Új privát üzeneted érkezett!

pumpó: én meg vártam hogy az uram végre elinduljon a melóba. :wink: ezért vagyok még mindig itt.Köszi neked is a bíztatást,hát én már elég negatív tudok lenni,amennyi rosszon keresztül mentünk Blankával. :cry: :cry: Majd igyekszem összeszedni magam,de most nagyon nem megy a pozitív gondolkodás.Azért annak is nagyon örülök ám,hogy megint ilyen gyakran írsz. :) Te se tűnj ám el!!A te hsz-eidet is nagyon szeretem olvasni. :wink:

Kép

Kép
 
 


Jut eszembe előbb nagy dühömben nem reagáltam,hogy mi Blankával a DM-ben is kapható Nenedent baby fogrémet,és ujjrahúzható fogkefét használjuk.Illetve a fogkefét már nem mert nem szereti.Eddig az ujjammal mostam a fogát,de mostmár vennem kellene neki gyerekfogkefét,és azzal ügyeskedni,mert leharapja a 8 éles fogával az ujjamat. :? :? :lol:

Kép

Kép
 
 


jó reggelt

Mezsó
sajnálom,hogy találtak Blankánál cisztát.remélem igazuk lesz az orvosoknak és nem kell vele foglakozni.szoritani fogok nektek


én fiam még mindig annyira kiszámithatatlan :(
Levim ilyenkor már rég napirendes volt,egész kicsi kora óta.NAPI 4x evett és este 8kor ment az ágyába..volt,hogy csak 9kor aludt el de el volt egyedül.na és reggel 8kor körül kelt.éjszaka ritkán kellett enki cumi ,már megtalálta magának.ehez képest kisebb porontyunk még éjjel is többször kel.most pl.5x :? 3x cumié,1x inni,1x enni. van,hogy csak 2x ébred.van,hogy alszik fél9,van,hogy fél7kor már fent van.mint pl.ma
Vendég
 

 
 

Jó reggelt,

Lekri ne aggódj maj dkialakul a napirend Tofinál is! Erőltetni nagyon úgyse tudod és nem is lenne érdemes. Az éjszakai kelések miatt részvétem, azt én nagyon nagyon nehezen bírom!!!

Ma jön anyum hozzánk (nagynénim beteg lett, tesómnak meg dolgozni kell) úgyhogy ma nem nagyon leszek. Nemsokára megyek érte az állomásra. Kicsit kávézok még, és felkeltem Almát aztán indulunk.

KépKép
 


Jó reggelt!

lekri: köszi neked is a megértő szavakat! :wink: Ma már némileg jobb kedvvel ébredtem,mint amilyen tegnap volt...De még nem az igazi.Sajnálom én is a napirendnélküliséget Tofinál,de majd csak kialakul.Én is azt hittem hogy kész káosz Blanka,mert neki is voltak vannak pontok a napirendben amik még nem fixek,de valami mindig alakul nála hétről hétre.Legutóbb például a nappal is ágyban alvás,fél1-1körül.Ez nálunk eddig nem volt,de kb.1hete van.Mert mostmár meglátom rajta az álmosság jeleit,olyankor egyből beteszem az ágyába és alszik! :D Többnyire! :D Szóval Tofinál is biztosan alakulgatni fog.

Kép

Kép
 
 


szerintetek van rá esély,hogy Tofi 3.foga a szemfoga lesz?a baloldali van rettenetes megdagadva,ott rág állandóan és sir reggel óta:(
most bekentem neki,most talán lenyugodot. Levinek is össze vissza jöttek de a szemfog azért nem jött ki ilyen hamar
Vendég
 


Sziasztok!

Már 5-óta felt vagyunk, megéhezett a drága, azán 6-kor jól össze tojta magát, azóta nem akart aludni.
Végül 8-kor adtan meki reggelit, negyed 9-kor már aludt is, egész 9 óráig :? Hogy nem fáradt?

Mezsó miattad jöttem! Már nagyon izgultam, hogy mi van veletek!
Örülök, hogy javultak az eredmények, és remélem nem okoz gondot a ciszta! Ha a dokik azt mondták, akkor biztos igazuk van, és nem lesz gond!

Annyi mindent olvastam, de olyan álmos vagyk, hogy már nem is emlékszem. :(
De azt tudom, hog emi nagyon jók a képek! Örülök, hogy jelentkeztél!!
Ollem, még mindíg édes Bogi! (írtam mailt!)


Nekem tegnap jó fárasztó napom volt, Marci egy pillanatra sem hagyott!
Viszont:
Marci úgy állt legalább 2 mp-ig, hog elfelejtett kapaszkodni!!! :-D
Még anno kaptam Apátol baba-mama torna DVD-t, és gondoltam begnézem, lehet-e vele valamit kezdeni.
Beraktam, és ahogy a Marci meglátta a babákat, úgy tetszettek neki, hogy még kapaszkodni is elfelejtett! Aztán sem pottyant seggre, hanem az egyik kezecskéjét rárakta a puffra, biztos, ami biztos! :--)

Hát a DVD sem volt semmi!:
Gondoltam tornázunk egyet a Prücsökkel. Hát ez a torna egy nagy hülyeség!!! A Marcival egykorú gyerekek voltak (kb), de hát olyan picik!!! 7-8 kg-nál nem lehettek többek!
Persze, hogy majd megszakadtam előszőr Marci súlya alatt, aztán meg a röhögéstől!
A gyerek persze élvezte!!! Látnotok kellett volna, mikor azt mondták, hogy feküdjek hanyat, húzzam föl a térdemet, fektessem rá a Marcit, és körözzek a lábaimmal..... :lol: :D
Az, hogy végigért a gyerek nem csak az egész lábam szárán hosszába, de majd a nyakamig.. :lol: Hát hogy kőrözzel így vele? :D
Ráadásúl annyira élvezte, röhögött, magyarázott, hogy (gondolom a gravitációnak köszönhetően) az egész fejem, arcom mindenem tiszta nyál lett! :lol: Hát ezért hívják ezt a gyakorlatot űrhajós kiképzésnek?
A másik ami jó volt, hogy fektessem a Marcit hanyat, térdeljek fölé, és mint a kiscica, hajolgassak fölötte.. :? Érdekes módon a DVD-n az összes gyerek nyugiba feküdt. Marci egy pillanatot sem! Ahogy leraktam, már gurúlt is li alóllam, és ment útjára..

