A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

BArbi küldtem privit! :wink:
Vendég

Esik a hó :D

Alvással kapcsolatban - Nekünk nincs összefüggésben az elfogyasztott tejmennyiség az alvás hosszával. Emma este 9 körül kidől a szopitól, akkor is, ha nagyon keveset szopizik, és 1/2 8-ig alszik 2 hónapos kora óta. Néha próbáltam 11 körül félálomban szoptatni, de ugyanaddig aludt utána, mint egyébként. Most valami növekedési ugrása lehet, naponta 2 óránként mellen van, de éjjel békén hagy. Remélem így marad :)

Babák édesek, Gergő, Ádi. Kati, mi most egy ideig nem járunk majd jógára, esetleg gyertek majd a ligetbe, ha van kedvetek.

Zsófi - Beni irtó ügyes. Emma is fejlődik végre, tegnap 2x átfordult, meg mászik nagyon lassan, de úgy, hogy lenn van az orra.

Dia - Virág hajkoronája egész művészi. Fodrászkodtok vele, vagy magától áll így? Emma haja nagyon merev, nem nagyon tudunk kezdeni vele semit.

Van olyan, akinek a babája nem tud még enni? Emma sem a cumisüveget nem fogadja el, sem a kanalat. Vagyis abból kb. fél óra alatt eltüntet 2 kis kávéskanálnyit, de ebből még a ruhájára is jut. Próbáltam almát, körtét, sütőtököt, mindenféle hőmérsékleten. Úgy tűnik, nem tudja, mit kell vele csinálni, szopizni akarja, ha meg lenyeli, fuldokolni meg köhögni kezd. Még úgy is, ha anyatejjel keverem.

Na megyek, szopi...

sushy

Julcsi! Szerintem is lehet hasmenése az almától, bár általában azt mondják, az fogja a székletet. Viszont rostos dolog. Dokinéni nekümk azt mondta mikor legutóbb voltunk és mondtam hogy Réka ritkán kakil újabban, hogy épp ezért menjenek a gyümik, zöldségek, hátha lazul a széklet. A banánra viszon tazt mondta ő is és a védőnő is, hogy várjunk vele épp emiatt. Próbáltam is, de miközben ettem, RÉkának csorgott a nyála. Ezért megkóstolta. Nem evett sokat, mégis megfogta a pocit.

panna1

Anna, Aproo Levije hasonló, mint Emma, nem nagyon eszik semmiből, legalábbis így volt még úgy 1 hónapja...

sophie27

Anna!
Esetleg próbáld egészen felhigítani a kaját, vagy próbálj neki csak anyatejet adni kanállal. Lehet, hogy ha már rájön hogy hogy kell vele enni, a pépessel se lesz gondja. Így nehéz rájönni, hogy most a kaja nem kell neki, vagy csak a kanállal nincs jóban.
Aranyos lehet Emma, ahogy "szimatol" :lol:

Felicia! Szerintem simán lehet, hogy az is közrejátszik, hogy nem szoptatsz. Nálunk szerintem ez van. Vagyis nem is igazán a fáradtság a probléma, hanem hogy ritkán érzem a fene nagy vágyat. Pedig régebben ezzel nem volt gond. Mostanság az is elég, ha odabújok a páromhoz.

panna1

Zsófi, hát az igaz, hogy ha Dávid 20-kor bealszik, utána házibulizhatnánk is, aludna, mint a bunda. Fél 6 körül szokott felébredni, hogy éhes, 5 perc alatt beszopja a cumiból a kaját, aztán visszateszem az ágyába, és reggel 8-ig elvan csendben. Pedig nem is mindig alszik, egyszerűen csak játszik az ágyában... :)
Amikor már nagyon kipihent és elunta magát, akkor jelzi, hogy most már foglalkozzak vele is, mert balhé lesz... :lol:

Fogápolás téma. Mikor kezdtétek el és hogyan? Dávidnak még csak egy foga van, pedig állítólag párosan jönnek ki, de már eltelt egy hónap, és a másik fog még sehol. Egy szem foggal mihez kezdjek, vagy már azt is kellene ápolni?

