A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

manna: köszi azért megnyugodtam meg még irta vki ja berni h fejforditva szoptat:) mondjuk én tegnap óta már nem engedem neki, ezért fekve kevesebbet is szopik mert ugy nehezebb megoldani. inkább felülök vele éjjel is. ő ugyis elalszik igy is ha akar:)

holnap megyek vissza megint nődokihoz nagyon drukkooljatok!!ahogy irtam már jöttek ki vmik remélem most már téleg minden távozott..

2 hét mulva megyünk dévény vizsgálatra, gyúrunk is rá, többet teszem hasra mint eddig és már fejlődött pár nap alatt! ma csak 5 perc után kezdett el sirni nem 1, és még mosolygott is és olyan magasra emelte a fejét és mindkét kezén támaszkodik és jobbra balra forgatja a fejét!
egy dolog viszont tuti nem jó: háton fekve mindig jobbra dőltve tartja a fejét. viszont alváskor meg pont forditva. kiváncsi leszek mit mondanak. ja és kiflizik is.

itt esik a hó ugyh ma sincs séta:( ugyis van annyi házimunkám igaz főnöknőtől hetek óta nemtom megcsinálni :)

vera: ez az iza mindig olyan csini! én is vettem egy szuper 3részes rucit a c&aben majd dobok képet ha felvettük!

fmártival mizujs? és sinával? márti vett nekem hajpántot azt irta feladja de semmi és azóta itt se járt..

andy

Kép
andy30

járóka: én azt olvastam vhol h a fa jobb mert a hálós zavarja a látását (ha átnézel rajta neked is rossz) viszont én is ódzkodok attól h megüti magát a fában. nemtom. épp ezen dilemmázok én is meg h mekkorát vegyünk olyan kiságy méretűt (jobban elférne) v azokat a nagy négyszögletűket (akkor alig marad hely a játszósarokban sőt semmi).

ha több helyünk lenne a gyerekrács is tetszene amivel elkerithetsz egy sarkot és abban az a jó h oda te is be tudsz bujni hozzá csak olyan drágák azok. igaz van műa is az olcsóbb.

Kép
andy30

ja és tegnap először itthon hagytuk regust anyuval 2 órára mert el kellett vinni a kutyát oltatni és persze most voltak vagy 100an a váróban máskor max 2:) és igy addig elmentem csizmát venni és szereztem is egy tök jót 2000ftért!majd lefotozom ha lesz időm és ahelyett h élveztem volna annyira hiányzott a kislányom!!! :oops: pedig olyan ügyes volt, végig aludt anyu ölében:)

Kép
andy30

pierre cardin kengururól mi a véleményetek?
http://www.teszvesz.hu/item550864725_pi ... nguru.html

Kép
andy30

Zsiráf!
Nálunk Zsófi napközben hol a kiságyában (emelet), hol a hordozójában alszik a nappaliban. Játszószőnyegre nem merem letenni, mert elég szarok a nyílászáróink, nem akarom, hogy megfázzon, de ha nem lenne ilyen gond, bizti sok időt töltene ott is. És kézben is sokat van.

Gabi!
Tegnap már az volt: mellszívó, a lefejt tejet megette, attól megnyugodott és jöhetett a cici.

Körkérdés:
Ki milyen tápot etet a gyerkőcével? Nekünk eddig Humana Start HA tápunk volt, de rohadt büdös, nem csoda, hogy nem kell Zsófinak.

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!
Zsiráf
Nem tudom miért akadt ki a játszószőnyegen, azt ágyre nehezebben tudod tenni,mert nem egyenletes a felület.. Én is simán letettem Annát a földre úgy, hogy a játszó alá terítettem még 2 plédet, és így ment a szőnyegre. Semmi baja nem lett.
Bence napközben még nagyrészt a kiságyában van. Mondjuk ő itt a legkisebb. de már kezd egyre többet fent lenni. Ilyenkor az ágyában lévő játékokat figyeli, próbálja lökdösni. A pihenőszékben is szokott lenni, de még keveset, kézben is, még játszszőnyegre nem tettem.

lbernuska:
Mi is ezen voltunk kiakadva Apával, hogy, ha szeretnénk alaposabban kivizsgálni a gyerekünket, akkor azt már nem támogatja tb, vagy választhatsz, hogy támogatottan várakozz a pár hetes gyerekkel órákat..
Végül uh előtt ettetek?

Tápszer: MI Milupa Aptamil Ha Prev.-et használunk, ez nem büdi egyáltalán, és könnyen oldódik. Annával mi is azt használtuk, amit ti.

gabi:
Járókából egyértelműen farácsos! A hálósnak nincs tartása, amikor kezdi magát feltornászni, nem tud a hálósnál mibe kapaszkodni, csak dől a hálóval együtt. Ráadásul nem is lát ki normálisan belőle..
Lehet, hogya fa veszélyesebb, de mindentől megvédeni nem lehet.. MI azt csináltuk, hogy amíg csak vízszintesben volt, rácsvédőt tettünk bele.

Zöldi: de bárki, aki tud válaszolni
A gyógyszertári popsikrémben van lanolin?
Mert bence popsija nagyon piros lett ,előtte Sudocream-mel kentem, addigsemmi gond nem volt. Amióta rátértem a gyógyszertárira, egyre rosszabb. Aztán eszembe jutott, hogy amivel a kórházban tönkrevágták a pofiját, az 100% lanolinos krém volt, és még mondták, is hogy lehet, hogy allergiás a lanolinra.
Lehet, hogy popsikrémben is van???
:roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

ÁÁÁÁ, elszállt! :twisted:

Járóka:
http://www.teszvesz.hu/item549643724_6_ ... aszto.html
Nekünk ilyen lesz, ezt aztán úgy alakítod, és oda teszed, ahová csak akarod. Kicsit húzós az ára, no de aki 825.- Ft-os babakocsival megspórolta... ;) :)

Mági! Ahány doki, annyi féle popsikenőcs. Kérdezz rá dokidtól!

Andi! Ha nem is éhségre ébred, azért felébredés után érezheti ám, hogy éhes! Ez teljesen természetes.

Kép
zölddisznó

végre idejutottam.

nagyjábol végig olvastalak titeket.mi jol vagyunk,26-án megyünk szurira.Vivike nagyon jo kislány,éjjel felkel 2-szer enni,és alszik tovább

evés :érdekes mert ő is végez 5 perc alatt..általában simán megeszi az adagját.potláson eddig még nem kellett gondolkoznom mert van napi 5-6 kakis és pisis pelus,hizik, nem nagy ütemben de hizik.3240-nel jött haza és most 4800..
azt már nem nézem mennyit eszik,mert ha nem lenne elég a tejci ugyis orditana.ő meg nem sürün csinálja,.
viszont tegnap átvert a mérleg.akár hányszor mértem volna mennyit evett 0-át mutatott de a száján meg ömlött a tej.kifogy az elem :D :D :shock: ugyhogy többet nem is mérem :D

andy:ilyenem van és szupi...

ez a hizás amugy jo nekünk?szoval 2 honaposan elég hogy ennyinél járunk?

Kép

Kép
nikianya21

banyek,eszembe jutott, hogy van itthon még kiváltatlan vényünk és megnéztem.. ott figyel a lanolin összetevőként.. Ezt megszívtuk... Főleg Beni.. :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Persze, hogy jó!

Kép
zölddisznó

akkor most megnyugodtam..egy ideig néztem,és a védőnőnek mondtam hogy Vivi van amikor beéri 50 el és van amikor megeszik 150-et..azt mondta hogy laktato és zsiros a tejem ugyhogy neki ez igy jo ne aggodjak.azota nem aggodok.csak nem tudtam mennyi az a suly ami jo nekünk ennyi idősen.

ja szénsavasat én is iszok és jol esik.remélem nemsoká lesz adatkábelem hogy rakjak fel képet cseppemről.

kész a pöri ,főzöm a tésztát és nyamm-nyamm

ja én szedek urtica-t 4d-t és kaptam tegnap ricinus communist.azt 2*5-öt kell?

Kép

Kép
nikianya21

Niki! Én nem mérem Hunort, de időnként én is azt érzem, hogy keveset eszik. Nekem is azt mondták, hogy ne aggódjak, mert valószínűleg nagyon tápláló a tejem. Mi se hízunk rohamosan, de eleget, Hunor 5230 gramm volt 2 hónaposan és 6 naposan (hazahozós súly 3230 gr).

Kép
Kép
szeles4

Zsiráf!
Nálunk is az emeleten van a kiságy és nappal bölcsöben van Vinzent a nappaliban. Ö is sokat van kézben,meg néha játszószönyegen.De a bölcsöben is sokat fekszik. :lol:

Bernuska!
Végül is méred mennyit szopik Zsófi?

Èn tegnap is mértem majdnem mindig. délelött és délután 120, 90-eket szopizott.
Este: 18.00 -60 gr, 19.45- 50 gr, 21.00.- 50 gr, 22.15 - 80 gr.
Szóval látszik,hogy este kevesebb jut! :cry: :cry:
Ma reggel 6.00-kor, 5 óra alvás után 160 -at evett, aztán 11-kor 100-at, 12.45-kor megint 110-et.

Szerintem este mi is megpróbáljuk a tápit.
Nekünk Hipp Bio Pre van itthon. Ez nem HA. Ugye ez is jó???? :?: :?:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára susy75 2009.02.13 13:22-kor.
susy75

Zöldi!
tecc a jároka! :lol: :wink:
Mikortol fogod használni?

Lányok, ti még fogjátok a babák fejét ha a karotokban van?? Vinzent már olyan ügyesen tartja, hogy csak nagyon ritkán kell megtámasztani a fejét hátulról! 8) 8)
susy75

Susy!
Nálunk elkesrítőbb a helyzet... Reggel 7-kor, 8 óra alvás és cici pihi után 130-at bírt enni egy ciciből, utána még 10 ml-t bírtam lefjni. Aztán rá 2 és fél órára másik ciciből 90 g-ot evett, ezt ismét 10 ml fejés követte. Azóta nem mérem, mert minimálisakat tud nni, de amikor sír, cicire rakom. Délután megpróbálok tápit iratni dr nénivel, csak ebben a szélviharban nem tudom, hogy jutok el hozzá...

De a mérlegre is kiakadtam! Zsófi kapálózik ezerrel, 20-30 g kilengés mindig van...

Kép
Kép
lbernuska

Zöldi!
Ez a járóka tényleg állat!

Kép
Kép
lbernuska

[quote]& írta:amp;Egrave;n tegnap is mértem majdnem mindig. délelött és délután 120, 90-eket szopizott.
Este: 18.00 -60 gr, 19.45- 50 gr, 21.00.- 50 gr, 22.15 - 80 gr.
Szóval látszik,hogy este kevesebb jut!

Susy! Arra nem is gondolsz, hogy nem KEVESEBB JUT, hanem KEVESEBB KELL neki?
Rendesen gyarapodik? Akkor minek tápszer?

Járóka? Majd ha kész lesz a ház. A pesti garzon maga egy nagy járóka :)

Kép
zölddisznó

Zöldi: ezzel a járókával én is szemeztem :wink: :lol: egyébként meg nem is annyira húzós, ha belegondolsz, mert ha boltban nézed zsírújan, akkor a 120x120-as tök "fapados" járókák is 18-20 pénz körül mozognak. Tényleg, szerinted mikortól lehet használni? A kiskönyvben pölö az van, hogy akár már a 3. hónap végétől... Mondjuk nem sürgős :)

Mági: köszi :). nekem se túl szimpatikusak a hálósok, egyrészt azért, amit te is írtál, másrészt meg hiába adott az alapterülete, nincs benne akkora tere.

Berni: nekünk Hipp HA1-s van, kicsit furi a szaga, de Kiskobold betolja :lol:. Mi boltban vesszük, doktornéni nem túl kooperatív ebben a dologban (sem).

Niki: igen, 2*5 kell a ricinusból, de nem javasolt együtt szedni a kettőt...

Andy: nekünk ilyen kengurunk (is) van, apa tökre szereti, nekem kicsit nagy, mert totál be kell húzni az állítható övrészt, de még így is lóg rajtam. Ehhez asszem, kevés az én 152 centim....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gabilany79 2009.02.13 13:48-kor.

Kép

Kép
gabilany79

Berni! Te miből gondolod, hogy kevés neki a tejed? Elkezdett stagnálni a súlya?

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Fúúú akkora szélvihar van tegnap óta, csoda, hogy a tetőnk még megvan!

Remélem mindenki jól van!

Nekünk fajárókánk van, aminek még kerekei is vannak, tehát könnyen tudom majd magammal vinni pl a konyhába, és együtt főzhetünk!

Suzy nekem se kell már olyan nagyon tartanom Dani fejét, ügyesen elnézelődik egyeül is... :D

Én is azt veszem észre, hogy kicsit kevesebbet eszik mostanában,de ez van, majd szól ha még kér. Ám ehhez még nagyon sok bukás is hozzájön. Pedig nem bukott.

Zöldi ez mitől van? Mármint az, hogy nem volt bukós most meg minden kajálás után bukik...

Kép

Kép
dcili81

kiscsajom most evett 100-at és kifingott :D
ha kiszámolom hogy mennyit kell enni akkor jok vagyunk.aggodtam hogy sosem eszik egyszerre sokat,de 4,80*150/8=90...van amikor 9-szer eszik van amikor 12-szer :D ..szoval nem csoda hogy keveset eszik és hizik.és annyira megszoktam hogy sokszor van cicin :D ugy szeretem.

Kép

Kép
nikianya21

Zöldi!
[quote]A írta:rra nem is gondolsz, hogy nem KEVESEBB JUT, hanem KEVESEBB KELL neki?

Akkor miért eszik olyan sürün este? Ha megnézed jó ha egy óra eltelik két szopi között. :shock: Lehet enne egyszerre többet is és akkor nem sírna oránként kajáért. Nem tudom, ez csak az én feltételezésem! :oops: :?
susy75

Zöldi!
Megkaptam a kengurut, szuper (remélem az ára is megérkezett hozzád).
A szine és a minősége nekem nagyon tetszik. Már úgyis mindegy, így megkérdezem miért cserélted le a másikra?

Ja és mégegy! Segíts légyszi! Gondolom ez a Te méreteidhez van igazítva, a képek alapján magasabbank tűnsz, mint én (164 cm), így nem tudom, hogy milyen magasan kell, hogy üljön benne a kölyköm?
csurimuri

JA a súlya szépen gyarapszik amúgy, 5 hét alatt 1300gr-ot hízott! :lol: :lol:
Csak bevallom öszintén az esték így kicsit húzósak, öt is sajnálom, hogy nem lakik jól,meg nekem se jó... :oops: :oops:
susy75

Szerintem már jobban fel tudja dolgozni a bélrendszere a kaját, és nem kell neki annyi. És a tej minősége is napról napra változik. Lehet, hogy most táplálóbb egy kicsit. Az is lehet, hogy mohóbb. ...ezek csak az én "magyarázataim", megkérdezem tesót.

Kép
zölddisznó

Susy! Mert így esik jól neki. Nincs ezzel semmi gond, hidd el. A felnőttek étkezési szokásai is tök eltérőek, a bébik is így vannak ezzel. A tied olyen, nincs emögött semmi kóros...de ezt is megkérdezem.

Kép
zölddisznó

Csuri! Szívesen!
Lecserélés oka? ...háááát, babakocsiból is 4 van :)
Amúgy főleg az, hogy nem nagyon bírom a műszálas cuccokat. Így télen is bele bírok izzadni, az meg nem jó a Kismacskának, mert ő is velem izzad.
Másik oka, hogy nem bírtam ellenállni a Baby Björnnek, és az kényelmesebbnek bizonyult. (Tiszta pamut)

Hát, valóban egy kicsit magasabb vagyok, 183 cm :)

Kicsit állítsd szorosabbra a vállpántot. Nincs rá szabály, ahogy jólesek. Fontos, hogy ne lötyögjön, mert úgy kényelmetlen lesz, minél jobban simuljon rád a kis gombóc.

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Andy! Voltam dokinál, minden rendben. Remélem holnap neked is ezt mondják!
Nekünk ilyen járókánk van, igaz Levente nem nagyon használta, mert későn vettük meg, mint Mágiék és nem maradt el benne. Aki járókát akar, az mielőbb vegye meg és 1-2 órára naponta tegye bele! Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő, ez tök jó hír! Én hétfőn megyek vissza a dokimhoz, remélem nekem is ezt mondja.. Akkor Te már nem is szeded az Ergam cseppeket, igaz?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mi is növögetünk. Születési súly: 4280, hazjöttünk 4050-el és ma (volt itt a dokinéni, megmérte) 5550. Vasárnap lesz 6 hetes.

Mágnes! Sajnálom szegény Benit. Térjetek vissza a sudocremre.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Aida! Nekem már elfogyott kb 5 napja. Már egyáltalán nem is vérzek! Szorítok neked, hogy minden rendben legyen!

Itt egy kép Milánról:

Kép Jééééééééé! Egy csiga!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

enikő: jajj de jó hir ez szinte hihetetlen! még jó h nem műtöttek meg! most már téleg remélem h én is meguszom. még két hetet kéne várni doki szerint de én nem birom ki addig:) ja és mivel a héten kijöttek vmi furcsák ezért megyek vissza. meg még pici vérzés mindig van :? majd beszámolok. holnap du. 2re megyek.

aida: neked is drukk

járóka: nekem az a szimpi amit cili ir h fa és még kerekei is vannak de eddig fából csak ilyen nagy 5szögűt láttam és nekem kisebb férne el főleg ha még tologatnám is. cili nektek mekkora? ha olyan kiságy méretűben gondolkodnék fából az kicsi lenne neki? ja és nem uaz mintha a kiságyban lenne? mármint ilyen alapon kivihetném a kiságyat is a nappaliba nappalra :roll: nemtom, pedig már venni akarok én is.

andy

Kép
andy30

Zöldi!
Oké, köszi! :P :P
Tesódnak még nincs tele a hócipöje velünk??? :oops: :oops:
susy75

Andy:
igen, gyakorlatilag ez is az is ágy, de a járókában a játékait pl. benne hagyhatod nem zavar senkit, a kiságy pedig szimplán az alvásra szolgál. Én pl. Annát ,amikor már nagyobb volt, kizárólag csak aludni tettem a kiságyába, sosem hagytam ott játszani. Azt akartam, hogy megtanulja, ez a hely alvásra való. Be is vált, mert sosem volt balhé abból, ha betettem aludni, fordult befelé, és aludt is :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

ja és a gyerekem eccerűen nem hajlandó aludni nappal. ma eddig tiz percet aludt a hordozóban mikor már nem birta tovább. ölben aludna egész nap is, de nem veszem fel, mert egy csomó dolgom van és muszáj lenne leszoknunk erről h egész nap ülök a kanapén vele ez igy nem mehet. ma egész nap sir mert álmos de nem alszik el akárhova teszem. két órát kinlódtam vele a kiságyánál is hátha de csak ugy felzaklatta magát h utána még egy órát sirt:(
micsináljak?ötletek?
vagy nem csinálok semmit egész nap, v ő sir egész nap. ok, felezhetem a napot (eddig igy volt) de jó lenne már vmi normális megoldás nappalra mert sztem ez igy neki se jó meg nekem sem. este pikkpakk elalszik és az éjjel is ok, de reggel 9től..

andy

Kép
andy30

mági mikortól van az h befordul és alszik?:):)

Kép
andy30

Megkérdeztem:
Susy! Szoptass, és ne adj tápot.
Cili! Nem baj, bukja ki. Valszeg gyorsabban eszik, vagy többet ficánkol. El fog múlni.

Mentem, cső!

Kép
zölddisznó

Ja, és Susy! Azt üzeni, hogy nincs ;)

Kép
zölddisznó

Andy:
hááát... most mondjam, hogy nekem mindkét gyerekem ilyen? Anna 2 hónapos korától nem volt ringatva,őt le kellett szoktatni róla.Bence születése óta elalszik magától,büfi után be az ágyba, és ha ébren is van, akkorsem balhézik, nézelődik kicsit, aztán alszik.Kicsit félve is mondom, mert nem tudom mikor romlik el a fiam, nehogy elkiabáljam..:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Andi! Amit én képet feltettem az 115 cm körül van és gurulós. Mi 20e körül vettük. Szerintem kissebbet ne vegyél, mert nem lesz mozgástere.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Zöldi!
Köszi, és tesódnak is! :P :lol:
Nem mondta, hogy szerinte mitöl van ez? Kevesebb a tejcsi estére, vagy csak kevesebbet igényel,de többször??? :?
susy75

Nappalra én sem teszem a kiságyba, csak fürdés és hami után, és akkor zokszó nélkül elalszik benne. Támogatom Mági véleményét arról, hogy az ágy alvásra való :)

Andy: nekem is gondom van/volt azzal, hogy csak ölben hajlandó ellenni, de mostanra már van napirendünk, amiben kb. tudom, hogy mikor aludna, ha ölben lenne (2x van ilyen 1-2 óra), és olyankor ha bealudt, óvatosan leteszem a kanapéra és mellé fekszem. Ha felébred, és sír, akkor nyugtatgatom, és így úgy látom, hogy napról-napra jobban alszik egyedül. Meg azt is "gyakoroljuk", hogy nem úgy játszunk, hogy az ölemben van, hanem inkább mellettem. a tornáztatója alatt pölö így már nem 5-10 percet van el, hanem akár 30-40-et (én meg ülök mellette és dumálok neki, ő meg lökdösi a lógókat vagy vigyorog vagy visszadumál), és elértem, hogy akár már egyedül is, addig én ebédelek, meg ilyenek.

Na, mennem kell. :)

Kép

Kép
gabilany79

niki: oldalra nem billeg benne a feje? ahogy látom ennek nincs oldalt fejtámasz mint a baby björnnek..

Kép
andy30

Basszus, írtam egy csomót és elszállt... :evil: Újra!

Zöldi!
Zsófi súlya olyannyira stagnál, hogy hétfő fürcsi előtt 5170 g-ot mértem, csütörtökön 5090-et. Igaz az első egy kiadós szopi után volt, a másik éhgyomorra.

Dokinénivel nem tudtam beszélni, szabin van, de a védőnővel megszakértettük a kérdést. Szerinte se adjak tápot, szoptassak, mint barom, mert ha üres is a cici, szopi közben újra termelődik. És foglalkozzak magammal, egyek, igyak rendesen, pihenjek és ne stresszeljek.

Azzal nyugtatott, hogy Zsófi súlya megfelel egy 3 hós babának. Csak szerintem az nem mindegy, hogy mekkora kezdősúlyhoz képest. Meg azt is mondta, hogy lehet, hogy most a hosszára gyúr, aztán később hozza be a súlyát. Meg hogy lehet, azért nincs elég tej, mert most van a növekedési ugrás (de már másfél hete???)...

Zsófinak az ekcémája miatt sem lenne jó tápot adni, mert ez az allergia egy formája és a tápban tehéntej van, ami allergizálhat. Ebben egyetértek vele.

Hétfőn megyünk oltásra, akkor újra átbeszéljük a kérdést. Addig marad a szopi!

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!!

Na végre idejutottam nincs időm mostanában semmire.Igaz nem a gyerekek miatt,ők hála égnek most "jók".Meg is vagyok lepődve ezen.:):):):):):):)):)
Olivér is éjjel elaludt 11-kor,aztán reggel fél 9-kor kelt,utána kaja és aludt egyhuzamban fél 3-ig.
:roll: :roll:

Szopi:nálunk napközben 3óránként vannak a szopik,amik kb 5-10percre csökkentek.Aztán este fürcsi(8-tól) után alvásig(kb.11óra)óránként,fél óránként "szopizik",amit igazából nem is evésnek neveznék hanem ő így tud elaludni.És megnyugodni.Ha nem lenne elég neki a tejem,akkor tuti sírna,és nem fejlődne.Már nem is zavar ez engem h ilyen sűrűn eszik alvásig.
Amúgy mi most utolsó méréskor voltunk 5110g.(ami két hete volt)és 3370g jöttünk haza.Sztem ez jó.

Járóka:nekünk van hálós.Rékánál nem volt vele semmi gond,ott is fel tudott állni normálisan.sztem most is ezt fogjuk használni.

Alvás:Olivér sem alszik sokat napközben inkább este fürcsi előtt alszik be de nagyon.Olyankor olyan rossz felkelteni :roll: :roll:

solya051020
Káld

Sziasztok!

Szabi ma nagyon berekedt. Nincs megfázva, nem köhög, nem lázas, csak nagyon rekedt. Fordult ilyen elő valakivel? Az átalakítás miatt kicsit poros a levegő most nálunk, bár amennyire lehet, távoltartottam Szabit a lakás poros részétől, szellőztettem , de valamennyire azért csak porosabb lett a levegő. Lehet esetleg attól?

zsebi_baba

hogyan tudnék létre hozni új topikot?nagyon bonyolult?köszike

solya051020
Káld

[quote="isarenikő"]A írta:isarenikőida! Nekem már elfogyott kb 5 napja. Már egyáltalán nem is vérzek! Szorítok neked, hogy minden rendben legyen!

Köszi, remélem oké lesz. Én is már 3 napja egyáltalán nem vérzek. Annyira bízom benne hogy ez így is marad.. :roll: A cseppek is elfogytak már 4 napja.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Gabi! Elolvastam a járóka melletti és elleni cikkeket. Idézek:

„A járóka leszűkíti a gyerek azon igényét, hogy tanulhasson a világról - ez nyilvánvaló -, de súlyosan korlátozza az idegi fejlődést is az által, hogy a baba nem kúszhat-mászhat (ezek a folyamatok létfontosságúak a normális növekedéshez). Akadályozza a látás, a manuális kompetencia, a szem-kéz koordináció és egy sor más dolog fejlődését.”

