A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 decemberi kismamik

Mush: a derekam én is éreztem....
kűdtem privit :)

Kép

Kép
gabilany79

Így estére mutatok friss képeket, he nem bánjátok :)

Már megint megyünk valahová...
Kép

Na, ezt most jól megvizsgálom....
Kép

...és talán meg is eszem :D
Kép

Egyértelmű, hogy kinek drukkolunk apával...
Kép

Ammegmiottakezedben????
Kép

Kép

Kép
gabilany79

gabi nem semmi a kissrác! és milyen jól elfér a hordozóban? én azért nem szeretem abban szállitani mert majd megfullad benne :roll:

Kép
andy30

musi: babó h viselkedett a kenguruban? én jövő héten kezdem és kiváncsi vagyok. a kendő még nem jött be.

elolvastam azta könyvet amit verzsó tett föl (aszem ő volt) az az alvós. ill. az ujraszoktatós részt még nem azt csak átfutottam. abban rögtön nem teccett a sirni hagyós rész. fpleg h éjjel nekem sose sir ill. nem hagyom hanem felveszem megetetem stb.
amugy jó könyv, de ránk még nem vonatkozik (maci, cumi, stb, cumi nem kell, macit még nem látja, vagyislátja de nem úgy, max a kiságy az állandó meg a fejvédőn a minták.)

na mind1 az esti elalvással nekünk sosem volt gond, az meg h éjjel felébred gondolom természetes. mikortól kedzjek aggódni? ez félévet ir, h akkor már nem szabad felébredniük :roll: ja és h nem biztos h éhes és azért kel fel. erről már volt szó itt. van olyan aki nem eteti meg éjjel mikor felkel? :roll:

ha ezek igazak akkor én már elrontottam, mert este mindig cicivel alszik el, nappal meg fenékpüföléssel:) a könyv meg azt irja h ez mind rossz :oops: h maci meg cumi kéne. hm.

na lassan megyek aludni, mert ma tuti hamarabb kelünk igy h ilyen hamar elaludt(este7)

andy

Kép
andy30

susy75

Susy: nagyon egyre jár az agyunk, ezt küldtem Musinak priviben :lol: :lol: :wink:

Kép

Kép
gabilany79

amikor a kezemben abbahagyta a sirast visszatettem, kimetem. eljatszottuk egy parszor. mindahanyszor elsuttogtam neki, hogy pihennie kell, egy jot fog aludni, itt leszek a masik szobaban, es hogy nagyon szeretem.
nagyon kozel voltam, hogy megint beadom a derekam es cici lesz.
de vegulis ott maradtam vele, es paskoltam a popojat/combjat, es 20 perc alatt bealudt.
szoval 1 ora 20 perc alatt sikerult elaltatni, de legalabb nem a cicin vegeztuk. :lol:

KépKép
KépKép
mush589

koszi az oldalt!!! :lol: :lol: :lol: csemegezek

andy. te megtudtad nyitni azt a konyvet? en nem tudom rar-ra atnevezni. valami 230 nev alatt menti el, mint HTML dokumentum, de megnyitni vagy atnevezni nem tudom.
Aida esetleg tudsz segiteni ebben?

KépKép
KépKép
mush589

andi. jol viselkedett, eloszor nezett, hogy most mi van, aztan aludt, majd amikor felebredt, akkor nyoszorgott egy kicsit, akkor vettem hazafele az iranyt. :wink:

arra meg nem is gondoltam, hogy napkozben paskoljam a feneket :oops:

gabi. kiskobold az elso szamu szerelmunk! Kép
marci ne haragudj! :oops:

mennem kell fejni, aztan meg megyek aludni. ki tudja mikor ebred fel megint a torpilla.

KépKép
KépKép
mush589

meg egy zenei kerdes. amikor kislany voltam, akkor volt egy dal , amit nagyon szerettem, de nem emlekszem az egesz szovegere. ismeri esetleg valaki?

