A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

sziasztok

Kata

Ez nagyon jó hír, hogy rendeződik Kevin minden téren, szívből örülök! :)
Tegnap éjjel milyen volt?

Micsoda gyönyörű minden baba!Mekkorát nőttek!!! :)

Szerintetek az nem gond még, hogy a játékokat úgykell a kezébe erőltetni, akkor már fogja, de önszántából nem nyúl érte és fogja meg :?
a D vitamint volt, hogy én is elfelejtettem, olyankor másnap 2 cseppet kapott :)

Pár kép rólunk:
Anyukám altatja :D
Kép

És fürdés előtt kicsit szétcsúszott fejjel :D
Kép
Vendég

D-vitamin: mi is elfelejtsük néha :cry:

Reni: nagyon aranyos a kismanó és milyen nagy már :lol:

ma is megyünk a doktornénihez nozit szivni reméljük most már meggyogyul.este megin jol aludt csak 2 * kelt.tegnap viszont nagyon sirtunk,nem tudom miért :cry:

kup: én levágom a felét a másikfelét kidobom mert szanaszéttörik nekem is.

000kata

Melasza: nagyon édes Marcell baba és hogy tartja magát nagyon ügyes.még mi se fogunk meg dolgokat :cry: jol aludt kevin éjszaka csak 2* kelt fel :lol: De tegnap nagyon nyügi volt.

000kata

Sziasztok!

Lázcsillapító, hát a szétvágás nekünk se nagyon ment. Most viszont már kaphat egy egészet így nem kell bajlódnom :D

Vitaminok: én szedem kétnaponta az elevitet meg kálciumot és C vitamint is.

D vitamin, mi is néha elfelejtjük és akkor másnap két cseppet kap :oops:

Rólunk, az oltástól szerencsére nem lázasodott be. Kértem időpontot a pajzsmirigyem kivizsgálására és csak májusra kaptam. Úgy hogy addig nincs gyógyszer. Valahogy majd csak kibírom. Az a baj hogy emiatt sokat szédelgek, meg fáradékonyabb is lettem, de az is lehet hogy csak tavaszi fáradságom van :lol:
Holnap végre elutazunk síelni. Ma még mindent össze kell pakoljak, meg a férjem egyik barátja is bejelentkezett látogatóba.
Aztán nemsokára a védőnő is itt lesz. van mit csinálnom ma. Lehet ma már nem is tudok jönni.

Kata, örülök hogy Kevin egyre jobban van.

Melaszka, mi se fogunk még meg magunktól semmit. Viszont ha a kezébe adom a játékokat akkor jó darabig elvan vele. A kedvenc most egy textíl könyv ami csörög-zöröh és rágni is lehet. :lol: :lol: :lol:

Minden baba nagyon édes :lol: :lol: :lol: :lol:

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Szaszi!
Mivel én mandarin és narancs függő vagyok, télen kilószám eszem, így bepróbálkoztam velük. Egyik nap még karácsony előtt ettem 2 narancsot, és vártam, hogy Ádám hogy reagál. Ugyanez a mandarinnal és a kivivel. Mivel nem fájt a hasa, azóta tömöm magamba mindegyiket. :D
Egyébként én a paradicsomos dolgokkal is így tettem.

Kalcium, D-vitamin: Nekem mondta a védőnő, hogy szedjem őket, mert magas vagyok és Ádám sokat szopizik (reggel 200 g-t, most meg 210-t :shock: ) és nehogy a csontjaimnak és az izületeim bánják.

Eszter

Kép
ske

Ja, azt elfelejtettem, Szaszi, hogy ajánlom figyelmedbe a Tovitát, van sima és van D-vitaminnal kombinált. Természetes eredetű kalcium van benne, tojáshéjból vonják ki, ezenkívül magnézium, cink, vas, mangán, molibdén, foszfor meg egy csomó nyomelem.

Kép
ske

Lányok!
Nektek is eszik a gyerkőcök a kezüket? Ádám megállás nélkül tolja az öklét a szájába, pedig tuti nem éhes most evett 210g-t.

Kép
ske

Ske, Zsombi dettó. :D :D :D A legújabb szórakozása még hogy a nyálát berregve nyomja ki a szájából. A párom megtanította neki. Így mindene tiszta nyál ettől és persze az ököl rágástól :lol: :lol: :lol:

Kri

Kép
Kép
kri29

Lehet hogy mostmár megpróbálom én is a mandarint , ugy nézki már nem vagyunk annyira hasfájósak, mert idáig eléggé fájt a pocija. most nem is kapja már rendszeresen az infacolt és nem is bukik annyit , lehet hogy attól bukot vissza olyan sokat az infacoltól.

tovitát szedtem a terhességem elején majd lehet hogy veszek megint, az valahogy kiment a fejemből. mostanában olyan feledékeny vagyok, nem tudom mi van velem mindent elfelejtek. hát remélem a gyerek szívja ki a sok észt a fejemből és ő lesz töle okosabb. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jenni is állandóan eszi az öklét, meg rácuppan a csuklójára és nem is akarja elengedni. :lol:
Vendég

11 körül ettünk elmentünk sétálni , olyan szép idő van itt kint voltunk több mint 1 órát , teljesen elfáradt a két gyerek Fanni kb. 2 perc alatt elaludt pedig ő azt mondta nem álmos. :lol: Jenni meg éppen eszik mert őrült éhes volt hát remélem ő is elalszik utána.
kiszívta őket a levegő teljesen. :lol:
Vendég

Sziasztok!Van egy bontatlan doboz Azalia fogamzásgátlóm!2000Ft-ért postával odaadom!Ha érdekel valakit akkor írjon!