Hát ez az amin teljesen kiakadok. Mégis mi a francot gondolnak, hogy reggel belerakom, este kiveszem? És közben benne lekötözöm, hogy ne tudjon mozogni????????????????????????? Az a tökéletes anyuka, aki még pisilni is úgy megy ki, hogy viszi magával a gyereket? Vagy bekamerázom a lakást? Ha nem lesz el egyedül 3-6 hónaposan, mitől lenne el 1-2 évesen. Tudom most az a menő, hogy 0-tól, amíg el nem küldd a francba össze vagyunk nőve, a lényeg, hogy nélkülem létezni se tudjon. Tényleg baromi frankó, hogy lelkiismeret furdalást keltenek az anyákban, mert naponta szeretnének fél óra nemrohangálokagyerekutánt. Ez főbűn. Zuhanyozni, hajat mosni, festetni is az. Meg ezt enni, meg azt, meg nem azonnal szopiztatni, ha kinyitja a száját. Kééééééééész vagyok. Egy babának az kell, hogy szeressék, foglalkozzanak vele, gondoskodjanak róla. Én minden délután verseket olvasok Dominak és élvezem, de reggel igenis lerakom egy órára amíg rendbe hozom magam és nem értem, miért kéne emiatt azt éreznem, hogy szar anya vagyok. Ezért az ilyen hülye -nekorlátozdagyereked - szabályok miatt van az, hogy a 2-5 éves gyereket kategóriája tele van kezelhetetlen gyerekekkel, mert rászólni azt nem szabad, mert jaj a lelki világa....A szegény gyerek meg azt se tudja mit csinál, a lényeg, hogy elveszíti a kontrollt. Voltam egy ismerős párnál, ott a falak tele voltak firkálva PIROS tollal (Nem a gyerekszobában), mosolyogva mondta, hogy hát ilyenek a gyerekek...(A nagy büdös .....ilyenek, nálunk ilyen eszünkbe se jutott gyerekkorban, miért ti gyerekkorotokban azon versenyeztetek, hogy mit kenjetek a ruhátokba, amit majd anyu nem tud kimosni?????!!! Elnézést mindenkitől, azt hiszem túlreagáltam, de felhúz ez a fajta "tökéletes anyuka mentalitás".

Suzy: Honnan tudod, hogy este óránként a kajáért sír? Nem lehet, hogy másért? Domi is szokott este sírdogálni, mert nyűgös, front van, vagy csak így van kedve. De szerintem az, hogy jól megetetjük nem megoldás.

Andy: Ha eddig mindig a kezedbe aludt, persze, hogy sír, ha másra próbálod szoktatni. Én adnék még ennek a megoldásnak pár hetet, mert állandóan nem lehet a kezedben. Ügyes vagy, hogy elkezdted!

Jó éjt!

manna
mannababoca

Jó reggelt!

Manna! Nagyon tetszik, amit írtál! Sajnos tényleg erről szól ma a média, hogy hagyjuk a gyerekeket minden baromságot csinálni, mert vannak jogai, van lelke, csak éppen a határokat, korlátokat nem tanulják meg. Úgyhogy vigyázzon mindenki, nehogy bekopogtasson a ombudsman!!!

Alvás: Hunor sincs benne sokat napközben, de amikor lehet, megpróbálom ott altatni. Most 1/2 8-kor szopizott, sokat ásítozott. Mivel már a család többi tagja is ébren volt, nem akartam, hogy kussban kelljen lenniük, ha a kicsi elalszik a nappaliban. Bevittem Hunit a szobájába, feltekertem a forgóját, leültem mellé 2 percre, majd otthagytam. Azóta alszik.

Evés: néhány napja arról panaszkodtam, hogy talán nem eszik eleget a fiam. Hát ennek most vége, lehet, hogy beléptünk egy következő növekedési ütembe. Este 1/2 10-kor evett, és 3/4 2-kor már jelentkezett is. Ez nekem új, mert 7 órákat aludt eddig éjszaka. Evés után azonnal visszaaludt és mint akiben óra van, pontban 3 óra múlva újra jelezte étkezési szándékát.

Sírás: én nem nagyon tudnám túletetni, mert ha sír és megkínálom cicivel, ha nem éhes, kidugja a nyelvét és elfordul a cicitől.

Szép napot mindenkinek! Laura

Kép
Kép
szeles4

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?