A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

L.Móni, Valentin napot mi sem tartjuk, nálunk én szeretem kevésbé, főleg mert a születés-, névnapom mellé még ez is :roll: ...miért nem találtak ki augusztusra valami ünnepet 8) ...

Lindának és Levinek utólag, Bálintnak boldog névnapot :D !
Kép

És egy reménysugár: a hó alól türemkednek ki a krókuszaim és jácintjaim :roll: :D ...
dettyk

Lányok, hol vagytok???? :shock:

Most nem jegyzeteltem, így lehet, kimarad egy pár fórumozó :oops: A fiúk még alszanak, így siettem...

Emese - pihenj nagyon sokat, a kajarendelés jó ötlet, és tényleg kérj segítséget!

Sense - egek, ez aztán a napirend :wink:

Anikó - hogy Te milyen fiatal vagy :shock:

Babaképek - tényleg nagyon érdekesek meg aranyosak. HOgy hasonlítanak a mostani énjükre is, de még olyan kis kopaszok, meg csak a fejüket emelgetik vagy ülnek :lol:

Rólunk - köszönöm a gyógyvudukat, de még szükség lenne rájuk. Elég ramaty állapotban vagyok, taknyom-nyálam egybefolyik, lázcsillapítózgatom magamat, mindenem fáj, nem kapok levegőt stb. Éjszaka négykor tudtam elaludni, nyolckor meg keltem :roll:

De Gábor lemondta a mai programját, így megpróbálnék egy napot pihenni. Lehet, kicsit sok volt ez az elmúlt egy hét kórházastól, na meg Rugó betegségével fűszerezve :roll:

Na, nem is panaszkodok, majd visszarendeződnek a dolgok :wink:

Lányok, itt rettenetes hó van, kb. 30 cm, és most is szakad (Anikó :wink: ). Gábor majd kiviszi ma Rugót, mert már lassan egy hete nem volt kinn levegőzni. Éjszaka össze kellett lapátolni, de azóta megint esett egy csomó... A kutyaólat már betemette volna (vagyis a bejáratát).

Erősödés - hát, nekem egész komoly bicepszem nőtt az elmúlt 17 hónapban, és ez furcsa, mert meglehetősen vékony vagyok amúgy :roll: És tényleg csak úgy kapdostam fel pár hónapja a 15 kilós virágföldes zacskókat, Gábor csak nézett :roll:

Most még kikapcsolódok, amíg Rugó alszik. Tegnap fél tíz óta nyomja :roll:

Szép napot, V.

Kép
vindolanda

Hú, kimaradtak az ünneplők:

Levente, Linda és Bálint - sok boldogságot kívánok!!!!

Nekem most az lenne az ideális Valentin-nap, ha az ágyban fetrengenék reggeltől estig :lol: Ez a maximum, amire vágyok.

Amúgy nem hiszem, hogy ünnepeljük...

Kép
vindolanda

Jó reggelt!!!!

Vindo
30 cm hó :shock: jesszus, remélem itt nem lesz semmi, mert már unom a telet, szeretnék már többet kijárni, a héten nem is voltunk, mindig volt valami időjárási nyavaja, hol fújt, hol esett, hol olvadt.....utálom. Én már tavaszt szeretnék, de majd csak eljön március.
Próbálj ma pihenni!!!!

Móni még talán Gréti nyakában van állandóan előke, legalább is a képek alapján. Ő is nagyon nyáladzik??? Jaj Péterke nagyon és már olyan utálatos, kidörzsöli neki a nedves előke az állát, nyakát, állandóan kenni kell még is csunya.
Nagyon csorgatja és ha rászólok becsukja a száját. Én már arra is gondoltam, hogy ez nem is fogzástól van. Lehet a száján lélegzik.
Emese ha orrmandula megnagyobbodása volna, talán akkor nem tudna az orrán lélegezni, de akkor éjszaka cumival sem, mert éjszaka tuti az orrán veszi a levegőt. Remélem csak a foga.

Valentin:
mi sem vagyunk egyébként hivei az ilyen mű ünnepnek, de annyira nincs időnk elmenni soha sehová, hogy most jól fog esni egy kis kimozdulás és van mire fogni, anyuék meg örülnek, hogy kicsit ott van Péterke.
Tegnap is csak úgy elugrottak megnézni őt, mert hogy hiányzott nekik, pedig ma megyünk :shock: még amikor kisebb volt, 1 éves koráig nem látogatták ilyen sűrün, na de bezzeg most.NAgyon jó vele már foglalkozni, jáccani, olyan kis okos ( lehet kicsit elfogult vagyok)

Játék/fogalkozás:Most az teccik neki, hogy ha nézegetjük a könyvet és az ott lévő állatokról énekelek.

