A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Csajok, most nagyon megnyugtattatok, mert én is 40-50 ml-eket fejek le egy nap, már azt hittem bennem van a hiba! :oops:

Ladmon: Nekem is Bencus szinte egész nap cicin lóg, most 2 órája alszik, csoda! :D

Bogi: Na hallod milyen barátnő az ilyen :shock: , nehogy adj a szavára! Ez nagyon durva, hogy ilyeneket mond! Ne aggódj, minden rendben lesz, nagyon-nagyon drukkolunk neked, nagyon sokat gondolok Rátok, pont az előbb meséltem a férjemnek, hogy Füge baba még mindig makacskodik, pedig mi a kórházba akartunk együtt babázni! Na majd babázunk együtt egyet nyáron! :wink: :lol:
zsu83

Gjéti: Beírtam a kért nevet is :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Bocs, Budabo, erről lemaradtam... El van tűnve az orvosod? :shock: A szülésznő legalább megbízható???
Ha szeretnél második Gyerkőcöt, tudok ajánlani egy nagyon jó orvost és tüneményes szülésznőt. :)

Nicko: Mi is fürdetünk minden este, de nálunk nem olyan, mint Amyéknál... Kb öt perc, mert úgy visít a Manó. :shock:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok!

Julcsi: köszi az érdeklődést, nagyon jól esik....Már jó ideje csak olvasok, mert gondolom arra nem sokan kíváncsiak itt a nagy babázások közepette, hogy mi is már jócskán túlhordunk :oops:

Nekem holnap kell befeküdnöm.. először próbálkoznak az indítással, ha nem megy, akkor szerdán császár.

Budabo: neked nagyon-nagyon kitartást!!! Én nagyon megértem, amin keresztül mész, pedig én még csak egy héttel vagyok túl az időponton... remélem a hét végén már mi is babázunk :wink:

Mindenkinek jó babázást!!

Orsi

Kép
bjuti

Zsu, bjuti, Julcsi: köszi. Orvost biztos hogy másikat választok. Az hogy szülés előtt egy héttel eljátsza hogy nem veszi fel a telefont és magamra hagy, nem fair. Akármennyire beteg is, üzenjen a szülésznővel. Na nem dühöngök. Holnap befekszem és elvileg legkésőbb csütörtökön már én is babázom, és remélem minden rendben lesz és vasárnap már otthon is leszünk. Bár mára sok idegeskedés biztos nem tesz jót.

Kép
budabo

Köszi Millye. :) Bocsi, h itt akadékoskodok... :oops:

Oli imád fürdeni. Először mindig megijed, amikor érzi a vizet,
de utána szemmel láthatóan tetszik neki. :D
A fiúk pelenkázták ma, és még azt is tűrte szegénykém. :)

Kép

Kép
gjéti

Én csak a reggeli szoptatás után fejek, akkor kb. 60ml jön le (a két mellemből összesen).
A fürdetést nálunk is végigbőgte Hunor, de mióta melegebb fürdővizet használunk, megadóan tűri a macerát. :)

Kép
kangu

Na végre, ezt kicsit hiányoltam, hogy a már otthon lévő drága mamácskák beszélgessenek egymással babás témákról. Azt hittem, csak miattunk, úgy szolidaritásból, de gondolom, van elég tennivaló a babákok körül, és nem értek rá itt írogatni. Majd egyszer talán megtudom én is... :D

Köszönöm a fogkrémtippeket Stelly, Zsu, és Millye a részletes leírást.

Bjuti, én igenis hiányoltalak, és kiváncsi voltam rád. De nagyon drukkolok nektek holnapra, és szerdára, minden rendben lesz, meglásd!

Amy: Annyi erőt ad nekem, amit a pelusokról mondasz, amíg nem látom a saját szememmel, hogy tényleg működik a dolog, addig nehéz bizakodni. De csak nem véletlenül vetterm én is ilyen moshatót! :wink:

Julcsi, na látod, úgy örülök, h beindult az étterem, határ a csillagos ég, és a 6-800 ml.( :shock: )

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Verus!
A pelenka dettó! :evil: Csengének szintén felázott a csonkja. Szinte minden ébredés után öltöztetés van! Én is csalódtam a liberoban. :evil: De megsúgom, hogy a következő méret is szar! Először azt hittem, hogy azért folyik ki a pisi, mert kicsi Csengére. De nem! A miniből is kifolyik!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Orsi: Nagyon drukkolok!!!! Hátha Petra szépen megindul magától, ha nem, akkor pedig a császárt is túl lehet élni... Én vagyok rá az egyik élő példa. :) Persze megvannak a hátrányai, de a lényeg, hogy szerdán már láthatod a Kislányod. :D :D :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Orsi végre, jó rólad hallani. Én már azt gondoltam lebabáztál! De ezek szerint a jövő héten biztosan fogsz :) Kitartás, nincs már sok hátra. Egyébként jól vagy (dagadás gyomorsav, éjszakák stb:)?

Csajszik Mintha ma mindenki elment volna szülni, és szinte csak a babások írogattak tejcsiről, meg alvásról, meg fürdetésről ma :) Félre ne értsetek! Tök jó elolvasni, h ki hogyan áll és a tanácsokat is! :) csak lassan már nekem is jó lenne ennél a témánál tartani inkább (csak a vágyakozás szól belőlem). Persze, Bogi, Hajni, Orsi, ZVera, Jázmin és Gerendai Zsu gondolom már a leginkább! Végül is nekem még van néhány napocskám.
Ma elfogott a para egy komolyabb fájdalom közben... ne ez az idő is elérkezett :roll:

Ma jókat intézkedtem, mindenféle faxokat írogattam amiket holnap a kispapámnak kell elküldözgetnie, h mire khba vonulunk, már ne maradjon hátra semmilyen régebbről elmaradt tennivaló (főleg ne rá, annyira analfabéta az ilyenekhez az én férjecském :().

