A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Hugic: Már a 36. hét után lehet szedni a Caulophyllum-ot. Van egy homeós könyvem és abban benne vannak a homeós bogyókról amit tudni lehet... minden reggel 5 bogyót kell beszedni :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára millye 2009.02.16 15:30-kor.

Kép

Kép

Kép
millye

Gjéti, gratulálok!! Ez nagyon szuper!!

Kép
cserkészkolbász

Még nem tudtam mindent végigolvasni, később pótolom.
Csak egy-két dolgot:

gjéti: Gratulálok az eljegyzéshez! :) Ez nagy lépés és komoly dolog, örülök nektek nagyon!

Andabella: szép lett a babakuckó, ne aggódj a vizsgálat miatt, minden rendben lesz!

Megjöttünk dokitól és csavargásból. Efécske elvan, továbbra sincs semmi fájás (bár azért a csavargás végére egész rendszeresen keményedgettem), ctg jó, manó mocorog, viszont a méhszájam kifejtett, elvékonyodott bő kétujjnyi, szóval szerdán reggel kórház és a doki 1-2-t konzultál, ami után lehet, hogy indítunk, ha addig kisfiam ki nem dugja az orrát... Még semmi sem biztos, de legalább izgi a helyzet... Mondjuk Efének 12 hétig meg sem kottyant a nyitott méhszáj, nem biztos, hogy éppen most fogja meghatni. :roll:
Kangu téged is ilyen helyzetben indítottak ugye???

Kép
Kép
elif

Andi, szuper, hogy végül is nem kellett császár!!!!

Gjéti, gratulálok nektek!!!!

Hugic, én 2*5 bogyót szedek belőle, + a málnalevél teából kb 4 dl-t naponta.
Bár a múlt héten csütörtökön abbahygtam, mikor megtudtam, hogy nem lehet papás szülés, mert erős jóslóim voltak tőle, de ma megint elkezdtem. Ma már volt is két jó erős jóslóm.

És vidd magaddal a szülőszobára is a caulop..izét, mert fél óránként kell adagolni, állítólag nagyon jó, homeopatás oxitocinnak is mondják.

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Elif: Bizony, ide már csak egy ügyeskezű orvos egyetlen kézmozdulata kell :D Ha viszont az orvos a modern módszerek híve, akkor a méhszájtágító csodazselé+oxitocin. Nekem mindkettőben volt már részem, bár brutálisabbnak tűnik, mégis az első variáció a "kellemesebb" :)

Kép
kangu

Beszéltem ma Eszterrel. (Mist)
Jól vannak, minden rendben, kicsilány gyönyörű, nagyon hasonlít a nagytesóra.
Nem volt egyszerű a szülés, de majd biztos elmeséli ha jön.
Holnap jöhetnek haza :)

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Kangu, én előzőleg is kifogtam a dokit, aki a természetes szülés híve, meg azt hiszem, fúleg Hugic leírásaiból, hogy most is.

Sem kézzel tágítás nem volt, sem oxitocin... persze a csodazselé bejátszott.. Azt este szokták feltenni, nekem arra volt jó, hogy semmit sem aludtam, de nem tágultam.. így reggel maradt a burokrepesztés, aztán hagyott békén, hogy menjen minden a maga útján.
A mostani dokimnak elmeséltem, hogy én nem szeretnék ilyen méhszájérlelő izét, mert attól voltam kimerülve, elég furin nézett rám.. azt mondta, hogy pedig annak köszönhetem, hogy a burokrepseztés után olyan gyorsan tágultam.. köszi.... :?

jaa, és az előző azt mondta, a legelső eredménytelen zselés próbálkozás után, hogy azért nem adott oxitocint, mert látta, hogy nem akarok tágulni és nem akart egy felesleges császárba belehajszolni... Szóval engem kétszer indítottak, 2 nap eltéréssel, csak az első ugye nem volt sikeres :D

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Tegnap hazajöttünk a KH-ból. Röviden annyi, h jól vagyunk és Alex egy imádnivaló, cicifüggő kispasi :D .
Majd megpróbálok visszaolvasni.
Gratulálok az utánam szülőknek, sok boldogságot kívánok nekik!
Majd teszek fel képeket.
kreiszi

Gjéti! gratulálok nektek! Jujj ez nagyon izgi! Még ha esküvő nem is lesz, azért gondolom feltette az i-re a bizonyos pontot a párod! Jujj De jóóóóóó :)

Egy régi barátnőm mesélte, h mikor hazaértek a kórházból a párjával és az első babával, otthon amikor benyitott az ajtón, elsírta magát mert a párja teleszórta vörös rózsával a házat. A padlón és minden vázában az volt és egy óriási "köszönöm" felirat.

