A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Gjéti: Nagyon örülök, hogy szép élmény volt számodra is a szülés, Oli baba pedig tündéri! :lol:

Bogi: én az nst-re nem nagyon adok, nekem a 36. héten olyan kiugrásaim voltak folyamatosan, aztán mégis csak 39+6-ra szültem! :?
zsu83

Veráról semmi hír nincs? Remélem minden rendben van és már babázik. Ahogy Hajni is...

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Hatalmas Gratuls Gjétinek és Olinak nem semmi!!
Ügyesek voltatok nagyon!!Jó hamar haza is kerültetek...
Oli első pancsija olyan jó pillanatot sikerült elkapni...Jó kép nagyon.

Julcsi Marci is nagyon szép pasi!
Árad belőle a nyugalom.
Tejcsi meg hamarosan befog indulni!
Hááát akkor most lesz Valentin napi babánk vagy nem?

Dina!Csenge olyan mintha már pár hetes lenne!Szép Ő is nagyon.

Látszik hétvége van...

budabo!Szorítok neked!Nyugi .

Kép
zümis

Gerendai Zsu is nagyon eltűnt! :wink:
zsu83

Na jó estét (jó szurkolást :))

Andus, isteni lett a diós kifli, felét lekvárosra csináltam barackízzel. Az is nagyon szuper eltekintve attól, h néhány kifli kinyílt és kifojt kicsit a töltelék. Pedig jól összetapasztottam a széleit. Mi lehetett a baj? (mondjuk az íze attól még szuper!).

Gjéti! Gratulálok! Minden jót nektek! Oli tündéri baba! Tényleg nagyon jól elkaptátok a fürdetős pillanatot!

Bogi! neked egy jobb éjszakát és azért kicsit alacsonyabb vérnyomást kívánok, az nst-re sztem se hagyatkozz (bocs nem akarlak elkeseríteni!)

Bizony, bizony! Vera, Mist, Hajni és Gerendai Zsu! Jó lenne már tudni rólatok valamit! Lehet ezerrel babáztok már mindannyian :)

Azért kicsit kikészültem a sütés főzéstől. Most sajna így megint le akar szakadni a derekam :(

Na átadom a gépet a zuramnak, alig várja h végre ide üljön és játszhasson kicsit. Önző módon elég sokx én használom a gépet. :roll:

Jó éjt nektek lányok (meg most már magamnak is! :shock: )

KépKép
hugic

Köszi a dicséreteket. :D
Zsu, a te fiad is egy tündér!!! :)

Oli meg már alszik, mint a bunda. Jah igen, még nem is mondtam,
h a sok jó hír között azért van egy rossz is... Sajnos nekem
nincs olyan sok tejem. Napközben elég, de éjjelre nem, ezért Oli
este tápszert kap. De annyira tud aludni tőle, h éjjel csak 1* kel fel enni. Éjjel pedig termelődik annyi tej, h másnapra elég legyen neki. :)

Kép

Kép
gjéti

Jaj Millye, a mekiért irígyellek! Úgy megkívántam egy dupla sajtburgert! De azért a diós kifli kárpótol! :wink:

És Andus, olyan szempontból azért nem lenne rossz ha mégis egy időben szülnénk, h legalább van akit ismerek és kedvelek :) Bár a 24-e nekem kicsit messze van, eredetileg 20-ban egyeztünk ki, ha meg neked az korai akkor kössünk esetleg egyezséget félúton mondjuk 22-én? :lol:
(na kíváncsi vok, h ebből a sok dátumból valami bejön-e bármelyikünknek is? :)

Most már tényleg jó éjt :)

KépKép
hugic

Hugic, a lekvár nekem is ki szokott folyni belőle.

A 22.-e vicces lenne, akkor van azt hiszem Zétény névnap. Jól kiszúrnék a gyerekkel, a párom viszont boldog lenne :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Na, erre vártam!!!
Most érkezett az sms Mist-től:

Ma 15.32-kor megszületett Natasa, 3860 gr. 56 cm. Nem volt könnyű, de túléltük. Gyönyörű tündérke.
Eszter

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Nagyon nagy gratula Eszteréknek, és jó egészséget az egész családnak!!!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Köszönöm Lányok a tejciérlelő tippeket, mindet bevetem, remélem javul helyzet. Ma már jobb volt, mondjuk Marcus nyolcszor volt cicin (mi azért nagy attrakció,mert egyébként állandóan alszik még) és még nincs vége a napnak... :) Háromszor legalább fejtem is. Iszom a teát, eszek tejcihozó kajákat (ma a csokit hallottam egy barátnőmtől) és megnyugodtam kicsit attól, hogy van itthon tápszer. Remélejük nem kell majd nagyon használni.
Ja, de nagyon fáj a mellbimbóm. :( Tapasztaltak: ez meddig tart körülbelül? Garmastan nem nagyon használ, úgy hiszem. :(

