A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

Zsebi:
jó a kép amit feltettél !Jó nagy hó van nálatok!

Laura:
milyen aranyosak a fiaid.Zalán verset olvas Hunornak? A kicsi meg milyen nagy szemekkel figyel! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

zsebi:mennyi a mirena amugy?érdekelnek az árak,bár nem szedek semmit amig szoptatok.

zöldi:pannonia-ipoly utca sarok.van jo pár dolog..és én sem vagyok girnyo,szoval bálna,foka,elefánt méret is van.:Dpáromnak 995-ért vettem kabit.vagy 950.máááá nem is tudom.de vigyázz mert már csak holnap van akcio.jövöhéten uj áru jön.

rota:én nem adatom be.védőnő mondta hogy felesleges mert sokan megkapják és még is beleesnek.

marti:nagyon jok a jelmezek.

Kép

Kép
nikianya21

Niki! A Mirena 40 ezer, de 5 évre le van tudva. Ezt nem szedni kell amúgy! Minimális a hormontartalma, mivel helyileg hat.

zsebi_baba

Nagyon boldog névnapot a Zsuzsáknak!

Ma délután megyünk ultrahangra, szorítsatok, hogy minden oké legyen...

Reggel -10 fok volt, kicsit elegem van már belőle, meleget szeretnék :x

Kép

Kép
gabilany79

Köszi a névnapos köszöntéseket! A többi Zsuzsinak is BOLDOG NÉVNAPOT!
Velünk minden rendben, nem lázasodtunk be!

Andy. a mi dokink szerint az anyatejes babákat nem lehet túletetni! Eszik annyit ami neki kell!!! :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Boldog névnapot minden Zsuzsának!
Remélem mindenki jól van!

Itt nagyon hideg van annak ellenére, hogy süt a nap, mert állati szélvihar van, megint. Soha nem lesz már jó idő???? :shock: :shock:

Nálam kész az oldalas, meg a krumpli hozzá!

Törpöm elaludt a játszószőnyegen! Olyan aranyos... Nagyon büszke vagyok rá, tegnap is magától aludt el, nem kellett ringatni, betettem a z ágyba és elaludt!

Kép

Kép
dcili81

Èn is Minden Zsuzsának Boldog Névnapot kívánok!
Ès köszönöm a köszöntést! :lol: :lol:

Márti!
Szép kis csaj Anett!! Biztos tettszik majd Vinzentnek! :wink: :wink:

Majd meglátjuk, hogy alakul. Most már azért van pár alternatívám, ha mégis sürübben szopizna! 8)
Èn is Cerazettetet szedek, szünet nélkül. Eddig mellékhatás nincs. Viszont rendesen megjött mellette. :roll: :roll:

Gabi!
Szorítok!!!!++++++
susy75

Ja igen én is a Cerazttet szedem, semmi mellékhatás, óraműponotsságú vérzés...

Kép

Kép
dcili81

[quote]Z írta:öldi: neked is volt először izomlázad combtájon a kengurus sétától vagy én vagyok ilyen kelésgyenge?

Gabi! Nem, mert Zöld már görkorizott ebben az idényben...na, akkor volt. Mindent megtettem a pesti felső rekpart gyalogosai és kutyasétáltatói szórakoztatása érdekében :)

[quote]Z írta:öldi rég nem tettél képet lánykádról!Vagy csak én nem voltam rég

Márti! Most rajtakaptad lustuló Zöldit. ...na majd ma.

Köszi Niki!

Kismacska éjjel 2*5 órát aludt! Jeeeeeeee!

Kép
zölddisznó

Sziasztok Csajok!

Minden Zsuzsannának nagyon boldog névnapot!!!

Itt is ezerrel süt a nap, de röpködnek a kemény mínuszok.

Gabi!
Délutánra megy a drukk! Minden ok lesz!

Zsófinak a mózesa fölé a játszószőnyeges állatok közé felakasztottam egy kistehenet, amit elér. Nagyban markolássza és tömködi a szájába. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Zöldi! Bicajozni mikor tervezed a kiscsajjal? Ugye nyáron már lehet? Milyen a jó gyerekülés?

zsebi_baba

Lányok! AZ én kicsi fiam még nem markolászik a játékok után, meg ha kezébe nyomom se fogja meg! Max ha a játszószönyegre teszem, akkor elnézegeti öket! :roll: :roll: Ez baj????
Zöldi??? :?: :?:
susy75

Zsuzsák, Zsuzsik, Suzyk, Zsuzsannák, nagyon sok boldok névnapot kívánok!

