A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

Eszter! Nekem gyanus, hogy nem raktak fel róla képet. A képeken egy BB Actyve van fenn, ami 28900.- pénz újonan. Nem hiszem, hogy ilyet adnának 5000-ért! Kérj képet, mert a "használt" sok mindent takarhat.

Susy! Szerintem a is a frissen fejt az igazi. Max nem jön be, és akkor ott a műkaja vész esetére. Vagy talán egy szopi is belefér, nektek is kell egy kis nyújtózás.

Kép
zölddisznó

Szeles! Én is úgy ennék már egy kis konyoát!

Kép
zölddisznó

Zöldi!
Persze, hogy megállunk útközben!!! Vinzetnek is kell, hogy kicsit kivegyem az ülésböl és vizszintben legyen
Szóval lesz normál szopi mindneképp. Csak ha pl délben, vagy délután mikor néha másfél óránként szopizna, akkor nem állnánk meg olyan sürün, hanem menet közben oldanám meg. :wink:
susy75

ZÖLDI:

kösz,én is így gondoltam...emiatt irtam h du bizniszelünk,mert még kértem képet..mert bolti képekkel nem sokra megyek, az utcsó képen meg nem sok látszik... :?

Kép
eszterke24

Zöldi: állatjó a kengurus sétálás!!!!!!!! Kiskobold kb. 2 perc alatt bealudt. Terhesen volt ilyen érzésem derékban meg hátban :lol: :lol: majdnem egy órát sétáltunk a hóesésben.

Nem emlékszem, kii kérdezte, de a Pierre Cardin kenguru nagggyon kényelmes, csak a súlyt éreztem, ami rajtam van, sehol nem szorított vagy vágott. Csak kivenni macerás belőle, mert nehezen kapcsolható ki (felülről meg csak beletenni tudom :oops:), de lehet, hogy csak nekem kell gyakorolni.
Viszont sikeresen átraktam az eresz alatti babakocsiba, és most csicsi van...

Mush: YESSSSSSS! Írok privit :D

Kép

Kép
gabilany79

Susy! Mivel az én gyerekem min. 1 órát cicizett, ezért én az autóban fejtem utazás közben, mielőtt etetni kellett, aztán melegítettük és adtam oda. Így sokkal hamarabb végeztünk.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Gabi! Húúú, de örülök happy kenguruzásnak! (Én is fanatikus fun lettem) A kendőt nem is fogod használni? Vagy Te is majd csak akkor, ha melegebb lesz?

Kép
zölddisznó

Zöldi: igen, én is akkorra tervezem, mert én is lengébben tudok öltözni és Kiskobold is. És mivel a kabátomat nem tudom rágombolni, ezért jobb szerintem a kenguru, mert vastag a hátánál is...
Másrészt meg, megmondva az őszintét, az elején nem jött be Kristófnak, mindig sírt benne, de lassan megint próbálkozom majd :)

Kép

Kép
gabilany79

[quote]S írta:usy! Mivel az én gyerekem min. 1 órát cicizett, ezért én az autóban fejtem utazás közben, mielőtt etetni kellett, aztán melegítettük és adtam oda. Így sokkal hamarabb végeztünk.

Enikö!
Igen, ezt javasolta Zöldi is! :lol: :lol: Ès szerintem én is bevállalom. Nálunk is azért lenne gáz mindig megállni, mert van, hogy fél órákat szopizik Manócska! :? :shock:
(majd a cicimet el kell dugni a kamionsoförök elöl) :oops: :oops: :oops: :lol:
susy75

[quote="gabilany79"]M írta:gabilany79ush: hihetetlenül kitartó vagy, minden elismerésem a tied, hogy ennyire bírod a nemalvást/kevésalvást. Én már tuti begolyóztam volna....

koszi! :oops: azert ennel valamivel tobbet szoktunk aludni. gondolom az oltas miatt volt nyugosebb.

berni. orulok, hogy zsofi hamar helyre razodott.

magi.pedig nem is kicsi beni, szerintem.

andi. egyet ertek magival, sajnos nem csak fejben dol el...

zoldi.igen, en kerdeztem. majd atfaltad oket, akkor jelentenel vissza, hogy erdemes-e beszereznem oket? a libri 4500 penzert ide is kud konyveket! :lol: :lol: :lol: koszi
az alvasos konyvet elkezdtem olvasni az ejjel...

KépKép
KépKép
mush589

Ibernuska! A mi dokinénink mindig kihangsúlyozta a hideg vizes borogatást, sőt vinnünk kellett ilyen hálót, amit rá lehet a lábára húzni és már ő rátette az első borogatást. Kicsi Zsófinak gyógyító puszit küldök!

Vera! Boldog 12 hetes évfordulót! :)
Csodaszép a kicsi lányod!

Gabilány! Nektek is boldog 12 hetes évfordulót! Tejecskével hogy álltok?

Andy! De édes Regi!

Aida! Igzi kis pasi Noel! És mekkora haja van. A barátnőd lánya is tündéri!

Szorsolya! Szerintem is keressetek másik dokit. Nem hiszem, hogy az ilyenre számíthattok, ha baj van!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Andy! Sajnos az én fejemből is hiányzik az az idegcsoport, ahol ez a tejszaporodás eldől! :( A pótlást nem igazán lehet megoldani anyatejjel, mivel ha belegondolsz majdnem napi 1 litert eszik egy baba. Olyat meg nem nagyon találsz itt sem,aki minimum fél litert naponta tud adni és megfizetni sem tudod, mert 2000 Ft/ liter. Hivatalos uton meg vesges tejet kapsz és abból is csak pár decit (többnyire 2-3), mert hiánycikk és nem kapnak eleget belőle az elosztók.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő tőlem most elvihetsz egy heti adagot!!!!!!

Kép

Kép
dcili81

Susy! Mi éjszaka utaztunk, ráadásul a hátsó ülésen utaztam a gyerek mellett és az akasztós ruhák az ablakon voltak!
Igen látom már, hogy javasolta Zöldi is, csak én ma olvastam a tegnapi beírásokat is!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Cili! Sajnos nem tudom megfizetni! :)

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

[quote="isarenikő"]A írta:isarenikőndy! Sajnos az én fejemből is hiányzik az az idegcsoport, ahol ez a tejszaporodás eldől! :( A pótlást nem igazán lehet megoldani anyatejjel, mivel ha belegondolsz majdnem napi 1 litert eszik egy baba. Olyat meg nem nagyon találsz itt sem,aki minimum fél litert naponta tud adni és megfizetni sem tudod, mert 2000 Ft/ liter. Hivatalos uton meg vesges tejet kapsz és abból is csak pár decit (többnyire 2-3), mert hiánycikk és nem kapnak eleget belőle az elosztók.

Milyen az a vesges tej??

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[quote="szeles4"]
írta:
szeles4
Nálunk 4. napja tart, hogy az esti utolsó evés után 4 órával újra eszik, majd onnan 3 óránként és alig alszik napközben, max fél órákat. Eddig simán aludt 7 órát éjszaka. Szerencsére a cickóm bírja rendesen, már nem is emlékszem, mikor kellett üvegből pótolni. A fagyasztóban lévő raktárkészlethez meg még egyáltalán nem kellett hozzányúlni. :lol:

Nekünk is most volt amúgy egy ilyen időszakunk, 4-5 éjszaka azt csinálta, hogy 3 óránként enni akart. 2 napja megint visszaállt az 5-6 órás éjszakai alvásokra. Sőőt, most nappal is sokat alszik.

Ma lemértem kíváncsiságból hogy mennyit eszik. 100 ml lett, az elvileg elég egy ekkorka babának igaz?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Cili! Kár, hogy messze laksz! :(

Zöldi! Nem sürgős a kendő, ha eddig megvoltam nélküle, még pár napot kibírok :wink: . És az erszényt is használom.

Minket lassan belep a hó. Már a múlt héten is sok hó esett, most meg tegnap óta megint. Az udvarunkon egy csomó rigó van, egész közel merészkednek.
Kép
Kép

zsebi_baba

A másodikat az ablakból fényképeztem a szúnyoghálón keresztül, azért ilyen kockás.

Most a festés miatt a gyerekek a nappaliban alszanak: Kép a felfordulás közepén:)
Kép Szabi
Kép csókos szájú:)

zsebi_baba

Aida! vasges = vegyes ( több anya által beadott tejet összeöntik, függetlenül attól, hogy mennyi idős a babájuk)

Zsebi-baba! Tényleg szép nagy hó van felétek! Itt már az is olvad, ami eddig leesett!!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hú Zsebi, mekkora hó! :shock: :D Baba pedig tündér. ;)

Enikő, ja úgy már oké. :) Mondjuk nem tudtam hogy összeöntik.. Ez nem túl jó megoldás.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

[quote]a írta:z alvasos konyvet elkezdtem olvasni az ejjel...

Musi! Eddig nekem nagyon bejön.

Lassan olvasok, de majd referálok egy-egy könyv után.

[quote]M írta:a lemértem kíváncsiságból hogy mennyit eszik. 100 ml lett, az elvileg elég egy ekkorka babának igaz?

Auda! Hannának is elég. (8*)

Zsebi! oké.
Húúúú, annyira irigy vagyok a havas kerted miatt! Gyönyörűűűűűűűűűűűű! Imádom!

