A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Dotildi! Naturland légzést könnyítő mellkaskenőcs.
:shock: Dorka nagyon ügyes!
Én is vettem wc-szűkítőt, de Szeli egyelőre barátkozik vele. Még furcsa neki ráülni, mindig kéri, hogy inkább vegyem le. Előtte persze mindig megkérdezem, hogy rácsücsül-e, és mondja, hogy igen, látom is rajta, hogy akarja, de aztán ott mégse olyan jó neki... :)

Kép

Kép
regcsiken14

Lilla, Gergő - sok boldogságot!

Most csak gyorsan írok. Képzeljétek, az autós oktató házhoz jön hozzám a hétvégén, hoz nekem cuccokat és tart egy magánórát, amikor is a legnehezebb részeket elmagyarázza.

A gyakorlatot majd délután ötkor intézzük, így Gábor már átveszi Rugót.

És még nem is ismertük... Bár hasonló helyzetben vannak, kisgyermekkel, rokonok nélkül :roll:

Jövök még, ha tudok.

Szép napot, fogok ám reagálni is egyszer :wink:

Kép
vindolanda

Ja, Gábor is itt lesz, mikor jön (Panndi :wink: ).

Kép
vindolanda

Vindo: klaszz...hajrá jogsi!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Na végre összeraktuk a számtógépet. Talán emlékeztek rá, hogy átépítjük a házat és ugy gondoltuk egyszerűbb ha amíg a nagy kosszal járó dolgok el nem készülnek addig a szekrényen a cuccokat és a gépet eldobozoljuk ahelyett, hogy állandóan portalanítani kellene.
Kész még nem vagyunk, de azért mostmár összeraktuk a gépet.

És amit így futtában észrevettem:
Emese, Sense gratulálok Gegi és Lotti születéséhez!
Niki, Anitja, Lmóni nektek pedig a pocaklakóhoz.

(Bocsi ha nem vettem észre valakit, de csak átfutottam néhány utolsó oldalt)

Nálunk tutira kiderült, hogy kisöcsit várunk. Valószínűleg Rolandnak fogjuk hívni.
Mostmár egyre lassulok és Marcival nehéz tartani a lépést. Pláne mikor hideg szél fúj és nem akar sétálni csak ha viszem. Így mostanság nehezen jutunk el valahová gyalog a babakocsi nélkül, pedig jó lenne ha az elkövetkező 2 hónapban belejönne a sétába.

Látom, hogy a beszédről van szó.Hát Marci négy dolgot tud: berregni mint az autó, búzni mint a boci, fújtatni ha bekakilt és ugatni mint a kutyusok.
Mondani semmit nem akar.Se szó elejét se végét. Rengeteg mindent megért, figyeli a szánkat amikor mondjuk mit hogy hívnak de mindani semmit nem mond.

Ha a munkálatok engedik igyekszem sűrűbben jönni.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok!

Köszönöm a köszöntést.. :) Aranyosak vagytok.. :)

Nem tudok érdemben itt lenni, Domi belázasodott és köhög mellé :( Ugyan úgy mint Bence 2 héttel ezelőtt..
Viszont elcsíptem egy mondatot Reginél (nézem mit mire adsz Szelinek mindig van valami új,amit még nem hallottam :) ) Akkor elővettem a mellkaskenőcsöt, rákentem az orra alá (még a doki javasolta múltkor), és végre 5 perc múlva kapott rajta levegőt.. Na ezt ma én is bevetem Dominál.. :) Köszi Regi.. :)
varga tünde

Sziasztok

Lillácskának nagyon sok boldog névnapot!

Gergőnek boldog szülinapot!

Maggie: Sok erőt kívánok a tanuláshoz! Bercónak jobbulást!

Sense: Tudom nem megnyugtató de Petra is épp hogy egy két szót mond de leggyakrabban az apa amit mond és slussz!Tegyél képeket a szépségekről :)

Kaqk: Meglátod pikk pakk és ott lesznek anyósodék :D

Dotildi: Jobbulást a kiscsajnak! Nagyon de nagyon kis ügyes a wc-zéssel kapcsolatba csak ámulok és bámulok :lol:

Vindo: Milyen rendes ez az oktató :D de szerencsére Gábor is otthon lesz :lol: Panndi estét elmeséltem apának mert ő meg erőlteti nekem ezt a jogsi letételt valahol akarom valahol meg nem de ezek után már nem annyira mondogatta :lol: :lol:

Regi: Azt hiszem március 10. lesz a kezdés időpontja akkor jön pénz az egészségkártyánkra :wink: Örülök hogy jobban van Szeli :D

Niki: De jó hogy jelentkeztél.Drukkolok 2 hét mulva hogy megtudd a nemét (kisfiút) :wink: :lol:

Heni: Nekünk még a szájpenészes korszaknál jött egyszer ilyen fehér pötty a nyelvére és én is boraxal ecseteltem.Iagi kus formás baba Áron :D

Hörcsög: Voltál már Karcsikával a Margitba?

Kép

Kép
agica1126

Tündi! Remélem, beválik! Jobbulást! :)

Ny.Timi! A Roland nagyon szép név! :)
Szeli se hajlandó sétálni a szélben. Addig jön a lábán, míg szélárnyékban vagyunk. Szerintem ez tavasszal változni fog! 8)

Hajninak is van Lillája! ;) Csak olyan ritkán jelentkezik... :roll: Hajni! Hogy vagytok? Mehet amoda is! ;)

Beszéd: Szeli se sieti el a dolgot.
Annyi mond, hogy csü = csüccs, te = tessék, kö =köszönöm, igen-t akkor is mond, ha akar valamit, nem csak akkor, ha kérdezzük.
A nemet még mindig nem mondja... :lol:
Meg az állathangokat utánozza, de nem mindegyik megy neki. Kedvencek: kot-kot-kot, háp-háp, gá-gá, múúú, beee, sssz (kígyó :lol:)... asszem ennyi. Ja, meg a cica azt mondja, hogy nyam-nyam-nyam! :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Maggie! Ebbe a könyvküldésbe én is beszállok, ha még lehet! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Mit teszünk, ha megvágjuk az ujjunkat?