Ennyi volt a tornám.

Na elég sok voltam, meg a gyerek is hiányol, eldugúltam!

Kép
 


marcianya: ez a tornázós történet nem lehetett egy semmi. :lol: :lol: Hát én is hasonló élményben részesülnék szerintem a 13és fél kg-os Blankámmal. :lol: :lol: :lol: Meg a 82cm-vel. :lol: A kapaszkodás nélküli néhány pillanatnyi álldogáláshoz gratula.Ez már valaminek a kezdete biztos. :D

Kép

Kép
 
 


sziasztok! csak gyorsan, mert volt itt dokinéni (kaptunk szurit) így most késésben vagyok! Zsófi ebédje fő (spárgát kap ma!), ő meg alszik még vagy 5 percig.

emi! végre!!!!!! már kezdtem aggódni, hogy megbántódtál esetleg.

mezsó! sajnálom a sok aggódást, betegséget Blankusnál.. :( de hozzáértő dokik kezében biztos, hogy nem lesz semmi baj!!! meglátod!
én szorítok mindig.
én is írtam a betegség miatti abortuszt. természetesen az élettel összeegyeztethetetlent értettem ezalatt. nem hiszem, hogy bárkinél is ez állt volna itt fenn... és ne mondja senki, hogy egy vízfejű, egész életében béna, agyilag súlyosan sérült kis babát megtartana. mert az álszent. az erőszakos közösülésről ugyanez a véleményem. ezért nem tudom miért lennék rossz ANYA, ahogy írta itt vki nagybetűvel. no mindegy. erről a témáról többet nem vagyok hajlandó írni.

lituka! gyere, és ne legyen lelkifurdalásod! ez is egy téma volt. ennyi. nem a te hibád semmi.

nono! gyere te is!!! látod én is megsértődhettem volna...

rohanok most.... még jövök! :wink:

Kép
 
 


Sziasztok!

Elöljáróban csak annyit szeretnék írni, hogy már ne haragudjatok, de szerintem ez a "nem jövök többet" dolog nekem kicsit mondva csináltnak tűnik....
az meg a másik, hogy kicsit rosszul esik azokra nézve, akik itt maradtak, akik mindenféle botrány ellenére kitartottak, - legalábbis nekem, a többiek nevében nem nyilatkozom - hogy annyira ki van élezve, hogy milyen színtelen, lapos stb. lett a topik!

ennyit erről...

Mezsó, én is szorítok Nektek, lehet, hogy egyszer csak felszívódik a ciszta, és azért nem kell vele foglalkozni! Örülök, ha már jobb a kedved!

Pumpóka, Zsófi jobban van? Hogy tetszett Zolinak a fal???

Marcianya, köszi a részletes infókat a fogápolásról! A DVD tornáról való írásodon pedig nagyokat nevettem!

Mazsiról nincs hír??

Bolygó, majd írd meg milyen volt a nagyszülőknél!!

Ollem, nagyon jók a képek, és jó hogy írtál magatokról!

Kritta, szerintem is adhatsz még egy főzit, vagy tejpépet (szerintem HA-t, ha szoptatsz még, én is ilyet adok) mennyi tejed van?

Emi, nagyon hangulatosak a képek! Én is már kezdtem aggódni, hogy hova lettél!!

Kisfruzsi,
szép napot nektek Anyuddal!

Lituka,
tetszettek a gondolataid, amiket írtál! Nálunk is anyu (aki e.ü dolgozó) azért dolgozik, hogy aztán a fizijét feladhassa a csekkekre! Komolyan, amint kiveszi az atm-ből már viszi is a postára! Kajára szinte alig költ...

Látom, senkit nem hatottam meg Bálint "nem ivásával" kapcsolatban :wink: tegnap vettünk neki egy csőrös Disney-s poharat, de tartok tőle, hogy ez sem fogja megreformálni az ivászatát!
Bálintnak most az a legújabb, hogy tornázik. Mondjuk neki, hogy "1-2" és felengedi mindkét kezét a magasba, aztán lerakja. Olyan édes!

Kép
 
 


Sziasztok!

Ne vitázzatok már annyit! NEm azért van ez a topik!

Én figyellek Titeket csak nem igazán endegi a Milu,hogy írjak. Iszonyat energikus :evil:

Szerdán voltunk védőnéninél 77cm és 9,5 kg. 8 foga van és minden rendben. Kivéve egy dolgot. NEm akarja enni a pépes kajákat. Mindegy hogy mi ha pép nem eszi. Én nem tudom mi van vele,állandóan csak a tápszert inná. És nem hinném,hogy foga jön és amiatt. Volt valakinek hasonló tapasztalata? Mit tudtok tanácsolni?

LEkri kérdezeted a műtétet: Március 10. De előtte vinnem kell aneszteziológushoz és vérvételre. Szeretnék már túllenni rajta :!:

Kép

Kép
 


Újra itt! :D

Nagyon büszke vagyok a Pocokra!
Voltunk lent sétálni egy jó órát, aztán játszottunk, úgyhogy jól megéhezett.
Volt itthon olyan bébiétel (még Anyósomék vették), ami sonka-paradicsom-tészta, de darabos. Gondoltam bepróbálkozok vele, hátha..
Kibontottam, de már meg is bántam, mert mikor megláttam benne a sok tarhonyát (pont olyan volt benne a tészta), morogtam magamba, hogy na. ezt biztos nem eszi meg. :?
De láss csodát! Megette a 220gr-os üvegnek majdnem a felét! És meg sem kottyant neki! :D :D :D
Úgy ette a darabokat, hogy észre sem vettem! Szépen elnyamnyogta! (pedig még 1 db foga sincs! :shock: :D )

Utána még adtam neki banánt, az sosem ette meg, még pűrének sem, csak sinlac-ba keverve, és csak bébiételt.
Na, abból is megevett egy felet! :shock: :D
Azt hittem elájulok! És nem tőrtem össze villával, nem tudrmixoltam le neki, hanem tőrtem nem is olyan pici darabokat neki! Csak úgy falta!!! :D

Negyed 2-kor leraktam, azóta alszik. Kíváncsi vagyok, meddig.