Gjéti:
Oli gyönyörű, Te pedig ügyes voltál, hogy ilyen gyorsan kibújt. :) Ha még csak két napos, nem adnám fel, lesz az a tej még sokkal több is. :)

Budabo: Türelmet kívánok Neked, nagyon nehéz lehet. :? Viszont a kórház nem a legrosszabb dolog a Földön. Nem jó, de az ember a gyerek érdekében... Két hetet voltam, nem volt könnyű, de a Hercegecske a kiságyában minden nehézséget megért. :D Még százszor ennyit is megért volna. Ezt Te is fogod tudni abban a pillanatban, amint megpillantod Fügét. :oops: :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Mist: Hatalmas gratula!!!! Akkor ezek valódi fájások voltak. :wink: Ugyanannyi a súlya, mint Marcusunknak. :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Mistnek és így kicsit utólagosan Háfinak is Hatalmas Gratula! :D Micsoda méretes babócák... Nagyon várjuk a képeket és a beszámolókat tőletek is! :)
Mégiscsak van Valentin-babánk. Ma épp nézegettem, hogy asszem febr. 6. óta minden nap volt legalább egy babánk. Tartsuk meg jó szokásunkat! :wink:

Gjéti: tök jó, hogy ilyen hamar otthon vagytok ti is. :) Oli nagyon édes, formás kisfickó!

Julcsi: ti is nagyon szépségesek vagytok továbbra is, de a kedvenc képem a "cserés" ikertesóddal, amit a nyári babás topikban láttam. :D

Remélem Vera és Hajni is jól vannak akár kettőben, akár négyben...

Kép
Kép
elif

Gratula Mistnek, Verával mi lehet??

Kár hogy az NST-re nem lehet adni, olyan jó érzés volt ma látni hogy milyen jó kis görbék vannak rajta... :cry:
Julcsi elhiszem én hogy ki lehet bírni a kórházat, de mostmár teljes zárlat van, tehát még látogatni sem lehet. Meg aztán ha már túl leszek rajta akkor utólag biztos ezt fogom mondani, de most nemmegy. Egyenlőre a dokimról sem tudok semmit, tehát az sem biztos hogy ő ott lesz...

Kép
budabo

Sziasztok! Épphogy elolvasgattalak benneteket, sír Vincebaba mennem kell...majd írok, ah idejutok! Gratulálok mindenesere minden új babához! És gyönyörűek a képek!!!!!!!!!!!!!!! :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Gyönyörűek a babák :D :D :D

Kép
Kép
andabella

Zsu, itt vagyok, tudnád, ha lenne valami... :D

Gjéti, imádom azt a fürdetős képet, percekig elnézegetem, valahányszor belépek ide (pedig az nem 1x van)

Nagyon sok szépet és jót kívánok Eszteréknek Natasához!!!!!

Egész nap pakolásztunk, függönyök, képek, díszek, eddig a forgó repkedő kismadarait varrogattam, még holnap megcsinálom az utolsó madárkát, felakasztom őket, és akkor csinálok végre képeket. Nagy arccal felteszem majd ide :oops: , hátha a mi szobánk is érdekli a baba képekre éhező szemeket, mint Hajniék szobája. Az is az utolsó pillanatban lett kész, bár Hajniról nincs hírünk. És tudjátok még, ki hiányzik? Bjuti! Ugye?
Pocakban a szokásos esti beindulás, édesanya ijesztgetés, görcsök, nyomulás, erőteljes ficergés. Szeretném a holnapi napot még kibírni, mert vasárnap nem ér rá a barátnőm :cry: , aki szintén jelen lesz a nagy pillanatban, ha megvárjuk.

Úgy tetszenek a babaruháitok, nem emlékszem, kié az a legény abban a csíkos ruciban, és kié az a királylány abban a vagány rózsaszín együttesben, de nagyon aranyosak. És Gjéti Olija abban a hazamenősben! :D

Buta kérdés: Melyik az a fogkrém, amit lehet homeós bogyókkal is használni, és hol lehet kapni? Én még egy szem ilyen bogyót sem ettem életemben, de azt hallottam, nem lehet mentolossal együtt használni :oops:

És még egy még bénább kérdés: Akinek van Philips bébiőrje, pár szóban elmondaná nekem, hogy van ez a 4 sáv az interferencia kiküszöbölésére? Mert mi ezt a készüléket használtan kaptuk, és a magyar nyelvű haszn.u. nincs benne, angolul meg nem tudok! Please, help meeeeee! :wink:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Mist! Gratulálok Natasához! Ügyik voltatok! Minden jót nektek!

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
hugic

"Megérkeztem 2009.02.09.-én 9:49-kor és ha már itt vagyok, elárulok néhány apróságot magamról. Szóval a csuklómra kötözött furcsa ízű szalagra azt írták én lennék André! Talán barna tincseimnek és kék szemeimnek köszönhetően a doki bácsik mind oda vannak értem. Bár most még picinek érzem magam, mindössze 3380 gr és 51 cm vagyok, de háromóránként édesanyám karjaiban bőséges ennivalót és szeretetet kapok. Igyekszem hamar megerősödni!,,

Mi is megszülettünk. bár nem tudom az eseményeket, nagyon rég olvastam. Gratulálok az anyukáknak és a babáknak.
Aki még nem volt soron üzenem. egy hihetetlen élmény a szülés, nagyon szép és ne féljetek töle.