Kép
felicia

Felícia, én néztem a DM-ben olyan fogápolós szettet, amiben 3 kis cucc van, az egyik csak az ínyre, a másik a már kibújt fogacskára a 3. pedig egy fogkefe, szóval szerintem már ezzel az egyszem fogacskával is kezdhetsz valamit! :)

sophie27

Még a terhesség előtt korántsem volt így. Néha hónapok is elteltek úgy, hogy semmi szex nem volt.
Emlékszem, még a betegség ideje alatt, sokszor gondoltam arra, hogy talán most vagyunk együtt utoljára, és most fáradtság meg baba ide vagy oda, minden alkalmat megragadok és kihasználom, mert addig élvezzük az életet, amíg lehet.

Kép
felicia

Fogápolásra ezt találtam:

https://www.babanet.hu/publ/fogapolas.htm

Eszerint ilyenko rmég nem kell fogkefe, csak át kell törölni a fogacskát nedves zsepivel vagy nedves gézlappal.
A kérdés, hogy úgy sok értelme van-e ha szopi előtt törlöm át? Mert a végére tuti bealszik, és emiatt nem fogom macerálni .. :?:

panna1

Köszi a tippeket, de most már nem tudom mi a helyzet. 1 órakor fosi volt, most meg ébredés után egész szilárdat kakilt... PErsze nem annyira szilárd, de ilyen még nem volt, más mint az anyatejes kaki... Szóval akkor lehet hogy mégsincs gond az almával? :wink:

yuyu79

JázminAndi, jól megvagyok a két gyerekkel, csak ez az aggódás ne lenne mindig :( A gyerekorvostól jövök, Zsombi kötőhártyagyulladása úgy néz ki ráment a bal fülére :( de a fül-orr-gégszeten már nem tudtak fogadni, ezért a doki azt javasolta, hogy menjünk be este 7 után a Szent Imre kórház fül-orr-gégészet osztályára, mert ott meg kell, ho9gy vizsgálják, hát nem is tudom... És sajnos a tüdeje még minidg nem tiszta, azt mondta, hogy ezen már agyógyszer se sokat segít, hanem menjünk el valami jó levegőjű helyre :( szóval most gondolkodunk, hogy mikor tudunk elindulni, a hétvégén mentünk volna anyósomékhoz, csak épp miattam nem tudtunk, majd most megyünk, amint lehet, csak mennyi idő lenne elég vajon a javuláshoz? :(

Megyek, keresek valami kaját, mert ma még nem sikerült ebédelnem, igaz kedvem sincs enni.
Vendég

Csenge, jobbulást nektek! Kiskoromban én nagyon beteges voltam, tüdőgyuszi, torokgyulladás, köhögés, nem tudtam kimászni belőle, és az én mamámnak ugyanazt javasolta a doki, mint nektek, hogy vigyen jó levegőre, a Mátrába. A szüleim találtak egy nagyon kedves nénit Parádsasváron, és nyaranta oda jártam. Gimnázium óta sosem vagyok beteg :) Ha van lehetőségetek, próbáljátok meg ti is.

sushy

Na, rohanásban, mondtam már hogy imádom az oltásnapokat?.... :oops:

Anna, én totál kivoltam még 2-3 hete, Levi ahogy kanalat látott, fuldoklott, semmi sem volt jó, emiatt is mondta a védőnőnk, hogy kezdjük el előbb a hozzátápit, de várjunk 6. hónapig, mert minél később, annál nehezebb, ha ennyire kis finnyás.
Aztán jött kb. 1 hét, amikor már lement, de max 5 kanál, utána szájzás és hangos ordítás-prüszkölés.
Most meg olyan 4-5 napja egyszerűen semmi sem elég semmiből. Tényleg igaz, a babáinknak megvan a maguk ritmusa, ki kell várni, majd ráérez, ha már szüksége van rá.
Én most vettem vissza, mert ha így haladnánk, kb. 2 hónap múlva már cici sem kéne. 150 grammm zöldség/gyümi, este meg még ennyi sinlac....na, szóval nem szabad túlzásba sem esni, ha még szoptatni akarok egy ideig.

Zsófi, mi nagyon szeretjük üresen a sinlacot, sztem baromi fincsi...