Tim: Bálint nemivásával kapcsolatba már akartam írni, de elfelejtettem :lol: :oops:
Van egy szomszéd Anyuka, akivel sétálni szoktunk, neki van egy 6 hónappal idősebb kislánya.
Ő panaszkodott már hónapokóta arról, hogy szinte semmit nem iszik Dórika.
A doki azt mondta, hogy gyerek, akivel törődnek még nem halt se éhen, se szomjan, és annyit iszik a gyerek amennyi neki kell.
De azt ajánlotta, hogy csináljon neki levest, és azt adjon neki ebéd elött , hogy legyen folyadék is, és azt mondta, hogy végülis a tápszer is szomjoltó valamennyire.
Csak neki az volt a baja, hogy szinte ahogy betőltötte a kislány az egy éves kort, nem volt hajlandó elfogadni a tápszert.
Úgyhogy marad a leveses próbálkozás, és közben mindíg meg-meg kínálták vízzel is.
Most egész szépen iszik Dórika, de még mindíg hol többet, hol kevesebbet.
Persze én is ideges lennék, ha nem inna a gyerek! Hátha a pohár majd meghozza a kedvét! :D


Mannogab: Marcival is szenvedtem jó két hétig, mert ő is csak a tápszert volt hajlandó megenni, és volt, hogy abból is csak keveset.
Beteg volt, és valahogy "elvesztette" az étvágyát.
Milán evett már pépet ugye? Ez mostanában van így?
Én azt csináltam, hogy mindíg kínáltam őt a szokásossal: tízórai-uzsi sinlac gyümivel, ebédre főzelék. Persze sajnos elég sokszor volt, hogy az egészet ki kellett öntenem mert egy falatot sem evett belőle és tápszert kellett neki adnom, de egy idő után egyre többet megevett belőlük.
Először tízóraira fogadta el tápi hejett a sinlac-ot, aztán ebédre több mint két hétig brokkolis csírkét evett, végül uzsira is már sinlac-ot kapott.
Próbáld meg (szerintem) nagyon híg főzelékkel etetni. Marci is azért ragadt ke kizárólag a kecskeméti brokkolis csirkénél, mert az volt a leg hígabb.
Hátha neked is segít.

Remélem nem sok hülyeséget írtam, hátha valakinek adtam valami használható ötletet.

Be is fogtam :lol:

Kép
 


Ja, és Tim megnézném a kis tornászbajnokot! Nagyon édes lehet! :D :D :D

Kép
 


marcianya! nekem is megvan a rubint réka baba-mama tornája... hát szerintem is olyan hülyeség ez! max 1-2 hónapos gyerekkel lehet ezt megcsinálni aki még nem olyan nehéz, meg nem mocorog. én nem tudom más hogyan csinálja... benyugtatózza a gyerekét előtte? :D
nem is csináltam meg egyszer sem a kazit...

tim! bocsi, én sem reagáltam de igazából nem tudom miért nem iszik Bálint. de ez az anyatejes babáknál másképp van. azért ott az anyatej szomjoltó is az elején. meg szerintem is ha szomjas lenne tutira inna! azért csak próbálgasd néha, kínáld meg vízzel, vagy amivel szoktad. lehet cumisüveg, csőrős pohár, vagy sima pohár. Zsófi a csőrössel nem tudott mit kezdeni! azóta a polcon pihen. de sima pohárból iszik, na meg a cumisüvegéből ált. ő pl. míg pici volt a sima víz nem kellett neik, így én édeskömény teát csinálok neki minden reggel. kb. 125 ml (kis Aventos). van, hogy szinte mind megissza, van hogy csak a felét.

mannogab! passz.... de biztos csak átmeneti dolog. ha eszi a tápszert az azért jó. vannak néha a babáknak fura viselkedéseik. Zsófi egyszer meg abszolút alig - alig akart enni! (akkor mégcsak tápszert evett) pár napig tartott, aztán helyreállt a rend. marcianya jókat tanácsolt szerintem is. próbáld azt ki. ha nem megy ne erőltesd, de azért mindennap próbálkozz vele. előbb-utóbb biztos helyre fog állni.

Kép
 
 


Gaboo nekem nem Rubint Réka (nem bírom az a csajt), ez valami ÖL&B van rajta Gyermekágyi torna, Baba masszázs, Baba torna, Szülés utáni alak formáló torna, és az említett baba-mama torna.

Hát, lehet hogy Marci meg túl sokat iszik? Már reggel 8-ig megivott egy üveg (nekem is Avent-es 125ml-s) vizet, és azóta még egy üveggel lecsúszott már. Estig szerintem lehúzza a harmadikat is :lol:
Ő, ha meglátja kell neki innia. :lol:

Kép
 


Manogabb
elhiszem,hogy izgulsz,nem irom azt,hogy nyugi mert ugyse tudsz nyugton lenni.de nem lesz semmi baj :!: :!: :!:

Tim
enyém gyerek kb.napi 500ml nagyon vízes teát iszik meg.ha adnék neki akkor mégtöbbet.Levim ugyan ez volt. :)
de ha nem kell neki akkor nem is lehet erőltetni.esetleg csinálj neki üvegbe vagy csőrős pohárba és tedd a szeme elé.hátha :)
Vendég
 


Én nem óhajtok beszállni ezekbe a vitákba.. olvastam minden nap, mi folyik itt, de úgy gondolom, nincs jogom egyik oldalt sem elítélni. Nincs jogom ahhoz, hogy megítéljem a másik embert, mert ezt vagy azt teszi, mert akkor azt az én értékrendem szerint tenném, és én azt nem erőltethetem rá másra. Nem tudhatom, mi van a lelkében, a személyiségében, az életében.. és én Lituka ismerősét sem ítélem el emiatt. Ha elítélném, akkor én is vétenék, csak másban mint ő. Én erről ezt gondolom. Látom, hogy már jegelve van a téma, de ezt még muszáj volt leírnom.