Mókuska, cica, nyuszi, boci, kacsa, madár, maci- na ezekről tudok dalocskát. Kutyusok dalocska van??? nem birok visszaemlékezni ilyenre. :oops:

Heni
KépKép
heni81

Heninek gyorsan: nem dal, mondóka, de kutyás. :)

Harap utca 3 alatt
Megnyílott a kutyatár
Síppal, dobbal, megnyitotta
Kutyafülű Aladár
Kutyatár, kutyatár, kutyafülű Aladár.

Ismerős?
Gica

Kép
gica1

Heni - sajnos dalok kapcsán nem tudlak kisegíteni. Mi általában saját költésű darabokat éneklünk (a Gábor kreálmányai néha nem tűrnek nyomdafestéket - bár ezeket néha én is átveszem) :roll:

Kiskorában altatáskor amúgy a következő volt a repertoárja a saját-gyártásúakon túl:
- Békén szusszan a mackóhad
- Quantanamera... (vagy hogy kell leírni)
- A Vidróczki híres nyája
- A mormotás fiú dala
- és más dalok, ahol a főszereplők "Rugóra" voltak kicserélve :roll:

Neki is gyakran szét van menve a szája, olyan kis piros pöttyös körben. A pulóverei amúgy attól nyálasak, hogy rágja őket mellkas-részen, szerintem már mocorognak az utolsó fogai.

A fiúk még mindig alszanak :roll: :roll: :roll: Na, ahogy ebből délutáni alvás lesz :roll:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Bálint,Linda,Levente Boldog Névnapot!

Szupik a képek.

Betegeknek jobbulást.

Mi sem Valentinozunk,
Lesz majd Valntinnap ha kész lesz a ház teljesen. :D

Mondókák:
Ami nálunk menő:

Én is pisze,te is pisze.
Kerekecske-gombocska.
El ment vadászni.

Épp ma találtam egy mondókás könyvet és van rajta
netes elérhetőség is:
Van mondókás is:

www.sprinterkiado.hu

Silka ha jól emlékszem te akarsz venni mese könyvet
szerintem itt találnál megfelelőt.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok

Bálintnak Lindának és Levinek Boldogságosat!

Heni: Nekem ezt a mondókát egy nap kb 150x kell elmondanom és mutogatnom :lol:

Nyuszi fülét hegyezi
Nagy bajuszát megpödrii
Répát eszik rop rop rop
Nagyot ugrik hop hop hop.

És itt Petra is mutatja velem végig az egészet :lol:

Viranka:Jót röhögtem magam ezen a versen :D Ti hogy álltok fogak számába? Mi még mindig csak 4 :shock:

Vindo: Nekünk is körbe pöttyös a szája :? attól a rengeted nyáltól.Gyógyulj meg hamar++++++++

Kép

Kép
agica1126

Mondókák, ezen a honlapon kb.20x kell meghallgatnunk a "Gyerekek, gyerekek"-et, közben csillog Panka szeme, nevet, és látszik a száján, hogy próbálja mondani. Ezen kívül a "Csip-csip csóka" még mindig a menő :lol: .
http://makvirag.extra.hu/Mese/Gyerekdalok/

És itt vannak még, amiket "használni" szoktunk:
http://dalokversek.hu/
Heni, itt van kutyás mondóka, dal is :D , én azért szeretem, mert a dalok kottája is fent van, és van olyan, hogy a dallamot meg tudod hallgatni zongorán.

http://www.annapetiesgergo.hu/fooldal.htm
Itt pedig Anna, Peti és Gergő (Viranka, Regi :wink: ) előadásában hallhatók mondókák, gyerekdalok. :D
dettyk

Vindo, vuduzunk!! Gyógyújjjjá :D :D !!!!
dettyk

Babák és mamák, gyógyuljatok! Szörnyülködve olvasom, hogy sokan vagytok betegek, úgyhogy mindenkinek sok-sok gyógypuszi!
Gremese, én meg csak ismételni tudom a csajokat: ki lehetsz merülve teljesen + szülés utáni vérszegénység-szerűség (én úgy néztem ki az első hónapokban szülés után, mint Dracula gróf, halottsápadt bőr és fekete karikák a szem alatt...). És tudod, addig macerálunk, amíg nem fogadsz nekünk szót! :-)))))

Az ünneplőknek (név- és szülinaposoknak) is nagy ölelést küldenék!

Nagyon cukik a féléves babák képei! :-)

Rólunk: mostanában alváshelyzet jobb, bár van ébredés éjszaka, de ez semmi, ez a lehető legjobb állapot, már nem is vágyom olyasmire, hogy 10-8-ig átaludt éjszaka ;-)
Nekem még elég ingékony a hangulatom és fáradt vagyok esténként a munka dolgokhoz, úgyhogy várom a nyarat meg a bölcsit ősszel, hogy ne hajszolt, mindenbe belealvó szülők legyünk mindörökké apával.

