A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Crocus: nagyon helyes baba Attila. :) Tényleg nem hangzik egyszerűen ez a szüléstörténet, de a lényeg a végeredmény, ez a kis tüneményes hapsika.

Millye: tegnap én is teljesen lepadlóztam a dokid művén, ugyanezt a szót használtam rá, hogy egy hentes... Hogy lehet valaki ennyire nemtörődöm. :(
Mostmár tudom, hogy a nyákdugóm első részét hagytam csak el 4 hete kb., mert azóta jöttek még kisebb darabok. Fogalmam sincs honnan lehet azt egyáltalán látni, hogy távozott az egész vagy nem... Egyébként tényleg sokat nem jelent, még 2-3 hetet is ki lehet húzni utána, attól függ sztem, hogy görcsöl-e tovább az ember és mennyit... Nekem 4 hete abbamaradtak a görcsök teljesen és csak manapság jelentkeznek hébe-hóba újra.
Mellem nekem feszül, viszket nagyon néhány napja és egyre több stria jelenik meg rajtuk sajnos :(. A hasam helyett ide jönnek... Tej az nem folyik, de gondolom készülődik nálam is a dolog.

:?: Reggel viszont volt egy kicsit bővebb sárga folyásom (bocsi a gusztustalankodásért, de nem tudom hogy írjam), kicsit nyálkás... Jól megijedtem, fogalmam sincs mi ez. Eddig soha nem volt odalenn gombám vagy fertőzésem hála az égnek, talán valami ilyesmi lehet? Honnan lehet ezeket észrevenni? :(

Kép
Kép
elif

Millye, nekem még egy csepp tej sem folyt, sőőőt, olyan picike a mellem, mintha összement volna. Nem feszül, nem fáj.. nem csinál semmit sem....
Remélem ez nem jelent semmit....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Elif: Nem tudom, hogy honnan lehet tudni, hogy mekkora lehet a teljes nyákdugó, de azt tudom, hogy nekem elég nagy volt reggel ami kijött és azt hittem, hogy ez mind az erre most elmentem megint wc-re és még mindig jött egy adag... :cry: az biztos, hogy nem körömnyi mert annál nagyobb volt... a sárga folyásodra nincs semmi elképzelésem, hogy mi lehet... esetleg nem fáztál fel? :shock:
Ezt olvastam: "Amennyiben gomba okozta fertőzéssel állunk szemben, a folyás színtelen, szürkésfehér vagy sárgás színű, sűrű és kellemetlen szagú, a hüvelyben pedig viszkető, égő érzés tapasztalható (de nem árt tudni, hogy a felfázás is hasonló tünetekkel jár). " Nincs otthon homeós bogyód? Mert a Pulsatilla nem fertőző, fehéres-sárgás folyásra van... :?

Kép

Kép

Kép
millye

Andus70: Én is azért kérdeztem mert amikor a lányommal voltam terhes akkor egyszer egyszer láttam, hogy csöpög a tejem, de nem ennyire... :oops: és Szávánál volt valami ilyen előjel?

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok,

Zetiveranak mennek a drukkok - lehet, hogy egy napon szulunk? Ugyanis nalam ma hajnalban 3-kor ment el a magzatviz. Nem egyben hanam elkezdett csorogni, azutan abbahgyta, aztan megint egy kicsit... Fajasok nem sok minden. :roll:

Felhivtam a korhazat, montak menjek be. Felebresztettem apat, fel hatra bent voltunk - most jottunk haza. Ugyanis fajasaim vannak, de meg nem eleg erosek es kb. egy ujjnyira vagyok nyitva. :roll: Szoval most varok, hogy mi van, ha nem indul be rendesen akkor holnap reggel vissza fel kilencre es oxytocin stb... Egyenlore ennyi van. :?

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Hajnski: Szorítunk neked és gyors fájdalommentes szülést kívánunk! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, ha még jól emlékszem Szávánál sem volt ....

Hajni, hűűha... Akkor elindult nálad is a szülés.
nagyon fura, hogy hazaküldtek, nálunk már nem engednek el, ha elfolyik a magzatvíz.

Megyek ma a doktornénihez, ad oltási könyvet, hogy beoltotta a páromat.
Nem hagyom magam, remélem sikerül mégis az a papás szülés!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Hanski: drukkolunk neked is nagyon, hogy mielőbb és minél fájdalommentesebben, szépen megszülessen a manó. Ez aztán a nagyon izgi, végre az is kiderül az utolsó babánkról a topikon fiúcska vagy leányzó. :D

Kép
Kép
elif

Millye: A ballon az egy cső, aminek a végét bevezetik a méhszájhoz, és feltöltik valamivel, benntartják egy ideig, aztán lassan kihúzzák.
A vákuumnak az a lényege, hogy a baba fejéhez tapasztják, és a vákuumhatás kihúzza, az ilyen babák feje az elején kicsit csúcsos lesz.

Crocus
Kép

Kép
crocus

Crocus: Köszi az információt! Szerintem ez a ballonos módszer valamivel "jobb" mint a kézzel való tágítás :oops: Jó tudom, hogy egyik sem jó, de a két rossz közül talán ez egy humánusabb megoldás... :oops:

Kép

Kép

Kép
millye

Zetivera, Hajnski: mennek a drukkok, hogy minden jól alakuljon nálatok!!!!!

Dina, Crocus: nem semmi szüléstörténetek, köszi, hogy megosztottátok velünk, és még egyszer gratula a kicsikhez!

Millye: nekem a nyákdugó távozása után kb. 4-5 órával elfolyt a magzatvíz :D

Andus: szerintem se hagyd annyiban a dolgot, a Sote-n pl. beengedik a kispapákat a szülésre, akkor is ha egyébként zárlat van. Tényleg nekem is nagyon sokat jelentett, hogy ott volt a férjem, ne vegyél el tőled ezt a jogot!!

Elif: gyanús, hogy gombás fertőzés lehet, nekem is ilyesmi volt ...

Kismanóm ma olyan szépen szunyókál eddig egész nap, úgy látszik a kiadós kajálás megteszi a hatását, már olyan 80-90-eket eszik, hihetetlen egy kismanó.

Na ma vajon hány baba születik?

Zsufi

KépKép
zsufi74

Nilabali: Jut is eszembe... nem dicsekedtél az aranygaluskával, hogy-hogy sikerült... most akkor repült az ablakon vagy sem? :lol:

Zsufi74: Hát ezzel a: "4-5 óra múlva elfolyt a magzatvíz... " nem nyugtattál meg... :shock: bár nálam még nem folyik... de elindult a cidri... :lol:
Örülök, hogy nyugodt a babád és rendesen eszik! :wink:
Arra én is kíváncsi vagyok, hogy mennyi baba lesz ma... :roll:

Kép

Kép

Kép
millye

Zsufi, millye: köszi az infókat. Azért még reménykedek, hogy nem gomba, mert semmi égő vagy viszkető érzés nem társult, sőt azóta folyás sincs.

Én meg arra leszek kiváncsi a Valentin nap hány babát hoz. :)

Tényleg mist nem tudom mikor jössz majd utoljára, úgyhogy még most írom, hogy holnap gondolunk rátok, és mennek majd a +++++++++++++ok! :)

Kép
Kép
elif

Millye, én 3 napja, szintén vizsgálat utáni éjszaka hagytam el a nyákdugót, de azóta is reggelente ürül egy adag nyálkás, barnás-pirosas cucc. Nem sok, és leginkább a wc-n. Azon kívül semmi tünet. Tejfolyás: az első terhességnél kb. a 7. hónaptól csak melltartóban tudtam aludni, mert különben eláztattam az ágyat :shock: . Most egyáltalán semmi, engem meg pont ez aggaszt. Akkor jó volt, mert már a szülőszobai szoptatásnál tudtam, hogy van mit ennie, de most valahogy fura lesz így mellre tenni.

Hajni, nagyon szurkolok, bár elég fura, hogy szivárgó magzatvízzel több mint 24 órát várnak :shock: .

Andus, ügyes vagy, ez szerintem jó hír. A többi kórház is úgy tudom, azt használja ki, hogy a tilalom az osztályokon történő látogatásra vonatkozik, de a szülőszoba nem része a szülészeti osztálynak.

Kép
mist

Elif, köszi, még vagyok egy ideig :lol: . Holnap reggel fél 9-re megyünk.

Kép
mist

Millye:örülök hogy jobban vagy, nekem nem feszül a cicim, nincs előtejem, nem ment el a nyákdugom, nem ismerek fel semmi előjelet. Sajnos.

Mist,Nilababa,Iricc,Andus,Mist,Millye,Gerendai Zsu: ismét köszönöm szépen a biztatást. A vérnyomásom 150 körül szerintem itt a tegnapi napnak a hatása, meg a bizonytalanságnak, bár nem érzem rosszul magam, csak feszültnek. Felhívtam a szülészőt, mondta emeljem meg a gyógyó adagot. Holnap ha még hazaengednek akkor hétfőn befekvés és kedden döntenek, de ez a legpocsékabb. Az én számolásom és az UH alapján kedden letelik a két hét, a doki menszeszes számolása alapján csütörtökön. Az biztos hogy egy héten belül meglesz Füge, de mostmár kezd kikészíteni ez az egész. Füge lány dönthetne úgy magától hogy megindul hétvégén és kibújik hogy ezt az egész hercehurcát megússzuk, de az eddigi aktivitása alapján nem fog.
Kitartás mindenkinek, jók, a szüléstörténetek. Ja a mi BPD 97.

Kép
budabo

elif: nekem a dokinő azt mondta hogy a bővebb váladék, folyás a szülés előtt akár már két héttel is jelentkezhet.

Kép
budabo

Sziasztok csajok! :D
Szerda este 20:30-kor megszületett Szabó Petra Lillian :D 3330g, 52cm. Most jöttünk haza a kórházból. Minden rendben ment, bár nem volt könnyű de megérte :) Majd írok egy bővebb beszámolót, csak most még van pár dolog itthon amit el kell rendezni. Addig is küldök egy képet a "Kistejes"-ről :D Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Kép
Meg mégegyet :)

zsancy

Elif: Lehet, hogy Valentin napon születik jó pár baba és ők mind +++++ szerelem gyerekek lesznek :lol: lehet, hogy Budabo, Mist, Elif, Andus70, Zetibebi, Hugic, Iricc, Gerendai Zsuzsi, Nilabali és a többiek babája csak erre a napra vár... :lol: milyen mókás lenne... :lol: és mekkora ajándék az apukáknak na és nekünk is...!!!

Kép

Kép

Kép
millye

Zsancy: Egy tündérke a kislányod, nagyon éééédes!!! :) Már láttalak bejelentkezve, alig vártam, hogy írj! :D Szuper, hogy minden rendben ment. Bármennyi képet elnézegetnénk...

budabo:
köszi, remélem csak erről van szó :roll: .

millye: az biztos, hogy az lenne a legszebb ajándék. :D Apóca kérdezte valamelyik nap, hogy mit kérek, és mondtam is neki, hogy valahogy csalogassa ki Efécskét, nekem más nem kell. :)
Amúgy mi sem szoktuk hű de ünnepelni ezt a napot, de ez így olyan töltetet adna neki... Mist-et már most irigylem érte. :wink:

Kép
Kép
elif

Zsancy: Látom Dániában nem szórakoznak zsippsz-zsuppsz... szülés után 2 nap és engednek haza... szép a kislányod, gratulálok!

Budabo: Lehet, hogy jobb is ha nem találkoztál a nyákdugóddal... ne ilyen áron ahogy engem megvizsgált a hentes-mészáros... :shock: :cry: a másik, hogy feleslegesen ne idegeskedj mert a vérnyomásod látom megint kicsit magas! Milyen bogyót szedsz rá? :?

Kép

Kép

Kép
millye

Elif: Mikor mész legközelebb vizsgálatra? Már tudom mit éreztek Zsu-ék amikor számolták vissza a napokat... nincs rosszabb mint a bizonytalanság :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

Millye: Hát igen ez a bizonytalanság elég rossz, de én mostmár kezdek átlendülni talán a holtponton, és megbarátkozni a gondolattal, hogy még egyben maradunk egy ideig kiírás után is. Mondjuk így nem olyan könnyű, hogy naponta 2-3 ismerős bejelentkezik, hogy na mi van? Párom rokonai már csak egy-egy kérdőjelet küldenek msn-en, ezen jót mosolyogtam. :D
(Ennyit a centivagdosós módszeremről, el akartam tenni a megmaradt részt, hááát már ez a 3 cm sem sok, főleg ha minuszba megyünk. :D Gondoltam elkezdem majd visszaragasztgatni... :lol: )
Hétfőn megyek a dokihoz, csinál ctg-t, meg méhszájvizsgálatot megint (lehet UH-t is, amit már nem ártana sztem), aztán szerdán a kórházba megyünk felteszem ismét ctg-re, de ezt még hétfőn megbeszéljük. :roll: Na ettől a mászkálástól már most a hideg ráz...

Kép
Kép
elif

Hajni húha, ez izgi :D drukkolok, hogy induljon be a dolog magától!

zsancy gratulálok a gyönyörű kislányodhoz!!! :lol:

millye hú, bárcsak a próféta szólna belőled! Én nagyon kiegyeznék egy Valentin napi babával, főleg, hogy ő tényleg szerelemgyerek.
nem is meséltem, hogy ő hogy "lett". Tavaly januárban vetődött fel bennem, hogy lehetne egy 3. babánk Én elkezdtem rágni a férjem fülét, aki időt kért, hogy átgondolja.
Mint később kiderült eldöntötte ő régen, csak a Valentin napra várt. Kaptam tőle egy képeslapot ezzel a szöveggel: "Édes Egyetlenem!
Olyan nagyon szeretlek Téged, hogy azt szeretném...
...
SZÜLJ NEKÜNK MÉG EGY GYÖNYÖRŰ GYERMEKET!"
Idén pedig akár meg is születhetik pont egy évre rá, hogy hívtuk. :D

Kép
Kép
Kép
iricc

miliye:köszi kérdésed,az aranygaluska szuper lett a múltkor :oops:
egyébként előtejem nekem sincs,de azt mondta a védőnő ez nem jelent semmit sem,mert a szülést követően indulnak meg azok a hormonok amik a tejcit termelik.
nyákdugóval sem találkoztam,erről a nővéremet kérdeztem-3fia van-ő sohasem találkozott vele,tehát gondolom ez sem lehet tuti előjel.ma nem nagyon keményedek és Kisbalázs is egészen visszavett a tempóból,remélem ez azt jelenti,hogy már a nagy eseményre gyúr és holnap szépen kikukucskál és megnézi a szüleit...

budabo:tényleg ne idegeld magadat,mert nem jó a kisbabádnak,nekem ezt doki mondta,mikor az aranyérműtét után sokat sírtam és nem mocorgott a kicsi,nagyon felidegesítettem magam,azt mondta,ezért még inkább elbújik a baba mert érzi,hogy ideges vagyok.

A reggeli szar hangulatom nem lett jobb,hiába pihentem, kicsit szunyókáltam is,még mindig levert vagyok.csúnya havaseső esik és orkán erejű szél fúj hozzá itt nálunk,brrr.....de el kell mennem a boltig,mert valamit főzni akarok,lehet egy kis oxigén jót tesz majd.

zetivera és hajni:gondolok rátok,ügyesek legyetek!

edina:nem semmi vagy,a szülésedért kitüntetést érdemelnél,de a jutalmad z már megvan,szép kislányod.

zsancy:nagyon szép Petra baba és várjuk a szüléstörténetet is.Jó gyorsan kiraktak titeket a kórházból,bár gondolom azért otthon sokkal jobb.Gratulálok!

Tényleg ellépek a boltba,még jövök ma,addig is kitartás!

Kép
nilabali

Zsancy: csodaszép a kicsi.

millye,iricc,nilababa: köszi ténleg jó hogy ide feljövök és ti itt vagytok. A babára nem tudom az én idegeskedésem milyen hatással van, meg a sok sírás, mert mozog rendesen, hullámzik. A vérnyomásra Dopegytet szedek. Biztos az idő is teszi, ahogy Nilababánál is de nekem is pocsék a kedvem, meg a vérnyomás miatt is. Jó lenne mostmár túl lenni a szülésen és meggyőzödni arról hogy Füge is jól van és végre a kezemben van. Jó lenne a holnapi nap nekünk is, bár apa éjszakás, de hazajön ha esemény van.

Kép
budabo

Elif: megértelek, én is így votlam a 37. hét környékén, hogy már nagyon akartam, aztán átestem a holtponton és jöhetett a pihi. Mostmár megint türelmetlen vagyok. Kitartás.

Kép
budabo

Nilabali: remélem nem egyedül mész boltba nehogy elcsússz!!! Biztos, hogy a levegő jót tesz... most ha a szél nem fújna akkor csodaszép lenne ahogy esik a hó. Nálunk nem havas eső esik csak hó... és nagyon szép innen bentről :lol:

Budabo: ezért vagyunk, hogy segítsük lelkileg egymást! Ezt én magam is elmondhatom, hogy nagyon jót tesz a lelkiállapotomnak, hogy segítetek jó szóval és ötleteket, tippeket, tanácsot adtok na és biztattok! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye

Elif, Iricc, én nagyon örülök a Valentin-napi babának, ez biztosan önzés és hülyeség, de a lányom is 14-én született, nekem az a szerencseszámom. Úgyhogy most szorítok, hogy ebben a pár órában, ami a péntek 13-ból hátravan, már ne történjen semmi... :)

Kép
mist

millye: igen,igen,igen......és a szüléstörténetek is nagyon jók, mert erőt adnak.

Kép
budabo

Sziasztok!

Ismét én...Petra baba alszik apa kaját csinál..én meg addig amig van időm leírom hogy is ment a mi közös megszületésünk....
3:30kor szerdán elment a vizem...irány a kórház.Ott közölték hogy 2újnyira nyitva vagyok,görcseim is vannak,de nem valami erösek...igy hogy ne foglaljak helyett haza küldtek.tthon figyeltem Petra mindenféle reakcióját,lefürödtem,borotválkoztam,aludtam,söt még msn-eztem a barátosnémal,aki szintén kismama a márciusiaknál....15órakor jöttek a görcsök,de már elég rendszeresnek tüntek,kórházba ismét be..ctg-re,ami görcsöket mutatott,de még mindig nem volt az igazi....igy a szülésznö tanácsára a folyóson sétálgatunk egy órát....16órakor,újra vizsgáltak,ctg már rajta voltunk...beindult a nagy menet...jöttek a fájások sorba,szülésznö végig mellettünk volt,ahogy apa is,együtt lélegeztünk,egyre sűrűbb és sűrűbb fájások jöttek,kaptunk antibiotikumot a kókuszra.18órakor megnéztek alulról és már 7újnyira voltam tág,de a baba elég fent volt még...kaptam "csinos"kórházi ruhát és át sétáltunk a szülőszobára...(beöntés elmaradt)Szobába az ágy mellet egy hatalmas labdára kellet ráülnöm,jól széttett lábakkal és amennyire csak bírtam rugózni rajta...legfőképp akkor amikor a fájások jöttek,így még könnyebb is volt elviselni a fájásokat.Persze apa végig ott volt,segített mindenbe amibe csak tudott,maszírozta a hátam,tartotta a derekam.Szülésznő csak figyelt,és jegyzetelte a szülés folyamatát,és persze biztatott.(nagyon kedves középkorú szülésznönk volt)Egy óra ugrálás után,éreztem hogy tolnom kell,de szegény Petra még mindig 2ujnyira feljebb volt,igy felfektettek az ágyra,és mivel fáradtam,pihizhettem egy kicsit,kaptam takarót,és nevetö gázt,igy a görcsöknél elvoltam lazulva...aztán eljött a várva várt idö...tolhattam 20-óra volt már...mivel hanyatt nem ment a szülés,igy az oldalamra feküdtem és a jobb lábam megemelésével,egy görcs alatt 3szor kellet nyomnom.Persze a lábam már fáradt,de a szülésznö befogta az aput is...ez itt teljesen normális...apu fogta a lábamat hogy ne tudjam öszerakni,a jobb lábam a szülésznö hátán..és jöttek a drukkok...gátat nem vágtak,a szülésznö a kezével tágitgatott még,igy belsö varratom lett 3db.Jöttek a drukkok,és 20:30kor éreztem hogy megvan a kicsi..testem elernyedt,görcsök megszüntek,és a kis manó a melkasomon sirt...mikor megláttam csak sirtam..Sirtam mert végre látthatom azt a kis prücsköt akiért annyit izgultunk,vártuk hogy mikor fog kibujni...és ott van,éppen és egészségesen,Most is sirok ha arra a pillanatra gondolok...érzés leirhatatlan...
Apa elvágta a köldökzsinort,picit letakaritották,és utána megszületet a placenta,összevartak(széklet a szülés alatt nem volt).Csak gyönyörködtünk a kis csajba...édes volt nagyon...Kicsi pihi után, kértem hogy had álhassak fel és had mennyek el pisilni...az is simán ment..nem volt semmi gondom vele,ülni is tudok,másnap jött a "nagy"dolog is...Igazábol igy minden jól ment.Este átkerültünk a gyerek osztályra és ma 12óráig ott voltunk.Növérek ,nagyon kedvesek voltak,Kórház is szupi volt.Elsö nap még a Petra csak alukált,de mára már megmutatja ki a fönök...és hogy mekkora hangja van...sokat szopizik,és egy kicsit hasfájos...Hát röviden ennyi a mi kis történetünk...De megérte...
Nem tudom még mikor jövök...de addig is minden anyucinak hatalmas gratula...és kitartás azoknak akik még várakoznak :P

zsancy

Zsancy: köszi a történetet, én is megkönnyeztem...

Kép
budabo

Sziasztok!

Zsancy: Gratulálok Petrához, nagyon szép kislány :D

Dina, Zsancy, Crocus: Köszönöm a szüléssztorytokat. Nem semmi, megmondom őszintén egyre inkább kezdek izgulni. Volt olyan időszakom, hogy nem féltem, de most megint tartok egy kicsit a dologtól...Persze a végeredmény csodás lesz, csak tényleg az "ismeretlen" az amitől félek, hogy fogok reagálni stb...
:oops: Na meg folyamatosan drukkolok a babónak, hogy forduljon meg.

Nyákdugó: még megvan

Folyás: sárgás nekem minden nap van egy pici, de viszketés semmi sincs mellette, doki szerint a terhesség alatt ez természetes, mármint a bő váladékozás

A ballont én sem ismertem, de most már legalább tudom:)

Én ma voltam vásárolni, de úgy megbántam, hogy cipekedtem, mert elkezdett szúrni a hasam. Picit le is feküdtem, most már jobb...a férjemnek biztosan nem árulom el, mert ígyis mindig rámszól, hogy ne cipekedjek
Amúgy ma érkezik nekünk is a hálóbútor, pedig úgy volt, hogy csak március elején:)

Ja és elárulom nektek, hogy holnap, azaz Valentin-napon lesz 4 éve, hogy a férjem megkérte a kezem, így elmegyünk együtt vacsizni valahová:)

sziasztok, szép estét!

Andabella

:cry: :cry: :cry: :D :)

Kép
Kép
andabella

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.23 17:07-kor.
Vendég

Sziasztok,

Először is Yvenek Vilmoshoz, Dinának Csengéhez, Kangunak Hunorhoz, Stellynek Adrihoz, Ladmonnak Esztikéhez, Ricsibabának Bencéhez, Gjétinek Olihoz, Kreiszinek Alexhez, Crucusnak Attilához, Zsancynak Petrához és Háfinak Ádámhoz hatalmas gratuláció!!! Remélem nem hagytam ki senkit. Csak ezeket a híreket olvastam, bocs, egy nap majd utolérem magam.

Végre mi is itthon. :) Két hét után keresem a helyem, de olyan jó. Majd mindent elmesélek, de a gyerekágy az nagyon megtépázta az idegeimet...itt az utolsó három napon.

Végül csásszárral, azt is részletesen elmesélem majd (ha egy nap megírom a szüléstörténetemet), hogy miért, a méret az egy dolog, túl is hordtam Marcusunkat, nem ment sehogy lejjebb, a feje pedig még nagyobb a valóságban, mint jósolták, így valószínűleg jobban jártam, mint egy vákuumos spontánnal mondjuk... :? A műtét pedig nagyon emberi, nagyon szép emlék, lehet ezt így is csinálni. (Csak jó orvos, szülésznő és gárda kell hozzá és egy szerető férj az ember fejénél. :)) Aki pedig azt állítja, hogy így nem válik úgy anyává az ember, vagy effélét (persze Ti nem ilyenek vagytok), annak elmesélném, hogy két percre hozták utána oda Bogyeszt hozzám, és nekem ennyi elég volt, hogy örökre elköteleződjem neki és úgy megszeressem, ahogy nem is képzeltem, hogy lehetséges. :) A császárseb borzalmas, egy napig iszonyúan fáj, de az volt a legrémesebb, hogy csak másnap egy körül mehettem le a Kicsimhez... Rögtön rásírtam a kobakjára, és akkor is majdnem bőgtem, mikor egy fél órára elvitték fürdetni. Kész, ez tényleg szerelem, korábban elképzelhetetlen érzés, nem is tudom leírni, és nekem tényleg egy perc elég volt hozzá. :)

Most persze dolgoznak a hormonok, sírógörcseim vannak, küzdünk a tejért, bent már volt valami kis előtej, és a Kicsink nagyon ügyesen szopizott, de egyáltalán nem robbant még be a mellem. Ez a harmadik nap, remélem, pár napon belül javul tényleg a helyzet. Kicsi pedig ma egész nap csak aludni akar, ezen aggódom, de ha nagyon éhes lenne, biztosan sivítana. Szerintem kicsit sok megrázkódtatás érte az elmúlt napokban, inkább ez a baj. Nem sárgult be, és gyönyörű. :)

Jövök még...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Üdv Babanyul és Julcsi!!!!