Marcianya!
Nagyon jót nevettem a dvd-s tornán, amit leírtál. Az biztos, hogy Marci nem átlagos méretű baba, rátok nem gondoltak, mikor ezt fölvették :D

Kritta!
Köszi a képhiányolást, ígérem, hamarosan teszek majd föl.
Én a hozzátáplálásról csak azt tudom mondani, amit nekem a gyerekorvosom és a védőnő mondott: jól szopó, gyarapodó babának elég a napi 2 alkalommal való hozzátáplálás, akár 1 éves korig is, tejpépre pedig semmi szükség (látom, hogy Tim mást írt; én nem adnék tejpépet, de én irtózom ezektől a bolti cuccoktól, és ha tényleg sokat szopik még, szerintem nincs rá szükség).

Ollem!
Nagyon édes Bogi! Ahol rajtad alszik, az főleg
:D

Emi!
Lili baba egy csoda! De jó, hogy vele már így ki lehet menni, mert áll, jár! Gratula hozzá. Bár nézem, ez otthon van nálatok? Nálunk nem volt akkora hó, hogy ekkora hóembert lehessen építeni.


Iváshoz:
Nálunk Trudi két kézzel fogja a csőrös poharat, és iszik szépen, ha elég van benne. ha kevesebb a víz benne, akkor döntenem kell, mert nem tartja elég magasra. El szokta fogadni, mikor megkínálom. De csak hozzátápi közben meg után kínálom, mert sokat szopik még - ahogy Gab írta, ez szopó babánál más.

Napirend:
Ehhez inkább nem írok semmit. Lekri, azt hiszem, akkor én ebben a dologban még ennyi idősen sem értem el a nagyobbik fiad szintjére. :lol: de én jól érzem így magam, és a körülöttem élőkkel is megvagyok. :D
Vendég
 


Na azt látom,hogy nono,lituka,klarka tényleg háttérbe vonult...Fel nem foghatom,hogy erre miért van szükség????Ááá...nem pampogok.De nagyon sajnálom. :cry:

Ma annyit sikerült a közgyóggyal kapcsolatban intézzek,hogy a gyerekdokkerhez elmentem,közöltem hogy be szeretnék adni felülvizsgálatra kérelmet,és ehhez szeretnék igazolást,és minden további nélkül kiállítja nekem. :D Ajánlom is!!!És ott előttem végiggondolta,hogy akkor miről kell hogy szóljon.És arra jutott amire én hogy Blanka 6doboz Zinnatot használ el egy hónap alatt.1Zinnat 50ml,és Blanka egy nap 10ml-t eszik meg belőle,tehát 5napig elég 1 doboz,és így 6doboz kell 1 hónapban ami 6ezer ft.Na és az előző keret havi 1000ft-os gyógyszerköltségre lett kiszabva ami miatt évi egyszeri/6ezer ft/ támogatásra állapították meg.Ezért szeretnék magasabb több támogatást.Kedden kell menjek a lezárt borítékért a dokihoz,addigra lesz kész.Legalább legkésőbb szerdán tutira le bírom adni a kérelmet.Remélem!!!!

gabo,tim:
nektek is köszi a bíztatást Blanka ügyben. :wink:

tim: ivászat nálunk is gond mostanában.Már ott tartunk,hogy az összes ízű Hipp tea van itthon,mert sosem tudhatom épp melyikből hajlandó inni...És vizet egyáltalán el sem fogadja.És ma rájöttem,hogy az sem mindegy neki,hogy etetőcumi,vagy olyan csőrös poharas feltét van az üvegen... :shock: Egész nap a csőröspoharas feltétet erőltettem,alig alig ivott inkább csak kortyokat,erre este bekattant,hogy rakok az üvegre etetőcumit.Nem megitta rögtön az egész üveg teát??? :shock: :shock: :lol: :lol: Fene se érti a gyerekeket!!!! :lol:

Elöljáróban csak annyit szeretnék írni, hogy már ne haragudjatok, de szerintem ez a "nem jövök többet" dolog nekem kicsit mondva csináltnak tűnik....
az meg a másik, hogy kicsit rosszul esik azokra nézve, akik itt maradtak, akik mindenféle botrány ellenére kitartottak, - legalábbis nekem, a többiek nevében nem nyilatkozom - hogy annyira ki van élezve, hogy milyen színtelen, lapos stb. lett a topik!

Ezzel maximálisan egyetértek!!!!Minden egyes szavával!!!!!!!!!

Kép

Kép
 
 


mannogab: egy másik topikban egy anyuka hasonló gondról számolt be nem olyan rég.Az ő kisfia már elmúlt 1 éves,de neki csak 2foga van.És egyik napról a másikra a fia egyáltalán nem evett meg semmit ami pépes.És hát nem tehetett mást,adott neki darabosat,kis falatkákban.Parázott ezerrel,meg minden.Óráig másfélig tart egy evészet még náluk,de a darabosat nagyon jó étvággyal eszi a kisfiú!!!Nem lehet hogy Milánod is már darabosra vágyna???Próbáld meg,hisz nem 2foga van már neki,hanem 8.Ha 2 foggal más baba rágni tud,akkor Milán is fog tudni 8-al!Nem??

marcianya: örülök hogy Marcinak milyen jó étvágya volt ma! :wink:

Itt megint esik a hó. :shock: :shock:

Kérdés: Mennyit isznak folyadékot a babáitok?? Tápszerrel,teával,vízzel együtt??Blanka régebben megivott 1litert így egy nap simán.De mostanában nem nagyon akar.Reggel este a 2x230ml tápszer mindig megvan,de azon kívül nagyon változó hogy mennyi folyadékot tudok belediktálni.De 1litert nem igen éri el mostanában. :cry:

Kép

Kép
 
 


Mezsó, folyadékos kérdést én passzolom. Trudi egyébként csak vizet kap inni.