Ja és egy kép az egy évvel ezelőtti Ádiról, aki akkor volt arányában a legkövérebb kismalac.

Kép

Kép
Kép
irina

Jaj, ezt még akartam: Sense, nem semmi feszes napirendetek van! Ámulva nézem, hogyan csináljátok, és hát nem először írom le: minden csodálatom a kis korkülönbségű kicsiket nevelőké!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Bálintnak boldog névnapot! :)

Vindo! GYÓGYULJ!!!

Én nem bánom, ha hó van, csak nem fújjon ez a rohadt szél! :evil:

Heni! Én ezekről az állatokról se nagyon tudok dalocskát... :lol: Bár 1-2 eszembe jutott hirtelen! ;) Én egyébként azt szoktam csinálni, hogy van egy adott dallam, és arra összezagyválok mindenfélét! :lol:
Pl. van a „pocakmaca vagyok én, ijáijáóó...!” :lol: (Szeli a pocakmaca egyébként, figyelemelterelésnek bevált!)
Szeli meg olyan édesen csip-csip-csókázik! :) Ahogy tartja a kis ujjait hozzá! Megzabálom!

Szelinek már kijött az egyik felső rágója, a másiknak 3 hegye kint van...

Ebéd: Ma Apának készítettem tejföllel és füstölt sajttal rakott tarját, vajas krumplival. Mi Szelivel csirkecombot ettünk, párolt sárgarépával és karalábéval! :)

Sír...

Kép

Kép
regcsiken14

Vindo: jobbulást!!!

Bálint,Linda,Levente Boldog Névnapot!

Emma jól..kezd áttörnia 10. fogacsak..ezért néha kissé türelmetlen..de még mindig angyalka! :wink:

KépKép
kaqk
Debrecen

sziasztok!

gyerekdalok: én már egy ideje nem próbálom őket mondogatni / énekelni. botondot egyáltalán nem kötik le ezek. én énegelgettem ő meg elment mnást csinálni. :roll: de lehet, megint el kellene kezdeni, hátha már jobban érdeklődik.
lehet emiatt nem is beszél ez a gyerek!? egyébként mintha kezdődne valami beszédféle. van néhány hangsor, amit bizonyos szavakra használ, illetve ismétli (bizonyos) szavak első szótagját. de ennyi. :roll:

vindo:
jobbulást!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Bálint nevében köszönjük a megemlékezést :)
s persze az ajándékon összevesztek MÍrával el is tettem :)
majd holnap nyugiban játszat apjával,míg mi színházban növesztjük a fenekünket :)

Ágica!
13 fogú,de szerintem növesztia 14. :)

Dettyk!
ismerem az oldalt,hallgatjuk is lelkese,ha Míra épp arrra klikkel :)
dea gyerekstartlapról is jó elindulni vannak jó oldalak :)
az örök kedvenc az az egyszervolt.hu és ez :)
hangszórót kapcs.be és klikk a lovakra :) már Bálint is rákattant (de kizárólag Papánál nézni,met én nem mutattam meg még neki :lol: ,de dög vok 8) )

http://svt.se/hogafflahage/hogafflaHage ... tekor.html

Heni!
szerda este a tuti Milán nevet leszavaztuk(pedig már 1 hónapja úgy hívtuk Bálintot) aztán csüt. hajnalban kórházban voltunk,szülés előtt szül.nő+doki kérdezte mi is lesz gyermekünk neve,jót mosolyogtak és ajánlgatták a neveket :) s egyik sem tetszett :)
mikor megszületett gyermekünk kérdezte a csecsemős . mi lesz a neve válaszoltuk nem tudjuk :) aztán újra kérdezte válasz uaz volt :) s Robi győzőtt :) de ha lesz még gyerkünk akkor én döntök :)

itt hó nem esik :) viszont olyan szél van(ma itt voltak barátnőmék babával és megállapították sokkal hidegebb van,mint pesten) :evil: s persze ha bicajozom(naponta 1* biztosan) persze hogy szembe fúj :roll: :evil: :lol: :lol:

mese: Bálint ha ott van,akkor nem lehet olvasni,mert persze Ő is azt a könyvet akarja megkaparintani :) hiába van ott még 5 más és autós meg vonatos,villamosos :)
énekelni,mondokázni szeret :) sőt egy időben állandóan szólt a magnóból gyermekek által énekelt evangélikus nóták :) persze Míra kapta,de Őt nem érdekelte :) én meg már unom,de mást ha beteszek akkor hiszti van :lol: egyem a lelkét :)

Sense!
tök jó napirend :) majd kitolódik Boti alvása,ha már nem lesz olyan nagy érdekesség Lotti :)