Kép
Kép
nicko

Gratula Nicko!!!!!!!!!!!!!!

Kép
budabo

kicsit leirom mi történt. szoval jött anyukám 3.-án hozzánk, mondta h hányos hasmenéses virus van nálunk. még aznap este ö nagyon rosszul volt aztán csütörtökön jöttem én. azt hiszem ilyen rosszul nem éreztem magam még soha. péntekenn feküdtem egész nap, aztán este jöttek a fájások. vártunk kicsit, bár nem vtak rendszeresek, hivtuk a mentöt. eltöltöttük az éjjelt a korházban plusz még a szombat nagy részét, fájások elmultek, mehetek haza. még akkor éjjel elment a nyákdugo. a vasárnap jol kezdödött, nem éreztem semmit, még este megcsináltuk a gipszlenyomatot a hasamrol is. 8kor ismét fájások kezdödtek. ezek már kicsit erösebbek vtak. fl 1ig vártunk, autoba be, ugye nekünk 45 perc mig a korházban vunk. nagyon jeges volt az ut. amikor a korházba értünk kb 4 percesek vtak már. ekkor vizsgálat ide-oda, fel mentem a szobába, ez volt 3 körül. 4 felé mondtam lemegyünk. megint ctg, és ekkor adták be az epidurált. ez fél 6 felé. ezután kicsit sikerült pihennem. 9kor kezdödtek az igazi fájások, 49 perc mulva világra jött André.
azt hisem én vtam a legjobban bepánikolva, soha nem bánom meg h igy alakult, nagyon szép volt minden igy visszagondolva és olyan hamar ment minden. legszebb ajándék az élettöl.
pénteken jöttünk haza, nagyin izgultam, de aztán minden szuper.
nagyon boldog vok

Kép
Kép
nicko

Mist, Nico gratula a babákhoz!!!

Kép
kangu

A tartozásom:

Kedden estefelé már éreztem kb. negyedóránként fájásokat, de gondoltam, ez még nem az igazi. Néztem a tv-t, éjfél körülre elmúltak a fájások, ebbe belenyugodva lefeküdtem aludni. Másnap 1/4 10-re voltam hivatalos ctg-re, fájást semmit nem mutatott. Sorbanültem az orvosomnál, hogy leellenőrizze a ctg-t, és uh-n megnézze a babát. Elmondtam neki az előző estét, úgyhogy felajánlotta, hogy megvizsgál. 2 ujjnyira voltam nyitva, ekkor úgy döntött, tesz róla, hogy tovább nyíljak. Hát nem mondom, fájt. De megérte, közölte, hogy délután kettőre ebből baba lesz, és már küldött is fel a szülőszobára. Én gyorsan hívtam a kispapát a cuccokkal. Amíg odaért, próbáltam járkálni, de továbbra sem éreztem fájásokat. A szülőszobára 11-kor értünk fel, ctg-re raktak fél órára, na ott már látszódott, hogy készül valami. Az orvosnak többször panaszkodtam, hogy túl gyengének érzem a fájásokat, erre „megnyugtatott”, hogy 1/2 1-kor burkot fog repeszteni, utána fog fájni rendesen. A baba feje a burokrepesztéskor már annyira lent volt, hogy alig csordogált ki a magzatvíz. Utána kezdődött a „buli” csak járkálva v. a férjembe kapaszkodva, egy törülközőt rágcsálva bírtam elviselni a folyamatosan 2 percenként rámtörő fájásokat. Többször is bejöttek kérdezni, hogy van-e székelési inger, hát nem volt. Aztán hírtelen kettő előtt pár perccel az is megjött, berohant a szülésznő és az orvos is. A következő szekatúra az volt, hogy fel kellett volna másznom az ágyra, de a már folyamatos fájdalom és tolási inger miatt teljesen a földbe gyökereztem. Akkor megfenyegettek, hogy a padlóra fog esni a baba, ha nem mászom fel azonnal. Ez hatott, felkecmeregtem, lábaimat a kengyelbe rakták. Akkor a szülésznő megjegyezte, hogy ebből szerinte most még nem lesz baba, mert nincs elsimulva a méhszáj. Ezzel az orvos nem értett egyet, mondván, ő emlékszik az előző szülésemre, és jobbnak látja, ha beöltözik. Na ebben a pillanatban döntött úgy Hunor baba, hogy önállósítja magát, és kijön. Az orvoson se kesztyű, se védőruha, a steril lepedők sehol. Az utasítás pedig ennek megfelelően az, hogy ne nyomjak. Hát én nem nyomtam, viszont kicsi fiam nem hallotta az utasítást, ő jött. Gátmetszésre nem volt idő, az orvosra talán csak a kesztyű került rá (ezt már csak a férjem elmondásából tudom, addigra már totálisan magamon kívül voltam) és már kint is volt a baba, rögtön felsírt. Rámraktak egy nehéz forró csomagot, akkor jöttem rá, hogy a szemem még mindig csukva, és hangosan zokogok. Hunort elvitték megmérni, és akkor jött a meglepetés, a méretei. Nem hittem a fülemnek (úgy láttam, az orvos is meglepődött, 3 kg körülire gondolt ő is). Ugyanakkor 1-2 öltéssel megúsztam a dolgot, nem mondom olyan hisztis voltam, hogy ahhoz kértem helyi érzéstelenítést. Hát lányok, ha nem lenne otthon már kettő, akkor én újra bevállalnám…. :D :D :D

