Új privát üzeneted érkezett!

Legeslegutoljára: beteg baba.....ezek szerint lehet, hogy nekem is el kellett volna vetetnem Attit? Hiszen életképtelennek született.....4 órát élt volna.......?????..... :shock:

Kép
Attila 3 éves volt áprilisban
Andris 5 éves volt júliusban
 
 


Egyik barátnőm küldött egy mailt egy autóbalesetben összégett de (sajnos :?: életbenmaradt) lányról (ő a vétlen fél), teljesen összeomoltam a látványtól...
:!: :!: :!:
:( :( :( egyből értékesnek és csodálatosnak tűnik az életem, mintha kicseréltek volna... :roll: :roll:

Elmentünk sétálni, remekül érzem magam!

Illetve éreztem, mert féltem, hogy félreérthető voltam ezért benéztem ide és láttam, hogy a téma még pörög...

Pumpóka el ne menj!

Klarka, Te se!

Lécci..

Klarka, megértem, ha csalódtál bennünk, hiszen te másképp látod a dolgokat. Én is rosszul érzem magam olyan emberek közt, akik más (politikai, vallási) véleményen vannak és állandóan megpróbálnak meggyőzni. De mi nem győzködünk, nyilván aki abortuszra kényszerül nagyon is jól tudja, hogy helytelen, amit csinál, de nem lát más megoldást.
Ha egyszerűbb lenne az örökbefogadási procedúra, szerintem sokkal több gyerek születne meg! Persze a leendő szülőket ellenőrizni kell, ezt értem. De, ha teherbeesik valaki, azt se ellenőrzik utólag..
Megerőszakolás és beteg baba gondolat nálam is felmerült..

Inkább hagyjuk ezt a témát tényleg, mindenkinek a magánügye, bár nekem sokat segít, ha itt ki tudom önteni a lelkem, ezt köszönöm nektek (férjem abszolút nem érti szerintem, ha lelki nyűgöm van, hogy mi a bajom, de hát a férfiak egyszerűbb lelkek.. :D )
Vendég
 


Kritta,
27 leszek, Te? Végülis az már nem aaaannnyira fiatal… :roll: :D De én összesen egy évet dolgoztam az egyetem és Bogi közt és ez pont arra volt elég, hogy kitaláljam, hogy kb milyen munkát szeretnék inkább.. :D De ezt már itt írtam. :oops:

Gabo,
jólesik, hogy megértesz! :D

Hú, Bogi pakol le az asztalról, mindjárt jövök és mondom, hogy mit hallottam fogmosás ügyben!
Vendég
 

 
 

sziasztok

lányok ne csináljátok már.

Pumpó el ne menj :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
mi "szeretünk" és fontos nekünk,hogy irj..tudod miért,nekem legalább is?
mert te vagy az aki tényleg a való életet irja le.mármint a mindenjó mellé leirja azt is ami rossz dolog is történt vele és nem szégyenli be ismeri.
remélem érted :?: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
maradj:)

nem hiszem el,hogyminden dologból össze veszés lesz

Lituka
ne érezd magad rosszul mert leirtad.senki nem haragszik rád.


mindenkinek van saját véleménye és ez igy van rendjén.mindenki irja is le de ne essünk már neki a másiknak és ne sértődjünk már be ha nem tetszik a másik véleménye. milyen világ lenne ha mindenki egy véleményen lenne
Vendég
 


Lituka
fogmosás:
ha kibujtak a fogacskák akkor textil pelussal esténként törölgesd át neki
Vendég
 


Tyúúú Csajok elmegyek vásárolni és mire jövök vissza!!!!

Nem akarom ragozni a témát, szerintem is az lesz a legjobb, ha hanyagoljuk.

DE
Lituka ne érezd rosszul magad az, hogy leírtad ami bánt teljesen rendben van, és az hogy ebből ez lett az nem a Te hibád!!!

Klarka,
én nem tartom helyesnek, hogy emiatt hátatfordíts ennek a topicnak, de tégy ahogy jónak látod. Tudod a hit nekem nem azt jelenti, hogy hátat fordítok azoknak, akik máshogy gondolkodnak...még akkor sem, ha alapvető nézetekről, kérdésekről van szó. Én a hitre úgy tekintek, hogy azért kaptam, mert kerestem és az a feladatom, hogy az életemmel az életmódommal példát mutassak, olyan példát ami kívánatos másoknak...nem akarom túlragozni, tényleg. de szerintem akik nem vallásosak azok pontosan ettől a reakciótól kapnak frászt, mert úgy érzik, hogy felsőbbrendűen viselkednek velük szemben és ítélkeznek felettük. Pedig az nem a mi feladatunk, ugye? Mindenki megvívja a maga lelkiismereti csatáit és majd elszámol az életével ha itt az ideje. Sajnálom, ha elmész, mert így elveszik a Te nézeted és álláspontod, amitől színes a világ..

Na csak ennyit akartam írni...

KépKép
 


Fruzsi,mit vásároltatok? :wink: :wink:
Vendég
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.21 21:51-kor.
Vendég
 


Nem akartam elmenni, csak törölni a hsz-t mert aztán gyorsan gyűlnek ám a keselyűk.... :twisted:

Én nem sértődtem meg semmin, ez biztos. Leirtam az én oldalamat, mert téma volt és nem hittem volna, hogy ekkora nagy szemenköpést kapok. Bár sejteni sejtettem, hogy vki biztos lesz, aki kikiabál gyilkosnak, de én pont Klarkaról nem gondoltam.

