudom, hogy szólni fog érte, de most fogyókúrázzak?? Eleve vékony vagyok, érdekesen is néznék ki a régi fogpiszkáló combjaimmal meg a kidudorodó pocakommal!

Boo

Az álmod teljesen normális, én még azután is álmodok ilyeneket hogy már felneveltem két babát. De érdeksnek találom, hogy mások is ugyanezt álmodják. Visszatérő álmom nekem is, hogy hazahozom a picit a kórházból és pár nap múlva jut eszembe hogy: jaj! nem adtam neki enni! Elfelejtkeztem róla!
Ilyesmi persze nem fordulhat elő a valóságban, hiszen a babáknak igen jó torkuk van és folyamatosan "szólnak" ha nincs rendjén valami.

Azt hiszem, Gabi írta, hogy bele lehet bolondulni a jótanácsokba. És ez így is van. Főleg első babánál mindenki azt hiszi hogy képtelen vagy ellátni tanácsok nélkül. Persze jól jön a segítség, általában édesanyádtól, figyelni kell a tanácsokra is, de valahol mindig az érzéseid a legfontosabbak, hogy TE hogy érzed, mikor mit tegyél a babával.

Már megint regényt írtam, bocsi. :oops:
Vendég

SZIASZTOK!

tegnap egész nap próbáltam a babanetre belépni.tegnap voltunk ultrahangon ,és szerettem volna megosztani veletek.
nagy valószínűséggel KISLÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁNY LESZ!!!!!!
borzasztó volt az örömünk!!!!
ráadásul a férjemnek szülinapja volt.a kisbabának mindene látszott,aranyos a pofikája is.
irtó aranyos volt a baba.izgett mozgott.
ez van a papíron:
Egy élő magzat.Átlagos menny.magzatvíz.Placenta a hátsó falon tapad.
BDP:41,2 mm
TAD:39,5 mm
FL:26,1 mm
Ép koponya,gerinc,hasfal,rekesz.Négyüregű szív.Telődő magzati gyomor és hólyag.Hiánytalannak tűnő,mozgó végtagok.Ép magzati vesék.3 eres köldökzsinór.
C:37.000
tehát a méhszáj is rendbe van.ilyenről még nem is hallottam,hogy nyitva van,és aztán zárul.
este meg elmentünk a dzsungel étterembe ünnepelni.meg is lett a böjtje,most fáj a torkom.
puszi mindenkinek!!!!!

Kép

lola

gratulálok a kiscsajszihoz! :D

és nagyon jó hogy ez pont az apa szülinapján derült ki :lol:
Vendég

köszi

Kép

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?