Kép
mné zsuzsi

milyen jó idő van. :lol: megjöttünk az orvostól ,leszivták a nozikáját és már nem kell mennünk jövöhéten a szurit is csak akkor kapjuk meg ha minden rendben lesz vele.Rákérdeztem a doktornőtöl a d-vitaminra hogyha elfelejtsük akkor másnap 1-2 - csepp és azt mondta hogy ne adjak többet ugyanugy csak 1 cseppet.

Kri: tök jo hogy mentek sielni :lol:

Kevin is állandóan tömi a kezét és folyik a nyála :lol: de mi még nem fogunk ha a kezébe adom nehezen rövid idön belül el is engedi :cry:

000kata

Kép

000kata

2-3 hósan nem is kell még a játékokért nyúlni! :wink: Elég ha csak megfogják ha a kezükbe nyomjuk. :)

Lányok nálatok az elalvás hogy megy?? Nálunk csak cicin, és amint megmoccanok hogy lerakjam, újra felébred, és újra cici...akár 2 órán át is ezt játszuk. :(

Citrusféléktől L.-nek hasmenése van.

Tegnap megvolt a 3. oltás is és még csak hőemelkedése sem lett! :D

Kép
katica_75

Sziasztok!

Nemsokára indulunk :lol: :lol: :lol:

Kata, jó lett a fotó montázs Kevinről :D :D :D

Katica, Zsombi is régen csak így aludt el, de én elvettem tőle a cicit és gyorsan cumira cseréltem, hogy fel ne ébredjen. Nekünk ez vált be.

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Katica!
Nálunk is problémás az altatás, Ádám is csak cicin lógva akart lenni. Én azt csinálom, hogy megetetem és amikor cumizni kezd vagy csak játszik a cicivel, hagyom még 5 percet, aztán felveszem büfizni. Lehet, hogy sirdogál egy kicsit, de aztán meglátja a sötét szobában az éjjeli fényét vagy a didgitális óra kijelzőjén a piros számokat és ez a látvány lenyugtatja, imádja őket. :D
A büfizős pozícióból büfi után szép lassan a karomba veszem, olyan pozícióba, mintha szopizna. Ilyenkor általában sírni kezd, de úgy állok, hogy lássa a fényeket. Szájába adom a cumit(van, mikor nem kell neki, mert még nem elég álmos, de előbb-utóbb elfogadja) és ringatom és énekelek neki. Így megnyugszik és elalszik, bár van hogy 1 óra is kell mire le tudom rakni.

Nem könnyű. Próbáltam a drasztikus módszert, hogy szopi és büfi után lerakom a kiságyba. Nagyon sírt, volt hogy hagytam is sírni, de aztán ő nyert és így mindig elringatom.

Hahó Lányok!
Hová tüntetek? Eszter? Juditok?Anita? és a Többiek? Remélem, nem betegek vagytok!

Szép napot:Eszter

Kép
ske

Sziasztok Lányok! :)

Kata! :)
Nagyon jó lett a montázs!! :) :wink:
Hogy van a kissrác?Éjszakák?

Vera! :)
Édes a kis Izácska! Hogyhogy sírt a fürdetésnél?Nálunk Marci már egy hónapos kora óta nem sír, de mi rájöttünk, hogy túl langyos volt a víz, nem volt elég meleg, amióta jó melegre csináljuk(kb.36 fok) azóta nincs gond :)

Katica! :)
Az elalvás úgy megy, hogy nekünk már jelzi bömbivel, ha nagyon aludni szeretne, onnantól szopi, megint bömbi és aztán ringatom, éneklelek, akkor abbahagyja, és csak néz, és addig ringatom, míg a szemecskéje lecsukódik.Aztán be a kiságyba.Ez a procedúra kb.40 perc. :)

A Tovitát nekem is szednem kellene, ugyan senki nem ajánlotta(mit várjak, amilyen "jó" védőnőm van :evil: )
Vendég

melaszka:már jol van kevin még néha köhög.2 napja csak 2* kel éjszaka de cserébe nappal nem alszik,estére meg olyan fáradt hogy ordit és olyan nehéz elaltatni,mert 5 perc és felébred.de annak örülök hogy megforditotta és éjszaka alszik.

Mi is cicin alszunk el,vagy kézbe ringatással

000kata

Kata,

szuper, lesz ebből valami :wink: :)
mi is így voltunk még pár hete :) és most már nappal is alszik :)
Vendég

Én áldom a jó sorsomat mert Iza baba nagyon jó babó. napközben félórácskákat alszik ugyan és kb dél körül alszik egy nagyot de vígan ébred nem nyügivel és játszadozik meg elvan. és este meg lefektetem 7-8 körül szopi után és bealszik magától. Igaz hogy ekkor alszik 4-5 órát mikor is nemtudok ágyba kerülni max csak 11 körül de ő meg ugye éjfél és 1 között szokott enni így ezt átrakhatta volna éjféltől kb 5-ig levőben de akkor sem panaszkodok mert ezután 3 óránként kell kb.

a lányom mai felállásba:)))
Kép
Kép
Kép
és velem
Kép

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok Lányok!