De hoztam képeket :D :
Építőkockákkal:
Kép
Kislány a zongoránál:
Kép
Háti alvó baba alvó anyukával:
Kép
Bilizős:
Kép
Új mosható pelusban bilizés után:
Kép Igen, úgy döntöttem, egyelőre pár darab erejéig mégis kipróbálom a mosható pelusozást, miután kiderült, hogy a férjem egészségpénztáras számlájára lehet venni. Kíváncsi vagyok, milyen lesz, ma van az első bevetés. Talán Mezsó írta, hogy a legnagyobb nem volt jó Blankára? Ez egy méretes, Trudi nem olyan nagy, de pont jó volt rá. Hát, nem tudom.

Kádban vigyorogva:
Kép
Vendég
 


virág: nagyon édesek a képek Trudiról! :wink: :wink: Igen én írtam hogy a legnagyobb méretű külső pelus nagyon passzos Blankának úgyhogy mi hanyagoljuk is a mosható pelust...

Kép

Kép
 
 


SZiasztok!

MIre jövök?????

Tudnék én is mit írni, de most csak annyit (nem akarom felhúzni magam) hogy nagyon, nagyon könnyű itélkezni!!!! Senkinek nincs joga, mert látjuk a másik érzéseit, lelki, és anyagi helyzetét, stb...

Az igazi hívő ember nem itélkezik, hanem megért, és elfogad, aki nem gy tesz az sztem álszent. pont :)

Én tudom mit élnek át azok az anyák, akiknek meg kell tenni, én is átéltem. Nem kvánom senkinek. Szerencsére végül nem jutottam odáig, de hajszálon múlt...

Tim! Liza is nagyon keveset iszik, főleg, mert ha iszik, akkor utána nem eszik, de kaja után pedig nem kell már neki semmi...

Nekünk a poharazás vált be. Az én poharamból mindig iszik :)

Mezso, drukkolok hogy al épével ne legyen gond, a veséje, pedig javuljon szépen a csajszinak!!!!!!!!!!!!!

Most lépek, folyt.köv.

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tőlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
 


Mezso! Bius is nagyon keveset iszik külön az anyatejen, tápszeren kívül. Mondjuk mi van hogy úgy eszünk, hogy híg pép és híg főzelék, amit cumisüvegből iszik ki. Ha nagyon fáradt, akkor nem hajlandó kanalazni. Sok számít egy-egy cuminak a gumiján is. Nekem ki kellett cserélnem hasonlóra mint az aventos, mert nem fogadott el másmilyent. Mi iszunk üvegpohárból is. Abból viszont imád inni, illetve virigykelni. :D

Ha tud valaki fejleményt Mazsi babáról, akkor kérlek írjátok le. Remélem minden jól sikerült.

Jó hír: Bius este 8-kor elaludt és csak reggel 5-kor kelt szopizni, utána aludt tovább még egy órát. Jó volt már kcisit többet pihizni. Remélem lesz folytatása is.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
 


Tim: Jó volt nagyon otthon, ritkán megyünk haza. De most páromnak Pestre kellett mennie, így kihasználtuk a helyzetet. Azért sokkal kényelmesebb volt autóval, mint vonattal, ahogy szoktunk menni.

Ivás: Jelenleg próbálkozik pohárból inni, de még csak kortyokat, szóval passzolom a kérdést.

Mazsira én is kíváncsi vagyok!

Mezsó: Nem értem, hogy lehet passzos a külső, mikor az 16 kg-ig van? Lehet, hogy nem jó minőségű textilpelust próbáltál ki. Passz. Drukkolok, hogy felszívódjon a ciszta!

Virág: Nagyon édes Trudi-baba! Milyen fajta pelust használtok?

Kerekes: Gratula az átaludt éjszakáért!

Zsuzsáknak utólag is Boldog névnapot!!!

Bolygó
Kép

Kép
 
 


bolygó: Bambinomio pelenkát próbáltuk.Ráadásul többet vettünk egyszerre... :evil: :evil: És 15ezer ft-ba került...Szerintem jó minőségű...Nagy a popója a csajszinak,eszméletlen hurka gyurkái vannak szerintem ezért passzos nagyon.Ja Blanka 13.5kg az ucssó mérés alapján.

kerekes:örülök a jó éjszakátoknak. :) Én is a cumifeltétekkel szoktam trükközni...Van egy pár fajta,cserélgetni szoktam hátha valamelyikkel kedve támad inni egy kicsit.De Bius legalább szopizik,az is folyadékbevitel!!De Blanka sajnos nem... :cry:

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

mivel elég beteg vagyok...nem infulenza de vmi nyavalya... :(

ezért nem jöttem..most gyors csak a legfontosabbak.

Virág: hogy szoktatod bilire Trudit? ráülteted csak ugy?

Mezsó: Blankának örülök a jó értékeknek..és remélem hosszu távon is minden jól alakul.

Szőlő Mazsijáról majd énis várom a híreket.

Nono: ????? ne már.........

én a mostható pelust még nem adtam fel...amint költözünk...

aztán mit akartam még...

ja igen nagyon fontos:

a gyerekorvosom nem városon belül lakik...viszont nekem hétfőn az ortopédiára kell vinnem a gyereket 8:20-ra...a naplószámot már bemondtam mikor az időpontot kértem...még októberben kaptunk most febr 25-re...viszont a nagy pakolásban és dobozolásban elvesztettem a beutalót....
na most ilyenkor mit csináljak?????????????
mertha most nem megyünk el akkor megint 4 hónap várakozás..
és a lábujja egyre lejebb van..(azért kell menni mert a bál lábfején egyik lábujj fenn másik lenn...szóval ferdén nőnek neki)
vki segítsen...a dokit vasárnap mégse hívhatom fel hogy hé hello elhagytam a beutalót...ráadásul nem lakik közel...
irassak a körzetimmel egyet?? vagy?ja és Tim: én irtam Bálint nem ivásásra de abban a hszben volt ami elszállt..nagyon dühös is voltam.
nekem Máté nem iszik...babateát is csak akkor ha meleg.
vizet alig.
csak a tápszer...az 660 ml naponta
Vendég
 


gyors leszek

ELSŐ FOGACSKÁNK HEGYE KIBÚJT!
MÁR BÖK!

ivás: mi kb. napi 150 ml-t iszunk tápon kivül.