" megkertem en szep kedvesem
jojjon velem, setaljon velem"
a refrenje valami ilyesmi:
"csob-csobban a viz
hali Ohio"

koszi

KépKép
KépKép
mush589

Susy köszi a linket, én is a törpöset akartam megnézni :D

Gabi, szupik a képek, lefényképezed ugy is, hogy látszik a teljes hordozó amire felakasztottad a játékokat? Én is szeretnék valami hasonlo megoldást.

Ja, és valamikor esetleg egy közös séta? Pikk pakk ottvagyunk :D

Szeles, nagyon érdekes amit irtál az átfordulással kapcsiban, én épp az előbb örültem, milyen ügyesen átfordul babó...na, hétfőn mi is megyünk a gyógytornászhoz. :shock:

Mult héten ugye terpeszpellust kaptunk, mondván kifejezetten kötött bal csipő. Kellett tornázni is itthon. Tegnapi csipő UH, mondja a néni, kár ezt a gyereket ezzel a terpeszcuccal fárasztani, mert semmi baja.
Ma mentünk vissza a dokihoz, terpesz pellus elhagyható, de azért tornázzunk még, mert az jo. :D :D :D
Kemény 6 napot kellett tölteni, most itt van alig használtan a két cucc, na, majd megprobálom visszavinni a boltba, az egyiket ki sem bontottuk. :?
Hétfőn megyünk a gyógytornászhoz, aki ha jol tudom nem Dévényes, a volt MÁV kórházban van, igy mostmár csak a jobbos fejjel kell vele konzultálni. Mindenestre éjjelente kitámasztom, hogy balra billenjen a buksi.

Kérdés: 4 napra sielni megyünk, már most belegondolva is beleborzongok mi mindent kell vinni. Utazóágy, ha zuhany van, akkor kiskád, cumisüveg melegitő, steril, babakocsi...
Szoval van esetleg vkinek bármi jotanácsa, ötlete, mi az amit itt ne felejtsünk? Nekem pl a kád eddig eszembe sem jutott.
Egyébként egy másik párral megyünk, apa siel, én meg sétálok, altatok a levegőn..hátha egy kicsit én is sielhetek :shock:

Kép
Kép
zsiraf8

Ja, és ezt lőttem a Teszveszen 99o-ért a sielésre :D
Kép

Kép
Kép
zsiraf8

ti furdes elott vagy utan etettek?

ja es felebredt! :evil: Gonosz!

KépKép
KépKép
mush589

[quote]s írta:zoval 1 ora 20 perc alatt sikerult elaltatni, de legalabb nem a cicin vegeztuk.

Nagyon ügyes vagy, így tovább! Minden kezdet nehéz, de gondolj arra h ettől már csak jobb lesz! :D :wink:

Zsiráf
Bocsi h beledumálok, de kádat én tuti nem vinnék. Egy eldobható pelenkázólapon (dm-es pl) egy fürdőkenőcsös vízbe mártott textilpelussal áttörölgeted és kész! :wink:
Mit ne hagyj otthon? Legjobb ha végfuttatsz magadban egy napotokat és úgy szeded össze a dolgokat. Plusz én lázcsillapító kúpot is vinnék a bizti kedvéért.

Remélem nem baj h olvasgatlak bennetek időnként... meg hogy írogatok is... :oops: :lol: :wink:
Vendég

Musi, mi előtte egy kicsit és utána egy nagyobbat, abba belealszik és horpaszt 5-7 órát reggel kb 8ig.