Megjöttünk dévényes nénitől, szuper volt!!! :lol: Hunornak normál az izomtónusa, nem kötött, nem laza, de kicsit balos. Mindig bal oldalra szeretne mozdulni. Mindent érthetően elmagyarázott, megmutatta, mit kellene csinálnia ilyen idősen a babának és mit nem csinál jól Hunor. Nincs funkcionális probléma, minden fejleszthető, amit nem látott teljesen jónak.
Megdícsért minket, mondta, hogy látszik, nincs sokat ölben a baba. Szinte végig vigyorgott, magyarázott Huni, kb. 3/4 óránál unta meg és kezdett reklamálni.
Szóval vettem hengerpárnát a hölgytől, megmutatott különböző gyakorlatokat, mit csináljunk itthon. 1 hónap múlva javasol kontrollt és addig csípő ultrahangot.
Köszönöm nektek, hogy beszéltetek, pontosabban írtatok erről, nekem etéren nagyon hiányosak voltak az ismereteim, de nagyon örülök, hogy megint tehetek valami fontosat a babámért! :lol:
Laura

Kép
Kép
szeles4

Zsebi! Én már tavasszal tervezem. Nem gyerekülést veszünk, hanem utánfutót, abba már akár most is be lehet kötni, csak bele kell lenni egy hordozót.
Gyerekülésből a fejtámla, karfa, állítható lábhossz, és az 5 pontos széles biztonsági öv amik nagyon fontosak. ...de én nem szeretem, mert labilisabb, mint az utánfutó. Viszont kétség kévül könnyebb, és tárolni is egyszerűbb. De nekünk hosszabb túrákra is kell, és mivel akkor egész nap úton vagyok, ezért fontos, hogy délidőben árnyékban leszek a bébim.

Kép
zölddisznó

Susy! Még nem baj! Hanna is csak néha-néha fog rá, de nagyon tetszik neki, amikor beleakad, és "odébbteszi. Van, aki csak 4 hónaposan kezd el markolászni.
Az ujjait már kinyitja, vagy ökölben tartja?

Laura! Szuper!

Kép
zölddisznó

boci.
es a tapis babat tul lehet etetni?

andi. Sophie is kover kismalac (zoldi, utolagos engedelmedet kerem). olyan hurkai vannak, hogy ihajj. es mi a legrosszabb, maz kover gyerekunk lesz. akkor is fogom szeretni. de amikor kuszik, meg majd rohangal biztosan lemegy majd roluk. foleg Regirol, mert o anyatejes. ugy tudom a tapisokrol nehezebben megy le.

gabi. rosszul irtam tegnap. 2/3 tapi es 1/3 anyatej. de van olyan nap amikor sikerul fele-fele is.
tegnap reggel a cicizes utan mar nem kert mast. ki kellett dobnom egy nagy adag anyatejet. :evil:
alig varom, hogy megerkezzen az a nyavajas merleg.

zoldi. ezt en is kerdezni akartam. hogy Sophie csak fekszik, mozgatja kezet labat, nezelodik. ujjait kinyitja sokszor, de van, hogy okolbenvan neki. megfelel ez a koranak?
ma most mar figyelem, amikor hasra teszem, emelgeti picit a fejet, de mindig balra. ezt hogyan tudnam korigalni? milyen gyakorlattal?
sajna itt a doki meg a gerincet/hatat se nezte meg. nemhogy az izmait, meg, hogy hogyan tartja a buksijat.

KépKép
KépKép
mush589

szeretnek enekelni Sophinak, de egy csomo mindennek nem tudom a szoveget! :cry: illetve csak egy reszet tudom.
a micimackot mar unja...
otletek?

most az a kedvence, amikor a labamon fekszik es dumalok neki. sajnos a hosszu etetesek, meg az alvas miatt nem tul sok ido marad jatekra. egyedul meg nem nagyon szeret jatszani. 10-15 percnel tovabb nem megy. :cry:

aida. azt almodtam, hogy vigyaznom kellett Noelre. :shock:

Boldog nevnapot a Zsuzsaknak, meg tegnap Berninek is.

marti. nagyon ugyes vagy, hogy egy este alatt osszehoztad a jelmezeket! szepek a fiaid, meg Anett is.

szeles. nagyon edesek a fiuk.

KépKép
KépKép
mush589

hogyan lehet fejleszteni, hogy jobban erdekeljek a jatekok? vagy ez majd magatol alakul idovel?

ti hova teszitek a bebit, amikor foztok?

KépKép
KépKép
mush589

Mush: na azt nem kérdeztem, csak ennyit mondott a doki!!! :lol: :lol:
Főzés alatt nálunk a játszószőnyegen van, vagy egy picit a hordozóban. Nálunk egyben van a nappali, konyha és az étkező! Annyi hogy a játszószőnyeget egy kicsit elfordítom, hogy lásson és dumálok neki. Szerintem jobban fog főzni, mint én! :lol: :lol: Kedden sütit sütöttünk együtt! Tökre élvezte, hogy végig magyaráztam mit is csinálok!
Dalok: Vuk, Hupikék törpikék vagy éppen Edda......... :oops: :oops: Szerintem mindegy csak énekelj neki!
Vendég

Musi! Teljesen megfelel.
Féloldalasságot vagy kinövi, vagy nem. Ha letapadás, vagy feszesség/lazaság okozza, akkor sajnos nem. :(
Főzés közben enyim alszik, vagy játszik és beszélget a kiságyban.
Ne aggódj, egyik napról a másikra elkezd majd jobban érdeklődni. Hanna kb 2 hete ilyen aktív, egy hete "piszkálgatja" a dolgokat. Még nem fog.

Kép
zölddisznó

[quote="zölddisznó"]
írta:
zölddisznóFéloldalasságot vagy kinövi, vagy nem. Ha letapadás, vagy feszesség/lazaság okozza, akkor sajnos nem. :(

es mit tudok tenni, hogy ez ne tortenjen meg? mennyi idosen kene kinonie? vagy majd honnan tudom, hogy letapadas/feszesseg stb?
esetleg majd augusztusban elvinnem devenyeshez? vagy az mar keso?

KépKép
KépKép
mush589

Hááát, sehonnan. Skkor sem késő, de legjobban 6 hónapos kor alatt fejleszthető.

Kép
zölddisznó

Zöldi - elég közel lakunk HÉV-hez, kb 6-8 perc séta. Mért kérded?

Kép
trombibébi

Musi! Nekem megvan a gyerekkori Hóc, hóc katona című könyv. Ebben kis versikék vannak, de soknak van dallama is. Van, amit már megismer Huni és amint meghallja, elkezd vigyorogni. Ezeken kívül nagyon szereti: Süss fel nap; Boci, boci tarka; Csip-csip csóka; Nyuszi ül a fűben; Cirmos cica haj stb.

Kép
Kép
szeles4

Hason altatós anyukák! Nekem azt mondta a dévényes néni, hogy nem szabad hason altatni a gyereket. Azt mondta, szigorúan csak ébrenlétkor fektessük hasra, de akkor napjában többször. Mondtam neki, hogy Hunor nem szeret hason feküdni. Az volt a válasza, hogy olyan nincs, hogy valaki nem szeret, inkább NEM TUD hason feküdni. És megmutatta. Mivel Huni balos, ha jobbra fordítja hasonfekvésben a fejét, már meg is billen. Én hülye azt hittem, milyen ügyes a gyerek, majdnem megfordul. Egy frászt. Kibillen az egyensúlyból, ekkor az egyik kezével egyre szélesebbre veszi a támaszt, majd lefekszik és persze közben sír, mert nem érzi magát biztonságban. Megmutatta, hogyan tekerjek össze két pelenkát tegyem a gyerek alá és hogyan segítsek neki. Az előbb kipróbáltuk és nem volt sírás!

Kép
Kép
szeles4

Szeles!

Légyszi írd le miért nem szabad hason altani, mert akkor nálunk baj van, ugyanis Annám kizárólag hason szeret aludni.

Ja és mégegy: miért nem jó ha sokat van ölben (pszichikus vagy fizikális tényezők miatt)?
csurimuri

hahó

márti: megjött a sárga is! ime:)
Kép
ugyh még1x nagyon köszönjük!!!

ja és ez a tegnapi fürdés után..már nem sirunk
Kép

Kép
andy30

laura. tennel kepet hogyan tamasztottad ki Hunort? Sophie sem szeret sokaig hason lenni.

ja meg valaki kerdezte a szurcsogest. 3 napga csak hosszu ujju bodyt adok ra meg zoknit a halozsak ala, es most jobb. baratnom mondta hogy az is lehet a baj hogy melege van. meg neha csopogtetek anyatejet az orraba, es hetente egyszer kiszivom, ha nagyon szurcsog.

na megyunk kiprobalni a kengurus setat. remelem nem fog sirni.

KépKép
KépKép
mush589

Megérkeztünk uhuból, minden oké :D A koponyauhunál Kiskobold még vigyorgott is a nénire, az meg totál odavolt. És persze rögtön megjegyezte, hogy mekkora szempillája van. Biztosan hosszúnak kell lennie, mert mindenki rögtön észreveszi :roll:

Zöldi: ezek szerint én vagyok kelésgyenge :D

Mush: Cifra palota, Én elmentem a vásárba (ezt viszonylag hosszan lehet ragozni, ha elég sok állat jut az eszedbe :lol:), Cickom, cickom, vagyon-e szép lányod..., Vuk...
[quote]e írta:gyedul meg nem nagyon szeret jatszani. 10-15 percnel tovabb nem megy.
az elején nekünk is így volt, de egyre jobban ellesz. Én is a lábamra tettem, csak most már nem fér :). Néha próbáld magad mellé tenni, és ugyanúgy beszélgetni meg játszani vele, mintha a lábadon lenne. Nekünk bejött :)
[quote]2 írta:/3 tapi es 1/3 anyatej. de van olyan nap amikor sikerul fele-fele is.
Ez is tök jó, lényeg, hogy van :)

Na, megyek, hami van, aztán apának ígértem muffint :) Ez fincsi muffin, konyakmeggy bonbont kell belesütni, majd berakom a receptes topikba :D

Kép

Kép
gabilany79

[quote="mush589"]
írta:
mush589aida. azt almodtam, hogy vigyaznom kellett Noelre. :shock:

:D Hihi. Remélem jó baba volt.. ;)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

ja és márti: nem semmi h milyen ügyes vagy(jelmez)! és mikor alszol? anett baba alszik éjjel?

andy

Kép
andy30

Sziasztok!

akkor nálunk is gond van.. kizárólag hason hajlandó aludni... akkor alszik hanyatt ha sétálunk.

De én azért voltam nyugodt , mert az ortopédián a doki azt mondta h ilyen korú baba már nyugodtan alhat hason , mert az a legegészségesebb... akkor most mi van?????

Kép
eszterke24

Mush: én kérdeztem h szörcsög e még Sophie.. nálunk is tuti a meleg volt a bűnös.. engem már nagyon idegesitett , és féltem nehogy esetleg valami komolyabb dolog legyen mögötte..
meg anyu odaadta Zepter légterápiás masináját, és mióta megy ( hétfőtől ) elmúlt szerencsére..

Kép
eszterke24

Húúú Eszter, akkor most én is kérdezem mi van? Tényleg ezt mondták Nektek az ortopédián?
Megjegyzem 6 hetes korom óta én is csak hason alszom és itt vagyok.

Zöldi (mint jólinformált anyuka) véleményed?
csurimuri

Muffin kész, recept a helyén. :D

Kép

Hemej: most láttam, hogy még régebben kérdezted a Sport szeletnél a cukormennyiséget. A recept szerint tényleg ennyi kell bele, és tényleg jó édes lesz, ha mindet belerakod :)

Mush: hogy sikerült a kengurus séta?

Kép

Kép
gabilany79

Gaby, hmmm, de jól néz ki!! Na ha lesz recept én is megcsinálom ;)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Gaby: szuperül néz ki a süti , ilyet én is akarooookkkk! !!

Csurimuri: igen, mikor csípőszűrésen voltunk, ezt mondta a dokibá. Előtte nem altattam soha hason, pedig anyu is mondta h én is imádtam.. no akkor kipróbáltuk és azóta is csak ugy alszik.

Kép
eszterke24

Eszterke: nyisd az ablakot, "küldfénypost" :lol:

A recept már a receptes topikban :D

Kép

Kép
gabilany79

Gaby: oké nyitom :) hát szerintem az a mennyiség el is tűnne ami a tányéron van :oops: :oops: :lol:

Más is van így vagy csak én, h olyan kívángatós vagyok, mint terhesség alatt sosem.. :roll:

Holnap sütni fogok :D

Kép
eszterke24

Zöldi!
Igen, kiszokta nyitni a kezét, nem csak ökölbe van! :lol: Remélem hamarosan felfedezi, hogy fogni is tud vele...

Hasonaltatás: szerintem a bölcsöhalál miatt nem ajánlják. Itt nagyon hangoztatják, hogy csak háton szabad fektetni a babákat! :? :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára susy75 2009.02.19 20:26-kor.
susy75

[quote]e írta:lég közel lakunk HÉV-hez, kb 6-8 perc séta. Mért kérded?

Trombi! ...mert ha majd nagyon unatkozol, jól meglátogatunk! :)

Szeles! Amit a hasoncuccokról mírtál: nekem is pont ezeket mondta! :) Ezek tudnak valamit!

[quote]Z írta:öldi: ezek szerint én vagyok kelésgyenge

Gabi! ...hááááát :)

[quote]Z írta:öldi (mint jólinformált anyuka) véleményed?
:oops:
Nem orhopédiailag nem oké a hason altatás, hanem a légzés miatt jobb háton és oldalt.

Kép
zölddisznó

Én is ezzel érveltem a dokinak, h a légzés szempontjából nem ajánlják.. erre azt mondta, h az az első hetekben veszélyes, egy 2 hónapos baba nyugodtan alhat hason.

Emlékszem h valaki beirta/linkelte a Dévényes elérhetőségeket, de megtennétek ismét? Köszi
Most már nagyon el akarom vinni Manócskát.

Kép
eszterke24

hahó

na. a gyermekem tegnap éjszaka 3x is felkelt :roll: pedig ilyet még sose csinált. komolyan mondom ah növexik nemh egyre többet egyre kevesebbet alszik éjszaka eccerre :shock: remélem azért majd alakul ez.
igaz h ez főleg azota van amiota nappal is rá tom venni az alvásra többx is a kiságyában. lehet kipihentebb és ezért aktivabb éjjel? vagy éhesebb mint eddig? tudja fene. viszont most nem akarom elkiabálni de már félórája alszik :D áltban eddig este fél9előtt sose aludt el. gondolom ennek meglesz a böjtje majd kelhetek hozzá már éjfélkor vagy 11kor:) kiváncsi leszek. ma lehet már 4x is kelünk? :roll:

ja és az egyik éjjel kelés tuti amiatt volt mert kiszabadultak a kezei a bugyolálásbol és arra ébredt fel. viszont ilyet se csinált eddig h folyton kiszabaditja. ezt is azota csinálja miota nappal rászokott az alvásra (hason alszik olyankor csak) arra gondoltam mivel olyankor fent vannak a kezei már háton is ugy felhuzza és azért szabadul ki neki. erre viszont felébred. vélemény? amugy szeretném lassan leszoktatni a bugyolálásrol, de védőnő aszinta nem lesz tőle baja. dévényes nénit is megkérdem majd. hason nem merem altatni éjjel háton meg csak igy, bugyolálva alszik jó mélyen. hason is max egy óra és felébred.

hason fekvés: én azért se örülök neki h csask igy akar aludni nappal mert csak balra forditott fejjel hajlandó. félek h mivel amugy is balos igy méginkább az lesz. majd dévényen ez is kiderül. de ha átforditanám ugy nem megy az alvás meg semmi :(

andy

téleg musi: kenguru??

Kép
andy30

eszter: a légzésleállást meg ugy hallottam h pont 2 hó és 1 év közt a leggyakoribb. de más szerint meg csak 2 hóig. na most akkor? :roll:

Kép
andy30

[quote]e írta:szter: a légzésleállást meg ugy hallottam h pont 2 hó és 1 év közt a leggyakoribb. de más szerint meg csak 2 hóig. na most akkor?

Rosszul tudod, 2-4 hóig a leggyakrabb, fél éves korig előfordul, utána elvétve.

Kép
zölddisznó

akkor én már nem tudom melyik doki mit beszél... :evil:
de bosszantó, minden témában vannak ellentmondások, nem is kicsik.

Kép
eszterke24

èn is ugy tudom, hogy 3-6 hós kor között a leggyakoribb a hirtelen bölcsöhalál! :cry:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára susy75 2009.02.19 20:21-kor.
susy75

Zöldi: én is szeretlek... :twisted: :wink: :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Háát? (vagy has ?)-szóval tényleg nehéz okosnak lenni, de azt hiszem az orthopédiai érvekkel szemben azért inkább a háton vagy oldaltfektetést célszerűbb választani a "biztonságos légzés " miatt. Szerintem.
csurimuri

lenne valaki olyan draga, hogy megirja nekem priviben a Vuk, a Hupikek Torpikek es a Paff a buvos sarkany szoveget?
elore is koszi

gabi. a seta jo volt nagyon, de most leszakad a derekam.
asszem nem jol van beallitva a kenguru. a hatso resznek ugy lent a derekamnal kell lennie? vagy feljebb? nekem feljebb volt.

jaj siras van.

KépKép
KépKép
mush589

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?