Azért tudnak a pasik romantikusok is lenni ha kell, nem csak nyűgös lustik :) Jó érzés lenne, ha a párom nekem is kitalálna valami cééépet, egyszerűt :) Vagy buta vágyak ezek? Végül is itt lesz a legdrágább kincsünk a kezünkben, mikor átlépjük a küszöböt.... és ennél nagyobb aji nincs.... ugye?

Millye, köszi. Akkor jócskán lemaradtam a caulophyllummal.... esetleg ha megfordítanám a második számjegyet a terhességi hetem számában :lol: no sebaj, holnaptól szedek napi 5 bogyót reggeli után.

Andus!
A málnalevél teát elkezdtem inni szombaton (azt is igencsak időben :roll: ), de nekem semmi, de semmi érzésem nincs tőle. Az íze viszont kellemes csalódás volt! És viszem a bogyókat. Bár nem is néztem hány darab van benne. Max. még veszek vhol ha elfogyna időközben.

Olyan jókat írtok a gátmasszázsról / védelemről. Kicsit megbántam már, h nem szántam rá magam. Most meg már késő....

Erika! Nem akarsz új vonalzót? :lol:

KépKép
hugic

Andus! Nem ér! még a végén beelőzöl :wink: nekem semmi jóslóm, tegnap is csak két iciri piciri kis görcsöcske. Akár kv utáni bélgörcsnek is betudható volt.... :(

KépKép
hugic

Hugic: Annyira romantikus amit írtál a barátnőd férjéről virágszirmok... vörösrózsa :lol: én így is mindenen elbőgöm magam... és ez nem a terhességtől van... :lol: születésnapon, karácsonykor stb... is mindig bőgők mert annyira megható és olyan romantikus... :roll:
Kimegyek havat lapátolni... hátha megindul bennem valami... :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Eszter: Na akkor tényleg nem bánkódom a fejés miatt, csak a környezetemben mindenki ezzel piszkált és csóválták a fejüket! :?

Julcsi: Hozok képeket, csak még Apa nem töltötte fel, én meg mire eljutnék odáig Bence jelzi, hogy Anya hiánya van! :D

Andabella: Nagyon szép a kicsi kuckója! :D

Erika: nagyon örülök, hogy neked is ilyen szép élményként maradt meg a szülés! :lol:

Gjéti: Fogadjátok hatalmas gratulációmat az eljegyzésetekhez! :lol:

Én valami méhszájérlelő injekciót kaptam szülésnél, ennek köszönhetően fél óra alatt a 3 ujjnyi méhszájamból az lett, hogy teljesen eltűnt!

Kreiszi: Mégegyszer gratulálok, nagyon örülök Nektek hogy végre otthon vagytok! :lol:
zsu83

Millye! órisi arc vagy!!!! Romantika, könnyek stb. Erre bevered a végére, h na megyek havat lapátolni...... :lol: Köszönöm, köszönöm! Nagyon megnevettettél!!!!!!!! :lol:

Zsu hát Te meg ne hagyd magad piszkálni mások fejcsóválásával! :wink: Hol van az megírva, h csak a jól szoptató, elég tejet termelő, jól fejő anyuka, jó anyuka! SEHOL! Biztos vagyok benne, h mindent megteszel a babádért! Jó, szerető és gondos mami vagy! Nehogy engedd h bárki véleménye, vagy fejcsóválása akár egyetlen rossz pillanatot okozzon neked, mert nem éri meg, senkiért! :D

KépKép
hugic

na itt is megmaradt a hó... menjek-e havat lapátolni, hátha megindul bennem is vmi, vagyis inkább valaki? :wink:

de hát ezt még nem is lehet lapátolni... csak söpörni... :( na majd inkább a zuram.... babóca kopog egy kis elemózsiáért, az most fontosabb :)

KépKép
hugic

Hugic: Köszönöm, jól esett amit írtál, csak én olyan buta vagyok, hogy mindent a szívemre veszek, jól ki is bőgtem miatta magamat! :cry: De igazad van, én mindent megteszek a babámért, és imádom őt! :D Férjem szerint ilyenkor mindenki szeret okoskodni, hát van benne valami! :roll:
A hólapátolást hagyd meg a férjednek, nehogy kimenj lapátolni :!: :wink:
Nálunk is megmarad már a hó! :lol:
zsu83

Sziasztok Jasmin barátnője vagyok. Azért jöttem, hogy megírjam nektek a jó hírt Bernadett szombaton 2009.02.14.-én megszületett császárral 10.22-kor 3700 grammal és 57 cm-el. A paramétereket a papától tudom, lehet pici eltérés van, de szép nagy baba :)

Puszi nektek!

KépKép
KépKép
fleur

Fleur: Köszönjük az információt!