Kicsit eltűntem mostanában, de még élek... :) Apa kicsit sokat dolgozik, sokat vagyunk hármasban, így elég fáradt vagyok már estére. Olvasgatni se nagyon volt időm, azért most az utolsó két oldalt átfutottam.
Jobbulást mindenkinek, aki beteg. Sajnos nálunk is hazahozott apa egy jó kis megfázást, mostanra mindkét gyerek kidőlt. Beni már kifelé megy belőle, Julcsikánál most tetőzik. Szerencsére ő nagyon nyugodt baba, még ezt a fránya orrdugulást is nagyon jól viseli, az orrszívást meg halálos nyugalommal tűri, aztán amikor végzünk, és végre kap levegőt, teli szájjal vigyorog. Hihetetlen egy kiscsaj!

Altatás: ahogy látom, ahány gyerek annyiféle, szóval ne adjátok fel! ;) Nálunk Beni 1,5 éves koráig csak cicin aludt el. Ezzel szemben Julcsikát az esetek többségében csak lerakom a kiságyba, amikor fáradt, beindítom a halacskás forgóját, és elalszik. Nem is értem, sose hittem volna, hogy ilyen gyerekek is vannak... :)

Teszek én is egy képet VigyoriJuliról, igaz, nem mostani, de két beteg gyerek mellett azért fényképezni már nincs nagyon kedvem...

Kép

Amúgy így alig 2 hónaposan már 5530g-ot nyom a kis PociJucim. :)

Próbálok gyakrabban jönni, és mindenkinek betegségmentes, nyugodt babázást kívánok!

Eszter

beszteri

Sziasztok! :)

Vera!
Micsoda kis hölgy ez az Iza :D

Eszter!
Szuper ez a kép Julcsikáról! :) Kész sztárfotó! :wink:

Nálunk is a napirend elég furi, ugyanis Marcell alszik egy nagyot délelőtt kb.10-től 1-ig, 2-ig, aztán már késő délután nem hajlandó elaludni, már este 6-kor alig bírunk vele, fél 8-8 kórül meg már alszik is :?
Vendég

Lányok!
Elfelejtettem még írni, hogy.van valakinek annyi teje, hogy muszály lefagyasztani?
Én reggelente lefejek 120 ml-ket, pedig Marci éjjel is felkel szopizni.
Mit csinálok ennyi tejjel?Valakinek adjam el?Lassan nem fér el a fagyasztóban sem :?
Vendég

Uccsó oldalt bírtam reagálás szintjén visszaolvasni….

Gabi: most már én is szedek D-vitamint 
De látom a D-vitamin adása másoknál is feledésbe merül néha…

Sőt még Elevitet is, de lehet, hogy rákapok a Tovitára is… Én tényleg kezdtem érezni, hogy a szoptatás miatt szép lassan elromlanak az izületeim, reggel már a redőnyt is két kézzel, tiszta erőből húztam fel. Kb 3 hete szedek vitaminokat, és most kezdem érezni, hogy lassan helyrejövök…

Melaszka: szerintem nem gond, hogy még nem nyúlkál a játékok után. Nálunk minden fejlődés egyik pillanatról a másikra történik. Egyik nap még csak vigyorgott a rácsvédőjén lévő állatoknak, aztán egyszer csak beindult a keze, és azóta simizi őket  Natasa már kicsit nyúlkál, de csak ami fogásközelben van, konkrétan a textilpelenka és egy oroszlános csörgő, ami felkelti a figyelmét. (nem az az ismerkedős fajta na :D) Jó félkómás az a fürcsi előtti kép :D

Ske: mi is esszük a kezünket, hatalmas lendülettel és akarattal…Akár mindkettőt is megpróbáljuk a szánkba gyömöszölni, de a legfinomabb, ha textilpelenka tekeredik a kezünkre, akkor még vigyorgunk is közben… Sőt mi szopi közben is néha cici helyett az öklünkkel próbálkozunk…

Szaszi: mi is szedtünk egy rövid ideig infacolt, és Natasa is többet bukott, bár ő régebben anélkül is bukott elég sokat, lehet, hogy inkább kinőtték mostanra (bár állitólag jön majd egy olyan korszak, amikor a szopi közben sokat nézelődnek, és akkor újra sok levegőt nyelnek evés közben, és újra felbukkanhat a bukás…)

Friss levegő, hát igen, megtesz ia hatását az tuti… Mi tegnap nem mentünk ki aludni, és ennek köszönhetően nem is aludt olyan sokat. Tegnapelőtt kinn voltunk szinte egész nap, és annyit aludt, nem lehetett felébreszteni se :D

Kata: hogy vagytok? Meggyógyultatok mindketten? Jó kis montázs :D Látom Kevinnek is van a homlokán születéskor szerzett „gólyacsípés” Natasámnak is kb ott van csak más alakú. Nektek már elmúlt? Nálunk halvány, csak ha mérges akkor tör elő újra szép vörösen 

Kri: jó pihenést, biztos jó lesz!!!

Katica: elalvás: hát mi is cicizünk, régebben járkáltunk Vele, de inkább cicizünk este (meg néha napközben lefekszünk mindketten, és dobunk együtt egy nagy szunyát. Napközben most épp kintre szokott, amikor öltözünk még útálja, de ha kiérünk a levegőre pár perc alatt elalszik (bevallom a karomban, és utána teszem a kocsiba, ha felébred régen még orditott, most már vissza tudom ringatni) Jól emlékszem, hogy Léna baba volt, aki szintén utálta a babkocsit? Most hogy áll vele?