Babanyul a végén mégis csak te kapsz sms-t, ha majd egyszer végre megszülünk.

Kép
budabo

Sziasztok!

Van egy pár percem, olvasgatlak ám titeket, nem tűntem el teljesen! :lol:
Sajnos Bencus nagyon hasfájós, de az Infacol úgy látom használ neki! :roll:

Gyönyörűek a babaképek! Gratulálok az újabb kisbabákhoz! Micsoda babaeső!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: 8)

Én három napig iszonyú székrekedéssel küzdöttem, hála égnek ma sikerült produkálnom, tegnap kínomban almabefőttet ettem, talán ez tette meg a hatását! :wink:

Nekem néha Bencus óránként cicire akar jönni, és olyan mohó! :D
zsu83

Julcsi,Gabi, Zsancy, sziasztok itthon!!!

Zsancy. a kis petra nyagyon aranyos, formás arcú kislányka, gratula hozzá mégegyszer!

Iricc! Hogy ez milyen romantikus, teljesen elérzékenyültem a férjed levélkéjén. Drukkolok, h kerete legyen végül ennek a szép történetnek egy Valentin napi babával :D

A Valentin napot (Édesapa szerint Valentér :D) mi nem ünnepeljük, kivéve a jövőben, ha aznap lesz a csepp lányunk szülinapja! Zöldséges néni szerint ebből vasárnapig tuti baba lesz :)
Nekem jobb lenne a hétfő-kedd, de megmondani nem tudom, h miért... Viszont egyre konkrétabbá válik a dolog, minden nap egy kicsivel több jel mutatkozik. 3 napja a jóslók, tegnap iszonyatos nyomulás lefele, ma már du is jóslók, ma ablakpuci, meg egy kis fúrás-faragás, nemez madárkák készítése a bölcső fölé, ezek közben erős derékfájdalom. De nyákdugó még bent. De totál határozottan érzem közeledni a dolgot. ...(és ez egy kicsit ijesztő is)

Lézezik h ma nem lett babánk? Minden babóca ilyen babonás lenne? Vagy Vera esetleg?!
Szerintetek Gjétinek megcsinálták a másik műtétet is, vagy császár lett egyáltalán? Lehet, nem figyeltem eléggé...

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok Lányok!

Budabo tudod én sokkal inkább örülök, h itt vagy velünk, vagyis hogy otthon vagy, mint a kh-ban. Mert bajotok nem lehet, ugyanakkor az otthoni légkörben csak jobban érzi magát az ember, ugye? Nagyon örülök neki, h kicsit jobb a "hangod", mint a korábban! Az orvosodról nem írok semmit, mert félek tőlem h nem tűrné a billentyűzetem :roll: többek javaslatához csatlakozva: ennél még egy ismeretlen ügyeletes is jobb.

Julcsi, Gabi, nagyon jó h újra velünk vagytok! Zsancy ez természetesen rád is vonatkozik, jól megleptél, h otthon vagy, ott északon tényleg nem szórakáznak az ember lányával :) talán nem is baj, otthon sokkal jobb minden. Petra pedig nagyon szép baba! Julcsi, biztosan hamarosan beindul a tej! Én nagyon drukkolok. Próbálj meg ellazulni és erre gondolni és akkor sikerülni fog!

Elif
bizonyára nem gomba sem baktérium. Vayis reméljük, én csak abból következtetek, h tőlem miden egyes alkalommal kérdezi az orvosom, h van-e bővebb hüvelyi váladékozásom. Egyelőre nem volt, de most a héten igen szépen elindult, így hétfőn már igennel felelek majd neki. Azért jó h ennyire alapos, mert nem kellett megijednem ettől a dologtól és váratlanul sem ért. Szal Te sem aggódj, ezt bizonyára teljesen normális, de azért mindenképpen jelezd a dokinak a köv. látogatás alkalmával.

Millye nagyon örülök, h jobban vagy! Én épp ma mondtam Andusnak, h nem bánnám ha magzatvíz elfolyásos szüléskezdetem lenne, de csak mert félek, h a többi jelet nem veszem észre és esetleg későn érünk be a khba :oops: én még nyákdugóval sem találkoztam, csak a védőnő mondta el, h hosszú nyákos zselés átlátszó és véres.... bocs a gusztustalanságért. Csak gondoltam, leírom, egy védőnő szájából olyan hiteles. Szal semmiképp nem körömnagyságú. és azt is mondta h távozhat egyben is és darabokban is. Tejem semmi, sőt amint Andus írt, nekem is mintha inkább összemenne, pedig kezdtem örülni, h végre lesznek cickóim. :shock: jó lenne kicsit domborítani, valami nagyobbacska mellekket :oops:

Zétivera és Hajni hjaj de jó lenne tudni, h álltok! Zéti, annyira kedveseket tudsz ám írni, hogy az csak na! Nekem nagyon tetszik!

Én már nem merem beoltatni a párom influ ellen, mert állítólag kiválthatja az ellenkezőjét is, és akkor megkockáztatom, h tényleg beteg lesz a kispapám. De abba belebolondulnék ha nem foghatná azonnal a kezébe a kisbabánkat, méghozzá az elsőt! Ez nagyon csúnya dolog lenne a kórháztól, így valamit én is ki fogok találni, hogy ott lehessen. De a legjobb lenne ha addig az együttszülési tilalmat is feloldanák! :roll: reméljük a legjobbakat!

Mist, Te hogy állsz? Vagyis Ti hogy álltok?

Iriccnekem, már csak az lenne a kérdésem, h miért nem hívják Bálintnak ezt a csodálatos kismanót!? (na jó mondjuk kiszúrás lenne a szülinapján a névnapja, de drukkolok a kívánságod teljesüléséhez, az éjszaka még bármi történhet :))

Crocus, Dina, Zsancy köszönjük a születéstörténeteket! Ugye valahogy mindig az a vége, h nem a fájdalom marad meg az emberben, hanem a boldogság könnyek! Ezért nem félek én :) Ezek a történetek is mindig ezt erősítik bennem és Zétiverának is nagyon tetszik a gondolatmenete. Előbb szenvedünk, h utána örülhessünk. Minden történik vmiért. (na most én is igen filozófusra vettem a dumát :roll: )

Lányok, végül küldök nektek vmit! Ha bárkinek bármi miatt kétsége lenne és neki állna búslakodni, nekem ez mindig segített! A férjem anyukájától tudom:

"Adj lelki békét annak elfogadására, amin változtatni nem tudok,
Bátorságot, h változtassak amin tudok,
És bölcsességet, h felismerjem a kettő közti különbséget!"
(az "Uram"-at direkt hagytam ki az elejéről, mert mindenki másban hisz! Mindenki azt hívhatja segítségül, amiben ő maga hisz, az én nézeteim szerint).

KépKép
hugic

A szülésről: áááááááááááááá, csajok, nem is értem miért voltam annyira betojva tőle! Hajnali 5-kor fájásokra ébredtem, elkezdtem mérni tök rendszertelen volt, de fájt eléggé! Ez így ment 7-ig, aztán beültem vízbe hátha elmúlik, hát nem múlt, és 5-10 percesek lettek! Na ekkor hívtam a szülésznőt, mondta, hogy szép lassan induljunk a kórházba! Fél 9-kor kiszálltam a kádból, kb. fél 10re értünk be! Bő 2 ujjnyi méhszáj, ekkor még adatfelvétel, előkészítés volt! 11-kor erősödtek a fájások, 3-4 percesek lettek, a zuhany alatt vajúdtam, egy nagy labdán, ami nagyon jó volt, sokat enyhített a fájásokon, férjem maszírozott, itatott, etetett közbe, mérte a fájásokat! 12-re megérkezett a doktornőm, még mindig bő 2 ujjnyi voltam, ekkor jött a burokrepesztés, hát az nem volt túl kellemes! Ekkor megint mentem vissza vajúdni a zuhany alá! 1 körül megint vizsgálat, már bő 3 ujjnyi voltam, kaptam valami méhszájérlelőt, na ettől kb. fél óra alatt, teljesen eltűnt a méhszájam! Az a fél óra volt a legkeményebb fájásügyileg, de azért tűrtem! Na ekkor éreztem, hogy nyomnom kell, kb. fél kettő, ez már egyáltalán nem fájt, csak székelési ingerem volt, mondták hogy nyomjak, na itt beleadtam apait-anyait, olyan fura eufórikus hangulatba kerültem, csak arra tudtam gondolni, hogy mndjárt itt van Bencus, férjem is beszélt hozzám folyamatosan, (Ügyes vagy nagyon, nyomjál erősen, mindjárt itt van, és mondta amikor meglátta a fejét, és hogy hajas baba, na ez újabb erőt adott, és végül megszületett Bence baba! :lol:
A varrás viszont rosszabb volt mint az egész szülés, bár én úgy legyengültem a szülésbe, hogy már tiszta félkómás állapotba voltam! Így utólag visszagondolva nem is tudom, hogy volt ennyi erőm a szülésnél!
Szülésznő, dokinő nagyon megdícsért, hogy milyen fegyelmezett voltam, azt mondták, hogy ritka az ilyen! És bennük is nagyon szép élményként maradt meg a szülésem, doktornő amikor összevarrt, odajött megsimogatta a kezem, hogy elsőre természetes úton ekkora babát megszülni nem semmi!
zsu83

Mist és Iricc nagyon drukkolok nektek a kívánsághoz, hogy holnap szülessen meg a bébi!!!!

Zsu tetszik a születéstörténeted! Én is ilyen szép pozitívat szeretnék, de nagyon!!!!!!! És jó h újra itt vagy! :)

KépKép
hugic

Sajna nem mertem megsütni a diós kiflit.... mert az van a buksimban h elromlott az élesztő....
Vagyis én gondolom, h elromlott, mert véletlenül mikor pakoltam ki a szatyorból 2 napja, beesett a szeletelőgép mögé és ma vettem észre, h ott figyel szobahőmérsékleten, így már nem mertem sütit csinálni belőle, mert az van rá írva h +3-8 fokon tárolandó. :( én meg ilyen paramanci vok és nem akarok így a terminus végén semmi komplikációt.
Azért ha valaki azt mondja közületek, h az egész butaság akkor szóljatok csak nyugodtan és megyek megcsinálom, mert még nem dobtam ki! :oops:
A fene, annyira kívánom azt a nyavalyás diós kiflit!

KépKép
hugic

Gyors bekukk csak, hogy vannak-e hírek?! Zétivera, Hajnski, mindent bele, bár szerintem már babáztok!
Mist, olyan jó neked, szintén megy a sok ++++++++++ energy :)Kérünk szépen bejelentkezést!

Kép
Kép
abencze

Zsu: köszi a történetet, ezt is tök jó volt olvasni. Az infacolt a barátnőm is dícsérte. Ha még lesz gondod ...akkor próbáljl lenmagot rágcsálni és mindennap bevágni egy joghurtot.

Hugic: nem is kell mínősíteni az orvost...

Viszont szerintem ennek az egésznek köszönhetően a vérnyomásom most este is 150-70 és 97 pulzus, úgy hogy 6-kor vettem be egy gyógyót, így most bevettem még egyet. Lehet hogy holnap ha bemegyek és ott is magas lesz, ezért nem fognak hazaengedni. Füge ebből mit sem érez, hullámzik és hullámzik és hullámzik. Én meg kész vagyok.

Kép
budabo

Hugic: Már éppen kérdezni akartam, hogy hogy sikerült a diós kifli... szerintem nem baj ha az ember parázik amiatt, hogy esetleg romlott valami összetevő és inkább nem csinálja meg a kaját... most épp nem egy hasrontás hiányzik nektek! Ha rám hallgatsz akkor inkább kidobod! Az egész nem ér annyit, hogy valami bajotok legyen... :?

Budabo: Nem győzöm mondani, hogy feleslegesen ne idegeskedj! Állítólag a homeopátiás Chamomilla Vulgaris erre is nagyon jó... nem próbáltad?
"Amikor az orvos valamilyen vérnyomáscsökkentő gyógyszerrel „nyomja le” a vérnyomást, soha nem az okot kezeli, csak a tünetet."

zsu83: Az aszalt szilva is jó a szorulásra! Legközelebb próbáld ki! :wink:

Julcsi-79, Babanyul: Örülök, hogy újra itt vagytok! :lol:

Úgy látszik valóban nem született ma baba... vagy még nem tudunk róla... :?: :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

millye: nem próbáltam. Tuti az idegeskedés miatt van, de én ilyen kis hülye vagyok. Hiába mondja férjem is hogy ne idegeskedjek, attól nem lesz jobb, nehéz. Holnap remélem még haza engednek, de a hétfő is...hát oda megyek mint egy hülye, nincs ott se szülésznőm, se orvosom, vetessem fel magam, ki tudja hova raknak...aztán ki tudja mikor lesz már valami. Na panasznak vége, most kicsit nyugodtabb vagyok, apa megmasszirozott.

Kép
budabo

húúúú lányok csak nekem nem sikerült ma könnyen belépni.. többször is visszadobott azért nem voltam ma....

mennek a drukkok Hajninak és Verának!Kehet,hogy van már babánk mára is...

aszem Elif kérdezte a folyást meg a dugót ...a dugó nálam is több részletben távozott sőt tegnap is és ma is....folyás nálam is van az is ingadozó...hol több de van amikor szinte semmi.
Van mikor fehér de ,hogy most a dugó is jött kicsit sárgás volt :oops: :oops:
Aztán még azt vettem észre magamon,hogy piros foltos lett az arcom tegnap reggel óta...
sőt most már megint 3-4naponta kell hajt mosnom...borotvát is sűrűben kell elővennem :oops:
És a pocakomat is megfelezte egy csík de csak a ködökőmtől felfelé...
Talán már tényleg készülődik a testem a nagy meccsre...Eddig én vártam akartam ,hogy elkezdödjön de viszont most én kérek 2-3 nap haladékot aztán jöhet aminek jönnie kell.
Már biztos ,hoyg sokszor leírtam de most is lefogom ,hogy án már nem is a vajúdástól félek...hanem az utófájásoktól.

a hazatérőknak sok örömöt és sok átaludt éjszakát!!
Zsancyn meglepődtem,hogy milyen hamar haza engedték..szinte ambuláns szülés volt...CSak a babát figyelték meg és passz...

Nagyon szépek a szüléstörténetek!!
nem is kell parázni!!nem a szülés maga fáj...a vajúdás kellemetlen..de a mi agyunk úgy van programozva ,hogy 1 pillanat alatt törlődik is.
különben nagy bajban lenne a föld...
na le is löttem magam ...jó éjt!!

Kép
zümis

Na, még egy utolsó, hajnali bejelentkezés.

Köszönöm mindenkinek a drukkokat, vicces, de úgy tűnik, magától is beindult a dolog, 3 óta rendszertelenül ugyan, de határozott fájásaim vannak. Örülök, hogy végül a manó is úgy döntött, ma szeretne kibújni.

Mindenesetre fél 9-re megyünk be a kórházba, és remélem, így könnyebben megy majd a dolog.

Ha lesz eredmény, jelentkezem!

Kép
mist

Mist: drukkolok hogy ez már a szülés legyen. Nálunk semmi, nagyon semmi. :cry:

Zümis: a csík nekem is megvan már régóta, sajnos nekem amúgy is mintás lett a pockom. Az arcodra biztos azt mondanák az okosokok hogy már igen már ténleg a szülésre készülődösz.

Kép
budabo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?