Most meg jól megharagudtam rá, mert itt hagyott és elment egy haverhoz. Ami általában egyáltalán nem gond nálam, de most nem akartam egyedül maradni. Nem tudom mi baja lehet, de egész nap kótyagos volt, úgy kellett kikönyörögni, h fúrja fel a falipolcot a pelenkázó fölé és állítsa fel a kádállványt, h az is meglegyen. Erre felfúrja a polcot ami nem vízszintes és ha bármit ráteszek lecsúszhat a baba fejére egyenesen. Ami nem az ő hibája, mert a fali rögzítő elég bután van rajta én ezt megértem, de az ilyenek házi megoldása neki sosem okozott régen gondot, mindig mindent megcsinált, amíg tökéletes nem lett. Erre ma, mondom neki, h Te hát a hintőpor a gyerek fejére esik, ezt mégis h gondoltad. :roll: Sértődötten elvonult, h jó az úgy.... Mondom neki, h akkor vedd le mert nekem így nem kell, ha nem tudod normálisan megcsinálni (megértem, h a faktum hibája, mert buta egy rögzítőt tettek rá, de attól még meg kell csinálni normálisan). :shock:

Majd jött a kádállvány. Felállítja, becsavarozza ahol kell. Kád bele. Aszongya kész van. Megyek, h lemeózzam..... :roll: na mondom, Te hát kiesik a kád ebből az állványból, itt valami nem jó. Mondja ő: de szuper az, semmi baja nincs. Komolyan, úgy ringott a kád az állványban, mintha hinta lenne. Majd megkértem, h szedje össze magát és gondolja végig alaposan, h mi lehet a gond, mert ez így biztosan nem jó! Na végül kiderítette, h kétféle állás van az állványon, és a mi kádunkhoz a második kell. Na akkor már stabil lett a kád.

Aztán végül nagy nehezen az angelcare-t is beállítottuk. De hogy az milyen érzékeny?!!!!! :shock: Akinek ilyen van megírná, h normális-e ez? Elég elmennünk mellette, szinte, vagy a kezünkkel suhintani az ágy fölött és már érzi is a mozgást. De jó ez? Vagy lejjebb kellene állítani az érzékenységen?

Jaj! Ne hari, h ilyen hosszú lettem, megint :( annyira elkeserít a párom mai viselkedése. Nem tudom mi van vele! Nem értem! Valami nem stimmel, mert ő nem ilyen! A múlt héten, olyan lelkesen pakolta a bútorokat, meg tologatta kényem-kedvem szerint (pedig nem egy variációt kértem tőle). Ma meg....

Holnap reggel mennem kell a védőnőhöz, de én már nem viszek vizeletet, este úgyis megyek a dokihoz és ott is kell pisilni. Tulképp csak azért megyek mert nincs beírva a kiskönyvembe a 36. hetes uh eredménye. Mert én reggel voltam nála, az uh meg este volt, utána. Pedig már nem kellene mennem többször.....
Aztán megyek dmbe. Most már bepakoltam a bőröndömet, 1-2 dolgot kell már csak megvennem, h teljesen kész legyen. (pl azt a nyavalyás ink. betétet amitől annyira f.s.k.... :oops: :roll: ). Már az elemeket is feltöltöttem a gépbe. Hát így a 39+4-nél már végül is illdomos. Ti már régen készen vagytok ezekkel :) Tegnap meg tegnap előtt paráztam rá, h ha megindulna a szülés, igencsak sehogy sem állnék! Így ma erőt vettem magamon, h készre pakoljak (több cuccom van, mintha nyaralni mennék egy hétre!!!!! :roll: - normális ez?) Ja és látogatási tilalom alatt, majd nekem kell két fájás között felhúzgálni a bőröndöket, vagy megkérhetem a liftes bácsit, h segíjjen? :)

KépKép
hugic

Babás kismamák! Azért is beleszólok a pelus témába :) :wink: bár az égvilágon semmi közöm hozzá, még :(

Nekem két kolleginám egymástól függetlenül mondta, h a huggies az egyetlen olyan pelus amiből nekik sehonnan nem folyik ki a vizelet. És nagyon szuper. A múltkor az auchanban vettem akciósan, newborn méretet. Amint lesz saját tapasztalatom én is megírom :) Csak lenne mááááár :) Marcibogár.... kifelé..... :) :wink:

Elif! Ha látod! Holnap este a kezdőmondatom lesz a sárgás hüvelyi folyás! Amit ma produkáltam ezen a téren az nem volt semmi!!!!! Vajon mit jelent? :shock: (no viszketés meg ilyenek.... csak a folyás) - bocs ha nem vagyok túl guszta, h lehet szebben leírni? :(

KépKép
hugic

jaj.. már megint nem jól írtam a mondatot!
Holnap a kezdő mondatom lesz A DOKINÁL...... mert hogy este NST + uh.
bocs....

KépKép
hugic

hugic: én a táska pakolásban profi vagyok. Csütörtökön is vittem a motyot, szombaton is, de holnap már tutira maradok is. A párod...hát az enyémmel is van ilyen, én mondjuk tutira veszem hogy érzékenyebbek is vagyunk.

Kép
budabo

Bogi! NAGYON DRUKKOLOK NEKED ÉS SOKAT GONDOLOK RÁD! Csak a legjobbakat és legszebbeket kívánom a sok megpróbáltatás után! Vigyázz magatokra és várom nagyon a híreket :)

KépKép
hugic

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:18-kor.
ricsibaba

Sziasztok!
Most volt egy kis időm végigolvasni titeket.
Egész nap mostam, főztem, pakoltam.. úgy be vannak dagadva a lábaim, sajognak rendesen...