A vallásról hasonló a véleményem, mint Fruzsinak.
Aki hisz, az nem fordit hátat a másiknak. Nem idéznék a Szentirásból, pedig lenne idevágó rész....

Lillus!
Nem Te nyitottál vitát. Nekem nem kellett volna leirnom ezt.... sorry.... tényleg 10x meg kell már gondolni, miről ir az ember lánya! :wink: Bár szerintem ennek nem kéne igy lennie, de én is visszafogom magam és csak a totál hétköznapi témákra fogok reagálni.

Akkor kezdem: Zsófi náthás, köhög, folyik az orra. Ma 4x cseréltem rajta pelenkát, evett almát banánnal, paprikás krumplit, vaniliás joghurtot és megint éhes. Már 10 kiló és 80-86-os ruhákat kezdjük hordani. Issza a Kubut. Sokat verekszik. Integet pápát és mondja is, tátá. Puszit ad. Na, kb. mára ennyi....
Holnap folyt. köv.... :lol:

Témák lezárva, megyek festeni!!!! :lol:
Vendég
 


Lekri,
ne is mond..
Mindig a tescoba megyek vásárolni, mert közel van és nem kell eurót váltani hozzá (ami most nagyon gáz...), na meg egy helyen van minden.
Amióta van mit vezessek, azóta a bevásárlás az én feladatom almával, szeretek is nagyon menni, mert az is program :lol: (ez gáz, mi? :wink: ). Annyian voltak!!! És pár dolog hiánycikk máér hetek óta..az arckrémem (mindig ugyanazt használom), az autóba biztosíték, biztonsági fülpucoló..amit viszont végre kaptam az a páramentesítőbe tabletta!
Alma is fáradt volt és nyűgös, mindent ledobott..a szatyor bazi nagy volt+ vettem 5kg krumplit, és akciós a Liberó 49 Ft a nagy csomag, na szóval jó sok cucc volt, elfáradtam..Alma most alszik én is pihizek...

KépKép
 


Fruzsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, hol akciós a Liberó 49ft-ért???????????? :D
Már megyek is érte!!! :D

Na télleg húzok festeni!

Borsika, irok majd pü-t csak vár a falfesték.... :twisted:
Vendég
 


Most akkor ebbe a nagy kavalkádba azért valaki megnézte Marciról a videót? :oops: :oops:

A fogmosásról: Én pont tegnap voltam fogorvosnál, és rákérdeztem, hogy ugyan még nincs foga Marcinak, de ha kibújik mi dolgm lesz vele.
Azt mondta, hogy ő úgysem fogja hagyni eleinte, hogy a szájába dugjam a kefét,de adjam oda neki, de legyen ott reggel és este (persze ha tud) a fogmosásomnál, hogy tudja majd utánozni, és hozzászokjon ehez a "szertartáshoz".
A másik amit még mondott, hogy ha van már 8-10 foga, vigyem el gyerek fogorvoshoz, hogy szokja, és ne féljen.
Amit még mondott, hogy kerüljem a cukros teát, gyümi levet.
meg azt is, hogy ha a foga tövénél az ínyénél a egkissebb elszineződés is megjelenik, azonnal vigyem el orvoshoz, mert van olyan baktérium, ami nagyon gyorsan végigszalad a szájába, és kipotyognak a fogai.


Én ennyit tudtam meg. Remélem segít.

Kép
 


Pumpó,
a komáromi tescóban!!!!! de siess, mert kevés van már és csak a nagy csomagos annyi, azthiszem 86 db-os

KépKép
 


Fog téma:
a dokinéni fluoridos tablettát írt fel, ami nekem már eleve gyanús volt, mert úgy tudtam, nem szabad a tejfog mellett szedni. Gyóyszertáros nénit is megkérdeztem, ő is osztotta a véleményem és (mint anyuka) az elmex bébi fogkrémet ajánlotta (az van ráírva, hogy az első fogaktól használható, tehát ez a junior előtti). Meg is vettem, esti tápi után áttörlöm a fogait vele (ha nem felejtem el :oops: ). De ez a fogtéma nálam is rémálom, mindenki mást mond.. :evil: Abban szinte mindenki egyetért, hogy a cumisüvegezés nem ajánlott, ti is így látjátok? De tejes folyadék meg kell nekik egy éves korig. Azt miben adjam, pohárban??? :evil:
(még a fogorvosunkat akarom megkérdezni, csak félek, hogy rákérdez, hogy "és a te fogaid hogy vannak" :lol: :lol: :oops: :roll: )
Vendég
 


Nono
teljesen egyetértek veled :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Pumpi
jó látni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Fruzsi
ti Szlovákiába laktok?
tudok szlovákul,vaGY inkább "tótul" :wink: :wink:
nálunk van egy Plus és kész..ha lenne itt is egy Tesco vagy valami ilyen nagy bevásárló helység tuti minden nap ott lennénk a fiúkkal. irigy vagyok,hogy mehettek :)

nekünk a hűtő kezd üres lenni.ja hétvégén megyünk vacsizni apával és egy másik párral.én annyira várom már,pedig a pénztárcánk üres de akkor is kell a kikapcsolodás mert megörülök
Vendég
 


Nono el ne menj!!!!! Végre vissza jöttél!!!! Szerintem mindenki abbafejezte ezt a témát!!!

Kép
 


Én jelentem megnéztem és Alma is!! Sűrű ba-ba-ba kiáltások mellett végig röhögte az egész filmet!!! Nagyon ügyi ahogy lépeget és hogy iszik egyedül :shock: Mondtam is Almának, hogy látod így kell ezt, de nem hatotta meg túlzottan....

Fogmosás,
vettem én is fogkefét Almának élvezettel rágja, persze ott, ahol nincs foga....de néha sikálom neki az a 4-t, annyira nem bánja. de csak néha..

KépKép
 


ELmex bébi, na majd megnézem én is és veszek. Én cumisüvegből adom a tápszert, mert Alma álmos már este és ahogy meghitta már vágja is hasra magát és aludna, ha hagynám, de én beteszem a saját ágyikójába :wink:

lekri,
igen itt lakunk most, már lassan 2.éve. Én nem beszélek egy kicsit sem szlovákul...szerencsére itt mindenki beszél magyarul, a város 70%-a magyar

KépKép
 


Marcianya,
jó ötlet, hogy játsszon a fogkefével és nézze, ahogy fogat mosunk, ezt már én is hallottam, jó, hogy emlékeztettél rá!

A fogorvosunk még mikor terhes voltam, ezeket tanácsolta:
nemcsak gyümilét nem, de teát se adjunk neki (gyerekteát se!), szokja meg és szeresse vizet.
kekszet semmiképp (és semmi olyat, ami "beragadós"), a csoki, ha jó minőségű, még elmegy néha. De minden édesség után szokja meg, hogy kiöblítse a száját, legjobb a szájzuhany, ha van. Ez is lehet eleinte játék, míg megszokja.
Vendég
 


nekem egyik gyerek se itta meg a vizet :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Alma meg csak azt issza...gyümilét csak olyat, amit facsarok a narancs, mandarin az jöhet neki, de azt is vízzel higítom neki. A babateát nem issza meg.

KépKép
 


Lekri,
na én is ettől tartok... :roll: :lol:
Vendég
 


Mi szeretjük a vizet, talán majd kedvet kap. Néha egész sokat el-iszogat. (én legszívesebben meleg vizet iszom, lehet, nem vagyok egészen komplett.. :lol: )
Vendég
 


Na legalább most még annál is rosszabbul érzem magam :(

Nono..kérlek...ha most nem irnál többet...(miattad jövök énis egyre gyakrabban) akkkor még rosszabbul érezném magam...

a topik nem ugyanaz de vannak akik ugyanazok maradtak..és kérlek azok kedvéért ne tünj megint el...

és senkisem..én irtam nem kelett volna..véleménye pedig persze mindenkinek lehet..mindkét oldalnak van valamiben igaza...

én pl rossz politikus lennék mert tök megtudom érteni mindig mind a két felet...persze sokszor egyik oldalra vagy másikra állok de mégis tiszteletben tartom a másik felet is.

Fruzsi: sima fogkefével sikálod??? raksz rá fogkrémet?
elmex bébit a fogkefére kell tenni?
vizes pelusssal töröljem át???

áááhhh ez a fog izé ez kész rémálom....

képzeljétek vettem Máténak most nem hipp hanem milupa babakekszet..biscotti a neve...annyira imádja...csak ugy falja...:)

én pl sok mindent adok neki de a sima cukros dolgok a halálom..az amire se most se késöbb nem szeretném rászoktatni..

Tudjátok ez a gyerekvállalás dolog tényleg érdekes..
nekem lenne hová (130 nm2-es a házunk amibe költözünk) van egy csodás férjem,időm millió lenne mert 22 vagyok,abszolut nem vagyok karrierista...dolgoztam 3 évet...és a mai nem találtam meg azt amiben motivációt éreznék...komolyan nem tudom mi szeretnék lenni pedig már felnőtt vagyok...ezért is nem mentem tovább..nem vagyok diplomás...kimentem külföldre..hazajöttem férjhez mentem és megszültem Mátét...vmiért nekem ők a karrier..
a konyhám mindennél fontosabb,legnagyobb szerelmem a főzés a fiúk után...
nekem igy teljes az életem..egyenlőre háziasszonyként.
persze önmegvalósítás majd nekem is lesz mert szeretnék majd vmi olyasmit csinálni amihez kedvem van..pl szívesen lennék a városban gyerekvédelmis,közösségi referens,szerveznék rendezvényeket...irodalmi esteket...egy csomó mindent...
de az én 22 évemmel itt esélyem sincs...(meg persze az emberek sem vágynak ilyesmire)
mindenesetre tudom hogy segíteni szeretnék majd másokon.
na de most más..elkanyarodtam..
szóval szülhetnék mert lenne hová és kinek..
de eszembe sincs még egy babát szülni..
és nagyon jól esett hogy attól hogy mások másképp gondolják még senki sem esett nekem.
én pont ezekért az okokért amik voltak pl Áginál vagy amit Nono irt ezért nem akarok többet..
mert épp elég lesz ennek az egy emberi lénynek megmagyarázni majd hogy mennyire rossz ez a világ..
mennyi szörnyűséget kell majd neki is látni és átélni??? (persze a szép dolgok melett)
tudom hogy rossz lesz neki hogy nem lesz testvére de mindent megfogok tenni azért hogy boldog és rendes ember váljék belőle..
nem az anyagiak vagy ilyesmi miatt nem vállalok mégegy babát..
nagyon is szeretnék akár már jövőre szülni...DE..ha nem látom hogy szebb és jobb lesz a világ..erre esély sincs.
már előre féltem őt is...hisz mindennap megölnek vkit brutálisan,bankor rabolnak,tönkreteszik a rendes embereket...az emberek elvesztik a fejük..lassan ugy élünk mint az állatok..
szóval szép a nagy család...de szép volt egyszer..amikor még minden más volt...anyáink korába..amikor ugyan kommunizmus volt de minden évben nyaralni volt a család a tsz üdülőben és a gyerekek kisdobosként táborozhattak és bejárhatták az országot..
és mindig volt mit enni..voltak szabályok de mindig volt kenyerünk és tejünk..emlékszem nagyon pici voltam amikor a rendszerváltás volt de emlészem hogy előtte mindenünk megvolt pedig nem politizált senkim..volt rendes fizetésük stb...nem volt elhitelesedve a társadalom.
mostmeg??? áhhhhhhhhh...15 éves koromban voltunk utoljára nyaralni anyuékkal..
ők már tényleg lassan 10 éve sehol nem voltak..csak monoton munka megy..a stressz...az ideg..
a hugom már ebben nőt fel..hadd ne mondjam el milyen lett...totál boldogtalan...ugyanolyan stresszes mint a szüleim...nő mint a gaz..mert a szüleimnek nincs rá idejük.
na én ezért nem akarok még egy babát...mert látni akarom hogy felnő...és ebben a világban sajna már 1,5 évesen bölcsibe kell vinni aztán go dolgozni mert különben éhenhalsz...
de ami a legszörnyübb hogy a feszített tempó miatt nem tudsz elegendő szeretetet adni...

na mindegy bocsi elragadtattam magam...

(megint hoztam egy témát amiből megint veszekedés lehet :( )

na de megyek is...
ja és ez csak enyém vélemény volt ám...
én nagyon tisztelem azokat akik bemerik vállalni a nagycsaládot..én ilyen beszari negatív vagyok :(
Vendég
 


Borsika
mi is,szeretjük a vízet.sőt Levim is megissza már.Tofi még mindig nem.hiába adom neki inkább nem iszik.nálunk ugy van,hogy elől van mindig vagy a cumisüveg vagy az itatópohár.olyan helyen ahol eléri és igy mindig iszik ha szomjas. akár babateát,akár gyümilevet kap én mindig vizezem az a lényeg,hogy ne víz ize legyen hanem egy kis más.a tea is majdnem víz szinű igy megissza de a sima vízbe ha beleiszik akkor rámnéz és leteszi az üveget :lol: :lol:

Fruzsi
irogatok egy másik topikba ott is van egy Szlovákiába élő anyuka csak neki fia van :)

na fiam evet erre tojt :) :)
Vendég
 


Pár nap babanetezés nélkül és mire jövök vissza? :o Örülök, hogy az utolsó pár hsz-ben senki nem hozza a témát, amihez én egyébként anno direkt nem szóltam hozzá, pedig döbbenten olvastam Lituka írását. De ez, ahogy Nono és többen is írták: egy fórum, ahol le lehet írni a véleményünket, nem szabad a másiknak nekiesni, sosem tudjuk, hogy kinek milyen sebet szakítunk fel. Ne ítélkezzünk!!! Én a 13. hétben voltam, mikor vérezgettem, hát ne tudjátok meg, mit éltem át, hogy féltettem az én egyetlenemet, de Istennek hála semmi baj nem lett belőle, a placenta nem volt jó helyen, de aztán felhúzódott és utána már minden OK volt!

Szőlő Mazsijának hatalmas DRUKK!!!

Én pár napja itatom Bogit pohárból, kicsit kortyol bele, de nem erőltetem, eddig pár kortyig jutottunk el. Őszibaracklevet itattam vele.

Pumpóka: Jobbulást Zsófinak!

Nono, Klarka: El ne tűnjetek!!!

Bogi ma észvesztően sokat aludt, sikerült totál kifárasztanom, folyamatosan dumáltam neki, foglalkoztattam, mei taiban cipeltem, szegény gyereknek már biztos elege lett belőlem, és inkább beszunyált. :lol: Na jó, komolyan: délelőtt 1,5, délután is 1,5 órákat aludt, igaz, délután két részletben. Közben szopi. :wink: De szüksége is van a pihire, mert úgy néz ki, hogy holnap megyünk Nyíregyházára a nagyszülőkhöz. Kicsit kikapcsolódunk, utálok bent lenni, a sétákat is unom már. Most a párom szüleinél van, kicsit jó így egyedül néha...

Borsika, Kritta: Megértelek benneteket a gyerekvállalás nehézségeivel kapcsolatban, tényleg nem könnyű. Az biztos, hogy nem szabad mártíranyává vállnunk, kell egy kis kikapcsolódás, mert a gyerek is megissza a levét annak, ha az anyja fáradt és depis... A külsőnk is megváltozik, de belül is változunk, nehéz ezzel szembenézni, sokszor én is visszasírom a "régi szép" időket, de Bogit persze semmi kincsért nem adnám, valódi szerelem a miénk!!!

Fogacskák: Úgy hallottam, hogy már az első fogakat ápolni kell, én néha áttörlöm a száját belül és a 3 fogacskát is rózsamézes (bórax+glicerin) steril gézlappal, ennyi. 1 éves korától gondoltam, veszek neki fogkefét és babafogkrémet, addig elég ez a gézlapos áttörlés is.

Bolygó
Kép

Kép
 
 


Festés mára ennyi... :lol: ölég vóóót!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lillus!
Teljesen egyetértek veled! :wink: Ha tegyük fel, nem mentem volna szét az első férjemmel, hanem még együtt lennénk, nem vállaltam volna be egy harmadikat, ez biztos!!!
Más volt a helyzet, mert második férj és teljesen új kapcsolat, mindketten akartuk a babát, ráadásul lány is lett... :D
DE! Eszem ágában nem lenne többet szülni, igyis néha azt érzem, megfulladok! 50nm-es a lakásunk, amit záros határidőn belül el kellene adni és egy nagyobbat venni, vagyis legalábbis akkorát, hogy mindenkinek legyen saját szobája, tehát min. 4 szoba, vagyis 1 nagy és 3 kicsi is elég, csak különüljünk már el!!!
Most volt lakásátrendezés, mert jutányos áron kaptunk egy tuti szekrénysort, amit ráérünk majd törleszteni akár nyártól és akár másfél évig, az illetőnek nem fontos a pénz. Igy átrendeztünk. Mi visszajöttünk a kisebb szobába, ahol eddig a két fiú volt és a 3 gyerkőcöt pedig betettük a nagyobb szobába. Eddig élvezik. Zsófi sem unatkozik annyira, mert elvan a fiúk mellett. :)
De ez igy nem lehet sokáig, mert nem egészséges! Lépnünk kell majd nekünk is, csak ezt a nyamvadt lakást nem lehet eladni! :(
Zoli a múltkor megkérdezte, miért?... nem szülnék még egyet?? Hát azt hittem megfejelem... komolyan.... mondtam, hogy akkorsem, ha nyolc bikával kergetnének!!!!!!!! Legfeljebb akkor, ha megnyernénk a lottót vagy ha havi 1,5 millát keresne a drága... akkor talán! TALÁN!

Mert ahogyan Nono irta, a szeretetből nem laknak jól és a szeretet nem fűt télen!!!! :wink: Felelőtlenség lenne!!! Ezért is megyek még idén és megcsináltatom a végleges fogamzásgátlást!!! Hogy még véletlenül se!!
Vendég
 


Pumpóka,
ne is mondd, nekem is kéne festeni, (bár nekem gázcsöveket), de semmi kedvem felkúszni a létrára.. :evil: Te mit festesz?

Lituka,
igen ez egy újabb 'jó' téma, de osztom a véleményed. Valahogy az a benyomásom, hogy a rendszerváltás előtt minden nyugodtabb, békésebb volt, pedig nem sokat éltem akkor.
De azért szerintem szép ez a világ, és a mi gyerekeinknek abszolút ez lesz a természetes, nem fogják idegennek érezni (persze ez nem feltétlen jó. :evil: de azt akartam ebből kihozni, hogy az ő generációjukat már nem fogja megviselni egy elbocsátás vagy gyakori munkahely- esetleg szakmaváltás. És ez azért jó. Az, hogy ez esetenként stresszt szül, amit nem tudnak kezelni, az nem jó. Az agresszivitás iránti passzivitás, érdektelenség megint nem jó)

Bolygó,
milyen jól megfogalmaztad, bizony nem szabad mártírrá válni!!

Na magyek, mert Bogi valami zacskót eszik. Lehet éhes :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Akartam írni, meg pár képet mutatni, de olvastam, hogy vita van.
Nem tudom, hogy idevaló volna -e a kép.....
Majd esetleg később visszanézek!!!

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
 
 


Ollem
milyen vita?hol?
aki a vitát szította lelépet,mi itt vagyunk és szépen beszélgetünk:)

kérjük a képeket és az irományodat :)
Vendég
 


Elnézést,ha v.kit megbántottam a véleményemmel nem direkt volt!

Nem lehet tudni,h egy nem várt gyermeknek milyen lesz az élete.
Persze vannak keresztény értékek amikbe most belegázoltam. De ha rólam nyilatkozott volna így v.ki az nem tenné zsebre. Meg elvileg nem szidtuk senkinek az anyját csak elmondtuk a véleményünket. Ez elvileg egy szabad ország és szabad topik!
Hát igen ez már egy szürke topik-jellegtelen emberekkel ugye?(nem szerintem)

Köszi a megértést gabo.

Kép
 
 


sziasztok!

nem mertem írni....
meg képeket hozni....
de mivel lekri írta, hogy jöjjek , így itt vagyok....
csak gondoltam életjelet adok magunkról.
Bogi kis rosszcsont. huncut és imádom!!!! :D
Igazi kis hisztizsák!!!!
Éjjel alszik.
Már majdnem mindent eszik. Ebédre azt eszi amit mi általában.
Ma pl. töltött káposztát evett.
Egyre tovább áll kapaszkodás nélkül, egyre ügyesebb. Egy lépést már tesz előre, de még elesik.
Fogunk most jön (első)
Ha azt mondod neki, hogy cső, akkor felemeli a kezét. int. és még sok dolgot tud már. okosak ezek a kis gyerekek. már nem babák.
most ennyi....
akkor teszek még képeket is.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
 
 


Mai képek! Kép délutáni alvás Kép anyánál tente Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
 
 


Remélem nem sok a kép

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
 
 


Eléggé felhúztam magam. Excuse me.

Klarka Mivel te most újra vársz egy babát ez is erősítheti az érzéseidet. Tedd azt ami nektek a lehető legjobb. Próbálom megérteni amiket írtál. Van egy hittantanár barátnőm,de néha nem értem őt sem mondjuk nem túl inteligens egyébként. Csak ebben az egy témában van otthon,de ha másról van szó...
A hit az egy jó dolog! Sz.tem a hívők jobb emberek nálunk.(nálam nem nehéz :oops: )

ollem jó hogy írtál! :lol: ügyes Bogika! és Pumpó Zsófi is!

Örülök h vissza tértél Anetto!!!!!!!!!!

Mi sem iszunk szinte semmit :(

Kép
 
 


Kérdés (once again)nálunk még eddig anyatejen kívül csak 12 körül ebéd főzi+husi volt + magában egy kis gyümi de.Ez már nem elég Fruzsinak szerintetek mit adjak még és mikor?(Fruzsi már 19-kor alszik)

Köszi Tim ari vagy :lol: na lelövöm magam mára :?

Kép
 
 


Ollem

Bogi egy édes kis hölgy !!!! Kicsit irígykedem, hogy elalszik ölben. Alma már a nagyágyon se nagyon alészik el mellettem, csak egyedül a kiságyában. Dehát ezt akartam, csak néha jó lenne kicsit úgy aludni együtt, mint mikor mini volt :lol:

Kritta
bocsi, hogy nem válaszoltam, de teljesen el voltam foglalva a kis nézetkülönbséggel.
Szóval szerintem adj még 1x főzit 4 körül Fruzsinak és akkor tud még szopizni is bőven elalvás előtt. Délután már nem is próbáltál adni neki gyümit sem, vagy tejpépet?

KépKép
 


Mary,
Bogi nagyon édi! Gratula a fogacskához! A cső-t megnézném, ha majd felteszed youtube-ra. :D Hű, mindjárt 10 hós!

KisFruzsi,
ugyanígy érzek, hiányzik az összebújás, én Bogim is csak a kiságyban vagy a babakocsiban alszik. De: tegnap annyit evett, hogy bealudt az etetőben, és mikor kihámoztam, nem tettem be egyből a kiságyba, hanem beültem vele a szobájába és hallgattam a rádiót, ő meg aludt a karomban. Jól esett! :D Kis trükkel kielégíthetjük a vágyainkat :lol:
Vendég
 


köszi lányok!
Borsika kérésed számomra parancs.
felteszem youtubera a csőzést! :lol:
nem ígérem, hogy ma, de fel fogom tenni
én imádom amikor az ölemben alszik el. ő szinte csak így alszik el.
megyek fürdetni.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
 
 


Borsika,
én azt szoktam kicsit kihasználni amikor Alma megeszi az esti tápit és felveszem, akkor ált. már félálomban van. Rámborul, na akkor kicsit még fogom, de nem sokára teszem is le. Vagy ha éjjel sír és nem tudom az ágyban hagyva megvígasztalni, akkor kiveszem és a hasamra és a melkasomra fektetem ettől megnyugszik és elalszik rajtam..

KépKép
 


Sziasztok!

Vagyok én is...idegileg lemerültem totál.Kezdem a jobbik részével,legalábbis jobbnak tűnővel.Legutoljára dec 17-én volt hasi UH-ja Blankának.És a mai ugyebár.No
DEC-I UH: bal vese pyelonja 41x32 mm, a mai UH-án a pyelon 29x27mm tág.
DEC-i UH: kehelyvégek 10mm átmérőjűek,a mai UH-án a kehelyvégek 5-6mm átmérőjűek.
DEC-i UH: ureter 5mm átmérőjű, a mai UH-án ureter 8mm.
Tehát ha végig nézitek,akkor 1 értéket kivéve az összes javult!!!!Ilyen még nem volt! De hogy az uccsónál az 5mm,miért lett 8mm.Az is kérdés...Gondolom ezt megválaszolandó március 17-ére előjegyezték Blankát izotópos vizsgálatra.Ilyen már volt neki 2008.áprilisában.Azt nézik vele hogy a kontrasztanyag hogyan ürül ki a szervezetéből.És így megtudják azt is,hogy van-e a hugyutakban valahol szűkület,hogy a hólyag záróizmai megfelelően működnek-e.Nos annyit már akkor tudtam,hogy ha a húgyutakban valahol szűkületet talált volna az a vizsgálat,vagy ne adj ég,valamiféle elzáródást,az gáz mert azonnali műtétet tesz szükségessé.Akkor jó volt az eredmény,ezt ismétlik meg most majd 17-én.Reggel 8-kor lesz a vizsgálat,de majd fél 8-ra kell menni,mert vénát kell szúrni neki,kap egy branült,és azon keresztül adják be a kontrasztanyagot.Azt is tudom már szerencsére hogy végig ott lehetek vele,mert nekem kell fogjam a vizsgálat alatt,hogy ne mozogjon.Áprilisban legalábbis így volt,és 25 percig kellett mozdulatlan lenni.

Ami a mai UH-án aggasztó,hogy a lépében találtak valamit. Ettől kimondhatatlanul kiborultam... De már kezdem összeszedni magam,de attól még nagyon depresszív hangulatban vagyok,és leszek is.Idézem a leletet: "A lép craniális harmadában 13 mm átmérőjű,echoszegény, vascularisatiot nem mutató képlet-feltehetően sűrű bennékű ciszta ábrázolódik."Szóval ez most nekeem betette a kiskaput,hogy mostmár a lépével is baj van a leányzónak.Azt mondták hogy egyenlőre ezzel annyi a teendő,hogy a hasi UH-k alkalmával nyomonkövetik ezt is,és nézik hogy növekszik-e vagy stagnál.De bíztattak,azt mondták hogy ez igen gyakori,még úgy is hogy egyik vizsgálat alkalmával még nem látszik,és utána meg megjelenik.Azt mondta az UH-os doki,hogy okozhatta ezt az is ha szülés közben jobban meg volt nyomorgatva a szülőcsatornában,és közben megnyomódott és megsérült.És eddig azért nem volt látható mert nagyon pici volt a lép,és nem lehetett kimutatni.De ki vagyok attól készülve hogy csak valószínűsítik hogy lehet hogy ciszta.De még ők sem tudják egyenlőre hogy micsoda.Cisztának gondolják...Az UH-os azt mondta hogy ne legyenek ezért álmatlan éjszakáim,a műtődokink,aki gyereksebész főorvos Szegeden,ő meg legyintett erre a ciszta dologra,és azt mondta hogy egyenlőre nekünk most fontosabb a bal oldali része Blanka kiválasztórendszerének!Hogy most a vesegond a fő probléma.De én akkor is aggódom,hisz egy csepp lányom,és még 1 éves sincs és mi mindenen ment már keresztül???Miért kell ez a sok betegség,szenvedés neki????Mivel érdemelte ki?

Bocsi bizti sok lettem... :oops:

Kép

Kép
 
 


Nos, akkor....

Mary!
Nagyon szép a kiscsaj! Annyira baba! :D
Jöhetnél gyakrabban! (én beszélek...)

Lekrinek sem irtam, meg Marcianyának sem (szégyelld magad Ágnes... fúújjjj), hogy zabálnivalók a fiúk! Marci abban a szerkóban veszett édes a pasi! Levi-Tofi... azok a szemek!!! :D

Hát én mindenkire nagyon irigy vagyok, hogy megnyugszik mellettetek, rajtatok a bébi. Muki ha felsir éjjel, általában kicsit hagyjuk, mert legtöbbször visszaalszik. Ha nagyon rázendit, akkor kivesszük, de nem megoldás, ha magunk mellé vesszük vagy az ölünkbe, mert felélénkül és lesz dajdaj... :twisted: nem képes velünk aludni egyáltalán, pedig az elmúlt pár napban voltak car éjszakáink, 5-6x ébredt a kismocsok, már totál kivoltunk mind a ketten Zolival... :x Legújabb húzása, hogy fütyül ránk enni este és éjjel vagy hajnal 2 körül ébred és üvölt a jussáért. Most sem evett, verekedett és köpködte ki a cumit a szájából... :roll: szép lesz, ha megint ébred majd, én hülyét kapok!!!!!

Borsika, kérdezted mit festek.... falat.... :lol: én.... :lol:
Na, hát szerintem én a szinkeverést befejeztem! Vagyis legjobb lenne, ha kész szines festéket vennénk, ha majd festeni akarjuk a két szobát is.... :lol: valszeg képtelenek vagyunk rá! Anyutól kaptam egy csomó szinezőt, meg volt még itthon diszperzit, igy tegnap nekiálltunk szint keverni, ugye a pirosat ha sárgával, abból elvileg narancssárga kellett volna legyen.... kellett volna, de nem lett... két sárga, egy pirosból sikerült olyan szép élénkrózsaszint csinálni, hogy öröm nézni!!!!!!!!!! :lol: Hát ezzel festettem ki ma a közlekedő helységet, amiből a fürdő-wc-konyha nyilik... csodáááás lett! Mint barbie-éknál, komolyan!!! Egy lányszobába tökjó lenne, de szerintem ide nem okés... :lol: mindegy, muszály volt, mert ott áztunk be és Zoli leglettelte hétfőn, a festést meg bevállaltam.
Még nincs itthon, dolgozik a drága, de kiváncsi leszek, hogy seggel kifelé, ha meglátja a fal szinét....... :lol:
Csöveket nekem is kéne már, meg ajtófélfákat, ajtókat is, de ahhoz tavasz kell, meg totális gyerekmentes hétvége, mert állati büdös lesz! :?

Megyek pancsi, mert 1 óra múlva jön apjok haza...
Vendég
 


Mezsó,
Sajnálom, hogy a lépében találtak valamit, de az orvosok biztos nem véletlenül mondják, hogy nem súlyos. TGudom, hogy most nem vígasztal semmi és megértem az aggodalmadat, a helyedben én is kilennék. A többi veseértéke javult, ez nagyon jó!!!

KépKép
 


Sziasztok Mamipajtik!

Mindenekelőtt köszi a hiányolást. Nagyon elfoglalt, és hulla fáradt vagyok mostanában, ezért nem jöttem.
Lilinek kibújt a harmadik foga, de már érkezik a negyedik is. Borzasztóan sokat szenvedett szegény emiatt az utóbbi napokban.
Voltunk mi is szánkózni és hóembert is építettünk :) Csatolok képeket.

Egyébként most már egyre többet lépeget, és már nem olyan bizonytalan, mint néhány napja.

Bocs, de most többre nincs időm, mert hulla vagyok, de igyekszem visszakapcsolódni a beszélgetésbe.

és akkor a képek:

Kép Kép Kép

Kép
 
 


Mukinak boldog hófordulót!!

KépKép
 


Szia Emi,
de jó, hogy jöttél, már kezdtem azt hinni, hogy valami baj van!Olyan idilli képeket tettél!!!! nagyon szépek vagytok!

KépKép
 


Mezsó,
nagyon sajnálom Blankát :cry: , de próbálj meg nyugodt maradni és bízz az orvosokban! Blanka erős kislány. Minden rendben lesz!

Kép
 
 


Hááát először végig se olvastam a mai termést csak gyorsan beírtam mi volt velünk ma...De most végig olvastam,és a kezdeti örömöm jól elszállt,hogy milyen sokat írtatok...

NONO KÉRLEK NE TŰNJ EL!!!!!KÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉRLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEK!!!NONO ÍRJ TOVÁBBRA IS!Én komolyan mikor a mai napom után bekapcsoltam a gépet,az egyik első gondolatom te voltál,hogy írtál-e ma és mit?Én nagyon szeretem a hsz-eidet olvasni.

Igazán dühös vagyok most hogy miért kellett összeugrasztani a bandát már megint???Végre kezdett a topik feléledni,és már megint valami hézag valami vita,veszekedés van.
Klarka: nagyon sajnálom,hogy itt hagysz/hagytál bennünket,de ez a te döntésed.De őszintén sajnálom.A beteg gyerek elvetetéséről én írtam.De ez sem az én gondolatom volt,ez az élettel összeegyeztethetetlen dolog,hanem erre törvény van.Ha gondolod előkereshetem és idézhetem neked szóról szóra a paragraffust. Nem én találtam ki.Mellesleg nem kellene az embernek minden egyes szaván ennyire csűngni,mivel 1.ez egy nyílt fórum,és mi értelme van neki,ha nem írhatja le senki szabadon a véleményét,2. élettel összeegyeztethetetlen betegség alatt általában a súlyos kromoszómarendellenességeket szokták érteni....ebbe pedig hogy micsodák inkább ne menjünk bele.Rendben?Én nem akartalak megbántani ezzel a dologgal amit írtam,ha mégis sikerült akkor csak ennyit mondanék,hogy sajnálom de nem kell kifordítani a szavaimat.Súlyosan beteg lányom nekem is van,és képzeld ő 11hónapja van velem,és mégsem vetettem el,és nem kapom magam fel ilyen dolgokon.A törvény nem kötelez arra ha ilyen problémája van a babának mint Atinak volt,hogy vetesse el a kismama,hanem felkínálja a lehetőséget hogy ha gondolja a kismama akár még a 18.hét után is megszakíthatja a terhességet.De mi a francért magyarázkodok??

Kedvem lenne nekem is offolni magam...Most igazán elment a kedvem mindentől.

Ja víz...Blanka sem issza...Sajnos csak teát iszik,de mostanában azt se sokat.

Kép

Kép
 
 


Emi: tök jó,hogy rólatok is hallani!!Nagyon jók a képek! :wink: Micsoda hóember!! :D :D :D

kisfruzsi,emi: köszönöm a bíztatást,igyekszem is összeszedni magam,csak nagyon nehéz! :cry: Főleg hogy ez még csak tipp hogy ciszta...de majd a későbbiekben derül ki,hogy tényleg az-e...És ez a bizonytalanság nagyon durva!!/Tesóm azért "megnyugtatott",hogy lép nélkül is lehet élni,mert egyáltalán nem létfontosságú szerv!!Sovány vígasz nagyon,de vígasz némileg...Tudom ne lássam ilyen borúsan a jövőt./

Kép

Kép
 
 


Mezsó!
Az már jó hir, hogy javultak Blanka értékei!!!
Előre ne idegeld magad, tudom, könnyü mondani, de bizz benne, hogy minden rendben lesz és nem kell mütét meg semmi rossz most már!!!!

Figy, ezt nem a te hsz-ed váltotta ki Klarkaból, hanem az enyém! Itt én voltam a kiindulópont neki, amin fennakadt! :wink:
De őszintén megmondom, nem érdekel olyan ember véleménye, aki csak a magáét hajtja, mert ez bűn.... csak ennyi... a beteg babát más is irta, de látod, ez sem elfogadható az ő szemében...

Na megyek aluszikálni... vagyis csak fekszeni, mert várom még apjokat... mostmár mindjárt itthol van.... :)
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron