A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Tényleg jó sok babás hír érkezett ma!

Kukli, Adryn, barátnőiteknek és a babáiknak is nagyon gratulálok!

Rszg, nagyon jó ez az UH kép a manódról! Tényleg szépen látszik az arca!

Banokla, ezek szerint Gergő és Samu elég hasonlóan vannak az énekléssel, verseléssel :) Jó, hogy újra itt vagy, gyere majd gyakrabban!

Csibb, ezt a "próbát" még nem hallottam a leereszkedett pociról... :) Nem rossz. Gondolom azért ez attól is függ, hogy milyen magasak vagyunk, meg mekkorára is növesztettük a pocakot. Mindenesetre a próba alapján nekem sincs még nagyon lent a hasam :)
És majd jelentkezz, h mit mondott a nődoki. Bár biztos, h minden rendben.

Megyek szundizni, jó-pihentető éjszakát mindenkinek!

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Sziasztok Csajok!

Na, jó rég nem voltam. Itt volt a bartánőm Hollandiából, úgyhogy nem igen volt szabad percem.

Holnap megpróbálom visszaolvasni ezt a több tucat oldalt:)

Futtában láttam, hogy már van kinti baba. SZÍVBŐL GRATULÁLOK A KISMAMÁKNAK!

Velünk minden o.k. Egyben vagyunk, van egy kis Spectococcus vagy mi fertőzésünk, úgyhogy most nyomom magamba az antibiotikumot.

Remélem, mindenki jól van.

Szép estét vagy hamarosan jó reggelt:)

Kép

Kép
orsi0509

Jó reggelt,

Csak bekukk, hátha van valami hír és van :)
Adryn
: Zsancynak is hatalmas nagy gratula Petrababához!!!
Megyek ma megint NST-re! Már a 2.-ra :D!!! juhhhéjjj! fiúk szerint akkora a hasam, hogy hétvégén szülök :shock: :lol: !

Szép napot!
Vica
wicca

Jó reggelt!
Boti elmozik, addig pár sort dobok.
Moncsi már bizti babázik. Most kicsit irigy vagyok. :oops: Pedig még ráérek tényleg, de milyen jó szagolgatni őket. :P
Adryn nagy gratula bnődnek is! Tegnap tényleg hullottak a manókák. :) Azért Belláék dobtak a statisztikán. :lol: :lol: Reméljük mindekinek nyugis, sok tejcis korszaka jön.
Csibb ez jó kis próba. :wink: Ezek szerint pocakom a nyakamban. :lol: Csak nekem tűnik lentnek, nem tom miért. Amúgy állandó bordarugdosásban vagyunk.
Nst-seknek rugdosós napot! :)
Köszi a bókokat! :oops:
Remélem mindenki tök jól aludt, mint én.
Nory kitartás a zárlathoz. Reméljük hamar vége lesz.
Szép napot!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Jó reggelt Mindenkinek!

Már tűkön ültem, hogy jöhessek híreket olvasni!

Szívből gratulálok Moncsinak és családjának Lívia babához. Önfeledt, boldog babázást nekik!!!!

Gratula Belláéknak, nagyon szép nagy babák és tényleg szép neveket választottak! Gratula Botihavernak és Zsaninak is!

Beindult a gépezet úgy látom! Hihetetlen, hogy már meg van az első babánk!!! Kiváncsi vagyok ki lesz a következő!

Marq, köszi, hogy hiányoltál. Luca nem lett beteg ugye? Nekem meg újfent elkezdett carakodni a torkom.

Nory, kitartás a zárlathoz!

Rszg, tényleg gyönyörűséges a kép Mátéról. Jaj, egyszer kérdezted, hogy hogyan lehetne becézni, az én barátnőmék így szokták becézni: Matyi, Matyeszka.

Na léptem reggelizni!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Jó reggelt kismamák!

Tegnap babás nap volt!
Gratulálok Botihavernak és Adrynbarátnőbabónak is!!

Kép

Wicca, második nst? :wink: az igen, én még csak jövő hét után kezdem :D

Bea, Maja

Kép
bea1978

végre 2 napja megint alszok, de nem akarom elkiabálni :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Sziasztok!

Moncsinak és a kis Líviának nagyon sok pihenést, erősödést, sok tejecskét kívánok!

Kép
Kép
tessza76

Húha! Kíváncsi voltam, megvan-e Moncsi babája! Nagy-nagy gratula! Nem gondoltam, hogy ő lesz az első! Így lehet, hogy majdnem 2 hónap lesz az első és utolsó bab közt. Ha Zazzy vagy Papillon addig húzza. De gondolom nem szeretnétek túlhordani :roll:

Gratula a Bella-babáknak is. Tényleg szép nevek. Meg persze Boti-havernak is!

Banokla Kúráld ki magad, nem lenne jó, náthásan szülni! A másik táblában megvagy :roll:

Hurrá Nemlajos! Már hiányuljuk/tuk.

Adryn Nektek is gratula, vagyis a barátnődnek!

Csibb Ezt már nekem is mondták, csak nem tenyérrel, hanem ha az öklöd befér. De az majdnem ugyanakkora.

Tencsi Köszi a becézéseket. Mondjuk Matyinak nem szólítanám, mert van nekünk a környezetbe Mátyás, és őt Matyizzák. Állítólag majd ha ránézek úgyis jöna becézés. Majd meglátjuk!

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!

Munkahelyemről jelentkezem, ma igazi koránkezdős napom volt: 5.45-kor csörgött az óra, azóta talpon vagyok. Egyelőre elég jól bírom, bár még nagyon nap eleje van :) Sajnos Samu ma éjjel megint rosszul aludt, sokszor felébredt, pedig már hetek óta minden OK éjjelente vele. Nem tudott aludni - ezt mondta.

Tessza, jó, hogy bekukkantottál, de az nem annyira jó, hogy ilyen ritkán jársz csak erre. Mesélj magatokról, hogy vagytok? Minden OK?

Bea, jó hír, hogy újra alszol!
Szerencsére én is, szóval valószínűleg nálam a náthásság miatt nem ment az éjszakai pihenés. Úgy tünik, hogy túl vagyok a betegségen, már tegnap sem fájt a fejem, és a torkom is alig. Ma meg tünetmentes vagyok.

Lépek, mert dolog van. Majd írjatok!

erpé

Sziasztok!

Ezer éve nem írtam neketek, de heti több alkalommal igyekszem olvasni a fórumot.

még dolgozom feb.25ig, utána több időm lesz biztosan.

Gratulálok Moncsinak és a kis Livinek! :-) Örülök, hogy minden okés volt!

rszg, tényleg nagyon jó az UH kép. :-)

gabka kérdezte, én is szt. imrés vagyok, egyelőre úgy néz ki nem a kórházban, hanem az orvosnál lesz az első NST, köv. pénteken, a többit majd meglátjuk, mert NST ügyben változások vannak az imrében.

Én Újvári Borinál szülök. De mamacsibe biztosan többet tud.

Jól vagyok, kb. márc 10-23 között jöhet a babó.

Kaptam a védőnőmtől ajánlott hómeós szereket potenciállal, holnap beszkennelem és felteszem.

Igyekszem jönni többet, mindenkinek szép utolsó heteket!

:-)

Üdv,

A.
anna**

sziasztok

Irígylem a nemalvókat.. én kb 4-5 órás alváson vagyok túl és azt is nagyon nehezen. keményedtem, jósolgattam, pisijárat, éhes is voltam (hajnal 4-kor joghurtevés :lol: ), szóval minden volt csak alvás nem sok.. de apu végre itt horpasztott mellettem, így még ezt is könnyebben elviseltem :D

jaj lányok én tegnap este mikor barátnőm hívott majdnem sírtam.. annyira jó volt hallgatni :D és közben ott feküdt a kislánya rajta és nézelődött, kis markával a szájában :D a büszke apukáról már nem is beszélve :D annyira boldog volt.. telefonon keresztül is érezni lehetett a hangján.. én még mindig hatása alatt vagyok.. annyira csodálatos dolog ez :roll:

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok! Én is ma 5:45-kor keltem a laborok miatt és most látom, h Moncsi megszült :P
HATALMAS GRATULA NEKIK

tök szuper! (de mi az agrade, vagy mi....)

Várunk nemlajos!

És gratula a többi babónak is, Boti barinőnek, Zsaniéknak, Belláéknak is :oops:

én is elég rosszul alszom. Állítólag jósolgatni szülés előtt 4 héttel szoktak. Mi a ti tapasztalatotok???

Én is azt olvastam, h a méh felsőrésze és a mellkas között be kell, h férjen a tenyér, ha leszállt a méh :roll:

hű, nagyon álmi vok, mek pihenni!

Nory: KITARTÁS és jó netezést :oops: Katalinra, Andrásra mit írnak?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

hát a mellkasom és a pocim közé nekem már több mint a tenyerem befér... :roll: :) Mic is mondta egyből mikor meglátott hogy leszállt a pocim.. hát ez van.. attól még szülhetek én utolsónak 8) bár teszem hozzá nem szeretnék.. :D

Nory: Adrienn mit jelent? mondhatok külföldi neveket is? :lol:

Papillon: jó pihit. dokinál minden rendben volt?

KépKép
KépKép
adryn

Adryn Nem hiszem, hogy te leszel az utolsó! Sőt! Tuti, hogy nem leszel!

Mit jelent a placenta érettsége II?

Kép

Kép
rszg

Papillon Itt megtalálod az Apgár-vizsgálatot. Nézd meg!

http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=99

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!

Gratulálok az első babákhoz! :D

Nory: amit a Nóra névről írtál, az egy az egyben illik Nóra nevű unokahúgomra!!! :shock: Megadnád a linket?

Biztosan írtad már, csak nem emlékszem, hogy nálatok a hármas ikerterhesség teljesen spontán jött össze? Mert spontán nagyon ritka.

Bellának nagy mázlija van, hogy a 36. hétig húzta, és mindhárom baba makkegészséges! Hármasikreknél nagy az esély, hogy az egyik sérül. Szóval nagyon szerencsések!!!