Tegnap miután este 7kor felkelt fiam a majd 6 órás alvásából(persze 2 megszakítással) este 10kor visszaaludt :) s reggel szokása szerint 5kor kelt :evil: :evil: én meg lassan zombulok :roll:

Kutya:
kicsi kutya vekk vekk vekk
öreg kutya vakk vakk vakk...(nem jut eszembe a folytatása)

de a kedvencem :)
fut robog a kicsi kocsi rajta ül a Haragosi ding-dong diridongó :) tovább nem tudom,de a Báló fenekét rázom ding dong diridongó :)
aztán folytatom tovább,ami épp eszembe jut :) de olyan jó ütemes :)

elteszem magam holnapra frissnek kipihentnek kellene lennem,nehogy elaludjak a színházban a sötétben :oops: 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára viranka 2009.02.15 07:14-kor.

KépKép
viranka

s szavaink :) BAhhhhha(bala sz öcsém aki istenként szerepel Bálintnál)
gohhó:golyó
Dede jeje:Míra gyere
és ennyi :) állatokat utánozza :) és kifújt :)
perasze Anya,Papa,Bapa(Apa) azok mennek :)

ja s Míra száj máról :)
Beszéltük h. múltkor milyen jó volt a brokkolileves és ZSófi(tesó bnője) 2* evett és nem evett másodikat :) erre mondja Nagyi,bizos ritkán eszik :) erre Míra megszólal:folyamatosan eszik :) :) :lol:

KépKép
viranka

Bálónak nagyon sok boldog nénvapot

KépKép
Kép Kép
l.móni

Halihó!

Na, megjöttem. Írtam, hogy ma kezdődött a suli :wink: . Nagyon jó volt, csak jól elfáradtam. Ráadásul egész éjszaka Bercót hallgattam, hogy vajon befullad-e. A héten egyébként sem voltam elkényeztetve alvásilag, most sem jött össze sok, ráadásul ugye f.5-kor már keltem. Volt egy időszak, amikor nagyon el akartam aludni az előadás során, pedig tényleg nagyon érdekes volt. A beszéd pszichológiájáról volt szó.
A poén meg az volt, hogy hamarabb el tudtunk jönni, szinte az orrom előtt ment el a vonat. Gondoltam sebaj, alig egy óra mulva jön a következő, csakhogy nem volt. Így Kőbányán rostokoltam a hidegben két órát. Teljesen összefagytam.
Itt tényleg borzasztó idő van, gyakorlatilag két napja egyfolytában esik a hó. :shock: Holnap meg vinnem kellene a kocsit Nánásra. Hóban alig gyakorlottan vezetni.... :roll: De majdcsak megoldom.

Látom, inkább itt olvasgat mostanság mindenki. Tehát ismét elmondom a könyves-játékot. Sajnos nem nagyon tudom továbbküldeni, segítséget kérnék. Hat kisgyereknek kellene levelet küldeni, egynek meg egy könyvet. Ennyi beruházást igényel a dolog. Holnap majd be is gépelem a levelet, hogy teljesen érthető legyen.Ha érdekel valakit, kérem jelezze, mert kifutok az időből, pontosabban már ki is futottam, de fontosabb volt a beteg gyerekem. :oops:

Ünneplőknek óriási ölelést küldök puszikával fűszerezve!

Betegecskéknek mielőbbi jobbulást! Szerencsére én már szinte teljesen jól vagyok. Remélem Bercó sem produkál semmit ma éjszaka. A nagyok is kezdenek helyrerázódni.

Lotti gyönyörűséges leányzó. Irígykedem is rendesen. :wink: :lol: Bár nem adnám a fiaimat semmi pénzért.
Kétgyerekes kismamik előtt le a kalappal. Nagyon ügyesek vagytok. Olvastam, hogy Emese milyen rosszul van. A pihi biztosan segítene. Folyadékot iszol rendesen? Bár biztosan a szopi miatt. Csak azért kérdezem, mert egyszer én hónapokig szédelegtem, amikor is egyszer csak jó sokat ittam, attól kezdve megszüntek a szédülések.
Képek egyszerűen csodásak. Majd igyekszem én is keresni egyet.

Na, hirtelenjében ennyi jutott eszembe, meg fáradt is vagyok rendesen.
dmaggie

jó reggelt!

Maggie!
engem érdekelne :) csak múltkor nem tudtam az üzit elküldeni,Bálint meg itt üvöltött mellettem :?
szegénykém :( s Kőbánya kispesten még nézelődni sem lehet,remélem nem leszel beteg :wink:

KépKép
viranka

Jó reggelt :D !

Maggie, engem is érdekelne.