Hugic: Örülök, hogy sikerült megnevettetni... ! :lol: Ne is savanyodjunk itt az utolsó napokban :lol:

Pocakfotóm... :lol: :lol:

Kép

Íme a friss tábla :)

Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Fleur! Köszi a babahírt :)

Jazmin! Nektek minden jót és gratulálok Bernadetthez! Sok tejet és boldogságot! (na csak lett még egy Valentin napi baba:))

Millye, csini pocak :) és milyen vidám :)

Lassan indulok vizsgálatra....

Sziasztok!

KépKép
hugic

Hugic: Drukkolok neked és várom a jó híreket!!! :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

naaagy gratula Jasminnak! :D

andabella húú, ez gyönyörű! nagyon ügyes vagy!

millye örülök, hogy végül minden rendben van, és sikerült azon a horror vizsgálaton is túltenni magad!

hugic a suttogó nagyon megosztó könyv. nagy indulatokat szokott kiváltani :)
én a magam részéről nagyon szeretem (bár én sem értek egyet minden mondatával, azokat nem is csinálom). nekem eddig minden bejött a két gyereknél, amit kipróbáltam belőle,
a napirend és az altalás rész szerintem szuper, nekem mindkét gyereknél bevált, pedig két nagyon különböző típusú gyerek.

gjéti gratulálok az eljegyzésetekhez :lol:

andus azt nem mondta mist, hogy apa végül bent lehetett-e vele?

kreiszi üdv itthon :D

Én holnap megyek a dokihoz megint, lesz ctg és gondolom megint "alaposan" megvizsgál...

Kép
Kép
Kép
iricc

Iricc: Én is örülök, hogy sikerült túltennem magam a vizsgálaton... Neked is szorítok és várom a híreket remélem óvatosan fog megvizsgálni!!! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára millye 2009.02.16 18:33-kor.

Kép

Kép

Kép
millye

Gratulálok Jasminnak a valentin napi babához!
Jó nagy lányka lett neki is :lol:

Kreiszi, üdv újra köztünk!!!
Majd gyere lécci és mesélj, ha lesz egy kis időd, és kérünk Alex babáról fotókat!!!

Hugic, nyugi, nem előzlek be. Nekem még van egy csomó dolgom :)
Írjál lécci, hogy mit mond a doki, nagyon kíváncsi vagyok!!!

Zsu, könyörgöm, ne hallgass senki másra, csak az ösztöneidre! Meg maxi a gyerekorvos és védőnő JÓ tanácsait fogadd meg.
Azt meg főleg ne hagyd, hogy mások hülyeségei miatt bármi lelki gyötrődésed legyen.

Én eljutottam már odáig, hogy fütyülök rá, hogy ki mit mond. Ha kérdezek, mert bizonytalan vagyok, akkor igyekszem megfogadni a tanácsokat, de abból nem kérek, hogy a nagy okosok kérdés nélkül árasszák rám a hülyeségeiket.
Az ember egy idő után különbséget tud tenni jó tanács, ami pozitív és előrevisz és a hülyeség közt.
Senki nem csinál egyformán semmit, és nincs joguk beleszólni a ti dolgaitokba.
Szóval hidd el, mindent jól csinálsz, ha ösztönösen csinálod, és látod, hogy a babádnak jó!

Millye, jó a pocifotó :lol:
Szépen növekszik a tábla első része, már nem sokan vagyunk a másodikban. Rohan az idő.

Én két dologtól kapok mostanában hülyét... az egyik, hogy rámszólnak, hogy naaaa, még mindig egyben vagytok, mikor szülsz már meg?
A másik, mikor rég látott ismerős rámmered, hogy jéééé, MÁR MEGINT babád lesz? Erre oda szoktam lökni, hogy jaaa, már megint.... 8 év után. :twisted:
Úgy csinálnak, mintha már a hatodikat szülném....

Aztán tudom előre, hogy jönnek majd a jótanácsok, így csináljam, meg úgy csináljam.. de nem fognak érte szeretni, oda fogom mondani, hogy köszi a tanácsot, de úgy csinálom, ahogy én akarom....

Kicsit sem vagyok bunkó, ugye? :lol:
De erre azt szoktam mondani, öreg vagyok én már bohócnak, így nem sok türelmem van ezekhez a dolgokhoz...

Na, önismereti óra befejezve, eldugulok...... még a végén jól meguntok.... :idea:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Iricc, igen, bent volt vele apa, feloldották a tilalmat!

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus70: Dehogyis ununk meg annyira jó dolgokat írsz! Örülünk, ha a fórum nem ül le! Tőlem is kérdezik meg mondják a hülyeségeket (én meg az orvosnak mondom :lol: )... majd szülök ha itt lesz az idő... ennyi... ma így is bombáztam a "hülye" kérdéseimmel az Ultrahangon az orvost... ő meg nem győzött mindent elmagyarázni és hogy ne dőljek már be ennek a sok pletykának amit hallok... :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

Cseréltem! :D

Kép
cserkészkolbász

Huhh Magdi, annyira látszik már rajtad az izgatottság. :) Nagyon drukkolok, hogy minden szuperül menjen Marcell születése körül! :wink:

Zsu:
Ne viccelj, nagyszerűen csinálod!!!