És ezt a képet akartam Neked küldeni :D
Kép

Kép
Kép
zsiraf8

Wera, nagyon köszi, jó ötlet, 3 este csak, és a kád elég nagy helyet foglal :?
Persze hogy nem baj, gyere minél több x :D

Ja, és a kup is jó ötlet, lévén hogy előző nap kapjuk a 3 hos oltást :shock:
Remélem most sem lesz semmi akárcsak legutobb, se láz se semmi.
Nekem azt mondta a dokinéni hogy Germicidet nem kell hűtőbe tenni. Most akkor kell vagy nem? :shock:

Kép
Kép
zsiraf8

Zöldi - JÓ! És akkor majd mi is megyünk Lellére:)

Kép
trombibébi

Mush: ha én ezt Kiskoboldnak elmesélem, annyira boldog lesz! :D

Zsiráf: Laja baba nagyon édes kispasi :lol:
Germicid szerintem hűtős...

ez még egy régebbi kép a pihenőszékről
Kép

Mush: mi utána etetünk :)
Ohios dal (uaz az oldal): http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/536/ ... zoveg.html

Na, megyek utsót etetni....

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Teljesen kétségbe vagyok esve, vasárnap óta gyakorlatilag a felére csökkent a tejcsi mennyisége. :cry:

azt vettem észre, hogy eleinte nem elég neki egy cici, majd nem bír ki 4 órát két evés között, majd már nem is alszik két evés között, lemértem,hogy mennyiket eszik, hát egy cicibe amibe eddig 120ml volt mostanra csak 60-80-ak vannak.
Eddig csak du-án illetve este kelletta két cici, volt,hogy potólni kellett a lefejtből, de ma reggelre már nem volt elég egy cici. :( :( :( :( :( :( :( :(

Azt mondta a védőnő, hogy vannak ilyen hullámvölgyek.
Másnak is volt ilyen hullámvölgye?

Elkezdtem szedni a More milket
Van vkinek tapasztalata vele?
Mennyi idő után hatott, ma lesz két napja, hogy szedem.
Emellé lehet szedni homeopathias szert?
Vagy ne kombináljam a kettőt?
Egyszerre csak egy...

Annyira szeretek szoptatani....

Gabi: asszem neked van meg a zöldi féle teakeverék receptje, sajna nincs időm visszanézni, hogy hol is lehet, elküldenéd nekem privibe, légyszi
köszönöm

KépKép

Kép
orsimorsi

[quote]m írta:ikortól kedzjek aggódni? ez félévet ir, h akkor már nem szabad felébredniük

Andy! Ez egy baromság!

[quote]h írta:a ezek igazak akkor én már elrontottam, mert este mindig cicivel alszik el, nappal meg fenékpüföléssel:) a könyv meg azt irja h ez mind rossz h maci meg cumi kéne. hm.

Ááááááá! :twisted:

Zsiráf! Szerintem kiskád nem kell, ketten le tudjátok zuhanyoztatni is, vagy a csapnál lemossátok.
Jót lőttél!

[quote]t írta:i furdes elott vagy utan etettek?

Musi! Is-is. Nálunk hosszú ez a fürdéses dolog, mert ugye masszázs, és lubickolni is sokáig hagyom. "Úszunk" :)

[quote]Z írta:öldi - JÓ! És akkor majd mi is megyünk Lellére:)

Trombi! Naná, hogy jöttök!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

A mai reggelünk elég gáz volt, szegény Szabikám kicsit meg van fázva, és napközben rendben van, de reggelre nagyon bedugul az orra. Ma 5-kor arra keltünk, hogy szegénykém alig kap levegőt, köhög, szörcsög. Elég durva volt, hogy azzal ébresztettük, hogy puff az orrába a sóoldat, majd orrszívás. Persze üvöltött, és nagyon nehezen is tudtuk kiszívni az orrát. Aztán szopcsizott, és azóta alszik. Lehet, hogy a rekedtség sem a portól volt, hanem ennek a náthának az előjele volt...