Viranka: ha kiborul az a kocsi, kiborul a Haragosi ding-dong-diridongó :D . Legalábbis én így szoktam, nem biztos, hogy így van :oops: .
S még egy a vonatimádó fiadnak, nem tudom, ismered e Illyés Gyula: Mozdony c. versét:
Ssh-sszh, beh
sok súly!
Meg se
mozdul!
Friss sze-
net, ha
bekapok:
messze,
messze
szaladok,
szaladok…
Folyamatosan gyorsítva szoktam neki elmondani, imádja :D .
dettyk

Míra :lol: :lol: :lol: .

Maggie, remélem, jobb éjszakáitok vannak már :roll: . Nagy -nagy pusza a betegeknek!
dettyk

Tündi! Bencének boldog szülinapot! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Boldog névnapot Báló!

Csak egy gyors bejelentkezés. :oops:
Rengeteg cukros folyadékot kell innom, mert szinte nincs vérnyomásom, a határértéken vagyok. Most mért anyu, felső érték 90. :shock:
Mióta Gegi megszületett most érzem magam igazán fáradtnak, mert Zsozsi éjjel fél óránként kelt sírva, ivott, alig lehetett megnyugtatni. Szerencsére ez ritkán van, mert már jól alszik, de most valahogy így sikerült. Gegivel nincs gond, éjjel két szopi, és sokszor nem tudom eldönteni, melyikünk alszik bele hamarabb. Néha tök sok marad a ciciben, ezért feltételezem, Ő is beájult. :lol:
Szóval az az érdekes (a mai napot leszámítva), hogy idáig nem voltam fáradt!!! Csak ez a szédelgés....
Nyomom a folyadékot, és azért próbálok pihenni is.
Most Gegi alszik, Zsozsit meg felvittem anyuhoz.
Remélem hamar lemúlik, mert marha rossz érzés.

És most két kép az én Szerelmeimről. :D
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

És amikor Zsozsi ráfekszik Gegire, Ő meg sem mukkan. :shock:

Nem tudom hova nő ez a gyerek, 2 kilót hízott, mióta megszületett, már inkább a 68-as ruhákat hordja...
Egyébként szinte semmit nem úgy csinálok, mint Zsozsinál, ezért is volt könnyebb a gyerekágyas időszak, és ezért is lesz könnyebb a továbbiakban, nem stresszelek semmin. :)
Nem tudom, mikor evett, mikor fog enni, mikor fürdetünk... De ez nem okoz problémát, csináljuk a dolgokat, mikor mit kell éppen. Nagyon kiegyensúlyozott baba! És úgy is kialakít majd egy napirendet.
Pelenkázásnál az elejétől kezdve alig sír, fürdetésnél egyáltalán nem, csak az a probléma, hogy hogyan fogjuk.
Akkor reklamál, ha kézben van, mert nem mindegy, hogy tartjuk, és addig sír, míg ki nem találjuk. :)
Egy alvása 3-4 órát tart. :)

Viranka! Bizony fogok ám ütni-vágni a röpipályán ennyi kólikatartás után. :lol:

És akkor még egy kép "Csöppömről" :lol:
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Maggie: könyv érdekel!

KépKép
kaqk
Debrecen

hello!
most csak képekkel jövök, mert KO vagyok a mai éjszaka után...

Kép
Kép
Kép
Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

és még egy: apa és botond legújabb szórakozása: fel kell ültetni őt a cserépkályha tetejére. :shock: :shock:
Kép

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sense: Lotti ANNNYYYIIIRRAAA Cuki..nagyon szép kis csaj.és Botondova a kályha tetején..Csúcs! :D :D :D

Mi izgalomba..holnapra várjuk anyósékat , . :D :D :D :D :D

Emma meg kivan..a foga most nagyon gyötri..annyira sír...kellett a nurofen..most jól van..éjszakára is kap..áttörhetne már iszonyatosan duzzadt, gyullaldt.....

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok

Mesi: Egyszerűen nem jutok szóhoz ahogy Zsozsi szeretgeti Gegit annyira de annyira édesek. :D

Sense: Annyira gyönyörű Lotti baba valami eszméletlenül szép.Apa és Boti játéka nem semmi :lol:

Kaqk: Jobbulást Emmának!+++++Átérzem a helyzeteteket nekünk jön az 5.fogacskánk hurrá :lol: Kicsit küzdünk vele mi is.Legalább lesz tárasaságotok ha mennek anyósodék :D

Vindo: Hogy vagy?

Lmóni,Silka,Meryke:???

Kép

Kép
agica1126

tárasaságotok=társaságotok :D

Kép

Kép
agica1126

Sziasztok, csak gyors bekukk:-)

Látom a tesók nagyon szépek és szeretik egymást!!!! Imádom nézegetni őket:-) még, még , még képet!!!

Emese remélem hamar felerősödsz!!!!

Sense remélem rendeződik Botond éjszakai alvása, nagyon nagy segitség volna neked. A beszéd nem a mondókáktól függ.. Minden gyerek más! ezt ne feledd!!! Boton másban tündököl!!!!