Bjuti, én is azt hittem már babázol!!!

Budabo, kitartás, nemsokára babázol. A kórházban biztosan megnézik a magzatvizet (bevilágítanak) meg csinálnak flowmetriát, hogy rendben van-e minden.

Ma nem született babánk?

Tegnap este iszonyúan összevesztünk a párommal, bőgtem egy csomót.. Igazságtalan volt a gyerekkel, én meg nem hagytam szó nélkül, aztán szó-szót követett.
Ma sem beszéltünk egész nap... most nagyon haragszom rá.....

Bocsi, nem írok most többet, katazstrófális a hangulatom..

Sziasztok, jó éjt!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Jaaa, annyit akartam még, hogy én soha nem fejtem.. illetve akkor, ha szopizás után még maradt a ciciben, akkor, de azt is a mosdóba.... :oops:
Örültem, hogy a keresletnek pont elég a kínálat.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:14-kor.
ricsibaba

Ricsibaba köszi a születéstörténetet! azért elég fura h fizetünk egy dokinak és csak "emberi" időben lehet felhívni... nem azért fizetünk, h 0-24 óráig elérjem? Hiszen őt BIZOM meg azzal, h figyeljen ránk és segítsen a szülésnél. És ha az én gyerecském mondjuk tényleg irtó gyorsan kibújik és nem ér oda addig a doki, akkor nem kell neki fizetni??????? Ilyenről van vkinek tapasztalata?

Tényleg lányok, a tandíjat mikor szokás leszurkolni a szülészeknek?

Andus sajnálom a hangulatodat. ezek szerint nem csak nálunk "állt a bál" a hétvégén. :( Holnap este remélem fel tudlak vidítani valami jó kis "szülhetünk együtt a kispapával" hírrel. :)

Addig is pihenj!!! Jó éjt :)

KépKép
hugic

Sziasztok!

Hugic: Ne haragdj, de olyan jót mosolyogtam amit írtál a polc felfúrásról és a kádállványról:) Elképzeltem a szitut, mert én is ilyen vagyok, ha valami nem úgy klappol ahogy szeretném:))))

Köszönöm a szüléssztorikat!

Holnap CTG. Szerintem még mindig nem fordult meg a babóm :(

Jó éjt, Andabella

Kép
Kép
andabella

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:13-kor.
ricsibaba

ricsibaba: köszi a történetet, a drukkot és nagyon jók a képek.

Hugic: az én férjem is szokott "ilyen" lenni. Én úgy megyek a kórházba hogy listát kapott mit kell itthon csinálnia, de tuti telefonon mindenre rá fog kérdezni.

Ez az utcso bejelentkezés, remélem legközelebb már Fügével fogunk. Tiszta depis hülye, hisztérika vagyok és állandóan elbőgöm magam. Nagyon remélem hogy legalább a kórházban emberséges lesz a hozzáállás és a dokim is előkerül holnapig és nem hagynak még csütörtökig. Na pusza mindenkinek,majd jövünk.

Kép
budabo

Fél 9kor első vagyok??? Nem semmi ;)
Budabo, Bjuti, drukkolok 1000el, nemsoká babáztok!!!!
Köszi a szüléssztorikat, olyan jó őket olvasni!!!
Tejecske: szerintem is az a lényeg, hogy a babának elég legyen, de ha esetleg nem elég, ott a tápszer, azon is felnőttünk már pár millióan... Amy, ha tényleg 6-800 ml-t fejsz naponta, a védőnőd biztosan tud olyan kismamát, aki megveszi tőled a "felesleget".
Fájós cici: az Aventes krémet nem kell lemosni szoptatás előtt, Fruzsinál azt használtam bőséggel.
Pelus-téma: eléggé lelomboztatok Liberoilag...én azt vettem, meg DM-eset, azzal kapcs. esetleg tapasztalat? Bár az igazság az, hogy szinte minden a baba "alakján" múlik, hogy melyik illeszkedik neki a legtökéletesebben.

Elif, Zsuzsi, most már lassan Ti következtek a táblázat szerint... Ha nem történik semmi, akkor a mi napunk a szombat lesz szerintem. Semmi jel egyébként, nyákdugóm a helyén, egy-egy árva keményedés max.

Kép
Kép
abencze

Nicko: hatalmas Gratula nektek is, nem semmi ahogy beelőztél mindenkit. :wink:

Budabo, Bjuti: megy a ++++++++++++++ ezerrel!

abencze: hát igen, most kicsit le vagyok lombozva, mert én már szívesen következnék, de asszem túl jól érzem magam hozzá, úgy értem semmi fájás, vagy komolyabb jel, bár anyu szerint neki sem volt, csak egyszercsak elfolyt a víz.

Vettünk már e tarhesség közepén egy virághagymát, aminek éppen mostanság kellett kinyílnia, eléggé le volt maradva, és az volt bennem, hogy megvárja mégiscsak Efét, mert ez volt a beképzelésem, hogy Efe akkor születik amikor a jáccintunk nyílik... Tegnap azt mondta párom még kell neki 2 hét, erre ma reggelre 2-3 virág elkezdte kibontani a szirmait :). Pedig még ki sem bújt a fej rendesen a levelek közül. Olyan szép...

