A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Gyönygyike: üdv köztünk!!! Csodaszép Virág, olyan kis nőcis :D

Csöre: mint előzőleg jeleztük, Olivérrel tuti kézenfogva megyünk csajozni, Sacikához is!!! És ott találkozunk a többi kiskandúrral :lol: 3 szülői?? :shock: Már Sacinak is volt?? :lol:

Katuska: jó fürdést! Hamarosan mi is megyünk :wink:

Mágnes: ja, egyencumi :lol: De vajon miért csinálnak azt újszülött cuminak ekkora 'karimát'? :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Katuska: igaz, hogy ez köcsög dolog a védőnőtől??? Szerintem is!! Miért alapállás az, hogy én folyton itthon ülök és őt várom. Meg ha tudom hogy jön "rákészülök", persze amúgy is törekszem rá, hogy nem legyen kupleráj de azért jobban összedobom a lakást ha jön, meg nem akkor állok neki például hajat mosni vagy sütni.........
Meg különben is....ha azt mondja szerdán jön akkor jöjjön szerdán! Na........jól felhúztam magam!!!!

KépKép
peni

Csöre! Csodaszép Saci!!!!!

Peni! Az enyém beharangozta, hogy minden héten jön. Na azóta nem láttam. :lol:

Kata! Martin és Olivér egyenruhában megy csajozni. :wink:

Katuska! Jó fürdetést.

Nekem Laca hazaesett és babázik. Imádom!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna: örülj neki, hogy nem láttad azóta, szerintem nem nagy veszteség. ÉN sosem bírtam őket....illetve emberileg semmi bajom nem volt a másikkal sem aki SOmához járt de egyszerűen nem értettem, hogy minek jönnek. Én személy szerint semmi hasznosat nem tanultam tőlük.-nekem nem volt segítség.
Egy már babás barátnő, tapasztaltabb ismerős százszor többet ér vagy akár egy ilyen aktív topik ahol ennyi babás anyuka van egy helyen :) .

KépKép
peni

Hanna: bizony :lol: Apa nálunk is itthon van, ő is babázott először, most meg szegényem a havat taszigálja odakint, hogy holnap el tudjunk menni kocsival a 6 hetes kontrollra :lol:

Én meg rendbe raktam a konyhát, Martin eközben babazenét hallgat,de most felsietek hozzá és megyünk fürdeni :D

KépKép

KépKép
kata8110

Peni:dettó! Nálunk tegnap volt,meg a dokinéni is,de csak az utóbbinak volt értelme. Védőnő megmérte a buksit,me4llkast,meg a hosszát, feltette a bugyuta kérdéseit és elment. MEllesleg én is dühös voltam, mert fél 11-re ígérkezett, 11-kor már nekiálltam szoptatni, mert Martin éhes volt, erre csörög a mobilom, hogy itthon vagyunk-e, mert itt áll az ajtóban :twisted:

KépKép

KépKép
kata8110

Na, hát ez az Kata!! A legrosszabbkor jönnek! Nekem is ez a bajom a miénkkel........egyszerűen dühít ez a tapintatlanság. Pont neki tudnia kéne, hogy nem eshet csak úgy be egy kisbabás házba (főleg ha ilyen picúrka a baba).....na mindegy...nem bosszantom magam tovább, de azért holnap elmondom neki a véleményemet. Úgysem bírom ki, hogy ne mondjam :roll: :oops: :roll: :oops:

KépKép
peni

Gyöngyike, üdv itt közöttünk! :D

Anyám, milyen védőnők vannak... :roll:
Peni! Ha legközelebb csenget ne nyiss ajtót! :lol: Úgysem oszt sokat, amit mond, nem?

Csajok!!! Aki ad pótlást, mert kevesebb a teje, az próbált sűrűbben szoptatni?
Ki vagyok akadva, hogy ma csupa 130-160-akat evett Ádi, a reggelit kivéve már mindig kellett a két cici. Döntöm magamba a sok vizet, duzzad is a mellem amikor elkezdem etetni, aztán csak nem elég egy neki. Most este már kellett neki 30 ml tápival pótolnom. Azon agyalok, hogy ha nem adok neki, akkor felkel vajon hamarabb és akkor sűrűbben enne? Az nem lehet, hogy segítene? De hétfőn pl. ezt csinálta, evett két óránként, több is lett a tejem, aztán másnap leállt vele és ritkábban evett megint, a tej megint visszaállt a szokásos mennyiségre. Megőrülök, hogy nem értem hogy működik ez a szoptatás... :evil: Pötyivel soha nem volt ilyen gondom, de nem is evett csak fele ennyit. De elvileg a cicinek hozzá kéne állnia a kereslethez, NEM??? :cry: Fejni meg hiába fejek, semmi nem jön utána, csak szétcincálja a mellem... :?
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika! Azt olvastam a szopi a legjobb tejszaporító. Gyakran kell szoptatni.
A fejés nem annyira hatásos. Állítólag....

Kép
hanna30

Hanna! Olivér nagyon édes kispasi. Boldog 1 hós fordulót! Milánnak is ugyanilyen pöttyös az arca!

Kata! Mekkora lett Martin! Nagyon édes a mosolya. A kertetek gyönyörű.

Gyöngyike! Üdv itt is! Én pótlást napi szinten 300-400 ml körül adok. Nagyon édesek a gyerekeid!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Hanna, én is azt vettem észre, de mi van ha nem akar enni a gyerek gyakrabban? Mert alszik, stb... ??? Még arra gondoltam, talán azért kevesebb ma a tejem, mert ma evett először ilyen sokat és még nem állt hozzá a cicim. Nem tom... de olyan gáz, hogy mindig ezen kell agyalnom. :cry:
Na megyek aludni, hátha ez segít. :roll:
Jó éjt mindenkinek!
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika: elvileg tényleg gyakrabban kéne kérnie a cicit Ádinak.
Nekem estére úgy fogy el, hogy délutántól már másfél-két óránként kéri a cicit Bianka. Régebben nem értettem, miért, de most már tudom. Na meg egyszer le is mértem egy délutáni evésnél és bizony a szokásos 110-130 gr helyett 50-60-at evett csak. Na még szép, hogy kérte megint másfél óra múlva. De sajnos a cicim nem akar alkalmazkodni, pedig ez a délutáni sűrű kajálás már tart vagy 2 hete. Ez van! Ne idegeskedj rajta!!!! Csak ront a helyzeten!!!

Kép
jandrea

Sziasztok!

Olvasok, olvasok rendületlenül... :shock:

Julcsi itthon van a héten, egy kis víruska ( :evil:), eléggé kiakaszt mindenkit ez, Julcsát azért, mert nem tudok vele foglalkozni eleget, Borit meg azért, mert vele sem, s ráadásul teljesen ki an akadva a szentem, tiszta zizi volt ma du...
Ráadásul kiderült, mégiscsak kell jelmezt csinálnom, ananászt. van rá másfél napom, ill. 1 meg egy éjszaka... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Gyors reagálások:

Tejszaporítás: IGEN, IGEN, IGEN! TÖBBSZÖR KELL SZOPTATNI, ATTÓL TUTIRA TÖBB TERMELŐDIK. A lurkók sokkal jobb szakértők, mint bármelyik "fejőgép"...
Nekem is több van most (bár eddig sem volt kevés), mert ha zizzz a csajszi, adok neki cicit. A cumit és a vizet nem fogadja el, így marad a cickó.

Segítség: nálunk Apa most letette a nagyvizsgát - és jelesre vizsgázott. Az első kettőnél ő is linkeskedett, hol segített, hol nem, hool itthon volt, hol nem.
De most asszem ráijesztett az egyik ismerősöm, hoy szedje össze magát, s álljon mellém, mert nem lesz leáyálom a szülés és a felépülés...
Olyannyira szívén viseli a dolgot, hogy tegnapra és mára home office-t kért, vagyis itthonról dolgozik, holnap szabin lesz, mert viszi Mártonkát asztmás kontrollra. Ma az ebédet is ő főzte meg, én gyakorlatilag alig tudtam mozdulni Borcsától-Julcsától, annyira hiszpicsák voltak, hogy csak na - ettől meg én is!!!
Kérés: igen, szerintem is mondani kell mit szeretnénk, mert ezek pasik, nem olvasták a Testbeszéd c. könyvet és kapcsolt szakirodalmait... :)

Ja, és csodásak a babák!

Katuska: az arcod színére mondaná nagyanyám: "Olyan fehér vagy, lelkem, mint a fal ódala... :)"
A MátéPetra páros meg csodás!

FÜrdés:
képzeljétek, megvan, miért ordított Borcsa fürdéskor: félt szegénykém a kádban. Most viszont nem csinálunk nagy dolgot a fürdésből: jól kimossuk-fertőtlenítjük a fürdőszobában a mosdókagylót, kibéleljük törölközővel, fincsi meleg vízzel, majd Borival. Imádja, egy nyikk sincsen...