Andy: nem tudom, milyen könyvről van szó, de ezek csak arra jók, hogy aztán ilyen kérdések fogalmazódjanak meg az anyukákban, hogy "mit csinálok rosszul?" Miért lennének a kisbabák egyformák? Van amelyik csak cumival tud elaludni, van amelyik éjszaka többször ébred. Majd nem fog.
[quote] írta:áááááá! Twisted Evil
Nekem is ez a véleményem!

zsebi_baba

Zsebi! Rossz hírem van: ugyan az anyagot már megvettem, de most meg kitalálta apa, hogy menjünk nagyszülőzni...tolódik a varrás. Bocsi, jövő héten ígérem, hogy megcsinálom. :oops:

Orsi! Megkérdezem tesót, de most nem veszi fel a telefont.
Nekem maradt kb. egy liternyi (ez hülyén hangzik) teafüvem, ha elugrotok érte, szívesen odaadom, vagy postán is elküldöm, ha kell.

Kép
zölddisznó

Zöldi renben, köszönöm,
az, hogy elugrunk érte az is megoldható, a postai út nem macerásabb?
köszönöm szépen, elfogadom a felajánlást.
Meg azt, hogy is kell inni? vagyis mennyit, hogyan kell elkészíteni...
Vasárnap sztem megoldható az elugrás ha otthon vagytok.
Legalább bemutatkoznak egymásnak a lányaink:)

Azt írja a more milk, hogy mellette nem ajánlott tejserkentő teát inni.
Megszámoltam,hogy jövő hét szerdáig elég a kapszula,meg csak fokozatosan lehet csökkenteni ha már elegendő a tej,de ha nem akkor fel is lehet emelni az adagot a 4. nap után ha nem nő a tej mennyisége.

KépKép

Kép
orsimorsi

OK, Zöldi! Köszi így is!

zsebi_baba

Keresgettem tejszaporító ötleteket
ezt találtam:

http://angolbabaruha.extra.hu/index.php ... view&id=28

Gabi köszönöm,megkaptam receptet.

Lányok nálatok, hogy zajlik az elalvás akár evések után, nálunk van, hogy másfél órát is fent van evés után, tudom, hogy már többet kell fent lennie, de pl ha este 8 felé eszik akkor 22 felé alszik csak el, amióta kevesebb a tejem már csak cicin hajlandó elaludni a cumit állandóan kiköpi, és igazából nem szívja a cicit csak nyugtatja magát.Nagyon nehezen alszik el.
Valahol azt olvastam, hogy nem szabad sokáig a kiságyba ébren hagyni, akkor ki kell venni, valahol meg azt, hogy hagyni kell egyedül elaludni, nem szabd kivenni,csak simogatni, meg énekelni neki.
De ha csak cicin alszik le?
Most akkor kivegyem vagy sem?

Kinek mi a tapsztalata?

Az az igazság, hogy a szívem azt mondja, hogy le kell sz*rni mindent amit olvas az ember és amit én érzek azt kell csinálni.
Én szívem szerint ha ő csak cicin nyugszik meg és úgy tud elaludni akkor legyen így.
Nem fog 6 évesen még a cicimen lógni:D

KépKép

Kép
orsimorsi

Ja képzeljétek, tegnap megkaptuk a 2 hós oltást,meg a pneumo elsőt is.
Azt azért látnotok kellett volna, ahogy mosolyog, csacsog a rendelőbe, nézeget minden újdonságot, aztán egyszer csak szúri az egyik combjába, azt a hirtelen, meglepődést, majd fájdalomtól úgy sírt, aztán még a másik combját is megszúrták, teljen kész volt.
olyan nehezen nyugodott meg.
Rögtön kapott egy fél kúpot, aztán este amikor kezdett fájni a pocak, láttam, hogy kíméli a lábát, viszont így nem tudta kitornázni magából a szeleket így 3 óra múlva már segítettem neki kakilni, megkönnyebbült, aztán pont letelt a 8 óra az elöző kúphoz képest, gyorsan benyomtam cicire tettem és el is aludt a fáradtságtól.
Kimerítő egy napja volt a csöppemnek.
De a lényeg, hogy nem lázasodott be.