Minden baba szívetmelengetően gyönyörűséges, lassan minden képet megkönnyezek.
Nemsoká indulunk a dokihoz. Efe most 2 napig nagyon lusta volt, de éjszaka mindent bepótolt, néhányszor felvisítottam, annyira... kicsit ijesztő volt, hogy minden pozícióban ugrál a hasam, ülve, állva, bárhogy fekve... :roll:

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Móni: Bencus gyönyörű!!! Ha tudtam volna, hogy kedden még bent voltál a klinikán benéztem volna hozzád, arra jártam én is... Kár, hogy így nem találkoztunk... Jót mosolyogtam, maikor írtad, hogy Debrecenben a süti után mennek szülni a nők... :lol:
Egyébként én tegnap vágtam be egy Kismandulás somlóit (Apa hozta) ezt ettünk Gerendai Zsuzsival... Apa mondta is, hogy csak nehogy mégvalaki kipottyanjon... 8) :lol: :lol:

Ladmon: nem írtam el... én egy etetés előtt fejek 60-80ml-t, hogy a gyerek egyáltalán rá tudjon harapni, mert addig olyan kemény, mint a kő... Mostanában próbálok minél kevesebbet fejni, hátha attól kicsit megcsappanna... Etetés után sosem fejek, csak előtte, és tényleg csak annyit, hogy kicsit felpuhuljon a bimbó része... Két etetés közt meg szenvedek, mint a kutya, mert annyira kemény, és húz, és fáj, és tele van....

Budabo, Bjuti és mindenki, aki túlhordta már a babót: Nagyon sok kitartást, és türelmet kívánok, és tényleg az éltessen benneteket, hogy nemsokára már Ti is babáztok!!!

Abencze: már én is gondoltam, hogy beszélek a védőnővel... Jó lenne, ha nem menne kárba a tej, más biztos örülne neki....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Ettől a Liberó-véleménytől én is kicsit lelombozódtam, nekem is az van, a védőnéni ajánlotta. most már csak Amy szavaiban bízom, és a moshatókban, amit így rögtön el fogok kezdeni használni, nem csak pár naposan, ahogy terveztem.

Ricsibaba köszönöm a sztorit, nekem nagyon sokat segít mindegyik történet, az egyikből a higgadt hozzáállás, a másikból a gyors haladás, vagy a megható apás-babás pillanatok olvasása ad erőt.
Nagyon jók a képek is Bencusról.

Sajnálom akinél feszültség van otthon, az én párom mostanában egyre emberibb, annyira aranyos, nagyon tetszik a hozzáállása. Biztosan izgulnak a pasik a maguk módján, ami tejesen másmilyen a mi izgatottságunktól, kin hogyan csapódik le. És az is igaz, hogy sokkal-sokkal érzékenyebbek vagyunk mi is.

Tegnap este is hihetelen menet volt odabent, és közben feszülés, görcs, minden. Amikor olyan nagyon nyom lefelé, h levegőt sem kapok 1 pillanatig, akkor arra gondolok, ez tulképp jó, ilyen lehet élesben is, csak százszor erősebb, legalább szokom.
Ma reggel meg napoztunk már az ágyban, csodálatosan süt nálunk, fura, h estére havazás várható.

Szép napot kicsinek-nagynak!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Jaj, Amy, úúúúgy irigylem a sok tejcit. :oops: Nekem egy szenvedés a tejfakasztás, az az egy szerencsém van, hogy Hunor nagyon lelkes és erőszakos....Én úgy hallottam, a tejleadás nem egyszerű dolog, sokféle szűrés kell előtte (pl tüdőszűrés), viszont adnak v.mi kis pénzt a tejért. Szerintem jobban járnál, ha az ismerettségi körben v. a szomszédságban néznél szét, nincs-e szükség tejre, és oda adnád a fagyasztott tejet. Kiönteni kár lenne... :(

Pénz kérdés: Orvosnak a varratszedésnél (ha "intim" környezetet teremt az orvos-tehát ha nem átjáróház a varratszedős vizsgáló), v. a 6 hetes kontrolnál. A szülésznőnek a szülés utáni napokban, amíg bent vagy a kórházban addig tudod üldözni a háláddal.

Ricsibaba: öröm az ilyen orvos, aki maszek szülést vállal, de éjszakára kikapcsolja a telefont :roll:

Valentin nap: Az én kisnagylányom szombaton volt 3 éves. Érdekes módon ő is 2 óra 5 perckor született, csakúgy mint a huga és az öccse. :shock:

Kép
kangu

Ó, jaj, most olvastam a márciusiaknál Nóriról :cry: . Nagyon drukkoltam nekik végig. Sajnálom a történteket! Csajok, mekkora erő és lélek kell ahhoz, hogy mint Anya elviselj történéseket, minden elismerésem Nórié így ismeretlenül is :!: !!És minden jót a két kis drága babócának!!!!!!!!!!!!(nem is tudom, ezt miért ide írtam. Oda nem mertem, nem akartam...)

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

naaagy gratula Háfinak! Igazi szerencsés nap lett nekik ez a péntek 13. :lol
és naaaagy gratula mist-nek is a Valentin napi babához. Hát erre várt a kis prücsök :lol:
nicko nektek is szívből jövő jókívánságaim! :)

zsancy, zsu, kangu, ricsibaba nagyon szép történetek voltak (minden nehézségek ellenére), köszi szépen, hogy megosztottátok velünk :)

julcsi üdv újra itthon! Nagyon örülök, hogy végre hallok egy "jó császáros élményről" is. lám, nem kell ezt túlmisztifikálni, ha kell, akkor kell, nincs mese, nem ettől lesz valaki jó, vagy rossz anya :D

hugic ááá, a Bálint név nem tetszik annyira (ráadásul nekem volt egy Bálint nevű pasim). Mi nem tartjuk a névnapokat, szóval attól azért lehetne is akár. :)

zsancy minden jó, ha jó a vége! remélem most már minden rendben lesz veled.

julcsi nagy eséllyel meg kell majd műteni, de talán nem lesz nagyon sürgős. ezt csak akkor fogjuk pontosan megtudni, ha megszületett és kivizsgálják rendesen.

budabo ne foglalkozz a barátnőd okoskodásával, sajnos mindenkinek van ilyen ismerőse.

hát nekünk nem lett valentin napi babánk, de nem is bánom csavarogtunk egyet apával még hosszú időre utoljára kettesben.
nekem ma már nagyon jó dolgom van, a férjem megígérte, hogy ma már ő megy a gyerekekért az oviba, mert én már tényleg nem bírom.
semmi kedvem már sem vezetni, sem az oviban az öltözőben görnyedezni, ahogy a gyerekeket öltöztetem.

Kép
Kép
Kép
iricc

sziasztok!

Hála istenek semmi bajom!Doki bácsi nagyon rendi volt.Tej lázam lehetet,mert vasárnap reggel arra ébredtem,hogy úszik a pizsim a tejcsitöl.

Fejés:
-Nekem Petra egy szopira kb 50-60g-ot eszik,mérem evés elött és evés után is a babyt.
De kikel fejnem ugyanazt a cicit amiböl szopizot mert rengeteg tejem van,és abból a ciciböl van ugy hogy még 60-70gml-er(g)jön ki.
Bocsi de valaki irta hogy a mozsdoba fej...(lehet férre értetem valamit)de ha igy van akkor miért?
Én minden tejcsit elrakok..(anyosom ajánlotta mivel ö csecsemö gondozo)

Iricc:Amennyire féltem a szüléstöl,nekem ez egy kellemes emlék maradt,igazábol nem is fájt az annyira :wink:

Észre vettem apa már most elkényezteti a lányát :P
Cicizünk,böfi,alvás,és már apu veszi is ki a kisánybol és inkább ö tartja az ölébe...tudom ez csak szeretet,de ehhez is hozzá szokik a pici,és ha apu vissza megy dolgozni én "szenvedek"majd vele.Annyira aranyos apu nem merem megemliteni neki ezt,félek hogy nagyon a lelkébe taposnék...Mit csináljak?

Mi libero pelust használunk 2-4kg-ig de eddig(kopp-kopp)semmi malör nem volt vele.. :P

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

amy: basszus, akkor az tényleg erős!!
Én is úgy tudom, hogy nem lehet ám csak úgy tejet leadni (aminek egyébként kb. 2000 Ft-ot fizetnek literjéért), hanem egy csomó vizsgálaton kell keresztülesni!

Én még mindig ott tartok, ogy nem vagyok képes fejni, mert annyit van cicin a gyerkőc. Most azt muszáj lenne?

A dokinak meg a varratszedésnél szokták átadni vagy a hathetesen. De valószínűleg teremt rá lehetőséget már a varratszedésnél... :)
hugic: És én biztos nem fizetnék, ha nem nála szülnék! Minek?
Ja, és bébiőr!
Le kell venni az érzékenységéből a baba egységén. Nem tudom pontosan melyikkel, de a férjem is azzal variált, hogy beállítsuk.

És nekem egyik pelussal sincsen gondom... (Libero/Pampers). Egyelőre... Mondjuk tekintettel arra, hogy Esztike a pisiket rendszeresen rámereszti, nincs is minek kifolynia! :lol:

ladmon

zsancy én írtam... :oops: Még anno, 8 éve,. mikor Száva volt baba. Olyan keveset hagyott szopizás után, hogy nem volt érdemes gyűjtögetni és elrakni. Talán ha 2-3 adag tejcsink volt a mélyhűtőben, azt is a cicák itták meg, mert nem használtuk fel.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

húúú csajok, 5 napom van... parázok ám rendesen......

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Orsi, Bogi: Mennek a drukkok!!!!!!!!!!

Bogival az előbb sms-eztem, már befeküdt, orvosával még nem találkozott, szülésznője megy este és beszélnek, majd ír hogy mi van velük!

Ricsibaba: Megkönnyeztem a születéstörténetedet!
Én Bencusom is levegősen szopik, és szintén besárgult egy kicsit, úgy látszik ezek a Bencék nagyon hasonló dolgokat produkálnak! :wink: :lol:
Gyönyörű szép baba Bencus! :lol:

Andus: Remélem már kibékültél a férjeddel!

Andabella: Mi volt a ctg-n?

Zsuzsi, Elif: Szorítok nagyon, na meg persze a többieknek is! :wink: :lol:

Zsuzsi: Szerdán mész a doktornőhöz, ha addig nem érkezik meg Léna baba?
Nórit én is olvastam, tegnap este is sírtam a gép előtt! :cry:

Pénzkérdés: Én a dokimnak a 3. napon adtam oda, akkor megnézte a varratokat, a szülésznőmnek is akkor adtam oda, a dokim előtte szólt, hogy megnézi a varratokat, és meg gyorsan szóltam a férjemnek, hogy hozza be nekem a pénzt!
zsu83

A szüléstörténetem csak röviden, mert már írtam egy csomót:

Szóval Bogyesz várható mérete, fejecskéjének mérete és amiatt, hogy egy cspeppet sem nyílt ki a méhszájam, a feje nem illeszkedett be és már túlhordásban voltam, az a döntés született, hogy végül 10-én megműtenek. Sajnáltam nagyon, tényleg szerettem volna megszülni, de az orvos azt mondta, hogy tapasztalatai alapján és az alapján, ahogy a Tesóm szült, nem sok esélye volt, hogy ha megindult volna, akkor is sikerült volna egyáltalán...
10-én 11-re volt kiírva a műtét, de rengeteg akut ügy beesett elénk, és végül 4-kor mentem be a műtőbe. A várakozás elég idegörlő volt, de ott volt velünk a szuper szülésznőm végig, Istit is beengedték, így együtt kibírható volt. :) A műtőben mindenki nagyon kedves volt, az aneszteziógus nagyon flottul adta be a spinális érzéstelenítést, így semmit nem éreztem. Mondjuk ahogy totál lezsibbad az ember deréktól lefelé, az nagyon megrázó érzés... :? Totál kiszolgáltatott vagy. Utána viszont semmit nem éreztem, azon túl, hogy erős hányingerem lett egy időre, de aztán az is elmúlt. Bogyót 16.23-kor emelték ki és rögtön hangosan felsírt. Ez tényleg a legszebb a hang a világon. :) Apukája vele mehetett fürdetni, öltöztetni és utána nekem is odahozták. Itt lettem rögtön szerelmes belé. :D Utána fel az intenzív örzőbe. Két óra múlva már izonyúan fájt a hasam... :( Másnap reggelig változatlan, amikoris azt mondták, hogy álljak fel. Mondtam, hogy persze. :shock: Végül a mosdóig elkísértek, iszonyatos hosszú útnak tetszett az az 5 méter. Aztán viszont óráról órára jobb volt, habár még most is fáj sokat. Nem kellemes egy dolog, de a Gyerkőc mindent elfelejtet. :) Másnap egy körül mehettem le hozzá, bőgtem, hogy itt van az én világszép Kisfiam és azóta együtt vagyunk. Apukája többet nem jöhetett be, mert látogatási tilalom volt, így a gyerekágy elég szörnyű volt, de erre inkább nem emlékezünk. :) A szülésznő viszont ezután is sokat segített, például a szopival kapcsolatban, hozott gyógyszert, fordulhattam hozzá elkeseredés esetén, és ez nagyon sokat jelentett. Az orvos is minden nap bejött hozzám. Természetesen mindkettőjüknek adtunk pénzt, de nem bánom, igazán emberi, szeretetteljes és odafigyelő magatartsát tanusítottak, így könnyebbé tették az egész procedúrát.

Ennyit a rövidségről.... :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Zsancy, örülök, hogy minden ok! :D

Andus, ne parázz minden ok lesz, meglátod! :lol: :wink:

Na a fejésre meg úgy döntöttem nem görcsölök rá, én se sokat tudok fejni, hát ez van, a lényeg, hogy Bencusnak elég legyen.
Bár tegnap kifejtem egyszerre az egyik cicimből 40 ml-t, ez haladás! :)
zsu83

Ladmon: Igen, tudok a vizsgálatokról, ezért is nehéz leadni a tejet...
Beszéltem a védőnővel, azt mondta, h biztos talál olyan anyukát, akinek kellene a tej, és akkor meg tudjuk oldani úgy, hogy közvetlenül neki adom... Nem érdekel a pénz, a lényeg, hogy más kismanónak is biztos jól jönne a tejcsi...
Sztem, ha a babócád szépen növöget, akkor neki elég a tej, nem kell fejned!!!

Andus: kitartás, és no para!!! Nemsokár túl vagy rajta, és babázni fogsz!!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok.

Inci vagyok a májusi topikból. Figyelemmel kisérem az eseményeket. Időnként elsírom magam a szüléstörténeteken, de a lényeg a vége, mikor már nem bent, hanem kint szuszókál a kis bébi.
GRATULÁLOK MINDEN FRISS KISBABÁSNAK ÉS SOK TEJET KÍVÁNOK, AKI MÁR TÚL VAN A SZÜLÉSEN. A MÉG BABÁSOKNAK PEDIG MÉG 1 KIS TÜRELMET LASSAN ŐK IS BABÁZHATNAK.

Inci

Kép
Kép
incike

Ladmon: Miért lenne muszáj fejni? Szerintem az a lényeg, hogy elég legyen Esztikének. :) Tényleg, róla nem lehet képet látni? :wink:

Zsu: És Bencusról, újat? :wink:

Iricc: Én nagyon drukkolok, hogy végül műteni se kelljen Milost. :)

Andus: Jobb kedvet Neked!!! Nehezek ezek az utolsó napok...

Zsancy: Huhh, ez ilyen durva tud lenni??? Mondjuk szépen beindult a tetermelésed... :wink:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Gratula a az új babákhoz és sok tejcsit nekik!!

Köszönjük a szüléstörténeteket,egyik meghatóbb mint a másik.

Hát mi is beléptünk a 39 hétbe...holnap uh és nst..ha a hó meg nem hozza éjjel Zolikát.

Tejcsi elrakás leadás....nagy kérdés.. minden cseppje kincs!!
A Zsó nál nekem is rengeteg tejem volt.. de annyira el lehetetlenitik a leadását...rengeteg vizsgálat ..tüdőszűrő.aids vizsgálat,bőr gyógyászat.. és ráadásul vidékre ki sem jönnek érte...A helyi védőnő meg nem is foglalkozott a kérdéssel ...
A fagyasztóm 1ik fiókja tele volt tejcsivel....Zsó 16 hós koráig szópizott .Igy sajna nekünk is ment a lefolyóba ...

Apák meg a hétvégén dilik voltak!! nem kell velük törödni!!DE valami lehetett a levegőben mert nagyon sok helyről ezt hallottam ...és valóban mi is érzékenyebbek vagyunk..Ők meg türelmetlenek.

Nahh megyek pihizek mielőtt jönne a vendégeim.

Kép
zümis

Sziasztok!

Elif: a virágnyílással kapcsolatban az jutott eszembe, hogy nemrég azt hittem elpusztult az orchideám és 2 hónapja megindult és hozott 5 bimbót. Szerintem majd csak akkor fog kinyílni, ha érkezik a babánk:)

A mai CTG jól sikerült, viszont a dokibácsi beíratott jövőhétre flowmetria vizsgálatra. Egyből rákérdeztem, hogy az meg micsoda, gondoltam remélem nem tűket fognak belémbökni :shock:
Magzati keringésrendszer vizsgálat, mert nem értik, hogy ha betöltöttem a 38. hetet, akkor az UH szerint miért csak a 36.-at...valószínűleg a rendszertelen mensi lesz az ok, mert nekem sosem állt be a ciklusom...remélem hogy semmi komoly :(

Hajrá a többieknek.

Julcsi: köszi a szüléssztorit. Ugye a Sote1-en szültél? Mik a tapasztalataid még, amit szívesen megosztanál velem?

Üdv.Andabella

Kép
Kép
andabella

zsancy ilyen kis korban nem tudja elkényeztetni :D
(hohó, ideje lecserélned a vonalzódat :lol: )

andus :lol: lehet, hogy nincs is 5 napod :lol:

andabella a flow nagyon egyszerű, UH-gal nézik meg, hogy a köldökzsinórban jó-e az áramlás.
nagy valószínűséggel tényleg a szabálytalan mensi lehet inkább az ok.

lányok itt zuhog a hó már vagy egy órája, meg is marad, tiszta fehér minden.
múlt héten néztük az időjárás előrejelzést a férjemmel, írták is a havat, igaz szerdára.
még röhögcséltünk is, hogy amilyen a mi formánk szerda éjjel olyan hó fog esni, hogy csütörtök reggel hólánccal megyünk szülni.
hááát, most már nem tűnik olyan viccesnek ez a verzió :shock:

Kép
Kép
Kép
iricc

rakok fel képet a bölcsőről, babasarokról stb.

Kép bölcsőnk [/img]

Kép
Kép
andabella

Kép Festményem

Kép Babasarok

Kép Cicus az ajtón

Kép
Kép
andabella

Iricc: Nálunk is nagyon szépen esik a hó... lehet, hogy ez a kis frontocska beindít pár szülést... biztos páran megkönnyebbülnének...

Amúgy velünk minden rendben van... ma voltam CTG-n és csütörtökön is megyek... és ultrahangon is voltam... a baba jól érzi magát a pocakban és esze ágában sincs kijönni... :lol: elintéztem a házassági anyakönyvi kivonat hiteles másolatát... úgyhogy ma sikerült elintéznem mindent (illetve amit akartam... :lol: ) Nem kell főznöm mert a férjem tegnap megfőzött mára is... egyszóval csend béke nyugalom... :lol: Ja és ma nem vizsgáltak méhszájat (bár nem is engedtem volna okulva a múltheti szadizmusból) és ezért is jó a kedvem... és ma volt 60-as fájásom is :shock: amire nem szabad adni mert már írtátok itt többen hogy az nem mérvadó... :roll: szóval ennyit rólunk dióhéjban...
Kíváncsi vagyok ki lesz a következő "lebabázós"... :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Amy, köszi a tippet, meg fogom próbálni, hlogy fejek kicsit előtte - az ominózus esetnél mondjuk valóban nagyon be volt durranva a cici...

Zsu, ne aggódj, nekem kb 20-30 ml jön össze egy teljes nap alatt, de Adri szép rendesen eszik, utána jóllakottan alszik, úgyhogy nem bánkódom miatta. Amíg Bencus is jókat szundizik, és elégedettnek látod szopi után, nincs miért aggódni.

Libero nálunk bejött, pedig volt úgy, hogy annyira tele volt, hogy csodálkoztam rajta, hogy nem csorog belőle. Gondolom, a babik alkatától is függ, kinek melyik a jó.

Van egy szuszogó kisgömböc a mellkasomon - bezzeg a kiságyban nem akart megmaradni, most meg úgy alszik, mint a bunda :D

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok Kismamik! :)

Jelentem teljesen elkészült a kórházi pakkom :) ettől nagyon felvillanyozódtam! Egyetlen tennivalóm maradt mielőtt Marcibogár kibújik: megágyazni neki. Mindjárt megyek és fel is húzom szépen az ágyhuzatot! Már alig várom h lefényképezhessem. Azt meg még jobban, h egy csodálatos kisemberkét lássak benne békésen szuszkázni :D
Már hétfő van és nálam még semmi jele annak h megindulna a szülés, lehet én is hasonlóképpen járok majd, mint Bogi. Na meglátom mennyire lesz majd nagy szám a sok okossággal amivel próbáltam vígasztalni őt, meg tartani benne a lelket! Mondjuk nekem annyival jobb a helyzetem, h van egy szakmailag nagyon topon lévő dokim, és pl. a múltkor is mondta két alkalommal is, h ha esetleg nem érezném a babát mocorogni, vagy nem olyan intenzíven, mint egyébként, akkor soron kívül hívjam!

Este NST meg UH. Kíváncsi vagyok mennyire mázsálják ma a kis bogárkámat!? Remélem a múltkori 2500 g-hoz azért kicsit hozzá tudunk toldani :wink: Persze cola és csoki előtte megint bejátszik, h legyenek mérhető értékeink. Már elnézést is kértem a kis mazsolámtól az agresszív ébresztési módszerem miatt. Válaszképpen kinyomta az oldalamba a kis talpát. Én meg megint megcsikiztem, finoman :)

Na lányok! Látszik már az írásaimon, h kezdek én is a vége felé járni a dolgoknak. Jaj! Kis kezek, kis lábak, finom illat.... El sem hiszem h mindez velünk történik.