Jasminnak gratulálok Bernadetthez!!!!

Gjétinek
pedig az eljegyzéshez. :)

Iricc: Jó a suttogó, de ugye azt csak pár hónapos kortól lehet??? A hat napos gyerekemet még nem kell rendhez szoktatnom, ugye? Bocs, paraanyu vagyok! :( (Tanultam pedig pszichológiát, de az élet olyan más...jaj.)

Jó alvást mnidenkinek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi, nekem a gyerekorovs mindig azt mondta amikor Száva kicsi votl, hogy egy baba életében nagyon fontos a rendszeresség, mert az kiszámíthatóságot jelent neki, ami biztonságot nyújt.
Ez nem azt jelenti, hogy óramű pontossággal kell mindent csinálni, meg ilyenek, de pl. az esti fürdés mindig ugyanabban az időpontban történjen, és az etetéseknél, alvásoknál is célszerű egy rendszert felállítani. Ezt persze lehet rugalmasan, de olyat nem szabad pl. csinálni, hogy egyik este 7-kor fürdeted, aztán 10-kor...
Remélem nem tűnik okoskodásnak, csak azt írtam, amit nekünk mindig mondott... és mikor kezdett tényleg többé- kevésbé rendszeressé vállni az életünk, akkor Száva is nyugodtabb lett.
pl. az esti fürdéseket ő több, mint egy hónapig végigüvöltötte.. nekem meg már a fürdés gondolatától görcs volt így a gyomromban....

Bocsi, de úgy tűnik, hogy én itt fogok addig nyüzsögni, amíg Hugic meg nem jön a dokinktól, kíváncsi vagyok mit mond neki.....

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Gjéti: nagyon gratulálok az eljegyzéshez!!!! Biztos nagyon boldog vagy most!!!!

Jasmin: nagy gartula a Picihez! Sok-sok tejcsit kívánok!!!

Mostanában én is olvasgatom a suttogót. Sztem is vannak benne jó dolgok, de nem mindennel értek egyet... Így azokat nem is tervezem bevezetni...

Julcsi, sztem ezeket a dolgokat fokozatosan kell bevezetni az életetekbe, de ahogy Andus is írja, ha vannak biztos pontok, az sokat segít a babának.... De sztem egy ilyen picinél még nem lehet elvárás, hogy végigaludja az éjszakát, és én bizony nem bírom ki, hogy ne etessek, ha két óra múlva azt látom rajta, hogy éhes, és tényleg vetődik a cicire... Biztos nem hagynám még egy fél óráig azzal, hogy még nem telt le az idő....

Ezt csak úgy hoztam... Olyan vicces...

Kép

Ma már három hetesek vagyunk.... Hihetetlen, de tényleg rohan az idő... Ma holnap iskolába megy.... :lol: :lol: :lol:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Jasmin, gratula!

Köszi a gratulációkat lányok. :)

Oli már megint alszik... Olyan jó baba. :D 7-kor végeztünk
a fürdéssel, pelusozás, tápszer, szunya kb 5-ig. :D
Én is vacsiztam most, lassan lepihenek aludni.
Holnap jönnek a barátnőim babalátogatóba. :)

Kép

Kép
gjéti

Gjéti: 7-től 5-ig???!!! :shock: :shock: :shock:
EZ aztán nem semmi!!! Szerencsés vagy!!! Akkor rajtad ezek szerint nem is látszik, hogy pici babád van... :wink: :lol:

Mi 9 körül fürdetünk, utána evés, aztán szunya, éjfélig-1-ig, aztán evés, alvás 3-4ig, utána megint evés, és alvás 6-7-8 ig...
Szóval nálunk szó sincs átaludt 10 óráról.... :(

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Nem tudom esetleg más is észrevette, azért én ide csempészem a hírt, amit Hajnski férje küldött a közös gmailra: (persze magyarra fordítva a lényeget) :D.

3940g-al megszületett Andrew Fletcher Goodwin.
Hajni és Andrew jól vannak. Hajni elfáradt.
Holnap reméli tud küldeni nekünk képet is.

Visszaírtam, hogy megkérdezzem mikor történt a jeles esemény, és persze gratuláltam is nekik.
De ezt most itt is megteszem: Hatalmas Gratulációóóóóó a szép méretes kissráchoz!

Hasonlóan nagy Gratut küldenék Jázminnak is!!!!!!!!

Kép
Kép
elif

Hajniéknak nagy-nagy gratula!!!!!!!!!
Szintén szép nagy baba!