KépKép

Kép
orsimorsi

Sziasztok!

Most alszik baba, de ha felkel, megpróbálom lefotózni a dévényes által javasolt pózokban.

A hason altatásnál ha jól emlékszem valami olyat mondott, hogy szétlapulnak az izmok és az izomtónusa laza lesz a babának.

Az ölbenlét pszichikailag lehet hogy jó, de fizikailag nem. Ha ölben van a baba, háttal legyen nekünk, a fejét meg kell támasztani a mellkasunkkal, egyik kezünkkel tartani az ő felső tesét, az alsóra meg szinte "ráültetni". Ne fektessük már a karunkra. Azt javasolta, hogy szoptatni is fekve szoptassak és tegyem a gyerek háta mögé a hengerpárnát. Ez nekem se túl jó, mert nagyon régóta ülve szoptatok.

Kép
Kép
szeles4

Sziasztok!

Gyermekem tegnap az eszik játszik alszik üzemmódban volt egész nap. Kicsit megijedtem, hogy este nem fog aludni, de 10-kor kidőlt. Délután én is aludtam vele egyet, szuper volt. De ma reggelre megint kínlódva ébredt, mert nem akar az a fránya kaka kijönni, csak húzogatta a lábacskáit, meg sírt. :( , ma reggel még evet aztán megint kidőlt...:shock:

Remélem mindenki jól van!

Laura nekünk sokat van így kézben Dani és imádja, rendszerint az apjánál ebben a pózban alszik el.

Én éjjel fekve szoptatok, nappal meg ráteszem a szopispárnára, és én meg melléülök, nekem így kényelmes, a karomban képtelen vagyok fogni, annyira nehéz... :D

Orsi Dani is pont így viselkedett szuri előtt. Szegény előtte még ott magyarázott a védőnőnek valamit, aztán puff, majd megint puff, sé aztán vigasztalhatatlan sírás....

Van olyan, hogy éjjel még nem éhes, csak mondjuk nyújtozkodik vagy forgolódik, akkor nem veszem ki, de ha már nyözsörög, vagy sír, akkor igen. Nekem mindig bealszik cicin, de nem nem zavar. Van amikor pár perc után felébred és mintha az élete múlna rajta úgy szopizik... :D :D

Kép

Kép
dcili81

hahó

a lányom hihetetlen! nappal van és csak leteszem hasra és pár perc mulva (kis sirás-vonaglás után) már alszik is!!! már a fenekét se püfölöm:) és a sirós rész is egyre rövidebb! annyira ügyes! most is alszik már majdnem egy órája! ja és a kiságyban persze!:) igaz h éjjel 2-3szor is kel de hamar visszaalszik kis szopi után!a 3.kelésekor meg pl. nem szóltam hozzá és végülmagától visszaaludt. szinte meg sem érdemlem ezt a gyereket :) már csak a bugyolálás kérdése maradt: mert már tuti h arra kel fel h kiszabaditja magát most is igy volt és akkor nem elég h visszatekerem meg is kell etetni:) azt nemtom h fogom leszoktatni erről, mert nélküle még nem tud elaludni, de ha igy haladunk akkor az is megoldodik egyik napról a másikra ugy hiszem!

andy

Kép
andy30

Mush! Mentek a mondókák priviben!

Kép
Kép
szeles4

orsi: nekem is volt ilyen! aztán egy héte alatt beállt! több kellett a babámnak azért volt sztem! ne aggódj csak szoptass és beáll!!

Kép
andy30

Sziasztok!

Mush: örök harag!!! Marci kétségbe esett annyira, hogy még mindig alszik! :oops: :oops: :lol: :lol: :lol:

Orsimorsi: nekem is volt ilyen időszak. Tedd gyakrabban mellre. Amúgy egy ideje én is két mellből szoptatok, mert a jobb oldali nem igazi. Abból nem sok minden jön le. Nagyon ritkán elérjük a 70-et, de inkább 30-40 között. Így kell a másik is. Azt viszont néha elég is, mikor 120-at eszik belőle! Ne aggódj, sokan szoptatnak kettőből!