Vera: na nagyon jó ha már kezdi megszokni/megszeretni a fürdést. Majd lesz itt hamarosan nagy pancsizás. Fiaid szerették a fürdést? Ti hogy fürödtök? Nálunk múltkor elfürödtem a melegvizet (úgy tünik kicsi a bojlerünk…),apának lábosban kellett vizet melegítenie a nagylány fürcsijéhez… Jó kis anya vagyok, elfürdöm a gyerek elől a vizet…

Eszter: jó, hogy újra jöttél (én beszélek…) Akkor szerencséd van Julcsikával. Ágyban magától elalszik? Hát én ezt el sem tudom képzelni  Szépen növekszk, már simán lekörözte Natasámat. Pedig most ő is nagoyn meglódult, már két hete 170-eket hízik.

Judit: igen a 18 kerben lakunk a Sárkány centertől kb 5 percre. Van a közelünkben egy tök jó nagy park. Régen futni jártam oda, most ott sétálunk, ti merre laktok? És hogy vagytok? Natasám is átszokott a 4-4,5 óránkénti evésre (és azóta hízik, mint a malac, hmmm), és a kinnalvásra. Régen úgyis hasonlítottak egymásra, bár mostanra szerintem már nem annyira, de legalább néhány szokásukban megőrizték….

Sonny, Dalmi, Hangolka és a többiek??? (bagoly mondja tudom)

Jövök majd képekkel

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Pipal:
kedves tőled, hogy hiányoltál. Nagyon jól esett ;-)

Beszteri, Vera nagyon édesek a lánykák! Julcsikának milyen édes mosolya van :-) imádnivaló!

Éééés persze Kevin, Marcika és a többi baba is gyönyörűek! ;-)

Melaszka:
szerintem amíg tudod fagyassz tejcsit, én is kb 120 ml-t fagyasztok naponta (bár mi néha fel is használjuk, ha Noel nagy kajcsizós kedvében van :lol: ) Én úgy örülök, hogy nagy fagyasztónk van, mert így nem kell kiöntenem a tejcsit.

D-vitamin:
sajna nálunk is előfordul, hogy kimarad... pedig próbálok figyelni, de eléggé szétszórt vagyok.

Oltás:
tegnap kaptunk szurit, 37.3 volt este a hője elalváskor. Aggódtam is, hogy feljebb megy. Alvás közben is felszökhet a láz, ugye? Nekünk van fülhőmérőnk, csak tartok tőle, hogy mennyire megbízható.

Játékok-fogás:
Noel rákapott a játszásra. :D Annyira édes! A kedvence egy csörgős labda, amit imád fogni, és tuszkolja a szája felé. A másik kedvenc pedig egy zizegős állatkás textilkönyv. Nagyon intellektuális alkat :lol: Ami a legviccesebb: fürdésnél van egy hajós vízhőmérőnk, azt imádja! Rugdossa a lábaival, annyira koncentrál, hogy látni kellene. :D :D

Amúgy szépen fejlődünk, tényleg minden nap egy új csoda :) , Noel 6700 g és 70 cm!!! Már az egész ruhatárat le kellett cserélni :D

Ja, még vmit kifelejtettem:

Altatás: hhááát, nálunk is a cicin-altatás megy. Délelőttönként szokott elaludni a kezemben, mert reggel annyira sokat eszik, hogy a cicin csak sír, mert nem fér a pocijába több tejcsi. De egyik sem ideális, ha jól sejtem. Noel sír, ha csak úgy berakom az ágyba! Szerintetek mikor kell elkezdeni az átszoktatást? Én sose bírom sírni hagyni. 5 perc volt a maximum, de az is még párhetes korában. Nem is tudom hogy lesz ez később :(

Kicsi pillangóm Kép Kép Kép
Noel koncentrál :) Kép Kép Kép

Judit
Kép
sonny

Sonny! :)
Nagyon édes a kis Noel!Milyen szép baba!!! :)

Ma például amit kifejtem 120 ml, nem fagyasztottam le, gondolván hog majd ma odaadom neki cumisüvegből.Az a helyzet, hogy a cumi nem kell neki, semmilyen formában em.Amikor tuszkoltam a szájába a cumiját az üvegnek, ordított, nem tudott vele mit kezdeni.Aztán cicire raktam, egyből szívta.

Van valaki, akinek a babája nem fogadja el a cumisüveget?
Most akkor öntsem ki?Vagy adjam neki kanállal?Mert kanálból talán jobban eszik :) (teát adom neki kanállal)
Vendég

Köszi az alvássas kapcs. reagálásokat...kicsit megnyugodtam h. nem csak nálunk ilyen bonyi ez.

Na akkor látom Léna Marcell és Natasa mixe. :lol: :lol: Ugyanúgy alszik/szunk a nagyágyon cicivel, és még mindíg gyűlöli a babakocsit, mint Natasa. Viszont a lefejt friss tej sem kell neki üvegből mint Marcellnak, viszont a kanalat jól ismeri, szereti a vasadagja miatt. Cumit sem fogadja el továbbra sem..
Babakocsiba az erszénybe való elalvás után csempészem bele, úgy alszik benne csak.Még szerencse hogy az erszényt szereti. :D

Vera, Eszter
el sem hiszem hogy így is lehet aludni...írigy írigy!
:shock: :D

Sonny
édes Noel nagyon.

Julcsika is gyönyörű, Iza meg a párja. Marcell milyen szépen kitartja magát.

Mi ez a Tavita? Én eleviteztem, de hízok tőle. :twisted: és különben is a kezem közé kapnám aki kitalálta hogy a szoptatás fogyaszt! :evil:

Még jó hogy írtam h. nem kell nyulkálniuk, ráfogniuk még a játékokra, erre egész délelőtt nagy szakértelemmel ezt csinálja.. Kép

Kép
katica_75

Na megjöttünk az oltásról: Nat nagyon ügyi volt. Hatalmas hanggal üvöltött a dokinéninek amiért az megbökte. jó lenne ha most sem lázasodna be, mint a múltkor...