ÉS Csenge neked: SÓBARLANG. Másik topikos anyucinak súlyosan kruppos a nagyobbik fia, neki ajánlották, de minden tüdővel kapcsolatos bajra szuper:
ha jól tudom, van a Gellért szállóban, a Mária bababoltban....és még rákérdezek Neked hol, de azt mondta, hogy baromira tisztult tőle Bencije. Csak, ha jól tudom, oda is kell beutaló :?: :!:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Én már nem tudom mi is van nálunk. Januárban csodásan ettünk, semmi cirkusz, mentek a kanalasak is és 3-4 óránként tápi. Eljött a február és egyszerűen nem hajlandó enni Dorca. Tegnap reggel 7 után csak este 8-kor volt hajlandó enni és csak 150-150 millit, majd éjjel evett. Ma is éjfél után 5-kor, délben és azóta nem fogadott még el semmit. Sajnos inni még mindíg nem iszunk. Nálunk teljesen mindegy, hogy jóéjszakát, Beba 1 vagy Beba kettő, mindíg legalább kétszer ébredünk éjjel, újszülött korunktól.
Orvoshoz én már nem megyek, eddig se tudtak velünk semmit kezdeni. Kiböjtöljük ezt az időszakot is, egyszer majd csak megnövünk és vége lesz a rémálomnak....

KépKép
koadri

Sziasztok!

Rengeteget írtatok, nem győzöm követni:(

Először is köszönjük az aggódást, most már jól van Barnus!
Nagyon nehéz vasárnapunk volt, egész nap lázas volt, semmi nem volt jó neki, csak én kellettem és egész nap hurcolni kellett a kis drágámat. Estére szerencsére rendeződtünk, nem semmi nap volt!

Szerencsére mivel betöltötte a 6 hónapot, így csak 2 oltást kap + az emlékeztetőt, remélem nem lesz minden alkalommal ilyen nehéz neki!

Apró, miért vinnéd már túlzásba a hozzátáplálást, szerintem ezen kár aggódni, én mindig annyit adok Barnusnak, amennyit kér és utána még szopizik is mindig, egyelőre a tejmennyiségem sem változott.
Védőnéni tegnap volt nálunk és azt mondta, hogy most már el kell kezdeni hozzátáplálni őket, mert a tejcsi önmagában nem fedezi a szükségletüket, tízóraira vagy uzsira gyümölcsöt adjak neki, 2-3 hét elteltével pedig ebédre is kapjon zöldséget. Ettől nem fog leszokni a szopizásról hamarabb, szerinte ez butaság. 2 gyerkőce van, ő is így csinálta és másfél - 2 évig szoptatta őket. Szóval én hiszek neki, de a legfontosabb, hogy nem kell semmin aggódni, csak lazán;) ha meg nem kér a gyerkőc szilárd kajcsit, akkor célszerű pár nap szünetet tartani, utána újból próbálkozni;)

Barbikám, mi újság Imivel, remélem már ő is jobban van?!
Csenge, Nektek is jobbulást, szegény Zsombira és Rád is rátok jár a rúd mostanában:(

Pöttöm, szerintem ne aggódj ennyire (bár ez az én véleményem: de aki keres, az könnyen talál mindig vmit) nem akarlak ezzel megbántani, csak Neked is jobb lenne, ha kicsit megpróbálnál lazítani, Nonóval pedig minden rendben lesz, biztosra veszem, jól fejlett, erős kissrác;)

nagyon ügyesek a gyerkőcök, szépen ülnek;)

Levike videóját még nem sikerült megnéznem, mert korlátozta a köcsög UPC a netünket, de hamarosan pótolom;)

na most megyek, nem tudom még mit szerettem volna, nézzétek el nekem, ha nem reagáltam sok mindenre :oops:

sniky

Aproo, a Picasaval kapcsolatban nem csinálok én sem máshogyan, egyszerűen a feltöltésre nyomok, és várok... :( sajnos nem tudok én sem jobb tanáccsal szolgálni! :(

sophie27

Képzeljétek, megelégeltem, hogy ahányszor nekiállunk enni (cumisüveg, tápszer) Dorca elkezd ordítani és egy kortyot sem fogad el. ( értsétek úgy, hogy max 3x 100-150 ml!!!!!) Beültettem a fürdőkádba, fürdetőkarikába, és ott kanállal megvett egy kistál pépet, egy Nestlé desszertet és mintha még ivott is volna a csőrös pohárból néhány kortyot. Az elfogyasztott kaja mennyiségéből látszik, hogy éhes volt, egyszerűen nem értem, mi a baj a tápszerrel, vagy a cumisüveggel, vagy a pózzal, ahogy eszünk????