Nő:

1.) gondolja: au

2.) bekapja az ujját, hogy a vér ne csöpögjön a szőnyegre

3.) a másik kezével elővesz egy sebtapaszt, leragasztja a sebet

4.) megy a dolga után

Férfi:

1.) felordít: "A ku..!"

2.) minél távolabb eltartja magától a kezét, mert nem tudja elviselni a vér
látványát

3.) segítségért kiált

4.) nézi, hogy a szőnyegen egy szép nagy vérfolt keletkezik

5.) le kell ülnie, mert hirtelen furcsán érzi magát (eközben megérkezik a
segítség, vagyis a nő)
6.) elbicsakló hangon közli, hogy kis híján elvesztette az egész kezét

7.) visszautasítja a sebtapaszt, mert "egy ilyen sebre ez túl kicsi"

8.) titokban ellenőrzi az Egészségügyi Enciklopédiában, hogy egy felnőtt
ember mennyi vért veszíthet anélkül, hogy belehalna (eközben a nő elszalad a
gyógyszertárba nagyobb tapaszért)

9.) férfiasan turi a sebtapasz felragasztását

10.) steak-et kér vacsorára, a vörösvértestek képződésének elősegítésére

11.) óvatosan felteszi a lábát az asztalra (a nő közben süti a steak-et)

12.) megállapítja, hogy nem ártana néhány sör a fájdalom csökkentésére

13.) ellenőrzi a sebtapaszt, hogy vérzik-e még (közben a nő elszalad sörért
a benzinkúthoz)

14.) addig piszkálja a sebtapaszt, amíg megint elkezd vérezni a seb

15.) a nő fejére olvassa, hogy nem tud rendesen sebet ellátni

16.) nehezen lélegzik és jajgat, amikor a nő leszedi a régi és felrakja az
új tapaszt

17.) megállapítja, hogy sajnos az aznapi teniszezést le kell mondania, de
teljesen véletlenül éppen aznap van a TV-ben az Európa Kupa döntő focimeccs
(közben a nő pucolja a vérfoltokat a szőnyegről)

18.) éjjel többször felkel ellenőrizni, hogy a seb nem fertőződött-e el

19.) ezért következő nap fáradt és ideges

20.) megkéri a kedves kolléganőjét, hogy kötözze át a sebet,boldogan szívja
be a nő együttérzését

21.) két órával korábban elmegy a munkahelyéről az orvoshoz,hogy nézze meg,
nem fertőződött-e el

22.) jobb hangulatban megy este a barátokkal a sörözőbe és a kérdésékre
szerényen csak annyit mond: "Semmiség, nem kell törődni vele!"
dettyk

Regi, köszi a mellkaskenőcsös tippet!
Előbb-utóbb biztos megbarátkozik Szeli a wc-szűkítővel!
Mi sem erőltetjük. Ha kéri Dorka, hogy ültessük rá, megtesszük, ha nem, nem. Érdekes módon a bili neki abszolút nem jött be (egyszer-kétszer rácsücsült ugyan, de aztán rögtön fel is pattant)

Dettyk: :D

Ma megszületett egy nagyon kedves barátnőm kisfia, Olivér :D

Fogyiklub: most -5kg-nál járok, kicsit lelassult :cry:

Kép
dotildi

Most csak ennyi...támogassuk a gyermekek vállalását...persze látom én az értelmet is, de megint az értelmes emberek szívják majd meg és csak azok nem mernek majd akkor és annyi gyermeket vállalni, amennyit szeretnének....érdekes lesz.

Hozzányulnak a Gyedhez

Gyurcsány: Vannak olyan juttatások, amelyeket nem lehet sem célzottnak, sem univerzálisnak tekinteni. Ilyen például a Gyed. Nem javasoljuk a Gyed időtartamának csökkentését, de alkalmazhatóságának szabályait változtatni akarjuk. Jelenleg csak hat hónap munkaviszonyt követelünk meg. A félreértések és a csábítás elkerülése érdekében ahhoz, hogy valaki gyedet kaphasson, legalább egy éves munkaviszony kelljen, és a Gyed legfeljebb addig járjon, amennyi munkaviszonyt igazol az igénylő.

KépKép
KépKép
fleur

Utólag:
Bencének és Gergőnek boldog szülinapot, Lilláknak nagyon boldog névnapot :D !
Kép

Heni, fantasztikus az UH kép, nagyon bájos :D . Egyébként unokatesóm kisfia is Áron, szerintem nagyon szép név :D .

Mesi, imádnivalók a képeitek :lol: :lol: :lol: !! Te meg pihennnnyé amennyit csak tudsz !!!!!!!!!!

Sense, csodaszép a pici lány, a nagyfiú pedig nagyon bátor :D !
Egyébként mi szoktunk mondókázni, de Panka sem beszél :roll: , csak a ritmust skandálja 8) . És szótag utánunkmondás sincs, egyedül azt mondja: "csi-csi-csó" 8) .

Regi, de jó, hogy Szeli kezd rendbejönni :D .
Panka most taknyosodott be :? .

Ő szopizni nem tudott rendesen este, pedig előtte egy csomó trutyit szívtunk ki az orrából :? . Éjszakára a radiátorra tettem neki eukaliptuszos vizet, szerencsére egy hangja nem volt, jól aludt (alszik) :) .
De tegnap extra nyűgös volt :? , egész nap kapaszkodott a nadrágomba, és cipeltette a fenekét...ha nem vettem fel, képes volt visítva lefeküdni a földre :shock: . Délben pedig 11-14.40-ig aludt, a szokásos 2 óra hossza helyett :shock: . Gondolom, nem lehetett százas a közérzete :? .

Niki, hogy jelentkeztél és tudjuk, minden rendben van :D ! Ha kiderül, mi van a lába között, tessék ám megosztani velünk :wink: :lol: !

Dotildi :shock: :shock: :shock: ! Micsoda csodababa :wink: :lol: !