Hugic, ha benézel még ma, ugye írsz is? 8)

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

millye: helyes a pocakod :D

És most esett le, hogy ezek szerint fiúcskát rejtett Hajni pocakja. :) Azthiszem ez volt a tipp is még régen... Gjéti? :)

Kép
Kép
elif

JÁZMIN, HAJNI: GRATULÁLOK, JÓ EGÉSZSÉGET, ÉS SOK TEJCSIT KÍVÁNOK!!!!!!!!!!! :lol:

Millye: Tök jó a pocakfotód! :wink: :D

Andus, Julcsi: Köszönöm a bíztató szavakat, jól esnek nagyon! Én vagyok a buta tényleg, hogy mindent magamra veszek! A 9 hónapot meg a szülést is olyan jól viseltem, csináltam végig, nehogy már most bizonytalanítsanak el, igaz!? :wink: És ahogy Andus írtad, ilyenkor mindenki okoskodik! :?

A fürdetés nálunk is egy időpontban van, 7-fél 8 között, egyenlőre ez a biztos napirendi pontunk! :D

Amy: Nagyon jó a kép! :D
zsu83

Sziasztok!

Millye: állati a pocifotó:)

Iricc: nekem nagyon bejön a Suttogó, remélem tudom majd alkalmazni.

Gjéti: gratula az eljegyzéshez:)

Jasmin, Hajnski: gratula a babókhoz :D

JÓ éjt, Andabella

Kép
Kép
andabella

Zsu:
-Ne is hagyd magad elszomórítani.Én is kértem egy két tippet anyóstól mit,hogy érdemes csinálni...erre már kikötötte hogy ezt így ezt úgy csináljam.Azt megmondtam neki csak tanácsot kértem nem pedig azt hogy megmondja már pediglen így és kész :evil: Úgy felhúzott az ilyennel.Vagy a másik:Első napokba semmi tejem nem volt,csak az előtej,az meg nagyon kevés volt így a Petra végig a cicin lógott,de anyós feszt avval idegesített hogy mérjem mennyit eszik...mert különben...azt már kiakadtam teljesen,már sírtam,és mondtam neki nem érti meg hogy nincs mit mérnem mert nincs tejem,persze párom mondta ne törődjek vele.De hogy ne törödnék hisz mindenki a legjobbat szeretné a kisbabájának csak fájo mikor biztatás helyet csak fejcsoválást vagy épp egy ejnye bejnyét kap.Vagy a másik,kérdezek töle egy két dolgot(kipatogás stb)és nem nyugtató szavakat mond hanem....Úr Isten.....blablabla...azt mikor mondom neki hogy a kórházba ezt mondták erre, erre ö meg jön,hogy hát igen igazuk van...nem értem miért kell a friss anyukákba ilyen félelmeket kelteni.Igy is agodunk egész nap.

Fürdetés:
Mi mégcsak most keztük el :lol: eddig csak áttörölgetük.Ti hogy csináljátok,mert én is beszeretnék állni kb 18:30-19:00közé,de van úgy hogy alszik mint a bunda.Ti olyankor felkejtitek?
Petra nagyon jó gyerek...eszik alszik peluscsere,eszik alszik...feleslegesen nem sir...igy legalább itthon is tudom tartani a tempót :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy

:P

zsancy

Azt hittem ikerült uj vonalzót cserélnem...
Bocsika

zsancy

:evil:

zsancy

Sziasztok!

Először is Hajni-nak szeretnék gratulálok nektek és minden jót kívánok :)

Tegnap este baromi későn értünk haza, így már nem volt erőm gép elé ülni. A vizsgálatról is elkéstünk (ki a fene gondolta volna, h egyáltalán sehol nem túrják a havat :roll: ), meg hazafelé is nagyon óvatosan jöttünk, mintha tojásokon lépkednénk.

Hát sok túl jó hírem nincs. Mondjuk rossz sem, ami persze nagyon jó. A helyzet az, h nálunk semmi, de semmi nem történik az égvilágon. Marcibogár olyan jól érzi magát odabent ( :twisted: ), h mondta is a doki félig viccesen vizsgálat közben, h "hááát. nem úgy néz ki, mintha ki agarna ugrani mostanság". Mondjuk én annak is örülnék, ha nem ugrana, hanem csak lazán kicsúszna :) de annak sincs jele. Odabent jól eltornázik, eszik, alszik. Velem is minden rendben, vizelet, vérnyomás stb. Befeküdnöm nem kell, nincs miért. Legközelebb csüt. NST és onnan minden másnap. Amire igazából az anyagiak miatt vok most már rettenetesen ráparázva, mert az ugyebár minden másnap üzemanyag + a vizsg. díja.