Ma voltam UH, minden rendben:-)

Öcsi első portréja:

Kép

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Köszönöm a vudukat, szerintem hatottak. Lázam már nincs, csak levegőt nem kapok még, de hát ez már részletkérdés :D Az éjszaka még nem volt tökéletes, este kb. egy órát kellett várni, míg az orromon tudtam lélegezni, hajnalban meg Rugónak támadt kedve a kislámpát kapcsolgatni, minket ébresztgetni stb.
A mai angolt kihagytam, mert még erősen köhögök (ez enyhe kifejezés), és egyéb gusztustalan tüneteim vannak :roll:

Zsófi és Gegi nagyon aranyosak :D Emese, örülök, hogy jobban vagy.

Lotti szép, Botond a kályha tetején :D :D :D

Kaqk - majd számolj be róla, hogyan telt a vendégeskedés :wink:

Maggie - szép napod lehetett, az biztos :wink: Fél ötös kelés :?
Bercó hogy bírja a szombatokat, mikor nem vagy otthon? Azt írtad nemrég, hogy igény szerint szoptatod még. Bár gondolom, ha nem lát, az más szituáció (Rugóból kiindulva legalábbis).

Na, lépek aludni, mert már szerintem bő egy hete nem volt egy rendes éjszakánk. Holnaptól meg összekapom magam, készülök a védésre, szervezkedem, tanulok 8)

Jó éjt, V.

Kép
vindolanda

Sense, ezt én is akartam írni, de a mondókáktól szerintem sem függenek ezek a dolgok. De Irina biztos meg tud nyugtatni ez ügyben :wink: Én szinte soha nem mondókáztam Rugónak, a dalok meg, amiket énekelünk neki - na, azokat inkább hagyjuk...
12-13 hónaposan mégis mondta az apjára, hogy Ede (azóta is így hívja). De pl. nekünk az első szótagok ismétlése nem megy.

Igaza van Heninek, minden gyerek más - ez a járás kapcsán is bebizonyosodott.

Heni - micsoda szép profilja van Áronnak :D

Kép
vindolanda

Lilláknak boldog névnapot! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Gergőnek boldog szülinapot! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Lillának Boldog Névnapot!

Tündi:Bencéjének utólag
Gergőnek Boldog Szülinapot!

Mesi!Sense!
Nagyon édesek a tesók olyan jó nézni őket. :D

Heni!
Nagyon szép Áron baba :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Jó reggelt!

Hv nagyon jól telt, szombaton este voltunk apával vacsizni, nyugodtan tudtunk egymással beszélgetni 2 órát, közben pedig ettünk egy jót:-) Péterke nagyon jól elvolt nélkülünk :shock: simán integetett amikor elmentünk, majd nem is nagyon örült amikor megjöttünk :cry: hihetetlenül jól eltud lenni nélkülünk, na jó jó társaságban lett otthagyva. Szeret anyuéknál lenni, kedvence a lépcső, mint egy kis párduc úgy mászik föl rajta, majd a pihenőn megáll, visszanéz ment e utána valaki, és huncutkodik :wink:

Vasárnap szintén 3 órára ott maradt anyunál, mig apával voltunk a dokinál. Jól elhúzódott, mert a doki, akihez járok ügyeletben csinálja a magánrendeléseit és pont becsúszott 2 császár.

Sense még nekem az jutott eszembe a beszéddel kapcsolatban, hogy Péterkének leginkább a szótag 2 fele marad meg.

Heni
KépKép
heni81

JAj Péterkének van olyan kis fehér hólyagocska a nyelve hegyén, na mondanom sem kell, hogy állandóan oda nyúl, állandóan nyújtogatja a nyelvét. Mit kenjek rá??? Boraxot??

Heni
KépKép
heni81

Áron fotó nagyon édes, ahogy a kezecskéire hajtja a fejét! :)

Lotti nagyon cuki csajszika! :)
Balázs miket ki nem talál... :shock:

Vindo! Neked további jobbulást!!!

Szelikének talán múlik a taknyossága, tegnap már alig jött valami, köhögés is ritkán van. Viszont este alvás előtt úgy be volt dugulva az orra, hogy nem kapott levegőt, persze a száján meg nem tud venni, mert a cumi nagyon fontos... :?
Bevetettem mindent,a mi itthon volt, homeopátiás orrspray, orrszívás, Nasivin orrcsepp, orrkenőcs... de még így se szelelt az orra. Akkor elővettem a mellkaskenőcsöt, rákentem az orra alá (még a doki javasolta múltkor), és végre 5 perc múlva kapott rajta levegőt. Ez 3/4 óra szenvedés volt, de sikerül! :) Már úgy sajnáltam! És olyan kis közreműködő már, egy hangja nincs orrcseppentésnél, le se kell fogni. Az orrszívásnál kicsit sír, de már szerintem rájött, hogy csak jót akarok vele! Olyan kis okos! :oops: :)

Voltunk Ringatón (Szeli már nagyon élvezi, végig vigyorgott meg táncolt), ahogy hazajöttünk, el is aludt az ölemben, majd utána ebédel... :roll:

Kép

Kép
regcsiken14

Silka! Fogyózol??? Hogy állsz?
És a többiek??? Meryke! Maggie! Irina! (Ki is volt még? ... :oops:)
Ágica? ;)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!!