Tök egyforma az ízlésünk - pont ilyen színű az egyik falam...a kanapét megmár megbeszéltük :)

Kép
zölddisznó

zöldi: fagyi tejet csak magátol olvaszthatjuk és utána melegiteni? sógornőm azt mondta h azt is lehet azonnal melegiteni pl mikróban is csak ott kevergetni kell vagy vizbe állitva. akkor most mi van?mert állitolag ha kiveszem utána fél napon belül megromlik de addig épph kiolvad nem? :roll: ja és a friss tej ugye 48órát áll el hűtőben? mert én ugy szoktam h 2 nap alatt jön le 140 ml és azt fagyasztom le tehát két napos tejcsik vannak a fagyon. az ugy jó?

oltás: mi holnap megyünk 3hósra!szegénykém multkor is ugy sirt:(nem lázasodott be de este adtam neki egy fél kúpot azért.

suzy: én felkeltem vagy kétszer és alvás közben megnéztem h forró-e de nem volt..

rota másodikat is most kapjuk. én a pevenart csak félévesen adatom az elsőt ugy csak 2 kell össz.

meningococcusról mit tudtok? adat vki? mire való és mennyibe kerül és mikor lehet beadatni?

ja és nem akarok dicsekedni de a lányom ma már harmadszor alszik egyedül és hason a kiságyában!:) és mind3szor 10percbe telt csak elaltatni. sikerült elkapni pont mikor már álmos lett puff be hasra az ágyba, fenékpüfölés, kis sirás és 5 perc mulva szunya:) olyan büszke vagyok:)olyan ügyes:)

andy

Kép
andy30

[quote="mush589"]az egyszer megmelegitett lefejt tejet (ami 24 oranal kevesbbet van a hutoben), amit megmelegitek es nem eszi meg mind, vissza lehet tenni a kov etetesre?

erre tudna valaki a valaszt?

KépKép
KépKép
mush589

musi én nem adnám.. amugy fagyitejet adoott már vki? meddig áll el? sogornőm babája kiköpi.. én még nem próbáltam csak gyűlik.

Kép
andy30

Mush egy melegítés egy tej!

Enikő el kell csak érte jönni, fizetni nem kell!

Kép

Kép
dcili81

Andy!
Lehet én is fel fogok kelni. De eddig,hogy lekopogjam jól van a drága!

Mi ma Pneomococcust is beadattuk.
susy75

elvileg 6 hónapig eláll, de általában 3 hó a tuti. Sok helyen hallottam már,hogy a fagyi tejet nem szeretik a babák. Kicsit megváltozik...
susy75

Zsebi: szép nagy hó van felétek, itt is hasonló :D Szabi édes :)

Enikő: nálam is bibis lehet valami fejben, ha ezen múlik :( Köszi az érdeklődést, most beállni látszik egy olyan egyensúly, hogy a napi kb. 800-ból olyan 200 körül van a tápi. Persze ehhez muszáj innom a kétféle teát (látványos a fogyás, ha elfelejtem :?, és a termelődés is, ha újra iszom), fejnem és extra ideig ciciztetni Kiskoboldot, hogy az inger meglegyen. A többiről meg már nem is beszélek (még este 10-kor is tolom magamba a szénhidrát bombákat, hogy éjjel termelődjön).
De jól van ez így, nem lesz több, ha megfeszülök se, meg ha egész nap rákoncentrálnék, akkor se lenne, de legalább kevesebb sincs (kopp-kopp). Kíváncsi leszek, hogy változik a dolog a kövi növekedési ugrásnál.

Andy: mi megkaptuk 2 hónaposan a meningo oltást. Nálunk receptre kerül 2055 Ft-ba. Agyhártyagyulladás megelőzésére, 2 hós kortól már lehet. 55%-os TB támogatás 1 év alatt, 25 %-os 1-2 éveseknek.

Ezt lőttem a múltkor Kiskoboldnak, hihetetlen, mennyire le tudja magát kötni vele. Minden levele zörög, mint a csörgős papír, már nyúlkál érte, markolássza, lesi a nyuszit és közben röhög hozzá.

Kép

Kép

Kép
gabilany79

Lányok, az oltás napján is lehet fürdetni, ugye??? :?: :?:
susy75

Suzy lehet. Nekünk nem is látszott már estére az oltás helye. :D

Kép

Kép
dcili81

Sziasztok!
Na végre idejutok! Így egy kicsit nehezebb, hogy apának is elkezdődött az edzésszezon! Meg ma még sütit is kellett sütnöm. Legalább Marci tudja hogyan kell, mert lépésről-lépésre elmagyaráztam neki.
Kiakadtam a MÁK-ra, mert december 22-én egyszerre adtam be az anyasági és a családi pótlék igényt. Az anyasági elég hamar megjött, de a családi még mindig sehol. Ma felhívtam őket, és hát elkeverték a papírt, jövő hét kedden utalnak "sürgősségivel"! :twisted: Jó fejek!!