Na megyek, mert mindjárt etetni köll, én meg addig szeretnék kicsit vízszintbe kerülni...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Enikő: köszi! Ja, ekkora hó van nálunk :roll:

Pöttyök: nekünk szinte napi szinten jönnek-mennek, de van,hogy Martin arcija is csupa pötty! :roll:

Bartika: Martin is belehúzott ma :wink: Szerintem is a legjobb a gyakoribb szopi, de pont így vagyok, mint, te, ha alszik, nem verem fel, hogy egyen a több tej végett...Hála, még bírom egy cicivel/kaja, utána meg még megy a 20-40ml-es fejés....nem tudom meddig...Remélem, nálunk is utána megy majd a kínálat a keresletnek :wink:

Jó éjt Mindenkinek!

KépKép

KépKép
kata8110

Barti: szerintem is próbáld ki, hogy nem adsz pótlást, ha megéhezik, felébred... hidd el. Ne agyalj rajta ennyit :wink: ha meg mégis éhes marad az után is, hogy gyakrabban eszik, ráélrsz akkor pótolni.

Mágnes: márciusi téma: én sajnálom a csajt, ha igazat ír, azért, ha nem, akkor azért (utóbbi esetben elmebeteg)

Kata: ok, várjuk a kiskandúrokat :D
3 szülői: 1 Mesinek, 1 óvodai Zazának, 1 iskolai Zazának, merthogy jövőre megy...

Védőnő: én megbeszéltem vele, hogy indulás előtt hívjon fel.

Na, megyek popsit rázni, jó éjt!

Csöre
csöre74

Hű, nem jövök egy napig, és ennyit írtok! Alig győzőm visszaolvasni, nemhogy mindenre reagálni.

Vickybabe: nálunk se segít többet Apa, igaz, ha mondok neki valamit, megcsinálja. Maximálisan egyetértek Isarenikővel, hogy a férfiaknak egyenesen meg kell mondani, hogy mit csináljon, nem várhatjuk el, hogy maguktól meglássanak bármit is. Lehet, hogy ez genetikailag így van kódolva?? :evil:

Jandrea: sajnálom a lázat :cry: Nekem is ugyanez volt 2 hete, megkérdeztem a gyerekorvost, azt mondta, hogy ha magától elmúlt ilyen hamar, az biztos nem influenza, hanem inkább a mellem durrant be egy kicsit.

Mágnes: nálunk is ugyanez a napirend, reggel éberebb, aztán délután aluszékonyabb. Igaz, mostanában vagy az ölemben hajlandó elaludni vagy kinnt a teraszon. A kiságyában még csak véletlenül sem :roll:

Hanna: gratula az 1 hónaphoz, csodaszép Olivér :D

Kata:
nálunk is hasonló a hóhelyzet, Apa félállásban már hómunkás :roll: Martin olyan nagyfiús :D

Gombócmakka: nekem se okoz hasmenést a laktoherb, én inkább azt mondanám, kifejezetten jó az emésztésemnek :)

Gyöngyike:
üdv itt közöttünk!

Csöre: Saci kishörcsög :D

Peni: kérd meg a védőnőt, hogy konkrét időpontban egyezzetek meg, hogy Te is tudj ezzel számolni. Igazán megértheti, jön (remélem) a szép idő, Ti is egyre többet mozdulnátok ki, így ne jöjjön feleslegesen... (jó marketingszöveg, nem :D ?

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Én is küldök egy képet, a 6 hetes nagyfiamról :D Kép

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Peni! Szerintem is bunkóság, hogy nem a megbeszélt időpontba megy! Én a helyedben nem engedném be más időpontban! Nekem sem segített semmit a védőnő, sőt mostmár tőlem tanul. Miután szoptatási tanásadóval konzultáltam a több tej érdekében hallgatta kikeekedett szemekkel, hogy az mit tanácsolt! :roll:

Csöre! Mi is megyünk Sacihoz udvarolni! :lol:

Bartika! Én sajnos nem tudok hozzászolni a szopi témához, mert az én mellem másként működik! :oops:
De addig, amig a 2 ciciből tud annyit enni, amennyire szüksége van ne aggódj miatta!

Edit! Bálint de kis figyelmes! Nagyon édes!:)

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Olyan üzenetet kaptam az e-mail címemre (justimister@gmail.com ) egy kedves Kismamától, hogy nem elérhető már a link... :(
Valószínűleg akkor az is korlátozott, hányan tölthetik le...

Mindenesetre felraktam újra a kérdőíveket , ahol elérhető:)

http://www.yousendit.com/download/U0d6RkJUV Ehv eE9Ga1E9PQ

Elnézést kérek a kellemetlenségekért! És köszönöm szépen a jelzést!

Szép estét!
justimi4

Jó reggelt!

Bálintanyu! Bálintbaba gyönyörű!

Tejszaporítás....
Hát csajok, ma én úgy ébredtem, hogy a hátam közepe is tejcsis volt.
Szopi után még 100-at fejtem. Pedig Olivér 150-160 alatt nem áll meg. Mindezt 1 ciciből. Lehet, hogy ennyire hasznos a sok CH?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hanna30 2009.02.19 08:16-kor.

Kép
hanna30

Bizony a baba a legjobb tejszaporító! A fejés azért nem szaporít oylan hatásosan mert az agynak is rá kell hangolódnia a tejtermelésre. Ezért van az, hogy mellrevétel után megindul a tej érezhetően, fejésnél meg nem történik semmi.

A sok folyadékkal én megjártam. Próbáltam meginni a napi két és fél litert és drasztikusan csökkent a tejmennyiség, ellenben egyfolytában wc-re jártam. Ha kevesebbet iszom több a tejem...érdekes.

Na megcsinálom az ebédet gyorsan frissen. Borsóleves lesz meg kalács.
Hozzánk is jön 10 után a védőnéni, de nem szokott okoskodni. Megkérdezi van-e valami baj, van-e szükségünk bármire, hogy érzem magam. Ha ébren van akkor megnézi a lányt. A bőrét, hogy figyel-e hangokra, fényekre. Kb 10 perc és már itt sincs...
katuska79

HAnna! ez nagyon szuper! egyébként a pihenés is nagyon jó tejszaporító! Én ha alszom délután egy két órát és éjszaka is van egy négy órás alvás akkor sokkal több a tej.
katuska79

Katuska! Köszi!
Olyan jó, hogy segítettetek.
Pihenni sajna tegnap pont nem tudtam, pedig egy szavam se lehet Olivérre.
Látom Petra is már 3 hetes. :) Nagy gratula!

Kép
hanna30

Jó reggelt!

Megint nem sikerült visszatérni délután :( Pokoli napunk volt.

11:55-kor húztunk sorszámot a Magyar Államkincstárnál, végre megigényelni az anyaságit, családi pótlékot, stb. (Nincs segítségem e téren, így meg kellett várnom míg Manó betölti a 6 hetet hogy vihessem magammal.)
Egy fiatal pár, aki megunta a sorbanállást, elmenetelkor nekünk adta a miénknél kisebb sorszámát, így csupán 2,5 óra után kerültünk sorra. Odamegyek a pulthoz, és előveszem a MÁK honlapjáról letöltött és otthon kitöltött igénylőlapot, amire az enyhén szólva is erősen túlsúlyos ügyintéző olyan stílusban közli egy perc alatt köszönés nélkül hogy ez így ahogy van sz@r, és álljak sorba újra egy másik ablaknál egy másikat kérni-kitölteni majd újra nála hogy beadjam, hogy - bár abszolút nem vagyok egy picsogós típus - zokokva hagytam el az épületet dolgavégezetlenül.
Ágibabára egy szavam nem lehetett, hazáig aludt az indulástól, egyetlen nyekkenést sem hallatott. De szegénykémnek szétcs...tem a napirendjét, kimaradt egy evése, és mire felkelt egy zaklatott anyát kapott itthon: este 9-ig ő folytatta az én zokogásom. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Komolyan fontolom hogy inkább hagyom a pénzt az államban, de ezt soha többet mégegyszer. És kezdek belemenni párom unszolásába, hogy határon kívülre kéne költöznünk. :evil: :evil: :evil:

Átfutottam az elmúlt bejegyzéseket, de tisztességesen olvasni nem volt lelkierőm még. Viszont a babák csodásak!
kisbogacs

Kisbogacs! Ölellek! Mi volt a baj a papírral?
Én postán adtam fel nekik.
A mókás, hogy olvastam a honlapjukon.. na de inkább idézem:
"
A tanulói/hallgatói jogviszony igazolás valamint a tartós betegségről szóló orvosi igazolás eredeti példányát kell csatolni, egyéb iratok másolatban csatolandók.
Az igénybejelentő lapot és mellékleteit a lakóhely, tartózkodási hely szerint illetékes Magyar Államkincstár Regionális Igazgatóságánál kell benyújtani. (Amennyiben az igénylő munkahelyén működik családtámogatási kifizetőhely, az ellátás iránti igényt ott kell benyújtania.) Az igény benyújtható személyesen az ügyfélszolgálaton, posta útján illetve elektronikus úton. Elektronikus úton benyújtott igény esetén az iratok szkennelés útján csatolhatók.
A Magyar Államkincstár Regionális Igazgatóságának címei, ügyfélszolgálatainak címei és az ügyfélfogadás időpontja megtalálható a www.allamkincstar.gov.hu weblapon."

Szkennelés útján hogyan lehet eredeti dokumentumot elküldeni?
:roll:

Kép
hanna30

Jó reggelt!
Bálintbabának is milyen szép a bőre!!!