Ringató, annyira kedvet kaptam tőletek, itt sajnos semmi nincs :evil: . Lehet, hogy ha jobb idők lesznek, átjárunk majd Kecskemétre, 10 km nem távolság. Gondolom, év közben is lehet csatlakozni, nem? Panka annyira szereti/né a gyerektársaságot, a zenéről nem is beszélve, dehát itt....mikor Bence kicsi volt, legalább táncházba tudtunk járni, már az sincs :evil: .

Vindo, vannak még rendes emberek :D !

Nyerkit, gratula Rolandhoz :D ! Nyugi, nincs még semmivel elkésve Marci :wink: :D .

Fleur, bár engem már valószínűleg nem érint a téma, de még jobban ki fog tolódni a gyermekvállalás ideje (mármint a nők kora). Lehet, hogy nem a fél éven múlik, de mindenki szeretne két évig GyED-en lenni, tehát addig kell dolgoznia, nem egy évig :? . És -már bocsánat, de cigányozni fogok- a 10. gyerekét szülő cigányasszony eddig sem kapott GyED-et, valószínűleg ezután sem fogja törni magát, hogy dolgozzon, mielőtt szül :evil: . Ez a probléma soha nem lesz megoldva :evil: .
dettyk

Elfelejtettem leírni, hogy tegnap rájöttem, hogyan vágjam le Panka körmét. Eddig nagyon szenvedtünk, rángatta, hisztizett, "nem-nem" :? . Nem?! Akkor csá kislányom... :wink: , elkezdtem Bence körmét vágni. Jött is egy pillanat múlva, dúrta el Bence kezét hogy neki csináljam, és egy hang nélkül tartotta, míg levágtam az összes körmét :lol: :lol: .
dettyk

Jó reggelt!

Dettyk! Nagyon rafkós vagy! ;)
Boldog szülinapot! :)

Dotildi! Jó eredmény! :) Gratula! :)
Most nekem is lelassult, de talán meglesz a heti -1 kiló... remélem... :roll: Most -8-nál tartok! :)

Esik a hó! :D
Még kómás vagyok, szerintem elnyom ez az idő! Megyek összepakolni, beágyazni...

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Túl egy katasztrófális estén és éjjelen :(
Törpcica tegnap este 6-kor elkezdte a músort és nem hagyta abba. Csak sírt és panaszkodott.
Nem tudtunk rájönni mi a baj.
Az éjszaka is kritikán aluli volt. Max 60 percenként ébredt :?
Nem tudom hányszor én a végére már totál kész voltam.
Összesen aludtam talán 3 órát kb. 10 részletben.
Ma pedig ébredt cica 1/2 6-kor és azóta pörög :shock:
De, hogy honnan van energiája azt nem tudom én teljesen kész vagyok.
Tegnap du. óta havazik. Most ott áll az ajtóban a csizmájával a kezében és menne ki.
Hamarosan megyek vegyek a játszóbölcsibe, hátha ott lefárad teljesen és délben tudunk együtt aludni (reménykedni szabad)

Dettyk jó taktika :lol:

Fleur kellően kiakadtam én is, és ami a legelkeserítőbb az az, hogy vannak olyan anyukák (én is) akik hiába dolgoznak 18 éves koruk óta folyamatosan ha más városba költözés miatt megszakad a folytonosság. Velem a tb 3 nap miatt vitázott és függesztette fel a táppénzemet szülés előtt 4 héttel! Úgy beszéltek velem, mintha sose dolgoztam volna! Még jó, hogy a munkahelyem normálisan reagált és segített megoldani.
(ha minden igaz a héten írjuk alá a papírt és hamarosan utalják a pénzt. Úgyhogy hamarosan az agyadra megyünk a jelenlétünkkel:))

Dotildi nagyon ügyes Dorka :lol:
Lehet én is beszerzek egy wc szűkítőt. Ráül Ő a bilire de hamar felpattan.

Maggie ez a könyvküldős jó.
Ha nincs ki a 6 beszállok én is vagy valamelyik csajszi majd küld nekem.
Ügyi vagy a tanulással.
Szombaton egész közel voltál hozzánk :lol:

Nyerkit végre jelentkeztél :lol:
Már sokszor hiányoltunk.
Majd dobj képek a pocakról, lakásról :lol: :lol:
Roland nagyon szép név.

Niki végre te is jelentkeztél :lol:
Esküvő napját már kitűztétek?
Fotót te is tehetnél, pocak, gyűrű..................

Heni nagyon jó kép Áronról :lol:

Lillának sok boldog névnapot kívánunk

:arrow: cica már egyre türelmetlenebb

puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Még Lottit akartam megdicsérni.
Gyönyörű kislány :lol: :lol:

Zsozsi meg Gegi közt ez a testvérszeretet csodás :lol: :lol:

Regi a 8 kiló már csodás eredmény. Nem is baj ha nem fogysz olyan gyorsan.

na tényleg :arrow:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Lányok, egy jót akartam babanetezni a reggeli mellett, de Rugó felkelt a mikró hangjára... :evil: :evil: :evil: Persze nem haragszom rá, de már itt jön megint :shock:

Ha elalszik, rakok képeket, meg vissza is olvasok+ :arrow:

Kép
vindolanda

Na, hátha egy gondolatmenet belefér...Egyéni vélemény, ami ugye nem akar megsérteni senkit. Csak leírom már.

Nekem nem a gyeddel van alapvetően bajom, hanem a gyessel, amit véleményem szerint nem a nyugdíjminimumhoz kellene kötni. Az is vicces persze, hogy ez 28 000 ezer vagy mennyi...

Ha kb. 40-re felvinnék, akkor nem lenne annyi variálás a gyeddel, és ezt úgy mondom, hogy érintett vagyok a témában.