Lituka!

szerintem irass a körzetivel. próbáld meg.
de ha az ortopédián tudják, talán ha felhivod őket.

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
 
 


lituka: azt hiszem én is megpróbálnék a körzetivel íratni egyet.De írtad,hogy a naplószámot már tudják róla!!Végülis az a lényeg hogy az meglegyen.Ha igazán rendik akkor nem csinálnak ügyet a beutaló hiánya miatt szerintem.

ollem: és mennyi tápszert iszik meg Bogi?Mert a 150ml jó kevés folyadék plusszba!legalábbis kevésnek hangzik... :shock: :shock: Boldog hófordulót Boginak!

Kép

Kép
 
 


500 ml tápot eszik egy nap.
köszi a köszöntést

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
 
 


Sziasztok Mamik!

Anyum volt ma reggel ment haza, voltunk úszni, Alma kidőlt már megfürdettem egy órával hamarabb fél 7 kor és 7kor letettem, mert nagyon álmos volt, de csak 8 körül aludt el.

Ivás,
Almának volt egy olyan időszaka, amikor rengeteget ivott min. 300 ml vizet/nap (látom van aki ennél is többet iszik :shock: ). Én megijedtem, hogy az sok, és bár a doki mondta, hogy nem sok, de kértem tőle beutalót vizeletvizsgálatra. Cukorbetegségtől féltem. Rá egy-két napra már nem ivott sokat, nem is vittünk pisit sehova és azóta se nagyon iszik...ma 150-200 ml vizet naponta. Én mindig kínálgatom evés után és ébredéskor és napoközben is, de nem nagyon iszik. Cukros dolgot (Hipp tea, üveges gyümilé) nem adok neki, a narancs és a mandarin levét viszont szereti, azt szoktam neki adni higítva vízzel. Ja és tápit is 2x 240ml-t eszik csak.

Én a tejpépet nem tartom annyira mű dolognak (bár csak max 1x adok neki egy héten), de persze mindenki azt ad a gyerekének, amiről azt gondolja, hogy a legjobb neki. De én szoktam Almának főzni rizst is és gyümivel nagyon szereti, olyan mint a gyümölcsrizs, lehet tejjel (anya, vagy tápis) is higítani.

Trudi nagyon édes! És milyen komolyan ül a bilin!!!! Ténleg hogy szoktattad rá, hogy ráüljön? Alma szerintem 1 percet sem tud egyhelyben ülni sehol.....

Ti hogy pelenkáztok???? Engem a gutaütés kerülget megmondom őszintén közben...Alma nem hajlandó hanyat feküdni, hiába minden játék, mindegy szinte mit adok a kezébe rögtön megfordul és elindul/na. Ma is tiszta sz... lett minden, mert nem maradt nyugton....és a pelenkázóra már fel se teszem az ágyon pelenkázom, mert félek hogy kiugrik a kezem közül és leesik...szóval a zuhany alatt kötött ki, mert tiszta kak volt még a talpa is.....

Mezsó,
remélem sikerül elintézni a közgyógyit!!!
Mannogab,
márc. 10, gondolok majd rátok, meddig kell bent maradni???

Az, hogy lapos a topic és unalmas az nekem is szarul esett..de ez van...

Mazsi baba a körülményekhez képest jól van, már eszik és a műtét jól sikerült! Én is csak ennyit tudok, de jól van az a lényeg!!!!

KépKép
 


Bogi boldog 10. hófordulót!

KépKép
 


Ja és azzal el is felejtetem dicsekedni, hogy Alma ad puszit!!! Persze nyálasat és csak ha van kedve! :lol: :lol: :lol:
Meg a kedvence a bújócska és a kergetőzés most.

Két képed teszek, hogy megnézzétek a kis kozák lányt :lol: Kép Te meg mit csinálsz?? Kép Kukucs

KépKép
 


Sziasztok!

Zsófi is most aludt el, így gyorsan benéztem.

mezsó! Zsófi kb. 500 ml tápot iszik, és kb. 80-100 ml édesköményteát. (természetesen natúr)/nap.

fruzsi! édes Alma nagyon! tudod, hogy nagyon megtetszett az Alma név nekem? Már szoktatom a férjem, ha a köv. babó kislány lenne! :lol: még a Gréta is bejön.
Zsófi meg állandóan felül ha pelenkázom... már néha nagyon kivan, meg én is a küzdelem miatt...

marcianya! megkérdezhetem, hogy voltatok Párizsban? vagy csak megtetszett az a kép? mi Zsófi előtt voltunk egyszer. engem nagyon lenyűgözött! beleszerettem Franciaországa. voltunk még Versailles-ban, Loire völgyben is. (kastélyok) hát gyönyörű.....

Kép
 
 


Gaboo,
ez jó, mert mi meg a Zsófit fontolgattuk (még nem adtam fel), de van a családban már. Nekem még a Flóra is tetszik, na meg a Boglárka, apának meg a Málna, de Alma után már túlzás lenne :lol: :lol: :lol:

KépKép
 


Na azt hiszem akkor megnyugodtam ivászat terén,hogy írtátok már páran kinek mennyit iszik a babája. :wink: Blanka mint írtam régen simán lenyomta az 1liter folyadékot/nap.De szerintem emlékeztek is rá régebbről,mert írtátok is hogy nem-e cukorbeteg./Kórházi bentfekvések alkalmával nézték nála,de szerencsére nem!/De most 1 ideje Blanka is ami fix folyadék az 2x230ml tápszer,és azon felül jó ha egész álló nap megiszik 260ml teát.Mostanában akkor boldog vagyok,ha ennyi lemegy neki.Nem tudom mi ez a változás nála...De ezek szerint a 720ml az benne van az átlagban még így is. :)

Fruzsi: aranyos Alma a képeken nagyon! :wink: És az új vonalzó is klassz!!!