Súlyra sem igazán gyarapodtunk :( még a 2700 g-ot sem éri el a becsült súly (ahhoz képest h holnap töltöm a 40. hetet, ez igen érdekes). Ez azt jelenti, h 2 hét alatt csak 170 g-ot gyarapodott a baba. Számomra teljesen hihetetlen!!! :cry:

Hazafelé pityeregtem a kocsiban kicsit ezek miatt. De aztán az éjszakai nagy mászkálások közepette elkezdtem átalakítani a gondolataimat:
1. Jó az nekem, h nem kell egy óriás babát megszülnöm
2. Nagyon jó az nekünk, h teljesen egészségesek vagyunk és nem kell kh-ban feküdni, helyette itthon, henyélhetek v dolgozhatok, mikor milyen kedvem van, és nem khi koszton kell élnem, hanem finom itthoni ízeken
3. Örökre úgysem maradhat bent Marcibogár, előbb-utóbb (inkább utóbb :evil: ), de ki fog bújni és akkor már minden nagyon szép és jó lesz!
4. Talán kihúzza az együtt szülési tilalom végéig (mert h tényleg nem jöhet be senki a szülőszobára, max. a folyosóra, tegnap én is rákérdeztem a dokinál és elég egyértelműen rámutatott, h nagyon gyorsan felejtsem is el. Próbáltam viccelni, h akkor még kihúzzuk egy darabig, mire visszavágott, h "márciusig nem fog sikerülni). Én azért a reményt nem engedem el!!! Főleg h most ilyen hidegek jönnek, talán megölik a vírusokat, bacikat!

Egyébként onnéttól, h leszálltam a vizsg asztalról, igen csini mensis görcsöket érek, de nem csak néha, hanem folyamatosan. Egész éjszaka is éreztem, és most is. Kíváncsi vok ez mi lehet vajh? De semmi más. Nincs vérzés, barázgatás, folyás v. bármi kellemetlen dolog. Csak az enyhe, de folyamatos görcs.

Iricc
- nekem egyelőre nagyon tetszik a könyv, remélem, h jól fogom tudni használni, főleg a napirend kialakításában, ez nekem a bevállalt távmunka miatt, nagyon-nagyon fontos lesz!

Erika - bocs! Nem akartam beszólni a vonalzóval! Ne haragudj rám! Marci miatt néha idióta vok! De egyébként nagyon tetszik az új vonalzód! És még vmi! Ha kislányom lett volna, Zsófiának hívják. A nővéreméknek ha kislányuk lesz Lilinek fogják hívni :) Nagyon szép a kislányod neve! Ugye tudod h, Zsófia mit jelent és csodaszép görög név?!!! Remélem, ha lesz második babánk, kislány lesz és akkor lesz nekem is egy Zsófiám! Na persze, most első Marci! :)

Julcsi - valóban izgatott vok már, ami bizonyára nem csoda így a terminus vége előtt 1 nappal :) a suttogóval kapcsolatban, én igyekszem azon lenni, h mielőbb elkezdjem ezt a módszert, hiszen mielőbb beáll a napirend, annál jobb mindenkinek. Persze, lehet nem fog sikerülni ám. Ez csak egy terv egyelőre. Nagyon szeretném! Remélem, kicsit hasonlítani fog rám is természetben ez a bébi, és akkor nem lesz vele nagy gondom. Onnantól h anyukám hazavitt a khból ettem és aludtam és mindezt 4 óránként. Úgy járkált be hozzám, megnézni h élek-e még, mert már ennem kellene. Nővérem után nagyon komoly áldás voltam, mert ő aztán nem aludt egy percet sem, sőőőőt! :roll: Első unoka lévén, járt neki a kényeztetés, és h mindenkit "ugráltathat" kénye-kedvére, és ezt a családban mindenki meg is tette nagy-nagy örömmel, mert imádták őt :) Anya örült neki :shock:

Amy
- ez a kép oltári jó! Nagyon tündéri!

KépKép
hugic

képtelen vagyok verselgetni! :( bocs a megint regényért :(

KépKép
hugic

hugic: ne kérj bocsánatot, nekem most csak olyan fejemből kinézős satnya hangulatom van, így legalább elfoglalom magam az olvasással. :) A súlybecslésre ne adj túl sokat, én is sírdoláltam miatta egy sort anno, aztán rájöttem, hogy elég kevés benne a ráció. Hasonló gondolataink vannak nagyon, megértelek...

Itt is leesett a hó, ez az este sem hozott babát, még reménykedem a ma estében, mert fogalmam sincs, hogy esetleg ha holnap engem állít a doki választás elé, hogy akkor indítsunk vagy ne, akkor mit válaszoljak... :( Igaz, hogy kangut is innen indították, de én már majdnem ilyen állapotban húzom hetek óta, ki tudja, lehet kellene még néhány nap a manónak odabenn én meg csak úgy hagynám kirobbantani a kis fészkéből, nem tudom mit kéne mondanom abban a helyzetben, nem szeretnék odáig eljutni... Most örülnék, ha nem nekem kellene dönteni és megnyugtatnának, hogy nem lehet semmi baj.