Budabo: ebből is látható, hogy a ctg/nst nem sokat jelent. Nekem nem mutatott semmit, mégis szülőszobára küldtek :wink:

Kép
kangu

Mist, Nico, gratula!!!

Kangu, jó volt olvasni a szüléstörténeted. Nagyon édes kisfiad van! :D

Lányok, azért panaszra nekem sem lehet okom... Oli éjjel 5-kor kelt fel enni (előtte fél 9-kor evett), és azóta alszik mint a bunda. :D

Ebédre jönnek a nagyszüleink megnézni a kis dédunokát,
remélem addigra össze tudom kaparni. :D Tiszta nyál a kis képe,
de nem akarom letörölgetni, nehogy felébresszem. :)

Fontos kérdés!!! Ti hány fokos vízben fürdetitek a kicsiket :?: :?: :?:

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok,

Megpróbáltam visszaolvasni, de reménytelen vállalkozásnak tűnik, úgyhogy megállapodtam magammal, hogy mostantól szépen minden nap legalább olvasok, ha nem is írok :)
Szóval ha valamiről nagyon le vagyok csúszva, akkor elnézést, ezt a hetet kihagytam :)

Lányok, szopihoz van egy kérdésem: csinál nektek olyat a kicsi, hogy felébred, sír, hogy éhes (időben is stimmel, tömködi a kis kezét, meg cummog, szóval egyértelműen ez a bibi), aztán mikor leülünk szopizni, ráharap-elengedi-bőg-ráharap-elengedi-bőg végeláthatatlanul... ma éjjel ezt majdnem egy órán át játszottuk, a végén már én is bőgtem. Végül kispohárba fejtem egy keveset, és úgy megitta :shock: ilyenkor mit csináljak???
Ja ez után a remek produkció után végül mégis szopiztunkis kicsit, de a végére olyan nyügi lett, meg csuklott, meg minden baja volt, hogy minden elvem ellenére végül a mellkasomon heverészve aludt el velünk a nagyágyban...

Ja a CTG-hez vajúdás közben gazdagodtam egy infoval: nem számít, hogy mennyit mutat a masina, mert nem az abszolút értéke, hanem a görbe számít, ugyanis menet közben le tudják nullázni, tehát az értékek egymáshoz viszonyítva számítanak csak.

Ladmon, vaku-kérdésre: háááát úgy, hogy igyekszem minél ritkábban fotózni :D meg tegnap lehoztam a teraszajtóba, ahol van sok fény, de egyébként sajna vaku...

Ja Crocus "matyóhímzés"-éről jut eszembe, hogy nekem a doki, mikor varratot szedett, akkor látom, hogy nézegeti az alfelem, és elégedetten közli, hogy hát ez nagyon szép, kiállításon lehetne mutogatni :lol: remek... örülök, hogy elégedett a munkájával, de attól még fáj...

De szépek a babik :) és milyen rengetegen vannak már!!! :)

Ja és dicsekszem: Adrika olyan ügyes, hogy az utóbbi két éjjel csak egyszer kelt fel :D reggel ezért nagyon megdicsértem!

Gjéti, gratulálok Olihoz, nagyon szép kisbaba! Szuper, hogy ilyen ügyesen megszülted, így főleg jó fordulat, hogy nem kellett császározni!
Szerintem próbálj meg minden szopi után fejni (ha nem jön, akkor is kicsit masszírozd át a melled), és be fog indulni jobban. Ha meg nem, akkor sincs baj :)
Mi asszem, 35-37 fokos vízben fürdünk - olyan meleg, amiben én szívesen ülőfürdőznék, és az utóbbi két napon már Adrienn se tiltakozott.

Mist, gratulálok Natasához!!! Végre Tamara is megnyugodhat, hogy megvan a kistesó :D

JUlcsi, mellbimbó: nekem kb hatodik napig fájt, mint az állat, de szopikor az első két-három szívásnál még mindig csillagokat látok. Nekem az jött be, hogy szopi után még kipréseltem egy pici tejcsit, azt elkentem rajta, és egész nap pucér felsőtesttel futkoztam, hogy ne érjen hozzá semmi, mert attól ordítani tudtam volna. Mostmár tudok melltartó-pólót venni gond nélkül. Garmastan nekem azért nem jött be végül, mert szopi előtt azért célszerű lemosni, és attól a lemosástól már sajgott mielőtt a gyereket "felcsatoltam" volna.