Jaj a babucik nagyon édesek. :lol: :lol:

Andy: Regi egy tünemény! Szebbeket nem merek írni, mert kikapok Sinától! :oops: :oops: :oops:
Ja és a szobánkat és Marci szobáját egy jó 1m széles folyosó választja el. Az ő ajtaja résnyire a miénk egy kicsit jobban kinyitva és simán hallom minden mozgását. Valahogy úgy vagyok mint Manna, hogy szinte előbb kelek mint a gyerek!!! :lol: :lol: :lol:

Susy: ha van egy jó kis hűtőládád, abban is eláll a fagyis tej!

Amúgy mi is szenvedünk a napközbeni alvással, de nem sok sikerrel. Az OK mikor kint vagyunk sétálni de azon kívül nem akar aludni!!! :cry: :cry: :cry: Mondjuk éjszaka meg igen!!! :lol:
Vendég

Ja és bocsi de egy tegnap esti kép!n
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.25 22:31-kor.
Vendég

Andi! Nem szabad mikrózni. Hűtőben 24 órán át tartható, utána fagyasztani kell. Meleg vízben kell felolvasztani, vagy ha kisebb mennyiség, szobahőmérsékleten is lehet.

Musi! Nem.

Kép
zölddisznó

megy az idő, ha jól szórakozik az ember.... 4x-re öltöztettem át a babót a mai nap folyamán... :D

Kép

Kép
dcili81

Segítsen nekem valaki aki jártas a teszveszen!

Nagyon-nagyon szeretnék lőni egy ruhát a lányomnak (nagyobbiknak), aminek a licitje két óra múlva lejár! Tudtok valami trükköt, amivel tuti az enyém lesz?

Köszönöm!
csurimuri

csuri én azt tenném, hogy a licit vége előtt tennék egy nagyobb összeget...

Kép

Kép
dcili81

Zöldi! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, nekem ottan a bookline-nál van 20 percent kedvezményem…

Andy: Én is a napokban panaszkodtam Domira alvásügyileg, erre tegnap fél11-től aludt reggel 9-ig egy szopival fél6-kor…

Mush: Köszönöm anyós kérdést….hagyjuk, a lényeg, hogy túl vagyunk rajta.

Andy: Gratula a hasonalváshoz!!!! A kitartás meghozta a jutalmat!!!

manna
mannababoca

Cili!
Köszi!! :P :P
susy75

Csuri! Muti, melyiket! Linkeld be, ha nem titok!

Kép
zölddisznó

Manna! A normál 20 %-on túl?

Kép
zölddisznó

Zöldi inkább megírom a számát: 553657772
csurimuri

Zöldi inkább megírom a számát: 553657772
csurimuri

Megnéztem. Tied az aktuális licit?

Kép
zölddisznó

igen
csurimuri

Cili! Nagyon kedves vagy, hogy felajánlod, de ezért megdogoztál és ha el tudod adni, akkor én nem hoznám el.

Gabi! Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen arányt el tudtál érni az anyatej javára. Nagyon jó a játék, amit lőttél. Mennyi volt?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Gratulálok! :)

Kép
zölddisznó

Enikő! Én is szívesen odaadom, ami márc. elején "lejár". Nem tudnék vele mit kezdeni, a lefolyóba meg kár lenne kiönteni.

Kép
zölddisznó

Köszönöm, bár nem volt verseny és a trükköket is tanulnom kell még.
csurimuri

[quote="zölddisznó"] írta:zölddisznó
[quote]a írta:z alvasos konyvet elkezdtem olvasni az ejjel...

Musi! Eddig nekem nagyon bejön.

Lassan olvasok, de majd referálok egy-egy könyv után.

elore is koszi

ma estenk eddig. hn6 cici, f7kor furdes. 7tol kb hn8-ig etetes (apa etet, en vacsizok, fejek), siras, nem akar aludni. simizem, ringatom, nem javul a helyzet. oke, akkor cici.atmentem vele a hintaszekbe. mar azt hittem, hogy elaludt, gondoltam visszacsempeszem, de csak felalomban volt. azert betettem a mozesba. ott maradtam vele es simiztem a pocijat. rugkapalozott ezerrel. aztan lassult, meg asitozott, es ELALUDT! ha a hassimogatast nem szamitjuk, akkor magatol. JEEE!

KépKép
KépKép
mush589

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?