Lányok!Valamit én kérdeznék,és előre is bocsi mindenkitől!!!De nem voltam itt a novemberi vitánál...Szőlő most oda abba a zárt fórumba írogat a leszakadt csapattal?Mert annyira sokan írjátok hogy drukkoltatok Mazsinak...ez szép dolog tényleg,nekem is eszembe jutott,szorítottam is értük.Csak ez így nekem annyi furcsa,és érdekes hogy szorítunk neki/nekik és közben nem is ír ide a fórumra. :roll: Meg nekem még páran nagyon kiestek innen,és nem tudom hogy remélni lehet hogy ők egyszer visszatérnek,vagy ne is várjam őket soha mert ők is lemorzsolódtak?Pl.szösszenet/ő ugye oszlopos tagunk volt/,gumimaci rengetegszer eszembe jut,felsoa/ha jól emlékszem a nevére/stb...Ők a másik helyre írnak?Vagy hogyis van ez???Bocsi a kérdésért...Csak jó volna ha tudnám a választ...Tényleg bocs.

Kép

Kép
 
 


Mezsó,

Köszi Alma nevében a dícséretet. 720 ml lenne az átlag folyadék/nap?? Hú , akkor itatom "erőszakosabban" a kis lánykámat!

Igen, végül is a vita arról szólt, hogy sokan elmentek, mert nem tetszett nekik a topic, unalmasnak tartották a fejünket és a témákat..meg ilyenek. Na és ebből kerekedett egy nagy-nagy vita, amit mindenki jól felfújt és így elmérgesedett a helyzet. Igen Szőlő is elment, gondolom, hogy a másik topicba ír ő is, ahogy mások is akik elmentek. Én még régebben írtam neki egy privit és akor tudtam meg a Mazsi műtétének az időpontját. Azt pedig, hogy hogy vannak a blogjából tudom. Azért írtam, hogy szorítsunk Mazsinak a műtét miatt, mert Szőlőnek biztos jól esne/esik és szerintem rosszat nem teszünk ezzel Mazsinak az biztos :wink: . Szóval csak ezért írtam Róluk egyáltalán. Igen elmentek, és nem írnak ide sokan, de azért ez más szerintem, mert ebben az esetben Mazsiról van szó, egy kislányról, aki pont ugynakkora kis minimanó, mint a mieink.

KépKép
 


Észrevettem a vonalzót? De jó! Kicsit megúntam a régit ez olyan kis vidám, mint az Alma!

KépKép
 


Sziasztok,

Korábban olvasgattalak benneteket, főleg a terhességem idején, de amióta megszületett a kislányom, nem igazán volt időm.

A segítségeteket, tanácsotokat szeretném kérni. Kíra néhány nap múlva 8 hónapos lesz, és még nem ül, nem mászik, nem kúszik. Volt valakinek közületek hasonlóan kicsit lassabban fejlődő babája?
Tudtok valami bíztatót mondani? Járunk Dévényeshez is, talán segít.

A másik, hogy nem egy hízóbajnok, 1,5 hónapban 10 dekát hízott, igaz közben beteg is volt. Talán emlékeztek még :), hogy miket adtatok ilyenkor a babáknak? Nem vagyok egy konyhatündér, de neki főznék is, egyszer kétszer meg is tettem, de nem jött be. Igaz csak húsleves volt, vagy alma krumplival még az elején. Most ott tartunk, hogy az üvegeseket dobom ki.

Annyit még, hogy szoptatom, bár szerintem max 400-500 ml-t sikerül egy nap, emellé megeszik gyümiből kis anyatejjel és rizspéppel összekeverve jobb napokon 80 ml-t, főziből pedig 50-60-at. Már a tejpépet is bevetettem, pedig nagyon nem akartam. szerintetek azt csak heti 1x szabad adni? A ti babáitok mit kapnak vacsira?

Virág, csak az utolsó oldalt olvastam el, de feltűnt, hogy azt hiszem nekünk is ilyen hordozónk van.
Ergo, ugye? Kíra nagyon szereti, majdnem mindig elalszik benne.

Előre is köszönöm a táplálkozási tanácsokat. :) Ja, annyi még, hogy cumisüveget nem fogadja el, csak rágja...

Kép
 


Nem dehogy 720ml az átlag folyadék!!! :lol: Én csak összeadtam amit kb.Blanka a mostani napokban megiszik... :wink: De nem ez az átlag!!Az átlagot arra írtam amiket ti írkáltok.Úgy vettem ki,hogy itt a babák 500-600ml körül isznak/nap.Erre írtam hogy a Blanka kb.720ml-je még mindig túl jó ehhez képest! :lol: A vonalzód tényleg vidám nagyon! :) Köszi a helyzetnek megmagyarázását amit Szőlőékről írtál. :wink: Nekem ő is nagyon hiányzik. :cry: És naná hogy drukkoltam a Mazsijának,hisz Blankát is fogják előbb-utóbb műteni. :roll: Kb.érzem én hogy min mehettek/mennek most a napokban át.Őt mivel is műtötték?Sajnos erre nem emlékszem már. :oops:

Kép

Kép
 
 


Tamaraildi,

A mozgásra én nem akarok semmit íri,mert megmondom őszintén, hogy fogalmam sincs....ha jártok Dévény tornára, akkor az jót tesz ott (és az orvos) mit mondanak???

Evés,
azt írod szopizik, de honnan gondolod, hogy csak 4-500 ml-t?? Mi már sajnos régóta tápszerezünk, de szerintem kevés a hozzátápi, amit eszik. Nem is a mennyiség miatt, hanem szerintem szüksége lenne már zöldségre, húsra is. De van, akinek a babója (Csöppke) nem evett tejcsin kívül szinte semmit meg 8 hós koráig. De Lőrinc szépen fejlődik, hízik. Szerintem az a súlygyarapodás elég kevés, és ez azt jelenti, hogy kellene neki többet ennie már. A heti 1 tejpépet én írtam, de lehet akár minden nap adni neki csak én a cukor miat nem adom gyakrabban. De ha azt szereti, akkor szerintem adj neki vagy főzz rizst és turmixold össze gyümivel és anyatejjel.
A hozzátáplálás elkezdésekor bevezeted az új kajákat? Üvegeset se eszi meg?

Alma 8 hósan már mindent evett, ami a hozzátápis táblázatban van a korának megfelelően. http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm
Én fokozatosan vezetem be az új ízeket, és főztem neki, üvegeset is eszik, ha nincs időm főzni vagy megyünk valahova.

DE a gyerekorvos mit mond???

KépKép
 


Mezsó,
igen igazad van, Te tuti átérzed. Lágyszájpadlás hasadékkal született azt korigáló műtétje volt.

KépKép
 


tamaraildi: üdv itt! :) Az ülés szerintem nem probléma hogy még nincsen egy 8hós babánál.Én Blankám pl.9hós is elmúlt már mire stabilan ülni kezdett.Mozgás tekintetében szinte ugyanaz a helyzet veletek akkor mint a nővéremékkel.Ott is 7és fél hós a baba,és nem tud még gurulni sem,nem hogy kúszni vagy mászni.Kíra gurul egyébként? Dévény torna remek,oda mi is jártunk Blankával,és nővéremék is járnak oda.De ők még valami másmilyen tornára is járnak...Mert valami speciális labdás tornát is elkezdtek csinálni...De ezt most nem tudom pontosan micsoda.Esetleg megkérdezhetem majd tőle...meg valami gördeszkás tornát is emlegetett hogy majd olyanra is eljárnak.De lehet nektek olyan még nem kellene...mert mondom Ábel,a kisfiú nem is gurul oda-vissza...neki másmilyen gondjai is vannak.
Az ha nem fogadja el az etető cumit nem nagy baj.Vannak lekerekített poharak kimondottan kisbabáknak itatás céljára.Esetleg azzal próbálkozhatsz szerintem.Azért szopizni elég sokat tud.Szerintem szép mennyiség az a 400-500ml! :wink: Tejpép nálunk minden nap szerepel az étrendben,általában az az uzsija Blankának.Én nem hallottam még olyanról hogy heti 1x szabadna csak adni a babáknak.
Egyébként 7hósan Blanka már ette a sárgarépa-krumplipürét,almapürét,sütőtököt sütőtökkel,őszibarackot.Ezeket otthoni formában is,és bolti üveges kajcsi formájában is megette.Mondjuk Blanka éhségével sosem volt gondom. :lol:

No elkukulok mert már nagyon sok lettem. 8) :lol:

Kép

Kép
 
 


Mezsó,
úgy tűnik csak mi vagyunk itt 3-an. Szóval nekem tuti nem vagy sok, írj bátran!!! :wink:

KépKép
 


Na igen orvoshoz,neurológushoz jártok-e??Mert mi igen.Blanka nyaki-háti izomgyengeséggel született,és az elemi reflexei sem voltak meg mind,és ezért kezdtünk neurológushoz járni is.Mert ha valami mozgást nem csinál a baba,ott valami izom probléma van,és ugye az izmokat az idegrendszer működteti,ezért kellene elmenni neurológushoz nektek is,ha még esetleg nem mentetek volna el...

Fruzsi:
jujj tényleg lágyszájpadhasadék...már emlékszem!De akkor még vár rájuk néhány műtét nem??Úgy tudom ezt nem lehet 1 műtéttel korrigálni.Meg van is egy barátnőm aki szintén lágyszájpadhasadékkal született,és rengeteg műtétje volt már életében emiatt.Amúgy te Szőlővel jóban vagy,voltál annyira hogy a blogját olvasod?Mert én is úgy megnézném...De tényleg.Érdekel hogy mi van velük...és még nagyon sok mindenki érdekelne!!!!

Kép

Kép
 
 


Na ezt nem tudom, hogy hány műtét kell....
Nem, nem mondanám, hogy jóban vagyunk, csak egyszerűen megkérdeztem, hogy mikor műtik Mazsit és ő válaszolt. A blogot még akkor kezdetm olvasni, amikor nyilvános volt és miután bezárta Szőlő kértem és kaptam tőle belépést.

KépKép
 


Szóval nem ismerjük jobban egymást csak anyira amennyire itt "megismertük" egymást.
Nekem is sok mindenki hiányzik, szívesen olvastam a hozzászólásaikat és kíváncsi lennék, hogy mi van velük! Hátha egyszer néha valaki be-be jelentkezik hogy hírt adjon magukról. Dehát ez az ő döntésük, amin nem nagyon tud az ember változtatni így ismeretlenül.

KépKép
 


Na tessék még be is zárta...pedig vannak még akik érdeklődnének a Mazsi sorsa felől... :? Na mindegy...Még képet sem láttam róla.Mindegy én csak egy virtuális Mezsó vagyok...Mit várok.Melankólikus hangulat annyiszor elkap ha arra gondolok kik voltak régen itt,és már nincsenek,pedig nagyon kíváncsi lennék a sorsukra...És itt jön be tényleg,hogy ők nem kíváncsiak ránk.

Kép

Kép
 
 


De a be-be jelentkezés sem ugyanaz már...szerintem.Gyorsan itt hozzáteszem,hogy manogab,Ágnes,Zsuzsófi,Pumpóka és még sorolhatnám...akik néha néha tudtok csak mostanában írni nem rátok gondoltam!!!!Tudjátok kikre.

Kép

Kép
 
 


Nekem az "nem tetszik", hogy olyan, mintha elment volna a Mamik kedve az irogatástól. Tudom, hogy sok a dolog az izgő-mozgók körül, de azért sokszor van, mint most is, hogy csak 2-3 emberke van órákig.

De azt hiszem megyek aludni, mert mindjárt éjfél és bár egyedül vagyok Almával (megint :cry: , mint egész héten), de elég nyugtalanul alszik, szóval még fel is ébredhet az éjszaka közepén. És én akkor nagyon-nagyon álmos leszek... :shock:
Jó éjt!

KépKép
 


Oké,menj csak! :wink: Jó éjt!!

Szerintem az is valami ha 2-3 emberke legalább van. :) És ilyen szorgosan írogat mint most mi is tettük,mert szerintem jót beszélgettünk. :) Na nyugodalmas jó éjszakát!!!

Mamapajtik/hogy emit idézzem 8) /gyertek mostmár azért többen is!!!! :D

Kép

Kép
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó