A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Enyém Saci csak "beszélget" az állatokkal :) szegény fekete IKEÁ-s figurának állandóan lekiabálja a fejét :D

Batkata: ismerős a panasz téma :D
a legújabb, hogy nem hagyja, hogy popsirázás közben leüljek :?

Képzeljétek, megint halanya lettem :D először 8-an születtek 3-án, aztán 4 napja egy a kezembe pottyant, amikor az anyáját műtöttem, ma meg 4-et pecáztam át a nevelőbe :D úgyhogy vannak 13-an :D ha már ennyi kinyikkant (le sem merem írni, mennyi), akkor legalább utánpótolják magukat :D

Én is a szellőztetést választottam, igaz, Sacit közben elszigeteltem... hozzánk az ablakon is befújt, brutálisan.
Katuska: :D akkor itt, az utcában mindenki szerepel a hajlakk reklámban :D
Apropó: hajlakk: múlt héten voltam fodrásznál, de 2 napja rájöttem, hogy nekem a Takács Tamás frizura áll jól :( úgyhogy mehetek megint :( ez a pár szál nagyon bután mutat hosszan :roll:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Jöttem dicsekedni. :lol: Ma voltunk mérésen, Kristóf a hazaengedés óta (vagyis 15 nap alatt) hízott kb. 800 grammot. :D

Hanna: jobbulást itt is!

napirend: nekünk nagyjából mindig ugyanúgy működnek a napjaink, de már nagyon várom, hogy totál rendbe jöjjek és mehessünk sétálgatni. Egyelőre messzire még nem jutottunk, még fájogatok egy kicsit. :(

kajcsi: igény szerint, de többnyire 2-3 óránként eszik.
Este 8-kor fürdetek, utána szopi, kb. 8:30-9 felé Kristóf el is alszik. Éjfél, fél 1 körül ébred, szopi. És utána többnyire másfél, 2 óránként újabb szopi.
Apa reggel 6 körül hazaér, akkor újabb szopi, alszunk 8-ig, szopi, utána felkelek, hagyom őket együtt aludni, úgyhogy ilyenkor van 2 órám összekapni magamat és a lakást is.

Fejtartás: nálunk Kristóf szintén megtartja a fejét. Ha épp büfiztetek, szépen felemeli, megtartja, rám néz, majd néha hol visszahajtja a fejét a vállamra, hol leesik neki a feje.
Hason fektetve is megemeli, fordigatja, tartja, stb. :)
Vendég

jelentem, mától teljesen betétmentes üzemmódban létezem! Isteni érzés!! :lol:

Picuranyu::
Kristófot üdvözöljük a gurulós babák táborában :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes!
Gratula! Nekem még van ez-az, gyengén, váltogatom a tisztaságit és az eü. betétet... Egyébként már én is várom a betétmentes létet.
Apa meg szerintem a 6 hetes kontrollt, meg hogy a doktornéni ad-e zöld jelzést avagy sem. :oops: (Mellesleg én is várom... csak tudnám, miért is, már annyira elfelejtettem a témát, hogy csak na... ;) Bár én könnyen beszélek, no gátseb, no átrendezés alul, bár pocaksebre nem árt vigyázni, de azért a gátsebesdi mégiscsak más... :shock: )

Csöre: :D :D :D Én sem nagyon tudom leülve csinálni a "prütty-koreográfiát" :lol:

Ma csináltam Borcsáról sírós képet, nehogy az legyen, hogy nagykorában azt hiszi, mintagyerek volt... Bár kétségkívül az összes gyerekem közül ő a legnyugodtabb. Ez nem feltétlenül az ő érdeme, lehet, hogy a többi is az lett volna, ha én is nyugis lettem volna... :D
Ha feltöltjük a fotót "az gépre", elküldöm ide is, lássatok panaszkodós képet is az mi kis Buddhánkról. :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Hanna!

Gratulálok az egy kilós hízáshoz :!: Az enyém 2 nappal idősebb, de hazahozatal óta 40 dekát hízott csak.

Batkata, nem tudom hogy csinálod az éjszakai onkiszolgálást, de szívesen megtanulnám én is. :wink: Bár nálunk nem alszik egy ágyban velünk Zsófi.
Így marad az, hogy nyöszörög anya ugrik, pelenka ellenőrzés evés, büfizés visszafekvés.
Most éjjel szerencsém volt mindkétszer sikerült visszatennem, és aludtunk. Szinte már kialudva érzem magam.

Séta: ma kb 100 m-t sétáltunk, amikor konstatáltam, hogy iszonyat szél van, spuri vissza. Ki akartam tenni az erkélyre, mert ott nem fújt a szél. Erre erkély ajtó beragadva, így maradt az, hogy ablak tárva nyit, és felöltöztetve hagyom. Így is elvolt több mint 4 órát az előző etetéstől.

Szopizás, én nem tudom mit csináltam, mert semmi extrát, de reggel óta rengeteg a tejem. Minden etetésnél olyan csomók vannak benne, hogy csak na. Lehet, hogy a hétfői óránkénti szoptatás hatása?
És ma megérkezett a more milk kapszula. Azért ezt is szedegetni fogom.

MÁV-os lányok, Ti mikorra kaptatok időpontot csípőszűrés kontrollra? Mi 24-én megyünk.

Kép
Kép
cs_erika

Erika: én még nem kértem időpontot. A gyerekdokim azt mondta, hogy mivel rendben van neki, ezt meg is nézte, ráérünk 2-3 hónaposan menni.

Picuranyu: gratula a hízáshoz :) ügyesek vagytok :wink:

Batkata: bevallom, én azért megpróbáltam ülve :roll: :lol:
Nyugalom: nekem is Saci a 3 közül a legnyugisabb - eddig :D - hiszti szempontjából, viszont a legélénkebb reakciók, nézelődés szempontjából :)

Csöre
csöre74

Köszi a dícséreteket.

Enikő, én is a 15-es evés után még lefejtem ma 120-at a jobb mellemből. Feszült is előtte nagyon.

Mágnes :lol:

Önkiszolgálós etetés engem is érdekelne :wink: .

Kép
petne

Bocsi, Enikő=Erika :oops:

Kép
petne

Mi voltunk az ortopédián, a jobb csípője kicsit kötött, de semmi teendő nincs vele. A ferde nyakára azt mondták, hogy lepedővel támasszam meg a fejét, hogy ne tudja arra fordítani, ami könnyebb lenne neki, de ezen kívül nincs teendő, ettől majd meggyógyul. Azért a gyógytornát ettől függetlenül nem hagyjuk abba.

Kép
petne

Erika! igen valszeg a sűrű szopi meghozta az eredményt!
Nekem a jobb mellemben mindig sok tej van, a bal oldaliban csak annyi amennyit megeszik.

AHogy Batkata is írja az önkiszolgáló üzemmódot, a babák születésüktől fogva ösztönszerűen képesek megkeresni a forrást.

Gátseb: én még nem tudom elképzelni, hogy majd egyszer nem fog fájni ott semmi...
Már én is nagyon várom a betétmentes időszakot, de még messze vagyok tőle.

Mi ma kétszer is voltunk kint. Délelőtt is meg most is. POnt sikerült kifogni egy szélcsendes időszakot:)

Picuranyu! ez nagyon szép súlygarapodás!
katuska79

Sziasztok!

Olvasom, hogy többen használjátok az infacolt és a picurnál szorulást okoz. Nekünk a dokinéni az espumisan cseppeket ajánlotta. Azt kapja, igaz nem minden szopizásnál adom neki és én nem vettem észre, hogy gondot okozott volna.

M

csmoni

Sziasztok!

Csöre! Én is megpróbáltam az ülve szoptatást, mikor ketten birtokoltuk a szobát, de szék az nincs bent (olyan csepp az a szoba, hogy csak na...), az ágyon viszont nagyon kényelmes volt - párna háthoz, szopipárna pocin, gyerek szopipárnán, Anya ülve szunyókál, Borcsa meg lelkesen szopizik...

Szék hiányában jelenleg csak Apára tudnék ülni, az meg antiszociális és roppant egészségtelen dolog, ha valakinek a buksijára ülnek - főleg az éj kellős közepén. :shock:
Így marad a félálomban szoptatás, az önkiszolgálás. Nappal egyénként én is ülve szoptatok...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Helló lányok!

Én eddig nem tudtam felmenni a babanetre, szerverhibát írt ki, közben meg látom, hogy ti már tegnap is írogattatok. Hát ez hogy lehet??? :roll:
Visszaolvasok majd, de most irány fürdeni. Ezt még mindig utálja Ádi.

krisz78

Sziasztok!

Gyors bekukk, meg hoztam pár képet, mert olyan szép babákat láttam erre!!! :D

Visszaolvasni esélytelen, de a hízásokhoz nagy gratula!!!! Enyém gyerek, ma számoltam ki, 3 hét alatt 800g körül hízott :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Holnap jövök bővebben :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Batkata: nem az ülve szoptatásra gondoltam :) az ülve prütty-re :D egyébként nekem sincs bent szék/fotel a hálószobában, én törökülésben ülök, kispárna combon, Saci kispárnán... de szívesebben szoptatok fekve... nekem is kényelmesebb :wink: elaludni egyszer sikerült, arra ébredtem, hogy álmomban egy hirtelen mozdulattal orrba vágtam Sacit... na annyira azért nem, hogy felébredjen :wink:

Kata: nagyon szép Martin baba :) az olyan hasmelegítős nyúl a pocakon?

Krisz: hétfőn nap közben volt szerverhiba, estére működött...

Jó éjt, kihasználom, hogy alszik, megfürdök :D

Csöre
csöre74

Sziasztok
Ma voltunk leméretni a kis Joelt 4620g.
Meglepődött a védőnő is, hogy mennyit hízott. két hét múlva megyek én is a 6 hetes kontrollra. Van olyan gyógyszer amit szoptatás alatt lehet használni? Ami jó is, és nem árt a babának.
Bár majd még szeretnénk még egy babát ami remélem már kislány lesz, túl sok fiú vesz körül. :D
Bár végül is nem baj, de jó lenne már egy kislány is a családba.
Anyukámnak ő az 5. fiú unokája.
Mindenkinek jó pihenést kívánok.
Móni

manocskak

Csöre: igen,Brendonos hasnyuszi! Gabonával meg levendulával töltött-- lehet, hogy én jobban élvezem, mint a fiam :lol: Grqatula a halanyasághoz :lol: Amúgy mit műtesz rajtuk?? :shock: :lol:

Móni: Állítólag a Cerazette ilyen....jövő héten megyek én is a 6 hetesre, nem tudom, mit javasol majd a doki...mert nem nagyon szívesen szednék bogyót... Én is szeretnék rövidesen egy kislányt :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Jó reggelt!!!!

Kisbabám ma éjszaka is tündérke volt!!! Csak egyszer ébredt fel szopizni. Csúcsot döntöttünk. Kibírt 5 órát kaja nélkül. Olyan büszke vagyok rá. Na meg a párom is. Két napja végre ő is rendesen kialussza magát. Viszont tegnap délután nem sokat aludt. Már nagyon nyűgös volt a fáradtságtól, de nem sikerült elaludnia. Lehet, ennek köszönhető az 5 órás alvás.

Petne: mi még nem voltunk csípő-szűrésen, de már a dokinéni mondta, hogy Bianka jobb csípője kicsit kötött. Azt mondta, pelusozásnál egy kicsit tornáztassam. Próbálom, próbálom, de lánykám nem mindig engedi. Úgy, de úgy be tud feszülni, hogy még a rugiba is alig tudom betuszkolni a kis lábát. :-)

Kata: nagyon szép a kis Martin. Hihetetlen, hogy már most milyen kisfiús pofija van.

Érdekes.... nekem is több a tej a jobb mellemben. Ez mitől lehet????

Katuska: mennyit szoktál inni az alkoholmentes sörből???? Elég 2-3 dl???

Móni (Manocskak): gratula a szép súlyhoz!!!

Erika: a csomókat semmiképpen se hagyd a melledbe. Masszírozd ki és fejjél. Állítólag a mellgyulladás rosszabb, mint egy szülés!!!

Tegnap óta nekem sem kell betét. Csak sima fehér, szagtalan folyásom van. De ez gondolom normális. Régebben is előfordult.

Húú, de sok voltam. Abba is hagyom. :-)

Kép
jandrea

Jó reggelt!

Mi visszatértünk a 2,5-3 óránkénti evésre pedig már úgy élveztem az egy huzamban 5 órás alvást!
Pati is ügyeskedik már- sokat beszélget Velem és a legújabb műsor hogy állandóan lerúgja a takaróját és elfordul az égyban 90 fokkal- igazi kis akrobata :)

Csöre: Neked is egyre többet van fennt a baba?

Kata:nagyon édi Martinka, tegyél még képeket :)

sahli

Sziasztok!

Tegnap voltunk doki néninél. 4220 grammos Ádi. 3600-zal hoztuk haza. Szépen gyarapszik. Eszik is rendesen. Éjszaka napok óta csak egyszer kelek. Leteszem 11-kor és fél 4-ig alszik. Utána 7 - kor újra etetés. Napközben meg 3 óránként kéri a kaját. Hát ezekért az éjszakákért nagyon hálás vagyok neki. :lol:

Bartika: vettem én is cseresznyemag párnát, és úgy látom jó a hasának. Kisimul a a kis arca, enyhül a görcs.

Kata: nagyon helyes kispasi Martin. :lol: Nekünk is ilyen bundazsákunk van. Olyan édesek benne, mint a kis jegesmackók. :lol: (csak az én fiam lassan kezdi kinőni, és mindig ordít, ha a kezét akarom beletuszkolni)

krisz78

Szép jó reggelt mindenkinek!

Szia jandrea!

Én sem igazából tudom, hogy miért érezzük azt, hogy az egyik mellünkben több a tej mint a másikban.
A védődőmmel is beszéltem erről, de ő csak annyit mondott, hogy ez mindenkinél így van.

Szia krisz78!

Nektek is szép súlyotok van, gratulálok hozzá. Csak így tovább.

Szia kata8110!

Nagyon szép a babád gratulálok.
Köszi az ötletet, majd meglátom én is, hogy mit ajánl nekem is majd a doki, ha megyek hozzá.
A nagyobbik fiaimmal nem szedtem semmit szoptatás alatt, mert nem igazán ajánlották akkor. Azt mondták, hogy szoptatás alatt nem biztonságos bármilyen gyógyszert szedni.
De változnak az idők.

Sajnos én még nem mondhatom el, hogy csak egyszer kel föl éjjel enni, nekem betartja még éjjel is a 3 órát.
Remélem azért lassan ő is kibírja majd tovább evés nélkül.
Viszont most vettem rajta észre, hogy kezd tudatosan mosolyogni rám amikor beszélek hozzá.

manocskak

Jó reggelt!

Kata! Megzabálom Martint. :)
Gyönyörű!

Remélem, a betegek jobban vannak!

Eltűnt Anyukák hol vagytok?

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok!

Lányok, én visszafejlődök: kínomban betettem a Disney Hamupipőke DVD-t, és tetszik!!! (Ja, és nem csehül nézem, mint anno...) :oops: :shock: :) :D :lol:
Már az összes filmünket megnéztem, olvasni nincs kedvem, Borcsa alszik, nem keltem fel, hogy levegőzzünk, így azt nézem, hogy az egyik egérnek kisruhát ad a mi kis szende Hamupopocskánk (csehül: Popelka)
(Lehet, hogy a c@r iccaka tette be nekem a kiskaput...)

Na megyek, olyan izgi a macska-egér harc! 8)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

picuranyu: gratula a szép gyarapodáshoz!!! :D

Csöre: amikor kiabál a plüssállattal, akkor azon a "bébinyelven" beszélget? Itt a nagyi mindig mondja, hogy az milyen aranyos, és hogy ő már hallja, hogy Viola is gyakorolja (torokból sikongat), de még mi kezdők vagyunk e téren. Jut eszembe, te voltál a hős, aki tegnap előtt egyedül fürdetett? Nekem tuti nem menne- már hívtam is mára nagyi-segítséget.

Kérdés: Tapasztalt anyukák: Manó egy ideje a következőt csinálja: a hátán fekve fejét a plüssállat/ pötty/ csörgő felé fordítva a közelebbi kezével ütögeti őket, míg a másik kezét is abba az irányba lendítgeti, kis testével a játék felé csavarodik, lábával kalimpál. EZen fenemód igyekszik- nem tudom, mi a célja. Lehet, hogy oldalra próbál fordulni? Egy idő után berág azon, hogy nem sikerül neki bármit is akar, akkor picit kiabál. Mindig csak a játék felé csinálja, így gondolom nem hasfájás, és közben végig tágra nyílt szemmel a játékot nézi...

Mágnes: irigyellek! Én is jól állok (a múlt heti vérzés egyik pillanatról a másikra megszűnt), de még nem vagyok elég bátor ahhoz, hogy végképp gyógyultnak minősítsem magam ebből a szempontból.

csmoni: Amikor én a patikában espumisan cseppet akartam venni, az ottani gyógyszerész közölte, hogy "Jujj, kisbabának azt ne!" Azért is fura, mert anyukám is gyógyszerész, és ő úgy tudja, hogy a bébiknek viszik, mint a cukrot. Valószínűleg anno én futottam bele lökött gyógyszerészbe. AMúgy én a múlt héten döntöttem úgy, hogy jódarabig semmit nem adok Violának, lássuk, mire megy vele, a Laktoherb teát meg lecsökkentettem napi 3-ra. Így most Viola nagyon jól érzi magát, én meg tök bizonytalan vagyok, hogy van-e tejem... :?

Kata: jajj, de édi képek- a második tetszik a legjobban, mennyire okosan néz a kislegény!!!

Kata és manocskak: :D :D Addig beszéltétek a különböző bogyókat, hogy hirtelen félreolvastam, és egy pillanatig azt hittem, van valami olyan csodaszer, amit ha beveszel, tuti lányod lesz :lol: :lol:

sahli: A te babód háton vagy hason közlekedik a kiságyban? Viola a hátán fekve araszol, mint egy felfordított bogár, de mindig az egyik sarokban köt ki...

Átlagos éjszakán vagyunk túl, Manó 3,5 óránként nyöszögött, és most nem lehetett kockáztatni, hogy sírjon, mert Apu megint hajnal 4:30 -kor indult Brüsszelbe, muszáj volt, hogy aludjon. Majd holnap gyakoroljuk az éjszaka átalvását :D .

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

batkata: Abban éneklik az egerek egérhangon, hogy "Álom a szívünk vágya, ábrándos világ..." miközben ruhát varrnak? Azt én is imádtam- szerintem a régi Walt Disney-k jobbak voltak mint a maiak! A tegnapi témára visszatérve: én még mindig közelharcot vívok Violával, hogy ne a levegőben keresse a cicit- szóval álmomban ezt tuti nem menne :D

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Batkata! :lol: :lol: :lol:
Akkor Te műveltebb vagy. Én reggel Dallast és Klinikát bámultam. :oops:

Maszatmanó! Igen, babanyelven magyaráznak. :)
A fürdetés nem olyan nagy dolog. Simán meg lehet oldani. :wink:
Nekem sincs Laca mindig itthon, segítségem pedig nincs.
Próbáld meg! Menni fog.

Kép
hanna30

Sziasztok!

Gratula a csodás gyarapodásokhoz :)

Kata: a halakat egy élősködő szállta meg, azokat szedtem ki...

Sahli: a reggeli kelés után egész délelőtt ébren van Saci (olyan 3 órát), és este is van egy ilyen. De egyelőre rázatja ilyenkor a sejhaját, keveset van el ... ha meg hagyom egy kicsit dünnyögni, olyan számonkérő arcot vág :roll: :lol: :lol:

Na rázom egy kicsit azt a popsit, aztán gyártom Zaza jelmezét (miért is találna ki valami egyszerűt?)

Csöre
csöre74

Zitocs: igen, egyedül fürdetek, nem is olyan gáz :wink:
"Beszélgetés": hát, bébinyelven :roll: sikít, "e" hangokat hallat, hadonászik...
szerintem is fordulni próbálhat Viola, Saci is igyekszik valamin, de csak oldalazva halad abba az irányba

én még nem láttam a Hamupipőkét disney változatban :? az nincs meg :(

Csöre
csöre74

Szia batkata!

Akkor már ketten vagyunk, én át tértem a rajzfilmek nézésére.
Abból nem lehet kinőni. Találtam olyan rajzfilmeket a neten amit teljes egészében lejátssza, bár nem tudom le lehet-e tölteni őket onnan. Jó lenne mert az újabb rajzfilmek vannak rajta (Lecsó, Shrek 3 és hasonlók). Nagyon jó minőségűek a filmek.

Szia maszatmanó76!

Jó lenne azért egy olyan szer is amitől tényleg lányt lehetne szülni.
Nálam 3 a Magyar igazság 4. hátha lány lesz.
Bár nekem két bátyám van, a nagyobbiknak van csak családja.
De egyenlőre majd még azt odébb nem akarok mindjárt egymás után szülni.

manocskak

Hanna: Dallas :D Nálunk is ez a program! Jókat lehet röhögni rajta.
Jobban vagy kicsit?

krisz78

Jandrea szerencsére a csomókat elintézte nekem Zsófi. Kifejni nem sokat sikerült.
Viszont ma olyan sokat evett, hogy a felét visszabukta. :( Hát ezért termeltem neki ennyit?? :shock:

És képzeljétek el, nálunk is megvolt 2* az 5 órás alvás éjszaka. Este 6-kor evett, utána 7-kor fürdés, aztán kicsi együttlevés még apával és velem. Utána nyüszi, anya karjára hasonfekvés, és beájulás. Ez volt a program. Én nem nagyon akartam elmenni aludni, pedig hulla voltam, de gondoltam minek, úgyis kelni fog hamarosan. Jó hogy elmentem, mert 3/4 éjfélkor kelt fel. :D Éjfélre be is fejezte, utána fél ötkor keltünk.
Aztán fél 7-kor megint kelt kajálni, gondolom azért ez neki még hosszú volt. Azóta 9-kor, és most evett.
Szóval úgy érzem elkényeztetett.
De rájöttem, hogy mi lehetet eddig a baja, és miért nem aludt jól éjszaka.
Szimplán fázott. Bekapcsolva hagytuk a hősugárzót éjelre, és úgy aludt mint kisangyal.

És vízhólyagos a melbimbóm. A balból még bimbóvédővel szoptatok. Gondoltam áttérek a sima védő nélküli szoptatásra. Az első nagyon jól sikerült, egyáltalán nem fájt. Aztán jöttek a bedurrant melleim, be se tudta kapni, és úgy tűnik vízhólyagot szívott rá a kis piócám. Most amikor elkezdi szívni azt hiszem csillagokat látok. Ha meggyógyul újra próbálom a bimbóvédő nélküli létet, mert már borzalmasan utálom.

Kép
Kép
cs_erika

Csöre! Te mit csinálsz Zazának?
Énnekem most arany életem van, Julcsinak megvan mindkét jelmeze.
A hittanos farsangon királylány lesz - le kellett beszélni a hastáncos jelmezről...:lol:, az ovisra kapott egy virág-jelmezt, akár akarja, akár nem, azt veszi fel (vagy a királylányt).

Marcinak ananászt kell varázsolnom, már megvan, hogy csinálom meg, csak a hozzávalókat kellene beszerezni. Drót, lepedőanyag (ez már megvan), textilfesték, krepp papír, ragasztó, meg egy "nyugodt" éjszaka.
Van még másfél hetem erre.

Zitocs!
"Abban éneklik az egerek egérhangon, hogy "Álom a szívünk vágya, ábrándos világ..." miközben ruhát varrnak?"
Igen!!! Most ment éppen az a rész!!! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Manócskák!
Ez teljesen egyénfüggő, láttam már olyan kismamát, aki nem tudott elmenni a 6 hetes kontrollra, mert megjött neki... :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Bébinyelv: hááát, a sikítozásról állítja nekem a nagyi, hogy "no, ez még fejlődni fog, és majd folyamatosan mondja". :shock: Izgi...

manocskak: Nagymamámnak 5 lánytestvére volt... fiú egy se lett! Lehet, hogy vannak fiús és lányos családok? Másik ágon a következő generációban születtek csak lányok a családunkban, így én el sem tudom képzelni, hogy lesz fiam. A vicc az, hogy anyósom mondta, hogy Apa génjei nagyon erősek- de ez annyiban jelentkezett, hogy Viola tiszta apja (a bébikori képek abszolút összekeverhetők), én jóformán csak a lombik voltam :D , de mégis lány lett, nem fiú. Jajj, a Lecsót én is imádtam- az a cuki patkány!!! Meg kell szereznem DVD-n- alapmű!

Hanna: ah, te biztos összeszedettebb vagy, mint én- valamit mindig elfelejtek, vagyis valamiket. A múltkori szoptatásnál is annyira sikerült összekészülni (fejőgép, sterilizálás, előke, pléd -mind a másik szobában maradt), hogy jóformán csak a bébi volt "kéznél". Fürdetésnél is katasztrófa vagyok ilyen szempontból. MÁr gondolkodtam rajta, hogy írok checklistát magamnak, és kirakom a falra.

Csöre: mi lesz a jelmez?

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Hanna, akkor már mi is ketten vagyunk, bár én csak a klinikát nézem. Régen is nagyon szerettem. A dallast néztem régen, de nem érekelnek most.
Mese, az összes dvdnk be van csomagolva valahol, szóval ha mesét szeretnék nézni, akkor ki kellene dobozolni. Majd ha átköltöztünk. Így marad nekem a jóbarátok 10 évadja. Az sem rossz.(azokat nem dobozoltam el :D )

Manocska, honnan tudod a meséket letölteni, elküldöd a linket?

Csöre, Zsófi nálam ugyan ilyen. A reggeli kaja után 9-11-ig ébren volt, bár foglalkoztatni kellett. Attól félek, hogy el fogom akaptni, mert ilyenkor sokat van kézben. Azért megpróbálok vele ilyenkor beszélgetni, hogy ne keljen felkelnie, és ugyan így este is fent van fürdés előtt 1-2 órát teljesen. Közben alvás van.

Most vasalnom kellene. :? De jobb itt ülni és püfölni a gépet.

És befejeztem a terhesnaplómat. Amit nem túl rendszeresen de azért írtam. Majd megkapja lánykám amikor 18 éves lesz. Az összes aznapi újsággal együtt, amit aznap vettünk amikor született.

Kép
Kép
cs_erika

Tegnap edig egyedül fürdettem, én amikor ez van(általában heti 1*, akkor a törülközőt felejtem odakészíteni a pelenkázóra.

Holnap jön a védőnő, addig le kell mérnem a csajszit. (súj, hossz, mellkörfogat, fejkörfogat) Muszály, ha nem akarom, hogy felébressze ha éppen alszik

Kép
Kép
cs_erika

Megjöttünk a mérésről 4600gramm.

Tegnap én is egyedül fürdettem a két gyereket egyszerre. Máté a nagykádban, Petra a kicsiben. Persze Máté egyfolytában vizipisztolyozott, aztán meg öntöttem be a kiskádból a vizet és nem vettem észre, hogy a fürdetőkrém ott maradt a végében....még jó, hogy odanéztem Máté már elmélyülten kente magát.

A HAmupipőkét én is nagyon szerettem!!!

Máténál én sem tudtam menni hat hetes kontrollra mert megjött. 8 hetesen mentem.

Andrea! én naponta megiszom az egy dobozzal. Ha felbontod akkor muszáj úgyis meginni mert utána már "állott" lesz.

Szoptatás alatt én cerazettet szedtem. Nem volt vele gond, folyamatsoan kell szedni, nem kell szünetet tartani. Más tabi nincs csak ez.

Filmeket meséket letölteni a savaria colonia oldalról is lehet. Nem torrentes ráadásul!
katuska79

Két kép:

Mi még nem kopaszodunk. (punkosak vagyunk!!! :D )

Kép Kép

krisz78

Tegnap átléptük a napi kajálásnál az 100 ml-s álomhatárt... :)
Ettől függetlenül szigorúan 3 óránként kajci volt...

Filmek, rajzfilmek:
Én márElmoval kelek és fekszem. Néha beiktat a lányom egy kisSzörny Rt-t, vagy nagy ritkán Shreket... :)

Felhívtma a védőnőt, hogy ugyan mondja már meg, mikor kell mennünk oltásra... Persze már megvolt neki az időpontja, de fel nem hívottvolna.. márc. 10-én megyünk oltásra...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok Csajok!

Képzeljétek, nekünk ma szuper éjszakánk volt :D Bálintka 10 órakor beájult és hajnalban 3/4 4-kor kelt! Csak az a baj, hogy hiába hagyott volna most aludni, valahogy átállt a biológiai órám, és éjjel 1-től csak forgolódtam az ágyban, vártam, hogy mikor kel már fel... Tiszta őrület, eddig meg arra vágytam, hogy aludjon még egy kicsit :evil:

Batkata: a Disney rajzfilmek nagyon aranyosak, szerintem teljesen rendben van, ha egy felnőttet is elszórakoztat. Szóval ne aggódjál a szellemi állapotod miatt :D

Gyönyörű kicsi babákat láttam megint itt a fórumon :D

Lányok, a védőnéni nálatok mennyire alapos? Én kicsit furcsállom, hogy soha nem akarja megnézni Bálintot (rendszerint épp fenn alszik a szobájában,, amikor jön), tegnap meg ő is hozta az 1 hónapos papírt, amin azok az adatok vannak, amiket Erika is írt, de csak legyintett, hogy á majd legközelebb lemérjük, most ne ébressszük emiatt fel. Ez persze egyrészt jó, mert tényleg nem jó felébreszteni egy babát, dehát már most 1 hónapos és 1 hetes, legközelebb már majdnem 2 hónapos lesz. Mit érnek akkor így majd azok az adatok???

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Na, vagyok, csak kocsiztunk egyet a Csibészemmel. :wink:

Csöre! Hogy halad a jelmez?

Krisz! Nagyon édes Ádám!
Dallas. :lol:
Jobban vagyok, köszi. Használ a gyógyszer.

Erika! Sajnálom a szoptatást. :(
A Jóbarátok is szuper. :)

Maszatmanó! Nincs sok választásom. Egész nap egyedül vagyok Olivérrel, mivel nincs segítségem, meg kell oldani. Bízz magadban! Sikerül! Nézd meg Katuskát és a többieket is. :wink:

Mágnes! Hurrááááááááá

Bálintanyu! A védőnővel nekem eddig semmi bajom nem volt, de a minap cipőben és kézmosás nélkül rongyolt be a gyerekhez. Na, azt hittem, ledobom az 5.-ről. :twisted:

Kép
hanna30

Szia batkata!
Köszi, majd meglátjuk. Jövőhéten jár majd le a 6 hét. Sok helyen azt olvastam, hogy addig nem is jön meg amíg szoptatsz. Nálam mind a két fiamnál megjött még szoptatás alatt, de mintha akkor kevesebb tej is termelődik.

Szia cs_erika!
Ezt úgy találtam meg, hogy kerestem a neten a 90% utazási kedvezményről dolgokat A jobb alsó sarokba kiadott egy csíkot amin "Docler videómegosztó" erre kattintottam rá és a filmek menüre. Ott találtam, de azt nem tudom, hogy le lehet-e tölteni a gépre, de vannak filmek, rajzfilmek ami elejétől a végéig rajta vannak meg lehet nézni. A webcím :www.docler.hu, rögtön az első ingyenes videók vannak írva.

Szia mágnes!
Amit leírtam cs_erikának ott rajta van a shrek 3 is. Ha érdekel.

Szia krisz78!
Nagyon aranyos a kisfiad, gratulálok.

Hozzánk minden héten 1X jön a védőnő, de ha alszik a Joel akkor nem keltjük föl, megbeszélünk mindent és elmegy.
Tegnap beszélgettünk arról, hogy 2-3 hetente levisszük hozzá is lemérni a picurt.
Egyébként nagyon rendes védőnénink van. Mindent elmagyaráz amire éppen kíváncsi vagyok, és ami változott az oltásokkal kapcsolatban 11 év után.

Szia bálintanyu!
Szerintem annyit érnek vele, hogy figyelemmel kísérik, hogy mennyit hízott és elég-e neki az anyatej.

manocskak

Újra itt ...
Azt hiszem, Saci elért egy újabb növekedési lépcsőt... óránként szopizott, és teljesen kiszívta a cickókat... pedig azok rendesen tartották a lépést az igényeivel :shock: de a kis mohó továbbra is úgy szopik, hogy 5 perc teljes energiával, aztán vagy 1 óra büfi, mert telenyeli magát levegővel... nincs ötletetek, ezzel mit tudok kezdeni? Persze a tej egy része is kicsorog a mohó kis csőrikéjén... nem tudom, mitől fél, soha nem vettem el tőle a cickót, és más sem :roll:

Én ma sem merek kimenni, itt továbbra is őrült szél van :evil: lobognak a fák...

Batkata, Zitocs: hááát, római légiós óhajt lenni a drágám, nem kis feladatot kreálva ezzel nekem :? filcből készül a sisakja és a páncélja. Sajnos nem sikerült olyan szuper filcet beszerezni, mint tavaly a viking jelmezhez :( (ott csak a sisak készült belőle)
Batkata: ez a hastánc nagyon jó :lol: :lol: :lol: pont a hittanosra? :)
Egyelőre nagyon lassan haladok: Saci óránként eszik, ami a büfiket is beleszámolva szinte egybefügg, de ha ez kell neki, hogy tele legyen a pocó, akkor tömöm a kislibámat :D
Viszont ma kétszer is visszamosolygott, és ez már tuti direkt, és nem ösztönös kis mosoly volt a pofikáján :D Anya kapta az elsőt :D (szombaton)

Védőnéni: nálunk alapos: cipőt le, kézmosás, végignézegeti a babát... az 1 hónapos vizsgálatra azt mondta, hogy nem feltétlen szükséges, csak a papírok miatt ne vigyem be, csak ha szép idő van. Merthogy itthon nincs mérleg, ezért az mindenképpen kimaradt volna (ő meg biciklin nehezen cipeli el), ha nem viszem be. Végülis véleménye szerint ránézésre is szépen fejlődik Saci. De azért bementem pénteken :) csak hogy lepapírozzuk, hogy szépen fejlődik :wink:
Ha Saci alszik, amikor jön, akkor beszélgetünk egy kicsit arról, miket csinál Saci, hogyan eszik, mennyire van tejem, stb... aztán, ha végeztünk, és Saci még alszik, akkor felkeltjük. Ez eddig egyszer fordult elő, akkor is már ébredezett.