Mindenesetre a kádban úgy evett, ahogy akart, folyhatott a kaja, bele is lehetett nyúlni, és nem volt olyan ideges, mint az etetőszékben.

Bocs, ha olyanról írok, ami nálatok nem fordul elő, én se hittem volna a két fiam tapasztalatai alapján, de ez van, ilyen is van, hátha valakinek ez is tanulságos!

KépKép
koadri

Bocsi elfelejtettem: Krupp: Marci fiam is nagyon súlyos kruppos volt 6 éves koráig szinte minden hónapban előjött. Mindíg éjjel kettő felé. Este már hallottam a köhögéséből, hogy baj lesz, akkor calcimusc kanállal, hideg pára Amol-lal, majd ha jött a fulladás: kúp és min. 1 óra séta a hidegben csak ez segített. (Ráadásul nálunk a levegő is tiszta....)

KépKép
koadri

CsengeAndi! Továbbra is drukkolok nektek a mielőbbi gyógyulásért. Nem tudom, kell-e még szívogatni Zsombi orrát, gondolom igen, és nem csodálom ha utálja. Ha nagyon tiltakozik próbáld esetleg hogy abszolut nem fogod le, hátha úgy jobban tűri. Egy másik oldalon olvastam, Rékánál kipróbáltam, és míg előtte kézzel lábbal kapálózott az orrszívás ellen, úgy hogy egyedül alig bírtam lefogni , azóta simán, majdnemhogy vigyorogva tűri.( Leginkább be akarja kapni az orrporszi végét :lol: ). Persze azt is hozzá kell tenni, hogy nem nagyon volt azóta napi 2-3 szívásnál több. De hátha...

panna1

Adri, ügyi vagy, hogy így feltaláltad magad! végre Dorca pocakjába is ment valami kajcsi! :) azért tényleg aggasztó, hogy mi lehet a gond, ha amúgy meg éhes!? eddig csak egyféle tápit ettetek, vagy próbáltatok már többet is? bár nem tudom, hogy létezik-e olyan, hogy megunja, de ki tudja!? :( sajnálom, hogy küszködni kell, remélem, hogy azért nem fog lefogyni!

sophie27

Dia! Örülök, hogy a sok csillag nem jelent rosszat!

Zsófi! Fél 12-kor van. Sajna a héten mi nem valszínű, hogy tudunk menni, mert Cintusnak 10-től farsangja lesz és Vikica anyóssal lesz itthon. A kicsiknek is való és nagyon jó fejlesztési tanácsokat is ad a nő. Egyszer mindenképp nézzétek meg. Apro esetleg ti is eljöhetnétek egyszer.

Csenge! Ti sem tudtok kikeveredni ezekből a nyavajákból. Nálunk is Cintusnak kezd folyni az orra. Mondtam, hogy szedje össze magát, mert lemarad a farsangról. Szegény Zsombi! Mielőbbi gyógyulást!

Én elteszem magam holnapra. Jó éjszakát!

KépKép
jazmin2005

Pocakfájással sajnos Réka még küzd, nem is olyan ritkán. Ezért gondoltam, hogy egy protexin-kúrát adok neki, azzal nagy bajt nem csinálunk. Hátha vmi nem stimm odabent.
Pláne, hogy ma egy kenyeres-zacskóról lenyalta kb a rányomatot. Míg vacsiztam odaadtam neki, hadd játszon. Nem is volt semmi gond, amíg láttam. Elmentem összekapni a konyhát. Megyek vissza, Réka szája, arca, keze,ruhája tiszta lila maszat. A bosszantó az, hogy kedves férjuram ott ült kb fél méterre tőle, de nem vette észre, mit művel a gyerkőc. Híradót nézett. Férfiak! :evil:

panna1

Remélem nem lesz gond, eddig semmi kiütés, se hányás, se semmi. Legfeljebb lilűt kakil majd :shock:

panna1

Jó regeglt!

Dia örülök,hogy nincs gond.. akkor ezek szerint a kisbabáknál is normálisak az eltérések, mint kismamáknál :roll:

BArbi szegény ismerős anyuka. jobbulást a fészekaljat.

Jázmin engem érdekelne a Muffinrecept.. jobbulást

FElicia irigylésre méltó amit műveltek nap mint nap..nekünk összebújás működik, de a 18as karika max 3* egy héten

:wink:

ZSóf. mi ettük ajó éjszakát tejbefdarapépet..imádja ZSigmond

Sóskát vagy spenótot hetente 1x adjunk, a magas oxálsav tartalma miatt (vesekövet okozhat).

még egy érdekes cikk de teszem fel a receptesbe is

http://www.andrea78.eoldal.hu/cikkek/ba ... zataplalas

Alma nálunk az elején hasfájást okozott sajna.. most már nincs gond vele

Mennyi fogacskás baba! nekünk még nincs, de nem bánom, mert azt mondják minél később bújik ki, annál jobb minőségű :lol:

Adri találékony ember a magyar Anya :lol: érthetetlen...

CSnge jobbulást NEktek.. kötőhártya gyulladásra a szembe cseppentett anbyatej a legjobb.. fülgyulladásra is.. esetleg kipróbálhatnád..

Lányok van valakinél olyan akinél a gyermek nem fordul hátról hasra? kitekeri magát de a lábát nem hajlandó átlendíteni talán egyszer csinálta meg, drnéni szerint nem gond... ..hasról hátra többször is fordul..
kúszik, most már megemeli magát mászóba is, illetve ha felül miközben a kezét fogom (elengedve csak félfekvőből) akkor továbbhúzza magát felállásba...
PAnna férfiak .... de biztos nem lesz gond.. ZSigi múltkor a papírzsepit rágta meg.. apa felügyelet mellett

Sushy ne aggódj majd megszereti... olvastam olyanról,a ki abszolute nem ette meg a pépes kaját, de később a szilárdat gond nélkül...:roll:

Szépséges NApocskát :lol:
Vendég

Panna! Biztos nem lesz semmi gond!

Boni! Felteszem majd a recit. Viki se nagyon forgolódik. Párszor már átfordult, elméletben tudja, de nem gyakorolja. Kicsit én is aggódom emiatt, de látom, hogy van még pár ilyen baba és a védőnő sem mondta, hogy baj lenne.

Mi ma megyünk a Vereshez este Cintussal. Remélem kitalál majd valami okosat a pocakfájására.

Szép napot! Én asszem visszabújok, elég szar éjszakánk volt.

KépKép
jazmin2005

Ja, Boni nekünk is van ilyen kis manónk, mint ami Zsigi kezében van a képen. Nekünk smoby fürdetőkarikánk van és ahhoz van. Épp tegnap fürdött benne először Viki, nagyon bejött, csak még nem mertem sokáig ültetni benne.

KépKép
jazmin2005

én fiamnak fürdetőkarika nem jött be a vízben.. az ágyon igen :lol:

sőt visszaharcolta a fürdőkádat is :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Kicsit kómás vagyok, Gergő éjjel megint alakított, nem is tudom hányszor volt fent, fél óránként? :roll: Mire végre elaludnék, akkor meg a szomszéd kutyus ugatására, vonyítására kelek...annyira hihetetlen, hogy elég ennek a gyerkőcnek ennyi és ráadásul ennyire felszínes alvás...
Niki! Örülök, hogy jól van Barnus!
Adri! Nagyon találékony vagy, örülök, hogy sikerült Dorcának egy jót ennie!
Gergő már nagyon pörög, alig lehet követni, egyszerűen pár másodperc alatt a nagyágy egyik végéről eljut a másikba, kúszómozdulatokkal. Nekünk simán megy a fordulás is, estére teljesen kikészülök + nem érzem a derekam. Mi lesz, ha elkezdenek menni? :D

Barbi
Kép
manci79

jó reggelt! ma mi is kicsit rosszabbul aludtunk, és a szokásos 1 helyett, 2x ébredtünk, persze sírdogálva! :( ennek ellenére 1/2 10-kor fent voltunk, és lassan megyünk is le bandázni! remélem, hogy azért nem fúj annyira a szél...