Rebeka név egyébként az én favoritom volt a Kistesónak, a Luca mellé passzolt volna. :wink: Két kis boszi. :wink: Luca is nagyon lobbizott érte, férjemet nem tudtuk meggyőzni. :(

Erpé: ma voltam ctg-n, Kistesó annyira mozgékony, hogy nem tudták rendesen bemérni, így a doki csinált egy uh-t. Mi nden ok.! Azt mondta, készüljek, szép nagy baba lesz. :roll: Már tudom, ez mit jelent. 8)
A látogatási tilalomról annyit, hogy az előtérben most is fogadhatók látogatók limitálva, legfeljebb a babamutogatás marad el, merthogy ahhoz már be kell lépni a gyermekágyas részleg elejére. Nekem leesett a kő... :wink:

Rszg: uhn tündéri a fiad! Nekünk van Máté unokatesónk, mások előtt nem becézik sehogy. Máté és kész. Aztán, hogy az anyja miket susorog neki, az az ő titkuk. :)

Tessza: miért nem írsz? :shock:

Tencsi: Luca nem beteg, kopp-kopp. Tieid?

na megyek, vár a házimeló :?

marq
Kép
Kép
marqueza

Ja még annyit lányok, hogy a has leereszkedése nem szentírás. nekem Lucánál se lehetett látni, pedig a feje már teljesen beilleszkedett, a feneke pedig még mindig a gyomromban volt. Most ue. a helyzet. Én alacsony vagyok, nagy babákkal férjem magasságának köszönhetően, így nincs hová lemenniük. Tehát alkat kérdése is.

marq
Kép
Kép
marqueza

Én voltam ma dokinál. UH 6 nappal kisebbnek mérte Szonját, doki azt mondta nem kell aggódni, ez bőven belefér. Most 2580 gr. Szerinte nem lesz 3500 gr, "csak" 3000. Mondtam, h azzal kiegyezek.
Méhszájvizsgálat nem volt, így nemtom, h tovább nyíltam-e.
Amúgy minden oké.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Rszg, ezt találtam:

Méhlepény érettsége:
. "0" Sima felszín, homogén szerkezet.
• "I" Enyhén hullámos felszín, kis mészszemcsék
láthatók a placentában, közel a magzati felszínhez.
• "II" Szabdalt felszín, a mészlerakódások a bazális
(anyai) felszín felé tolódnak.
• "III" Érett lepény, "fészkes" mészfelrakódások.

A 3-as típusú érett lepény a 37. hét után már normális, a közelgő szülésre utal. Az a gáz, ha korán alakul ki a 2-3-as fokozat. Szóval 35 hetesen a 2-es fokozat normális, különben a doki mondta volna, ha nem.

Marq, és apás szülés lehet vajon tilalom idején a dél-pestiben? tegnap a párom kicsit ideges lett, h kimaradhat a kiscsaj születéséből...

erpé

moncsinakés a többieknek is gratulaaa!! :)Pici édes Lívia baba, aranyos lehet:)
[b]Tessza
, szijaaaa. Mi van Veled? Veletek? Baba?
hasleereszkedés: nekem kb. 3 hete megvolt, doki is megnézte, kitapintotta a baba fejét, hogy be van illeszkedve, és azóta befér a tenyerem. Illetve ezt a férjem fogalmazta meg így :oops: Ő is egyből észrevette.
Tényleg izgi ez a gyerekeső.....Ki lesza köv., ki lesz a köv.? :) Persze, nem verseny..
Égen repülő, gyerek még pocakban nem maradt :))[/b]

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Sziasztok!

Gratulálok a barátnők babáinak is ( Kukli, Adryn)!!

Erpé, még mindig dolgozol??? Hogy birod? :roll:

Hasleereszkedés: a próba szerint még nagyon fent van a hasam!

Tehuti: hol vettétek a dekorációkat?? Nagyon szépek, én még ilyet nem láttam.

Ma éjszaka Gergő 3-5 között fent volt, de utána fél tízkor a postás csengetésére ébredt fel. Kihasználtam, én is pihentem egy kicsit. :oops:

Nory: Zoltán, Klára, Gergő mit jelent? Ugy is jó, ha a linket felrakod. :wink:

Adryn: mostmár Apa szülésig otthon lesz veled?

Szép napot mindenkinek!!

banokla

Rszg!
Mostani nyűgösségemmel nem szeretném március 31-ig húzni, de tegnap a védőnő is "megnyugtatott", hogy szerinte tuti nem húzom a 40.hétig, a 38.körül előjön Lara :D Azt mondja, tök jók a méretei meg minden.Ez oké, de én még semmi jósló szerűséget sem érzek, azt viszont határozottan, hogy szeretne szegény megfordulni,de ne sikerül, szerintem már nagyon kevés a hely :( Tegnap a védőnőnél szó szerint lerúgta magáról a szívhanghallgatót :lol: nem tetszett neki.
Kiderült, hogy a zsibbadásom a vizesedéstől van, de vérnyomim jó, fehérje nincs, úgyhogy elvileg minden oké.
De muszáj beszereznem egy vérnyomásmérőt, mert figyelni kell, és ami itt volt kölcsön, tuti, hogy nem jól mért, vissza is adtam, nem létezik, hogy a védőnőnél(9alkalommal)mindig 112/70 körüli, itthon meg 130/85 körüli.