Egész életemben végig biztosított voltam, a Phd mellett az utolsó években már heti 15-20 órákat tanítottam egyszerre több városban is. Plusz még egyéb jövedelmeim voltak. De mikor szülni mentem, értelemszerűen épp nem voltam biztosított - mert ki fog leszerződni egy fél évre egy hét hónapos terhes nővel??? Ha legalább valamit is beszámítottak volna az elmúlt évek ösztöndíjából, keresetéből, az azért jól esett volna.

Gyermekvállalás - számítanak az anyagiak, de szerintem ettől összetettebb dolog a gyermekvállalási kedv lecsökkenése. A nagyszüleink-dédszüleink többsége jóval rosszabb körülmények közé született, mint mi. És akkor már nem éltek annyian klasszikus paraszt háztartásokban, ami úgyis eltartja őket (20-30-40' évek)

Én személy szerint nem szültem volna hamarabb más esetben sem. 25 évesen már volt saját lakásunk, Gábor meg akkoriban kezdett dolgozni. De eszemben sem jutott...

Mindazonáltal tudom, hogy van egy csomó ember, aki pusztán egzisztenciális okokból kénytelen kitolni a gyermekvállalást, és tényleg hálát kell adnom érte, hogy én nem tartozok közéjük.

Mennem kell, Rugó keze jéghideg, a padlólapon csúszkál.

Kép
vindolanda

Jo reggelt Lanyok!

Gyed, Gyes....itt 6 honap minimalis osszeg oszt ennyi.... attol felek, nemsokara Mo-on is csokkenni fog az ido jelentosen! :evil: Latnatok is kene a gyerekeket itt...meg vannak zakkanva!! :(
Vendég

Moni: Eskuvon gondolkodunk, de meg nem jutottunk semmire...nem tudjuk eldonteni, hogy nagyon kicsi legyen (o meg en) vagy szuk, vagy kicsit nagyobb...itt legyen, vagy Mo-on, vagy ha esetleg amellet dontunk, hogy kettesben lesz, akkor esetleg valahol kulfoldon.... :shock: :) majd talan letisztul.. :) igazandibol nem sietunk vele, ugyhogy mindenkepp megvarjuk, mig lemegy a pocakom.. :lol:
Vendég

Niki, szerintem csináljátok kettesben és külföldön 8)

A miénkből kiindulva, amit én személy szerint végigszenvedtem. 300 vendég egyik oldalon, a másikon 50. Egyik helyen sátor, másikon vendéglő. Mert nem tudtunk zöld ágra vergődni a Gábor szüleivel.

Kép
vindolanda

Jó reggelt csajok!

Niki de külföldön viszont magasabbak a fizuk , igy tudtok opert fizetni a gyerek mellé. Vagy ez nem igy van?? ?

Gyed/ Gyes : SK pl fix osszeg van 3 évig, az se jó :evil: kb 40000 ft

Tegnap este láttam Gyurcsányt a tvben, hát beszélni azt tud! egyébként én nem őt hibáztatom a dolgokért, mert ő már egy olyan állam élére került ami szar helyzetben volt.
Szlovákok helyzete most nagyon jó lett az euró bevezetésével, szűkös éveket éltek meg, de megérte. Most ők járnak át HU vásároni , szinte mindent féláron kapnak meg.

Dettyk szerencsére Péterke engedi fürcsi után, megpuhul és nem fáj neki, de a lábáról nem engedi, azt álmában kell :evil:

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Mi megvagyunk. Voltunk dr.bácsinál,torokgyulladás,mint Bencének volt. Most elaludt a drágám.. :)

Uhhh wc-be kakilás nem semmi.. :)

Mi is felszoktunk ülni a wc-re,de semmi eredménye,csak jó ott üldögélni :lol:

Na megyek fát pakolni,dédi berendel megint egy adagot.
varga tünde

Na, jövök pár képpel, és aztán már csak a visszaolvasás van hátra.

Kép Kép Kép Kép Kép

Az egyiken jól láthatóak a piros foltok a szája körül.

Igyekszem mindjárt visszaolvasni.

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Vendégeink megjöttek :-)
Emma azóta pörög..mindent megmutat..olyna édi :-)
Este nem nagyon volt alvás sokat ébredt a cumiért..:-) Mivel most a mi szobánkban alszik utazó ágyában...( az ágyát szétszedjük, csomagoljuk ) és nagyon pörgött nehezebben aludt el..tovább kellett ott állni, + este ébredt..behajolások...na a derekam "behajolt" :-( lehet bejentkezek egy masszázsra...most bekentem homeo-s krémmel....

du-án megyünk városnéző sétára....remélem nem fog esni az eső!!

Lmóni: :( a rossz éjjszaka

Betegeknek jobbulást!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Móni - sajnálom borzalmas éjszakát. Hátha Gréta megajándékoz cserébe egy jó hosszú délutáni alvással.

Nyerkit - de jó, hogy megkerültetek. Gratulálok Rolandhoz! Épp a múltkor gondoltam Rád, hogy legutoljára akkor jelentkeztél be, mikor a nyílt-zárt topikról beszélgettünk.

Dettyk - nagyon kis kreatív vagy :D

Heni - 2 óra beszélgetés :shock: Akkor már biztos jobb a kedved is :D A lépcső Rugónál is nagy szám, anyósoméknál van, néha két órán keresztül járkál rajta, persze segítséggel.

Regina - Szelina nagyon ügyes az orrszívással. Rugónak most másodjára szívtuk életében, és elég rosszul viselte. Szerencsére csak kétszer kellett.

Niki - gondolok Rátok az Uh alkalmával! Neveket sikerült már találni?

Maggie - öt vizsga :shock: De ügyes vagy, megcsinálod majd :wink: A Tékán én csak egy tanszéken voltam ott. A diákokat pár évig ismertem (kb. 70 százalékukat tanítottam), bár most már két éve nem vagyok ott. Az oktatókat viszont nem :roll: Kivéve egy-két korombelit.

Dotildi - wc :shock: :shock: :shock: Lehet, mi is szűkítővel kezdünk majd, Rugó állandóan tanulmányozza a nagy porcelán istenséget :wink: Még nem jelez amúgy, ha dolga van. Ha pisil, fogdossa a pelenkáját, ennyi a max. tőle.

Állathangok utánzása - nálunk nincsen.

Na, ezt most jól elküldöm :wink:

Kép
vindolanda

Nemrég értünk haza a menőmanótornáról. Gyerkőcök alszanak. :)

Regi!
Örülök, h Szelinek tetszik a Ringató. Mi pénteken megyünk. :)
Jó ötlet a légzéskönnyítő kenőcs az orr alá. Ha náthásak leszünk kipróbálom. Remélem jó sokára lesz... JÓ, h Szeli túl van a náthán.
Nagyon ügyes vagy fogyókúrailag. Le a kalappal!

Vindolanda!
Tök jó, h házhoz megy az oktató. Nekem pár órát kellene vennem, h megtanuljak végre vezetni. Van jogsim, ami 10 éves már, de vezetni nem tudok, de nagyon hiányzik. Tavasszal megpróbálok keríteni egy jó oktatót.

Aranyos Rugó!

Esküvő: jó lehetett. Egy rokonunknál volt ehhez hasonló. Ott sem jutottak zöldágra vele.

Niki!
Én a szűkkörűre szavazok. :)

Gyes/gyed: el nem tudom képzelni, mi lenne, ha 6 hós korukban bölcsibe kellett volna mennünk. Horror.

Dotildi!
De ügyes Dorka!

Nyerkit!
Szép nevet választottatok!

Heni!
Az Áron is jól hangzik! Péterkének javul a szája?

Móni!
Sajnálom a fárasztó éjszakát. Hátha sikerül délben egy kicsit pihennetek! Gondolom rádférne!

Tünde!
Jobbulást Dominak!

Maggie!
Minden elismerésem, h tanulsz. És persze a többieké is, akik gyerek(ek) mellett tudnak tanulni. Én teljesen ellustultam :oops:

Most megyek, rendbeteszem a lakást. Holnap feljönnek anyáék, anya marad pár napig, kicsit kimozdulok a gyerkőkök nélkül...
Itt is mindent betemetett a hó. Zsuzskának mégis sikerült összesároznia magát hazafele jövet. Beleesett egy kupac hóba, ami alatt egy földhányás volt...

Szép napot!
Gica

Kép
gica1

Vindo igen jobb lett a kedvem, bár ez a nagy havazás most nekem nem tesz jót :evil: eléggé nyomi vagyok, meg fáj mindenem. Tegnap is már este csak feküdtem, apa altatott.

Gica hát én még 1 éves korában sem tudtam volna bölcsibe adni, most talán amióta jár, tudnám őt elképzelni közösségben, bár a mozgása csak itthon 100%, itt nem félek csak hogy baja történik. Amig lehet egyébként szeretném ha velem lenne itthon.

Regi tökre irigyellek a Ringató miatt, én is járnék ilyen helyekre.

Tündi jobbulást nektek!

Móni :cry:

Alvás:én egyébként már azon gondolkodom, hogy egyre többen mondják, hogy rosszalvó gyerek, mi okozhatja ezt??? mi annó 3 hós korunk óta átaludtuk az éjszakát, Péterke a mai napig, ha nem is ébred de sokat forgolódik, nyög, nyöszörög álmában. a múlt héten volt 2 olyan éjszaka, hogy teljesen átaludta.

Vindo nagyon szuperek a Rugós képek:-) olyan szép fürtös:-)

Kaqk: jó vendégeskedést, legalább egy kicsit mozgalmasabb lett az élet!

Niki én egyébként egy szűk, lehet csak kettesben esküvőre szavaznék.

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Dettyk!
Boldog szülinapot :)
Lilláknak boldog névnapot :)

Mesi!
Látom Gegi is edzett lesz :) nagyon aranyosak :) Viszont Gergő tiszta Te vagy :) mintha Téged látnálak kicsiben :)

Sense!
nagyon szép kilány Lotti :) s az új szórakozása Botinak :)
hogy vagytok?

Nyekrit,Niki!
de sokat gondoltam Rátok :) végre előkerültetek :)

Nyekrit!
s készen vagytok az átalakítással/felújítással?s gratula a kisöcsihez,szép nevet választottatok :)

Niki!
nálatok is nagy a hó? vagy már elolvadt?
én inkább szűkkörű eskövöt tudnék elképzelni :)

Heni!
nagyon édes Áron első fotója .) s igen Robi is mondta h. a szlovák kollegái inkább itt vásárolnak,minden olcsóbb itt :shock:
s ki is akadt tegnap.egyik sráctól szokta venni a szalonnát és most drágábban akarta adni,mert gyengült a forint :evil: aztán perasze lealkudta :lol:

Móni!
rossz éjszaka :evil: Bálint szokása mostanában a hajnali 4-5 közti kelés aztán napközben kb. 1 1/2 óra alvás...s közben tiszta dili de nem akar aludni :roll: reélem már mind2 húzzátok a lóbőrt :)

Fleur!
látom Téged is kiakasztott ez a döntés...aztán majd csodálkoznak ha esetleg megnő az abortuszok száma,illetve csökkeni fog az éveszülések száma :shock: :evil:

Kaqk!
gondolom Emma nagyon örül a nagyszülőknek :) mikor jöttök pontosan?

Vindo!
annyira szép Rugó :) jobban vagy már?