Itt a "neha eltuno-aztan elobukkano" tarsatok! :? :)
Sokszor ugy adodik, hogy napokig nincs idom netezni...aztan mar nehez bekapcsolodni..

Mindenek elott:

SENSE! Szivbol gratulalok a gyonyoru Lotti babahoz!! Sok-sok boldogsagot kivanok az immar 4 tagu csaladnak! :D

EEES:

LMONI! Jippppppiiiiiii!! Hatalmas gratula, mar epp gondolkodtam, hogy hol a kovetkezo en utanam????? :lol:

Nalunk minden okes, kisteso novoget, mar piciket rugdos, es 2 het mulva ultrahang...talan megtudjuk, megtorik-e a jeg....(marmint a nemet illetoen..:) )

Rania nagyon edes, naprol napra aranyosabb, probal nagyon beszelni, sokszor utanozza a szavakat, amit mondunk...nagyon vicces... :lol:

En mindig el vagyok havazva, suli, haztartas, Rania, nagymamanak hetente 2-szer segitunk (vasarlas, stb..) repulnek a napok, hetek..Sajnos a forgom elkezdte a rosszalkodast...erre szamitottam, amikor Raniat vartam, akkor is nagyon sokat szenvedtem, oreg testem nemigen tudja, hogyan birkozzon meg egy ekkora feladattal... :? Sokszor hatalmas kinokkal jar labra allnom, es menni...de mar a felet legyurtem, megyegyszer ennyi, es megerkezik babucika!!!! :D

Most megyek is, ki kell hasznalnom, hogy Rania alszik, kovetkezo vizsgam 2 het mulva, es elegge szenvedek a temaval.... :? (agyam is oregszik, hiaba...)

Puszi mindenkinek!!

Niki, Rania
Vendég

Halihó!

Na, tegnap már nem tudtam jönni. Mentünk ugye Nánásra, majd Vicuskáéknál lazultunk. Én is ittam egy kis pohár bort, jól szédelegtem tőle. :oops: Nagyon jót ettünk, őrületes hangulat volt, annyit nevettem.... 9 után értünk haza, akkor meg már nem volt erőm bekapcsolni a gépet.

Játékról: egy levélet kell továbbküldeni 6 0-6 év közötti gyereknek. A levélen szerepel három név. Az elsőt nem kell igazán figyelni, mert ő az, akinek pl. én küldök könyvet. A másodiknak kell könyvet küldenie a soron következőnek, illetve a harmadik helyre kerül a saját gyerekünk. Nem hosszú a sor, tehát, ha valóban tovább is küldüni minden anyuka, akkor hamarosan jönnek a könyvecskék. Lényegében ennyi, akkor kérek szépen címeket, neveket és már küldöm is. :lol: Nekünk egyébként már elég sok könyvünk van, de szerintem ezekből sohasem elég. Bercó imádja mindet. Mindig más és más kerül a kezébe és nagyon élvezi. Na ennyit erről. Igazán nem akarok erőszakoskodni vele, de gondoltam, hátha mást is izgalomba hoz. :wink: :lol:

Emesém! Kövesd csak szépen az utasításokat és minden szépen kialakul. A gyerekekhez meg legszívesebben én is odabújnék. Tündériek. :wink: :lol:

Sense! Lottikád olyan nagyon gyönyörűséges, hogy nincs is rá szó. A mindig vidám Botondova meg mit sem vesztett a huncutságából. :lol:

Heni! Gratulálok a névválasztáshoz! Hú, de szépséges királyfitok lesz már megint. :lol: Jó lehetett az ünneplés.
(Mi nem igazán szoktuk ünnepelni, bár sütöttem egy kis sütit direkt apának.)

Beszéd: szerintem mindegy, hogy a szó melyik részével azonosítja a gyerek az adott dolgot. Attól függ csak, hogy melyiket könnyebb neki produkálnia. De sokszor például teljesen mást mond az adott szó helyett. Teljesen a gyerektől függ az egész. Sense, kérlek ne görcsölj már ezen, még bőven időben vannak.

Vindo! Hú, ezt jól elkaptad akkor. Gyors gyógyulást kívánok. Egyébként már akartam írni, hogy én nem is tudom, hogy miért, de valahogyan azt gondoltam az Agráron tanítottál. Hogy honnan vettem? Teljesen meglepődtem, amikor a TK-t beazonosítottam. Egyébként ott is van egy nagyon kedves ismerősöm. Kresz?
Tanulás nagyon jónak igérkezik. Mondjuk óriási anyag lesz. A szombati előadáson (10 óra volt) is jó sokat írtam, meg van hozzá több, mint 100 oldalnyi szakirodalom. Nem is lenne baj, de májusban egy napon lesz majd öt vizsgám. :roll: Szóval kezdhetek folyamatosan tanulni.

Regi, ez igazán jó hír, remélem most már teljesen jól lesz. Gyógypuszikat küldök.

Bercó is egyre jobban van, bár még szívom az orrát, sőt a hidegpárásítót is használjuk éjszakánként.

Most ennyit, megyek szakirodalamat vadászni.
dmaggie

Gergő köszöni szépen a köszöntést. :lol:

Isten éltesse a kis Tazit! :lol:
dmaggie

Hello!
Heni!
Nagyon szép Áron a képen. Már igazán "babás".
Vindo!
Örülök, hogy jobban vagy!
Regi!
Mennek a +++++++++ Szelinek.

Beszéd:
Tudom, hogy nem kellene ezen görcsölöm, de sajnos nem nagyon tudok lejebb adni a hülye maximalizmusomból. Az agyammal teljesen tudom, hogy minden oké. Persze Botonddal nem éreztetem hogy ez zavar, csak nektek mondom...

Rólunk:
Tegnap éjjel először voltam egyedül a kt gyerkőccel. Apa dolgozott. 11-től mindkettő az agyámban landolt.
:arrow: folyt köv

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok!

Névnaposoknak, szülinaposoknak, évfordulósoknak nagyon sok boldogságot!!!

LMóni, hatalmas GRATULA a kistesóhoz!!! :D :D

Sense, nagyon gyönyörűséges Lotti baba!!! Gratulálok Nektek!!! (én is jópár percig nézegettem azt a fotót, ahol Boti a kezében tartja Lottit)
A napirend-kialakulásig meg kitartást!

Kép
dotildi

Beteg babácskáknak jobbulást!!!

Dorka is benáthásodott, prüszköl + folyik a nózija :cry:
Úgyhogy le is kellett mondanunk erre a hétre tervezett programokat.

Regi, milyen mellkaskenőcsöt használsz Szelin?

Rólunk:
képzeljétek, Dorka a WC-be kakil!
Már egy pár hete nagyon sűrűn felkéredzkedett a WC-re, hogy ő is rá akar csücsülni; a lehajtott tetőre rá is ültettem párszor + magyarázgattuk neki már korábban is, hogy ott mi történik.
Aztán a múlt héten kaptunk WC-szűkítőt. Azt is rögtön ki akarta próbálni. Elsőre csak ücsörgött rajta, de láttam a hasán, hogy nyomni is próbált. Aztán pár óra múlva jelezte, hogy kakilnia kell, megint ráültettem a WC-re, és sikeresen produkált is :D
Azóta is napjában többször is rákéredzkedik, valamikor jön is eredmény, valamikor csak puki, vagy csak próbálkozik. Ha épp nagyon elmélyülten játszik, akkor inkább még a pelusban intézi el a dolgot.

Kép
dotildi

Silka, hogy van Liza? Rendbe jött már a gyulladás?
Nem biztos, hogy megyünk holnapután zenebölcsibe Dorka náthája miatt.

Kép
dotildi

Vindo, jobbulást Neked is! Ez a betegség most nagyon rosszkor jött a védésed miatt!

Heni, nagyon szép nevet választottatok Áronnak! És nagyon jól sikerült az első portréja :wink:
Nekem nincs ötletem a Péterke nyelvén kijött hólyagocskára :shock:

Mennem kell, Drágám felébredt :arrow:

Kép
dotildi

Mesi: Imádom nézni a fotoitokat a gyerkőcök ahoyg szeretik egymást..Zsozsó ahoyg rámászik Gegire..:-) édesek

Heni: nagyon édes a portré Áronról!

Maggie: megy pü.

Dotildi: nem semmi..ügyes Dorka..:-)
Emma is pisilt már a bilibe..de most ez a költözés keresztbe húzza a dolgokat..de már csak bő egy hét...:-) és akkor lehet megint ismerkedni a "kis" Wc-vel.:-)

Lillának Boldog névnapot!!!

Gergőnek boldog szülinapot!!

Mi már lázban égünk..anyósék már Londonban..sajna 5 órát kell várjanak az átszállásra..és majd csak este 7-8 körül érnek ide...
addig még főzés...hajmosás...:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?