Katuska: Máté tudja, mitől döglik a légy :wink: egy kis fürdető ide, egy kicsit több oda :D csak szép lesz tőle a bőre :wink: ű
Szépen növöget Petra :D

Krisz: nagyon szép Ádám :)

Úgy aludnék egyet :( de most nincs rá időm :(

Csöre
csöre74

Sziasztok!%

Én is jelen, ded alszik :D Nagyon köszönjük a bókokat, átadtam az illetékesnek :wink:

Krisz: tüneményes Ádám!!!

Batkata: Hamupipőke?? De nagyon imádtam, de ezer éve nem láttam!!! Apa a minap hazahozta a 'Volt' című új, kutyusos rajzfilmet, valamelyik kollegája kalózkodta össze, de még nem volt érkezésem megnézni :(

Erika: sajnálom a szopi problémát! Amúgy nekem is a bal cicivel van valami, vagy csak érzékenyebb és amikor a kis szivattyúm rácuppan, majd kiugrika szemem... Nem tudom, hogy emiatt-e, de nekem is a jobb cici az 'erősebb' :wink:

Zitocs: én is igyekszem egyedül fürdetni, persze, van,hogy háromszor fordulok,mielőtt betehetném a gyereket a kádba, de ráérünk :lol: Apa olyan fél 7 körül ér haza, persze van, hogy megvárom, hadd fürdesse a kisfiát ő is :wink:

Hanna: irigy a sétára! Itt olyan szél van,hogy ki sem merek lépni, mert lerepül a fejem :evil:

Fiús Anyukák: ti hányszor öltöztetitek a gyereket saját magának pelenkahiány miatt történő összepisilése végett?? Enyém gyerek ebből sportot űz, ahogy kicsomagolom, indul a pisilés, a minap egész csinos félkört kanyarított a szőnyegre :lol: Kedden sikerült pár óra alatt 4x átöltözni :oops:

Védőnő: na, a miénk olyan, hogy gyakorlatilag eddig a gyerek lába ujját sem érintette! Lelkendezik, hogy milyen szép, milyen nyugodt, jól eszik-e, aztán elmegy...Mondjuk talán jobb is...Múlt héten hívott, hogy akkor a héten jönne erre az 1 hónapos kontrollra -- na a mai napig ide sem csörgött, hogy akkor mikor jön, vagy mi van...Nem hiszem, hogy egy 1 hónapos gyerekkel kutya kötelességem lenne itthon ülni örökké, akár ki is mozdulhatnánk (persze, ha nem lenne tök hideg :twisted: ) Így aztán lutri, hogy mikor jön. Eddig legalább a napot megmondta, azon nem lepődtem meg, hogy mondjuk az időpontot nem sikerült hozni :lol:

Megyek étkeztetni :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre: nagy gratula a mosolyhoz!!!! :D
Szerintem tegnap Martin is szándékosan mosolygott, magyaráztam neki, miközben tele pocakkal nézelődött, mutogattam a plüsseit és olyan kis pajkosság jelent meg a szemében, utána meg jött a mosoly is :D

KépKép

KépKép
kata8110

KAta :lol: :lol: :lol: körbepisi. EZ még egy darabig így megy ha kicsomagolod, de szép lassan majd leszokik róla! Én mindig készenléti állapotban pelenkáztam Mátét. Egyik kezemmel visszahajtottam a pelust, közben bekukucskáltam...de így is kaptam:)
A lányokkal ennyivel könnyebb. Petra ha pisil akkor az csak szépen folyik maga alá...

Nem értem minek van még mindig hideg? Vége van a már a karácsonynak nem? Kicsit kimentünk, szerencsére a babakocsiba nem fújt bele, Mátét meg nem érdekelte a szél. Árkot jártak a barátnővel. Már látom magam előtt, hogy nyáron szegény lányom párszor biztos meg lesz forgatva a homokozóban.

Csöre! Máté fürdeni szeret, ha én mosom akkor visítás megy ezerrel! Főleg ha a haját mosom! De bezzeg a krémek! Képes lenne egész nap testápolózni magát.

Manocskak! tényleg kevesebb volt a tej mikor megjött! De valahogy túl lehet élni azokat a napokat a kicsi tejjel is csak sűrűbben kéri.

Ez érdekes, hogy már többünknek a jobb oldalon van több tej. Összefüggés lehet a jobbkezességgel?

Krisz! Ádám punk :lol: :lol: :lol:
katuska79

Jut eszembe mit szóltok a legújabb ötlettől? Egy évig gyed, családi pótlék befagyasztás rászorultsági alapon juttatás? :evil: :evil: :evil: :evil: azt hiszem itt a vég....
katuska79

Katuska: ezt hol olvastad? (gyed dolgot)

Csöre
csöre74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?