A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Arra gondoltam Benó, hogy nem tudom mit főzzek. :wink: De mindegy, ám..

Ildikó, a vaníliasodót hogyan kell csinálni? :roll:

Márti, jobb már a kedved?

Kép
szilzi

visszajöttem pucolok kr.t

KépKép
benó

Teregetés letudva.

Kép
flóra 11

Vaníliasodó

Hozzávalók: két tojássárgája, egy csapott evőkanál finomliszt, 8 dkg cukor, 0,5 l tej, egy darabka vanília.
A hozzávalókat habverővel összekeverjük, és gőz fölött, állandóan kevergetve addig melegítjük, míg emelkedni, sűrűsödni nem kezd. Nem kell sokáig főzni!

Kép
flóra 11

Bocs, Szilzi, nem tudtam, hogy a kajára gondolsz, otthon meg mindig, mindig takarítasz, sose pihensz. :wink:

KépKép
benó

Most meg mégse akarja, hogy takarítsak, mert útban vagyok. Nahát. :roll:

KépKép
benó

Megyek, csinálom a sütit. Puszi

KépKép
benó

Persze jobb már a kedvem.

Most L.morog.Éjszakás után ilyen morgós.

És kitalálta,hogy ő most kifest.
De már a szín se tetszik neki meg mit tudom én mi baja van. :?

Lementem a boltba hoztam neki ásványvizet meg egy ekhler fánkot.Mire annyit mondott:"Jó tedd be a hűtőbe most nem eszem meg"
Na ez aztán a kedvesség.

De bejöttem Döme szobájába gépezni,majd lenyugszik. :)

Kép
martik77

Most meg elmegy a kistescoba mert szerinte nem jó a festő henger.
Tegnap kérdeztem mikor a festéket vettük,hogy vegyünk olyan hengert.Á nem kell mondta ő!!
Na tessék!!

Kép
martik77

most gy. is morog, útban vok

KépKép
benó

Ez a kegjobb amit tehettél Márti! :D Hagyd hadd dolgozzon! Festeni Te úgysem tudnál segíteni! Mit fest egyébként?

(Miért nem nekem hoztál fánkot??? Én megőrülök a fánkért, még puszit is kaptál volna érte) :lol: :lol: :lol:

Kép
szilzi

Ennyit a férfiakról és a nagy Valentin napról! :? :D

Kép
martik77

ja, ja :D
olyat csinálnék most

KépKép
benó

Ugye!! :D :D :D Van aki örül neki.

A nagyszobát festi meg a Döme szobáját utána.
Mert ma,holnap és holnapután szabad és a másik két napot nem akarja elcseszni mondván ez úgy se jó nap így éjszakás után.
Csak hát morogva,fáradtan dolgozni se jó!

Kép
martik77

De jó, hogy én dolgozok, itt nem morog az A.! :lol: :lol: :lol:

Bár én ma és holnap szalma vagyok, tehát ha otthon lennék sem morogna! :?

Kép
szilzi

Te tudsz olyan sütit csinálni??? :shock: :shock: :shock:

Kép
martik77

Benó, milyen sütit sütsz?

Ildikó, köszi ám a sodó receptet! :wink: Amellé gondoltam valami kakaós sütit, pl. amit Te írtál már régen. :wink:

Kép
szilzi

remélem :D :lol:
már csináltam, de biztos nem olyan, mint egy nagyié, egyszerű a receptem

KépKép
benó

Márti,nekem van egy tíz perces fánk receptem, a Tancsu már többször megcsinálta :wink:

Kép
szilzi

majd lefény.

KépKép
benó

ez sütőben sütős, az olajos nagyon olajos lenne nálam, tuti

KépKép
benó

Hál' Istennek a F. nem idegesít engem. Elment a szüleihez valamit segíteni. Valentin nap meg nálunk volt,kora reggel,éhgyomorra. :lol:

Kép
flóra 11

Most akkor fánkot sütsz?

Kép
flóra 11

A tészta már be van keverve, de most beraktam a hűtőbe, mert a Gy. kiebrudalt a konyhából. A sütő meg melegszik. :roll:
Ráadásul 2 adagnyit terveztem csinálni, hogy anyuéknak+tesóméknak, anyósnak is adhassunk belőle.

Nagyon egyszerű, fejből is tudom, és jól :lol: :
szóval: 2,5 dl vizet felforralsz 6 dkg vajjal és egy pici sóval. Ebbe belekeversz apránként 15 dkg réteslisztet, míg el nem válik az edénytől (hamar elválik). Utána ezt a cuccot átöntöd egy műanyag edénybe, és egyesével 4 db egész tojást ütsz bele, mindegyik után jól összekavarod + beleteszel 1 teáskanálnyi sütőport. Utána 2 kiskanál segítségével, vagy nagykanál (ahogy akarod), kis kupacokat raksz a tepsibe, jóóóóóóóóóóól előmelegített sütőben, azt nem tudom, hány fokon sütöd, nem tudom, hány percig, majd megnézem. Utána szétvágod (ha kihűlt) és teszel bele pudingot, ha akarsz, vagy leöntöd csokival vagy bármi.

KépKép
benó

De az nincs benne abba a receptes topikba Szilzi??? :roll: :roll: :roll:

Kép
martik77

Nincs szerintem. Tegye bele.
Ez benne van, fánk néven, valahol a végén.

KépKép
benó

Oké.

Kép
martik77

Ez nem olyan drága és nehéz, nem?

KépKép
benó

Nem tudom, hogy beírtam e Márti! :roll: De Tancsu tudja!

Kép
szilzi

Oda te szerintem még nem tettél receptet, Szilzi, tudod, a receptes topicról van szó. Ide biztos leírtad, csak azt fehér ember nem találja meg egyhamar. :lol: :lol:

KépKép
benó

Nekem ez már maserás.Kiskanalazni. :lol:
Pedig ma nekem is kellene valamit sütnöm.Lehet,hogy benéz a volt kolléganőm is. De nem biztos. De akkor is kellene valamit, hiszent Bálint van. De ma semmihez sincs kedvem, csak itt ülnék és hímezgetnék egész nap. :?

Kép
flóra 11

Akkor nagykanalazz. :lol: :lol: Nem olyan sok jön ám ki belőle, hamar elfogy a tészta, nálam lustább te biztos nem tudsz lenni. :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

Na akkor te is punnyadt vagy mint én Ildó! :D

Kép
martik77

Jaj,lányok,annyira dolgozik a szervezetem, néha úgy belenyilall a bal mellembe, hogy rendesen fáj. Mit csináljak vele? Pedig a melltartó sem szorítja. :?

Kép
flóra 11

Vagy süss egy tarkabarka sütit, annak is megvan a receptje a másikban, és abba nem kell egyesével beleszenvedni a tojásokat se, és finom a tésztája, a Szilzi is sütötte már. :D

KépKép
benó

Vagy a kuglóf. Apu állandóan azt enné, az a kedvence. És azt is nagyon könnyű megcsinálni. És nem sok minden kell bele, még a tojás is kevesebb, 3 darab. Na, most én ajánlgatok neked, mint te az előbb nekem a kajakészítésnél. :D

KépKép
benó

Na, megint megnézem Gyurmurt, a kandúrt :lol: :lol:, hátha egyszer odaenged. :wink:

KépKép
benó

Igen, azt én is szoktam, csak ugye a poharas receptjével. Szinte nincs különbség. Azt hiszem ezt említette a Szilvi, hogy megsüti és rá a sodó. Vagy nem erre gondoltál Szilvi?

Kép
flóra 11

Bocsánat Benó, 1 azaz egy receptet tettem a másik topikba! :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: Most végignéztam a fánkrecept miatt, de csak a tiédet találtam! :D Teáskanállal??? :shock:

Kép
szilzi

A kuglóftól mindig félek, hogy beragad. De majd sütök valamit. Csak estére kell,ráérek még. Mint Pató Pál. :lol:

Kép
flóra 11

Nem tudom. Igen, azok is nagyon jól néznek ki, én egyszer valamelyiket sajnos elcsesztem, azóta nem mertem újból kipróbálni. :roll: :oops:

KépKép
benó

De iLdikó, én a tiédre gondoltam! :wink:

Kép
szilzi

Bocsi, ha 1 van, akkor szent a béka. :lol: :lol: :lol:
Tök mindegy, ezt csak én találtam ki, ki is nyomhatod habzsákból vagy valami, nekem az még macerásabbnak tűnik, utána mosogatni a zsákot, blööööööööö...... :? :lol:

KépKép
benó

Melyiket csinálod az Ildóéból? Majd én is kipróbálom akkor.

KépKép
benó

Ildó, mitől fáj a melled? :shock: :?

KépKép
benó

Keresek vmi olyan receptet,amit csak bedobok a sütőbe aztán magától megsül. Viszont a sodó jó ötlet rá,Szilvi. Ez sztem bármilyen általános ízű sütihez,ilyen tepsishez mehet. És feldobja. :wink:

Kép
flóra 11

Az is tarka-barka recept, otthon van kinyomtatva, mert én minden amit megcsinálok, kinyomtatom és röviden kommentálom, hogy hogy sikerült! :oops: Ha nem sikerült, kidobom! :lol: :lol:

Kép
szilzi

Azt a vaníliasodót vidd már át a receptesbe is, Ildó, jó?

KépKép
benó

Jól is teszed, legalább nem szenvedsz meg vele legközelebb is. :D A jók meg megmaradnak. :D

KépKép
benó

Nem tudom Benó,lehet, hogy csak rosszul feküdtem.

Kép
flóra 11

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?