Zsuzsi, Parodontax-ot szerintem lehet, az nem mentolos.
Nagyon várom már, hogy Léna baba is elinduljon, kíváncsi vagyok, a ti szülésetek hogy alakul majd, sokat gondolok rátok.

Nicko, gratulálok, és örülök, hogy az előzetes félelmeid ellenére ilyen szépen alakult a szülésed!

KépKép

KépKép
stelly

gjéti: mi 37 fokos vizben fürdetünk.
stelly: nálunk is ugyanez volt szopizás terén, és nemcsak 1x, muszáj volt leszivni és azota is igy müködik jol. sajnálom mert a korházban is ugy kellett gyözködni h szopjon de ha nem megy másképp én igy is örülök h van tejcsi. remélem még sokáig lesz is.

Kép
Kép
nicko

Bogi: én már annyira drukkolok neked, hogy elinduljon Füge baba kifelé!

gerendai zsuzsi: használhatsz mentolos fogkrémet, csak a bogyók beszedése előtt és utána 1/2 órával ne.
Nekem ez volt ráírva az allergiámra szedett homeós gyógyszerre.

Nicko: gyanús is voltál már nekünk, ahogyan eltűntél, de nagyon gratulálok! És örülök, hogy a nagy félelmek ellenére ilyen kellemes élmény maradt meg az egészből!!

mistnek szintén nagyon nagy gratula!

julcsi: nekem eltelt 1,5 hét és most kezdem érezni, mintha jobb lenne a mellbimbómnak. Mondjuk nálunk megy ezerrel a komfortszopi, szóval van, hogy csak cumizik rajta, ami persze nem tesz jót, szóval valószínű, hogy hamarabb gyógyul azé, aki ezt nem engedi meg!

stelly: nekem azt mondta a védőnő, meg a csecsemősök a kórházban, hogya Garmastant nem kell lemosni! És én nem is mosom.... Remélem, nem gáz?

Én is azt hittem, hogy 6 naposan leesett a köldökcsonk. Boldog is voltam tőle, aztán kiderült, hogy maradt még bent egy darabka, és még az is ki fog esni! Csak az a nagy külső része pottyant le!

Ja, és gjéti: a kép a csap alattról egyszerűen szenzációs!! Örülök, hogy sikerült úgy megszülnöd, ahogyan tervezted!!

Nálunk tegnap megint állt a bál: apám, egész nap elfelejtett aludni, és kajálni akart folyamatosan. Szerintem annyi tej nincs is a mellben, de ha nem raktam fel, bőgött! Így gyakorlatilag a tegnapi napon 9-21-ig evett.... Asszem mégis változtatnom kéne a nevelési elveimen!! :D

Az egyben lévőknek kitartás, a babásoknak meg ööö, szintén! :D

ladmon

Julcsi-79: Egy idő múlva a cicid alkalmazkodik a folyamatos szoptatás miatt és már nem fog fájni... de beletelik egy kis időbe... én amikor a lányommal voltam terhes akkor durva törölközővel dörzsöltem még terhesség alatt ezért nem sebesedett ki szoptatás alatt és nem volt érzékeny...

Stelly: a szopizáskor akkor szokott sírni, ha fáj a hasa... vagy ha cumisüvegből is szoktad etetni azon nagyobb a lyuk és a ciciből nem úgy jön ahogy a cumisüvegből...

Ezt találtam még:

"Sírás szoptatás közben

Ha szoptatás közben sír a baba, annak több oka is lehet. Kezdetben a szopás megindítja a bélműködést is, ilyenkor gyakran minden étkezés után kakil a baba, de szopi közben is már zavarhatják a bélgörcsök, szelek.

Zavarhatja a kijönni készülő büfi is. Ilyenkor büfiztessük szoptatás közben többször, ha nagyon sír, akkor a hasmasszázs is jótékony hatású lehet.

Zavarhatja szopás közben a bedugult orra is, vagy ha fülgyulladás, fülfájdalom alakult ki nála, utóbbinál rendszerint valamelyik oldalára nem szeret feküdni. Ilyen esetben próbálkozhatunk hónaljtartásban szoptatni, és mutassuk meg orvosnak a babát. Ha náthás, szívjuk ki az orrát szoptatás előtt, és ha így sem kap megfelelően levegőt, támasszuk fel szoptatás közben minél függőlegesebb helyzetbe.

Szoptatás közbeni sírás cumizavar vagy szopisztrájk jele is lehet, ilyenkor a baba el is utasítja a mellet."