Katica, akkor en ne is merjem mondani, hogy egyetemi korombeli vékonyságra fogytam le a szülés óta? :oops:
Pedig elevitezek, és eszem mint .....

Sonny, nagyott nőtt a kis Noel!!! amugy mi sem szeretunk cicizni ha nagyon sok benne a tej... Nat állandoan félrenyel, és nekiáll köhögni meg fuldokolni, ha nem koncentral (tehát amikor csak relaxalna a cicin). de végülis probálnánk mi ugy pihenni h közben öntik a szánkba a rántott csirkét :)

Kép
pipal

Sziasztok

Jaj de jó, hogy egyre többen vagyunk megint már azt hittem behal a topik. :(
ESzter, Vera, Pipal, Sonny, Katica örülök hogy újra itt vagytok.

Elalvás: hát nálunk volt nagyon de nagyon rossz időszak amikor se du. se este nem akart aludni csak kézben volt el , elalvás mindig éjfél körül volt vagy hajnali 1-kor. Ciciztettem én órákig, sétáltam vele órákig semmi aztán befáradt és nagy nehezen elaludt.
Ez már a múlt!!!
A jelen: este fürcsi , utána szopi, kicsit fent vagyunk ha már nyügős be az ágyba , cumi és egyedül alvás.
Néha ha kiesik a cumi akkor felsír , odaadom neki és utána csönd van.
Ha elaludt kiköpi a cumit csak addig kell amíg el nem alszik.
Reggeli kelés 4-5 körül de volt már olyan is amikor kibírta este 10-től reggel 6-8-ig.
Nem tudom mitől volt a változás, talán mert már nem fáj annyira a hasa, nem használjuk az infacolt, és elfogadjuk a cumit.
Lehet hogy ez így egyben volt rá ilyen hatással. :lol:
Én csak örülök neki bár a cicijeim majdszét durrannak reggelre és most meg ezért nem tudok aludni. Ezért néha ha nagyon fáj éjszaka felkelek és fejek egy kicsit. :D
Párom meg is jegyezte , hogy nekem soha semmi nem jó, mert ha nem alszik a gyerek éjszaka akkor az a bajom, ha meg alszik akkor meg az. :lol: :lol:

Hétvégén nem tudom mi volt velem de alig termelödött tejcsi, este még potolnom is kellett, még jó hogy van a fagyasztóban .
Mára már kezd rendezödni a helyzet remélem este is így fogom érezni.

Kata: remélem azóta meggyógyultatok mind a ketten! :D

Vera: nagyon szép a lányod, azok a nagy szemek! Gyönyörűek! :lol:

Sonny: jó hogy jöttél , Noel nagyon sokat változott , eltünt a szép hajacskája, de nem baj nekünk így is bejön. :wink:

Eszter: sajnos mi is nagyon sokat vagyunk 3-as-ban , néha nagyon elfáradok estére, elég sokat idegeskedtem is , hogy néha nem tudok itthon csinálni semmit, hogy mindig kupi van de a párom erre azt mondja, hogy neked van két gyereked akik minden háztartásbeli munkánál fontosabbak és elsők a gyerekek és csak utána jöhet az itthoni munka. :D

Kri: remélem jól sikerült a sielés! :D Majd mesélj!

Katica: hát én is nem hogy fogytam de híztam szülés óta. Ha nem eszem rendesen nincs tejem úgyhogy muszály ennem ha szoptatni szeretnék még egy ideig. Tornáztam is egy ideig de az sem tett jót a tejtermelésemnek.
Hát ez van sajnos majd szoptatás után fogyózunk! :lol:

Tovita: csonterősítő tabletta van + D vitaminos is.
http://www.bioszallito.hu/Tovita--D3-cs ... ermek-9405

na megyek mert kisebbik lányom éhen akar halni. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Melaszka: Noel is utálta a cumisüveget. De mivel nálunk többször is előfordult már, hogy estére nem maradt elég tejcsi, muszáj volt megtanulnia. Rájöttem, hogy akkor sokkal idegesebb, ha a cici után adok neki cumisüvegből (mégiscsak a cici a legjobb :wink: ), néha még így is hadakozik, de bevált az a módszer, hogy este fürcsi után kb. 50-60 ml-t adok neki cumisüvegből (ha úgy érzem nincsenek elég tele a cicik), és aztán cicire teszem. Amúgy ha sehogy sem akarja elfogadni, akkor kiskanállal is próbálkozhatsz. Noel azt is elfogadta, csak macerás. Mióta teáztok amúgy Marci babával? A pocija miatt adsz neki?

Katica: Noel sem szereti a babakocsit :? ti hogy jártok sétálni? mi hegytetőn lakunk, és hát sokszor kell felcipelnem a babakocsit Noellal együtt, ami azért elég durva. Mivel nem szeret babakocsizni, nem járunk túl gyakran sétálni, ami miatt lelkiismeretfurdalásom van rendesen. De sokszor szellőztetek, bár az biztos nem olyan :roll: ha jobb idő lesz, már minden nap szeretném őt kivinni.

Szaszi: nem semmi, hogy Jenni egyedül elalszik! Gratulálok :wink: Noel utálja a cumit, ha beteszem a kiságyba, csak vigyorog rám, és esze ágában sincs aludni. A cicifeszülésre nálam beválik, hogy este mielőtt elalszom kifejem mindkét cicit, így reggelre nem olyan durva a helyzet.