Regi!
de jól halad a fogyókúrád :)

azt én sem tudnám elképzelni h. 6 hósan bölcsibe adjam a gyerekemet :wink:

s vasárnap elindultunk színházba :) s természetesen mint,mindig kalandosan értünk oda :) történ uis h. megbeszéltük melyik vonattal megyünk,és akkor szépen nyugisan odaérünk a Vígszínházhoz,időnk is lesz :)
aha persze :) Dunakeszin megállt a vonat,mert állítólag Göd alsón megdobálták kővel és folyik a helyszíneláés,kb. 15 perc múlva indulunk tovább..ezt kb. már vagy 10 perces állás után megtudtuk.ez volt n11kor az előadás 11kor kezdődött.felhívta barátnőm az ismerősét akik szintén jöttek,de kocsival,merre vannak vegyenek már fel :) előtte azért kalauzt megkérdeztük,kb. mikorra érne be e vonat,persze majd 11re ha pár percen belül elindul.Megérkezett a csaj mi bepattantunk 4en a fia gyerkülésben +htul még 2gyerek+barátnőm :9 azon imádkoztunk rendőrel ne találkozzunk :)odaértünk,persze parkolóhelyet nem találtunk piros lámpánál kippantantunk berohantunka színházba gyerkeket levetkőztettük a jegyszedők már küldtek volna fel,de a jegye a kisfiúnak anyukánál,aki még parkolt,aztán beesett,persze pisilniük kellett :) kb. 1/4órát késtünk :)
s azon röhögtünk h. én előző este gondolkoztam azon mi van ha előző vonattal megyünk be,de akkor sokat kellett volna várnunk,barátnőm mondta menjünk autóval,de minek hisza Nyugatitól pár perces séta a színház :)

Apa volt Bálinttal,aki kellő képp kiakasztotta,de azért havonta 1* mehetünk művelődni :)

közben liitáltam még favonatokra(mágnesesekre) mert gyerekeim egyfolytában összevesznek rajta+mennek húgiék Ikeába vetetek vvelük még sineket is hátha el fognak rajta férni :)

s tegnap délután ide is elért a hóesés :) reggel szánkóval mentünk már oviba :)

KépKép
viranka

Alvás:Míra ami napig átjön,nagyon ritka h. a saját ágyában kel reggel :roll: de ha jön menetfelszereléssel :) párna néha takaró kutyák :)
Bálint meg csak a saját ágyában alszik,viszont hajnali 4-5ig aztán
pörög :? bár ma talán visszaaludt de ahogy meghallotta DEDE hangját Ő is kelt rögtön :)

s még vmi :) énekli az angol ábécét :) és eljut a x,y részhez :
Gabonekszváj :) énekli lelkesen :)

olyan édes volt jöttünk haza oviból és lelkesen "énekelgetett" azt hittem megzabálom :)

:arrow: ovi :)

KépKép
viranka

Heni!
még eszembe jutott vmi :)
Bálint mostanában a Csodabogarak c. dvd-t is szereti :) vagyis az elején a Katicákért odavan :)

KépKép
viranka

Azt az élményt még meg sem osztottam veletek, hogy a szembeszomszéd csikorgó lapáttal minden reggel még zöld hajnalban (sötét van) takarítja a havat. Megjegyzem, munkanélküli, ráérne később is :shock: Két napja ráébredek.

Itt is szakad a hó :shock:

Köszönöm Rugó dícséreteit.

Kép
vindolanda

Viranka - hát, ez a színház jó lehetett :D Apát meg kiakasztotta Bálint :D

Mikor elmegyek angolra, a lakás itt olyan, mintha bomba robbant volna fel a közepén :roll: De jó a kedve a fiúknak, a kupi nem zavarja őket.

Heni - szerintem gyerekfüggő, nem mindig a nevelésen múlnak az alvási szokások.

Rugó próbálgatja a kulcsokat a zárban. Ilyet még nem csinált eddig :roll:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Viranka!
Sajnos még nagyon messze vagyunk a késztől. Csak a nagy kosszal járó dolgokon vagyunk túl. Ablak, ajtó csere, falbontás, ablakkivágás, szigetelés. A parkettázás, tapétázás, festés, házvakolás, színezés még hátra van.
Azért megy ilyen lassan, mert a férjem csinál mindent egyedül.Számtottunk a család segtségére mivel mindkettőnknél vannak férfiak a családban de tulajdonképpen inkább látogatni se jönnek nehogy azt mondjuk, hogy volna mit csinálni.
Ezen már nem dúlom magam, túltettem magam a dolgon csak így valószínüleg az egyetlen érintetlen szobában leszünk áprilistól négyesben. De aztán ha kész leszünk.... :D

Ma voltam Kismama klubbon, ahol pont egy logopédus volt a vendég. Ő azt mondta, hogy teljesen változó a kicsik beszédfejlődése.Van aki másfél évesen csak hangokat utánoz mint Marci vannak akik meg már rengeteg szót mondanak.A lényeg, hogy 2 éves korára kb. 50 szós szókincsük legyen. És ha 2,5 éves koráig nem kezd el egyáltalán beszélni, akkor kell szakemberhez fordulni.

Tegnap szánkózott Marci életében elöszőr. Nem mondom,hogy hangosan kacagott, de lelkesen kapaszkodott és ujra meg ujra visszaszállt. Majd rakok róla képet bár már sötét volt.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Ja és még azt mondta a logopédus, hogy a Ringatók és egyéb mondókás foglalkozások nagyon jót tesznek a gyerekeknek.Persze ezeket otthon is lehet csinálni.És hogy fontos a rágás, mert a beszédhez fontos izmokat edzi. Ezért kell a darabos étel, a zöldség és gyümölcs evés.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Nyerkit na ezt azért nem hittem volna, hogy a rágás segit a beszédfejlődésben:-) Felujitáshoz kitartás!!!!! tudom min mentek keresztül.

Viranka már talán kérdeztem, hogy hol dolgozik a férjed, hogy Sk is vannak, csak nem válaszoltál :? egyébként Bálint énekli az angol abct??de szerintem inkább Mira.
Nálatok nem alszanak az oviban 3 ig a gyerekek??? vagy alvás előtt elhozod??

Vindo ezeket birom a legjobban én is, na az én anyósomék délkörül ha elkezdtek lapátolni, az már szenzáció, de majd Lali megcsinálja ha hazajön, minek is megkönnyiteni szegény gyermek sorsát :evil:
Hólapátjuk is csak azért van, mert vettem egyet, no de én most inkább nem folynék bele ezekbe a dolgokba, majd máshová szerintem kiirom magamból.