Kép
Kép
elif

Hú Elif! Megértelek nagyon! Mondjuk ezt inkább a dokidnak kellene eldönteni, nem? Gondolom azok alapján h. méhlepény, magzatvíz és flowmetria milyen. Nekem tegnap ezeket mind nézte a doki és mondta is hogy minden nagyon jó! Van viszont egy ismerősöm, neki még lenne kb. 1,5 hete, de mivel terhességi diabétesz áll fent nála, és nagyon nagy a baba, ezért neki ma indítanak (ua. a dokink).
Na ezért is jó nekem, h nem kell ilyen döntéseket hoznom! Nyákdugóm a helyén, méhszájam zárt. Minden eredményünk jó. Baba egyelőre marad és kész. Nem én döntök, hanem ő és a bensőm :) Nincs okom siránkozni! Így lőjjetek le, ha elkezdeném!

Neked pedig kitartás! Gondolj Bogira, neki milyen nehéz volt, és ehhez társult még egy nem túl szimpi doki is :roll: szal minden csak nézőpont kérdése :)
Tényleg, vajon mi lehet Füge Babával!? Remélem, meggondolta magát és kíváncsi a hóra :)

KépKép
hugic

Sziasztok!

Nagy-nagy gartula Hajninak!!! Szép, nagy baba lett, és ezzel megoldódott az utolsó rejtély itt a topicon... :lol: :lol: :lol:

Hugic: nagyon örülök, hogy minden rendben veletek, és azt hiszem így kell hozzáállni... Ha a pici jól van odabenn, akkor had maradjon, érezni fogja, hogy mikor kell kijönnie!!! Tudom, hogy Neked már nehéz, de hidd el, hogy már tényleg csak napok kérdése, és Te is babázol!

A súlyról meg csak annyit, hogy Vendel sem született nagy súllyal, de tegnap este amikor megmértük 3910g volt... majdnem egy kilót szedett fel ahhoz képest, hogy 3000g volt, amikor eljöttünk a kórházból. És ez mennyivel könnyebb így, hogy idekinn hízik, és nem kellett egy 4 kilós gyereket szülnöm... :P :lol: :wink:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Elif: ez tényleg nagy dilemma... Nem tudom, de én úgy lennék vele, hogy ha minden ok odabenn, és veled is, akkor nem indítanám... persze ezt neked(nektek) kell eldönteni, de sztem Efe is tudni fogja mikor is kell kibújnia.....

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Andabella: Írtad, hogy tegnap voltál CTG-n... és megnézték, hogy megfordult-e a baba? Mert vasárnap még írtad, hogy még mindig faros... nekem az orvos azt mondta amikor még a babám nem fordult meg, hogy még az utolsó hetekben is megfordulhat ha van elég helye. Én is voltam tegnap flowmetrián mert érett a méhlepényem és megnézték az áramlást, hogy kap e elég oxigént és hogy minden rendben van-e. Nagyon szép a bölcsőtök és az üvegfestésed is! :lol:

Zsu83: Az sem lenne baj ha egy csepp tejet sem tudnál kifejni ha a babádnak elegendő...ne foglalkozz senkivel.. felesleges idegesítened magad feleslegesen! :wink:

Elif: Ez nagy dilemma... én sem tudom, hogy mit mondanék, ha megkérdezné az orvos, hogy indítsa-e a szülést... biztos rám jönne a para... egyszerűbb ha nem megkérdezi hanem kijelenti, hogy indítunk mert onnan már nincs visszaút... :shock:

Hugic: Örülök, hogy minden rendben volt az orvosnál! A babád jól érzi magát odabent mert ott jó meleg van... itt meg szakad a hó :lol: az értékei alapján mondták meg a súlyát? Mekkora a BPD és a többi értékei? Egyébként ne aggódj mert az én fiam sem lesz hatalmas (pedig a 30. heti UH alapján bő 3600 grammra becsülték a születési súlyát... szóval Elifnek igaza van, hogy erre nem szabad adni mert 2 het az orvos picivel 3 kiló felettire becsülte...) ... majd kint megnőnek... az a lényeg, hogy egészségesek legyenek a többi le van sz...va... :lol:

Kép

Kép

Kép
millye

hugic: Vigasztalásként: én pénteki napon voltam orvosnál a szülés előtt, aki szerint esélyem sincs szülni még egy hétig, minimum. Valamint aznap kezdtem el érezni a folyamatos mensi görcsöt. Kedden szültem...
És végig óriásbébinek titulálták a bogárkámat, majd az uccsó hónapban alig hízott és így lett 2950 g-os.

gjéti: gratula az eljegyzéshez!! Nem semmi! Szerintem tök romantikus!!