Batkata! Adtál egy jó ötletet, köszi! Ma este mi is kipróbáljuk, mert nálunk is akkor zendít rá Ádi, amikor a vízbe kerül. A türcsi miért kell alá? Így rá tudod tenni?

Katuska! Nálunk azért nem megy ez a sorrend fürdésnél, amit írtál, mert ha Pötyit beteszem a kádba és utána, közben fürdetem Ádit, akkor ő annyira üvölt már a végén, hogy csak a cici segít akkor ő már éhes is... szóval kiviszem és elkezdem etetni, addig Apa veszi ki Pötyit a kádból és ő öltözteti. Szóval asszem fordítva lesz. Pötyit fürdetem elsőnek, aztán ha pizsiben kész, akkor együtt megfürdetjük Ádit és a többi ok, mert amíg etetem, ő ott ül mellettem és tudok neki olvasni. :)

Hanna! SOk szénhidrátot nyomatsz? Mert abból én sem keveset fogyasztok. :( Nagyon irígy vagyok a sok tejcsiért!!! :roll:
Ma éjjel Ádi két óránként kelt enni. :shock: Tiszta kóma vagyok. De az ezzel a probléma, hogy még volt a mellemben tejcsi, ő csak nassolt egy kicsit és elájult, ami azt jelenti, hogy akárhogy próbálkoztam a szájába tuszkolni a cicim (elég mókás látvány voltam), nem ment, ő aludt. Na erre varrjatok gombot. Ez nem számít szerintem sűrű szoptatásnak, mert a cicim azt vette, hogy elég egy kicsi tejcsi, oszt kész, osszam be.
Csöre, Batkata! Szerintem az is baj, hogy össze-vissza eszik Ádi. Hol kevesebbet és nem szívja ki a cicim, amikor tele van, ettől mint a jojó effejtus, rögtön kevesebb lesz a tej. Aztán meg mikor rájön, akkor megint enne és akkorra már kevés a tejem. Szerintem bennem van a hiba, a cicim túl gyorsan alkalmazkodik a kevesebb tejhez, a sokhoz meg nem. :oops:
Na jó nem agyalok, csak olyan rossz, hogy nincs semmi rendszerünk, noha eddig teljesen jól működött a napunk. Nekem ez rém frusztráló, mert sosem tudhatom mikor jutok el Pötyiért az oviba, mikor indulhatok el dolgot intézni, mikor kell ennie Ádinak, stb... :roll: :x
Na mentem, muszáj kicsit aludnom. A fekvés is pihinek számít, vagy csak az alvás? :wink:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Kisbogacs!!! Én is mindent postán intéztem és képzeld gyorsabb!!! Szóval nehogy betedd oda megint a lábad! Ráadásul képzeljétek ott is dúl a korrupció, ugyanis a biztonsági őrnél lehet előre kinyomtatott sorszámot "venni" 1-2 ezerért. És akkor hopp, Te kerülsz sorra!!! :evil: :evil: :evil: Ezért van az, hogy kiírják 56-an állnak elötted, de csak a fele van ott. :twisted:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Ja és 2006 óta elég a másolat mindenből...

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika!
Én nem nagyon ettem ilyeneket, mert eleve diétáznom kellett a terhesség előtt is. Most nyomatom a tésztát, kenyérből készítek szendvicset. Nekem bejött. Csak azért írtam le. És napi kb 5 liter folyadékot iszom. :oops: (Katuska ne is figyelj ide :) )
Hála, nekünk egész jól beálltak a dolgok.

Ja, mesélek egy nagy sztorit...
Reggel már elmúlt 7 óra, Olivér még alszik. Laca már toporog, mert menne dolgozni és Ő szokta áthozni a reggeli szopihoz. Mondom neki, nyugodtan áthozhatja, majd alszik még közöttünk egy picit.
Áthozza.. Olivér "elkezd szopizni Lacán". Én majdnem behaltam. Aludt és szopizott, nyelt nagyokat. Majd "kiesett a cici". :) Persze rögtön felébredt és Anya kellett. Azt hittem betojok.
:lol:

Vicky! Mi van veletek??? Jelentkezzél már!

Kép
hanna30

Kisbogács: mekkora parasztok! Látják, hogy kisbabával vagy, és bunkóznak. Különben a férjem is az internetről letöltött papírt vitte be, ami elméletileg már régi, de neki csak szóvá tették, amúgy megcsinálták. Az anyaságit már utalták is.

Pöttyök: olvastam valahol, hogy kis anyatejet kell rátenni. Ádinak halványodnak is. Nem mertem sokat tenni rá, nehogy kiszárítsa a bőrét, de úgy látom működik.

Hanna: ez vicces. Lehet, hogy Laca egy ősanya??? :D :D

Tök jó éjszakánk volt. Ádi egyszer kelt 4-kor, utána csak fél 8-kor. A szörcsögése is enyhült. Tegnap vett a férjem hideg párásítót a szobájába, és érezhetően jobb a levegő.

krisz78

Krisz! Milyet vettetek a végén?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Hanna, ez a "legmókásabb": nem mondta meg, hogy mi volt vele a baja. Azt is egy másik sorbanállós pultnál tudtam volna meg.
Én is teszek egy utolsó próbálkozást postán, és ha nem stimmel valami inkább tényleg hagyom a pénzt úszni. Egyszerűen elég volt...
kisbogacs

Krisz! A netről letöltött papír régi???
Én is onnan töltöttem le. Kb. mennyi idő alatt utaltak?
Örülök, hogy Ádi jobban van. Lehet, hogy a páratartalom volt a gond.
Lacának majd elmesélem az ősanyaságot. :)

Kép
hanna30

Kisbogacs! Nem semmi. Én nem hagynám akkor sem.
Akkor nyomatnám nekik naponta elektronikus úton. :lol: :lol: :lol:

Bár, nem csodálkozom semmin....
Olivérnek amikor a TAJ kártyája megjött, a boríték KÉZZEL! volt címezve. Bakker fizetünk egy borítékírót...

Kép
hanna30

Hanna! Laca, mint ősanya... cuki lehetett Olivér! Ádi meg Apa vállára szokott rácuppanni rendesen!!! :lol:
És az 5 liter folyadék, amit betolsz az mind víz vagy mást is iszol???
Lehet már a sörhöz folyamodok a végén, pedig a szagától is hányok... :roll: :oops:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Jó reggelt!

Csak gyors reagálás, mert mindjárt kel picúrom enni.
Hanna: ez aranyos volt!!!

Kisbogács: eszedbe ne jusson bemenni!!! Az én férjem bement, ő is vitte a netről letöltött papírokat. Szerencsénkre már a biztonsági őr mondta, hogy azok nem jók, a kezébe adták a jókat és közölték vele, hogy nyugodtan jöjjön haza, töltsük ki a papírokat és adjuk fel postán, mert akkor sem kapjuk meg hamarabb a pénzt, ha ott vár órákon keresztül!!!!
Nehogy hagyd az államnak a pénzt!!! Neked az jár!!!!!!
Egyébként a barátnőm is a netről letöltött doksikat adta fel postára (ő sem tudta, hogy azok nem jók! Egyébként könyörgöm, miért nem tudják frissíteni????, mintha az olyan nagy feladat volna) és simán utalták neki a pénzt, ráadásul nem is a regionálisba küldte, hanem a központba.
Ja!! És munkáltatóhoz be ne küldjétek, mert én úgy tudom, hogy ők már nem intézhetik, akkor sem, ha a munkahely kifizető hely, már csak a MÁK!!!!!!!!!!

Kép
jandrea

Bartika! Víz, tea. Szorgalmasan iszom. Bár én szopi alatt is bevágok 2 bögre teát.

Jandrea! Ez komoly??? Miben más az a papír?
Komolyan mondom, tele van a .....

Kép
hanna30

Hát ez baromi jó...akkor minek lehet letölteni a netről a papírt ha nem is jó?????????? Én is onnan töltöttem le. Amit ott adnak az mivel tud többet? Vagy csak formailag más, hogy a "harisnyás nénik" is el tudjanak rajta igazodni a pult mögött? :twisted: :twisted:

Hanna! hogy csinálod az 5 litert? Nálam az a baj, hogy eleve kevés folyadékot ittam egész életemben és ha emelem az adagot akkor nagyon gyorsan keresztül is megy...szóval hozzá kell szoknia a szervezetemnek a normális bevitelhez. Ez azt jelenti, hogy egyfolytában lőtyölsz? Mert nekem a másfél liter megivása is folyamatos lütykölésnek tűnik és állandó tele érzésem van tőle.

Hanna! Lacaősanya :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ma Ő kapja az aranyérmet :lol:

BArtika! lehet csak átmenti és pár napig tart ez az összevisszaság. Tényleg ne agyalj rajta! Szerintem mindenkinél van ilyen, hogy egyik nap rendesen eszik a baba előírás szerűen, másik nap meg óránként és össze vissza. Próbáld ki, hogy egy nap nem nézed az órát, hogy mikor evett csak egész egyszerűen etesd meg ha kéri. Sokszor csak egy kis nyugicici kell neki vagy szomjas és elég a pár korty is. A következő szoptatásnál ugyanarra a melledre tedd rá ha úgy érzed keveset evett onnan!
katuska79

HA van a MÁK honlapján valami emil cím tutira írok nekik, hogy legyenek szívesek frissíteni az adatlapokat!
Tök jó, hogy iylen esetben sehova sem lehet fordulni....csak szívni lehet.
katuska79

Bartika: Vivamax, és fertőtleníti a levegőt. Középkategóriás volt az ára (13 000Ft) , de azt mondták jó, és halk. Tényleg halk, egész éjjel ment. Amúgy te egy nap mennyit használod?

Hanna: a papírt két hete adtuk be, és kb. 10 nappal később már a számlán volt a pénz. A neten többféle nyomtatvány terjed. Van, amelyik régebbi. De nekünk elfogadták. Szerintem én egy babás oldalról töltöttem le, nem az Államkincstár honlapjáról. Talán azt nem tudtam megnyitni, vagy valami ilyesmi miatt.

krisz78

Katuska: csak formailag más, mintha ezt mondta volna a férjem. Betűtipus, egy-két apróság, de ugyanazok a dolgok vannak rajta. De mondom, nekünk elfogadták. Lehet, hogy köcsög ügyintézőt fogtál ki Kisbogács?

krisz78

Katuska! Én is gondolkodtam, hogy írok nekik.
Tényleg nem értem...
Lacának pedig átadom. :)

Krisz! Na, akkor várom, mi lesz. Ha 2 hét múlva nincs pénzem, akkor bemegyek.

Kép
hanna30

Hanna: az anyaságit utalják hamarabb, a családi pótlék majd késve jön. Azt még ne várd! Ezt nekünk mondták is.

krisz78

Most beszéltem a MÁK telefonos ügyfélszolgálatával (itt normális volt a csaj):
- a saját honlapjukon lévő nyomtatvány a régi, személyes üszo-n nem fogadják el (ott szép kéket adnak)
- az internetes beadás bár már szerepel a honlapon mint lehetőség, valójában még nem működik, úgy még nem lehet beadni igénylést, mert ügyfélkapus rendszer lesz, de még most fejlesztik majd hozzá a szoftvert. (csak a vicc kedvéért: valószínűleg külön rendszer lesz, tehát aki már regisztrált a magyarország.hu ügyfélkapuján, az ne örüljön, itt intézheti újra majd a digitális aláírását mégegyszer)
- a csaj azt mondta, hogy azért csak próbáljam meg a netről letöltöttet is nyugodtan beadni postán, a back office-on normálisabbak a kollégák mint a személyesen.
kisbogacs

[quote="krisz78"]K írta:krisz78atuska: csak formailag más, mintha ezt mondta volna a férjem. Betűtipus, egy-két apróság, de ugyanazok a dolgok vannak rajta. De mondom, nekünk elfogadták. Lehet, hogy köcsög ügyintézőt fogtál ki Kisbogács?

Krisz, úgy zavart el a pulttól az első mondatával, mintha (1.) a legutolsó koszos bűzlő koldus lennék (megjegyzem nekik is jár hogy emberként bánjanak velük); (2.) ahogy a rossz napközis tanár zavarja vissza a padba a gyereket, hogy úgy ahogy van szar ez a lecke fiam, most azonnal mész és megírod még háromszor...

Ekkora tahóval esküszöm soha életemben nem találkoztam még :evil: :evil:
kisbogacs

Krisz! Köszi!

Katuska! Nem tudom, miért iszom ennyit. A szoptatás alatt és szomjazom.

Kisbogacs! Tényleg sajnálom. :(
Én tuti ráborítottam volna az asztalt, ezért a stílusért.
Bár gondolom van vezetőjük. Simán jelezd a panaszt.

Kép
hanna30

Sziazstok!

Jézusom tegnap este 7 óta egy regényt próbálok elolvasni annyi az új infó.

Hanna: a hason fekvést gondolom a bölcsőhalál miatt nem ajánlják…. Nálunk ez amolyan hagyomány, mert 4-ünk közül 3-am így alszanak csak én alszom az oldalamon. Amúgy olvastam a dologról, és elvileg valamilyen agyi nem megfelelés az oka…ami az ébredéseket is irányítja….persze a szoba hője, levegő összetétele is fontos tényező

Kisbogacs: nem tudom Budapesten hogy megy a MÁK ügyintézés levél útján, Zalában ( nálunk) január 1-től nem a megyei hanem a régiós azaz Szombathelyi központba küldtem el a teljes dokumentációt. Következő héten már itt volt a családi pótlék és az 1xeri anyasági támogatás.

Enikő: köszönöm a dícsérő szavakat nagyfiam nevében…aszem majd bádigárdot ( magyarosan írva) kell fogadni a lányok rámenőssége ellen, és a jóképűsége mellett piszkos agya van a fiunknak….bát ez a mai generációra jellemző…mintha sokkal okosabban születnének a gyerekek…..