Péterke délutáni alváskor is felébred egyszer, majd visszafektetem és visszaalszik:shock: ugyanis még nincs kialudva, de könyörgöm minek kel fel???????????? ( 1 óra alvás után szokott, aztán még ráhúz 1-1.5)

Tegnap Sense azt irta folyt.köv. de aztán nem jött.....Emesével mi lehet????? Jaj én vagyok a következő, hát a ritka bejelentkezés azt jelenti, hogy nagyon elfoglalt leszek én is, bár Péterke egy angyal gyerek, kivi vagyok Áron milyen lesz.

Heni
KépKép
heni81

Halihó!

Lopva írok csak gyorsan.

Akinek küldhetek levelet, attól kérek szépen baba nevet és címet! Kaqktól már megkaptam. (Regi, Dettyk, Viranka, Móni jöhet. :lol: :lol: )
Majd később jövök még. Csak Bercó kikel magából, ha nem engedem ide, ha meg idejön, akkor én nem haladok. :? :lol:
dmaggie

Heni, én csak most jutottam ki havat söpörni :wink: Rugó csak most aludt el... De akár ki sem mentem volna, mert mire végeztem, kezdhettem volna megint :shock:

Kép
vindolanda

Vindo itt is hull folyamatosan reggel óta :shock: a lépcsőt már többször lesöpörtem én is, apa este majd kidobálja az udvarból reggel ne kelljen már annyit, mert lehet dupla mennyiség lesz :evil:

Heni
KépKép
heni81

Heni!
igen Míra énekel angol abc-t :)
zollner-vác
itt hiába esik a hó nincs hideg és olvad is :) még mindig nem fedte be a hó a hóember készítésének nyomait :)

Maggie!megy :)

KépKép
viranka

Viranka:-)Mira nagyon ügyi:-) az tök jó hely:-) a mi apánk is dolgozott ennek a cégnek, csak itt nálunk Szügyben. Fél évig birtuk :evil: Gondolom te férjed jó pozicióban van.

Egyébként itt is olvad szerencsére.

Heni
KépKép
heni81

Csajok, nagyon köszönöm mindenkinek a köszöntést :D , rettenetes napunk volt egyébként (remélem, már vége felé közeledik :? ), holnap reggel talán tudok jönni bővebben :) . Addig is puszi!!
Kép
dettyk

Míra ari lehet, ahogy énekli az angol ábécét! :) Azt én is imádtam! :)
Színházba jutás nem semmi! :)

Nálunk is kupi van, ha egyedül hagyom Szelit Apával, de nem bánom. Örülök, hogy járhatok tornázni! :)

Nyerkit! Huhh, nagy meló. És még ott is laktok... áááá! Kitartás!

Nálunk se nagyon marad meg a , a járdákon egyáltalán nincsen... :roll: Még jó, hogy nem vettünk szánkót... bár jobb lenne, ha szánkózhatna Szeli egyszer az életben... :roll:

Bölcsi: én kb. most tudnám elképzelni Szelit ott, de ezelőtt... nem hiszem, hogy ellett volna idegen társaságban. Most érett meg rá. 8)
Ha lesz tesó, őt lehet, hogy beíratom másfél évesen, aztán meglátom... Ha...

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Életjel...
Nagyjából képben vagyok, olvasni szoktalak titeket, csak írni nincs energiám...

Sense: gratulálunk Lottihoz, gyönyörűszép baba, és tiszta bátyja! :D

I.Móni: neked is gratulálok! Szép és problémamentes várandósságot kívánok!!!! :lol: :lol: :lol:

Regi: szép teljesítmény! Én stagnálok, de már legalább nem hízok! :lol: Párom se sokat segít a bíztatásban, neki így tetszek...

Mesi: pihenj sokat!!! A hétvégén kb. én is így éreztem magam, igaz más okokból kifolyólag, de már sokkal nyugodtabb vagyok. Hiányzik egy kis levegővétel, de ami késik nem múlik...remélem.

Az ünneplőknek nagyon sok boldogságot!

A betegeskedőknek jobbulást!

VikDan is beteg volt a múlt héten, taknyos volt, de már sokkal jobban van! Csak bánatomra már hetek óta éjszakázunk... :cry: nehezen bírom, főleg, hogy nem tudom mi okozza a bajt, de kaptunk egy homeopátiás szert rá, ha beválik megírom nektek.

Rebeka jól van, ő már hónapok óta nem volt beteg...(kopp, kopp, kopp). Viszont nagy megdöbbenésemre OLVAS!!! Teljesen egyedül, minden segítség nélkül tanulta meg. Jó, nem arra kell gondolni, hogy regényeket olvas ki, de egyszerű szavakat gond nélkül elolvas! :D :D :D

Én is megvagyok, ha lesz lelkierőm kicsit majd panaszkodok... :arrow:

Puszi, amint tudok megint írok!

Ja, még egy kép:
Mama mind a 4 unokájával:

Kép

Kép
Kép
timi26

Halihó!

Hó az itt is van rendesen. Ma kétszer lapátoltam el, de meg sem látszik. :? No és persze a házból senkinek nem jut eszébe, hogy a ház előtt a járdát tisztán kellene tartani. :? Azt is én csináltam meg. Bercóval természetesen. Tök aranyos volt, kihordott mindent a lépcsőházból, még a felmosót is. Ott tologatta, huzigálta a hóban. :lol: A hóban meg alig bírt menni, térdig ér neki.

Timi! De jó, hogy tudtál jelentkezni. A gyerekek gyönyörűek, mitsem változtak. A legkisebb is szépen fejlődik ám. Rebekához gratulálok. Nagyon ügyes, legyél is büszke rá. :lol: Éjszakázás: :cry:

Dettyk! Nagyon boldog szülinapot kívánok én is! Hú, ennyire rosszul van/volt Pankusz? Jobbulást!

Nyerkit! Nem semmi ez az építkezés! Kitartást!

Viranka! Míra :lol: :lol: :lol: Imádom ezt a cserfes kis boszit. Vasút nálatok is jól alakított akkor a hv-n. Abban meg teljesen igazad van, hogy Kőbányán még nézelődni sem lehet. Jól lepukkant az egész, nincs egyetlen fűtött helyiség sem. Már azon gondolkodtam, hogy bekérem magam egy hajléktalan takarója alá. Egyébként próbáltam szétnézni, hátha találok a közelben valamit, de nagyon nem láttam be a környéket sem.