Kilók: rajtam maradt egy pár :( kb. 3-4, de baromira zavar. Nem merek nagyon kevesebbet enni, mert rögtön meglátszik a tejcsin.

Judit
Kép
sonny

Szaszi, Sonny
nálam is pont így van :? ha nem eszem rendesen este csak nézünk egymásra a kiscsajjal ,mert akkora üresedik ki a cici. :cry: Így inkább eszem, majd tavasszal, nyáron fogyózunk! :P
Köszi a Tovitát én is veszek akkor.

Pipal
ne is merd!!! 8) Tudom ebben is ki ilyen ki olyan...de én mééé nem olyan? :mrgreen:

Sonny
vettem kengurút abban is elvan, meg ezt a babaslings-et imádja : www.babaslings.hu/index.htm Ha nem sétálunk nagyon nyügi, így ki kellett találnom valamit, mert a babakocso felrázta és bukott benne, és akkor én is tolhattam kezembe a gyerkőccel.

És igen, igen gyertek vissza elveszett lányok!!! Zsemlyécske? Derika? Sensi? Sclara, stb, stb.....

Kép
katica_75

Én is vettem kengurut. Ilyen: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32 csak bordó színű.

A teszveszen licitáltam postával együtt 6000,- volt és elméletileg nem volt még használva. Remélem jó lesz.
Kaptunk egyet kölcsön de az nagyon alap még a brendonban is csak 3000 ft itthonra 5-10 percre jó de hosszabb távon már nem, nagyon húzza a válamat mert vékony a pántja.
Vendég

Jenni bírja a babakocsit a lényeg hogy ne áljon meg ,mindig mozogjon , 5 perc után alszik is benne . :lol:
Vendég

általában este nekem is teljesen üresek a cicik de mivel éjszaka nem kel fel enni ezért reggelre már eléggé feszül de csak az egyik mert nekem az egyikben több van, de mire a délelötti etetéshez érünk a másik is feszül . Jenni mindig csak 1 ciciből eszik , így általában 6 óra alatt lesz tejcsike a ciciben napközben , és ha jól számolom az esti etetés a délelötti között több mint 12 óra telik el ezért szokott nekem már eléggé fájni. de reggel és de. rendesen kiszívja. :lol:
Vendég

képzeljétek állandoan szívja, rágja a kezét, folyamatosan folyik a nyála és 1 nap több ruhát is kell cserélni mert a nyaka és az ujja mindig tiszta nyál.

talán már a foga? viszkett neki az ínye? szerintetek? enni most evet , éhes nem lehet.

na most már tényleg lépek. :lol:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Nagyon Boldog 3. hófordulót mindenkinek!!! :lol: :lol: :lol:

Köszönöm a hiányolást!

kata
Örülök, hogy Kevin jobban van!

katica
Melyik eredmény kell pontosan mert elég sok van, ha még kell. Szeditek még a vasat? Te a várandósság alatt szedted a vasat? Mert Én igen. Mikor kell kontrollra menni Lénával??

Nagyon szépek a gyerekek és csodálatosan fejlődnek!!! :)

Jobbulást a kis és nagy betegeknek!!!! Gyógyuljatok meg hamar!!!! És legyen már JÓ IDŐ!!!

Kép

Bocsánat, de Kincső nagyon nyűgös nincs időm visszaolvasni és fürdetés is jön. Igyekszem jönni és vissza olvasni!
puszi mindenkinek!!!

Kép
Kép
anya1118

Sziasztok!

Én sem tűntem el örökre,csak hát nagyon le vagyok foglalva.péntek óta alig alszom.nem a gyerekek miatt,velük minden okés.a párom cége felszámolás alatt van.el akarják adni a céget.felajánlották neki,hogy vegye meg,mivel ő már több mint 12 éve van ott.ha nem veszi meg,akkor utilapu ,mert a másik esélyes nem tartaná meg őket,meg apjuk sem dolgozna a másik keze alatt.úgyhogy fel van adva a lecke.én áprilisig vagyok tgyás-on,addig jó lóvét kapok,de utána :roll: ?!.és ha a páromnak nem lesz munkahelye,na akkor nem tudom mi lesz.azt hiszem bele kell vágnunk ebbe a dologba,nem sok választásunk van.csak össze kell kaparni néhány misit :roll: ,de honnan????van köztetek könyvelő,aki tudna segíteni?lenne 1-2 kérdésem!!

Szaszi!
Most csak neked írok gyorsan!nem jó,ha 12 óra telik el a szopizás alatt,mármint,hogy ugyanazt a cicit 12 óra után használod,mert,ha már 6 óra eltelik,akkor,csökken a prolaktinszint,és egyre kevesebb lesz a tejcsi!de már lehet mondta itt valaki.én megkérdeztem védőnőt,dokit,és ők is ezt mondták. vigyázz vele!

Írtam a múltkorában,hogy az alkoholmentes sör,a benne lévő sörélesztő származéktól emelheti a tejcsi mennyiségét.ne ezen felbuzdulva vettem sörélesztő tablettát,kicsit utánaolvastam,szedhetik-e kismamák,és hát kifejezetten ajánlják szoptatós anyukáknak,mert nagyon jó a hajhullásra.én egy hete szedem,a hajamon,még sok változást nem tapasztaltam,de a tejem egész jól termelődik.hát hogy ettől-e,fene se tudja,de ártani nem ártok vele,az biztos.

Fogyókúra
Sajnos én is az " ilyen " táborba tartozom. :cry: van még rajtam vagy 8 kiló,és pont ma jegyezte meg a lányom,hogy anya,nem is tudtam,hogy megint terhes vagy!na,mondtam,kedves vagy,de legalább őszinte.én áprilisig nem fogyózok,de mire lekerülnek a ruhák,le szeretném adni ezt a jó pár kilót.egy hete rendeltem a netem,egy hullahopp karikát (magic hullahopp),5600 volt postaköltséggel.és egész jó,nem megerőltető,de lehet érezni.naponta fél-3/4 órát karikázok azóta,és úgy érzem alakul a dolog.

Elalvás
Nekem is úgy alszik,mint Szaszinak.
napközben szopizás után felvan kb másfél órát,olyankor játszunk,beszélgetünk,aztán elkezd nyűgösködni,lerakom a helyére,és kb 5 perc után alszik.néha be kell rakni a cumit,de neki is csak addig kell,míg mélyen el nem alszik,aztán kiköpi.emelgeti a fejét,meg nyöszög,de nem veszem ki,csak simogatom a buksiját,meg paskolgatom a fenekét néha,meg suttogog a fülébe :roll: este én 8 után szoktam fürdetni,fél 9kor szopizik,ezután már nem játszunk,9kor leteszem,és alszik kb. fél5-5ig .hétvégén 6ig,mint aki tudja,hogy most tovább lehet aludni :lol:

És a végén csak annyi,hogy nagyon édes,cuki,gyönyörű minden baba!

Jó éjszakát mindenkinek!

Honey

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Ezeket este már nem volt időm feltölteni :)
Játszik
Kép
ekkor nagyon jó kedve volt! :lol: :lol: :lol:
Kép
Kép
Kép
Kép

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok!

Meleszka cumisüveg? nekünk nincs is tehát nem is tudom kipróbálni, de ha ott a cici minek az üveg ha nem eszi meg a ciciből mert üvegből adod neki szép lassan leáll a termelés.

Sonny kilók: fél-1 év mire regenerálódunk ha szoptatsz az a 3-4 kg is le fog menni hamarosan nem kell fogyizni. Én tornázni is csak akkor fogok elkezdeni, ha már nem fogyok a ciciztetéstől :lol:

Fogás: mi is csak akkor fogunk ha adok a kezébe valamit.

ALVÁS: napközben ált. cicin (Ő az első gyermekem aki cicin is képes elaludni), este fürcsi, szopi, alvás kiságyban. Lassan szokott rá Ő is kezdetben sirdogált olyankor felvettem megnyugtattam és visszatettem, szerencsére ez bevált ma már tudja, hogy este alvás van. Mind 3 gyermekemnél bevált ez a módszer. Ja és mindig este 8-kor mindenki ágyban van és mihamarabb alszik még a nagyok is.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Honey! :)
Micsoda vidám kiscsaj Bettike! :) Nagyon szép! :wink:

ma voltunk oltáson, szegénykém úgy sírt, a dokibácsi hangjától megijedt és onnantól amíg be nem ültünk az autóba bömbi volt.
Most meg alszik :)
Képzeljétek, az egyik szeme folyik :cry: Miért ne, akkor vettem észre, mire hazaértünk. :evil: A dokinak megmutattam volna.
Szerintetek a kamillás mosogatás jó, nem?Remélem, nem lesz durvább :?
Egy pár kép pirosban :D

Kép
Kép
Vendég

Sziasztok!

Jelentem a lányom alszik már 3 órája a babakocsiban. Eddig kinn volt, de szétfagytam (elég sokszor ránézek, néha tologatni kell, mert picit felébred és nyügi), így betoltam az előszobába, gondoltam hogy most már felébred, mert enni kellene, de NEM... így várok, csak a cicim... De nem keltem fel, aludjon csak...

Honey, Klarissza, Melaszka: nagyon édesek a babák, mindegyik!!!

Hogy ne maradjak le a fotókkal (bár ezek már nem mostaniak, pár hetesek...)

Kép Kép Kép

Kép
pipal

Klarissza: én már látatlanba is megdícsértem Matyit, teszel azért képet is? :lol:

Kép
pipal

Sziasztok!

Nem tudom mi van ma a levegőben, de a kisfiam kb. 1 órát aludt összesen egész nap :shock: ...és még mindig itt kukorékol!!! Pedig 8-fél 9 körül el szokott aludni, de most esze ágában sincs. Úgy látszik bulis kedvében van 8)

Honey:
édes ez a kislány! Cuki kis pufi pofija van :D Noel is imádja ha így a lábamon van :) Nem semmi, hogy csak úgy le tudod tenni a kiságyba, és 5 perc alatt elalszik! Mi a titkod? :P Én ma is próbálkoztam ezzel, de csak vigyorgott mint a vadalma, amikor meg látta, hogy ez nem játék, sírni kezdett. Pedig suttogtam, paskoltam stb. Háááááát lesz az altatással még gondom...

Klarissza:
hát legyen igazad a kilókat illetően! ;-) Jó hogy este 8-ra ágyba kerülnek a gyerkőcök, én is imádom ezt a néhány "apás órát" :)

Melaszka:
édes a kisfiad nagyon! A szemére próbáld a kamillát, csak kívülröl befelé kenegesd neki vattával. Szerintem attól hamar elmúlik.

Pipal:
jaaaajjj ez a kislány, annyira imádnivaló! :) Úgy látszik Natasára ellenkezően hatott a mai nap... meddig aludt végül a babakocsiban? Noel 1 órát aludt ma összesen (és 9 óra elmúlt)

Na épp tegnap írtam a babakocsi undorról... ma képzeljétek olyan jót sétáltunk kenguruval. Igaz leizzadtam rendesen, mert hegyen lakunk, de nagyon jól esett. Bár fújt a szél, de a sálamat ráterítettem a kenguru köré úgy, hogy Noelt nem érte. Mert ugye azért még a széltől is óvni kell ;-)

Judit
Kép
sonny

Sziasztok!

Nem szeretnék csak úgy eltűnni, ezért írok.
Mostanában esténként nagyon fáradt vagyok idegileg. Mostmár, hogy Sziszi is nagyon sokat van fent nappal és igényli a vele foglalkozást, így nem sok időm marad a "szórakozásra" a két gyerek mellett. Benneteket sem tudtalak már kb. 3 hete olvasni és bevallom most is csak a képeket futottam át és gyönyörködtem bennük!!!
Szerintem a közeljövőben sem fog előfordulni, hogy a férjem hamarabb járjon haza este 9-től és átvegyen egy kis gyereknevelési részt, így nem nagyon fogok tudni ezután sem sokszor ide írni! Amit nagyon-nagyon sajnálok, mert szuper kis csapat jött itt össze fantasztikusan szép gyerekekkel és jó volt veletek beszélgetni! :)
Be-bekukkantok azért olvasni és néha írni is, nem tűnök el végleg!

Rólunk azért még pár szó:
A gondok nem kerülnek el még mindig teljesen minket. Sziszi végérvényesen kizárólagos tápszeres baba lett, a tejem pedig már úgy néz ki, hogy nagyon szépen elapadt gyógyszeres rásegítés nélkül is. A tápi hatására az eddigi problémák megszüntek. Helyette jött a szorulás és a hasfájás - a másik véglet! Az éjjelek továbbra is jók szerencsére, nagyon hálás vagyok hogy ilyen jóalvó gyereket kaptam! :)
Sebi fiam pedig már 2 hete vírusos kiütéses, remélem, hogy már visszahúzódnak a pöttyök, mert nem szépek!
Én jól vagyok, a megfázást leszámítva. Ki kell találnom, hogy hogyan fogyhatnék! :)

Sok puszi mindenkinek! Legyetek továbbra is ilyen aktívak és sok-sok fényképpel örvendeztessetek meg minket!!! :)

Pár fényképet én is beszúrok:

KépKép
KépKép
hangolka

Sziszim:
Kép
Sebim:
Kép
A két fiú:
KépKép

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok

Honey: hallottam már én is hogy nem jó ha olyan sok idő telik el a szoptatások közöztt, és valószínüleg azért érzem estére hogy nincs benne semmi.
Hát most éjszaka felkeltem fejni, bár olyan álmos voltam hogy kettőig nem láttam de muszály volt mert éreztem hogy fáj is egy kicsit a cicim.

A sörélesztő tablettát lehet hogy kipróbálom én is! :lol:

Egy kérdés ti mibe fagyasztjátok le a tejet?
Melaszka neked elég sok van, mibe raktad el a fagyasztóba?
Olvastam itt a fórumon, szerintem nálunk de sajnos nem emlékszem pontosan, hogy van sterilizált vízelet gyűjtő tasak a gyógyszertárban , szerintetek? :?: Abba el lehet rakni :?:
Megnéztem a neten és elméletileg 50,- ba kerül, hát sokkal olcsóbb mint a rendes anyatej gyűjtő tasak vagy aventes pohárka.

Anya: Kincső jobban van már? sokat fáj még a pocija?

Honey: nagyon édes Bettike, nekünk is ilyen kis tokánk van! :lol:

Melaszka: nekünk is folyt már a szemünk de én nem csináltam vele semmit , nekünk 1 nap alatt elmúlt. de a kamilla biztos jó rá ahogy Sonny írta. Marcell nagyon aranyos ebben a piros cuccban! :lol:

Pipal: az utosó képen Natasa nagyon imádni való csajszi. :lol:
Mi sajnos még nem könyökölünk valamiért az nem tetszik neki , emeli a fejét ha hason van de még nem tartja ki magát. Az baj hogy ennyi idősen még nem csinálja? :?:

Hangolka: már hiányoztál nekünk , nagyon szurkoltunk hogy minden rendbe jöjjön veletek. Nagyon édesek a fiúk. :lol:

Vera: szurkolok hogy ne legyetek betegek ti is. Nálunk Fanni volt csak beteg szerencsére mi nem kaptuk el a hányás hasmenést.

Na majd jövök még, sziasztok.
Vendég

Sziasztok!

Vera! :)
Jobbulást Balunak!

Sonny! :)
Köszi, már kamilláztam neki, meg is szűnt. :) Lehet, a könnycsatornája van eldugulva?

Hangolka!
Édesek a fiúk! :)

Szaszi! :)
Én anyatejgyűjtő tasakban fagyasztottam le, amíg van, ez 25 db-os.Aztán majd meglátjuk.....

A tegnapi napunk nagyon rossz volt :cry:
Oltáson voltunk és szerintem rossz helyre ment a szuri, mert Szegénykém ahogy felemeltük vagy hozzáértünk a lábacskájához, üvöltött :cry: Láza most nem volt, de nagyon sokat sírt.Szegénykém, a frontot is érezte, ezt a hülye szelet+az oltás.
Nálatok volt ilyen, hogy az oltás után nagyon nyűgi, sírós volt?
Aztán meg este 8-kor elaludt, de fél 11-kor megébredt és csak fél 1-kor tudtam visszaaltatni :cry:
Ma már azért jobb, rengeteg vigyorrral fűszerezve :) :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?