Na felébredt, megyek!
Vendég

Orsi! Nem leszünk itthon, de hétfőn már lehet. Majd térjünk vissza rá!

[quote]A írta:z az igazság, hogy a szívem azt mondja, hogy le kell sz*rni mindent amit olvas az ember és amit én érzek azt kell csinálni.
Én szívem szerint ha ő csak cicin nyugszik meg és úgy tud elaludni akkor legyen így.
Nem fog 6 évesen még a cicimen lógni:D

Én ezzel értek egyet.

Kép
zölddisznó

na megjött a kenguru! már bele is tettem kipróbizni és vigyorog mint a vadalma! igaz nekem a hasamnál eléggé nyom de sztem csak meg kell szoknom v majd állitok rajta

Kép
andy30

Sziasztok!

Andy, nem én voltam a linkelő :lol: , én sem tudtam megnyitni..., de..
egyébként én már hajnalban, ha mondjuk Tibcsi 2-3 óra között felkiabál, én nem etetem meg, adok neki cumikát és simán visszaalszik(akkor valószínű nem is volt éhes :lol: ), így csak olyan 4.30-6 óra között szopiznak az esti 20.30-as evés után.

Orsi, én most görögszénamag+édeskömény+csalántea keverékét iszom és úgy tűnik, hogy nagyon hatásos. Napközben elég csak a cici nekik, csak az esti evésnél(amikor szinte dupla adagot esznek) akkor kell valamennyi tápi.(eddig nappal is volt egy kajcsi tápi) Nálunk most a fiúk 6x esznek egy nap. Nálatok?

Hasonfektetés.... Na, itt aztán tényleg eltérő vélemények vannak, de én úgy hiszem, hogy ahogy a baba szeret lenni, úgy jó. Nálunk amikor kötelezővé vált a hasonfektetés, akkor még nem szerették a fiúk, de eltelt egy kis idő és azóta meg csak hason tudnak jót aludni.(van légzésfigyelőnk, így én nem aggódom a bölcsőhalál miatt) Elméletileg a hasonfektetés viszont pont az izomtónusok javulása érdekében van, de a gyógytornára is kétféle elterjedt módszer van a Dévény Anna féle és a Katona módszer.(mi az utóbbi szerint vagyunk vizsgálva, mert a Szent Margit Kórházban ez a követendő módszer), illetve az ortopédián is azt írták a papírra, hogy hasonfektetés javasolt.

verzso

Sziasztok!

Reggel gondoltam egyet, és visszabogarásztam a Dévényes elérhetőségeket.. ( nem linkelte be nekem senki,, :( )
A hozzánk legközelebbi nem tudott vállalni, ő adott egy egri telefonszámot, ahol nagyon kedves volt a nő, kedden 11 re mehetünk is.
Titkon jobban örülök Egernek, igaz messzebb van, de imádom a várost, és jó kis bababoltok vannak. :wink:
Remélem az idő is jó lesz és kirándulhatunk egyet.

Éjszakai kelés: nekem egyszer kel, fürdés után este 8 tól, hajnal 3-4 között, akkor aztán tuti éhes :lol:

Kép
eszterke24

Sziasztok!

Tegnap játszottunk a játszószőnyegen, egyszer csak elkezdett keservesen sírni. Eddig nem történt ilyen. Tudom, hogy hülyén hangzik, de annyira megijedtem, nem tudtam miért történt (lehet, hogy megijedt valamitől, meg persze megnéztem és kakis volt, így ez is lehet) mégis mintha eltört volna bennem valami "már meglévő magabiztosság". Azóta nem találom a helyem és halálra aggódom magam, hogy valami baja van a babómnak.
mannababoca

orsimorsi: szívesen.
nálunk úgy néz ki a dolog, hogy reggel 7-8 közt evés, aztán játék. már látszik, hogy abban mikor fárad el, akkor esleg cumival vagy anélkül kicsi ringatásra alszik kb. 1, max. 1,5 órát. ebéd után kicsi játék, aztán séti, ilyenkor bealszik, és amikor hazaértünk, akkor kint hagyom,és szunyál akár 3 órát is. aztán fürdésig (1/2 8 kb.) már csak néha bóbiskol el pár percre. 9 körül letesszük, és egy 11 körüli hamival alszik reggelig. már kb. 2 hete így van az alvás-ébrenlét dolog, bár egy etetés viszonylag hosszabb procedúra

Kép

Kép
gabilany79

Orsi! Tesóm azt mondta, teljesen normális, és tedd azt, amit bociék is javasoltak. Be fogja állítani magának, és ne aggódj, ha ez akár egy hétig is eltarthat.

Kép
zölddisznó

Manna! Ezek a törpök márcsak ilyenek. Ne aggódj. Épp most beszéltem tesóval, Hanna is szokott ilyen derült égből villamcsapás sírásokat rendezni. Van ilyen, és teljesen normális, azt mondta.

Kép
zölddisznó

manna. biztosan csak megijedt valamitol vagy fajt a hasa! nyugi! Sophie neha igy ebred.

orsimorsi. es barkimas, aki tudja a valaszt.
a laktoherbbol tenyleg 3 filter kell 2.5 dl vizbe???
en eddig negyet tettem egy kcsit tobb, mint egy liter vizbe. es ugyanigy tettem fitolaccal is. ez igy akkor szart se ert?
tenyleg nem szabad ezeket a teakat inni, amikor a more milket szeded? en ezt nem olvastam a tajekoztaton.
es a homeosbogyokat lehet szedni egyszerre a more milkkel?
a ricinust es az ultricat tenyleg nem lehet szedni egyszerre?

sajna en nem tudok olyan gyakran fejni, mint szeretnek (3 orankent), igy van, hogy 6-7 ora is eltelik ket fejes kozott. a fejes mennyisege 30ml es 180ml kozott barmi lehet. hogy ezek a nagyobb mennyisegek a more milknek vagy a nagyobb idokulonbsegnek koszonhetoek, sajna nem tudom.

laura. koszi.

zoldi. jo lellezest.

KépKép
KépKép
mush589

tok cserepesek Sophie "pofazacskoi", kenem oliva olajjal, de nem javul. mit javasoltok?

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok Csajok!

Nálunk Zsófi az utóbbi 2 napban baromi jól elszórakoztatja magát. :-D Most is itt vigyorog kapálózik és dumál mellettem a mózesében. :-D

Kérdés:
A plüssállatokat, amiket a szájába gyömöszöl mivel kéne kimosni? Nem akarom, hogy koszos legyen, de azt se, hogy a mosószert egye le róla...

Zsiráf! Gabi!
Pasijaitok naggggyon édesek! Lestoppolom mindkettőt Zsófinak, hogy majd tudjon választani. :-D

Altatás:
Nálunk kézben megy. :oops: Magától annyira pörög, hogy képtelen megnyugodni. Van mikor már révetegen néz és leteszem, bealszik. Ja és nálunk nagyon bevált anya használt pólója a fej mellett. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Csináltam fotókat a fektetési gyakorlatokról.