Kép
Kép
zazzy

banokla egy bababoltban vettem a dekorációt. Habszivacsból vannak. 390 Ft volt/db. De vki mondta, h papírboltan is látott már.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

adryn: én úgy érzem, hogy te pont 8-án fogsz szülni, vagy legalábbis nagyon a kiírt időpont környékén. Annyira rendben van minden a terhességeddel :lol:
csak vérvételen voltam, meg 24 órás pisit kellett dobnom, majd holnap lesz meg az eredmény, akkor ctg, uh, és dokival konzi.

rszg: neked II-es már a lepényed? Csak nem baj, ha a doki nem mondta, de te úgyis nemsoká szülsz, 2-3 hét :wink: ? és nagyon köszi az apgar infót 8)

CSAJOK! Lenne egy kérésem, csak megelőzendő mondom: ne csináljunk lóversenyt abból, hogy ki mikor szül, a februári topik is már elment kicsit ebbe az irányba, van aki emiatt nem is mer már benézni a túlhordók közül :cry: KÖSZI :P

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Jah és ma vérvételen nem értettem, hogy hova kell raknom a pisim és akkor az asszisztens rámförmedt, hogy: "Anyuka, jobban is figyelhetne, arra, h mit mondok" és nem tudtam rá haragudni :D anyukának hívott :P :oops:

Kati&Lizi

papillon
Budapest XV. kerület

Nagyon köszönöm, hogy hiányoltok. Sajnos vagy egy hónapig teljesen akadozott a net, és egyszerűen nem volt türelmem hozzá. Ezen kívül férjem is itthon van (kertépítő szakma járuléka, hogy a tél csellengős idő), és így inkább ő használja a gépet.
Ebből kifolyólag mire olvasással képbe hozom magam, kivel mi történt, már rég ezer más dolog történt veletek és nehéz érdemben reagálni.

Voltunk vagy 4 hete 4d uh-on, ami felejthetetlen élmény, csak min. egy héttel kisebbnek mérte a gép a porontyunkat, mint kellene. Mire megnyugtattam magam, hogy ez a statisztikától való eltérés még belefér, olvastam, hogy Monicsval mi történt. Hát most sem vagyok elég nyugodt, de a héten készült uh alapján szépen fejlődik Gabócánk. Méhszáj még teljesen zárt, bár most először kicsit kemény volt a méhem a vizsgálat során. Érzetre max. olyasmi van néha, mintha a hasamban izomláz lenne. Ez vajon már a méhösszehúzódás?

Egyébként meg csak ámulok, hogy milyen közel vagytok már a szüléshez, és persze olvasgatni több-kevesebb rendszerességgel ezentúl is foglak benneteket.

Mindenkinek probléma mentes heteket, szülést kívánok.

Kép
Kép
tessza76

Tessza Örülök, hogy jelentkeztél végre! A 4d uh-ról legalább egy képet nem tudsz feltenni?
És tényleg, lassan anyukák leszünk. Vagy éppen sokgyermekes anyukák :)

Papillon Igen, már II-es a méhlepényem, de azt én is csak ma néztem meg a tegnapi leletemen. A doki nem mondta. Akkor biztos nem gond. Akkor ez is azt jelenti, hogy közeleg az idő? De jó! Azért még egy 2 hetet jó lenne, ha Kismanó bentmaradna :)
És tényleg nem verseny. Mindenkinek tudja a kisbabája, mikor kell jönnie. És akkor jönni is fog.

Kép

Kép
rszg

Sziasztok!

Adryn, látom a barátnőd is tegnap szült, gratula neki is! :)

Moncsi kislányának, Líviának pedig Boldog Névnapot! :D Feltéve ha ma ünnepli :roll:

Anna, Orsi gyertek gyakrabban :wink:
Orsi fertőzést sajnálom. :( Nekem szerencsére most minden negatív lett, ennek ellenére használom a Canestent, vagy már csak képzelődök hogy viszket? :roll: :)

Kukli jó hogy te jól alszol, én most kezdek rosszabbul aludni :? Meg Panna is mostanában gyakrabban jön éjszaka, hol pisilni hol kakilni hol csak úgy :?

Jövő héten talán nekem is meglesz az utolsó uh-om, meg talán NST is lesz, bár a dokitól nem is kérdeztem és hát hétvégén már betöltöm a 36-ot :roll:

Úgy döntöttünk a férjemmel hogy megnézetjük Panna fülét, hogy tényleg rosszul hall-e. Holnapra kaptunk is időpontot, kiváncsi leszek :roll: De nagyon remélem, hogy rendesen hall és csak szórakozott.
Bulcsúnak meg a gyereksebészetre kellett időpontot kérnem, mert ma voltunk a dokinál és azt mondta hogy nézessük meg a kukiját mert eléggé össze van neki tapadva. :? De mondta hogy 3 éves koráig nem bántják, csak azt nézi meg állítólag a sebész, hogy szabad-e még erősebben huzogatni, meg gondolom majd látja hogy magától megoldódik a dolog vagy kell majd később beavatkozás.
Hát így a terhességem végére jól besűrűsödtek a programok :roll: Jövő héten meg a bútoraink lesznek kész remélem. :) Na meg hétvégén az emeletes ágy :)

Csajok akinek van már gyereke, beadattátok a bárányhimlő elleni oltást?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok,

Most jutottam be a fórumba és könnyek között olvastam a sok babát.... :oops: A párom meg is ijedt, hogy valaki megbántott vagy rosszat írtak? :lol:
Éjszaka megint tudtam aludni. :) Persze nálam ez azt jelenti, hogy csak 6-7-szer pisiltem, de legalább aludtam. Most délután is szundítottam egyet. Olyan jó lenne aludni rendszeresen éjszaka. Egészen más minőségű így az élet. Holnap lesz Ágica bulija. Jó lenne, ha sikerülne felpörögnöm rá egy kicsit....

Vica: Én nem adattam be, mindkettő átesett már rajta. Elég nyűgös betegség 3-5 napig, bár elég változó, hogy milyen mértékben jön ki. Szerintem az a szívás benne, ha egymás után kapják el és akkor hetekig nem lehet menni sehova. Meg persze a szélsőséges esetek, de bíztam benne, hogy nálunk nem lesz szövődmény és nem is lett.
Szerintem nem jó minden vacakra beoltatni őket, mert nem lesz immunrendszerük.... Én a kötelezőn kívül csak a kullancsellenest adatom be, mert sokat túrázunk....

Erpé: Munkával én is hasonlóan vagyok, mint te. 8-10 hónap után már egyszerűen egy kicsit dolgoznom kell (heti 12 órát), mert megőrülök a bezártságtól. A régi párom ezt maximálisan támogatta. A jelenlegi csodálkozva néz erre, de remélem meg fogja érteni, hogy nekem szükségem van erre....
Én azt szoktam gondnak látni, amikor minkét szülő visszamegy 8 órába dolgozni, plusz utazás és a gyerek reggel 7-től este 6-ig oviban van, meg a szomszédban. Gyakorlatilag nem is látják egymást hétköznap. Nekem ebben szerencsém van, mert úgy tudtam/tudom szervezni, hogy csak 6 órában dolgozzam, de ez nem mindenkinek adatik meg (pénz meg ugye kell).

Katka

katka22

Sziasztok :)

Először is Papillonnak a nevek :wink: :

"A névanalízis szerint a Katalin név olyan személyiség kialakulásához járulhat hozzá, aki rendkívül élvezi mások társaságát, és mindig új arcokat szeretne megismerni. Ennek az egyéniségnek szinte lételeme a változás, az esze gyors és éles, ötletes és sokoldalú. Nagyon szeret utazni, és olyan munkákat végez szívesen, melyekben használhatja az adottságait. Nehézségekbe azért ütközhet, mert az állandóság és nyugalom nagyon távol áll tőle."

"A névanalízis szerint az András név természetes, közvetlen, sokoldalú személyiség kialakulását támogatja, aki szóban gördülékenyen, jól fejezi ki gondolatait. Mások társaságában érzi magát a legjobban. Könnyen ismerkedik, mert sokan vonzónak találják nagyvonalú, kedves természetét. Szeret táncolni, énekelni és a szórakozás minden egyéb formáját kedveli. Igyekszik könnyen bevételhez jutni, nem túl ambiciózus alkat. Nem szeret tervezni, inkább az "ahogy esik, úgy puffan" szemlélet áll közel karakteréhez. Nem ad sokat a részletekre."
Vendég

Adryn:

A névanalízis szerint az "Adrienn" név okos, jó üzleti érzékkel rendelkező, felelősségteljes, az élet szépségeit értékelő személyiség kialakulását támogatja. Nagy font szám a család és az otthon. Legnagyobb vágya, hogy biztos hátteret teremthessen magának, és azok körében időzzön, akik fontosak számára. Bármilyen célt is tűzzön ki, a lehető legtöbbet igyekszik kihozni magából, és hogy azt el is érje, minden feladatot a lehető legjobb tudása szerint lát el.
Vendég

Banokla:

A névanalízis szerint a Gergő név idealista, érzékeny, a kultúra iránt fogékony személyiség kialakulását támogatja. Nyugodt körülmények között tud a legjobban dolgozni; jó, ha olyan tevékenységgel foglalkozik, melyben eszközként az írást vagy a matematikát használhatja, de legalábbis kihasználhatja kimagasló összpontosító készségét. Mások nem veszik észre rajta, de olykor nagyon feszült és türelmetlen. Nehezen beszél érzéseiről vagy mélyebb gondolatairól, szívesebben írja le azokat. A pozitív hozzáállás és a magabiztosság hiánya az oka, hogy nagyon nehezen hoz üzleti döntéseket.

