A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Hanna: köszi a biztatást- ráadásul tök hülyeség, mert még kvázi napirendünk is van, és az éjszakák is többnyire nyugisak. Meg én is felnőttem na, és akkor még csak Dr Spock volt, ha volt...Totál hülye vagyok... :roll:

Katuska: Lehet, hogy át kell költözni Petrával Ausztráliába :P Na, de tényleg, kitartás- ha napközben fárasztod, az se megoldás, mert akkor annyira fáradt lesz, hogy azért nem bír elaludni.

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Maszatmano! Nagyon ügyes vagy! Nehogy parázz a hülye könyveken. :) Viola pedig csodás gyermekkor előtt áll!

Jandrea! Eszem-iszom. :)
Masszírozd meg a cicit, mielőtt fejsz. Én úgy szoktam. Igaz csak kézi fejőm van.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Sziasztok!

Nagyon cukik a babák!

Manócska, örülök, hogy a párod jobban van.

Ez az egész hülye papírozás, meg ügyintézés az agyamra megy. Miért nem lehet mindent olyan egyszerűen és automatikusan elintézni, mint az adókártyát? Mindenkinek egyszerűbb lenne az élete. Az ügyintézőknek is, és persze nekünk is.

Jelentem, tegnap hektószám ittam, és a tejem is gyarapodott. Pedig már kezdtem elkeseredni.

Kép
petne

Petne! Hurrááááá! Ez ám a jó hír. :wink:
Ha olyan egyszerű lenne elintézni a papírozást, sok embernek nem lenne munkája. Lásd TAJ kártya boríték címzőt.

Kép
hanna30

Kép
hanna30

Sziasztok!

Nyűgös és sűrű reggelen vagyok túl... de már sikerült a legfontosabbakat megoldani :) Lényeg: Sackó békésen alszik (ááááá, nem az ölemben, dehogy :oops: :lol:). Bukta a sütőben, csiga begyúrva, leves feltéve, bolt, virágos kipipálva :)
És Apus rájött Saci titkára :) Saci napok óta csak alkarra fektetve, "repülő" pózban óhajt lenyugodni és elaludni. Apa szerint kismajom, és faágon szeret aludni :) már dolgozom a témán, hogy lehet neki "faágat" állandósítani a kiságyba :D Szopipárna szerintetek? Nincsen még...

Hanna: hú, örülök, hogy sok a tejcsi :) azért vigyázz, ki ne merülj :)
Petne: örülök, hogy nálad is rendbe jött :)

Zitocs: ne má'!!!! Nyugi :) Ahány könyvet olvasol, és ahány műsort nézel, annyi vélemény :wink:
Saci még soha nem aludt el a kiságyában (bezzeg a nagyágyban köztünk :roll: de leginkább a fent említett repülő pózban, de csakis akkor, ha Anya vagy Apa sétálva, előre-hátra ringatva, illetve közben apró mozdulatokkal fel-le rázogatva altatja :D)
A tönkrement családokról meg az a véleményem, ha a gyerek miatt tönkremegy, akkor más sem volt ott rendben. Úgyhogy ezen ne aggódj :wink:

Manócskák: hű, nem semmi, 3 gyerekkel, meg ennyi állattal :shock: le a kalappal előtted. Remélem, a párod hamar hazajöhet.

Katuska: üdv a klubban :wink: :lol: remélem, Petra hamar átáll normál üzemmódra :roll: nem lehet, hogy a csatazaj pihenteti?

Na megyek, rendezem a mosást. További szép napot!

Csöre
csöre74

Csöre! szerintem is az alapzaj kell neki:) éjjel meg ugye "csak" apa horkolása van.... de inkább nem keltem fel Mátét, hogy zajongjon egy kicsit :?

Andrea! Igen ahogy Hanna is írja a lényeg, hogy fejés előtt át kell masszírozni a mellett. Nem kell durván. AZ is jó ha kicsit beborogatod meleg ruhával, az is nyitja a tejcsatornákat. Kell hozzá nyugalom, türelem is mert annélkül tényleg nem fog menni!
SZóval ha átmasszíroztad akkor szépen elhelyezkedsz egy edény társaságában. A jobb oldalt magyarázom, természetesen a másik ugyanígy. Szóval bal kézzel C tartásban fogod a mellet, jobb kézzel elkezded a hónaljad irányából előre a bimbó felé küldözgetni a tejet. A kezed legyen ökölben és csak a hüvelykujjaddal. Nem durván de azért határozott mozdulattal! Nem fog semmi jönni ekkor még, csak szépen halad előre a tejcsi a csatornába a bimbó felé. HA bekrémezed olajozod a kezed akkor nem fog kipirosodni a bőröd és kényelmesebb is! Közben időnként körkörösen megmasszírozod ezt a részt és tologatod rendületlenül. Kb 6-7 tologatás után már van annyi a bimbó udvarban, hogy ki lehet onnan nyomni! Ezt úgy kell, hogy egy iylen tolás után a bimbó udvarnál kicsit erősebben nyomod meg, kicsit összepaszírozod előre. Először csak pár csepp kezd el jönni de ahogy nyilnak a csatornák elkezd spriccelni! MAjd ugyanezt megcsinálod a melled belső felével is vagy ott ahol érzed még van tej!
Eleinte tényleg nehéz de ahogy ráérzel a mozdulatra egyre könnyebb és gyorsabb! Meg az agyad is rááll, hogy most eg ykis fejés lesz és megindul szépen a leadó reflex is! HA nagyon rágörcsölsz tényleg nem fog menni. Kell hozzá a nyugalom az biztos és egy csapat kitartás is, de az első cseppek után egyre több és több jön aztán úgy jársz Te is, hogy húúú ez tényleg működik és csak fejsz csak fejsz mert sikerélményed van! Csak elindítani nehéz az első sugarakat de aztán már könnyen jön!
Remélem tudtam segíteni!

MAsaztmanó! ausztrália? ok! Ott most jó idő is van!

Én most jelenleg oylan álmos vagyok, hogy nem tudok aludni....pedig mindkét csimota durmol. Nemsokára jönnek sógoromék és megesszük a nyuszi pörit amit a párom éppen kint készít a bográcsban.
katuska79

Szia csöre74

A disznóból 5 van ebből 4 vemhes az 5. le lesz vágva ősszel azt hiszem.
A kecskékből is van 3 és azok is vemhesek.
Van még 3 kutya ebből 2 a farmon van az állatokkal, 1 meg itt van velünk persze az udvaron.
Ja és van 3 macskánk is ugyanolyan elrendezésben mint a kutyák.

Most beszéltem a párommal telefonon és úgy néz ki, hogy hétfőn hazaengedik.
:D :D :D :D
Persze majd vissza kell járnia kontrollra.
De végre itthon lesz, remélem ezt nem kiabálom el.

Mit szóltok, hogy elkutyulta a papíromat a MÁK?

manocskak

Szaisztok!

Hanna: azta, nem semmi mennyi tejed van! Én is igyekszem jó sokat inni, mert alapból baromi keveset ittam terhesség előtt, :oops: most a szervezetem meg persze nem feltétlenül kíváncsi sajna napi 5 liter folyadékra...iszom azért, amennyit bírok,és a mennyiség fokozható! :wink: Szerencsére, Martinnak is jut bőven tejci, simán kikapta ma reggel is a 180-at :oops: :lol:

Petne: örülök,hogy rendeződik a tejcsi helyzet!

Zitocs: mintha magamat látnám, ahogy írod a kiborulást :oops: Én is olvasom,vagyis inkább csak olvasgatom a Suttogót, nem tudok és nem is akarok könyvből nevelni, de ha van valamilyen számomra érthetetlen helyzet, akkor utánanézek és vagy beválik, amit ott javasolnak, vagy nem. Pl. kiságyban altatásra nekünk többé-kevésbé bejön a módszer.

Rólunk: tegnap megvolt Martin baba szűrése, UH-ja. Hála, minden rendben, egyedüli kis 'probléma', hogy a csípő skálán 4 fokozat van, mindegyiken belül a,b,c,d típusok.Az 1a a legjobb,értelemszerűen..Nos, Martin jobb csípője 1a, a bal 1b--de ez csak UH-val látszott,fizikális vizsgálattal tökéletes! De a doki azt mondta, még a 4-es sem vészes, csak arra figyelni kell jobban. Javasolták a terpeszrugit/pelust,4 hétig....Hülye fejemmel meg egész este zokogtam megállíthatatlanul, hogy szegény kicsikém, én nem akarom, hogy ilyet kelljen hordania. Így most pelusozáskor kicsit biciklizünk, tornázunk :wink: Majd felhívom a gyerekorvit,hogy mit mond,mindenképp kell-e a cucc. :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

KAta! Hidd el a későbbiekre, nagykorára leszel tekintettel ha használjátok! Már ha tényleg kell és nem elég a torna! Nem lenne jó egy kis bice bóca!

Az ivással én is úgy vagyok, mint Te...keveset ittam és a szervezetem nem kéri a többet, de megpróbálom én is növelni a mennyiséget.
katuska79

Katuska: jajj, ne is mondj ilyet! :shock: :oops: Persze, a legjobbat szeretném neki, csak ha úgy vesszük, 16-os skálán 2-es fokozat,azaz majdnem tökéletes. És mind a gyerekorvi,mind az ortopéd doki a szűrésen azt mondta, hogy nincs semmi gond,az UH-s néni meg ugyan rendes volt, de a végefelé úgy láttam, szeretne már túllenni rajta,este 6 után :roll: A jobb lábát nekem kellett közben tartani,míg azt nézte, a balt meg ő fogta, de azt sokkal jobban húzgálta a gyerkőc közben, tehát még az is lehet, hogy nincs semmi,sőt....nem akarok rosszmájú lenni, de a kontroll is ugye az UH-val megint legalább 10000,nem kizárt,hogy ez is benne van a pakliban. Persze, megadnék én bármennyi pénzt, csak a cseppem jól legyen!!!!! Most dupla pelus módszert alkalmazunk, a bodyn kívülre is teszünk egyet így szépen szét kell tegye a lábát, meg igyekszünk a lehető legtöbbet a kiságyban tartani -- holnap veszünk járókát, abból majd szétlát, mert az hiányzik neki az ágyikóban :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Szia kata8110!

Nekem anyukám mesélte annak idején, hogy az unokanővéremnek
volt gondja a csípőjével, sőt neki még annakidején olyan terpesztőt adtak ami szíjjas volt.
De hála istennek most már elmúlt 40 éves van két egészséges felnőtt gyermeke. És ő maga is egészséges, nem is látszik meg rajta semmi.
Még most könnyebb nekik helyre hozni bármit mint később.
Én biztos vagyok benne, hogy egészséges lesz és te sem fogsz rá emlékezni, hogy bármi probléma lett volna vele.
Én ezt kívánom tiszta szívből nektek.
Móni.

manocskak

Móni: köszi,aranyos vagy! Hála, igazándiból nincsen baj, ezt mindenki megerősítette, csupán annyi a helyzet,hogy a bal oldali csípő mondjuk nem 100%-os, csak 98. Aztán lehet, hogy mérési hiba. De szó sincs semmi komolyról,nincs csípőficam,vagy ilyesmi. Erős a gyanúm, hogy mivel a pocakom nem volt túl nagy (szerintem,meg ez volt a vélemény),ő meg csak jókora baba lett, lehet, hogy kicsit kényelmetlen volt odabent. :roll:
Úgyhogy most sokat tornázunk :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: szerintem ne aggódj, ha ilyen kicsi az eltérés...Mesinek és Zalánnak is volt manuálisan megállapítható eltérés, mindkettőnek csak a tornát ajánlották. Persze azért gyerekdokival beszéld meg! Mesinél én is dupla pelusoztam: a bodyra egy textilpelust adtam rá. Melegíti is a pocit, és terpeszben tartja a lábikót. De ha kell, a terpeszpelus sem tragédia, már nagyon kényelmes kis darabokat gyártanak :wink:

Azta Móni :) Nekünk csak 2 macskánk van, meg néhány halunk :) (továbbá táplálok még olyan 100-200 tengelicét, zöldikét, verebet, cinkét, de azok kibírják nélkülem is :D) Én is szerettem volna tanyán lakni, de nem úgy alakultak a dolgaink... meg szerintem nem is bírnám :oops: :lol:

Na jó éjt :)

Csöre
csöre74

Csöre jobban vagy?

az én gyerekem alszik mindenki kezében, ölében, csak nálam üvölt.
Anyám szerintem mert én ideges vagyok, és fáradt.
DE: ha kendőben kötöm magamra, szinte azonnal alszik..., akkor nem vagyok ideges?

Nekünk nem alszik el a kiságyban. Most mondjuk éjszaka még mózesben alszik az ágyunk mellett, de kb. úgy, hogy szoptatás után tisztába rakom, majd be a mózesbe, és kb. egy órán át rakosgatom a cumit a szájába...
ez se jó megoldás...

Kép
gombócmakka

Elszórta a MÁK a papírodat?! Ez igen. Én már nem is mondok semmit.

Manócska, örülök, hogy a párod jobban van.

Kata, szerintem sem aggódj. Beszélj a dokival, és annak megfelelően csináld, amit kell. Nekünk azt mondták, hogy a jobb csípő kicsit kötött, de semmit nem kell vele csinálni. Na, azért én tornáztatom, biztos ami biztos.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
petne

Kata: köszi a biztatást- ezt a kiságy dolgot én is gyakoroltatnám Manóval- pedig néha spontán is sikerül neki a kiságyban elaludni, de jó lenne "biztosra" menni. Csak még nem szántam rá magam. A drága gyermek meg szépen gyarapodik, egyre nehezebb- ma is majd leszakadt a karom, amíg álomba ringattam őkelmét ma este (és még ne is panaszkodjam a mi kis jelenlegi 3750g-kel :D ). Csípő miatt ne parázz- ha komolyabb gond is lenne, itt vagyok én példának- kaptam szép kengyelt anno, abban a pillanatban fel is adtam az evést (Jóanyám mondja, hogy "10 évet vettem el az életéből", mert nem voltam hajlandó táplálkozni). Aztán a csípőm is helyrejött, éhen sem haltam (bár túl nagyra nem növekedtem, de ezt se bánom :D ). Amúgy most így végiggondolva én voltam a rémálom csecsemő- 3 hónapos koromig folyamatosan üvöltöttem délután 5-től hajnal 2-ig minden nap, 3 hónapos korom után pedig nem ettem a kengyel miatt :twisted: Nem csoda, hogy a hugom csak 7 évvel később született :twisted:

gombócmakka: szerintem ne reklamálj, hanem élvezd ki a kendő előnyeit- legalább neked nem fog leszakadni a karod, amikor a többiek már alig bírják tartani a szépen gyarapodó csemetét :)

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

:D Jéé, utolsónak távoztam és az elsők között érkezem :D

Bakker, csajok, ma Viola a frászt hozta rám az éjjel. Megint a hátán fekve "közlekedett", totálisan keresztbe fordult a kiságyban, és közben szépen befúrta a kis arcát a takaró ALÁ. Úgy kellett kicibálnom- és most egy összecsavart pléddel beszűkítettem a kiságyat. hogy ne legyen annyi helye keresztbe fordulni... A különböző terhesség alatti továbbképzéseken mindig azt tanították, hogy a gyerek kezét rá kell tenni a takaróra, hogy megakadályozzuk, hogy a gyerek magára húzza. De hogy keresztben is alámászhat, ezt senki nem mondta - a kezével meg amúgy is össze-vissza kalimpál, így az aztán semmit nem fog meg. :shock:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Szia maszatmanó76!

Nekem a Joel itthon hason szeret aludni, de már a kórházban is úgy aludt.
Olyan jót nevettem amikor még bent voltunk, mert ahogy hason aludt teljesen bebújt a takaró alá, hogy éppen hogy csak a kis feje búbja látszódott ki.
:D

Amikor jött a doktornéni megvizsgálni őt először azt hitte, hogy nincs ott a helyén, de aztán mondtam neki, hogy hol van és egy jót mosolygott, hogy elbújt.

A védőnő szerint nem jó ha hason alszik a bölcsőhalál miatt.
De mivel így szeret csak aludni akkor mit tehetek?
Ügyesen forgatja egyik oldalról a másikra a fejét amikor alszik, akkor mit parázzak?

manocskak

Sziasztok!
Bejelentkezem, de nem tudok visszaolvasni, annyit termeltek.. :)
Fél öt óta fent vagyok, Bence akkor úgy döntött, hogy talán nem kéne aludni.. Így reggelre az én megszokott özön mennyiségű tejemből csak ízelítőt kapott a fiam, annyira nem volt...

Most mentek elAnyumék, itt voltak hétvégén, én meg itt picsogok, mint egy gyerek, olyan rossz, hogy hazamentek... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Manocskak: bölcsőhalál szempontjából tényleg nem jó ha hason alszik a baba minden szakkönyv ezt írja meg a dokik is ezt mondják.....
A barátnőm mindhárom gyereke világ életében hason aludt és soha nem volt semmi bajuk........
Ezek csak statisztikai adatok, hogy a bölcsőhalál gyakrabban fordult elő hason alvó babáknál...azt olvastam valahol, hogy ez azért van mert jobban alszik a gyerek hason, mélyebben és kelteni sokkal nehezebb ebből az állapotból, másrészt nagyon bemelegszik úgy ami ugye szintén nem jó.......
Nekem mind a kettő hanyatt alszik, néha Zétény oldalt...dehát nem lehet a gyereket megerőszakolni, ha hason jó neki akkor úgy jó...

Lányok én pénteken voltam a nőgyágyaszati kontrollon, feltették a spirált...hát mit mondjak, nem volt nagy élmény :oops: :oops: . Ezek után meggondolom százszor is,hogy tetek-e még valaha..........3 napja nem tudom kiheverni.....

KépKép
peni

Peni: spirál- ennyire fáj? No, ezzel most elbizonytalanítottál... már a jövőre nézve. Kb. a szüléssel összevetve és időben mennyi a fájdalom? Légyszi, bővebben... nagyon érdekelne, akár priviben is...

Mágnes: hidd el, megértem, a múltkor én is sírtam, amikor Anyukámék elmentek...

Bölcsőhalál: a statisztikai valószínűség Magyarországon 3 ezrelék, azaz 1000 babából 3-nál következhet be, és a hason alvás is csak a valószínűséget növeli, tehát attól még nem lesz bölcsőhalálos baba. A legnagyobb bekövetkezési valószínűség a 2-6 hónapig van, legkésőbb 12 hónapos korban végképp megszűnik az "esély".

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Ismét egy dolgos éjszakán vagyunk túl. Hajnali 1-től folyamatos seggrázás, tornáztatás (pocak miatt), tisztába tevés, etetés, majd az egész kezdődött először. Reggel a férjem felkelt, Julcsi azóta kisangyal.

Ami a hason alvást illeti, nekünk meg gyakran kellene úgy feküdni a ferde nyakacskája miatt, de Julcsi utálja, általában 5-10 perc múlva üvölt :cry: .

Kép
petne

Sziasztok!

Csak gyors bejelentkezés!

Katuska! Bejelentkeztünk csipő szűrésre, ott a várakozás 2 hét, az UH-ra a várokozás 1 hónap.

Hason altatás! Az én kicsi fiam napközben többnyire hason alszik, éjszaka az oldalán! A hátán nem nagyon altattam, csak akkor van háton, ha ébren van és játszik, nézelődik. Tegnap annyira édes volt, annyira nyulkált a bölcső szélén levő játékokért, hogy ringott a bölcső. És a fejét nagyon ügyesen tartja, a kezét fogva ha felhúzom már megtartja. :roll:
Lassan elérjük a 6 kg-ot is.

Védekezéssel én sem tudom mi lesz! Hormon tartalmú tablettát nem szedhetek, spirálhoz nem sok kedvem van! A férjem meg 1 hét múlva jön haza kipihenten :oops: Egyelőre még nem szeretnék kistestvért! :roll:

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Csak egy gyorsra jöttem.

Hanna, irigyellek a sok tej miatt. Én jelenleg a tejszaporítással ügyködöm.

Remélem beválik. Most már lassan 4 órája nem evett. Azért vagyok elkeseredve, mert most mértem, és kajánként kb. 60-70-et eszik. Nem tudom elég-e. Bár van, hogy óránként is enne.

Mágnes, holnap kb. mikor jöttök a gyogyiért?

Kép
Kép
cs_erika

Erika:
Én is azon vagyok most, iszom, fejek, de etetések után max. 10 ml-t tudok lefejni, Beni pedig 90 körül tud maximum szopni :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

csajok!
hol tudok normális áron hoszú ujjú bodyt venni? Bence kinőtte az 56-osakat, és teljesen rosszul érintett, hogy atescoban csak rövidujjú van... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: Auchan, Cora. Én ott szereztem be néhány 62-eset. Le voltak árazva. 300-400 Ft körüli áron voltak.

krisz78

sziasztok!

Katuska: köszönöm szépen a leírást. kipróbáltam, még elég nehezen megy, de nem adom fel. Úgy hallottam gyakran hatékonyabb, mint a fejők.

Hanna: ügyes vagy! Nekem is kézifejőm van, lehet, hogy hatékonyabb lenne az elektromos, de sajnos nincs rá keret. Bár mintha a kórházban azt hallottam volna, hogy azzal sem hatékonyabb, csak kevésbé fárasztó.
Egyébként ezt a mennyiségű tejet mennyi idő alatt fejed le???

Ma szerencsére nekem is sikerült lefejnem 180-at, így talán megússzuk tápi nélkül ma is (tegnap sem kellett adnom).

Ma a kislányom egy kis álomszuszék. Remélem nem este látjuk majd a kárát. Bár kezdek belenyugodni, hogy nálunk éfjél előtt nincs alvás. Bár egy szavam sem lehet, mert utána csak egyszer kel éjszaka enni. :-) Azt hiszem, szerencsés vagyok...

Kép
jandrea

Halihó!

Csak bekukkolok. Laca itthon van és kihasználom, hogy együtt vagyunk.

Holnap jövök... Mindenkinek további jó hétvégét!

Kép
hanna30

Andrea! nagyon ügyes vagy a 180-nal!

Mi egész nap döglöttünk....úgy eltelt a nap, hogy csak na.
katuska79

Katuska: köszi, nagyon igyekszem. Észrevettem, hogy a reggeli, esetleg délelőtti szopik után jó sokat le tudok fejni (ma kivételesen a délutáni után is sikerült). Na most ilyenkor nemcsak abból a ciciből fejek, amiből eszik (úgy sajnos bőven nem jönne össze ennyi), hanem egy kicsit hozzáfejek a másikból is. Úgy látom, hogy ilyenkor sikerül hozzátermelni annyit, hogy a következő szopira is elég legyen, na meg ilyenkor még tényleg annyi van, hogy még a melltartó betét is átázik. Aztán estére pedig szinte a 0-val egyenlő. Ki érti ezt.... na mindegy, lényeg, hogy így meg tudjuk oldani. De persze ehhez az is kell, hogy tudjak éjszaka pihenni, amiben szerencsére a picilány egyenlőre közreműködő. :-)

Kép
jandrea

Sziasztok!

Szerintem ma egész nap fájt a hasa A Joelnek, nagyon nyűgős volt, de végre estére 2X is kakilt.
Nem tudom mitől lehetett.
Bár hallottam olyat is, hogy 5 napig nem volt széklete a babának. (szopizott)

Voltam ma bent a páromnál is, azt mondta, hogy úgy néz ki, hogy holnap mégsem jöhet haza. :x
De holnap bent lesz a kezelő orvosa talán majd tőle többet megtudunk, hogy mi van.

Viszont a nagyobbik fiam ma belázasodott (38,5), állandóan méregetem neki, de eléggé ingadozik, köhög és folyik az orra.
Holnap viszem a doktornénihez. Meg ha haza jöttünk csinálok neki hagymateát.
Jó rám jár a rúd.
Nem elég, hogy a páromhoz rohangálok a kórházba, most a fiam is beteg.
Úgy látszik ez nem az én hetem lesz.

manocskak

Manócskák sajnálom! Jobbulást a fiadnak és a férjednek is!

A gyermek ma csak kendőben maradt meg, pedig éjszaka egy kisangyal volt, mindegyik szoptatás után magától elaludt a mózesben.

Bölcsőhalál: a kiságyban van légzésfigyelő, de éjszaka ugye mellettünk alszik a mózesben.
Hát, remélem ebből nem lesz baj, amúgy a lányka oldalt szeret leginkább aludni.

Most nagyon myűgös...

Kép
gombócmakka

Csak ezért jöttem, szoptatás:
http://209.85.129.132/search?q=cache:2P ... cd=3&gl=hu

Jó éjt mindenkinek, holnap jövök

Kép
Kép
cs_erika

Móni:sajnálom a fiadat! Jobbulást neki! A párod meg remélem, mihamarabb hazamahet!!! (Állatseregletért én is irigy-irigy, nekünk 4 cicánk van itthon, mind benti,elkényeztetett rosszcsont :lol: )

Erika: átfutottam a linket. Végülis jogos -- remélem, nálunk az van,hogy beállt már a kereslet-kínálat egyensúly,igaz pár nap óta nem tudok 150-et fejni, csak 90-100 körül,de a gyerek meg 800 fölött eszik és egy szopihoz egy cicit használ csak... Amíg ezt a mennyiséget gond nélkül tudom neki adni,addig nem izgulok... :oops:

Gombócmakka: naná,hogy nem lesz semmi baj! Állítólag oldalt fekve a legjobb nekik :wink:

Ma vettünk a gyereknek járókát és játszószőnyeget! Hát a járókába rettenetesen szerelmes, mindenféle belógatható plüss van rajta, meg jó kis szivacs az alja, úgyhogy zokszó nélkül elvan benne! Meg délután ment neki a rádió,vadul rázta a kis fenekét rugdalózás közben és járt a kis keze a zenére, közben kacagott ezerrel! Azt hittem,megzabálom!

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

A malacokat szoktuk eladni kb 2 hónapos korukban.
Nagyon helyesek amikor megszületnek. Amikor jó idő van akkor fönt az erdőben "raknak fészket" és oda ellenek meg. ( a környező bokrokról letördelik az ágakat és abból csinálják, ellés előtt 1-2 nappal) Egyszer volt szerencsém pont akkor ott lenni amikor az anya ellett, nem szabad túl közel menni hozzá olyankor, mert egy kicsit agresszívebbek.
Általában a 4 anyának minimum 40 kismalaca van. Két-három naposan az anya lehozza őket az erdőből és ami lett építve nekik ól oda viszi őket, csodálatos látvány amikor az anyák lefekszenek és a sok kismalac "rátámad" az anyjukra, hogy szopizzanak.
az összes anyadisznó csupa izom, hisz állandóan az erdőben mászkálnak. És a kicsik is nagyon egészségesek van aki visszatérő malac vásárló, mert tudja, hogy tőlünk csak jó malacokat vesz.

A kis gidák is nagyon aranyosak.
Amikor már egy kicsit nagyobbak a gidág akkor leválasztjuk az anyjától őket.
Akkor szoktuk őket fejni is a tej miatt. Én olyankor a boltban nem is veszek tejet.
Ha nagyon sok a tej akkor a párom szokott csinálni sajtot is.
Kb. napi 4-5 liter tejet szoktunk lefejni tőlük. Természetesen forralva isszuk, bár nagyon egészséges az összes állat, így nem igen lenne szükség arra, hogy forralni kelljen.
Az állatokról talán ennyit. (ha vakit érdekel még valami kérdezze nyugodtan).

A kis Joel szépen fejlődik, egyre többet van már ébren és figyel mindent. Nekem és a páromnak ez már a második házasságunk.
Neki van egy fia és egy lánya ugyan olyan korúak mind az enyémek.
A lánya nagyon ügyesen rajzol illetve fest csinált is a Joelnek a kiságyával szemközti falra egy képet amin van egy maci egy csupor mézzel, méhecskék szentjánosbogár. Az egyik felén napocska van a másik felén hold.
Azt szokta figyelni a Joel és olyan édesen magyaráz a macinak, hogy meg kell őt zabálni.
Még csak most töltötte be a 6 hetes kor, de komolyan mondom nagyon sokat nőtt. Majd holnapután kiderül mekkora akkor megyünk tanácsadásra.

A párom is szeretne mihamarább haza jönni, hiszen most elég sok minden a nyakamba zúdult, hogy ő nincs itthon.
Így nem is igazán tudok lepihenni napközben, mint amikor itthon van.
De már nagyon szeretnénk, ha végre itthon lenne.

manocskak

Manócskák: csodás élményeitek lehetnek ennyi állattal, persze gondolom néha a probléma is elég! Nekünk csak egy félkóbor cicánk van- mi szeretjük, ő meg elvisel minket :D Jobbulást nektek még egyszer, remélem, semmi komoly!

Gombócmakka: 2 hónapos kor alatt minimálisnál is kisebb az esélye a bölcsőhalálnak- a légzésfigyelő meg lehet, hogy nem is mérne helyesen. Amúgy nappal is szinte zéró, hogy bölcsőhalál következzen be, mert akkor nem tudnak annyira mélyen aludni a bébik. De nappal a bébiőr funkció az szuper.

Oldaltalvás:
eleinte az enyém is azt szerette, aztán megtanult a hátára fordulni, és most már az a nagy kedvenc. Csak ez a hason dolog nem jön be...

Mozgalmas hetünk lesz: jön a védőnő, el kéne vinni a gyerkőcöt hallásvizsgálatra, 2 hétre beköltöznek hozzánk a nagyiék, mert náluk most indul a lakásfelújítás- remélem, minden rendben lesz!

Miért esik még a hó? MIért nem decemberben esett? HOL A TAVASZ? :evil:

Megyek Katuskával Ausztráliába...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Jó reggelt!

Csak beköszönök, elutaztunk a hétvégén, látom van mit visszaolvasnom...

Képzeljétek Nyuszim az utolsó három éjszakát átaludta! :D :D :D
kisbogacs

Jó reggelt!

Manócskák:jobbulást a férjednek és a gyerkőcnek!

Maszatmanó: Patrik csak a hasán hajlandó aludni. Próbálom persze a hátára fektetni de csak nyüsszög és nem tud elaludni. Amikor játszunk akkor persze nagyon élvezi a háton fekvést.

Napról-napra egyre kis értelmesebben néz sokat vigyorog-imádom :D :D

sahli

Tegnap voltunk a Pilisben sétálni. Nagyon szép volt az idő, jól bebugyoláltuk a bébit és órákig kinnt voltunk. Nálunk elállt a hóesés

Kata: én is vettem Patriknak játszószőnyeget de még nem igazán köti le!
Van egy kis színes plüsslabdánk aminek csörög a belseje-na azt imádja,püföli.

Kisbogács: Tök jó! Nekünk mindig délután van egy hosszabb alvási periódus (5-6 óra) éjszaka pedig kelünk 3 óránként! Jó lenne ha ez a 6 óra éjszaka lenne egybefüggő :)

sahli

Kata, mi is most akarunk játszószőnyeget venni Áginak, hol vettetek és milyet?
kisbogacs

Manocskak: jobbulást a betegeskedőknek!

Kata: mi is épp most akarunk járókát venni, de még nem nézegettünk. Ti hol vettetek és milyet?

Kisbogács: irigy-irigy az átaludt éjszaka miatt!

Szombaton mi is „kirándultunk” Bálinttal, igaz, csak itt Bp-en belül (kivittük anyósomat a pályaudvarra, majd elmentünk séteálni és még egy barátunkkal is összefutottunk). Olyan jó volt kicsit kimozdulni, normális programot csinálni Ma meg egész délelőtt lustálkodtunk Bálinttal, ebben a nagy hóesésben még felkelni se volt kedvem :evil: Tényleg, hol van már a tavasz????

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu

Sziasztok!

Manocskák! Jobbulást a férjednek és a fiadnak! De jó, hogy ilyen sok állatot tartotok! Ezt saját erdő, ahol az állatok vannak? Gyerekként én is arrólálmodtam, hogy majd lovaim lesznek. :D Persze ez már sosem lesz!

Az én gyerkőcöm 8 órát aludt egyfolytában, este 8-tól hajnali 4-ig! :roll: :D
Remélem megtartja jó szokását!

Járokával kapcsolatban! Aki venni akar mielőbb tegye és szoktassa bele a gyerkőcöt, mert később már nem megy! Mi Levente 6-7 hónapos korába vettük és már nem tudtam beleszoktatni.
Nekünk ilyen volt:

Kép

Ez meg a játszószőnyegünk:

Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Kriszti: gratula az átalváshoz!!! Mettől meddig aludt Ági baba? Martin is egyre gyakrabban alszik éjféltől negyed hétig, nevezhető ez már átalvának? :roll:
Játszószőnyeg:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
Később lehet, hogy veszünk egy nagyobbat,de most még bőven elég,lehet,hogy a későbbiekben is! :wink:

Edit: mi most egyelőre hálós járókát vettünk,ami bekerült a szobájába,nappal abban van.Ha nagyobb lesz, akkor valószínűleg kap majd egy fából lévőt,olyasmit,mint Enikőéké,de jelenleg még ez jobban megfelel a célnak :wink:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Nem hajszálra ilyen, mert a miénkben van egy hozzávaló szivacsbetét is, amin minták vannak plüssből,meg voltak hozzá fellógatható plüssök is!

Enikő:nektek is nagy gratula az alváshoz!

Lányok:honnan lehet majd látni,hogy kimarad majd egy étkezés? Pl. úgy elalszik,hogy hiába keltem kajálni éjfélkor, inkább durmol? Kb. mennyi idős korban várhat ez?

Rólunk: felhívtam a dokinéninket, azt mondta a csípőmizériára, hogy a dupla pelus bőven elég,meg akis torna s bár a terpeszrugi nem kényelmetlen nekik,de elég nehéz rögzíteni,stb, továbbá,hogy az 1b érték az szinte tökéletes, semmi okom izgulni! Úgy örülök,megkönnyebbültem!

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Maszatmanó: a spirál sehol nincs a szüléshez képest...ne aggódj. Olyna a felhelyezés (vagyis nekem olyan volt) mintha egymás után jött volna 3-4 nagyon erős fájás....de az egész nem tartott tovább 3 percnél. Kis vérzés, utána kis menstruáció szerű görcs 2 napig... :roll: . Tényleg nem volt egy nagy élmény........de már nem is érzem.
AZért ki lehet bírni...de tényleg nem volt kellemes.

KépKép
peni

Kata, fél 9-től 5-ig (8,5 óra). Köszi a linket!

Fogamzásgátlás: nekem a doki bogyót írt fel, aminek a leírásában az van, hogy az első mens-kor kell először bevenni. Csakhogy nekem szülés óta még nem jött meg.... tudja valaki, hogy ilyenkor mit csináljak, elkezdhetem a tablettát szedni máskor is?
kisbogacs

Sziasztok!

Nekünk elég húzós volt a tegnapi nap, főleg az este. Aztán éjszakára szerencsére rendeződtek a dolgok.

Manócska, jobbulást a férjednek, és a Kismanónak is. Ez tényleg nem a Te heted :cry:

Nemsokára indulok a 6 hetes kontrollra, remélem, minden rendben lesz.

Kép
petne

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?