Hasonfekvéskor 2 hagyományos pelust vagy egy nagyobbat hengerré formálunk és a kicsi mellkasa alá tesszük. Látszik, hogy Huni jobbra kibillen, ezért a jobb karja alá kell tenni még egy összehajtott pelust, hogy meglegyen az egyensúly.
Kép
Kép

A következőnél ugyanezt a henger formájú pelust patkó alakúra hajtogatjuk és a baba feje köré helyezzük, a pelus végeit a karja alá hajtjuk. Ez segít abban, hogy a feje ne billenjen vagy forduljon ki egyik irányba se. Ilyenkor függőleges irányban lógatok elé játékokat, lufit, amit megpróbál elérni.
Kép

A harmadik gykorlathoz speciális szivacshenger kell, én ezt a hölgytől tudtam vásárolni. mindkét oldalra el kell végezni a gykorlatot. A hengerrel meg kell támasztani a gyerek hátá, így kialakítva a fej-gerinc-láb síkját. A felül lévő keze felér lógatok játékot, hogy megpróbálja megfogni. Ez a karja lesz forduláskor az átöltelő kar. Van, amikor ennél a gyakorlatnál sír, hisz nem véletlenül kiflizik, ha egyenesbe teszem, az most még kényelmetlen számára.
Kép
Kép
Kép

Jó gyakorlat még és csak egy jó kis csörgőt igényel: a babát fektesd a hátára, középről belógatva mutasd meg neki a játékot, majd vidd el mindkét irányba. A babának a szemével és a fejével is követnie kell a játékot. Akkor jó, ha annyira elfordítja a fejét mindkét irányba, hogy letegye a fülét.

Bocsi, ha sok voltam, de talán tudok vele segíteni! Laura

Kép
Kép
szeles4

eszterke. linkeld be lesyzi azt a listat ha mar megtalaltad! koszi

KépKép
KépKép
mush589

Kép
eszterke24

megjöttünk az első kengurus sétáról. szuper volt! regi szinte végig aludt v nézelődött annyira édes volt:) bementünk a mhelyemre is meg zöldséges kisbolt stb ahova babakocsival nemtok mindenki el volt tőle ájulva:) aztán anyut kikisértük a buszhoz leültem egy padra és ott napoztam félórát annyira jó idő van! most meg alszik a kiságyában:)hihetetlen:) na megyek pizzát sütni apának de előbb visszaolvasok

andy

ja mingyá teszek kengurus képet is

Kép
andy30

na
Kép Kép
bő egy órát voltunk. elég nehéz mert a gyerekem ruhástól több mint 7kiló plusz a kenguru de majd megszokom. néha megálltunk olyankor pihiztem pl boltban pénztárnál és az elég is volt. nekem a derekam meg a tüdőkapacitásom érezte meg:)

Kép
andy30

ja és itt egerben ez nem divat ugy megbámult mindenki:)de sztem én bevezetem mert olyan szabadnak éreztem magam h nem volt ott az a babakocsi amivel sehova nem tudunk be meg felmenni. igaz hosszu távot csak ugy birok ki ha meg-megállunk de mért ne?

Kép
andy30

berni állitolag a gőzölő gp fertőtleniti a plüssöket én most hozattam át anyuval az övét majd kipróbálom

musi sztem két dl viz egy filter és ezt ihatod 4óránként de én csak 2-3at iszok per nap. amugy rá van irva vhol.
egy időben reginek is cserepes volt de elmult magától. ja és a könyvet meg tudtam nyitni. amikor rákattintottam kérte hmegnyitás v mentés, katt a mentésre és akkor h hovamentse le a fájlnevének a végét kitöröltem és helyette beirtam h rar és ugy mentés. aztán már csak meg kellett nyitni és kicsomagolni

urticát és ricinust ne szedd együtt állitolag nem szabad

gabi este 11es evéshez felébreszted v ő kel v még el sem alszik 9töl? nekem 8kor legkésőbb elalszik de 1kor felkel mindig és van h még utána 4kor is és csak ugy 7kor. de ha 11kor felkeltem akkor huzza 4-5ig. viszont nem akarom keltegetni, gondoltam majd ő beállitja ah szeretné nem?

verzso és 3hósan is igy aludtak már?

Kép
andy30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?