Móni! Erről jut eszembe, hogy közel voltam hozzátok. :lol: Egyébként az is megfordult a fejemben, hogy elmegyek az unokatesómékhoz, de aztán nem akartam már nagyon mozdulni. Grétit ölelem.

Vindo! Még neked akartam írni, hogy szombaton Bercó jól bírta szopi nélkül, de amikor meglátott, már egyből követelte a jussát. Volt mit ennie, alig bírta nyelni szegény. Rugó meg olyan szép, hogy kislánynak is beillene. Milyen volt az oktatás?
Ennyi jutott hirtelen eszembe.
dmaggie

Hello Lányok,

tábla:

Kép

Bocsánat, ha kimaradt vmi, de csak az utsó 2 oldalt pörgettem át. És azt is csak nagyjából, pokoli gáz napjaink vannak. :cry:

Minden ünneplőt Isten éltessen!

silka
silka

Jaj, Silka, majd meséld el! Bár tudnánk segíteni Neked!

Lizi nincs jól? Küldjük a +++++ energiákat!!!!

Egyébként figyeltem, hogy Heni és Nyerkit akár egyszerre is szülhetnének, sőt Panndi és Kispocc is. :lol: Ma meg hólapátolás közben az jutott eszembe, hogy régen nem volt már ilyen tél. Remélem ez nem azt jelenti, hogy a nyár is különösen meleg lesz majd. Ez meg eszembe jutatta a 20007-es nyarat, hogy mennyire tudtam szenvedni. Jó kis forróság volt. Majd az ötlött az agyamba, hogy Móninak meg akkor lesz bizony nagy pocija és remélem, hogy mégsem lesz majd olyan rettenetesen meleg. :oops: :lol:
dmaggie

Halihó!
Csak életjelet jöttem adni.

Heni!
Igen, őrülten elfoglat leszel! :lol:
Botond inkább ördög, elég sokat rosszalkodik... :lol: Pontosan tudja, h mit nem szabad, és "csakazéris" csinálja. Néha nem tudom, h ilyenkor mit kellene vele csinálnom. Többnyire elvicceljük a dolgot.
Mióta Lotti megszületett, hisztizik is. :shock: :shock: Leül a földre és szívszaggatóan zokog, ha vmi nem úgy van, ahogy szeretné. Persze nem veszek róla ilyenkor tudomást. Tegnap is volt egy ilyen eset (nem szórhatta szét a fényképeket... :shock: ). 1 perc után megunta a sírást, odajött, széttárta a kezét, mint aki azt akarja mondani : mi van!? nem látod, hogy rettenetesen sírok!???
elröhögtem magam... :lol: :lol: :lol:

asszem lotti felkelt... :arrow:

Ildikó
KépKépKép
sense4

Ide is ideért a hó, ma le is mentünk havaskodni reggel. Lilla kényeskedett egy sort, mert a hó hideg és különben is havas lett a cipője :)
Köszönjük a névnapi köszöntéseket.
Lilla ma ráültette magát a WC-re, de csak a kíváncsiság hajtotta. Fogtam persze, de nincs WC szűkítő, mert nem tartottam fontosnak...látnotok kellett volna az arcát...:) kissé betojt. Gyorsan le is kaptam róla.

Sense
Kezdek besz@rni a 2 gyerekes léttől. Magadra ahogy látom 0 idő jut. Főleg attól tojok, hogy nekem nincs segítségem. Nincs nagymama a közelben....érdekes lesz.
De azért persze mindenképpen több gyerkőcöt szeretnénk, mert úgy izgalmas az élet.

Heni
Örülök, h jól sikerült a Valentin nap :)
De jól látszik Áron :) nagyon édes!

Virnaka
Hogy Bálint ezt hogy csinálja, hogy ilyen kis korai madárka....én frászt kapnék, ha 5kor ébredne Lilla sokszor a fél 7 is gáz.

Móni
:lol:
Úúú ez az éjszaka nagyon gáz lehetett tényleg :(
Várunk szeretettel bármikor :)

Jó, hogy ezt a sok dalos, verses web oldalt feltettétek. Bár én/mi már jó párat tudunk a Ringató jóvoltából.

Mesi
Nem semmi Zsófi ahogy ráfekszik Gegire :)

Sense
A fürdős képen tiszta Boti.

Niki
Az eltűnt :) szorítok a vizsgádhoz!

Sense
Totál megértem, azt hiszem engem is zavarna a dolog, de az a cikk amit a múltkoriban Irina feltett teljesen megnyugtató. Ugye te is írtad, hogy Botond mindent megért...és szerintem ez az igazán nagy szó. Figyeld meg nem is szavakkal, hanem mondatokkal kezd :)
Basszus Lilla Lotti nélkül is ezt csinálja és én is tanácstalan vagyok. Ma nem tom' hányszor vesztünk össze, mert hiába kérem rám sem bagózik és nagyon bosszantó. Főleg az, hogy megkérem, hogy ne rugdosson és még jobban, ne sikítson és még jobban.
Őszintén én ma párszor otthagytam a kisszobában és ráhajtottam az ajtót, hogy higgadjon. Persze vérig (üvöltve) volt sértve, de nem tudok vele mást kezdeni.

Dotildi
Aztaa Dorka nagyon ügyes.

Regi
Nem akarlak megilyeszteni, de a naturlandos csak 3 éves kor felett jó. És amúgy baby luuf remélem jól írtam, azt csak hátra szabad kenni mellkara és arcra nem.

Viranka
Színház :)

Bálint, Lilla (Hajni tényleg írhatnál) boldog névnapot!
Gergő Boldog szülinapot!
Dettyk Boldog szülinapot! (sajnálom a rémes napot! Gondolom Panka volt beteg :( )

KépKép
KépKép
fleur

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?