Andi, köszi a zeneovis infókat, közben eszebe jutott, hogy most pénteken a védőnőhöz megyünk, szóval most én sem tudom elvinni Benit, na majd legközelebb!

tegnap megpróbálkoztunk a sinlac+tápi kombóval, ja és persze előtte volt egy kis szopi is, hát a kisfiam ennek ellenére 2-kor már fent kukorékolt... :( szóval nagyon úgy néz ki, hogy ennek nálunk sincs semmi köze az alváshoz. Aproo, nálatok mi volt a helyzet?

Boni, szerintem a teljes kitekeredés után már csak kis idő, és Zsigi is átfordul hátról hasra. nálunk is így kezdődött. szinte minden este így aludt el, tök kitekeredve, aztán egyik nap megfordult... gondolom megunta ezt a póz! :)

köszi a sóskás, spenótos infót!

na most megyek. felöltözöm. aztán még majd benézek! jók legyetek!

sophie27

Sziasztok!!

Örülök, hogy már jobban vannak a betegeskedő kislurkók. :)

A babák rossz étvágyát a frontok is okozhatják, valamint a fogzás és rengeteg más dolog, addig nincs ok aggodalomra, amíg nem fogynak.

Hasmenést nagyon sűrűn okoz szintén a fogzás, nem biztos, hogy valami étel ludas benne.

Ezeket nemrég kérdeztem meg én is, ezért osztom meg Veletek, hátha segít. Én azt a tanácsot kaptam amúgy, hogy ha nem akar mondjuk szilárdat enni, akkor pár napig ne adjak neki, majd próbáljam újra. Mondjuk mi most pont a táppal sztrájkolunk, de azt nem is bánom annyira.

k.a.t.i.c.a

Nagyon jópofák a képek. :)

Dia, eszméletlen mekkora hajacskája van a picurkátoknak. :)

Zsófi, nagyon ügyes és kitartó Beni, gratula hozzá!! :)

Valakinek még szerettem volna írni, de nem jut eszembe, elnézést... :oops: :oops:

Nálunk ma reggel akkora pelyhekben esett a hó, amilyet még nem láttam!! :shock: Most meg olvad. :) Jó kis időjárás!!

k.a.t.i.c.a

Gyors feldobok két képet a legújabb szerzeményünkről, kedvet kaptunk Pannáéktól. :)

Kép

Kép

k.a.t.i.c.a

Karica! De édes Pistike, nagyon jól áll neki ez a napszemcsi! :D

Barbi
Kép
manci79

Zsófi!

Eddig Beba 1-et ettünk, de az is más lett, Beba 1 Aktív -bifiduszos -
Aztán megpróbáltam a Beba kettőt, és a Milupa Jóéjszakát-ot is. Nagyon rapszódikus, hol ezt nem fogadja el, hol meg azt, de én is azt veszem észre, amit Katica, hogy ált. a tápit nem kéri, na de inni meg nem iszik és van, hogy a kanál láttán is úgy szorítja össze az ajkait, hogy kifeszíteni se lehetne! Nem tudom mi ez, főként, hogy éjjel, hajnalban és reggel evett, de most délelőtt megint nem??????????

Nagyon édi a napszemcsis bébi!!! Katica, Panna, nem szedi le a törpétek a szemüveget? Marcikám 7 hósan kapott szemüveget és eleinte állandóan ledobta, csak 2 éves korára jutott el a tudatáig, hogy ez neki jó, akkor az volt az első, hogy reggel kereste és feltette. Tudom, nálatok nem segédeszköz, de napsütésben - havas tájon - folyamatosan tűrik a szemükön?

KépKép
koadri

Megint elfelejtettem: Boni!

Mi épp fordítva, hasról nem fordulunk hátra!
Konduktorunk állított össze feladatsort, amivel ezt is és a mászást is elő kell segítenem, hogy ne maradjon ki egy lépés sem a fejlődési sorrendből, mert tudod, Dorca megy. kb kétszer csináltam végig - hétfő óta - szóval tuti nem annak a hatása, de már kezd kúszni, szóval most kezd beérni, egyszerűen türelem! Persze azért fogom csinálni a gyakorlatokat, de szerintem azért a legtöbb baba maga is rájön előbb utóbb, hogyan lehet kivitelezni egyes mozgásformákat!

KépKép
koadri

a már sokaknak emlegetett kép:
Kép
Vendég

CsAndi, ez mi volt? :D valamiről lemaradtam?

Sajnos Zsombi a kötőhártyagyulladás mellé beszedett egy középfül gyulladást is :( kapott antibiotikumot, Nurofennel egész jól van, de nélküle fájdalmai vannak, mikor lesz már ennek vége??? :( . Úgy sajnálom szegényt, nekem is fáj a torkom...

Apró, a sószobára én is gondoltam már, de azt mondta a doki, hogy amíg beteg ne menjünk, de utána szeretném elvinni Zsombit a gellértbe.

Panna, köszi. Próbálom én mindenképpen, csak ha nem fogom le Zsombit, akkor kitépi a kezemből a szívót. De sehogyse tetszik szegénynek, mondjuk megértem, mert már én is unom, hát még ő.

Boniko, igazad van az anyatejjel, csak mindig elfelejtem én is. Zsombi is csak hátról hasra fordul és csak balra, de remélem majd haladunk tovább mi is a mozgással.
Vendég

Zsófi, nem ette a sinlacot szopi után, de azért mert bealudt, ilyet havonta egyszer csinál, de tegnap...5-fél 10ig fennvolt, aztán beájult kemény fél12ig és utána fennvoltunk, nem is tudom meddig...3ig? :? Utána meg csak 2 óránként keltünk már...
Szóval én baromira irigyellek a 2xi keléssel is :oops: :lol:

NA, azt hiszem most nem vagyok túl pozitív, még a fogászt is megjártam, megyek megkeresem önmagam meg vmi jó dolgot is a mai napban.

Holnap Tranzitolnánk, ha mások is.... :?: :?:
Andi nem tud jönni, így Zsófi, jövök értetek. Szilvi meg külön. Ez így okés? Szilvi? Na, majd hívlak.
Viszont sztem Zsófi, hozzátok olyan fél11-11 körül jönnék, hátha tudunk aludni picit.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo, az a "gond", hogy a Tranzitolós brigád csak olyan 13 körül ér a Kosztolányira...

Nektek az már késő?

Amúgy köszi az invitálást, remélem, hogy nem lesz semmi para nálunk sem, és nálatok sem, és akkor mehetünk, persze! ;)

Mondjuk még az kicsit gázos, hogy Beni sosem utazott még egyedül az autóban, mármint, hogy nem ül mellette senki, és igaz, most is Levi ott lesz mellette, csak nem tudom, hogy nem fog-e bömbizni... :oops: Így a Ti alvásotok is megkérdőjeleződik...

sophie27

CsengeAndi, jobbulást Zsombinak! na meg Neked!!!! :(

sophie27

Sziasztok!

Zsófi,
Egyáltalán nem sértődtem meg, tudom nem azért kérdezted a hajvágást! :wink: Amúgy én is gondolkodtam, hogy esetleg levágatni belőle, de még tényleg nem tudom milyen irányban stb, na meg apja nem is engedné! Majd megnő aztán lehet frizurát készíteni belőle! Most is mindig máshogy áll, attól függ hogyan feküdt.

Cs-Andi,
Nagyon jó az a kép!

Jázmin,
Majd ird meg mit mondott a Veres doki. Hogy kerültetek be hozzá ilyen hamar?

Katica,
Nagyon édes a szemüveges kép!! Nagyon vagány!:wink:

Kép
Kép
dia123

Akartam még írni, de sajna felkelt Virág, hami idő! na majd később megpróbálok..!

Kép
Kép
dia123

mindenki nagyon el van tűnve :shock:

Mecsi, Cs-andi, Makadu, stb. stb... hol vagytok?

ma lementem Benivel sétálni délelőtt, de olyan szél volt, hogy szegénykém csak sírogatott... így hamar fel is jöttünk, és itthon kb. 2 perc alatt bealudt! :)

most is szunyál. visszatértünk a napközbeni 3x-i alváshoz... ebből 1 levegőn sétálós, alvtatós, ugye ma ez kimaradt, de levegőn azért voltunk!

hát kb. ezek vannak...

JázminAndi, írj, ha megjöttetek Verestől. mit mondott Cintus pocakfájására??? remélem semmi komoly!

ha meggyógyultok, meg jön a jobb idő, meg a gyerkőcök is nagyobbak lesznek, majd mondj valami jó kis kinti programot, ahol talizhatunk. nem tudom, hogy van-e errefelé jó kis játszótér (oké, nálunk vannak, csak a városban gondoltam), vagy Ti hova szoktatok járni?

sophie27

ha igyekszünk akkor délre is áttudunk érni a tranzitba, szóval ez ne legyen akadály!!vagyok, csak olvasni tudtam mert van munkám is és a barnusék meg most mentek haza
massbarbi!!hová lettek a lelkes jelentkezők az etetőszéked után?
ez most mennyibe volt így neked?kerítsek neked rá vevőt?
csenge nagyon sajnálom, hogy még mindig nem gyógyultatok meg, de talán ezt már nem lehet fokozni!
Vendég

szívesen, mancibarbi :)
Vendég

Lányok!

Dobok egy kis vidámat is!

Farsang: Kép kisbátyus farsangi hajzatában Kép
Kép Pihent nagytesók fapapucsot aggattak rá, és úgy kopogott vele a kövön, mint egy sztepp táncos!!!

KépKép
koadri

cs-andi már irtam BArbinak, hogy mégis átveszem :wink: jó lesz otthonra!
Vendég

Pistike nagyon vagány a napszemcsivel 8) Meg Dorca is a "parókával" :-) Meg a fapapucsos se semmi :-D

Zsombinak továbbra is mennek a gyógypuszik!! Igazán rendbejöhetne már szegényke :-(

Mi ma voltunk mérésen, illetve végre megkaptuk az első pneumót, és eddig úgy tűnik jól viseli a lányzó... Lehet az ütötte ki, most úgy alszik, mint aki kómába esett ;-) De láza biztos nincs, egyáltalán nem meleg... Amúgy 8,75 kg (kaja után) és 71 centi. És pont ma 6 hónapos :-)

yuyu79

sziasztok!

Áron elég nyügi , plusz meghalt az elem a klaviatúrában apa csak ma tudott hozni. Itthon ténykedem keveset vagyok gép előtt, hétvégén pedig utazunk le anyósékhoz. Amúgy velünk minden oké , apa kicsit beteg remélem nem kapjuk el. Áron hátrafelé tolat ez a legújjabb.

Hétfőn jövünk haza, aztán megyünk UH kontrollra Áronnal az epekövei miatt. Remélem már felszívódtak a kis nyomorultak.

Jövőhéten igyekszem jönni, bocsi lányok az eltűnésért.

Pusz mindenkinek és kellemes hétvégét

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Köszi az érdeklődést, majdnem nyolcra értünk haza. Veres szerint szervi baja nincs, de két hét múlva lesz még egy laktóz teszt meg vérvétel. Illetve vérvétel lehet, hogy már a jövő héten, mert hétfőn meg a Heim Pálba megyünk kardiológiára (szívzörej) és allergológiára és utóbbin lehet, hogy csinálnak. Megint meg akarja nézni a vas szintjét, laktóz illetve liszt érzékenységét. Úgy kerültünk be ilyen hamar, hogy mindkét alkalommal amikor voltunk nála említette, hogy ügyeleti időben is mehetünk fél magán alapon, ami persze egy tizest jelentett zsebbe.

Cintust ma délelőtt haza kellett hoznom az oviból, mert fáj a füle. Állítólag már tegnap is fájt az oviban, de itthon nem szólt, mert reggel színházba mentek, szerintem nem akarta kihagyni. Vikica meg most este majdnem egy órát üvöltött, remélem nem neki is a füle. Adtam neki chamomillat, majd meglátjuk az éjszakát. Az is lehet, hogy a foga. Azért szerintem pénteken a farsang erejéig beugrunk az oviba.

Zsófi! Mi sokat megyünk a Dunapartra kacsákat etetni illetve van ott egy kis játszótér, meg az oázis felé is van egy nagyobb, ahová néha megyünk. Várom már nagyon a szabadtéri progikat.

Jók a napszemcsis és farsangolós fotók!

KépKép
jazmin2005

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?