Szoptatáshoz nem igazán értek: mivel én csak fejem a tejet ( mindkét gyerkőcnél ezt alakítottam ki) de most csak egy kajára elég….mivel mi a férjemmel írjuk mikor kel mennyit és mit eszik ( táp vagy anyatej) van é kaki és mikor alszik….periódusokat meg lehet figyelni…..pl. 4. héttől már csak napi 5ször kajál a Virág…viszont a mennyiség ebből 2 szer 150 ml pótlás, a másik három csak 120-130 ml …..attól is függ ki eteti, mert apa betuszakolja az elkészített 150ml-t bármikor…..

Hanna szkennelve csak másolatot tudsz produkálni…. A személyi a lakcím kártya a TAJ kártyák a banki kivonat és a baba anyakönyvije elég volt másolva, csak az orvosi igazolás kellett nálunk a két szoc. Támogatás igényléshez. Tértivevénnyel küldtem a biztonság kedvéért….fel is hívtak, mert a két ügyet más más emberke intézi, de az egyik jelezte, hogy az eredeti orvosi igazolást küldjem meg hiánypótlással …szóval meg voltam elégedve a hozzáállással….

Nos kényes kérdés: védőnők: ők egy külön emberfaj…már elnézést a kivételért….megyétől, várostól, égtájtól függetlenül. Úgy tűnik csak a dokumentáció a lényeg náluk. A miénk tegnap szerdán hívott, hogy volt nálunk, nyitva is volt a lépcsőház ajtó, de nem volt kedve feleslegesen felmászni a 3-ra. De csengetett és nem voltunk…pedig valaki itthon volt a csajóval…..csak a csengő nem a legmodernebb….de hogy hányszor elmondtam csippanjon a mobilomra vissza is hívom…ááááá….ezeknél az a divat , gondol egyet elindul a városba, aztán megjelenik mint valami csoda…..terhességem alatt is ezt tette…..péntekenként keresett, előzetes bejelentés nélkül, mire közöltem, fiacskámmal már délben elhúzunk 50 km-re a megyeszékhelyre a szüleimhez és vasárnap este érkezünk vissza, ….hát igen talán nem kellene itthon dekkolnom heti 7x 24 órát….amikor hazaértünk a kórházból eljött, de előre közöltem, ne nyaggasson a szoptatással…tudom mit csinálok…és ez így is marad….

Még a szoptatáshoz…..az bizti hogy több szoptatás több tejet eredményez, én csak türelmet tudok javasolni…..ahol van tejci ott nem lehet gond pár nap alatt behozni a hiányzó mennyiséget, amúgy érdekes, hogy én minden kajáltatás után fejek, 10-20-30-40 ml-t két mellből, amire a fodrászom azt mondta azt felesleges kifejni……én meg elvacakolok vele, esetleg éjjel kimarad de ami belefér kifejem…..és amikor a babó elkezd sírni akkor a kevés tej ellenére feszülnek a melleim, amig eszik a baba és a testemhez ér, addig is kifolyik pár csepp…tehát valójában a reflexek működnek, csak a limit túl alacsony…..igazából pedig azért fejek, mert folyton véresre szívták a babák a mellbimbóimat…pár napos szünet után újra és újra….de ha még 3-4 hétig lesz tej avval is megelékszem…..

Nos elég a regényből

Üdv
Mindenkinek szép szélmentes napot

gyongyike

Besz@rok ezen a szar MÁK-on... :evil:
Mi is a régit töltöttük le ezek szerint. Már igaz-ami igaz, eddig, amikor a GYEST és GYEDET intéztem, akkor mindig beslattyogtam (hogy nehogy postázás és visszapostázás legyen belőle) odamentem az INFORMÁCIÓS pulthoz, ahol nincs sor, ott elkértem a formanyomtatványt és kaptam egy listát is miket kell csatolni. És így mindig ok volt... De most nem nagyon közlekednék ennyit szaros formanyomtatványokért... :evil:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Szerintem meg egy fél téglát becsomagolni a papírokkal és behajítani nekik az ablakon!
katuska79

Csajok!
Csak gyorsan, mert fő a tojás..
Én nem tudom Bencével megcsinálni, hogy ,ha mondjukszopik 100-at , akkor ne adja pótlást ,mert nem lakik jól. Ha nem kap annyit, amennyi neki kell, üvölt, és tekereg.... :cry:
Na de a kérdés: Ha csumára kiszívja mindkét cicit folyamatosan, akkor is kell fejjek??? :shock: Annával nem volt ilyen gondom, ő mindig hagyott benne.. De Bence az utolsó cseppig kifacsarja..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?