Kép

Kép

Kép
millye

Gerendai Zsuzsi: Én az ELMEX MENTOL MENTES fogkrémet ajánlom.
Az ELMEX-ről a következőket lehet tudni:
* homeopátiás kezelésben részesülőknek,
* mentol érzékenységben szenvedőknek,
* illetve azok számára, akik nem kedvelik a mentolos ízeket.

Homeopátiás kezelésben részesülők

A homeopátiás kezelésben részesülőknek különös problémát jelent a fogápolás, hiszen számukra nem ajánlott a mentolos fogkrémek alkalmazása, mivel a mentol a homeopátiás szerek hatását kioltja. A Magyarországon kapható fogkrémek között egyedülálló az elmex mentol mentes fogkrém, mely ennek a problémának az egyetlen megoldását jelenti ma hazánkban. Az elmex® mentol mentes fogkrém ugyanazt az aminfluorid hatóanyagot tartalmazza, mint a többi elmex® készítmény, ezáltal ma már a homeopátiás kezelésben részesülõk számára is biztosítja a kiemelkedõ hatásfokú fogszuvasodás elleni védelmet. Az elmex® mentol mentes fogkrém ajánlott még azok számára is, akik mentol allergiában szenvednek, illetve nem kedvelik a mentolos ízeket.

Kép

Kép

Kép
millye

sziasztok lányok!

Minden új babónak hatalmas gratula...lassan már meglesz mindenki :P
Nickó:Örülök hogy nem féltél és hogy igy maradt meg benned ez a fantasztikus élmény.6nap volt köztünk,de láttom még be is elöztél 2napal
:wink:

Jaj lányok:
Tegnap úgy meg ilyedtünk. Este 9óra fele bekellet mennünk a kórházba mert 38,4fokos lázam volt.Mire oda értünk egy névvel ellátott szoba várt.Jött a nővér hozzott inni,mert rázott a hideg,kis idő múlva megjött a orvosunk is.Megvizsgált,kenetet vett,ultrahang,meg tapogatta a méhem.Én ezzektöl a vizsgálatoktól nagyon féltem.
Friss sebre,mondom beakarja dugni az ö "kellékeit"..hát nekem annyi.Lányok én olyan kellemesen csalódtam,szinte semmit sem éreztem,a nővér folyamatosan mutatta hogy lélegezek,simogatott,hogy ne féljek.Ez annyira megnyugtató volt hogy így bánnak az emberel.Vizsgálat végén még fel is öltöztetek..pedig béna nem vagyok.Utána vettek vért,vizeletet.Igazából azt mondta nagyon szép a sebem,és ö nem látt semmit,de biztos ami biztos.Utána a saját szobánkba a növérrel sokat beszélgettünk a babárol..öreg motoros növér volt kb 60éves.Nagyon kedves aranyos volt.Mivel kaptam 2gyógyszert,és hétvége van..patika zárva így egész szerdáig kaptunk gyógyszerböl ellátást.Petrának is hozztak anyatejet,mivel én nem voltam jól..és a kicsi sirt.3órás beszélgetés és pihenés után haza engettek minket.De hétfön vissza kell menni az eredményekért.
Annyira sajnálom hogy némelyik otthoni kórház nem ilyen....vagyis bánnak veled ilyen kedvesen ha "fizetsz"érte.Nálunk itt meg minden ingyenes...szülésért se kell fizetni,pedig a kórház ellvan látva mindenel,nekünk csak haza menös ruha kellet mikor eljöttünk a kórházbol.Szóbák felszerelve mindennel,a étkezést meg te rendeled meg magadnak egy étlaprol..igy azt eszel amit épp megkivánsz.Nagyon másképp,éreztem magam ilyen bánásmodba.
-Hála istenek mára tejem is lett,igy Petra baba már nem hisztis.Most is épp alszik,kiütötte magát rendesen :wink: Végre mi is tudunk kicsit piheni.
Mindenkinek szép napot!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

Nicko! Gratulálok André babához, minden jót nektek, jó egészséget, sok tejet!

KépKép
hugic

Gratulálok minden újdonsült Anyukának és babájának! Nagyon jó egészéget és bőséges tejecskét mindannyiótoknak!!!!!

Kép
Kép
abencze

Millye, köszi, sajnos én is pocakfájásra gyanakodtam - cumisüveget a kórház óta nem használunk. :( szegénykém, remélem, nem lesz állandó hasfájós baba, a szívem szakadt meg érte, úgy sírt...

KépKép

KépKép
stelly

nyehh ez durva, minden szülő rémálma:
http://velvet.hu/sztori/13090213/

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Nicko: Hatalmas gratuláció Neked is!!! Igazán jó érzés volt olvasni, hogy annak ellenére, ahogy féltél, milyen szuperül alakult minden. Nagyon jó, hogy megélhetted így ezt az élményt. :)

BJUTI, HAJNSKI, ZETIBEBI????

Iricc: Kicsit még mindig le vagyok maradva: Azt olvastam, hogy Milos veséje jobb, ennek nagyon örülök, és hogy spontán szülhetsz. :D Ezek szuper hírek. Az ennek ellenére biztos, hogy meg kell műteni a Kicsit születés után?

Ladmon: Állítólag két hétnél van egy fejlődési ugrás, nem lehet, hogy emiatt akar Esztike állandóan szopni?

Mellfájós tippeket is köszi, Stelly ötletét alkalmazom éppen. Mintha kicsit jobb lenne a helyzet, biztos az idő is segít rajta. Meg a Bogyesz egy kiscápa, amint megmutatták a kórházban nekem, hogy mit csináljak Vele és a cicivel, rögtön ráharapott és nagyon erős ám. :wink: ár a második napon fájt a cici.

Tejci (kopkopkop) beindulni látszik. Még mindig maresi színű, inkább olyan előtej, de a Gyerkőc szépen, 30-40 perceket szopik, elégedetten hagyja abba, súlya nem csökken, nem sírdogál éhesen, van a pelusban mindig, szóval kezdem abbahagyni a paraanyuságot. :) Reméljük így is folytatódik.

Amúgy egy álomgyerek egyelőre, eszik-alszik, nem sír, csak fürdetésnél- de akkor nagyon. :shock: Remélem kis idő, és ahhoz is hozzászokik. :) Ja, és odavagyunk érte, ha még nem mondtam volna, már a család is látta, és szerintük is Ő a legszebb Gyerkőc a világon. :D Anyósomékkal sem értettünk mindig mindenben így egyet... :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!
Vince egy nagyon rendes gyerek :) éjszaka 2X kel csak fel, mejdnemhogyy 3óránként eszik, néha még tol is rajta, nagyon jól alszik, viszont iszonyat összepisili mindig magát, a köldökcsonk még nem esett le, előzzőkkel már úgy jöttem haza, hogy nem volt...és a sok pisitől tök felázik! Remélem nem lesz baja. :(
A Liberóben csalódtam...az újszülött pelus nem olyan mint a régi, és folyton kifolyik belőle a pisikéje...napi 5 ruhacsere van, amit nagyon utál!!!!!!!Bár már volt csendes pelenkázásunk is :):)

Kívánom a pocakosoknak, a mielőbbi találkozást a abájukkal, a babásoknak meg kitartást, sok tejcsit, és türelmet!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Mist, Nicko: Gratulálok a babákhoz!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Nicko, nagyon örülök, hogy ilyen szép élménnyel lettél te is gazdagabb, ugye hogy nem is volt olyan vészes!? :wink: :)

Gerendai Zsuzsi: Én Homeodent fogkrémet használok!

A Libero-ban én is nagyon csalódtam :? , most Pampers-t használunk!

Lányok, lenne egy kérdésem, Ti mennyi tejcit tudtok lefejni, sokat vagy keveset? :roll: Bocs, a buta kérdésért, de néha nekem alig jön vmi! :(
zsu83

Sziasztok!

Gjéti, Nico, és akit esetleg még kihagytam : :oops: Nagy-nagy gartula a babákhoz!

Minden picike gyönyörű!!!! Köszönjük a születéstörténeteket is, nagyon jó olvasni őket!

Stelly: nekem is volt egy ilyen éjszaka, amikor nem tudott enni a kis Drága, én is bőgtem a végére... AZtán rájöttünk a Férjemmel, hogy az a baja, hogy nagyon sok a tejem, és szinte ömlik a szájába, nem tudott nyelni sem tőle... Azóta majdnem minden szoptatás előtt lefejek egy keveset, és szinte hanyatt fekve szoptatok, így tökéletes, és nagyon szépen eszik Vendi. Nem tudom, hogy nektek nem ez-e a gond...
Jaj, most igazán sajnálom, hogy nem lakunk közelebb... Én olyan szívesen adnék tejcsit bárkinek... Napi 6-800 ml-t fejek, pedig csak a szopcsik előtt fejek, azt is csak eset inkább, mert annyira betelik a mellem, hogy tiszta kemény lesz, nem tud ráharapni a gyerek... Nem gondoltam volna, hogy ilyen jól tejelő fajta vagyok... 8) :oops: :lol: Már tele van a fagyó tejjel, itthon is és anyuéknál is... Már nem tudom mibe tenni.... :(

Vendel nagyon imád fürdeni... Szinte mindig bealszik a vízben...
Hozok is képet... :D

Kép

Kép

Pelus téma (főleg Gerendai Zsuzsinak):
Mi moshatót használunk, és nagyon-nagyon bevált! Semmi baleset, gyönyörű a feneke, és egyáltalán nem jelent többlet munkát, három naponta mosok, együtt a ruhákkal... Egyáltalán nem bántam meg... A kórházban mi is liberót kaptunk, számtalanszor elázott... Itthonra is vettem egy csomaggal, de még egy darabot sem használtunk el, annyira bejött a textil...
Ja, és Zsuzsi, már én is beszereztem Monapelt is, éjszakára ezt használjuk, a betéttel, és papírral... Nagyon jól működik, 9-10 órát is kibír, pedig Vendel egy igazi vízerőmű, de nem ázik át. Így éjszaka nem kell megzavarnom a pelenkázással, csak szopcsizni kel, és így nekem is könnyebb... Kicsit ez még nagy csomagnak hat a fenekén, de egyáltalán nem zavarja, és olyan édes vele... Napközben a Bambino Mio teljesen bevált!!! Remélem, hogy Neked is jó tapasztalataid lesznek, sztem a Monapel tök jó!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Amy: Nagyon édes Vendi baba!!!!!!!!!!! :lol:
6-800 ml, ez komoly!? :shock:
zsu83

Sajnos igen......

És sokszor ki kell öntenem.... :cry: :cry: :cry:

Most ott tartok, hogy próbálok minél kevesebbet fejni, hogy ezzel se serkentse a termelést, de még így is brutálisan sok van...
És már nagyon fájnak a melleim... De sztem ez már a másik véglet, semmiképp sem "normális"....

Mindenesetre még mindig jobb így, mintha nem lenne.... :oops: :oops: :oops:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

zsu: mi olyan 50-70ml tudunk fejni.
nekünk pont a libero vált be, a pempersbe mindig összepisilja magát.
lányok ti minden nap fürdettek?
vki nem adna egy kis beszámolot h kinek van már babája vagy h ki hogy van?! nagyon kiváncsi vok
volt vkinek császár?

Kép
Kép
nicko

Ladmon,. Kangu: én már nembízom abban hgoy magától beindul a szülés. Füge baba nagyon makacskodik, pedig ma megint rásegítettem, vasaltam, hegyet másztam és apa is itthon van :oops: . Holnap reggel bevonulok és kedden döntenek...
Én lennék a legboldogabb ha magától indulna a szülés.
Azért ma a barátnőm is pánikoltat, hogy hát ő még ilyet nem is hallott hogy valaki ilyen sokáig túl hordta, meg mi van ha zavaros a magzatvíz, mert a babó belekakilt és hú azért ez már nagyon gáz. Na ez most pont jól esett a lelkemnek, nem elég a családot elviselni, hogy na mivan még mindig semmi mondatokkal. Na mindegy. Jók a történetek, erőt merítek belőlük.

Kép
budabo

Zsu: nekem annyit lóg cicin Esztike, hogy két nap alatt 20 ml sikerült fejnem. Szóval egyelőre nem szórakozom vele, örülök, hogy annyi van, amennyi elég neki kajálni!

De szerintem amy 60-80 ml-re gondolt...

nicko:
mi bizony fürdünk naponta, mert ez az egyetlen rendszer, ami az életünkben van. Ezután már szopi meg sötét van, és nem játszunk, meg szórakozunk vele. Így talán hamar rájön, hogy az éjszaka az alvásra való! :D

ladmon

Budabo: Nem kell mindent meghallani... én nem is értem, hogy milyen barátnő az aki ahelyett, hogy vigasztalna meg nyugtatna még idegesít is...? Az egyik füleden be a másikon ki! Ne foglalkozz vele! Hidd el, hogy maximum már csak pár nap vagy akár óra választ el attól, hogy a babádat a kezedben tarthasd és akkor minden rendbe jön és elfelejted ezt a hosszú időt! Én veled és melletted vagyok és együtt érzek veled! KITARTÁS!!!

Kép

Kép

Kép
millye

Budabo: Máspedig csak nem marad bent az a Füge... Olyan nincs... Én viszont mindenképpen hallgatnék arra, hogy az orvosok mit mondanak. Nehogy valami baj legyen. Nagyon drukkolok Neked!!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Íme a friss táblánk:

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Köszönöm a segítséget Lányok, ma este belövellt a tejci!!!!!!

Mennyit is tudok fejni, az pedig majd szépen ezután fog kiderülni... :D Amúgy ezen nem aggódnék Zsu, elég az, ha Bencus eleget tud enni, nem?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Millye: nem akart ő rosszat, csak hát elfelejtette, hogy szült ő is két gyereket és ilyenkor nem a pánikoltatás a legjobb.

Julcsi: hallgatnék én az orvosra, ha nem lenne eltűnve, kicsit elkeserítő, hogy holnap befekszem, valaki megvizsgál, orvosomról semmit nem tudok, majd a keddi viziten lesz valami. A szülésznő legalább jön holnap estére és remélem megkeres, hátha ő egy kicsit megnyugtat.

Kép
budabo

Ááááááááá én buta, jut eszembe a saját nyomoromat félre téve nagyon örülök a szép babáknak és annak hogy mindenki jól van és van tejci is. És aranyosak vagytok hogy drukkoltók, mostmár ténleg pár nap és remélem csatlakozhatom a témához. :D

Kép
budabo

Vendel egyszerűen imádnivaló. :D

Milly, megkérhetlek, h a táblázatba az Olivér Damir név szerepeljen? :oops: :D
Nah megyek, lassan fürdetés. :)

Kép

Kép
gjéti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?