Már babázók! Olvassa valaki A suttogó-t? Én most épp a szoptatós résznél tartok, meg a fejésnél. Nagyon hasznos dolgokat lehet kiolvasni belőle. Olyan kérdésekkel is foglalkozik, amikre Ti keresitek a válaszokat. Persze nem mindenkinek ez jön be! Sőt. Akinek van tapasztalata a könyvvel, módszerrel kapcsolatban nagyon megköszönném. Jó hallani, h aki tapasztalt a könyvhöz képest annak mi a véleménye! Mert leírva persze minden nagyon szép.... csak megcsinálni nem biztos h olyan egyszerű.

Andabella!
Dehogy haragszom! Ma már én is nevetek rajta :) Nagyon szép a babasarok és az üvegfestés is! Igazán ügyi vagy!

Caulophyllum - jól írom? Vettem 5ch-sat. Aki tudja mikor kell elkezdeni és milyen adagokban megírná? (Andus, te nagy homeopata szakértő vagy ha jól tudom).

Itt is szakad a hó, csak nem marad meg :(

Bogi!
Már nem olvasod, de én sokat gondolok Rád és remélem, mielőbb a karodban tarthatod Füge Babát!

Incike! Aranyos vagy, köszönjük! Neked is minden jót és egészséges babavárást kívánok! Olyan gyorsan itt lesz a május... :) észre sem veszed :)

Ladmon, köszi a tippet. Már állítottam is az érzékenységen. A gyerekőrző egységen kell, a hátulján.

Zsancy, nekem ugyan nincs gyakorlatom, de esetleg azt nem lehetne, h cici után akkor apa böfiztet és altat, kényelmi ringatás helyett? Végül is akkor is a kezében van és a vállán és símogathatja is. ???? :roll: csak egy 5let volt, persze lehet h rossz 5let. nem tudom. De neked valóban fontos lenne.....

KépKép
hugic

Nem győzöm nézegetni a gyönyörű babákat, tényleg olyan jó, hogy minden baba (és mama) szép és egészséges!

Akik még egyben vannak, azoknak kitartás, mostmár tényleg nagyon kevés van hátra!!

Én 29-én csütörtökön bevonultam a kórházba a pénteki császármetszésre. Pénteken éjjel nagyon gyenge fájásaim voltak 5 percenként, de tényleg olyan gyengék, mint menstruáció előtt. Megvizsgált a dokim és akkor már két ujjnyira nyitva voltam és teljesen el volt simulva a méhszáj. Nézegettünk pár pozitúrát és végülis arra jutottunk, hogyha felhúzom a mellkasomhoz a lábam és nem a kengyelbe teszem, akkor nincs a fej útjában semmi, így abban maradtunk, hogy másnap reggel burkot repesztünk.
Reggel beöntéssel kezdtem, 8.50-kor megrepesztette a doki a burkot. Utána sem voltak (túl) erős fájásaim, három (vagy négy) óra múlva is csak három ujjnyira voltam nyitva. Nekem is javasolták a labdán ücsörgést, szerintem nagyon jó, a labdán ülve a férjemmel eltévézgettünk még a szülőszobán. 13.00 órakor bekötötték az oxitocin infúziót, na utána már azért erős fájások jöttek. 14.00 órakor kezdtük meg a kitolást, egy fájás alatt háromszor kellett nyomni, végül 14.48-ra született meg a baba. Nagyon elfáradt, nem is sírt fel magától, csak egy kis unszolásra, nem is fektették oda hozzám, csak úgy 10 perc múlva tolták oda kiskocsiban és az első éjszakát inkubátorban töltötte. Visszatérve a szülésre: én sokkal rosszabbra számítottam, a kitolás valahogy nekem nem is volt fájdalmas, pedig ketten paszírozták a hasamat, hogy segítsenek a babának kibújni. A gátmetszést sem éreztem, bár a végére azért én is elfáradtam.
Egyszóval nekem a szülés egyáltalán nem kellemetlen élményként maradt meg. Apa is jól bírta, csak egyszer lett egy kicsikét rosszul, de egy kávé meg egy kis keksz rendbehozta...

A tejem nekem sem indult meg rendesen, mivel még pár napja a kisasszony akár négy órát is aludt volna egyhuzamban, ha hagyom, álmosan meg nem szopizott rendesen, így én is fejem a tejet agyba-főbe, de még így is csak a napi szükséglet felét fedezi, a másik felét tápszerben kapja. Azért javul a helyzet, mert pár nap alatt duplázódott a hozam :)

Ja, mi is Pampers pelenkát használunk, néha nekünk is kifolyik a pisi, bár Lili is jobban szeret a pelenkázóra meg anyára pisilni. :D

Na dióhéjban ennyit, ébredezik a kisasszony...

Kép
cserkészkolbász

Andabella, nagyon szép helye van a babónak. :)

Nálunk legjobban a Huggies pelenka jött be. (bnőm ajánlotta) :)

Egyébként hozzátok is menni akar minden nap valaki? :D
Egész hétre bejelentkeztek a látogatók, én nagyon örülök neki,
h kíváncsiak Olira, de kicsit félek, nehogy hozzanak valami bacit...
Bár a fiúk is hozhatnak a suliból, szóval... :?

Nálunk is folyik az Oli-kényeztetési akció. :D Mindig-mindenki
ölbe akarja venni, dajkálni, szeretgetni... :) Annyira édes!!!
Soha nem gondoltam volna, h ennyire lehet szeretni a saját csöppségeinket. :D Meg tudnám zabálni!!! :lol:

Jajjj lányok, nem is mondtam még a nagy újságot. Látszik,
h Oli körül forog az agyam mindig... :)
Képzeljétek, amikor szombaton hazajöttünk a kórházból,
ünnepi vacsi volt itthon, és a végén a drágaságom eljegyzett. :D
Esküvő persze (még) nem lesz, korainak is tartanám, még akkor
is, ha már van egy közös babánk... De mégis annyira jó érzés. :D

Kép

Kép
gjéti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X