Hajnski: nektek is gratula, akkor végre kiderült a titok és a kisfiúk tábora gyarapodott!!

ladmon

Gjéti, nagyon gratulálok ehhez a szép ajándékhoz, a vőlegényedhez! :wink: :D

Hajninak és Jázminnak pedig a világrajött babókhoz, és kívánok nektek elegendő anyatejet és sok boldogságot!!! :D

Andabella: Nagyon kis ügyes vagy, hidd el, hogy mindennek, amit a kezeddel készítesz a kicsidnek, külön lelke van, amiből szintén árad a szeretet, folyamatosan. Az engem is érdekelne, hogy befordult-e, mit mondtak?

Elif, tudod, én inkább a beavatkozásmentesség híve vagyok, így ha nincs semmi, ami az indítást indokolná orvosilag, akkor én várnék az égiek jelzésére. Persze, ha van indok, akkor indítani kell, azt viszont kerek perec monja ki az orvos!

Olyan gyönyörű ez a hóesés, itt már vagy 10 cm!

Holnap nekem is ctg, a város másik végén, ilyen körülmények között nem tudom, hogy jutok el Volánnal és Bkv-val, de én is attól tartok, mint te Hugic, hogy ezután már még sűrűbben kellene mennem, és az nekem is útiköltség, és vizsg díj (4000 pénz). Azt hiszem, azokat már kihagyom, saját felelősségemre. Biztos alá kell ehhez írnom valamit, de vállalom. De hát még esélyünk van arra is, hogy addigra varázsütésre elkezdődik a csoda. :D

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Megjöttem lányok!

Sajnos nem tudok visszaolvasni, úgyhogy összesítve gratula minden február 11. óta megszületett babának és anyukának! :D

Rólunk röviden: Vilmos tündéri baba, nagyon ügyesen szopik, sokat alszik. A tejem kicsit lassan indult be a 4-5. napon, de azóta van rendesen. Ricsi is egész jól fogadta a kistesót, leszámítva 1-2 ordítást, de nagyon érdeklődik iránta, mikor szoptatom a kicsit, mindig odajön és megsimogatja a fejét. Igyekszem vele is sokat foglalkozni, hogy ne érezze mellőzve magát. Éjszaka nagyon jól alszanak együtt már első naptól fogva, Ricsi eddig nem kelt fel arra, ha Vili éhes.

Szüléstörténet röviden: mesébe illő, bocsi, hogy ezt kell írnom :oops: . Nem is szülni indultam a kórházba szerdán délben, hanem a szokásos ctg-re vizsgálatra. Be bkv-éztam, a csaj megcsinálta dél körül a ctg-t, ahol semmi fájást nem éreztem, és az asszisztens se mondott semmit. Megbeszéltük a jövő heti időpontot, és mentem a dokimhoz. Ő pont a szülőszobáknál volt, megnézte a ctg-t, aztán mondta, hogy nézzük meg a méhszájat.
Nézi a méhszájat, szeme kerekedik, mondja, hogy a méhszáj bő két, de inkább három ujjnyi,és hogy nem kellene már hazamennem, hanem szüljük meg a babát. Szólt a szülésznőmnek, ő is totál ledöbbent. Átmentünk a szülőszobába, rám kötötte a ctg-t, majd ő ismegnézte a méhszájat, ami eddigre már bő háromujjnyi lett, amit én nem is éreztem. Mondta, hogy a burok is nagyon feszül, itt szülés lesz. ez volt háromnegyed egy körül. Felhívtam a férjem a munkahelyén, hogy gyere, mert szülök. Teljes döbbenet, majd rohant haza a táskáért. Közben a doki 1 órakor megrepesztette a burkot, és onnantól már éreztem a szabályos 2 perces fájásokat, de még ez sem volt vészes. Közben megjött a férjem. A fájások háromnegyed kettőre besűrűsödtek, és ezzel párhuzamosan már éreztem valami tolófájásfélét. Szülésznő mondja, hogy megnézné a méhszájat. Nézi, a méhszáj teljesen eltűnt, de már éreztem is, hogy nyomnom kell. Rohanás a dokiért. Vilmos a negyedik tolófájásra kinn volt két órakor. Hihetetlen érzés volt, ahogy éreztem, hogy előbb a feje, majd a teste bújik ki. Kicsit repedtem, túl gyorsan jött Vili. Rögtön felsírt, majd odatették a mellemre. A férjem elvágta a köldökzsinórt. A méhlepény megszülése is gyorsan ment, az utófájások se voltak vészesek. A varrás nem volt túl kellemes, de 3-4 öltés volt csak. Ennyi röviden. :D
yve

Ja és a közösbe tettem képet a kistökiről!
yve

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?