A névanalízis szerint, a Klára név álmodozó, de alkotóképességgel megáldott személyiség kialakulását támogatja. A név viselői szeretik magukat kifejezni az irodalom vagy egyéb művészeti ágak nyelvén. Szükségük van a harmóniára a környezetükben, különösen a fontosabb kapcsolataikban. Bár mások gondolatait és érzéseit gyorsan felismerik és megértik, nehézségeik vannak a szóban történő kifejezés könnyedségét illetően.

A névanalízis szerint a Zoltán név okos, gyors, elemző elmével ajándékoz meg, de nagy önértékelési problémákkal, önbizalomhiánnyal és félreértésekből adódó magánnyal is járhat. Természete idealista és érzékeny. Érzékenységének köszönhetően értékeli az élet apró, finom dolgait, és él benne a vágy, hogy az emberiséget szolgálja. Sokszor nem tudja kimondani, amit gondol, sokkal könnyebb számára írásban kifejezni, amit érez. Örömöt lel az irodalomban, a versekben, és ha úgy érzi nem értik, ideáiba menekül.
Vendég

Boldog névnapot Lívia babának! (1 nap van a névnapja és a születésnapja között. :lol: )

Ma volt uh méreteink:
Roxi: 39 cm, kb. 1100 gr.
Levi:37 cm, kb.1050 gr.
Doroti: 26 cm kb. 520 gr.

Egyébként minden rendben, leszámítva Doroti nemfejlődését. :( Ja és azt mondták a dokik, hogy végülis ha akarok hazamehetek egy hétre, de nemtudom, hogy akarok-e. :roll:

Vica: Remélem nem lesz baj Panna fülével és Bulcsú kukijával. :roll:

Papillon: nekem akkor volt fura, mikor annó a bankba előrevettek "Anyuka jöjjön előre!" :lol:

Marq: Linket nem tudom bemásolni, mert ha bemásol a neves oldalt akkor is a főoldalt mutatja és nagyon bonyolult megkeresni. :? :x
Ja és igen Manóink spontán jöttek! :wink:
Vendég

Hűűűűű Nory, ezek után én is kíváncsi lennék egy-két névre :oops: :D , szabad? /Bálint, Attila, Zsolt, Gábor, Éva, jó sok :oops: /. Adrienn a nővérem és amit ez a névanalízis ír, TOTÁLISAN IGAZ RÁ!!!!!!! Nagyon komoly!! :lol: :lol:
Rszg: II-es méhlepény nem rossz, sőőőt totál jó így a 35. héten :D! Nekem a 33.héten már II-III-as stádiumban volt és arra is azt mondta a doki, h normális. Mindenkinél más!
Tessza: NAgyon örülök Neked :lol: :lol: , de jó hogy jelentkeztél!!!! 4D-ről ha tudsz tényleg tegyél képet! Az pedig (ha jól tudom!!) normális, hogy néha el van maradva, mert kint is lesznek majd ilyen fejlődési ugrások, amikor több tejcire lesz pl. szüksége ...
Anna, Orsi Nektek is nagyon örülök!!! Gyertek gyakrabban :D! Ha meglesznek a babók egy darabig sztem mindenki mással lesz elfgolalva a nap nagy részében :D!

Appa most szereli épp össze a kiságyat, persze összeszerelési rajz nuku. Én ma megvettem még manókánknak az orrszívó porszívót ... és most hogy ezt írom jutott eszembe, hogy SZŐLŐCUKROT még mindig nem vettem, pedig ma is azért mentem be többek között az intersparba áááááááááááááááááááááááááááááá :lol: :lol: :lol:

Szép napot!
Vica
wicca

Ma voltam NST-n, nem tudtunk folyamatos vonalat húzni, annyit mozgott és csuklott, h egy csomószor nem érzékelte a szívritmust :lol: . Egyébként tök jó az eredménye :D, vizeletben fehérje negatív, vérnyomi 110/70. Jövőhéten újra megyek, de akkor már a doki megnézi a méhszájat is és uccsó vérvétel!

Szép napot!
Vica
wicca

Wicca: nem baj, ráérek! :lol:

A névanalízis szerint a Zsolt név komoly, felelősségteljes, családcentikus, erős egyéniség kialakulását segíti. Nagyon korrekt és megértő szülő lehet a név viselőiből. Bár nagyon jó üzleti meglátásai vannak, de nem agresszív az alkuiban, mert nem fontos neki az eredmény. Kedvező számára, ha a nyilvánossággal dolgozhat, mert az emberek kedvelik kedves, megértő, figyelmes, türelmes természetét. Magánéletében is sokaknak rokonszenves csodálatos, biztonságot nyújtó természete miatt.

A névanalízis szerint a Gábor név okos, gyors észjárás kialakulását segíti. A név viselői azonban gyakran gátlásosak, nehezen oldódnak, nehezen fejezik ki, hogy mit szeretnének. Sokszor félreértik őket, és ilyenkor magyarázkodás helyett inkább visszavonulnak. Magukban elemzik a világot, és mély megértés születik bennük az élet összefüggéseiről. Együttérzők, segíteni akarásuk időként meglehetősen erőszakos.

A névanalízis szerint az Éva név olyan személyiség kialakulását támogatja, aki gyakorlatias, felelősségteljes, megbízható. Szívesebben irányít, mint irányított. Nagyon határozott egyéniség, és nehezen viseli, ha bárki beleszól magánéletébe, vagy bármilyen egyéb természetű dolgába, ugyanakkor gyakran fordul elő, hogy ő beleszól mások életébe. Akkor szembesül nehézségekkel, amikor valakihez az egyetlen út a megértés és az együttérzés lenne.

A névanalízis szerint a Bálint név gyakorlatias, szorgalmas, rendszerekben gondolkozó személyiség kialakulását támogatja. Reál beállítottságú, kissé kételkedve vizsgálja az életet. Céljai eléréséért következetesen, önállóan, türelmesen és kitartóan képes dolgozni. Saját ötleteit, elképzeléseit annyira kedveli, hogy mások véleményére nem is kíváncsi, ezt sokan barátságtalanságnak élik meg.

A névanalízis szerint az Attila név nagyon érzékeny, idealista, és intuitív természetet kölcsönöz viselőjének. Könnyen fejezi ki magát a művészeten, zenén keresztül, vágyik arra, hogy másokat segíthessen. Mivel vonakodik figyelni az üzleti és gyakorlati problémákra, nehezen jut el a pénzügyi sikereknek arra a szintjére, ami kijárna neki fáradalmaiért. Sok mindent érzékel, amit nem tud megérteni, könnyen befolyásolhatják mások gondolatai, anélkül, hogy tudná, ezek mivel hatottak rá. Nagyon érzékeny és intuitív. Bár az Attila nevet viselők vágynak mások megértésére, intenzív érzelemvilágukat nehéz befolyásolni.
Vendég

ja és azt elfelejtettem, hogy beléptünk a 3. trimeszterbe!!! :lol:
Vendég

Sziasztok!

íme egy névanalízis oldal - nem tudom, h Nory ezt találtad-e:
http://www.tavam.hu/index.php?cid=72&offset=40

Megnéztem, h az Éva név mire predesztinál, hát... nem szeretnék ilyen lenni :) Ja és tök érdekes, h a Kata és a Katalin név külön szerepel, és eléggé másképp értékeli a két név "hatását" - khm..., persze ha nagyon ráér az ember, mint most én is, akkor jól el lehet vele szórakozni...

Banokla, már nagyon keveset dolgozom, ezen a héten egyszer voltam bent (mondjuk ez most a hét eleji betegeskedés miatt alakult így), jövő héten hasonló a terv. És itthonról is sok mindent el tudok intézni.

Vica, drukk, h Panna és Bulcsú rendben legyen. És a bárányhimlő elleni szurit én sem adattam be, doki lebeszélt. Én szintén a minimalista álláspontot képviselem a kötelezőn túli oltások esetében, eddig nálunk is a kullancs elleni volt a kivétel, és most ősszel az influenza elleni - ezt azért, mert Samu eléggé fogékony a felső légúti betegségekre.

Katka, na igen, az tényleg elég kegyetlen, amikor kicsi gyerek szüleinek napi 9-10 órát kell, hogy dolgozzanak. Már nagyon ráférne a hazai foglalkoztatási gyakorlatra is a részmunkaidő...
Ma a bölcsiben kifakadt Samu egyik csoporttársának anyukája, egy nálam fiatalabb, és nagyon talpraesett-pörgős csajszi. Beszélgettünk Samu tesójáról, meg hogy mennyire várja, és gyanútlanul megkérdeztem, hogy ők tervezik-e a tesót. Elég elkeseredetten válaszolt, h ő területi képviselő, ha elmegy szülni, akkor elveszíti a területét (ez történt a lánya születésekor), és nagyon sokat kellett dolgoznia, hogy újraépítse, és ezt nem engedheti meg magának mostanában újra... Rengeteg a hitelük és a párkapcsolatával sincs minden rendben, és nem így képzelte, de most már így alakult. Szóval kicsit kifakadt, és elég szomorú volt. A lényeg, amiért ezt meséltem: borzasztó nehéz összeegyeztetni a gyerekvállalást a munkával, és nagyon kevés dolog segíti ebben az anyákat. Pedig szerintem nem kellene ennek vagy-vagy választásnak lennie... Bocsi az off-ért, szerencsére ezek a dilemmák azért még messze előttünk vannak.

erpé

Erpé: Azért az off-ra annyit reagálnék, hogy az én kis cégem (15 fő) egy bababarát cég és családbarát cég. Nálam lehet részmunkaidőben dolgozni, lehet gyereket szülni, sőt a lombikprogramokat is támogatjuk.... ;) Szóval, ha kicsiben is, de már van ilyenre is példa. Összességében viszont tényleg elkeserítő a helyzet.....

Katka

katka22

Nory, hogyhogy nem akarsz hazamenni?
örülök, hogy Roxi, Levi UH értékei szépen alakulnak, Dorotit nagyon sajnálom...

Zazzy, és mi van, ha a védőnő vérnyomásmérője rossz? Nálam is ez van: doki mindig 130-135/90-100 körüli értékeket mér, védőnő meg 110-120/70-80-as vérnyomásokat :) Az egyik csuklón mér, a másik felkaron...
No, ennyit az eszközök megbízhatóságáról.
erpé

Nem bírok elszakadni tőletek :)

Katka, én is ismerek olyan helyeket, ahol megoldják a részmunakidős-gyerekbarát foglalkoztatást, pl. a saját munkahelyem, vagy az a tanácsadó cég, ahol dolgozni szoktam. De nem ez az elterjed gyakorlat. Lombikprogramot támogatjátok? Hogyan? Idő? Pénz? Ilyet még nem is hallottam, de tök jó!
Most már tényleg lépek, kellene valami vacsit rittyenteni.

erpé

Erpé!
Én a csuklósokról azt hallottam, hogy egyáltalán nem megbízhatóak.Amikor elkezdtem érdeklődni mindenfelé, hogy milyet vegyek, ez volt az első, amit kikötöttek, hogy csuklósat ne! :roll:

Papillon!
Néha bekukkantok a februáriakhoz, de észre sem vettem ezt :shock: , ez olyan gáz!Pedig pont az tűnt fel a múltkor a táblájukban, hogy mennyi tök pontos baba van! :D
A vége azért már szinte mindenkinek elég nyűgös, mindneki babázna már, én a hó elejiek hátralevő napjait is vágyakozva nézem, én meg ott vagyok a sor végén... :( Tudom, nem jelent semmit, de túlhordani biztos nagyon rossz.A januáriakat követtem végig, ott volt egy pár túlhordó, annyira sajnáltam őket, elhiszem, hogy olyankor már kedve sincs az embernek fórumozni.

Kép
Kép
zazzy

Pappilon: Tényleg nem verseny, igazad van. Én tipikus túlhordó vagyok és az nagyon rossz érzés. Szóval erre semmilyen ráhatásunk nincsen és hosszabb távon semmi jelentősége (horoszkópot leszámítva), hogy február közepén vagy március végén született a baba...
Ha meg verseny, akkor Moncsi már úgyis nyert! ;) Remélem jól vannak! nincs erről valami hír????

Katka

katka22

Erpé: Nem ez az oldal, de úgy látom ugyanazok vannak leírva. :D
Azért nem biztos, hogy hazamegyek mert már nagyon megszoktam itt, és most ha hazamegyek akkor nagyon rossz lesz megint visszajönni. De majd megvitatom még párommal, hogy milegyen. :roll:

Papillon: Ebben jó, hogy nekem fix időpontom van. És nem kell aggódnom, hogy "sose" fog megszületni a baba.:wink: :lol:
Vendég

Nory. NAygon nagyon köszi :lol: :lol: :lol: !!! teccenek :D!

Szép napot!
Vica
wicca

tessza nekem is ma 6 nappal kisebbnek mérték a bébit.

nory, de lehet, h otthon feltöltődsz egy kicsit. Bár te tudod....

katka, hajrá alvás!!!!!! :)

Most megnéztem rendesen az uh adatokat. Minden mérete 1-2 napos eltérést mutat, a haskörfogat meg 2 héttel kisebb....Megnéztem a múltkori uh leletet, ott is a has volt kisebb. Remélem ez nem baj...hmmm....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tehuti: Gondolom az orvos látta a leletet. Ha ő jónak találta, akkor te se aggódj szerintem. Nem lesz itt gond. ;)

Tessza: örülök, hogy hallunk rólatok. Szerintem ilyen mérési pontatlanságok előfordulnak. Ne aggódj miatta.

Különben is: Kisebb babát könyebb megszülni és majd ráérnek kint megnőni a finom anyatejen! :)

Katka

katka22

Nory: gondolom otthon is feküdnöd kellene. Szóval akkor menj haza, ha ez kivitelezhető. tehát van, aki gondoskodjon rólatok.
Másik oldalról meg a párodnak is írtó nehéz lehet ám, szóval lehet hogy jól esne neki, hogy otthon vagytok, még ha körbe is kell ugrálnia....

Katka

katka22

Tehuti: nyugi.. lehet csak nem pocakos babád lesz :D nekem a combcsontja szokott rövidebb lenni. de ez adottság kérdése. a lényeg hogy egészséges . ha nem lenne az a doki úgyis szólna.

Nory: köszi a névelemzést.. te leszel köztünk Mrs Névanalízis ;)

Katka: sztem a nemalvást átadtad nekem 8) sebaj.. aludd ki magad és majd cserélünk megint ha már nem bírom :lol: :lol:

Papillon: sztem a februáriaknál nincs verseny (butaság is lenne olyan dologgal versenyezni amibe az égadta világon semmi beleszólásunk sincs.. ez babócánk első önálló döntése mikor szeretne érkezni.. persze akinél nincs gond és császározni kell ), csak egyszerűen én is Zazzy-val értek egyet.. 4-5 mégtöbb napos túlhordásnál már mindenhez lenne kedvem csak ülni és fórumozni nem. lehet épp lépcsőznek, vagy becsiccsentettek a bábakoktéltól és azért nem jönnek. :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?